Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Sarjakuvien ostaminen ja keräily => : tolppis 05.12.2006 klo 11:36:50

: Suosituksia?
: tolppis 05.12.2006 klo 11:36:50
Hei, kuemmää keksi parempaakaan niin aloitin tän uutena - saa siirtää jonnekin huitsun nevadaan jos sopiva osio löytyy, valvojat/järkkärit/muut gubet ja gimmat - mutta ajattelin vain että kun tässä kohtapuoliin ja piakkoin ja jonain päivänä käyn taas sarjisliikkeessä (GF tai joku muu) niin (pisin ja typerin lauseeni ehkä ikinä)...

Olisiko kellään mitään suosituksia? Ajattelin ostaa alpparikokooman tai pari enklanninkielellä. Jotain muistelen sen yhden hemmon ja ehkä jonkun toisenkin suositelleen ja kehuneen (Lucifer-sarjista?) viime Hesan (olen keravalainen, siis "Hesan") tapaamisillanviatossa...

Että eikun antaa palaa, katselen sitten jos hyllystä ehrotuksianne löyrän ja jos sarjis hyllyyni päätyy ja on vielä hyvä, tarjoan tuopin/kahvin/kokiksen/jotain nestepitoista juotavaa!  ;D
: Re: Suosituksia?
: Doc Lomapäivä 05.12.2006 klo 12:14:15
Morrisonin Doom Patrol. Hauska, umpihullu, pelottava; erilainen näkökulma supersankareihin. 3 tradea ilmestynyt. The Painting that Ate Paris on jatkoa Kalmassa julkaistuille Crawling from the Wreckage-tarinoille.
: Re: Suosituksia?
: tolppis 05.12.2006 klo 12:29:07
No joo, tykkäsin kyllä koko Sleeper-sarjasta ja se on jo hallussa.

Fables ei innostanut.

(tyrmäys tyrmäys)

Pride of Baghdad? Täytyypä tsekata. (MIKÄ sota????)

PS: Homo katu? Niinku mitä v...ihmettä???!!!
: Re: Suosituksia?
: Curtvile 05.12.2006 klo 12:44:53
PS: Homo katu? Niinku mitä v...ihmettä???!!!

homo katu, jolla pääsee vähän kaikkialle.
Veikkaan että olet myös Invisibles -albarit lukenut. Joten minä promotoin DMZ albumeja.
Rosoinen piirrosjälki ja paljon rikkinäisiä ihmisiä rikkinäisessä maailmassa. Eikä silti kyynisen synkkä.

Scifistinä olet kuitenkin ahminut Warren Ellisin Orbiterin ja Ministry of spacen. Jos et, kannattaa.
Se helmi jota kannattaa kysyä sarjakuvakaupan immeisiltä tai tilata kirjakaupan kautta on tietty Ait/planet Lar kustantamon Astronauts in trouble.
Ellis on kirjoittajalle omien sanojensa mukaan kateellinen ja vähän syystäkin. Saa itkeä ja nauraa.
: Re: Suosituksia?
: Doc Lomapäivä 05.12.2006 klo 13:06:14
PS: Homo katu? Niinku mitä v...ihmettä???!!!

Danny the Street. Toisessa ulottuvuudessa elävä homoseksuaali katu. Yksi maailman parhaista sarjakuvahahmo-oivalluksista. Jos ei jopa paras.

edit: onko Danny esiintynyt vielä näissä tradeissa? Tuossa Paintingissa se ei ole, loppuja juttuja mulla on vain hajalehtinä.
: Re: Suosituksia?
: tolppis 05.12.2006 klo 13:31:42
DMZ? Onko se sen lehden nimi? Laitethan muistiin...Astronauts in trouble...muistiin...

Hyvä hyvä, tämähän edistyy. Tulee kiintoisa reissu liikkeeseen. Hmmm...lähtisköhän jo TÄNÄÄN ja aiemmin töistäkin...
: Re: Suosituksia?
: Curtvile 05.12.2006 klo 13:44:02
DMZ? Onko se sen lehden nimi?

On. tradeja on kaksi On the Ground ja Body of a journalist.
Exterminatorsiakin on kahden traden verran (Bug brothers ja Insurgency) mutta vähän valikoidumpi maku.
Päähenkilöt ovat tuholaisten torjujia. Ja ekan trade sisältää yhden kauneimmista muistopuheista koskaan:
EXt # 3
Stretch:"Well, I guess AJ´s childhood was a hard one, filled with anger, hate and all ´round contempt for his fellow man and woman. ´Cause there must be a reason he brought all this bullshit and more into his adult life.
Yep, I´m sorry to say he was by far the most repulsive little man I have ever had the misfortune to make acquintances with.

PTUI

if you could look past that, and I don´t think any one of us can, he was a hell of a rat catcher."

Nils: "maybe we should wrap this up on that positive note."
: Re: Suosituksia?
: Rami Rautkorpi 05.12.2006 klo 14:23:56
onko Danny esiintynyt vielä näissä tradeissa? Tuossa Paintingissa se ei ole, loppuja juttuja mulla on vain hajalehtinä.

Tekee ensiesiintymisensä Vol.3 Down Paradise Wayssä. Ja sattumalta Lying in the Gutters (http://www.comicbookresources.com/columns/index.cgi?column=litg&article=2659) juuri linkitti Brendan MacCarthyn kertomukseen (http://forums.millarworld.tv/index.php?showtopic=65899&st=20&gopid=1476585&#entry1476585) siitä, muten Danny syntyi. Siihen on täysin looginen syy, miksi katu on homo.

Ja Doom Patrol -tradeja on jo neljä, viimeisin nimeltään Musclebound ilmestyi pari kuukautta sitten.
: Re: Suosituksia?
: tolppis 05.12.2006 klo 14:38:28
Olen sen (tietysti) lukenut sen ekan suomeksikin tulleen Doom Patrol juitsun mutta en sen enempää. Siinähän taisi kirjoittaja olla Grant Morrison...

Jahas, laitan nämä tähän mennessä tulleet ehrootukset ylös ja katson paikan päällä mitä löydän ja mitä ostan.

Ajatelkaas tätä: Koska en kaikkia teistä tunne näöltä tai ole tavannut niin jos/kun teistä kuka tahansa "voittaa" tässä "Mitä Tolppis hankkii ja onko se sen arvoista"-kisassa niin tehän voitte kaikki (entuudestaan tuntemattomat siis) kinuta jos joskus tapaamme että: "Niin, minähän olin Doc Curtvile ja sää ostit sen mitä mää ehrootin ja oot bissen auki!"  :P
: Re: Suosituksia?
: Curtvile 05.12.2006 klo 14:47:46
Ajatelkaas tätä: Koska en kaikkia teistä tunne näöltä tai ole tavannut niin jos/kun teistä kuka tahansa "voittaa" tässä "Mitä Tolppis hankkii ja onko se sen arvoista"-kisassa niin tehän voitte kaikki (entuudestaan tuntemattomat siis) kinuta jos joskus tapaamme että: "Niin, minähän olin Doc Curtvile ja sää ostit sen mitä mää ehrootin ja oot bissen auki!"  :P

toisaalta jos ostat mitä ehdotamme etkä pidä niin et voi vaatia hyvitykseksi bisseä jos et tunne meitä.
Mutta veikkaan että jostain noista pidät.
Niin ja siis Invisibles- kirjoittajakin on G. Morrison.
: Re: Suosituksia?
: tolppis 05.12.2006 klo 15:42:16
Nyt menin kyllä ihan sekaisin jo...  ;D

Enivei. Rinttaan tekemäni listan ja käyn mulkoilemassa että "kaikkea skeidaa ne kehtasivatkin ehrootella mokomat" hähhäh!

Näisyyspäivää vuan kaikille!
: Re: Suosituksia?
: Doc Lomapäivä 06.12.2006 klo 12:38:27
Musclebound näyttäisi Wikipedian mukaan sisältävän lehdet numero 42-50 ja Magic Bus numerot 51-57. Mutta sittenhän Candlemaker-tarina jää törpösti kesken, Magic Bus loppuu cliffhangeriin! Lehdissä noin saa tehdä muttei tradeissa, pöh!

Oliskohan Doom Patrolin aika saada oma ketju?
: Re: Suosituksia?
: tolppis 12.12.2006 klo 10:39:39
Ennen kuin "syys"depis ja kaikki ikävät asiat vievät voimani kokonaan niin etten jaksa/ehdi/viitsi edes tänne puhua pullsittiä niin TULOKSET!

Voittaja ja tuopin/kokiksen/kahvin/teen/etc. ansaitsija on...Curtvile!

Kävin GF:ssä ja kas, se Bagdad-juitsu oli loppu mutta hihhei! Astronauts in troublea oli ALE-laarissa 3 alpparia...mutta ei, ne alpparit eivät osoittautuneet voittajiksi Tolppiksen makuun. Luettavia, kyllä, mutta piirroshahmot liian sekoitettavia toisiinsa, tarina lähti liikkeelle kummallisen "keskeltä" ja kuitenkin nihkeän nahkeasti ja en kai vain ole oikein kiinnostunut tämäntyyppisistä avaruusjutuista. Give me Alastair Reynolds anytime.

Voittajasarjis oli kuitenkin Curtvilen listalta eli DMZ vaikka yhteneväisyydet ideapuolella olivatkin häiritsevät Batman: No man's land - jatkumoon taannoin. Tosin ehkä, vain ehkä, idea OLIKIN alunperin sieltä saatu ja muokattu: yhdellä sivulla seinässä oli Batmanin kuva ja kerran mainittiin Manhattanin olevan nimenomaan No man's land. Kuvitus oli hyvin...100 Bulletsmaista (Rissomaista kai siis) ja tarinointi tylyä ja maailmankuva synkeä mutta silti tai siksi niin kiehtova minulle näin kolkkona "talvena".

Mietin myös että oliko tekijöiden tarkoitus ravistella jenkkilukijoitaan näkemään miltä KOKO kuva näyttää sodan ja pommitusten riepottelemalla alueella raajarikkoisine lapsineen ja propagandistisilla ja tosiasioita vääristelevillä uutisoinnilleillaan? Se selittäisi myös tuon iänikuisen New Yorkin käytön tapahtumapaikkana, jenkit eivät vain voi kai kuvitella mitään ellei tuhoisten tapahtumien näyttämö oli jenkkien symbolinen pääkaupunki Iso Omena. 
: Re: Suosituksia?
: Lönkka 12.12.2006 klo 18:28:13
Astronauts in troublea oli ALE-laarissa 3 alpparia...mutta ei, ne alpparit eivät osoittautuneet voittajiksi Tolppiksen makuun. Luettavia, kyllä, mutta piirroshahmot liian sekoitettavia toisiinsa, tarina lähti liikkeelle kummallisen "keskeltä" ja kuitenkin nihkeän nahkeasti ja en kai vain ole oikein kiinnostunut tämäntyyppisistä avaruusjutuista.
Mulla kävi tuon kanssa jokunen vuosi sitten että kustantaja lähetti näytekappaleet ja en jaksanut kiinnostua kun en saanut sarjasta mitenkään kiinni. Taisivat lentää roskiin. Vähän harmitti tuon Curtvilen kommentin luettuani mutta se on voi voi...
: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 07.02.2007 klo 10:00:33
Tervehdys kvaakin väki! Nyt tarvitsisin sarjakuvagurujen opastusta. Pyörähdän ensi maanantaina rakkaassa pääkaupungissamme ja näyttäisi siltä, että minulle jää jopa hieman aikaa sarjakuvien hankkimiseen. Olen jo henkisesti valmistautumassa tuohon urakkaan ja selvittelen tässä muun toimen ohessa hankinnan arvoisia kohteita. Ongelmaksi on kuitenkin muodostumassa kiinnostavien albumien runsas lukumäärä. Tuossa alla on lista nimikkeistä, joiden hankintaa vakavissani harkitsen. Valitettavasti olen kuitenkin normaali työssäkäyvä ihminen, joten rahavarani ovat rajoitetut. Antakaa siis vinkkejä, että mitkä noista ovat hyviä ja mitä ei kannata missään nimessä ostaa. Tietenkin muitakin nimikkeitä voi ehdottaa, jos listastani ei löydy mitään lukemisen arvoista.

