Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Kotimaiset sarjakuvat => : Leo 26.04.2004 klo 18:07:17
-
En löytänyt haun avulla tällaista aihetta.
Mauri Kunnaksen sarjakuvaurasta en tiedä paljoa, mutta tämän varjolla onnistuin ujuttamaan aiheen tähän foorumiin.
Ensimmäisen Kunnaksen kirjan sain 4-vuotiaana, mutta palapeliä kokosin jo kolmen ikäisenä. Silti Mauri oli minulle vain "yksi monista", kunnes n. viikko sitten kävin kyseisen taiteilijan kotisivuilla. Täältä "Seitsemän koiraveljestä" -kirjan "tutoraalia" lukiessani tajusin kuinka tarkkaa työtä jokainen kirja on. Luin muutamassa päivässä ne vaivaiset 7 kirjaa, jotka omistan ja innostuin aloittamaan keräilemisen. Nyt kun olen kerännyt kaikki taskarit niin minulla alkaa innokas Mauri Kunnas -kirjojen keräileminen (B. Virtaset täytyy myös kerätä!). Olen lukenut lähes jokaisen kirjan ,jonka Mauri on tehnyt, mutta onhan omistaminen kuitenkin vallan eri juttu. Kirjat vain ovat normaalisti peijakkaan kalliita, joten keräilemiseen menee varmasti piiiiiitkän aikaa.
Teen tällä hetkellä myös esitelmää Maurista, jonka esitän huomenna, toivottavasti Mauri tuo onnea. Kirjojen hienon värityksen kannustamana päätintänä iltana aloittaa ihan käsin värittämisen harjoittelun. Saisi vähän luonnollisempaa jälkeä. Myös jonkinlaisen teksti-kuva -tarinan ajattelin tehdä jonkun ajan kuluttua. Tästä sen taas näkee mitä kaikkea seuraa piirtäjän nettisivuista. Tuli taas omien sivujen ulkoasun muuttaminen mieleen hienoista kotisivuista. Jospa sitä domainia toivoisi synttärilahjaksi...
Mitäköhän muut kvaakin lukijat ajattelevat kirjoista tai sarjakuvista? Myös kaikenlaista "triviatietoa" saa tarjota
P.S. onko Mauri kupla.net:in piirtäjät listalla? Minä en löytänyt :-P tsemppiä Maurille tulevienkin kirjojen tekemiseen!
-
Kunnashan on paitsi nero, myös hieno ihminen. Nyt kipin kapin kaivamaan esille Suomen sarjakuvaseuran julkaisema strippikooste "Kotlant Jaarti", Kupla-lehden numero kuutonen, Helmiä sioille -lehdet, Helsingin hulinat -lehti, "Hyvinkää-Riihimäki, kuoleman talousalue" - lehti, Nyrok City Kollektion, Mac Moose ja Jakke Migreenin tapaus -albumi, Apu-lehden vuosikerrat 90-l. alusta (Kunnaksen piirrossivu joka numerossa v. 1995 asti, muistaaxeni), Jauhot suuhun-pilapiirroskokoelma ja se toinen pilakuva- kollektio myös, ei tule nimi nyt mieleen, Joulupukki ja Noitarumpu-piirroselokuva (jonka teossa avittivat myös mm. Kari Korhonen ja Juba). Lastenkirjojaan en milään muista kaikkia, mutta Suomalainen tonttukirja oli niistä eka.
Näistä pitäisi jo kohtuullinen esitelmä syntyä.
Mauri Kunnaxen (http://www.turunsanomat.fi/osasto/?ts=1,10,0,0,156942,2004-03-27) suht tuore haastattelu Turun Sanomien Extra-liitteessä.
Toinen Kunnas-haastelu (http://www.ranska.org/kirjallisuus/mauri_kunnas.php)
-
Hyviä haastatteluja, kiitti Vesa!
Esitelmän olen silti jo tehnyt. Näin ala-asteella ihanne aika on 5 minuuttia, mutta esitelmä venyi 7 minuuttiin. Maurista itsestään en kerro muuta kuin alussa vaan keskityn "Seitsemän koriaveljestä" kirjan tekemisen vaiheista (jotka kaikki voi lukea Maurin kotisivuilta).
-
"Hyvinkää-Riihimäki" ei ole Kunnaxen. Vaan Ossian Saarmanin. (alias Olavi Saarinen?)
Mutta Kunnaksen omat sivut tuovat paljon kivaa tietoa:
http://www.maurikunnas.net/
Keskittyy kuvakirjoihin, mutta klikkaa "kaikki Maurista" ja sieltä sitten vielä "leluverstaalta kirjailijaksi" -juttu, niin saat lukea Maurin omaa tekstiä koko urasta.
Timo
EDIT: taas olin liian myöhässä... pöh...
-
Plääh. Tarkoitin sittenkin tätä:
Tapaus "Keuruu" : dosentti NN:n ihmeelliset seikkailut Suomessa ja Neuvostoliitossa / text Oittinen - Tuomisto ; piirt. Salmi - MK... - [Helsinki : Taideteollinen oppilaitos, Viskom-laitos, 1972]. - 41 s. ; 28 cm. - (Karju sarja : no commercial comics.) *** Tekijät: Vesa Oittinen, Timo O. Tuomisto, Hannu Salmi ja Mauri Kunnas. - Painos 200 kpl.
-
Kuriositeettinä elvistelen, että kaverini äiti on syntynyt Vammalassa ja ollut Maurin kanssa samalla luokalla. Siksi heillä oli paljon Koiramäen kirjoja, joitain jopa omistuskirjoituksella. Vammalassa järjestetään kirjallisuuspäivät vuosittain.
Mauri Kunnas rahoitti albumillaan sen Tyrvään kirkon (Tyrvää = nyk. Vammala) katon kun sen kirkonpolttajat(.net) poltti. Eli siis local hero.
-
Mauri Kunnas rahoitti albumillaan sen Tyrvään kirkon (Tyrvää = nyk. Vammala) katon kun sen kirkonpolttajat(.net) poltti. Eli siis local hero.
Totta. Kyseessähän oli Koiramäen joulukirkko (http://www.maurikunnas.net/default.cfm?template=bookview&firstbook=184&cd=1003). Hieno teko Maurilta :'(
Vesan alkuperäinen (muokkaamaton) viesti oli "Ronkainenkin meni vipuun" tms. ,mutta tällä kertaa se ei toteutunut, tsemppiä Vesa! ;D
-
Kyllä vielä kamppaan Ronkaisen joskus (tiedollisesti). Ulkomuisti ei tässä muuttohössäkän keskellä vaan pelaa niinkuin sen pitäisi.
Kuka possu omistaa (luvattomasti) Nyrok City-originaaleja? Kunnashan ei silloin muinoin niistä kovasti piitannut, ja moni päätyi "rosvojen rasvaisiin näppeihin". Kupla kuutosessa on muuten mainioita esimerkkejä kuinka aikuisempi Kunnas sensuroi Kotlant Jaarti-strippejään.
"Kuka veltomman nojatuolin tekee, se saa noopelin palkinnon. Siinä teidän suuri viisautenne.. helkatin pöllöt."
-
Esitelmä tuli pidettyä ja opettaja heitti pistemääräksi 16/15 (10+) ;D
Saman esitelmänhän voisi pitää jossain muualla kun se noin hyvä kerran oli. Ainut mistä tuli sanomista oli, että luin suoraan paperista :P
Suositelkaa hyviä Maurin (lasten)kirjoja, sillä virallisen keräilyn aloitan viikonlooppuna ostamalla jonkun kirjan.
-
Kunnaksen piirokset sen kuin paranevat kirja kirjalta; piirostyyli on tiukkaa ja värit kylläisiä ja yksityiskohtien määrästä ei ole tingitty. Hankala sanoa mikä on paras kirja... Joulupukki -kirjastahan kaikki alkoi, ja se on klassikko.
"Hyppäis säynävä suuhun."
-
Hyviä kirjoja... kaikkia en ole edes nähnyt, ja ehkä parhaaksi kirjaksi helpoiten luokittelee sen, missä on eniten nostalgiaa? Öö... Koiramäki-kirjat on itsellä vahvimmin jääneet mieleen.... Voisi melkein väittää, että kaikki ne Kunnaksen kirjat ovat hyviä, vaikkei kaikkia ole edes nähnyt. ;)
Herra Hakkarainen on paras. ;D
-
ehkä parhaaksi kirjaksi helpoiten luokittelee sen, missä on eniten nostalgiaa?
Ainakin mulla se menee just noin. Niinpä Kunnaksen kirjoista (ja ylipäänsä kaikista lapsuuteni kirjoista) mulle rakkaimpia ovat jo aivan repaleiseksi luettu Joulupukki sekä ziljoonia katselukertoja kerännyt Suuri urheilukirja.
-
Meilläkin tuo "Sir Hakkarainen" jyrää muut.
Kun itse on näinkin vanha niin kyllä se "Suomalainen tonttukirja" on se rakkain Kunnaksen teos. Sitten tulee Joulupukki ja Koiramäet.
Seitsemän koiraveljestä on myöskin tuore klassikko.
-
Minun suosikkini on "Koiramäen lapset kaupungissa" juuri sen lapsuusnostalgian takia. Sain kyseisen kirjan yhteiseksi syntymäpäivälahjaksi kaksoisveljeni kanssa joskus alle kouluikäisinä sillon 80-luvun alussa ja se on tullut selattua läpi varmasti lukemattomia kertoja. Tosi hienoa kuvausta 1800-luvun loppupuoliskon kaupunkilaiselämästä.
Löysin sen itse asiassa viime hiihtolomalla kirjahyllyn kätköistä ja paikkailin repeytyneitä/irronneita sivuja kasaan, ja kirja on taas ihan luettavassa kunnossa.
http://www.maurikunnas.net/default.cfm?template=bookview&firstbook=183&cd=1003
-
Pienempänä, ehkä siinä kymmenvuotiaana Mauri Kunnas oli ihan ykköslukukohde, vaikka ovathan ne kirjat nykyäänkin itsellä kohtalaisen kovassa käytössä. Eniten tuli fanitettua kunnaksen avaruuskirjoja, jotka loivat pohjaa scifi-innostukseen. Kaikkien aikojen avaruuskirjahan oli kaltaiselleni kymmenvuotiaalle esipuberteettiselle nörttipojalle kuin raamattu Star Warsin ohella.
Paras kohta taisi kirjassa olla Calliston kosmosten väliset tikanheittokisat, jonka kohdalla tikkaa heittävästä mustekalahirviöstä todetaan: "Siriuksen Ilgur Isopää näkyy saaneen jo yhden tikan tauluun."
-
On myönnettävä, että olen aina pitänyt Mauri Kunnaksen kirjoista. Tosin vasta näin hieman vanhempana osaan antaa hänen tekeleilleen sen arvostuksen, jota ne kaipaavat.
Kunnas on pikkutarkka mies työskennellessään. Pohjatyöt tehdään huolella ja pieniä yksityiskohtiakin viilataan viimeiseen asti.
Iso käsi ja paljon respektiä. Ja seuraavalla onnistun vielä suuttuttamaan jonkun, mutta Mauri Kunnas on Suomen Don Rosa.
-
Apua, merirosvoja oli tosi kova juttu kun olin pieni. Muistan lukeneeni (tai siis katselleeni kuvia) sen kymmeniä kertoja. Tätä pidän parhaana, juuri sen nostalgisuuden takia. Suuri urheilukirja ja Hurjan hauska autokirja ovat myös parhaimmistoa. En ole ikinä oppinut pitämään näistä Koiraveljes-jutuista. Enkä myöskään Kuningas Artturin ritareista tai Puhveli-Billin lännensirkuksesta.
Kun olin pieni otin aina kisoja kuka löytää ensin Herra Hakkaraisen tai Harri Hämähäkin kuvasta. Se ei ole helppoa sillä ne ovat niin tarkkaa työtä ja täynnä yksityiskohtia. Kunnaksen kirjat ovat melkein kuin sarjakuvia.
