Suositeltava hankinta sisällön puolesta.
Mistä tätä saisi pääkaupungin ulkopuolelta?
Mulla taas meni niin, että petyin Apinatarhaan enkä osaa innostua siitä, mutta tästä Poika kullasta löysin paljon enemmän, just niitä syvempiä tasoja. Kun saan kirjan taas käsiini, täytyy miettiä, miten ne konkreettisesti ilmenee.
Lupaavasta lähtöasetelmasta huolimatta tunnetasolla ei päästy kovinkaa syvälle ihmismielen koukeroihin, isän yhtäaikaista inhoa ja rakkautta alleviivattiin eikä juttu siitä sen kummemmin kehittynyt.
En nyt tiedä oliko ihan pakahduttava...Ehkä tuohon vaikutti se, kun on itse isä ja poika pyörii nurkissa. Onneksi ihan normaalikokoisena. Vanhemmuudesta kirja joka tapauksessa kertoi tavalla, jonka ymmärsi ihan todeksi - vaikka omassa arjessa ei ihan noin omituisia juttuja tapahdukaan, luojan kiitos.
Näin jälkeenpäin on tullut mieleen, että onko Poika kulta liian tietoinen itsestään, koketeeraava, siis taideteoksena. Vieraannuttaako sellainen lukijaa? Vai onko sillä edes väliä. Jos tekee tällaista, ajatellaanko siinä edes sitä että "mahtaako tämä nyt mennä hyvin?"
Vai puhutko tekijän intentioista?
Kävi. Syksyllä käännetään lisää Schrauweniä suomeksi.
Olivier Schrauwenin uusi pienlehti nyt saatavissa Huuda Huudan nettikaupasta. Ns. "rajoitettu erä, max. 2 kpl/talous"
Risograph-painatus kuulostaa mielenkiintoiselta. Wikin mukaan (http://en.wikipedia.org/wiki/Risograph) se on kuin digipaino, mutta nopeampi, halvempi ja tehokkaampi. Miltä lehti näyttää ja tuntuu kädessä?
PS. Miten näitä tekijöitä muuten jaotellaan "alternativeen" ja "eurooppalaiseen sarjakuvaan"? Mun mielestä Schrauwen on kyllä selkeästi enemmän jälkimmäistä. Alternative on vähän aikansa elänyt termi ja viittaa ainakin minulla enemmän Jenkkilään.
Onko jotain suomalaisia julkaisuita tehty Risograph-tekniikalla?
Lambiekin tekijäesittelyn toinen näytekuva on suomenkielisestä julkaisusta (http://www.lambiek.net/artists/s/schrauwen_olivier.htm).
Olen muistaakseni lukenut vain Poika kullan, joten kertokoon, ken tietää.