 - Video Noire  (Trillo-Risso) (Tämä minulla on jo espanjaksi ja näyttää todella hyvältä, mutta mitään en ymmärrä)
- Kickback  (Lloyd)
- Billi 99  (Byan-Sale) (tarina vaikutti keskinkertaiselta, mutta Salen kuvitusta on aina ilo ihailla)
- Satsuma Gishiden 1  (Hirata)
- Authority: Revolution  (Brubaker) (Brubaker kiinnostaa ja Ennisin Authorityn jälkeen olisi hauska nähdä millaisia nuo hahmot ovat muiden mielestä)
- Batman and the monster men  (Wagner)
- Batman: Year 100  (Pope)
- Batman: City of crime  (Lapham)
- Books of magick: Life during wartime 1  (Spencer-Ormston)
- The Filth  (Morrison)  (kiinnostaa, että onko se Morrison niin hyvä kuin kehutaan vaikka hänen Teräsmiehensä ei niin kolahtanutkaan)
- Hellblazer: All his engines  (Carey) (kaikki muut jo on)
- Sleeper: 1-4  (Brubaker) (edelleen kirjoittaja kiinnostaa)
- Top 10: 1-2  (Moore) (Smax oli hauska, ehkä siis nämäkin)
- Alan Moore's Another Suburban Romance
- Alan Moore's Courtyard
- Bloody Mary  (Ennis) (tämä voi olla todella hyvä tai todella huono ja siksi edelleen jahkailen ostamisen kanssa)
- Enemy Ace: War in heaven  (Ennis) (War stories -kokoelmat olivat hyviä, ehkä siis tämäkin)
- Fury (Ennis)
- Catwoman: When in Rome  (Loeb-Sale)
- The Challengers of the Unknown Must Die (Loeb-Sale)
- Enemy Ace: War Idyll (Pratt)


Kuten huomaatte, lista on pitkä (ja kallis), joten kaikki apu on tervetullutta. Ilmoittakaa vaikka top 5 -listanne ja perustelkaa valintojanne.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: VesaK 07.02.2007 klo 11:04:58
Blöödy Mary on todella köntsää, osta ennemmin Ennisin Tuomaria ja /tai War Stories.
Hellblazer: All his engines on sekin vähän siinä ja siinä... enkä tiedä ovatko nuo mainitsemasi Mooren albut ihan oleellisimpia maailmassa omistaa.

The 49ers ja Top10 ja Smax puolestaan toimivat kyllä, kuin myös Tomorrow stories.

Viimeksi lukemastani hulvattominta on ollut Willinghamin & co:n Fables.
Ynnä Morrisonin Doom Patrol -kokoelmat, varsinkin osa 5: Magic Bus.
Azzarello-Risson 100 Bullets vaatii keskittymistä, mutta sitten onkin hankittava koko setti (tähän asti 10 koostetta). Risso on siis niin paljon kehittynyt varhaisaikojensa Munôz - matkinnasta.   
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 07.02.2007 klo 11:44:14
Hetki sitten tilasin 100 bulletsin viimeisimmän albumin play.com, kun se viimeinkin tuli tarjolle. Kaikki muut osat jo omistan, sillä sen parempaa sarjakuvaa tulee harvoin vastaan.

Tällä hetkellä eniten minua kiinnostavat nuo Top 10 -albumit. Luin Smaxin vähän aikaa sitten ja se sai minut taas innostumaan Mooren täyteenahdetuista tarinoista.

Fables oli kanssa harkinnassa, mutta niitä on jo ilmestynyt niin monta osaa, etten tiedä raaskinko kaikkia hankkia.

Ennisin Max Tuomarin kaksi ensimmäistä albumia hankin vasta vähän aikaa sitten, joten tällä kertaa en taida niille ostaa jatkoa. Fury kyllä kiinnostaisi.

Morrisonin Doom Patrolia luin Kalmasta joskus aikoinaan. En enää muista miltä se maistui. Pitää varmaan lukea ne uudestaan ennen kuin rupean maksamaan noista kokooma-albumeista. Invisiblesistä muistan lukeneeni joskus, että tarina hieman lätsähtää loppua kohden, joten se hieman hillitsee ostohaluja.

Brubakerin ja Cooken Catwomaneita minulla ei ole. Niitäkin harkitsin tuolle listalle, mutta jostain syystä en kuitenkaan niitä sinne laittanut. Kannattaisiko ne siis ostaa? Eikös niitä ollut ilmestynyt neljän albumin verran. Tätä pitää nyt harkita uudelleen.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: Antti Vainio 07.02.2007 klo 11:57:01
Minulla ei noista ole kuin Filth ja War Idyl, kumpaakin voisi suositella vähän varauksella. Filthin kanssa meinaa tosiaan aivo nyrjähtää kun yrittää pysyä kärryillä siitä mitä tapahtuu mutta oli se minusta vaivan arvoinen (vaikka olen edelleen aika ymälläni siitä mitä siinä tapahtui). Enemy Acea kannattaa vähän vilkaista etukäteen, Prattin maalaustyyli ei välttämättä miellytä kaikkia. Erittäin hieno tarina jos minulta kysytään
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 07.02.2007 klo 12:17:16
Joskus tulin hankkineeksi Prattin tekemän Batman: Harvest Breed -opuksen ja muistaakseni se oli vähintäänkin kohtalainen. Lukemisesta on sen verran aikaa, etten enää kunnolla muista. War Idyll huokuttelee entistä enemmän.

Siitä tulikin mieleen, että selvästikään tarvetta uusille sarjakuville ei ole, kun vanhatkin ovat niin huonosti muistissa, että ajan voisi kuluttaa niitä lukemalla.

Mutta uutta lukemista on kuitenkin saatava. Tällä hetkellä Top kympit ovat hankinta listan kärjessä ja Bloody Mary sekä Filth ovat pudonneet listalta pois. Morrisonia kiinnostaisi lukea, mutta rahaa en viitsisi siihen panostaa.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: Curtvile 07.02.2007 klo 13:47:49
Itse ehdottaisin Top 10 albumeja ja Ennisin Enemy acea. Popen Batman year 100 on myös hyvä mutta jos Risson jälki uppoaa niin  Boy vampiret 1-4 hinta ~9-15€/kpl
Saf:n julkaisu.

brubakerin DD.t ovat myös vaihtoehtona harkittavissa.

Bloody mary ei ole ihan niin huono kuin annetaan ymmärtää. Toki Fury on parempi ja Unknown soldier ja War stories vol 1 & 2
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: JV 07.02.2007 klo 14:50:32
Niissä Morrisonin Doom patroleissahan on ihan kaameaa se piirustusjälki - hitto, ei semmoista pysty lukemaan.

Pitäiskön itsekin hommata noi Top 10:nit, onko niitä siis kuinka monta albumia yhteensä?

Brubakerin Authority on parasta A:ta sitten Millarin, mutta sarjan ongelmaksi on tullut se, että tietyt ideat ja kaavat pyörivät ympyrää, eli toistetaan jo tehtyä, mikä on rasite, varsinkin noin lyhyen historian omaavalla sarjalla. Sitten ne menikin ja pisti koko homman läjään Worldstormillaan...

Brubakerin DD:t ovat olleet ekan traden jälkeen minulle pettymys, kuten X-menitkin. VankilaDD on tiukkaa vääntöä.
Sleeper lienee parhaimpia juttuja häneltä, hänen Kapuaan on paljon kehuttu myös...
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 07.02.2007 klo 15:26:10
Noita Mooren kirjoittamia Top 10:jä on kaksi kappaletta plus 49ers, joka on käsittääkseni jonkin sortin esiosa (hieno suomennos prequelille). Myös Smaxin pääosissa olevat hahmot ovat lähtöisin Top 10:n sivuilta. Joku toinen kirjoittaja on sitten rustannut kolmososan Top 10:iin.

Tietenkin tässä vielä käy niin, että kun pitkällisen vatvomisen jälkeen saan päätettyä, että mitä ostan, niin niitä opuksia ei sitten ole tarjolla. Joku kvaakkilainen ottaa vielä hyvistä ehdotuksista vaarin ja käy noukkimassa laadukkaat teokset kaupoista ennen kuin minä sinne ennätän. Pitää vain toivoa parasta ja pelätä pahinta.

Ehkä omaksumani informaatio Invisiblesien tasosta on ollut subjektiivista ja/tai vääristynyttä. Muistaakseni jossain arvostelussa vain verrattiin Preacherin ja Invisiblesien loppukahinoita, ja oltiin sitä mieltä, että Preacherillä menee paljon lujempaa. Mielelläni kuitenkin nuo albumit lukisin, mutta pikaisella päässälaskulla hintaa urakalle kertyisi jotain 150 euron verran, joten varmaan ne edelleen jäävät kaupan hyllyyn odottamaan parempia aikoja.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: puro 07.02.2007 klo 15:27:09
Pitäiskön itsekin hommata noi Top 10:nit, onko niitä siis kuinka monta albumia yhteensä?

Wildstormilta (http://www.dccomics.com/graphic_novels/?cat=WILDSTORM) on tullut kaksi varsinaista, minisarja Farthest Precinct tradena sekä "historia-flashback" 49ers. Tykkäsin itse eniten viimeksimainitusta.

Kun tarkastelee omia sarjakuvahankintoja viimeisimmän vuoden ajalta, eniten olen pitänyt (ei missään järjestyksessä): Transmetropolitan, Fables, Astro City, Y - Last man ja DMZ. Josko tuo nyt ketään kiinnostaa. :)

Edit. tmielone ehti ennen, noh, olkoot tämäkin tässä.

-P.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 07.02.2007 klo 15:46:13
Josko tuo nyt ketään kiinnostaa. :)

Totta kai kiinnostaa. Sitä vartenhan tämä ketju on. Omat mielipiteet vain julki.

Kun vertailen mielipiteitänne omiini sellaisten julkaisujen kohdalla, jotka olen lukenut, pystyn arvioimaan noiden lukemattomien (heh) julkaisujen "hyvyyttä".

Transmetropolitania minulla on pari albumia, mutta en kuitenkaan innostunut hankkimaan loppuja. Ehkä jossain vaiheessa kuitenkin. Astro Cityä olen lukenut ensimmäisen traden verran ja se vaikutti oikein hyvältä, mutta niitäkin on jo niin monta, etten tiedä raaskinko liikaa innostua.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: puro 07.02.2007 klo 15:52:17
Astro Cityä olen lukenut ensimmäisen traden verran ja se vaikutti oikein hyvältä, mutta niitäkin on jo niin monta, etten tiedä raaskinko liikaa innostua.

Itselleni tuorein kokemus on Tarnished Angel, joka on periaatteessa yksi tarinakokonaisuus (joskin hieman rönsyilee). Suosittelen supersankarisarjisten ystäville. Tietty toinen hyvä on nimenomaan se mainitsemasi ensimmäinen osa.

DMZ on ilmestynyt yhden traden verran ja netistä tilattuna edullinen tutustua.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 07.02.2007 klo 16:03:58
Fantasiapelien sivujen mukaan DMZ saisi jatkoa 9.2 eli ylihuomenna. Ensimmäisellä tradella ei ollut pahasti hintaa, joten senkin puoleen se on kiinnostava vaihtoehto. Muistaakseni lueskelin joskus dc comicsin nettisivuilla DMZ näytesivuja. Ihan hienoltahan se näytti. Tämäkin menee harkintaan.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: Hege 07.02.2007 klo 17:02:10
- Batman: Year 100  (Pope)
Tarina ei nyt ollut ihan kuvituksen tasolla, mutta hyvä kuitenkin, kuvitus erinomaista.

- The Filth  (Morrison)
Tarinallisesti helpommalla pääset kun ostat WE3:n, kuvakerronta onkin se erikoisuus tässä.

- Top 10: 1-2  (Moore) (Smax oli hauska, ehkä siis nämäkin)
Hauskempaa kuin Smax.

- Catwoman: When in Rome  (Loeb-Sale)
Kuvien takia voisi hankkiakin, Loebin faniksi ei minusta ole.

Jos muuta hankittavaa miettii niin Fables:ia voi suositella ja toisaalla mainostettua Powers:ia tai jos Moorea haluaa lisää niin Tom Strong on kevyttä hyvää.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: puro 07.02.2007 klo 22:43:42
Osaisitteko suositella jtn. Suomeksi julkaisematonta DC- tavaraa, joka tulisi lukea?