-
Historiasta pitävälle suosittelen ehdottomasti visiittiä Koiramäen taloon perinnetapahtuman aikaan.
http://www.koiramaentalo.fi/ajankohtaista.htm
Mainostanpa vielä sen verran, että vaimon pappa on kaivanut Koiramäen talon sudenkuopan. :)
-
Ensimmäinen Kunnas-kirjani oli "Hurjan hauska autokirja" ilm. 93 ja sain sen vuonna 1994. Siinä oli niitä perinteisiä tarinoita väännettynä niin hyviksi Mauri -versioiksi... ;D
-
Apua, merirosvoja oli tosi kova juttu kun olin pieni. Muistan lukeneeni (tai siis katselleeni kuvia) sen kymmeniä kertoja.
Minunkin ensimmäinen Kunnas -kirjani :D
Joulupukki -kirjastahan kaikki alkoi
Ööh... Sinun kohdallasi vai Maurin? Maurin ensimmäinen kirjahan oli "Suomalainen tonttukirja"
Suuri urheilukirja ja Hurjan hauska autokirja ovat myös parhaimmistoa. En ole ikinä oppinut pitämään näistä Koiraveljes-jutuista. Enkä myöskään Kuningas Artturin ritareista tai Puhveli-Billin lännensirkuksesta.
Suuri urheilukirja on niitä joita en pienempänä ikinä jaksanut lukea loppuun. Hurjan hauska autokirja OLI hurjan hauska ja luin sen monesti pienempänä vaikken sitä omistakkaan ;D
Koiraveljes -"juttu" ja Koirien kalevala ovat tosi "in" koska niissä on tavallaan monta ulottuvuutta. Muut kirjat ovat "pelkkiä" lastenkirjoja, vaikka nekin ovat loistavia.
Seuraavalla onnistun vielä suuttuttamaan jonkun, mutta Mauri Kunnas on Suomen Don Rosa.
Minut ainakin >:( arvostan Kunnasta enemmän, koska hän loi oman (tai omat) maailmansa. Rosa piirsi vain vanhoja keksittyjä hahmoja, joten eihän hänkään tavallaan ole tarinoidensa ainoa käsikirjoittaja, koska hahmot ovat vanhoja (näin minä sen ajattelen). Toisaalta, Kunnaksen kirjat ovat kirjoja ja Rosan sarjakuvat ovat sarjakuvia (Kunnaksen sarjakuvia en ala vertaamaan Rosaan).
Montako Kunnaksen "maailmaa" muistatte? Itselleni tulee ensiksi mieleen, Koiramäki, Tassula, Joulupukin maailma (ei tosin alkup. Kunnaksen) ja Rikun, Roopen ja Ringon (vai ovatko he Tassulasta)
-
Montako Kunnaksen "maailmaa" muistatte? Itselleni tulee ensiksi mieleen, Koiramäki, Tassula, Joulupukin maailma (ei tosin alkup. Kunnaksen) ja Rikun, Roopen ja Ringon (vai ovatko he Tassulasta)
Suuressa urheilukirjassa oli myös Koiraporin kaupunki, josta oli kotoisin moni urheiluseura.
-
Minut ainakin >:( arvostan Kunnasta enemmän, koska hän loi oman (tai omat) maailmansa. Rosa piirsi vain vanhoja keksittyjä hahmoja, joten eihän hänkään tavallaan ole tarinoidensa ainoa käsikirjoittaja, koska hahmot ovat vanhoja (näin minä sen ajattelen). Toisaalta, Kunnaksen kirjat ovat kirjoja ja Rosan sarjakuvat ovat sarjakuvia.
Molemmat herrat kuitenkin tekevät julmetun pohjatyön ennen varsinaisen työn aloittamista ja sisällyttävät tarinoihinsa mitä mielettömämpiä yksityiskohtia. Myös muita yhteneväisyyksiä herroista löytyy, mutta nuo kaksi mielestäni suurimmat.
Tuohon pohjaan rinnastukseni. Hm...liikunkohan heikoilla jäillä ::)
Sitten vielä Kunnaksen kirjoista.
Ensimmäinen tuttavuus oli "Hui kauhistus", josta osasin tarinat ulkoa. Rusinamörkö oli henkilökohtainen suosikkini ja hyvänä kakkosena esille sai koikkelehtia Luuranko-Leo ilman sääriluutaan.
Sitten tuli "Yökirja - mitä kaikkea tapahtuu öisin". Myös loistavaa viihdettä ja Herra Hakkaraisesta muotoutui uusi ykköshahmo.
Myös kaikki (tietääkseni) muut kyseisen kirjailian teoksista on tullut luettua. Viimeisin hankinta oli luonnollisesti "Seitsemän Koiraveljestä", eikä hankitaa ole vielä tullut kaduttua.
-
Kunnaksen pilapiirrokset Iltasetissä olivat myös hyviä.
-
Kunnaksen Puhvalo pillin villin lännen sirkus on sikahy´vä. on koiraveljekset paremmat.
-
Pitää vielä tähän lisätä, että jokaisen kannattaa/täytyy käydä Kunnaksen omilla kotisivuilla (http://www.maurikunnas.net). Itselläni on jo sieltä otettu taustakuva ja herra Hakkarainen näytönsäästäjä 8) myös Herra Hakkaraista saa etsiä Tassulan kaupungista pelissä. Sivuilta löytyy myös tutoriaali siitä kuinka Mauri tekee kirjansa ja tietenkin paljon muutakin tietoa.
Huomenna ostan jälleen Maurin kirjan ;D Toivottavasti en pety (jos edes mahdollista). Yritin tehdä jotain Maurin sivujen tyylistäitselleni, mutta on niin taitavaa jälkeä etten millään onnistunut :( .
-
Olen jollain ihmeen konstilla saanut hyllyyni Kunnaksen lehtisen "Helmiä sioille, epäsosiaalista sontaa jne." Olisiko joku kiinnostunut ostamaan?
En löytänyt haun avulla tällaista aihetta.
Mauri Kunnaksen sarjakuvaurasta en tiedä paljoa, mutta tämän varjolla onnistuin ujuttamaan aiheen tähän foorumiin.
Ensimmäisen Kunnaksen kirjan sain 4-vuotiaana, mutta palapeliä kokosin jo kolmen ikäisenä. Silti Mauri oli minulle vain "yksi monista", kunnes n. viikko sitten kävin kyseisen taiteilijan kotisivuilla. Täältä "Seitsemän koiraveljestä" -kirjan "tutoraalia" lukiessani tajusin kuinka tarkkaa työtä jokainen kirja on. Luin muutamassa päivässä ne vaivaiset 7 kirjaa, jotka omistan ja innostuin aloittamaan keräilemisen. Nyt kun olen kerännyt kaikki taskarit niin minulla alkaa innokas Mauri Kunnas -kirjojen keräileminen (B. Virtaset täytyy myös kerätä!). Olen lukenut lähes jokaisen kirjan ,jonka Mauri on tehnyt, mutta onhan omistaminen kuitenkin vallan eri juttu. Kirjat vain ovat normaalisti peijakkaan kalliita, joten keräilemiseen menee varmasti piiiiiitkän aikaa.
Teen tällä hetkellä myös esitelmää Maurista, jonka esitän huomenna, toivottavasti Mauri tuo onnea. Kirjojen hienon värityksen kannustamana päätintänä iltana aloittaa ihan käsin värittämisen harjoittelun. Saisi vähän luonnollisempaa jälkeä. Myös jonkinlaisen teksti-kuva -tarinan ajattelin tehdä jonkun ajan kuluttua. Tästä sen taas näkee mitä kaikkea seuraa piirtäjän nettisivuista. Tuli taas omien sivujen ulkoasun muuttaminen mieleen hienoista kotisivuista. Jospa sitä domainia toivoisi synttärilahjaksi...
Mitäköhän muut kvaakin lukijat ajattelevat kirjoista tai sarjakuvista? Myös kaikenlaista "triviatietoa" saa tarjota
P.S. onko Mauri kupla.net:in piirtäjät listalla? Minä en löytänyt :-P tsemppiä Maurille tulevienkin kirjojen tekemiseen!
-
Tsjaa, mitähän moisesta pyydetään hintaa? Missä kunnossa onpi lehtinen? Enimmässään 25 euroa sijoitan minä, en enempää.
-
(http://koti.phnet.fi/otaku/random/loiri.jpg)
Euroviisukarsintakin on pian taas ajankohtainen.
(http://koti.phnet.fi/otaku/random/frederik.jpg)
Nyrok City 1980/1981. Minusta tämä on aina ollut Parasta Kunnasta.
-
En löytänyt haun avulla tällaista aihetta.
Mauri Kunnaksen sarjakuvaurasta en tiedä paljoa, mutta tämän varjolla onnistuin ujuttamaan aiheen tähän foorumiin.
Täällä vammalassa on ainakin uudehko Tuulivoimala jossa on Mauri Kunnaksen "lasten satuhahmo" herra Hakkaraisen kuva. Löytyy myös :) oma herra Hakkaraisen kauppa/museo tai jokin:)
-
Juu. Kunnasmaista ohjelmaa on esillä myös Tampereen Henki ja elämä-kirjallisuustapahtumassa la 12. helmikuuta Finlaysonilla. Ravintola Bravo Plazassa "Herra Hakkarainen kävelee unissaan" klo 11 - 16.30.
Kunnaxella itsellään on nyt niin kiirus tulevan opuxensa kanssa että hän ei paikalle ehtine. Muita sarjisihmeisiä ym. paikalla kyllä on, ks. uutiset etusivulta.
-
en ole sen ihmeemmin keräillyt Mauri Kunnasta vaan uskollisena fanina ostanut aina mitä se tekee. olin vaan yllättynyt että esim. Kotlant Jaarti jota sarjakuvaseura möi pilkkahintaan on noussut arvoon arvaamattomaan. minun kysymys on kuitenkin siitä Kuplan numerosta jossa oli Kunnaksen kansi ja sarjakuva (en ole ko. lehteä ikinä nähnyt) :onko se sarjakuva hyvä vai jotain jota tekijä häpeilee vieläkin? mitä sellaisesta joutuisi maksamaan?
-
Saattaa niitä Kuplan numeroita jostain nurkista löytyä, en tiiä? Sarjis on Kotlant Jaartin tasoista tai vieläkin hötömpää seikkailua. (ja Kotlant Jaarti-läsyähän on edelleen seuran varastossa viljalti) Ihan hauskahan se Kuplan juttukin on kun siinä on muistaakseni Jerry Kottosen lisäksi Taika Jim ja Lothar pääosissa. Myös akkarivaikutteet ovat todella näkyviä, muutama ruutu on aika suoraan ankasta. Kuplan parempaa antia on ainakin minusta kummin lehden sini-pinkki-musta kansi ja Nuortimon Pentin Kunnasta käsittelevä laaja artikkeli.
-
Monella eri kielellä oikein Mauri Kunnaksen tarinoita on julkaistu ympäri maailmaa?
Näin akateemisessa Mauri Kunnaksen albumin joka oli käännetty varmaan japaniksi, tai kirjaimet olivat semmoset hauskat tikut. Taitaa olla japaniksi.
-
Saattaapi olla että vain Kunnas tietää tai sitten Otava. Enemmän kumminkin kuin Arto Paasilinnaa. Kustantaja on Mauriin ilmeisen tyytyväinen, Otavan sisäpihalla on nähtävissä seinänkokoinen Koiramäki-maalaus, ei aivan halpa työ, jo pelkät maalit kuulemma maksoivat 80.000 markkaa...
-
Monella eri kielellä oikein Mauri Kunnaksen tarinoita on julkaistu ympäri maailmaa?
Tästä saa vähän osviittaa. Tosin taitaa olla listaa päivitetty viimeksi 2002. >:( Hyi Mauria. Sivut ajantasalle.
http://www.maurikunnas.net/default.cfm?cd=2029&depth=2&dept0=2000&dept1=2029
-
En löytänyt haun avulla tällaista aihetta.
Kannattaa aina hakea myös Kvaakin artikkeleista. Se haku on parempi kuin ihmisen muisti...
http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=269
-
Rakastan Kunnaksen kirjoja, ja piirrostyyliä. Paras miehen tekemä kirja onJoulupukki ja noitarumpu. Ehdottomasti paras Kunnaksen kirjoista.Sain sen itselleni tuossa maaliskuun lopulla viimeinkin monen vuoden metsästyksellä hankittua.