Kannattaa ihan aluksi lukaista tämä säie (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=2101.0) tuolta Toimintasankarien puolelta. Tuolla minä pääsin monta askelta oikeaan suuntaan, vaikka kaikkea mainittua en olekaan ehtinyt hankkia.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 08.02.2007 klo 08:42:27
Osaisitteko suositella jtn. Suomeksi julkaisematonta DC- tavaraa, joka tulisi lukea?

Itselleni ainakin kolahtivat aikoinaan seuraavat batman-albumit:
- The Long Halloween (Loeb-Sale)
- Arkham Asylum (Morrison-McKean)
- Night Cries (Goodwin-Hampton)
- Nine Lives (Motter-Lark)

Näin aamutuimaan nuo tulivat ensimmäisenä mieleen. Nuo ovat semmoisia yhden traden mittaisia juttuja, joten niistä on helppo lähteä liikenteeseen.

Vertigon puolelta kannattaa (mielestäni) tutustua seuraaviin teoksiin:
- Gangland
- Goddess
- The Quitter
- Sgt. Rock: Between Hell and A Hard Place
- War Stories 1 & 2

Kannattaa käydä katsomassa DC Comicsin kotisivuilta mitä heillä on tarjolla.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: puro 08.02.2007 klo 08:48:35
Kannattaa käydä katsomassa DC Comicsin kotisivuilta mitä heillä on tarjolla.

Olen täysin samaa mieltä tmielosen DC-suosikeista, mutta Vertigolta löytyy paljon parempaakin kamaa kuin nuo.

Joka tapauksessa www.dccomics.com auttaa ja sieltä vielä kun jaksaa tutkia Wildstormin ja Vertigon osiot, ei lopu lukeminen ihan heti kesken.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 08.02.2007 klo 09:25:13
Kerro puro omat Vertigo suosikkisi, niin voisin katsastella niitäkin seuraavalla ostosreissullani. Omaa listaustani laatiessani jätin kaikki pidemmät sarjat pois, joten se himmensi hiukan listani hohdokkuutta.

Hegegin liittyi Top 10:in kehujien joukkoon, joten selvästikin tradet ovat hankkimisen arvoisia. 
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: puro 08.02.2007 klo 12:59:30
Kerro puro omat Vertigo suosikkisi, niin voisin katsastella niitäkin seuraavalla ostosreissullani. Omaa listaustani laatiessani jätin kaikki pidemmät sarjat pois, joten se himmensi hiukan listani hohdokkuutta.

Jos rajataan tuohon alle 5 tradeen, niin hyviä mielestäni ovat: DMZ, Ennisin War Stories, Pride of Baghdad ja Doom Patrol. Pidemmistä Fables, 100 bullets ja Transmetropolitan.

Mutta jos noista top3 noista, ni henkkoht se olis Fables, DMZ ja Pride of Baghdad.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 08.02.2007 klo 14:05:45
Tuo Fables taitaa olla monelle mieleen. Voisihan sitä ostaa pari ekaa osaa ja katsoa miltä se maistuu. Todennäköisesti se uppoaa paremmin kuin hyvin, joten sitten pitää hankkia loputkin osat.

Ennisin Punisher on nyt vastavaavassa tilanteessa. Kaksi ekaa tradea tuli hankittua, mutta jatkoa en ole raaskinut ostaa. Mieli kuitenkin tekisi.

100 Bullets alkaa lähenemään loppuaan, joten se vähän helpottaa uusien sarjojen hankkimista.

Selvästikin sarjakuvissa on liikaa hyviä tekijöitä ja kiinnostavia tarinoita. Tavallinen työläinen ei millään pysty seuraamaan kaikkea mitä haluaisi. Vaikka täällä Kuopiossa on ihan kohtuullisen hyvä kirjasto, niin ei sieltä pysty lainaamaan näitä Vertigon ihanuuksia. Jos ne haluaa lukea, niin ne pitää ostaa itselleen.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 08.02.2007 klo 15:29:00
Nyt pitää myöntää, että en ole edes kokeillut. Kotimaiset sarjakuvat siellä on hyvin edustettuna, mutta sellainen mielikuva on jäänyt ulkomaiset albumit eivät ole ihan uusinta uutta (tai sitten ne vain ovat aina lainassa). Tietenkin englanniksi väännettyä mangaa on jonkin verran tarjolla.

Pitää käydä kirjaston tädiltä kysymässä, että voisiko ne jotain hyvää sinne hankkia, jos kauniisti pyydän.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: JV 08.02.2007 klo 15:54:23
On ehkä inasen erilaista matskua kuin nuo sinun listallasi olevat, mutta suositan vilaisemaan Helsingissä, jos putiikista löytyy Kent Williamsin Fountain-albumia, kyseessähän on adaptaatio Darren Aronofskyn elokuvakäsiksestä, joka meni hyllylle ja Williams rupesi upealla maalaustyylillään työstämään sarjakuvaksi. Nyttemmin siitä on elokuvakin valmistunut, mutta sarjakuvaversiokin on todella onnistuntu, niin onnistunut, että sen jälkeen minun on ollut vaikea katsoa suosikkiohjaajani elokuvaa samasta tarinasta... Vertigon julkaisema tuokin.

DMZ pitää minunkin hankkia seuraavalla Hesan reissulla!
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 09.02.2007 klo 08:35:08
Sen verran on tullut Darren Aronofskyn elokuviin tutustuttua, etten ihan suoralta kädeltä uskalla hänen käsikirjoitukseensa perustuvaa sarjakuvaa ostaa. Pii oli ihan kiinnostava leffa, vaikka ei sitä oikein ymmärtänytkään. Unelmien sielunmessu taas oli yksi ahdistavimmista elokuvista joita olen nähnyt (ellei jopa ahdistavin). Miehellä on siis kykyjä, mutta pitää ensin päästä selailemaan sitä opusta ennen kuin uskalla siitä mitään maksaa.

Vertigon nettisivuilla pääsi ihmettelemään albumin ensimmäisiä sivuja. Hyvältähän se näytti.

Tällä menolla tuo hankintalistani vain laajenee entisestään. Onneksi sentään terävin kärki on jo selvillä.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 09.02.2007 klo 08:49:18
Surffaavan Joen innoittama kävin kirjastomme nettisivuilla ja sieltähän löytyi ihan "hankintatoivelomake". Lähetin kulttuurin säilöjille pyynnön, että tilaisivat The Fountainin ja The Invisiblesit. Odotukset eivät ole korkealla, mutta tuleepahan tuokin keino testattua. Lähiviikkoina voisi sitten käydä paikan päällä kyselemässä mahdollisuuksista saada uusia hienoja sarjakuvia kirjaston valikoimiin.

Kiitokset Joelle vinkistä. Tuo oli niin itsestään selvä asia, ettei sitä kieroutuneella mielellä saanut päähänsä.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 09.02.2007 klo 13:20:34
Ei siinä kysytty kuin tekijä, teoksen nimi, ISBN, aineistolaji  ja lisätietoja. ISBN numeroista minulla ei ollut mitään hajua, joten sen kohdan jätin tyhjäksi, mutta lisätietoja-kohtaan naputtelin muutaman selventävän rivin.

Lisäksi lomakkeessa kysyttiin haluanko varata aineiston, jos se tilataan. Tietenkin halusin.

Jos toiveitani täytetään, niin sitten alan aktiivisesti lähettämään uusia toivomuksia. Siinähän säästää pitkän pennin ja samalla sivistää koko Pohjois-Savoa.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: Antti Vainio 09.02.2007 klo 13:47:19
Ai niin, haluaisin joka käänteessä suositella tällaista omaa suosikkiani kuin Queen & Country. Se on mustavalkoinen ja ensivilkaisulla aika vaisun näköinen sarjakuva mutta nämä kaksi ekaa jotka minulla on ovat jännittäviä ja fiksusti kirjoitettuja. Greg Rucka on kirjoittaja, piirtäjät vaihtelevat
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: puro 09.02.2007 klo 14:13:16
Queen & Country.

Puhut vissiin Oni Pressin tuotteista? Pitääkin kattoa, mistä sitä sais hommattua...
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: Curtvile 09.02.2007 klo 14:32:47
Ai niin, haluaisin joka käänteessä suositella tällaista omaa suosikkiani kuin Queen & Country. Se on mustavalkoinen ja ensivilkaisulla aika vaisun näköinen sarjakuva mutta nämä kaksi ekaa jotka minulla on ovat jännittäviä ja fiksusti kirjoitettuja. Greg Rucka on kirjoittaja, piirtäjät vaihtelevat

Samaa mieltä., nimim. 8 albumia hylyyssä.
Piirtäjäin taso vaihtelee, mutta sarjan laatu pysyy. Ruckan WhiteOut albumitkin ovat Q&Cn ystäville suositeltavia.
Myöhemmissä osissa Tara Chacen seikkailuja(Queen & Country) henkilöt saavat lisää syvyyttä ja rinnakkaissarja Declassified on myös kaikille hyvän sarjakuvan ystäville.
Ei sovellu herkille ihmisille.
Ei siitä tavallisesta syystä= koska olisi silkaa tappoa ja seksiä, vaan siksi että ei ihannoi kumpaakaan.
Päähenkilöitä ei säästellä eikä heistä tehdä ylisympaattisia.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: Antti Vainio 09.02.2007 klo 14:52:45
Puhut vissiin Oni Pressin tuotteista? Pitääkin kattoa, mistä sitä sais hommattua...

Helpoimmin varmaan Good Fellowsista
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: puro 09.02.2007 klo 15:34:37
Helpoimmin varmaan Good Fellowsista

Helpoimmin onnistuu internetistä, Good Fellowsiin on kuitenkin useamman korttelin matka... ;)
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: puro 09.02.2007 klo 21:22:36
On GF:kin internetissä:
www.goodfellows.fi

On tietysti, kukin valitsee ostopaikkansa vakaumuksensa ja varallisuutensa mukaan.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: Lönkka 10.02.2007 klo 11:02:18
Ei siinä kysytty kuin tekijä, teoksen nimi, ISBN, aineistolaji  ja lisätietoja. ISBN numeroista minulla ei ollut mitään hajua, joten sen kohdan jätin tyhjäksi, mutta lisätietoja-kohtaan naputtelin muutaman selventävän rivin.
DC:n sivuilta tuotekuvauksista löytyy varmaan jokaisen heidän alpparinsa ISBN:t. Tai vastaavan tiedon löytää myös isojen ulkomaisten nettikirjakauppojen tuotekuvauksista.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 10.02.2007 klo 21:26:34
Katselin ne albumien kuvaukset läpi, muttei ne ISBN:t sieltä ainakaan silmille hyppineet. Ehkä ne olisi löytänyt helpommin nettikaupoista, mutta en jaksanut sieltä käydä niitä kaivamaan. Kirjastossahan on töissä tiedonhaun ammattilaisia, joten eivätköhän he saa selville mitä teoksia tarkoitin. Saavat hekin ajan kulumaan mielekkäästi sarjakuvia metsästäen.

Queen & Country menee myös harkintaan.
Niin paljon lukemista, mutta niin vähän aikaa (ja rahaa)..
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: puro 11.02.2007 klo 09:46:01
Olen Kvaakin kautta löytänyt viime aikoina paljon uutta luettavaa, listaan tässä muutaman: Queen & Country, Popen Batman, Fountain, Thompsonin Blankets, Ellisin Desolation Jones ja Orbiter ja ennenkaikkea Ministry of Space. Seuraavaksi on ostoslistalla Ocean, Byrnen Nextmen, sekä vanhojan tuttuja kuten Bonen värillisiä vol.5, Preacheria, Hellboyta, Runawaysia jne.

Oikeastaan halusin sanoa, että kiitoksia tälle foorumille sivistämisestäni, moni aivan helmi sarjakuva olisi mennyt ihan huomiotta, jos siitä ei olisi täällä hehkutettu (viimeisimpänä tuo Queen & Country).
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: Lönkka 11.02.2007 klo 20:53:13
Katselin ne albumien kuvaukset läpi, muttei ne ISBN:t sieltä ainakaan silmille hyppineet.
DC:n sivujen oikeassa ylälaidassa on "Search DC COMICS" hakusydeemi ja ainakin sitä kautta etsityille nimikkeille löytyy tuotetietojen lopusta kaikille Invisibleseille ja Fountainille ISBN:t.

Tässä esimerkkinä Fountain:
http://www.dccomics.com/graphic_novels/?gn=6123

Ja ihan sivun alalaidasta löytyy sitten boldattuna:
Vertigo  |  176pg.  |  Color  |  Oversized Softcover  |  $19.99 US  | ISBN 1401200583 |  Mature Readers

Tai sitten vaan käytetään eri DC:n sivuja... :P
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 13.02.2007 klo 10:09:10
Kyllä me katseltiiin ihan samoja sivuja. Minä olin vain niin puusilmä, etten tuoita huomannut. Sitä kun hätäisesti sivuja mulkoilee, niin näköjään ei huomaa puoliakaan siitä mitä pitäisi. Olisi varmaan pitänyt tarkistaa ne sivut ennen edellistä viestiäni.

Mutta vaikka lähettämäni tiedot olivat puutteellisia, niin ei se tainnut kirjaston väkeä haittaavan. Sieltä soitettiin eilen minulle ja kyseltiin Invisiblesien sisällöstä ja väkivaltaisuudesta. Valitteli sitä, ettei vertigon sivuilla ollut laajempaa kuvausta sarjan sisällöstä. Minä kerroin, etten ollut sarjaa lukenut, joten väkivallan määrästä en osaa sanoa, mutta sarjaa on kehuttu ja suositeltu, joten laadukas se kuitenkin on. Jää nyt nähtäväksi hankkivatko sarjan vai ei. Ei kuulemma ole yleistä, että toivotaan kokonaista sarjaa hankittavaksi.

Eilen kävin myös ostoksilla ja palaan hieman paremmalla ajalla kertomaan saaliistani.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: Lönkka 13.02.2007 klo 10:51:20
Kyllä me katseltiiin ihan samoja sivuja. Minä olin vain niin puusilmä, etten tuoita huomannut. Sitä kun hätäisesti sivuja mulkoilee, niin näköjään ei huomaa puoliakaan siitä mitä pitäisi.
;)

Mutta vaikka lähettämäni tiedot olivat puutteellisia, niin ei se tainnut kirjaston väkeä haittaavan. Sieltä soitettiin eilen minulle ja kyseltiin Invisiblesien sisällöstä ja väkivaltaisuudesta.
Good grief!
Pyydä niitä hankkimaan noiden sijasta sitten Toniponia tai Pellefanttia. EI tule kellekään ns. paha mieli tai mitään ylimääräisiä sopimattomia ajatuksia.

Valitteli sitä, ettei vertigon sivuilla ollut laajempaa kuvausta sarjan sisällöstä.
???
Kun noita eri kustantajien sivuja näy katselemassa niin eipä kovinkaan monella ole juuri enempiä infoa julkaisuistaan kuin DC:llä. Sama pätee myös kirjakustantajiin. Mielestäni DC:n sivut ovat hyvät, selkeät, informatiiviset ja ennen kaikkea hyvin ajan tasalla.

Nähtävästi kirjaston hankinnoista vastaavat kuvittelevat että Aivan Kaikki TM pitäisi kustantajan sivuilta löytyä mikä kyllä sotii aika todellisuutta vastaan. Olisi hauska nähdä konkreettinen esimerkki tai pari siitä millaista määrää infoa pitävät riittävänä.

Kirotut kukkahattutädit haluavat vain pitää sinun näppisi erossa suversiivisesta materiaalista... :o
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: Veli Loponen 13.02.2007 klo 11:03:14
Kirjastossahan on töissä tiedonhaun ammattilaisia, joten eivätköhän he saa selville mitä teoksia tarkoitin.
Niinhän sitä luulisi. Olen Tampereen Metsossa kattellut DC:n Kingdom Comen novelliversiota. En voi välttyä ajatukselta, että joku on sitä ehdottanut ja kirjaston henkilökunta on olettanut sen olevan kirja ja ovat tuon löytäneet.
Vaikka kyllähän ne päteviä ovat, mutta eivät kuitenkaan ihan aina ihmeisiin pysty.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 13.02.2007 klo 12:24:39
Minäkin kummastelin tuota kommenttia informaation vähyydestä. Siellä sivuillahan on jopa Invisiblesien ensimmäinen numero luettavana! Voiko enempää edes pyytää. Kyllä sen yhden numeron perusteella saa melko hyvän käsityksen sarjan luonteesta.

Pitää varmaan soluttautua kirjastomaailmaan ja ottaa pikkuhiljaa haltuunsa sarjakuvien hankkiminen. Loppuu tuollainen turhanpäiväinen ihmettely ja tuntemattomien asioiden kauhistelu.

Nyt vain odottelen toteutuuko toiveeni. Saatta vain tulla pitkä odotus.


Vielä muutama sana toivioretkestäni Hellsinkiin. Olin laskeskellut pienessä päässäni, että minulla on reilusti aikaa sarjakuvien pläräämiseen, mutta aikatauluni meni sekaisin, kun nakki viuhui ja jouduin tekemään enemmän töitä kuin suunnitellut. Harmitti pirusti, kun joutui työmatkalla töitä tekemään. Selvisin kuitenkin tästä takaiskusta ja ennätin piipahtamaan yhdessä "alan" liikkeessä. En viitsinyt jäädä punnitsemaan eri vaihtoehtoja kovin pitkäksi aikaa, sillä junan lähtö lähestyi väjäämättömästi. Tein siis pelimiehen ratkaisun ja ostin vähän kaikkea. Mukaani siis tarttuivat:
- Hellblazer: All his engines
- Top 10: 1,2
- DMZ: 1
- Fables: 1,2
- Queen & Country: 1

Hellblazerin ja DMZ:n ennätin kahlaamaan läpi jo junassa ja ihan hyvältä ne tuntuivat, vaikka molempia kohtaan olikin hieman ennakkoluuloja. All his engines oli viihdyttävää keskitasoa ja enemmän minä siitä tykkäsin kuin Empathy is the enemy:stä.

DMZ parani edetessään, joten todennäköisesti tulee se seuraavakin osa hankittua. Olin positiivisesti yllättynyt vaikkei se jalkoja alta vienytkään.

Kotona minua odotti sitten iloinen yllätys. Play.com:lta oli tullut paketti neljässä päivässä! Tavallisesti se on kestänyt sen kymmenen päivää. Paketista löytyi 100 Bullets: Decayed ja Catwoman: When in Rome. Molemmat näyttivät erittäin lupaavilta. When in Rome ei ole saanut täällä hehkutusta osakseen, mutta kyllä se minusta hyvältä näytti. Tarina voi tietysti olla ihan huttua (mikä valitettavan usein pitää Loebin viimeisimpien töiden kohdalla paikkansa), mutta onneksi Salen kynänjälki pelastaa paljon.

Nyt kun vain löytäisi rauhallisen paikan ja hetken jolloin voisi keskittyä pelkästään lukemiseen.

Lisäys: Tärkein meinasi unohtua. Siis suuri kiitos ja kumarrus kaikille niille, jotka jaksoivat avata sanaisen arkkunssa ja opastaa minua aarteiden jäljille.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 13.02.2007 klo 14:44:48
Nyt ei voi kuin ihmetellä! Kävin juuri Kuopion kirjaston sivuilla kokeilemassa aineistohakua ja sieltähän löytyivät Invisibles (kaikki 7 osaa!) ja Fountain! Kaikki kohdalla luki tilattu eli jossain vaiheessa pääsen ne lukemaan. Tämä on suorastaan käsittämätöntä!

Kyllä päivä parani entisestään. Jossain vaiheessa pitää ehdottaa muitakin sarjakuvia hankittavaksi, kun sillä näyttää olevan vaikutusta. Ei tämä savo olekaan niin paha paikka asua. Hip Hei ja Hurraa!
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: Wade 13.02.2007 klo 14:58:06
Se, mitä uutuuksista kannattaa tai ei kannata ostaa, löytyy täältä (http://www.kvaak.fi/listaus.php?osasto=Arvostelut&osastonro=2&offset=0)
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: Lönkka 13.02.2007 klo 21:50:29
Kyllä päivä parani entisestään. Jossain vaiheessa pitää ehdottaa muitakin sarjakuvia hankittavaksi, kun sillä näyttää olevan vaikutusta.
Ei kun vaan ihan tolkuttoman listan kanssa ehdottelemaan kaikkea kivaa tilattavaksi.

When in Rome ei ole saanut täällä hehkutusta osakseen, mutta kyllä se minusta hyvältä näytti. Tarina voi tietysti olla ihan huttua (mikä valitettavan usein pitää Loebin viimeisimpien töiden kohdalla paikkansa), mutta onneksi Salen kynänjälki pelastaa paljon.
Tuo tarina ei tosiaan ole mikään kovin ihmeellinen, mutta Salen takia kannattaa ostaa oikeastaan mitä huttua tahansa!

Nimim: Deathblowit tuli Salen takia hankittua
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 14.02.2007 klo 15:03:42
Minäkin olen tuota Salen Deathblow:ta katsellut, mutta en (ainakaan vielä) ole innostunut sitä hankkimaan. Katselin myös listassani ollutta Billi 99, mutta jostain syystä se ei sytyttänyt. Sen hankin sitten, kun kaikki oleelliset albumit  ovat jo hyllyssäni...

Ajattelin laittaa kirjastolle uusia hankintatoiveita heti, kun nuo edelliset on lainattavissa. Etsiskelin tuossa kiinnostavia vaihtoehtoja ja sarjakuvasisvistyksen pakollinen oppimäärä-ketjusta löytyi ihan lupaavia vaihtoehtoaja. Jimmy Corrigan vaikutti kiinnostavalta, muttei niin kiinnostavalta, että haluaisin sen välttämättä omaan hyllyyni. Toinen vaihtoehtoni oli Craig Thompsonin Blankets, mutta luettuani siitä muutaman näytesivun, tulin siihen tulokseen, että jossain vaiheessa hankin sen omaan hyllyyni. Vaikutti todella hyvältä ja ylistäviä kommenttejahan se on saanut tälläkin foorumilla.

Waren ja Thompsonin tuotokset ovat hieman toisenlaisia, kuin tässä ketjussa aiemmin käsitellyt teokset, mutta olen kaikkiruokainen sarjakuvien suhteen, joten kaikki hyvin tehty kelpaa.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 15.02.2007 klo 08:52:59
Taas hyvää kommenttia Joelta. En suunnitellutkaan jatkuvasti pommittavani kirjaston tätejä uusilla toivomuksilla, sillä, kuten sanoit, määrärahat ovat heilläkin rajalliset. Luotan kuitenkin siihen, että kun nuo Invisiblesit napsahtavat kirjaston hyllyyn, niin kyllä niille lainaajia löytyy. Tämän havaittuaan henkilökunta voi suhtautua entistä suopeammin erilaisiin sarjakuvahankintoihin, sillä he ymmärtävät, että laasukkaille teoksille löytyy aina lukijoita. Ainakin toivon niin. Ehkä tulevaisuudessa joku nuori viaton nörtinalku vaeltelee päämäärättömästi kirjaston hyllyjen välissä, huomaa sattumalta erikoisen sarjakuvan ja paremman tekemisen puutteessa lainaa sen. Sitten kotia päästyään hän sulkeutuu pieneen huoneeseensa ja syventyy lukemaan. Seuraavat pari tuntia hän istuu nenä kiinni albumissa ja kiroaa itseään, kun ei aikaisemmin ole tajunnut, että miten hienoja tarinoita sarjakuvista voi löytyä. Seuraavaksi hän istuuntuu tietokoneensa ääreen, ja kuin korkeamman voiman johdattamana, hän päätyy Kvaakin-sivuille. Uusi maailma täynnä mahdollisuuksia ja houkutuksia avautuu hänen eteensä. Hän on nähnyt valon ja alkaa julistamaan ilosanomaa lähipiirissään. Jotkut siihen lankeavat, toiset ei, mutta pikkuhiljaa sivistys syrjäyttää ennakkoluulot myös savon sydämessä.

Tietysti on yhtä todennäköistä, että olen niitä harvoja, joita esimerkiksi tuo Invisibles kiinnostaa ja nämä sarjakuva-aarteet jäävät kirjaston hyllyyn pölyttymään. Toivon kuitenkin, että joku muukin ne lukee.