-
Itse olen tykännyt Kunnaksen tyylistä pikkulikasta saakka..
ne eläinhahmot on vain niin hauskoja.
-
Omgz, iskä tehny Mauri Kunnaksen saunan ;D
-
Sitten kaikki yli 18-vuotiaat Helsinkiin heilumaan Vanhalle Ylioppilastalolle 28.10 klo 20 alkain. Kirjamessubileissä (vapaa pääsy!) esiintyvät tuolloin:
"Ilta Vanhalla on avoin kaikille ja sisäänpääsymaksua ei ole. Lavalle nousevat Annikki Tähti säestäjänään Erik Lindström, lisäksi Tumppi Varonen, Nyrok Dolls sekä Revolution Soul Band avec Tuomari Nurmio, Marjo Leinonen ja Roni Martin."
-
Nyrok Cityjäkin on tullut luettua, mutta minusta ehdoton helmi on Mac Moose ja Jagge Migreenin tapaus! Olen lukenut sen ties kuinka monta kertaa ja sille nauraa joka kerta. Toisin kuin yleensä, sille nauraa joka kerta ENEMMÄN kuin edellisillä kerroilla, viime kerralla taisin nauraa jo joka ruudulle.
Pelkästään Rolling Stonesin hahmot ovat niin hillittömiä, erityisesti yhdistettynä tähän salapoliisikeitokseen. Vaikkapa se kohtaus jossa Jagge ja Kiith bingoavat ja Jagge suunnittelee voittojen antamisesta joululahjaksi vaimolleen... eeh, eihän näitä edes voi selittää, kun ovat siinä sarjakuvassa niin mainiosti kuvattu jo valmiina!
-
Oli kyllä mielenkiintoinen se torstaina tullut Kunnas-dokkari(telkkari-ketjussa oli juttua), kun näytti esim. sitä, kun Mauri soittaa skittaa. Tulihan sieltä Get On:in riffikin ;)
Seurassa oli mainos, että Nyrok Dolss on nyt julkaissut joulu-levyn! Pitää käydä ostamassa.
-
On ne Mauri Kunnaksen kirjat olleet kyllä aina sydäntä lähellä. Pienempänä lainasin kirjastosta aina jonkun kunnaksen kirjan ja nykyään on tullut ihan omia ostettua. Mahtava tyyli sillä!
-
Ei ole kukaan vielä Etusivun juttua maininnut, hauska opus sekin. Kertoo lehtitoimituksen arkipäivästä. Kirjan mukana tulee vieläpä sanomalehti, jota tarinassa on tehty! Tommoset jutut oli siistejä silloin pienenä... ja miksei vieläkin
-
viisi pistettä niille jotka muistavat ko. lehden sarjakuvantekijät!
-
Siis Etusivun jutun sarjakuvantekijät? Ääh... muistaisin nyt edes minkälaisia ne sarjat olivat. Luntatahan ei saa, enkä voisikaan, kirjakaupat menivät boseen melkein 8 tuntia sitten.
-
Muistaakseni oli ainakin pilapiirtäjä Sakari Saamelainen.
-
Muistaakseni oli ainakin pilapiirtäjä Sakari Saamelainen.
Kyllä, siili, joka muistutti Karin pilapiirrosminää. Muistan kuinka ylpeä olin, kun tajusin vitsin jo kirjaa pienenä lukiessani :D Sitä lehteä ei taida olla enää tallessa, mutta yksi sarjakuvista oli ainakin Tri Kennel, tekijää en muista.
Sen sijaan mieleen tulevat hakemattakin lehden hulvattomat pikkuilmoitukset: "Hevoshuijareiden vuosikokous Kaakkilan raviradalla", "Tuomari V.I. Lunki. Ulosotot ovat iloni" ja "Lak.lis.Kupru. Veloitamme tyhjästä". Lienevätkö kaksi viimeksi mainittua olleet alitajuisesti inspiroimassa opiskelualan valintaa...
-
viisi pistettä niille jotka muistavat ko. lehden sarjakuvantekijät!
Virtahepo nimeltä Jope Viänänen.
Right?
-
Ei ihan.
"Sarjakuvapiirtäjä Jeppe Viänänen tuo ensi viikon sarjakuvat toimittaja Tölväselle.
- Kai ne kelpaavat? kysyy Jeppe.
- Heko, heko, vastaa Tölvänen."
Virtahepo on Tölvänen, Viänänen taas nököhampainen metsämyyrä tms.
Lehden sarjikset ovat Bonzo, Tri Kennel ja Zombie-Tauno.
-
Kunnakset olivat pienenä tärkeitä. Hyllystä löytyy vieläkin monia. Pitäiskiöhän joulun kunniaksi käydä lukemassa Kunnaksen Joulupukki?
-
Helsingin Sanomien uudessa kuukausiliitteessä on juttua Mauri Kunnaksesta. Lehdessä mietiskellään, voisiko lastenkirjailija tehdä seuraavaksi oman tulkintansa esimerkiksi Linnan Tuntemattoman sotilaasta (kirjan nimi olisi luonnollisesti Tuntematon koira) kun muina kirjan aiheina ovat olleet sellaiset suomalaisuuden ydinteokset kuin Seitsemän veljestä ja Kalevala.
Kunnas on piirtänyt artikkelia varten oman versionsa teoksen kenties tunnetuimmasta kohtauksesta, jossa Lehto ja kumppanit seisovat kovennettua. Luonnollisesti kuvaan on sovitettu myös Herra Hakkarainen...
-
Helsingin Sanomien uudessa kuukausiliitteessä on juttua Mauri Kunnaksesta. Lehdessä mietiskellään, voisiko lastenkirjailija tehdä seuraavaksi oman tulkintansa esimerkiksi Linnan Tuntemattoman sotilaasta (kirjan nimi olisi luonnollisesti Tuntematon koira) kun muina kirjan aiheina ovat olleet sellaiset suomalaisuuden ydinteokset kuin Seitsemän veljestä ja Kalevala.
Kunnas sanoi, että hän pilaisi kansalliseepoksen, jos Tuntemattoman murren väsäisi. Onhan Mare tehnyt myös Kalevalasta. Sekö ei ole kansalliseepos?
-
Kunnas sanoi, että hän pilaisi kansalliseepoksen, jos Tuntemattoman murren väsäisi. Onhan Mare tehnyt myös Kalevalasta. Sekö ei ole kansalliseepos?
Olisikohan tässä semmoinen idea, että Kalevala ei mennyt pilalle. Sehän on tarukokoelma, tarinoita, jotka ovat kiertäneet suusta suuhun (ja joista Lönnrot kehitti edes jotenkin koherentin kokonaisuuden) ja jos sitä alkaa kuvittamaan, joutuu joka tapauksessa luomaan oman näköisensä teoksen. Se on kirjoitettukin "kalevalamitassa", joka nykylukijalle, ainakin minulle, tuo vähän koomisen yleisvaikutelman.
Tuntematon sen sijaan, se on realistista proosaa edustava romaani lähihistorian ajalta, niin läheltä, että edelleen elää ihmisiä jotka muistavat nämä tapahtumat. Kaiken lisäksi se sijoittuu sotaan, jota ainakin yleensä pidetään aika traagisena tapahtumana, jos kohta jo ekaluokkalaisetkin yritetään saada täälläpäin uskomaan, että isänmaan puolesta kuoleminen olisi oikeasti ns. "kova juttu".
Saan aika häiritseviä visioita, kun yritän miettiä, miltä näyttäisi, jos Kunnas tosiaan lähtisi Linnan jalanjäljille kuvatessaan suomalaisten historiaa. Ensin Koiramäen Kille osallistuu sisällissotaan punaisten puolella, myöhemmin hänet ammutaan järven jäälle. Sitten seurataan koirakomppanian matkaa jatkosodassa.
Kranaatit sinkoilevat ympäriinsä, irtonaisia käsiä ja jalkoja tippuu juoksuhautoihin, mutta herra Hakkarainen kävelee ympäriinsä vahingoittumattomana. Kunnaksen tavaramerkkihämähäkki kurkistelee ruumiskasasta ja muutenkin sattuu hassua. "Sotamies Tossavaisena päivä ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla", toteaa lakoninen kuvateksti, kun vihollinen (jota kuvattaisiin kissoilla? karhuilla? krokotiileillä?) losottaa miehen läpi Degtjarevillä.
Äärimmäisen mustan huumorin vaihtoehtona olisi tietenkin pehmentää sotaa niin, että kukaan ei sitten kuolekaan. Tämä onnistuu vanhojen tarujen kanssa ihan hyvin ja merirosvoistakin on aika romanttinen kuva jo seikkailuelokuvien myötä, mutta toinen maailmansota on "vähän eri juttu". Olen tosin kuullut, että Titanicistä on tehty lastenanimaatio, jossa kukaan ei hukkunut laivan mukana, mutta...
Kummastakin versiosta olisi kyllä mielenkiintoista nähdä näyte. Ehkä voisi käydä katsomassa löytäisikö tuon kuukausiliitteen jostakin.
Seitsemän veljestähän on semmoinen aika lämminhenkinen ja koominen tarina vähän hölmöistä veljeksistä ja sen vuoksi taipui Kunnas-muottiin kerrassaan hyvin.
-
Olisikohan tässä semmoinen idea, että Kalevala ei mennyt pilalle. Sehän on tarukokoelma, tarinoita, jotka ovat kiertäneet suusta suuhun (ja joista Lönnrot kehitti edes jotenkin koherentin kokonaisuuden) ja jos sitä alkaa kuvittamaan, joutuu joka tapauksessa luomaan oman näköisensä teoksen.
Tuntematon sen sijaan, se on realistista proosaa edustava romaani lähihistorian ajalta, niin läheltä, että edelleen elää ihmisiä jotka muistavat nämä tapahtumat. Kaiken lisäksi se sijoittuu sotaan, jota ainakin yleensä pidetään aika traagisena tapahtumana, jos kohta jo ekaluokkalaisetkin yritetään saada täälläpäin uskomaan, että isänmaan puolesta kuoleminen olisi oikeasti ns. "kova juttu".
Seitsemän veljestähän on semmoinen aika lämminhenkinen ja koominen tarina vähän hölmöistä veljeksistä ja sen vuoksi taipui Kunnas-muottiin kerrassaan hyvin.
ymmärrän näkökohtasi vaikka en sitä jaakaan.
Se Kiven Seitsemän veljestä jonka minä luin ei ole lämminhenkinen eikä mukava tarina.
Vaika tarueeposhan se siinä on missä tuntematon ja kalevalakin.
kaikki kun ovat fiktiota.
Siloittelihan Kunnas lemminkäisen ja ainonkin kohtalot.
Selvennetään sen verran että nautin Kunnaksen lastenkirjoista. eiköhän se seuraava Kunnas-klassikko ole Sinuhä, epygtiläinen.
Maurin tuoreita sarjakuvia tuskin näemme enää, valitettavasti.
-
Tarkistetaanpas nyt vähän tuota kansalliseepoksellisuusjuttua. Ilkka Malmbergin kirjoittama juttu on kirjoittajalle ominaiseen tyyliin pikkuisen sekava, eli rivien välejä pitää tilkitä sekä tulkata. Siis se menee näin:
Kunnas epäilee, ettei hänen (vanhan pilapiirtäjän) tyylinsä ehkä tekisi oikeutta Tuntemattomalle. Kansalliseeposta ei oikein sovi lyödä läskiksi, mutta toisaalta se houkuttelee.
(Kunnas:) "Siinä on niin paljon hauskoja juttuja. Mutta sitten yht(')äkkiä huomaa, että hei perhana, mistä tässä on kysymys."
Kuolemasta.
(...) (Kunnas:) "Sota, tää meidän sota on eri juttu."
Maurin tuoreita sarjakuvia tuskin näemme enää, valitettavasti.
Never säy Ossopucco ägin!
Kunhan nyt ensten nährään uurestas niitä vanhojakin, joissa mm. Jeff Cotona ihmettelee kun dinosauris syä puuseen...(Helmiä sioille). Siitä kohkauksesta Spiilperikin sai irean mammutti-vilmiin mutta saiko Mauri rojaltteja Jurasikailusta puistossa... Tuskin.