Mielelläni värväisin kavereitani ehdottelemaan noita hankintoja, mutta valitettavasti olen asunut Kuopiossa vasta sen verran vähän aikaa, etten ole ennättänyt tutustua sellaisiin ihmisiin, jotka jakaisivat innostukseni tätä taidemuotoa kohtaan. Ehkä tilanne jossain vaiheessa paranee.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: Lönkka 15.02.2007 klo 14:36:27
Minäkin olen tuota Salen Deathblow:ta katsellut, mutta en (ainakaan vielä) ole innostunut sitä hankkimaan. Katselin myös listassani ollutta Billi 99, mutta jostain syystä se ei sytyttänyt. Sen hankin sitten, kun kaikki oleelliset albumit  ovat jo hyllyssäni...
Siis oma kommenttini oli enempi tarkoitettu kommentiksi siitä että JOPA Deathblow tuli Salen piirroksen takia hankittua.

Billi ei ole kovin ihmeellinen mutta painii ihan eri luokassa kuin onneton Deathblow.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 15.02.2007 klo 14:54:30
Siis oma kommenttini oli enempi tarkoitettu kommentiksi siitä että JOPA Deathblow tuli Salen piirroksen takia hankittua.

Niin minä sen käsitinkin. Omalla kommentillani taas yritin viitata siihen, että itsekin olen teoksen hankkimista vakavissani harkinnut, vaikka otsalla näkee ja järki sanoo, ettei siitä kannata kuin katsella kuvat läpi. Eli yhtä heikkona olemme Salen kynänjäljen edessä.

Billin kohdalla outo kirjoittaja ja mustavalkoisuus pistivät minut harkitsemaan ostoa uudemman kerran. Minusta Salen taide näyttää vain jostain syystä paremmalta väreissä. Tai ainakin tällä hetkellä olen sitä mieltä...
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: Curtvile 15.02.2007 klo 15:33:20
in kohdalla outo
 Minusta Salen taide näyttää vain jostain syystä paremmalta väreissä. Tai ainakin tällä hetkellä olen sitä mieltä...


Tim Sale toimii väreittäkin. Thieves worldit todistavat lauseen todeksi.
Deathblow albarikin löytyy hyllystä, vaikka en piirtäjien takia sarjakuvia juuri hankikaan.
Hyväkään piirtäjä ei pelasta armottominta huttua, huono piirtäjä ei pysty täysin vesittämään tiukkaa käsistä.


Mukaani siis tarttuivat:
- Hellblazer: All his engines
- Top 10: 1,2
- DMZ: 1
- Fables: 1,2
- Queen & Country: 1

Hyvä kokoelma. DMZt parantaa juoksuaan alusta, kuten myös Fables ja Q&C
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: Lönkka 15.02.2007 klo 19:46:08
Tim Sale toimii väreittäkin. Thieves worldit todistavat lauseen todeksi.
Naulan kantaan! Noissa on parempi fiilis kuin siinä värillisessä versiossa alkupäästä (oisko sisältänyt mv-alpparit 1-3?).

Joskus vuonna 1 ja 2 ostin tuoreeltaan Salen Thieves Worldit koska diggailin tuota Asprinin toimittamaa kirjasarjaa. Olin hieman skeptinen mutta tulipa hankittua kun olivat eri halpoja. Osoittautuivat äärimmäisen hyviksi sarjakuvasovituksiksi. Saatuani näillä ensikosketuksen Salen komeaan kuvitukseen olen tuon jälkeen pyrkinyt ostamaan kaiken mitä mies on vain tehnyt -juuri koskaan ei ole hankinnat harmittaneet.

Jokin aika sitten tuli hankittua väliin jääneet & ohi menneet Salet ja mm Deathblowt ostin irtonumeroina. Erinomaisesta Tim Sale: Black & White taidekirjasta innostuneena hankin myös Tim Sale: Women taide"kirja" -läystäkkeen joka sisälsi jonkin verran coni/komissiotöitä. Oli sangen kallis kokoonsa nähden eikä loppupeleissä kovin kummonen. Jos se oli Salen omakustanne niin ei harmita, mutta jos joku tuolla rahasti niin v-käyrä hilautuu kohti zeniittiä.

EDIT: Korjattu taidekirjan nimi oikeaksi.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 16.02.2007 klo 08:17:03
Aluksi tuo Thieves world kuulosti ihan uudelta tuttavuudelta, mutta pienen google-seikkailun päätteeksi löysin tutun kannen seuraavilta sivuilta http://www.thievesworld.info/comics/colour.htm

Tuo taitaa olla juuri se Lönkän mainitsema värialbumi. Joskus aikoinaan, ennen Salen löytämistä, pläräilin tuota kyseistä albumia useampaan otteeseen kotikaupunkini divarissa. Ikinä en sitä kuitenkaan ostanut ja nyt se tietenkin harmittaa.

Oma ensikosketukseni Salen taiteeseen tuli Batmanin Halloween-spesiaalien kautta. Aluksi hieman vierastin Salen tyyliä, sillä se poikkesi niin paljon muiden supersankarisarjakuvien tyylistä. Muutaman tarinan jälkeen olin kuitenkin jo ihan toista mieltä. Sitten sain käsiini The long Halloweenin ja olin täysin myyty.

Pitää varmaan hankkia se Billi jossain vaiheessa ja voin tulla sitten komppaamaan teitä tuon mustavalkoisen Salen suhteen. Tai sitten hankin sen Black & White -taidekirjan.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 21.02.2007 klo 08:54:35
Tähän mennessä olen saanut luettua Top Tenit ja Queen & Countryn. Top Tenit olivat mukavan kevyttä lukemista. Moorella on kadehdittava kyky ahtaa tarina täyteen erilaisia aineksia. Hahmot olivat uskottavia ja oikeasti kiinnosti mitä heille tapahtuu. Tarinan, toisinaan absurditkin, käänteet olivat mukava vaihtelua supersankareiden luutuneisiin tarinarakenteisiin. Minusta oli myös hauska etsiskellä kuvien taustoilta tutunoloisia hahmoja. Kyllä nämä albumit kannatti hankkia, sillä mielellään palaan näiden pariin jonkun ajan päästä uudelleen. Kiitokset suosittelijoille.

Top Tenin jälkeen tartuin Queen & Countryyn ja täytyy sanoa, että meno muuttui täysin, mutta laatu ei tippunut yhtään. Oli virkistävää lukea pitkästä aikaa perinteistä jännäriä. Henkilöt vaikuttivat ihan oikeilta ihmisiltä ja ongelmat olivat todellisesta maailmasta (siis sillä oletuksella, että olet tiedustelupalvelun leivissä ja työksesi tapat muita ihmisiä). Kiinnostava tarina ja onnistunut kuvitus, tätä täytyy saada lisää. Tämänkin teoksen osalta kiitokset suosittelijoille.

Enää olisi jäljellä Fablesit, joihin tartun selvittyäni kissanaisen kyydistä Roomassa. Kissanainenkin näyttää todella hyvältä.

Jos Fablesit kolahtaa, kuten todennäköisesti käy, niin sitten ei tarvitse pähkäillä mihin rahansa tulevaisuudessa laittaisi. Mainittujen sarjojen tiimoilta pitäisi hankkia noin parisenkymmentä tradea, joten ihan yhdellä kertaa ei kaikkea saa ostettua. Rahaakaan ei tarvitse satsata kuin joku 300 euroa (nopealla päissäänlaskulla).
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tolppis 02.03.2007 klo 14:55:53
Ilmoitus:

Hei, sinä joka aikoinaan ehdotit mulle järjestämäni "Mitä hittoa sitä ostaisi, suositelkaa"-äänestyksen voittajana DMZ-sarjista, ilmoittautuisitko. Nääs kun ihastuin suuresti siihen sarjikseen ja hommasin just - vielä lukematta - tokan kokooman ja muistin että lupasin ostaa tuopin/tarjota pullakahvit "voittajalle" jos näen joskus. Niin että se voitto on vielä lunastamati ja pidän aina lupaukseni  :)

: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tolppis 05.03.2007 klo 15:55:43
Asianomainen ilmoittautui, kiitos siitä. Lopussa kiitos seisoo, hädässä ystävä tunnetaan jne. ym. loppuunkuluneita fraaseja.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 19.03.2007 klo 15:59:08
Ihmeitä tapahtuu!

Viime viikolla kävin hakemassa kirjastosta kuuden albumin verran Invisiblesien seikkailuita. Jostain syystä 5. osaa ei ollut vielä tullut, mutta kuulemma sekin on lähiaikoina tulossa. The Fountainia ei ollut saatavilla, sillä sen painos oli kustantajalta loppunut. Kaikkea ei voi saada, mutta onneksi sentään jotain.

Tällä hetkellä olen lukemassa Invisiblesien kolmatta osaa ja onhan se ollut mitä mainiointa lukemista. Ei harmita, että jokaisesta albumista piti maksaa euron varausmaksu. Vielä ei ole kuitenkaan tullut tunnetta, että tämäkin sarja on ostettava omaan hyllyyn, mutta on tämä selvästi keskitasoa parempaa lukemista. Pitää katsoa mihin suuntaan lopun kliimaksi sarjaa siirtää laadukkuusasteikollani.

Loppuun pääsyyn kuitenkin vaikuttaa viidennen osan saapuminen kirjastoon. Kuudenteen ja seitsemänteen osaan en aio koskea ennen kuin olen viidennen lukenut. Lainat voi uusia kolmesti netin kautta, joten eiköhän se puuttuva albumi siinä ajassa ilmesty.

Vähän aikaa sitten kävin taas hellsingissä pyörimässä ja silloin mukaani tarttui taas uutta luettavaa (Nyt ne odottavat vuoroaan yöpöydällä, kun invisibles kiilasi niiden edelle):
- toinen osa Queen & Countrya, sekä ensimmäinen osa declassified-sarjasta
- Ennisiä: Fury sekä Ghost Rider (Aaveajaja oli melko huvittava, vaikkei Ennis ollutkaan terävimmillään)
- Challengers of the unknown Must die (Viimeinkin minulla on kaikki Loeb-Sale kombinaation tuotokset)
- The exterminators: Bug's life (Ei ollut mikään elämää suurempi kokemus, mutta kyllä se mielestäni oli hieman parempi kuin Sinisalon Otto antoi Katuojassa ymmärtää. Mielummin minä ötököistä luen kuin hämähäkkimiehestä)

Nyt kello alkaa olemaan sen verran, että pistän hanskat naulaan ja lähden kotia lukemaan. Vielä kerran haluan kiittää Joea tästä kirjastoneuvosta. Sehän toimii.
: Re: Mitä kannattaisi ostaa luettavaksi?
: tmielone 02.07.2007 klo 12:20:40
Huomasin tuossa viikonloppuna, että uusimmissa X-mies lehdissä olisi tekstin kynäillyt itse herra Brubaker. Kertokaahan nyt lukeneet ja oppineet mielipiteenne tuosta Kuolettavasta Ensimmäisestä Mooseksen kirjasta! Itse en ole paljoa Marveleita lukenut (paitsi Millerin DDt ja Ennisin Tuomarit), joten kannattaako tällaisen ulkopuolisen tarttua noihin lärpäkkeisiin? Brubakerin kynäilyt DC-maailmassa ovat olleet selvästi keskitasoa parempia, joten hieman nuo Marvel-jututkin kiinnostaisivat.
: Re: Suosituksia?
: puro 10.07.2007 klo 07:18:26
En muuten ole keksinyt vielä mikä tuossa DMZ:ssä on erinomaista. Osaisiko joku valistaa?

Minusta tuossa on onnistuttu luomaan kiehtovan apokalyptinen fiilis ja yhdistetty se "tuttuihin" maisemiin. Kyseessähän ei ole kokonaisuutena maailman parasta tarinankerrontaa ja välissä on heikompaa tarinaakin, mutta yleistaso on mielestäni mainio. Yksi tradeista, joita oikein odottaa.
: Re: Suosituksia?
: puro 10.07.2007 klo 10:19:10
Okei, DMZ on apokalyptinen. Silläkin saralla on mielestäni tehty parempaa. Ja itse asiassa apokalyptisuus on klisee.

Mua kiehtoo tossa nimenomaan se, että sotatoimialue on tuttu. Tietyllä tavalla tossahan tehdään maailman tunnetuimmasta alueesta hylkiö eli käännetään sen status väärinpäin. Sen kyllä myönnän, että ei tossa ihan täysillä päästä hyödyntämään potentiaalia, joka tolla idealla on. Mutta eipä tuo mikään Mad Max -kopiokaan ole (kuten esim. tämä Wasteland, mitä luen parhaillaan).
: Re: Suosituksia?
: Lewis 25.07.2007 klo 16:21:40
Oon tässä ajatellu, ihan huvin vuoksi, tilata Usasta jonkun supersanterilehden ja muutamia kysymyksiä on herännyt.

1) Olen ajatellu tilata ihan Marvelin kotisivuilta jonkun lehde, eikä hintakaan kai ole nouse pilviin asti? Semmosen käsityksen oon saanu, että 24$ ois lehden hinta ja 12$ postimaksut, meneekö näin?
Entä onko kukaan muu tilannut sieltä?

2) Mitäköhän kyseisissä vaihtoehtoisissa julkaisuissa on meneillään ja kannattaako tilata: Rautamies, Ihmeneloset, Kostajat, Daredevil?
DC:n sivut olisi helpommat tutkia, ja sieltä kiinnostaisi Batmanin, JLA ja JSA.

Joonas
: Re: Suosituksia?
: Curtvile 25.07.2007 klo 16:39:12
En muuten ole keksinyt vielä mikä tuossa DMZ:ssä on erinomaista. Osaisiko joku valistaa?

Minusta juuri se ettei DMZ ole apokalyptinen, vaan arkinen.
Että amerikka on sotatoimialue kuin mikä tahansa muukin paikka Sarajevosta Darfuriin.
Siitä ettei DMZ ihannoi sotaa tai väkivaltaa, vaan esittää sen julmana ja äkillisenä.
Tarinankerronta pysyy hallussa.

Ja Lewikselle: 1) voi mennä hiemen ylikin, puolituttu tilasi suoraan visaa vinguttaen ja lisäkuluja tuli päälle jotain 5-10€, mutta tästä noin vuosi puolitoista.

2) minä tilaisin  Marvelilta Black pantherin mutta Daredevil ja New Avengers ovat hyvää perusmarvelia.
DCltä Batman olisi superkalsaripuolen valinta. JLA hyvänä kakkosena.
Shadowpact ja Checkmate ovat minusta melkeimpä parempia mutta silti: Batman.
: Re: Suosituksia?
: Lewis 25.07.2007 klo 16:47:28
Ja Lewikselle: 1) voi mennä hiemen ylikin, puolituttu tilasi suoraan visaa vinguttaen ja lisäkuluja tuli päälle jotain 5-10€, mutta tästä noin vuosi puolitoista.

2) minä tilaisin  Marvelilta Black pantherin mutta Daredevil ja New Avengers ovat hyvää perusmarvelia.
DCltä Batman olisi superkalsaripuolen valinta. JLA hyvänä kakkosena.
Shadowpact ja Checkmate ovat minusta melkeimpä parempia mutta silti: Batman.

Kiitos Curtvile!

Toivottavasti hinta ei nouse kauheesti, mutta sen kyllä kärsii sitten.

Todellakin tuo Pantterikin on pyörinyt mielessä, mutta sitä en ihan vielä uskalla tilata, koska siihen ei ole niin paljon tullut tutustuttua.
Kostajat, DD ja FF kiinnostaisivat kyllä, mutta kuinka paljon näissä on vielä Sisällissodan tunnelmia?  Ja mikä mahtaa olla ero Mighty Avengersilla ja New Avengersilla?

Joonas
: Re: Suosituksia?
: Curtvile 25.07.2007 klo 16:51:47
Kostajat, DD ja FF kiinnostaisivat kyllä, mutta kuinka paljon näissä on vielä Sisällissodan tunnelmia?  Ja mikä mahtaa olla ero Mighty Avengersilla ja New Avengersilla?

Joonas

Kostajissa melko lailla, joskin ensi vuonna tulee uuttakin, Joe kertonee enemmän.
Kyynistä olisi sanoa että ei paljoa, ryhmillä on hiukan eri kokoonpanot ja Mighty Avengers saa Frank Chon naishahmoista lisäpisteitä.
: Vs: Suosituksia?
: tmielone 21.05.2008 klo 12:26:39
Onkos kukaan lukenut Ruckan Queen & Country -romaaneja?

Joku aika takaperin luin viimeisimmän sarjakuvan ja siinä viitattiin kirjassa kerrottuihin tapahtumiin. Hieman ärsyttää, kun sarjakuvassa on kronologisia aukkoja, joten olen nyt pähkäillyt, että tilaisinko nuo kirjat vai tyydynkö vain sarjakuviin.
: Vs: Suosituksia?
: Curtvile 21.05.2008 klo 16:20:43
Onkos kukaan lukenut Ruckan Queen & Country -romaaneja?

On. Ovat yhtä hyviä kuin Atticus Kodiakitkin ja Shooting on midnight.
Täydentävät toisiaan.
: Vs: Suosituksia?
: Lurker 12.08.2009 klo 14:16:11
Tämä uusi Unknown Soldier (DC, Vertigo) lienee se seuraava kova juttu sarjakuvarintamalla! Tai Ugandan rintamalla...
Civil War in Uganda, Illustrated and in Panels (http://www.nytimes.com/2009/08/12/books/12unknown.html?_r=1)

Tästä saattaa tulla megaselleri kirjana, vaikkei lehtenä ole kovin hyvin myynytkään.

Oli Eisner-ehdokkaana.
http://www.joshuadysart.com/wp/?p=1208

: Vs: Suosituksia?
: Samppa 21.10.2009 klo 10:52:10
Jotain uutta tekisi mieli hankkia, joten kyselläänpäs vähän suosituksia. Kaksi jonkin verran kiinnostavaa sarjaa olisivat The Walking Dead ja 100 Bullets. Ovatko lukemisen arvoisia, vai kannattaisiko huomio kiinnittää muualle? Jenkkisarjoja en pahemmin ole Bendisin Daredevelejä lukuun ottamatta viime aiokoina edes lukenut. Planetary vaikutti kyllä yksittäisen suomijulkaisunsa perusteella kiinnostavalta, joten vaihtoehto olisi sekin.

Walking Deadista näyttäisi Compendium olevan jo loppuunmyyty edullisena, joten hankinnat suuntautuisivat varmaankin hardcover-kokoelmiin - varsinkin kun yli 60€ ei viitsisi riskillä uuteen tuttavuuteen sijoittaa. Kiinnostuksen herättänyt poikkeus tosin on tarjolla Forbidden Planetissa, jossa Compendium olisi tarjolla hintaan £30.15 (http://www.forbiddenplanet.co.uk/index.php?main_page=product_music_info&products_id=50942 (http://www.forbiddenplanet.co.uk/index.php?main_page=product_music_info&products_id=50942)). Mistään muualta en kyllä ole löytynyt mainintaa tässä kuussa julkaistavasta uudesta painoksesta, joten pitäneeköhän tuo edes paikkaansa.

100 Bulletsissa järkevältä vaikuttaisivat tietenkin tarjolla olevat 13 paperbackia.
: Vs: Suosituksia?
: puro 21.10.2009 klo 14:33:44
Kummatkin on hyviä ja Joen arvio paikkaansapitävä. Walking Deadista on kirjoja tullut 4 kpl, hinta on bookdepositorysta noin 17 egee. 100 Bullets kantsii lukea kokonaan, jää paremmin hanskaan.
: Vs: Suosituksia?
: Ossi Hiekkala 21.10.2009 klo 14:46:53
100 Bullets iski minuun kyllä kun luin koko höskän kerralla (tai siis viikon sisään). Pientä joutokäyntiä jossain vaiheessa mutta loppua kohti kirittiin kasaan. Erittäin hyvä hankinta.

Walking Dead alkoi tympimään siinä vaiheessa kun tarina jäi paikoilleen
joten kiinnostaa tietää mitä tulee tapahtumaan.

Oma mielenkiintoinen bongaus on tilaamani pari kokoelmaa Gotham Centralia. Eräänlaiselta Hill Sreet Blues does Batman -meiningiltä vaikuttaa ainakin parin ensimmäisen tarinan osalta.
: Vs: Suosituksia?
: tolppis 21.10.2009 klo 15:04:53
Hyvä Hiekkala! Gotham Central on mainio, etenkin Brubakerin "kaudella".

Itse tulin tänne heti rummuttamaan kahta sarjista joita ostelen kokoomana eli DMZ ja Scalped.

DMZ:sta on varmaan jossain aiemminkin keskusteltu, Scalpedin reservaattidekkarista en ainakaan muista pulistun. Scalped on hiukan Val Kilmerin tähdittämän Thunderheart-elokuvan tyyppinen stoori. Olen kyllä sarjiksesta lukenut myös soraääniä etenkin USA:n intiaanien saralta, julkaisussa esitetystä (nyky)intiaanikuvauksesta ja sen aitoudesta. Silti, itse ainakin tykkään kyseisen jatkumon armottomasta menosta vaikkakin kuvittajan vaihdos hiukan häiritsikin tunnelmointiani.

Tuommoosia mulla.
: Vs: Suosituksia?
: JV 21.10.2009 klo 15:50:44
Kummatkin on hyviä ja Joen arvio paikkaansapitävä. Walking Deadista on kirjoja tullut 4 kpl, hinta on bookdepositorysta noin 17 egee. 100 Bullets kantsii lukea kokonaan, jää paremmin hanskaan.

Minä suosittelen Walking Deadista Compendium-editiota - jos sen siis jostakin saa hankittua.
: Vs: Suosituksia?
: Divine 21.10.2009 klo 16:09:10
Walking Deadia suosittelen (zombifanipoikavarauksella, toki) ehdottomasti hankittavaksi. Olen ostellut nuo Book 1 - 4 hardcoverit. Itseäni ei ole tarina päässyt ollenkaan, ei esim. Ossi Hiekkalan spoilerissa kuvaamassa kohdassa missään nimessä tympimään. Lukisin tätä vielä vaikka kuinka pitkään. Siksipä tanssinkin ilosta, kun huomasin alkuviikosta, että tammikuun lopulla on luvassa luvassa Book 5! *tanssii taas tovin ripaskaa*
: Vs: Suosituksia?
: Curtvile 21.10.2009 klo 17:24:52
100 Bullets ja Walking Dead ovat niitä noista pitävien ihmisten mielipiteitä kuuntelen.
Muuta mieltä olevat saavat puhua -pääni on jo eri taajuudella eikä kuule atonaliaa joka syntyy kun tuuli heiluttaa huulia.
: Vs: Suosituksia?
: Lönkka 21.10.2009 klo 20:03:16
Minä suosittelen Walking Deadista Compendium-editiota - jos sen siis jostakin saa hankittua.
Eikös nuo ole lyhyellä elinkaarella varustettu eli yksi painos ja uutta ei ole tarkoitus ottaa?

Hyvä Hiekkala! Gotham Central on mainio, etenkin Brubakerin "kaudella".
Hyvä se oli muutenkin!
Noista on valitettavasti jo useamman vuoden ajan olleet painokset loppu.

Silti, itse ainakin tykkään kyseisen jatkumon armottomasta menosta vaikkakin kuvittajan vaihdos hiukan häiritsikin tunnelmointiani.
Hyvin tilapäinen juttu -kaikkiaan 32 numerosta 6 on muiden kuin Gueran piirtämiä.

Hyvää settiä on kyllä ketjussa heitelty esille. Myös aiemminkin. Eli hus tutkimaan ketjun aiempia sivuja. On kyllä enempi kiinni se minkälaisesta tykkää mikä luultavimmin putoaa seuraavaksi. Mun mielestä kandee aina laittaa joitain omia suosikkeja viitteeksi ja miksei mainintaa mistä ei tykkää (esmes "taide-", kotimainen-, ranskis-, manga-, supersankarisarjakuva jne) niin immeiset osaavat suositella sitten suunnileen vastaavanoloista matskua.

Ei hyvä sarjakuva kovin helposti lukemalla lopu. Paitsi jos on kapea-alainen harrastuspohja.
: Vs: Suosituksia?
: JV 21.10.2009 klo 20:30:35
Eikös nuo ole lyhyellä elinkaarella varustettu eli yksi painos ja uutta ei ole tarkoitus ottaa?
Tämän ketjun edellisellä sivullakin tuli mainituksi, että Forbidden Planetin sivuilla kaupitellaan tulevaan 2. painosta.