Vastineex Spiilerikeeper vois kloonata Kunnaxen, et jatkossa toinen M tekis sarjakuvia ja toinen M kuvakirjallisuuta, kun siä jenkeis on kumminkin pelit ja vermeet semmoiseenkin.
-
Otavalta on tulossa tänä vuonna kirja "Mauri Kunnaksen varhaisia töherryksiä". En tiedä yhtään mitä se sisältää.
Etkö lue Sarjainfoa? Voe voe sitten vaan. Sarjainfon lukijat tietävät.
-
Enpä ole paria viimeistä vielä kirjastosta lainannut.
Tsaijai. Kannattaisi tilata. Esmes pian ilmestyvään S-infoon tulee tietoja joista ei vielä ole tietoakaan.
-
Sama sensurroundattu versio on Kotlant Jaartista "Varhaisissa töherryksissä" kuin mitä oli Suomen sarjakuvaseuran julkaisussa. Kaksi stribbee on poissa ja muutamaa "Panjonsoittajan ropleemi" -tarinan kohtaa on pehmennetty.
Raakuuxien ja poliittisesti epäkorrektin Kotlantin haikailijat joutuvat etsimään käsiinsä Oulun sarjakuvaseuran julkaiseman Kuplan numero 9 (http://www.kvaak.fi/naytauutinen.php?articleID=269).
"No niin demooni. Nyt tuli semmonen manaaja että se tappaa just ny."
"Kiitetty olkoon poliisikunnan luodinkestävä kiikarilasi."
"Luuletteko te lättähatun prskeleet että meillä on joka päivä tilaisuus pamputtaa. Sillon hakataan kun saadaan..."
"No olkoon sitten niin. Idealistit ja pasifistit olkoon rauhassa. Ei tästä tule kova ottelu. Meillä on ylivoima."
"Siinä sinulle laaki pikku paskaposki!"
"Tunnusta. Hampaat ovat jo uponneet puoli tuumaa."
-
Eilisellä Helsingin-pikareissulla tarttui Otavan myymälästä mukaan Kunnaan The Best & the Wörst of Nyrok City. Pelkkää parhautta ;D
-
Olikos tossa Best & the Wörst -kokoomassa nyt ne kaikki Nyrok City stoorit?
Muistatko Rama mihis hintaan ne alppua siellä Otavalla kauppasivat?
-
Olikos tossa Best & the Wörst -kokoomassa nyt ne kaikki Nyrok City stoorit?
Muistatko Rama mihis hintaan ne alppua siellä Otavalla kauppasivat?
Ei, en usko että on kaikki koska materiaalia on vuosilta 1975-86 mutten mene vannomaan. Varmaankin joku toinen osaa vastata tuohon.
Hintalapun ehdin jo poistaa, eli menee arvauksen puolelle, mutta olisko ollut 26€? Esm AdLibriksestä varmaan irtoaa halvemmalla...
-
Siis lähinnä oli tarve tietää onko tuo täydellisin kokooma.
Mulla on kakkosalppari niistä Otavan aiemmista Kolectioneista mutta ykköstä ei ole löytynyt.
Ah, googlettamalla pääsee mysteerin ytimeen:
http://www.helsinki.fi/~lakoma/comics/nyrok_city.html
Aadlibriksiä tms en ole tavannut käyttää mutta alkuvuodesta tuota Best & the Wörstiä taisi saada tarjouksesta 15 egellä.
-
Siis lähinnä oli tarve tietää onko tuo täydellisin kokooma.
Aadlibriksiä tms en ole tavannut käyttää mutta alkuvuodesta tuota Best & the Wörstiä taisi saada tarjouksesta 15 egellä.
Saksaus Otavan sivustolta: ”Tähän albumiin on koottu aikamoinen annos tätä elähdyttävää kultti-sarjakuvaelmaa. Kolmannes sisällöstä on "uutta" tavaraa, kaksi kolmannesta on muinaisuudessa julkaistu kahtena Nyrok City kollektion-alpumina.”
Nyt näkyisi AdLibriksen hinta olevan SEK 189 eli noin 20€ (ainakin ruotsinkielisillä sivuilla...)
-
Tänään ilmestyneessä Ankassa (2/08) oli Kunnaksen lyhyestä Ankka-urasta uusi paljastus. Muutamia kuvia ruotsinkielisestä pikku kuvakirjasta Kalle Anka på diamantjakt. Näyttää USAssa aikoinaan hyvinkin suositulta Big Little Booksilta. Vain puolet kirjan kuvista Maurin (piirsi uudelleen jonnekin kadonneet kuvat)... lukekaa itse vaikka lehtipisteessä.
EDIT:
Big Little Books -listauksista löytyi Ankan jutussa mainittua opusta vastaava amerikkalaiskirja (kirjoittajaksi jutussa mainitaan Fallberg):
MW48a 5756 DONALD DUCK THE FABULOUS DIAMOND FOUNTAIN 4.00 8.00 16.00
Big Little Book 5700 Series®; First Printing; 1973 reissue of #2009 (1967). Soft cover. Size, 3 5/8" x 4 3/4" x 5/8"; 4-color illustrations; 256 pages. Author: Carl Fallberg. Artist: Carl Barks. COLLECTOR'S NOTE: The first printing is identified by not having a price on the cover.
MW48b 5756 DONALD DUCK THE FABULOUS DIAMOND FOUNTAIN 3.00 6.00 12.00
Big Little Book 5700 Series®; Second Printing; 1974 reprint. COLLECTOR'S NOTE: The second printing is identified by a 39¢ price on the cover and a back cover ad that begins with Mickey Mouse, otherwise it is identical to MW48a.
Timo
Ainakaan tämä kuva ei ole Barksia, vaan Stroblia:
-
Heitin kysymyksen kansainvälisille areenoille, jos löytäisin tuon opuksen - kuriositeetti tai ei - jostain. Väsäsin vielä tommosen:
http://www.perunamaa.net/ankistit/Diamantjakt.html
Timo
-
Nythän näköjään Tampereen Ratinaan saapuu kesäkuussa kuuluisa amerikkalainen iskelmätähti konsertoimaan. Kyseisen
nuoren nuorekkaan ja lupaavan muusikon kirjahyllyssä on myös englanninkielinen versio Kunnas korporationin Joulupukki -kirjasta. Klassikkoteoksella oli omalta osaltaan vaikutusta jopa viime kesän Helsingin konsertin biisivalintoihin.
-
Kunnaxen tuotantoon ei voi välttyä törmäämästä maailmalla, ja fanikunta kasvaa teos teokselta. Silti, syön hatullisen mustaa maggaraa, jos Bruse ottaa Nyrok Dollsit lämppärikseen...
-
Uusimmassa Talouselämä-lehdessä on hyvä juttu Mauri Kunnaksesta. Valitettavasti eivät näköjään nettiin asti ole saaneet sitä laitettua.
-
Nähtyäni tämän otsikon tuli mieleen, että voisin vinkata siitä samasta aiheesta :D Vaan löytyy se juttu nyt myös internetistä: http://www.talouselama.fi/henkilokuvat/article277669.ece
-
Hei,
Mihin on joutunut Herra Hakkaraisen näytönsäästäjä !!!
Se oli kunnaksen omilla kotisivulla, mutta nyt näyttää oheinen linkki olevan enkun kielinen markkinointi ja ulkomaanvientisivusto Kunnakselle !
Tutkin kaikki muut kotimaiset puuhasivut, mutten löytänyt !
LAINAUS: Pitää vielä tähän lisätä, että jokaisen kannattaa/täytyy käydä Kunnaksen omilla kotisivuilla (http://www.maurikunnas.net). Itselläni on jo sieltä otettu taustakuva ja herra Hakkarainen näytönsäästäjä 8) myös Herra Hakkaraista saa etsiä Tassulan kaupungista pelissä. Sivuilta löytyy myös tutoriaali siitä kuinka Mauri tekee kirjansa ja tietenkin paljon muutakin tietoa.
Huomenna ostan jälleen Maurin kirjan ;D Toivottavasti en pety (jos edes mahdollista). Yritin tehdä jotain Maurin sivujen tyylistäitselleni, mutta on niin taitavaa jälkeä etten millään onnistunut :( .
[/quote]
-
Vinkki: Kunnaksesta on tulossa elämäkerta! Nimenä "Minä, Mauri Kunnas"
http://www.otava.fi/kirjat/tieto/2009/fi_FI/mina_mauri_kunnas/ (http://www.otava.fi/kirjat/tieto/2009/fi_FI/mina_mauri_kunnas/)
-
Sain joululahjaksi Kunnaksen elämäkerran. Hieno kirja, joka kannattaa lukea. Paljon taustatietoa ja kuvia taiteilijan varhaiselämästä sekä tarkka kuvaus miehen urasta. Jokaisen julkaisun synnystä ja niiden saamasta vastaanotosta on yllättävän mielenkiintoista ja mukavaa lukea.
Kunnas tuntui olevan samaa mieltä kanssani siitä, että Koirien Kalevala on suuri kulttuurityö. Luin sitten senkin uudestaan ja tulihan se taas todetuksi.
-
Joo. Mauri Kunnaksesta julkaistu elämänkerta oli oikein hyvin koottu kokonaisuus. Selailin sitä Suomalaisessa kirjakaupassa samalla kun olin sarjakuva ostoksilla. Tosin mitään ei nyt irronnut mukaan kaupan hyllyltä. Mukavaa kirjassa oli se, että siinä näytetään kuinka Mauri tekee kuvitus sivun.Tälläisistä asioista minä erityisesti pidän, jotta itsekkin oppisin joka päivä jotakin uutta, jotta sitten joskus voisin valloittaa maailmaa :laugh:
Kirja piti sisällään mielenkiintoisia kuvia Maurin taipaleen varrelta. Taitaapi Mauri Kunnaksen vaimollakin olla oma osansa, jotta kuvitus sivut syntyvät kustantajalle. Kirja on siis kuvitukseltaan ja kerronnaltaan hyvin moniulotteinen.
-
Taitaapi Mauri Kunnaksen vaimollakin olla oma osansa, jotta kuvitus sivut syntyvät kustantajalle.
Mauri Kunnaksen vaimo Tarja Kunnas ei piirrä kuvia mutta värittää kylläkin ja melkeinpä jokaisen kirjan ensimmäisillä sivuilla lukee ''kiitokse Tarja Kunnaalle,
työn värittämisestä'' jotain tähän tyyliin. :D
-
Miten sattuikin, että juuri tänään telkkarista tuli dokumentti Kunnaksesta (vuodelta 2006). Tarja Kunnasta ja hänen vesivärityksiään voi ihailla myös Areenan kautta:
http://areena.yle.fi/video/1586981
-
Kirsi Kunnas riimittää.
Timo
-
Kirjamessujen aikaisessa haastattelussa Mauri Kunnas mainitsi piirtävänsä tällä hetkellä Beatles-aiheista sarjakuvaa. Voi että olisi mahtavaa, jos sen imussa saataisiin uusintapainos "Mac Moose ja Jagge Migreenin tapaus" -albumista. (ks. http://sbrunou.blogspot.com/2009/04/mauri-kunnas-mac-moose-ja-jagge.html)
Jos uusintapainosta ei tule, niin minulle voi edelleen myydä tuon albumin vanhana painoksena, kitoos. :)
-
Hän on piirtänyt sitä jotain kymmenen vuotta, että ehkä vielä joskus uusi Beatles-albumi tulee juu.
-
Hän on piirtänyt sitä jotain kymmenen vuotta, että ehkä vielä joskus uusi Beatles-albumi tulee juu.
:D No ehkä en sitten odota sitä vielä tämän vuoden puolella ilmestyväksi...
-
Kirjamessujen aikaisessa haastattelussa Mauri Kunnas mainitsi piirtävänsä tällä hetkellä Beatles-aiheista sarjakuvaa.
Joo, jee! Lopultakin! Tulee!