Noista on valitettavasti jo useamman vuoden ajan olleet painokset loppu.

Juu, mutta kovakantiset kokoomathan noista on jo suurimmasta osasta tullut viimeisen vuoden sisään.
Ei hyvä sarjakuva kovin helposti lukemalla lopu. Paitsi jos on kapea-alainen harrastuspohja.

Aivan, hyvälle sarjakuvalle ei tunnu näinä päivinä olevan loppua...
: Vs: Suosituksia?
: Samppa 22.10.2009 klo 09:24:00
Kiitokset jo tulleista hyvistä suosituksista. Suurena Hill Street Blues -fanina Gotham Central herätti kiinnostuksen ja Scalpedkin vaikutti lupaavalta, Tony Hillermanin reservaattidekkareista joskus aikoinaan pidin ja josko tuossa olisi tavoitettu samaa tunnelmaa.

Tämän ketjun edellisellä sivullakin tuli mainituksi, että Forbidden Planetin sivuilla kaupitellaan tulevaan 2. painosta.

Nyt sivustolta saa jo sen vaikutelman kuin moinen olisi julkaistukin (näyttääpä olevan puljun myyntilistankin kärjessä). Sangen epäilyttävää kyllä, että missään muualla ei mainintaa uudesta painoksesta ole. Koetilauksen voisi kyllä tehdä (hintana £30.15), mutta liikkeen tapa jättää tulevat toimituskulut ilmoittamatta hieman epäilyttää.
: Vs: Suosituksia?
: Divine 22.10.2009 klo 09:39:43
Hmm... 100 Bullets on ennen tämän ketjun viimeisimpiä viestejä ollut minulle tuntematon suuruus. Pitäisiköhän nyt noiden Walking Dead -rinnastusten1 myötä ottaa ja sijoittaa ihan tabula rasana tuntemattomaan sarjikseen...

Ymmärsinkö oikein, että sarja on siis jo loppunut, ja tarjolla on 13 paperbackia? Onko muunlaisia painoksia, kokoelmia tms. tarjolla? Kauppapaikkojakin kyseisen teoksen ostamiseksi saa suositella, mutta alan toki laulattaa Googlea tuota pikaa.

1 Toki ymmärrän, etteivät nämä kuitenkaan samanlaisia sarjakuvia ole.
: Vs: Suosituksia?
: Ossi Hiekkala 22.10.2009 klo 10:19:11
Kiitokset jo tulleista hyvistä suosituksista. Suurena Hill Street Blues -fanina Gotham Central herätti kiinnostuksen

Täytyy sanoa ensimmäisen kokooman lukeneena ja toista ahmimassa olevana, että rinnastus HSB ei ole lainkaan väärä. Parasta lukemaani supersankarisarjakuvaa aikoihin. Etenkin kokooman Jokeritarina on hyytävä. Hassua miten superpahiksista tulee aidosti pelottavampia kun jätetään supermaailmanvalloitusjuonet pois. Kuvitus on ollut yhtä poikkeusta lukuunottamatta loistavaa, melkein valokuvamaista omalla tavallaan.
: Vs: Suosituksia?
: Matti Karjalainen 22.10.2009 klo 11:39:46
The Walking Dead

Jos kauhugenre yhtään kiinnostaa, niin "The Walking Dead" on aivan ehdotonta luettavaa. Lisätietoja löytynee toimintasankarit -vyöhykkeeltä, jossa on muistaakseni aiheeseen liittyvä ketju.
: Vs: Suosituksia?
: Samppa 28.10.2009 klo 11:45:40
Vihdoinkin löytyi Walking Dead Compendiumin uusintapainoksesta lisätietoa. CCL listaa nyt ilmestymispäiväksi ensi keskiviikon (4.11.). Kyseinen päivämäärä on kai siirtynyt jo useaan otteeseen, joten lienee parempi vielä odotella.

http://www.collectedcomicslibrary.com/books.html (http://www.collectedcomicslibrary.com/books.html)
: Vs: Suosituksia?
: tmielone 28.10.2009 klo 12:25:15
Pitää nyt nostaa hieman omaa häntäänsä ja mainita, että Kvaakin etusivulla on ollut juttua 100 Bulletsista (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1282) jo jonkin aikaa. Kuten muutkin ovat jo maininneet, sarja on parhaimmillaan lyhyellä aikavälillä luettuna.

Näitä on suositeltu todennäköisesti jo ketjun aiemmilla sivuilla, mutta kun täällä on uusia lukijoita, niin mainitaan vielä kerran: Preacher, Queen & Country ja Criminal. Jos kirjoittana on Ennis, Rucka tai Brubaker, niin on enemmän kuin todennäköistä, että tarina toimii.

DMZ luisti alussa hyvin, mutta viidennen osan kohdalla alkoi kiinnostus jostain syystä hiipumaan. Muuten, jos joku haluaa tutustua tuohon sarjaan, niin minulla on ensimmäinen osa myytävänä sopuhintaan.


Pitäisi itsekin tuo Scalped katsastaa. Walking Deadin ensimmäinen osa odottaa jo yöpöydällä lukemista. Näin nämä keskustelut vaikuttavat alitajuntaan ja pistävät tuhlaamaan kaikki rahat sarjakuviin. Kannattaa siis olla varovainen, kun pyytää suosituksia.
: Vs: Suosituksia?
: Divine 28.10.2009 klo 12:50:31
Pitää nyt nostaa hieman omaa häntäänsä ja mainita, että Kvaakin etusivulla on ollut juttua 100 Bulletsista (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1282) jo jonkin aikaa. Kuten muutkin ovat jo maininneet, sarja on parhaimmillaan lyhyellä aikavälillä luettuna.
Uskaltauduin lukemaan tähän asti missaamani juttusi, vaikka spoilerien pelossa usein tuollaiset pitemmät kirja-, sarjakuva- tai elokuva-artikkelit jätän väliin. Onneksi olet välttänyt huolellisesti lukijan spoilaamista, ja omalla kohdallani mielenkiinto vain lisääntyi entisestään. Pistin jo viime viikolla juuri tämän säikeen suositusten perusteella  Bookdepositoryyn tilauksen kolmesta ekasta albumista, joten toivottavasti pian pääsee Bulletsiin käsiksi (vajaan viikon nyt ollut processing-tilassa). En tohtinut koko sarjaa kerralla tilata, kun kyllähän tuo kertaostoksena jo vähän kirpaisee.

Edit: Kappas, ykkös- ja kolmosalbumi ovat jo näköjään lähteneet matkaan! Ji!
: Vs: Suosituksia?
: tmielone 28.10.2009 klo 14:40:47
Uskaltauduin lukemaan tähän asti missaamani juttusi, vaikka spoilerien pelossa usein tuollaiset pitemmät kirja-, sarjakuva- tai elokuva-artikkelit jätän väliin. Onneksi olet välttänyt huolellisesti lukijan spoilaamista, ja omalla kohdallani mielenkiinto vain lisääntyi entisestään.

Juu, tarkoitus olikin olla pilaamatta muiden lukunautintoa. Hittoako sitä lukemaan jännäriä, jos tietää mitä siinä tulee tapahtumaan.

Toivottavasti odotukset täyttyvät, kun pääset käsiksi itse sarjakuvaan.
: Vs: Suosituksia?
: MTT 28.10.2009 klo 17:54:12

Itse voisin mainostaa pari kuukautta sitten ilmestynyttä uutta DC/Vertigo julkaisua The Nobody. Jeff Lemiren tekemä tarina on rentoa ja ilmavaa, suorastaan nautittavaa luettavaa. Kannattaa tutustua. En yhtään ihmettele että tekijä on saanut aikaisemmista töistään suitsutusta. Arvoituksellista tarinaa siivittää hyvin arkiselta tuntuva kehys ja omintakeinen piirrostyyli tuo kivan lisän.

Täältä voi ladata previewn:
http://www.dccomics.com/vertigo/comics/?cm=11672

-MTT
: Vs: Suosituksia?
: Samppa 10.11.2009 klo 11:33:56
Nyt sitä saa - nimittäin Walking Deadin Compendiumia taas (mm. Amazonista ja The Book Depositorysta). Laitoin tilaukseen, muutkin suositukset kyllä ovat visusti mielessä ja tullevat jossain vaiheessa vielä osittain hyödynnetyiksikin.
: Vs: Suosituksia?
: tmielone 16.02.2010 klo 11:29:07
Elikkä taas olisi edessä toiviomatka piäkaupunki seuvvulle ja ajattelin poiketa myös joissain alan liikkeissä jos vain aikataulu antaa myöten. Yritin listata kiinnostavia sarjakuvia, mutta yllättäen listasta tuli aivan liian pitkä. Nyt kaipaisinkin teidän apuanne. Mitä tuosta alla olevasta listasta kannattaisi hankkia? Tai onko siinä mitään sellaista, joka olisi osoittautunut täydelliseksi kuraksi?


Incognito (Brubaker-Phillips) Marvel
Sleeper Season One (Brubaker-Phillips) DC
Sleeper Season Two (Brubaker-Phillips) DC

DC: The New Frontier 1(Cooke) DC
DC: The New Frontier 2 (Cooke) DC
Richard Stark's Parker: The Hunter (Cooke)
Superman: Kryptonite (Cooke-Sale)

Human Target: Chance Meetings (Milligan) DC
Programme 1 (Milligan) DC
Programme 2 (Milligan) DC

Cain (Risso)
Eduardo Risso's Tales Of Terror (Risso) Dynamite
Video Noire (Risso) Dark Horse
Wolverine: Logan (Risso) Marvel

Damned 1: Three Days Dead (Hurtt-Bunn) ONI
One Bad Day (Rolston) ONI

: Vs: Suosituksia?
: Curtvile 16.02.2010 klo 12:01:06
Toki minun listani olisi:

Incognito (Brubaker-Phillips) Marvel
Sleeper Season One (Brubaker-Phillips) DC
Sleeper Season Two (Brubaker-Phillips) DC

DC: The New Frontier 1(Cooke) DC
DC: The New Frontier 2 (Cooke) DC
Richard Stark's Parker: The Hunter (Cooke)

Human Target: Chance Meetings (Milligan) DC


Damned 1: Three Days Dead (Hurtt-Bunn) ONI
One Bad Day (Rolston) ONI


Programme on ok muttei parasta milligania vaikka Jae Lee henkinen kuvitus onkin ansiokasta ja Rissoista:herran kaikki taide on komeaa mutta vaikka nuo löytyvätkin niin eivät ole parhautta sarjakuvakokonaisuutena.

Jos pitää karsia  niin Parker ja Incognito.
hyvät tasapainoiset kokonaisuudet, toimivat yksittäisinä.
: Vs: Suosituksia?
: tmielone 16.02.2010 klo 12:30:09
Programme on ok muttei parasta milligania vaikka Jae Lee henkinen kuvitus onkin ansiokasta ja Rissoista:herran kaikki taide on komeaa mutta vaikka nuo löytyvätkin niin eivät ole parhautta sarjakuvakokonaisuutena.

Alkuperäisessä listassani olivat vain nuo Brubakerit ja Cooket, joten ne ovat varmaan ne ensisijaiset hankinnat. Lisäsin Programmen listaan viime tipassa, kun juonikuvaus vaikutti kiinnostavalta. Luotan sanaasi tässä ja jätän ne listan hännille.

Risson tekeleistä minulta löytyy tuo Video Noire, mutta vain espanjaksi, joten olisi ihan hauska ymmärtää mitä tarinassa oikeasti tapahtuu. Jos hinta on kohdillaan, niin sitten saatan noihin langeta.

Jos pitää karsia  niin Parker ja Incognito.
hyvät tasapainoiset kokonaisuudet, toimivat yksittäisinä.

Tämä vahvistaa vain käsitystäni, että nämä kaksi ovat ne kiinnostavimmat. Ihan samoilla linjoilla ollaan. Kiitokset taas avusta!
: Vs: Suosituksia?
: Lönkka 16.02.2010 klo 20:04:10
Mitä tuosta alla olevasta listasta kannattaisi hankkia? Tai onko siinä mitään sellaista, joka olisi osoittautunut täydelliseksi kuraksi?
Aika penteleen tiukkaa tavaraa listallasi!
Pahuksen vaikea siitä on lähteä poistelemaan...