Mauri Kunnas
Beatles
Tajunnan räjäyttävä sarjakuvatapaus! Virtuoosimaisen
piirtäjän hillittömästi rokkaava nelivärialbumi
liverpoolilaiskoltiaisten uran alkutahdeista
Twist and shout, twist and shout. Cmon cmon, cmon, cmon, baby, now…
Koe pala 60-luvun kulttuurihistoriaa! Lyöttäydy muutaman
rokista hullaantuneen brittipojan mukaan ja sukella pikkuklubien
ja Hampurin kautta maailmanmaineeseen.
Suomen legendaarisin sarjakuvapiirtäjä on tehnyt albumin
maailman legendaarisimmasta bändistä. Albumi on täydellinen
lahja paitsi rokkivaareille ja -mummoille myös populaarikulttuurista
ja rokin historiasta kiinnostuneille nuorille.
Hullun huumorin siivellä tarjoillaan tarkasti tutkittua tietoa
suosikkibändin ensi vaiheista.
NoiN 80 sivua / 240 x 285 mm / 4-värikuviTus / klk 85.32 /
isBN 978-951-1-25542-0 / marraskuu
-
Kunnas tekee sarjakuvaa + Beatles = pakko-ostos
-
Mauri Kunnas on tehnyt miljoonia sarjakuvia piirtämällä? Totta Mooses, jos Talouselämän (http://www.talouselama.fi/uutiset/article628599.ece) juttua on uskominen.
Beatles-sarjakuva ja Nyrock Cityn (sic) uusintapainoskin tuovat lisämiljoonia.
Taas on toimittaja kirjoittanut jutun aiheesta, josta ei mitään tiedä. Huoh.
-
Voi että olisi mahtavaa, jos sen imussa saataisiin uusintapainos "Mac Moose ja Jagge Migreenin tapaus" -albumista.
Pitäis varmaan lukea tuo uusiksi. Muistikuvani on että kovin kauaksi siinä jäätiin Nyrok Cityn nerokkuudesta.
-
MInulle Mac Moose oli valtava pettymys.
Ei iskenyt tuo minuunkaan. Luettu albumin vain yhden ainokaisen kerran.
Vois ehkä antaa tuolle vielä toisenkin mahdollisuuden. Ei ollut Kunnaksen jälki edukseen harmaasävyisenä, värillisen version ostamista harkitsisisn, jos sellainen olisi
joskus saatavilla.
-
Mauri Kunnas on tehnyt miljoonia sarjakuvia piirtämällä?
Mitenkäs muuten niitä tehdään kuin piirtämällä? ;D
-
Niin, ajatteles ihan käsin piirtämällä ja vielä miljoonia sarjakuvia.
Timo
-
On se kamalaa kun lapsuuden, nuoruuden ja nykyisyyden sankari Mauri Kunnax aikuistuu. Teki Piitles-albumiakin kauemmin kuin Beetelkät oli edes yhes koossa! Hartautta ilmassa.
Nyt kun joku jostain saisi kaivettua sen Nyrok-jakson jossa Kikkelomaa ja sammakkomiehensä Kimmo pullistelee ja laittaisi sen nettiin... olisi ajankohtaista kuin lauantaimaggara sunnuntai-ehtoona.
-
Oli millä nimellä sarjassa vaan, mutta kaikki kyllä tietävät keitä tarkoitetaan. Ei ole kirjoissa ei.
-
Lisäksi kyseessä on normaaliakin "rennommin" rutaistu Nyrokki, että siksikään Kunnas ei ole sitä valinnut mukaan, oletan. Olen lukenut vain pari kertaa enkä siksi muista mitä "nimimerkkejä " tässä käytettiin.
Syksyllä tulee kovakantinen Nyrok-kollektio, mutta siinä ei kai ole täydennystä pehmeäkantiseen vastaavaan. Harmi, koska sarjan alkupäästä löytyisi vielä muutama ajan patinoima mutta homeeton rokkijakso... Ja vaikka originaalit ovat mennyttä ei sekään olisi nykykitikaalitekniikalle ongelma.
-
Syksyllä tulee kovakantinen Nyrok-kollektio, mutta siinä ei kai ole täydennystä pehmeäkantiseen vastaavaan.
Odotan hartaana käjet ristissä ja itku kurkussa kompleet-kokoelmaa. Jospa se vielä joskus.
Timo
-
Tämmöinenkin kohta putkahtaa:
http://vkp.kotisivukone.com/uutiset.html?8
-
Ei ole ekstroja. Kovat kannet vain.
-
Mistä on kyse? Rupesiko Kunnas epäröimään? Iskikö Beatles ja Apple Corps kimppuun?
Timo
-
Ei vissiin ehtinyt saada valmiiksi. No, vastahan tätä on kymmenen vuotta tehty.
-
Odottamalla tätäkin odotin ja pelkäsin pettyväni. Petyin sitten tähän viimeiseen tietoon.
Beatles-sarjakuvan julkaisu vaikuttaa jonkinlaiselta haihypyltä... Like teki semmoisen muinoin, Kunnas ei nyt sitten vielä tehnyt, mutta lohduksi Sammakko julkaisee ensi keväänä Baby in black:in, joka on saksamankkaversio Stu Sutcliffen ja Biitleksien vaiheista Hampurissa.
http://youtu.be/gYDcJsXMkRg
-
Eipä nuo Maurin hahmot sen kömpelömmiltä näytä kuin monien muidenkaan, vaikkapa joidenkin hollantilaisten tekemät. Kunnaksen olisi pitänyt koittaa tarjota töitään hollantiin, Daan Jippes ei ollut ihan vielä 1973 art director, mutta melkein. Olisi varmaan mennyt joidenkin korjauspyyntöjen jälkeen läpi.
Timo
-
Ei ihan siinä määrin kuin myöhemmin. Hollannissa oli tehty susi ja Hiawatha -tarinoita jo 1960-luvun puolivälistä (tilattu Toonderin studiolta). 1970-luvun alussa Hollannin Ankka alkoi julkaista vanhoja Barkseja kiitos Jippesin (ja Thom Roepin), joka tuli kuvioihin, ja siitä alkoi eräänlainen renessanssi. Jippes oli piirtänyt lehteen jo 1972, mutta 1974-75 hänestä tuli art director ja omien sarjojen tuotanto alkoi toden teolla. Ed Luckas oli piirtänyt hollantilaiseen ankkalehteen jo 1950-luvulla kansia ja lyhyitäkin tarinoita.
Timo
-
No nyt ainakin kansikuva ja varausmahdollisuus on olemassa.
-
Nysse on seiniin kirjoitettu että Helsingin kirjamässyille eli merjakissuille tulee Piitlekset esiintymään Kunnaxen kirjan välityksellä. Kustantajan edustaja on tälleen Kiven ja Kännön kautta vannonut.
Johanneksen ohjelmailmestyskirjassa seisoo mustaa valkealla näin:
Mika Waltari - suuret kertojat - lava
Su 28.10 klo 15.00
Mauri Kunnas: PIITLES
Lyöttäydy rokista hullaantuneiden brittipoikien mukaan ja sukella pikkuklubien ja Hampurin kautta maailmanmaineeseen. Legendaarinen bändi kohtaa legendaarisen sarjakuvapiirtäjän. Huumorin siivellä tarjoillaan tutkittua tietoa suosikkibändin vaiheista. Esa Nieminen haastattelee.
-
Aah! Tuo Piitles tulee olemaan kevyesti vuoden ykkösjulkaisu kotimaisissa (ja koko maailmassa!). Saa nähdä kuinka käy Finlandiassa?! HS:n previkka lupasi jo niin paljon...
-
Aah! Tuo Piitles tulee olemaan kevyesti vuoden ykkösjulkaisu kotimaisissa (ja koko maailmassa!). Saa nähdä kuinka käy Finlandiassa?! HS:n previkka lupasi jo niin paljon...
Niinkö? Mac Moose ja Jagge Migreenin tapaus oli aikanaan niin kova pettymys, että itse en tohdi nostaa odotuksia kovin korkealle.
-
Tätä Kunnas on suunnitellut vuosia. Ja on keskittynyt Piitlesiin tekemättä samaan aikaan lastenkirjoja joista tulee €€€.
Öh?
http://www.otava.fi/kirjat/lasten_ja_nuorten/kunnas/fi_FI/aarresaari/
-
niin samaa mä ihmettelin, että Mauri sanoo pitäneensä taukoa lasten kirjoista ja SAMAAN aikaan ilmestyy Aarresaari?!?
todistaa vain sen että noita lastenkirjoja VOI piirtää kuukaudessa yhen, toisin ku sarjakuvaan meneekin se yks jos toinenki vuosi.
-
No heh: lastenkirjassa on noin 40 kuvaa, sarjakuva-albumissa about 500 - 800 kuvaa. ;D
Timo
-
Lukekaa täältä (http://www.hs.fi/english/article/Beatles+fan+draws+the+early+history+of+the+Fab+Four/1329104895406) suoraan hevosen suusta:
"A couple of years ago I decided I was probably so long in the tooth that if I ever intended to do something about The Beatles, it would have to be now or never. I resolved to take a sabbatical year from making children's books."
-
Sitten se sapetusvuosi on ollut aiemmin, sillä Kunnaksen Piitlesin piti ilmestyä jo viime syksynä.
Nyt alkaa jammailu Tursaan puutarhassa!
http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9511255428&utm_source=apsis-anp-3&utm_medium=email&utm_content=fifi_42&utm_campaign=FIFI_42
-
Piitles hankittu ja luettu. Pakkorako vanhalle Nyrokfanille. Päällimmäisenä tällä hetkellä on mielikuva fanin tekemästä (hyvin) pikkutarkasta historiasta suunnattuna muille Piitlesin faneille. Tämä lienee ollut osin tarkoituskin, mutta mietin, kuinkahan tämä uppoaa täydelle Piitlesummikolle, Nyrocitymäiset vitsit olivat saaneet seuraa myös varsin karusta elämän realiteettien esittelystä. Rakkaus aiheeseen paistaa joka käänteessä ja vääntää aluksi hieman hitaasti liikkeelle lähtevän albumin voiton puolelle. Komea ja kovakantinen...
-
Toistaiseksi tutkailin vasta kirjakaupassa ja Iltalehden jutusta käsin. Ei syvällisempää sanottavaa vielä, mutta fontti, fontti! Olkoonkin että on tehty Kunnaksen omien kirjainten pohjalta. Tuntuma oli hieman outo kun opus näyttää käännösalbumilta.
-
Itsellä vielä kovempi rasti: diggaan Mauri Kunnasta ns. kympillä, Beatlesiä taasen en kuuntele vapaaehtoisesti sen enempää kuin muutakaan hissimuzakia.
Luettua teos tulee varmasti jossain välissä.
-
Ei syvällisempää sanottavaa vielä, mutta fontti, fontti! Olkoonkin että on tehty Kunnaksen omien kirjainten pohjalta. Tuntuma oli hieman outo kun opus näyttää käännösalbumilta.
"Mitä tästä opimme?"
"Kauneus on katoavaista mutta rumuus senkun lisääntyy."
-
Piitlesin laitoin tilaukseen.
Ennen omaa ostopäätöstä odotan Kvaak-arvostelua ja näytekuvia.
-
Elä Curt höpöttele. Beatles keksi hevinkin.
http://www.youtube.com/watch?v=aMfkVGCU_BA
elä itse. Tiedän Helter skelterin ja piitleksen tuotannon. Minulle on sekin ihan sama vaikka Alice, Lemmy ja Ozzy vannovat Beatleksen nimiin niin minun ei tarvitse nakata ulostetta soitinyhtyeestä.
Ennemmin ajatellen omalla päällääni enkä mene sopulilauman mukana kun trendikästä on.
Kuuntelenhan minä megadethiakin mutta Dave Mustainen huuruisat mielipiteet ovat asia erikseen, niitä en allekirjoita.
Heavyn historia on bluesille ja Link Wraylle sekä Dick Dalelle velkaa.
Minä olen niitä joille Hendrixin kuolema oli tragedia maailmalle Lennonin kuolema se ja sama.
Se että Kunnas on fani antaa lisäpontta itse teokselle. Rakkaudentunnustuksissa on aina enempi pontta vaikkei lukija rakkaudenkohdetta jakaisikaan.
Vrt. BWS ja Erik Larsen
-
Olkoonkin että on tehty Kunnaksen omien kirjainten pohjalta. Tuntuma oli hieman outo kun opus näyttää käännösalbumilta.
Saattaa olla helppolukuisempi noin, jos on paljon tekstiä. Ja tosiaan, ehkä kustantajalla on käännösalbumin tekeminen mielessä!?
-
käsittääkseni Kunnaksen Koiramäki-kirjoista on käännösversioita ja vaikken minä beatlesfani ole on niitä ruåtsi, saksa ja englantia möngertävät maat täynnä.
Ei niitä Elias Lönnrot voisi vähempää kiinnostaa mutta Liverpoolin poppoo? ihan eri juttu.
-
Joo, Piitles-albumista on jo tehty engelskankielinen versio. Nyrok sityssä oli myös aika ajoin paljon tekstiä mut haittasiko sen huolellinen textaus lukemista? No ei. Nyt ladottu teksti näyttää oudolta. Esmes Mämmilässä fontti ei haittaa mutta tässä pistää silmiin - eikä minusta ainakaan helpota lukemista.
-
Joo, Piitles-albumista on jo tehty engelskankielinen versio. Nyrok sityssä oli myös aika ajoin paljon tekstiä mut haittasiko sen huolellinen textaus lukemista? No ei. Nyt ladottu teksti näyttää oudolta. Esmes Mämmilässä fontti ei haittaa mutta tässä pistää silmiin - eikä minusta ainakaan helpota lukemista.
Johtui kai siitä että nyrokin joka suuntaan venyvä gäsin textaus tuki paukkuvaa piirrostyyliä, noissa piitlesin kuvissa se näyttää ehkä vähän keinotekoisen upotetulta.
-
Se on tottumiskysymys tietysti. Piirrostyö on yhä rentoa, joten ladonta tasapaksuin kirjasimin ei sulaudu siihen mutkattomasti.
-
Mauri Kunnas TV-haastattelussa (http://yle.fi/uutiset/piitles-sarjakuvakirjan_julkaissut_mauri_kunnas/6345771) ja "vuoden odotetuin" albumi Piitles.
Timo
-
Itsekin tykkään Kunnaksen sarjakuvista, mutta tämä on niin fanin tekemää, että jännittää miten pääsee sisään, kun ei itse Piitlesejä tunne hittejä kummemmin. No siinähän oppii tuntemaan, hyvältä ainakin omaan silmään opus näytti kun kaupassa selailin.
Kvaakin arvostelua odotellessa.
-
Enpä sitten tiedä miten varsinkaan maailmalla sopii Kunnas-brändiin että Brian Epstein on tuossa niin umpihomo.
Käsittääkseni Epsteinin homous on ollut jo pitkään yleisesti tiedossa ollut asia, jopa tällaiselle vähemmän Beatlesiin perehtyneelle
-
Niin on, mutta olisiko sitä tarvinnut noin korostaa että homot hilluvat iltaisin yleisissä vessoissa. En minä homoutta paheksu, mutta ulkomaiset kustantajat voivat nyrpistää nokkaansa.
nyt voi mennä väärin mutta siis liittyykös tämä siihen että Epsteinhän pidätettiin tällaisen läheltä silloin aikoinaan?
En ole Piitlesiä lukenut vielä mutta siinä vaiheessa kun kaltaiseni Beatlesia välttelevä tapauskin tietää tuon ei siinä ole mitään arvottamista tai tuomiota.
Kunnas vaan on tehnyt taustatyönsä.
-
Kunnaxesta kunniatohtori. Uutinen etusivulla (http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=1833).
-
Fanfaari Maurille!
http://youtu.be/SmSl49bTI1A
-
Tuo kaveri opetti minullekin obladin ukulele-soinnut!
-
Helsingin Kirjamessuilta ostin pari kappaletta Piitles:iä (yksi itselle ja toinen lahjaksi). Omistuskirjoitukset jäi saamatta kun kustantajan edustaja pisti jonon poikki juuri ennen minua. Tietääkö kukaan kuinka taiteilija suhtautuu yhteydenottoon ja mahdolliseen kirjojen lähettämiseen nimmareita varten?
-
Tietääkö kukaan kuinka taiteilija suhtautuu yhteydenottoon ja mahdolliseen kirjojen lähettämiseen nimmareita varten?
Huonosti. Parempi kun alat tarkkailla esim. Akateemisen kk sivuja, Kunnas tod. näk. käy signeeraamassa ennen joulua. Sama pätee Turun Kansalliseen kirjakauppaan, siellä Kunnas on käynyt joka vuosi keikalla joulukuun alkupuolella.
-
Piitles tuli luettua. Itse olen lukenut lähes kaiki mahdolliset Beatles-kirjat ja osaan levyt ulkoa joten tämä oli ihan mielenkiintoinen lisä kaikkeen tuohoin materiaaliin. Mietin vaan minäkin lukiessani että miten tähän suhtautuu sellainen joka oikeasti lähtee puhtaalta pöydältä lukemaan? Jaksaako kiinnostaa tarinana ilman fanitaustaa?
-
Mua ainakin uuvutti jo selailun perusteella. Pirusti tekstiä. Jossain vaiheessa otan silti lukeakseni.
-
Seura-lehdessä 42/12 on juttu "Beatles pelasti Mauri Kunnaksen".
Neljän sivun aikana sana "sarjakuva" mainitaan tasan yhden kerran.
Mielenkiintoinen saavutus. Älä turhaan lausu jne.
Apu-lehden 42 / 12 Kunnas-juttu on kiinnostavampi, joskin siitä on nypätty kanteen vain kommentti "en osaa tuhlata rahojani" tjsp. Se taas ei varsinaisesti liity artikkeliin mitenkään.
-
Kunnaxen Piitles arvosteltu (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1842). On se ihan OK. Ei mitään ihan ehottoman räkähauskaa nyroksitiläisittäin.
Timo
-
Kunnaxen Piitles arvosteltu (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1842). On se ihan OK. Ei mitään ihan ehottoman räkähauskaa nyroksitiläisittäin.
Se on tuommoista kun yyperfani tekee palvontakirjan taapernaakkelinsa täytteeksi. Mutta kohderyhmää takuulla osuu silmään.
Arvostelu on asiallinen ja ottaa kantaa siihen mihin kuuluukin.
-
Kahkah. Ainakin Akateemisesta kk on saatavilla spesiaali Piitles paketti. Albumi pahvikotelossa plus signeerattu painokuva Piitleksistä. Hintaa paketilla oli 10 senttiä vaille kuuskymppiä.
-
Kahkah. Ainakin Akateemisesta kk on saatavilla spesiaali Piitles paketti.
Aivan. Sitä mainostettiin Ilta-sanomien Beatles-sepessulehdessä. En maininnu arvostelussa, kun ajattelin että lipsahtaapi mainoksen puolelle.
Apropoo samassa lehdessä mainostettiin kolmen cd:n pakettia suomalaisista Beatles-käännöspiiseistä. Kannet Juho K. juntunen (http://store.mtv3.fi/mtv3/kaikkien-aikojen-the-beatles-suomennokset-3cd/5099901703429/dp), mutta siitä enemmän toisaalla (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,6078.msg385865.html#msg385865).
Timo
-
Kahkah. Ainakin Akateemisesta kk on saatavilla spesiaali Piitles paketti. Albumi pahvikotelossa plus signeerattu painokuva Piitleksistä. Hintaa paketilla oli 10 senttiä vaille kuuskymppiä.
Ma kattelin tota jo kirjamessuilla ja pelästyin että tämmönenkö se lopputuote nyt on. Kyllähän sieltä sitten löyty myös pinkka paljasta sarjakuvakirjaa. Painokuva näytti ihan mustesuihkutulosteelta. Jotensakin hieman tummat ja sammuneet värit.
-
Kunnaxen Piitles arvosteltu (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1842). On se ihan OK. Ei mitään ihan ehottoman räkähauskaa nyroksitiläisittäin.
Timo
Minä pidin Piitlesistä kovasti. Minusta se ei ole tarkoitettukaan räkähauskaksi, vaan kuten alussa todetaan, tyylilajina on "auktorisoimaton elämäkerta".
-
Lukaisin pari päivää sitten ja tykkäsin kovasti.
Mukana on kyllä ihan kivasti sellaista Nyrokcityn mieleen tuovaa Kunnasmaista anarkiaa.
-
Vallan mainio albumi! Pidin tästä jopa enemmän kuin Nyrok Cityistä. Piirrosjälki on sopivan huoletonta, muttei kuitenkaan niin hutaistun näköistä kuin nyrokeissa. Konevärityskin on onnistunut.
Ja luultavasti ensimmäistä kertaa konefontti ei häirinnyt minua lainkaan! Eipä kai tässä voi muuta sanoa kuin että tästä ei sarjakuva voi paljoa parantua. Toivottavasti Kunnas tekee vielä lisää sarjakuva-albumeita lähivuosina.
-
Niin joo, konefontti.
Ihan aluksi kävi silmään hieman liian hoikkana (siis kirjaimet olisivat voineet olla karvan verran pulskempia), mutta eipä tarvinnut pitkälle lukea niin tuota ei enää huomannut.
-
Kerkesin just mukaan. Mukava on suoratoistopalvelu, saa netin takaa katsoa.
Kysymys: tuleeko Piitles-kirjalle jatkoa kun tämä päättyy, kun kaikki oikeastaan vasta alkaa?
Vastaus: En tiedä, mää kuvittelin tekeväni Beatlesista koko jutun, mutta uuvuin tässä kohtaa. Toisaalta mussa elää aina pieni kauppamies. Toisaalta olen tällä hetkellä kiinnostuneempi Lennonista ja Yoko Onosta.
"Sanon että teen molemmat", sanoi haastattelija Veijalainen (joka myös kerskaili olleensa Abbey Roadin studiossa 60-luvulla).
Timo
-
Viimeinkin sain käsiini Piitlesin (3.painos!) ja luin.
Fontti unohtui het kättelyssä. Nauratti ja itketti. Niin elävää ja puhdasta sarjakuvaa että ihan liian harvoin näkee. Varmasti aivan järettömän työn tulos. Hahmot elivät, ja tietoisuus Beatlesista kasvoi vaikka se ei ollut pääasia.
Siis ihan kiva opus. Vaikka onkin vain sarjakuvaa, onhan Beatleista tehty oikeitakin kirjoja. Mutta ei ne oo näin hyvejä.
-
Onko minun joululahja-Piitlesissä joku painovirhe kun aukeamalla 1 tai 2 pientä ruutua, muuten ihan tyhjää?
-
Onko minun joululahja-Piitlesissä joku painovirhe kun aukeamalla 1 tai 2 pientä ruutua, muuten ihan tyhjää?
Ilman kuvaa paha sanoa mutta oudolta kuulostaa.
Tekstiä on paljon per kuva, mutta onneksi kuvatkaan eivät huku sen alle.
-
Tuollainen tämä koko kirja on.
(http://www.imgur.com/gz7Ru.jpeg)
-
Taisi Joulupukille tulla kiireessä pieni virhe, ja paketissa olikin oheistuote, eli Piitles muistikirja (http://www.otava.fi/kirjat/lasten_ja_nuorten/kunnas/fi_FI/piitles_muistikirja/)?
Oikeasta kirjasta yksi mallisivu ainakin tuolla:
http://www.kouvolansanomat.fi/Kulttuuri---Kirjat/2012/11/15/Uutuudet+kumartavat+rokkareille%2C++supersankarille+ja+mestaripiirt%C3%A4j%C3%A4lle/2012214533706/54 (http://www.kouvolansanomat.fi/Kulttuuri---Kirjat/2012/11/15/Uutuudet+kumartavat+rokkareille%2C++supersankarille+ja+mestaripiirt%C3%A4j%C3%A4lle/2012214533706/54)
-
Vähän haisee rahastus kyllä tuossa, mutta joo.
-
Juu tuo on muistikirja.
-
Luin Kunnaksen Piitles-kirjan. Minun makuuni tämä on paras Kunnaksen sarjakuva koskaan. Nyrok Cityn "kreiseily" loisti poissaoloaan ja tekijä keskittyi kertomaan tarinan, tietysti mukavasti näkemyksellään höystäen.
Ne kerubit oli ainoa asia mikä tuntui turhalta.
Tekstaus tuntui luontevalta, vaikka olikin hieman siellä täällä pikselöitynyt. En huomannut sitä konefontiksi ennenkuin tarkastelin tätä palstaa. Pienistäkin ruuduista ja tekstauksesta sain selvän. Koneväritys ei haitannut.
Kokemus oli vahvasti myönteinen. Baby's In Black -sarjakuvan albumin luin ennen tätä ja hyvä niin. Molemmat väkeviä.
-
Piitlesi 4.p tuli pukinkontissa tännekin, ja ahmittua kertaheitolla. Rollarikerupit sekä ajoittaiset hallitut lapasestalähdöt a la Nyrok tuntuivat vähän irrallisilta, mutta tuiki tyypilliset länsipirkanmaalaisen topakat toteamukset istuivat oikein hyvin jutun ilmeeseen.
Hilpeän fasadin alla kulkee kontrapunktina hikinen työn tuntu ja peittelemätön elämän paskamaisuus, joka alleviivaa ettei menestykseen ponnahdeta kovin kevyesti. Ramaattis-taiteellisessa miälessä Piitles joxeenkin siis nousee tekijänsä aiempien saavutusten yläpuolelle.
Periaatteessa eepos on kokonaisuus, mutta en varmaan ole ainoa jonka mieltä jää hivenen kaihertamaan kysymys siitä mitens tämän Piitles bändin mahtoi sitten käydä? Saako mauri, tähän kohtaan johdatettuaan vielä mennä? Nälkä kasvaa syödessä...
-
Piitlesin uran loppupuolella on kyllä paljon hienoa tolkuttomuutta joka ansaitsisi tulla Kunnaksen käsittelyyn, Nyrok City -henki taitaisi tulla väitsämättä mukaan.
-
Piitlesin uran loppupuolella on kyllä paljon hienoa tolkuttomuutta joka ansaitsisi tulla Kunnaksen käsittelyyn, Nyrok City -henki taitaisi tulla väitsämättä mukaan.
Se olisi väistämätöntä. Teema esitti juuri tänään Magikaali Mämmi Tourin (1967), joka kertoo kylmän selkeästi miten psykedeelit ja maailmanfilosohviat ja poikkidaideellinen kilikalipimpom-musiikki yhdistettynä brittijunttiuteen korjaa satoa. Hauskaa? Ei. Taiteellista? Ehkä? Ajan syömää? Muu paitsi pari biisiä.
-
Kunnax on Radio Suomessa Lähikuvassa 20:09 tänään. Yhdeksään asti jutustelevat Tero Lietteen kanssa.
Areenassa (http://areena.yle.fi/radio/1704642).
edit: Areena-linkki.
-
Särkänniemi repäisee (http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194788455411/artikkeli/vuosikymmenen+suurin+investointi+tassa+on+sarkanniemen+uutuus.html) ensi kesänä.
Kunnas vierailee ilmeisesti Tampereella myös ensi viikonloppuna, Tampere Beatles Happeningissä (http://www.beatles.fi/).
-
No nyt on Kunnas Walttia!
Biitlesi-häpyningissä huutokaupataan originaalitaidetta. Ei köyhille, veikkaan.
http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288532063816.html
Niin ja tuommoinenkin tieto tuli:
Kunnaksen kirjoja on painettu Suomessa lähes kuusi miljoonaa ja maailmanlaajuisesti yhteensä lähes kahdeksan miljoonaa kappaletta. Kirjoja on käännetty 29 kielelle ja julkaistu ulkomailla kaikkiaan 31 maassa. Viime syksynä ilmestynyttä suosikkia, Piitles-kirjaa on painettu yli 60.000 kappaletta ja se ilmestyy maaliskuussa 2013 englanniksi Will Mooren käännöksenä.
-
Piitles 60,000 kpl alle puolessa vuodessa - kotimaisen sarjakuvan myyntiennätys yhden teoksen osalta, ainakin jos Muumeja ei lasketa? Listan kärkisijoilla varmaan joka tapauksessa.
-
Ei köyhille, veikkaan.
Ilmeisesti edes paikalle pääsyyn vaaditaan vähintään 37,50 € päivälippu, joten kyllä, kuluja kertyy.
-
Kunnaxen Piitles tiämmä palkittiin vuoden kauneimmat kirjat skabassa (http://www.kauneimmatkirjat.fi/sarjakuvat/). Onhan se aivan oivallinen sarjakuva, mutta kirjaesineenäkö kaunein sarjakuva-albumi? Eh? Ihan normi sarjisalppari. Monia hienompiakin olis ollu. Toinen palkittu olikin Kaisa Lekan ja Cristoffer Lekan kirja. Itse tiedotteessa ei kumpaakaan mainittu nimeltä.
Timo
-
Kunnaxen Piitles tiämmä palkittiin vuoden kauneimmat kirjat skabassa (http://www.kauneimmatkirjat.fi/sarjakuvat/).
Ihmettelin tota vähän itsekin. Kisaan osallistuakseen pitää varmaan maksaa joku osallistumismaksu, niin se varmaan karsii jo alkuunsa suurimman osan pois. Jäljelle jää käytännössä Lekat, jotka oikeasti panostaa julkaisujensa ulkoasuun ja haluavat graafikkoina olla mukana kisassa sekä suuret kustantamot, joille mukana oleminen on on osa markkinointia. Eli todennäköistä on, ettei siellä muita ehdokkaita ole ollut edes mukana.
-
Samaa ihmettelin minäkin, en huomannut mitään erityistä koukkua jolla tuo ansio tulisi. Onko palkinto sitten tullut vain siitä että oli korkean profiilin sarjakuvajulkaisu...
-
Piitlesistä näyttää sitten ilmestyneen englanninkielinen käännöskin. Kyllähän tuolle luulisi löytyvän ostajia ulkomailtakin, hieno kirja.
http://www.beatleswithana.com/
-
Lokakuussa ilmestyy Piitlesin innoittamana uusi painos albumista Mac Moose ja Jagge Migreenin tapaus.
-
Tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinto (http://www.hs.fi/kulttuuri/a1379988810070?jako=7f70c632891005dc20834c87fe9da3c0&ref=og-url) Maurille.
Timo
-
Jagge Migreenin tapauksesta tuli väriversio juu. Kovin vähän uskaltavat suomalaiset kustantajat itse tehdä muunkielisiä julkaisuja, koska oikeasti ainoa tapa saada kirjaa kunnolla myytyä muille meille on hankkia samanmaalainen kustantamo kumppaniksi.
-
Seiska: Selostaja Kaj Kunnas tunnetusta sukulaisestaan: Maurikin on vähän hörhö! (http://www.seiska.fi/Viihdeuutiset/Selostaja-Kaj-Kunnas-tunnetusta-sukulaisestaan-Maurikin-on-vahan-horho/1037657)
-
Mauri Kunnas ei jouda eläkkeelle (http://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/241548-mauri-kunnas-ei-jouda-elakkeelle-kateellisena-katson-kun-kaverit-pelaavat-golfia). Juttu Keski-Uusimaa -lehdessä.
-
Mauri Kunnaksen Koiramäet ovat tuttuja lapsuudesta. Harmi ettei niistä muista nykyään muuta kuin Herra Hakkaraisen. Parhaiten on jostain syystä jäänyt mieleen Koirien Kalevalan Väinön & Ainon uinti/soutuvenekohtaus (hehheh, vähän paremmin lukijakunnalleen soveltuva versio). Joulupukki ja Noitarumpu oli lapsuuden klassikkopiirrettyjä Dianne Jacksonin Lumiukon ohella.
Sitten tutustuin Kunnaksen sarjiksiinkin. Koska kasvoin varhaisteininä The Beatlesia kuunnellen niin totta kai Piitles on mielestäni todella hyvä alppari. Karmean pikkutarkka, maurikunnasmaisen omaperäinen ja yksityiskohtia täynnä. Hilpeä meininki on ehkä kaikista plussista se suurin plussa. Piitles on kaikin puolin mainio teos.
Periaatteessa eepos on kokonaisuus, mutta en varmaan ole ainoa jonka mieltä jää hivenen kaihertamaan kysymys siitä mitens tämän Piitles bändin mahtoi sitten käydä? Saako mauri, tähän kohtaan johdatettuaan vielä mennä? Nälkä kasvaa syödessä...
Itsekin jäin miettimään tuota samaa. Piitles 2 olisi huikea vaikka Piitles toimii ilman jatko-osia. Koko Beatles-historia sarjiksena a'la Mauri Kunnas olisi ajatuksena mielipuolisen suurenmoinen mutta tuskinpa Kunnas lähtee tuohon (jos Piitles-alpparinkin tekeminen kesti niin kauan). Kukapa jaksaisikaan lähteä tuollaiseen hankkeeseen.
Mac Moose ja Jagge Migreenin tapaus on ollut lukemistani Kunnas-sarjiksista se paras. Mielikuvituksellinen, hervoton ja veikeän absurdi. Monta lukukertaa kestävä. Täynnä metkaa huumoria. Loistava. Suosikkikohtaukseni taitaa olla se, missä sinivuokkoarmeija jahtaa keltaista taksia. Hitsi miten mahtava.
Nyrok City tuli myös luettua jokunen aika sitten silkasta uteliaisuudesta. Koska sillä on kova maine niin totta kai sitä halusi yleissivistää itseään. Valitettavasti on todettava Nyrok Cityn kolahtavan paljon paremmin vanhemmille lukijoille jotka ovat eläneet ja nähneet vuodet 1975-1986. Onneksi siitä löytyi kuitenkin melko mukavastikin viittauksia jotka jopa tällainen pentu tunnisti ja joille sai nauraa makeasti mutta oli kyllä vaivan takana selvittää tietyt henkilöt tai asiat joita Nyrokissa viljellään ja koettaa hoksata vitsin vitsi. Esim. vaikkapa Holle Holopainen ja Maukka Perusjätkä. Sorry, ikinä kuullutkaan moisista.
Jotta Nyrok City imaisisi täysin mukaansa, se vaatii vain sen että on hyvin perillä mitä kaikkea tapahtui sarjiksen tekovuosina. Itseäni se nauratti (kun tunnisti viittauksen) ja ärsytti (kun ei tunnistanut viittausta) suunnilleen vuoronperään. Jäi siis ristiriitaiset fiilikset vaikka onkin myönnettävä taustat huomioon ottaen että kyllä se ansaitsi klassikon leiman ja Puupäähatun. Siltikään Nyrok ei nouse todellakaan omaksi lemppari-Kunnaksekseni.
-
Kunnakselta kannattaa lukea myös teos: Kotlant Jaarti (Kustantaja: Suomen sarjakuvaseura).
Varsinkin ensimmäinen tarina on aivan mahtavan loistava. Toisessa stoorissa Kunnakselta hiipuu into kun lähestytään ratkaisun hetkiä.
-
Kunnakselta kannattaa lukea myös teos: Kotlant Jaarti (Kustantaja: Suomen sarjakuvaseura).
Varsinkin ensimmäinen tarina on aivan mahtavan loistava. Toisessa stoorissa Kunnakselta hiipuu into kun lähestytään ratkaisun hetkiä.
Olen päinvastaista mieltä. Panjonsoittajan probleemi on koko Kunnaksen
tuotannosta suosikkini. Lopussa toki piirrosten laatu alkaa huojahtelemaan
kiireen takia, mutta siinä on ihan pätevä juoni kaiken hauskuuden
ohessa.
-
Minulta löytyy 37 Apu-lehdistä leikattua Kunnaksen pilapiirrosta (ja muistan vielä jokusen lisää joita en saanut talletettua omiin kokoelmiin) ja kyllä ne minusta parhaimmillaan yltävät ihan Nyrokmaiseen riehakkuuteen. Huonoimmillaankin päihittävät Karlssonin ja Terhon kevyesti. Tuohon kokoelmaan (http://maurikunnas.net/teokset/yhta-juhlaa/) voisin hyvin sijoittaa. Pääsisi kirjahyllyssäni arvoiselleen paikalle Jauhot suuhun- ja Pelit seis -kokoelmien viereen.
Kuka muistaa vielä Kauko Juhantalon konnankoukut 90-luvun alussa?
-
Todellisten Kunnas-fanien pitänee myös investoida Hurriganes-kaljaan. Tölkin kupeessa kun töllistelee Kunnaksen kunnioittava tulkinta Remusta.
-
Tapaus "Keuruu" : dosentti NN:n ihmeelliset seikkailut Suomessa ja Neuvostoliitossa / text Oittinen - Tuomisto ; piirt. Salmi - MK... - [Helsinki : Taideteollinen oppilaitos, Viskom-laitos, 1972]. - 41 s. ; 28 cm. - (Karju sarja : no commercial comics.) *** Tekijät: Vesa Oittinen, Timo O. Tuomisto, Hannu Salmi ja Mauri Kunnas. - Painos 200 kpl.
Ikinä en ole tätä nähnyt, Libriconissa maksaisi 50 egee...
Onko kellään lukukokemusta? Tekijätietojen perusteella
tämä tuntuisi olevan aikamoinen anomalia Kunnaksen tuotannossa.
Tuomisto ja Oittinenhan tekivät hellyttävänkriittisen "Erkki ihmemaassa"
-läpyreen, mutta kukas tämä Hannu Salmi sitten onkaan?
-
Hannu Salmi taitaa olla nykyinen kulttuurihistorian proffa Turun yliopistossa.
Tuota ko. kirjaa en ole päässy lukemaan.
Timo
-
Klopit kaivakaa kvariaatista Kupla-kuvasarjalehden Kunnas-numero. Siinä on muualla julkaisemattoman Jeff Cotona-tarinan lisäksi pari sekä Sarjakuvaseuran julkaisusta että Kunnaxen varhaisia töherryksiä -kokoelmasta pois jätetyt pari sensuroitua / muokattua strippiä. Polliisisedät saavat Kotlant Jaartin äijiltä turpaansa perusteellisemmin ja Lupsu-koiran kuulustelumetodit ovat terävämmät kuin jäljemmissä julkaisuissa.
"Siinä sinulle laaki, pikku paskapöksy!"
-
Kunnas oli Tampere Kupliissa kunniavieraana ja molemmat kunniavierasohjelmat (haastattelu ja paneeli sarjakuvataitelijoista lastenkirjantekijöinä, mukana myös Tuuli Hypén ja Jarkko Vehniäinen) olivat suosittuja. Ensimmäisen ongelma oli vain lyhyt kesto, sekä Kunnas että yleisö olisivat mielellään viettäneet toisenkin tunnin, kansallistaitelijalta riitti muistoja pitkältä uralta.
Kieltämättä näin kaikkien vuosien jälkeen on jännä ajatella mistä kansansuosio on tullut. Tonttukirja tuli pihalle vuoden sen hollantilaisten tonttukirjan jälkeen (Kunnaksen kirjassa ei ollut isotissisiä tonttuja alasti >:(), mutta entä seuraava? "Nyt sitten voisi tehdä menestyksekkään lastenkirjan" "Mistäpä aiheesta?" "Maatalon elämää 1850-luvulla". Kaikesta huolimatta itsekin pidin siitä jo pienenä.
-
Kunnaksen tontut seikkaili Pikku Kakkosessa, kaikki kansa sen sieltä hoksasi ja tykästyi.
Timo
-
Kunnaksen tontut seikkaili Pikku Kakkosessa, kaikki kansa sen sieltä hoksasi ja tykästyi.
Silloin oli teeveessä esiintyminen vielä varma menestystekijä.
Tampereella Kunnas vastasi myös kysymykseen mistä kirjoistaan hän tykkää vähiten. Hakkarais-kirjoja hän ei tekisi enää, ennen muuta siksi, että on vaikea keksiä toimintaa hahmolle joka on koko ajan umpiunessa. Kansa kuitenkin tahtoisi lisää, ja kustantaja tietysti...
Muut syyt olla pitämättä omistaan ovat henkilökohtaisempia fiilistelytunteita. Suuressa avaruuskirjassa esim. "on niin paljon mustaa".
Kehuja "historillisen Suomen ja esimerkiksi Seitsemän veljeksen tarinan elossa pitämisestä nykypolvelle" vaatimattomana esiintyvä herra Mauri otti nöyrästi vastaan: "jaa jaa, no, voi olla..." Itse työ, se että saa kertoa tarinoita on kuitenkin Kunnakselle kaikkein tärkein juttu. Ideoita on maailman tappiin asti, myös sellaisia joita hän itse ei voi toteuttaa. Kuten "Lasten suuri gangsterikirja", Al Caponet jne. kun eivät mitään hassunhauskoja tyyppejä ole. Eivät ainakaan sovi Kunnaksen linjaan.
Seuraavassa Kunnas-kirjassa on teemana "Suomi 100 vuotta", kuinka ollakaan...
-
Kahvipöytäjutustelussa Kunnas kertoi Tampereella semmoisen detaljin sarjakuvatöistään, että piirsi 90-luvun alkupuolelle saakka perinteisellä siveltimellä, mutta vaihtoi sitten samanlaiseen patruunatäyttöiseen huopasivellinkynään, kuin mitä Jouko Innanen (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,17961.0.html) käytti. (Jouko on käyttänyt samaa työkalua ilmeisesti koko pilapiirrosuransa). Tällä hän piirsi sitten Jagge Migreeni -albumin ja loput Apu-lehden piirrossivut. Ilmeisesti sama työkalu oli Piitlesissä.
-
Koiramäki on menestystarina (https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/gTUc3nYT), kirjoittaa Kauppalehti.
-
Aamulehti teki saman jutun nyt puoli vuotta myöhemmin. Muistutuksena... Kunnaksen Tampere Kupliin haastattelu löytyy SarjakuvaTV:stä kahdessa osassa.
Osa 1 (https://www.youtube.com/watch?v=jdXeioxzBLE)
ja osa 2 (https://www.youtube.com/watch?v=1fG3u6G9s-0)
-
Tänään ilmestyneessä Ankassa (2/08) oli Kunnaksen lyhyestä Ankka-urasta uusi paljastus. Muutamia kuvia ruotsinkielisestä pikku kuvakirjasta Kalle Anka på diamantjakt. Näyttää USAssa aikoinaan hyvinkin suositulta Big Little Booksilta.
Eikä mennytkään, kuin 10 vuotta kun lopulta sain tämän opuksen itselleni. Sarjakuvafestareilla oli SSLibriconilla pitkät euron laarit, joiden seassa tämä pikku kirjanen oli.
Tämän kirjan tarina tuntuu olevan todella paljon sotkuisempi kuin Aku Ankka -lehdessä aikanaan oli kerrottu. Netistä löytyvien näytekuvien perusteella tarinan teksti näyttäisi olevan Fabulous Diamond Fountain -kirjasta, mutta alkupään kuvat aivan eri kirjasta. Sattumalta löysin senkin netistä samalla kun hain Diamond Fountainia.
Alkupuolen kuvat sivulle 63 saakka on napsittu kirjasta Luck of the Ducks.* Mutta siitäkään ei ole otettu mukaan aivan kaikkia. Typerintä on, että näin kuvat ja teksti eivät sovi yhteen lainkaan. Tekstissä puhutaan Roope-sedästä, jota ei kuvissa näy ollenkaan. Aivan alussa kerrotaan, miten Aku ja pojat alkavat katsoa televisiota, mutta kuvissa Aku saa jonkin kirjeen, Hannu on alkupään kuvissa mukana, mutta katoaa sitten selittämättömästi jne...
Vielä oudompaa on, että englanninkielisestä Diamond Fountain -kirjasta löytyy ainakin yksi sama kuva, jonka Mauri Kunnas väitää piirtäneensä. Amerikkalainen kirja vuodelta 1967, ruotsalaisessa kirjassa ei vuosilukua(!).
Joka tapauksessa ruotsalaiselta kustantajalta typerän välinpitämätöntä käytöstä lukijaa kohtaa, "sehän on vaan lapsille, pistetään vaan jotain kuvia jostain. Kyllä ne ostaa."
EDIT: No nyt pitäis enää saada halvalla Fabulous Diamond Fountain ja The Luck of the Ducks. Onks kellään? :D
EDIT 2: Onhan noissa ruotsinkielisen ja englanninkielisen version kuvissa pieniä eroja, joten Kunnaxella lie ollut alkuperäinen kirja mallina? Miksei sitten alkupäänkin kuvia piirretty sen pohjalta??
*Edit 3: Eli mun silmiini noitten alkusivujen piirtäjä on Frank McSavage (1-63) ja siitä eteenpäin sitten on Mauri Kunnas kopioinut Tony Stroblia. Kirjassa on 160 sivua.
Timo
-
Tuo mieleen vähän kiinalaiset Akut.
Kun ei ole ollut painofilmejä eikä digivehkeitä tietenkään, niin on pitänyt piirtää mallista uusiksi.
Oletan vahvasti, että Kunnaksen osuus on päättynyt valmiiden kuvien luovuttamiseen. Sitten toimittaja tai taittaja mikälie on plätkinyt kuvat määrättyihin paikkoihin, piittaamatta siitä onko niillä mitään tekoa tekstin kanssa.
-
Alkupuolen kuvat sivulle 63 saakka on napsittu kirjasta Luck of the Ducks.* Mutta siitäkään ei ole otettu mukaan aivan kaikkia. Typerintä on, että näin kuvat ja teksti eivät sovi yhteen lainkaan. Tekstissä puhutaan Roope-sedästä, jota ei kuvissa näy ollenkaan. Aivan alussa kerrotaan, miten Aku ja pojat alkavat katsoa televisiota, mutta kuvissa Aku saa jonkin kirjeen, Hannu on alkupään kuvissa mukana, mutta katoaa sitten selittämättömästi jne...
Olen jotain 70-luvun Disney-kirjoja ostellut kirppareilta ja niissä on tämä sama ilmiö. Ekalla aukeamalla esitellään kirjan sankarit, mutta puolet heistä eivät enää sen jälkeen ole mukana kun kuvia kirjaan on napsittu sieltä sun täältä...
-
Tästähän tuli ihan blogiteksti.
Kalle Anka på Diamandjakt, joka on Mauri Kunnaksen piirtämä, vai onko?
http://ankkalinnanpamaus.blogspot.com/2018/09/mauri-kunnaksen-timanttijahti.html (http://ankkalinnanpamaus.blogspot.com/2018/09/mauri-kunnaksen-timanttijahti.html)
Timo
-
WeeGeessä on avautunut Nyrok City -näyttely.
Puffia etusivulla (https://www.kvaak.fi/38305/2023/10/10/nyrok-city-for-your-eyes-only/).
-
Torstaina 26. lokakuuta 2023, klo 17.30 WeeGeessä jututetaan Kunnasta näyttelyn tiimoilta:
Miten Mauri Kunnaksen Nyrok City -sarjakuvat syntyivät? Nyrok City on Mauri Kunnaksen pitkäaikaisin ja tunnetuin sarjakuva, jota hän piirsi suomalaisiin musiikkilehtiin vuosina 1975–1986. Kunnasta haastattelee toimittaja ja sarjakuva-asiantuntija Harri Römpötti. Kesto noin 30 minuuttia. Tilaisuus järjestetään 2. kerroksen Aitio-tilassa.
-
Kunnakselta kannattaa lukea myös teos: Kotlant Jaarti (Kustantaja: Suomen sarjakuvaseura).
Varsinkin ensimmäinen tarina on aivan mahtavan loistava. Toisessa stoorissa Kunnakselta hiipuu into kun lähestytään ratkaisun hetkiä.
Totta turiset. Mutta Kotlant Jaartia parempi hankinta on Varhaiset Töherrykset, siinä on myös sen päähenkilön ensimmäinen seikkailu. Eli siis Kotlant Jaart 1.
-
(https://gfx.nrk.no/QHRHPRoM3bLUpp7eM5lyAw91WagHL4KndutPLmz-BoWg.jpg)
Norjan opetusministeriön kuvassa nähdään ministeri Kari Nessa Nordtun (oikella) syventyneenä herra Hakkaraisen matkoihin.
https://www.nrk.no/rogaland/strengere-kontantstotteregler-men-billigere-barnehage.-i-ha-far-de-stotte-fram-til-barna-er-tre-ar-1.16984408