Ohessa heikoimmat linkit:
Superman: Kryptonite (Cooke-Sale)
Programme 1 (Milligan) DC
Programme 2 (Milligan) DC
Cain (Risso)

Ja ehkä
Human Target: Chance Meetings (Milligan) DC

Toisin kuin Curtvile väittää niin minä en olisi missän nimessä karsimassa Parkeria tai Incognitoa. YMMV
EDIT:  Ylläolevia hölmöyksiä tulee ladeltua kun lukee nopsasti "vielä yhden viestin ennen kuin bussi lähtee..." Tralalaa.
: Vs: Suosituksia?
: Mon of Olay 16.02.2010 klo 20:14:29
Toisin kuin Curtvile väittää niin minä en olisi missän nimessä karsimassa Parkeria tai Incognitoa. YMMV

Ei olisi Curttikaan, jos luet tarkemmin. Itse en kyllä tykännyt Cooken Parkerista yhtään, kirjoissa vara parempi.
: Vs: Suosituksia?
: tmielone 17.02.2010 klo 08:27:45
Aika penteleen tiukkaa tavaraa listallasi!
Pahuksen vaikea siitä on lähteä poistelemaan...

Juuri tämän takia kyselenkin täältä apua! Teidän avullanne olen jo saanut tiputettua Programmet listan loppupäähän ja varmistettua Brubakerin tuotosten kärkisijoituksen. Pikku hiljaa alkaa lista selkiytymään. Olisihan se hienoa, jos rahaa olisi sen verran, että voisi hankkia nuo kaikki sen enempää miettimättä, mutta kun rahansa hankkii rehellisellä työllä, niin ei siihen ihan pysty.

Itse en kyllä tykännyt Cooken Parkerista yhtään, kirjoissa vara parempi.

Itse kiinnostuin Parkereista vasta kun luin täältä Kvaakista tuosta sarjakuvasovituksesta. Kiersin sitten kylän divarit ja ostin kaikki löytämäni Parkerit. Hintaa niillä oli euron kipale, joten ei tarvinnut kauheasti harkita ostamista. Olen nyt pari lukenut ja neljä taitaa olla vielä jäljellä. Ihan viihdyttäviä ne ovat olleet, joten ajattelin kokeilla tuota sarjakuvaakin. Olen siis vasta tuore Parker-fani, joten minulle ei ole vielä muodostunut selkeää kuvaa millainen sarjakuvan pitäisi olla. En siis usko olevani yhtä kriittinen kuin pidempään sarjaa lukeneet. Saa nähdä miten käy, enköhän kuitenkin hanki tuon sarjakuvan jossain vaiheessa.
: Vs: Suosituksia?
: Lönkka 17.02.2010 klo 16:32:26
Minä taas en ole lukenut alkuperäisiä Parkereita laisin, mutta Cooken sarjakuvista olen pitänyt kuin hullu puurosta. Parker on vielä hänen kovatasoisessa tuotannossaan todella korkealla, ellei peräti ihan kärjessä -tolkuttoman komeaa retrojälkeä joka sopii, ymmärtääkseni, Parkeriin kuin nyrkki silmään.
: Vs: Suosituksia?
: tolppis 17.02.2010 klo 17:22:56
Suosittelen:


Sleeper Season One (Brubaker-Phillips) DC
Sleeper Season Two (Brubaker-Phillips) DC
Richard Stark's Parker: The Hunter (Cooke)
Human Target: Chance Meetings (Milligan) DC
Wolverine: Logan (Risso) Marvel


Risson (ja kässärin tekijän) Cain on juuri Fantsupelien alesta hommattu mutta kauhean takkuisesti lähtenyt lukeminen alkuun.

Sen sijaan suosittelen myös tätä:

http://en.wikipedia.org/wiki/Jonny_Double_%28Vertigo%29

Ja nyt lähren huitsuun täältä töistä ennen kuin tulen hulluksi/hullummaksi.
: Vs: Suosituksia?
: Curtvile 17.02.2010 klo 17:53:01
Ei olisi Curttikaan, jos luet tarkemmin. Itse en kyllä tykännyt Cooken Parkerista yhtään, kirjoissa vara parempi.

Mon osaa curtvile-suomi-curtvile käännöstyön! Wau!

Parkerit ja Starkin piilominä Donald Westlaken muun tuotannon fanina ymmärrän tietyllä  tavalla Hra Olayn näkökulmaa.
Cooke on kiltimpi ja kliinisempi kuin kirjaversio, mutta ensiluokkaisena sovituksena silti pitäisin tuota.

Tolppiksen Jonny Double on hyvä lisä mikäli 100 bullets uppoaa.
Gangland lehdissä ollut 100n kudin esiosa on silti tujumpi.
60 Tray....All day.
Criminalit ovat silkkaa pässinlihaa suosituslistalle scalped-kokoomien lisäksi.
Le Tueur- Tappaja olisi korkealla muutoin mutta tmielone taitaa olla jo aiheeseen perehtynyt.

: Vs: Suosituksia?
: tmielone 18.02.2010 klo 08:31:54
Risson (ja kässärin tekijän) Cain on juuri Fantsupelien alesta hommattu mutta kauhean takkuisesti lähtenyt lukeminen alkuun.

Juuri tuon alen takia minäkin sitä katselin. Näillä näkymin se kyllä saattaa jäädä kaupan hyllyyn hinnastaan huolimatta.

Tolppiksen Jonny Double on hyvä lisä mikäli 100 bullets uppoaa.
Gangland lehdissä ollut 100n kudin esiosa on silti tujumpi.
60 Tray....All day.
Criminalit ovat silkkaa pässinlihaa suosituslistalle scalped-kokoomien lisäksi.
Le Tueur- Tappaja olisi korkealla muutoin mutta tmielone taitaa olla jo aiheeseen perehtynyt.

Jonny Double tuli hankittua jo ajat sitten. Myös Gangland löytyy hyllystä. En muistanutkaan, että siinä oli Azzarello-Risson juttu. Pitääkin taas lukaista se. Luonnollisesti myös Criminalit on luettu ja juuri niiden takia Brubakerista intoilenkin. Aivan loistavaa sarjakuvaa! Scalpedia täällä on kehuttu ennenkin ja sekin kiinnostaisi, mutta en tiedä raaskinko käydä sarjaa ostamaan. Olen nyt yrittänyt pysyä erossa tuollaisista pitkistä sarjoista, sillä kaapeista alkaa tila loppumaan. Ensimmäinen osa on kuitenkin kohtuu halpa, joten lankeaminen voi olla liiankin helppoa.

Harkitsin myös Walkind Deadin toisen osan ostamista, mutta kun eka ei tuntunut kuin ihan kohtuu hyvältä, niin taidan jättää tällä kertaa väliin. Sarja on kuitenkin jo niin pitkällä, että ostamista riittäisi pitkäksi aikaa. Pitää varmaan laittaa taas kirjastoon hankintapyyntöjä, kun näitä kiinnostavia/laadukkaita sarjoja on niin paljon.

Tappajan lukeminen on nyt puolessa välissä ja hyvältä vaikuttaa. Odotukset olivat melko korkealla, mutta siitä huolimatta ne on ylitetty reippaasti.
: Vs: Suosituksia?
: Curtvile 18.02.2010 klo 11:50:16
Myös Gangland löytyy hyllystä. En muistanutkaan, että siinä oli Azzarello-Risson juttu. Pitääkin taas lukaista se.

mikä on hyvä mutta kun sekä se että Weird war tales on hyllyssä lehtinä niin sotkin sitten perusteellisesti.
Eli tarina Ares on lehdessä 1/4 1997 Azzarello &James Romburger (herran jälki on Daniel Zezeljin ja Sean Phillipsin väliltä)
"Blonde bitches on flying horses"
valitan tapahtunutta, ei kai pitäisi luottaa muistiin.



Harkitsin myös Walkind Deadin toisen osan ostamista, mutta kun eka ei tuntunut kuin ihan kohtuu hyvältä, niin taidan jättää tällä kertaa väliin. Sarja on kuitenkin jo niin pitkällä, että ostamista riittäisi pitkäksi aikaa.

walking dead parantaa juoksuaan joten ainakin kirjastolaina on kohdillaan.
Sarjaa kehtaa suositella.
muistaakseni tmielone tunsi jo greg ruckan Queen&Countryn.

mikäli hinta-laatusuhdetta tai sitä laatusuhdetta miettii kannattaa seuraavia pitää korvan takana:
Terry Moore Echo
Jeff Smith Rasl
David Petersen Mouseguard


BD ja Fumettipuolella on helmiä mutta muuksi kuin italiaksi/ranskaksi onkin kinkkisempää.

Ja: Scalped on oivallista

: Vs: Suosituksia?
: tmielone 18.02.2010 klo 12:34:20
mikä on hyvä mutta kun sekä se että Weird war tales on hyllyssä lehtinä niin sotkin sitten perusteellisesti.
Eli tarina Ares on lehdessä 1/4 1997 Azzarello &James Romburger (herran jälki on Daniel Zezeljin ja Sean Phillipsin väliltä)
"Blonde bitches on flying horses"
valitan tapahtunutta, ei kai pitäisi luottaa muistiin.

Sitä sattuu. Weird War Talesia ei ole taiettu koota tradeksi? Sellainenkin voisi kiinnostaa.

walking dead parantaa juoksuaan joten ainakin kirjastolaina on kohdillaan.
Sarjaa kehtaa suositella.
muistaakseni tmielone tunsi jo greg ruckan Queen&Countryn.

Pitää siis pitää kävelevät kuolleet mielessä. Queen&Countryt on hankittu ja luettu. Innostuin jopa lukemaan ne kirjat. Ensimmäinen toimi todella hyvin ja toinenkin ihan hyvin, muttei koukuttanut ihan yhtä paljon kuin ensimmäinen.

mikäli hinta-laatusuhdetta tai sitä laatusuhdetta miettii kannattaa seuraavia pitää korvan takana:
Terry Moore Echo
Jeff Smith Rasl
David Petersen Mouseguard

BD ja Fumettipuolella on helmiä mutta muuksi kuin italiaksi/ranskaksi onkin kinkkisempää.

Ja: Scalped on oivallista

Pelkäsinkin, että tässä käy näin. Kiinnostavien nimikkeiden lista vain kasvaa. Muistaakseni myös Lönkkä kehui Mouse Guardia, joten pitää sekin katsastaa. Echosta en ollut aiemmin kuullutkaan, mutta Muukalaisia paratiisissa oli minusta viihdyttävä, joten pitää tuokin pistää muistiin. Raslista olen kanssa jotain kuullut, eli sekin korvan taakse.

Olisihan se ihan hauskaa osata italiaa tai ranskaa, mutta sitten tämä sarjakuvien lukeminen vasta karkaisikin lapasesta. Rahat ja tilat saattaisivat loppua turhankin nopeasti.
: Vs: Suosituksia?
: Lönkka 18.02.2010 klo 16:35:48
Weird War Talesia ei ole taiettu koota tradeksi? Sellainenkin voisi kiinnostaa.
Varmaan tarkoitat sitä vuoden '97 minisarjaa eikä sitä aiempaa 124 nuemroista lehteä 70-luvulta?

Ei ole koottu.
Irtonumerot näköjään myyvät  edelleen jenkkilässä mintteinä enimmäkseen alle ovh:n.

Kiinnostavien nimikkeiden lista vain kasvaa. Muistaakseni myös Lönkkä kehui Mouse Guardia, joten pitää sekin katsastaa. Echosta en ollut aiemmin kuullutkaan, mutta Muukalaisia paratiisissa oli minusta viihdyttävä, joten pitää tuokin pistää muistiin. Raslista olen kanssa jotain kuullut, eli sekin korvan taakse.
Jep, harmi on että on liikaa tarjontaa hyvästä matskusta.
Parempi näin kuin Albaania-meinkinki eli saatavilla yksi tuote eri kansilla kuukaudesta toiseen  >:D

Mouse Guardia en muista ihmeemmin kehuneeni. Ihan luettavahan tuo toki oli.

Echosta tykkään enempi kuin Strangersista, mutta RASL on noista kyllä ehdottomasti se kovin! Ja muussakin seurassa korkealle rankattava sarja.

Niin ja Scalpedia ei kannata jättää väliin.

Olisihan se ihan hauskaa osata italiaa tai ranskaa, mutta sitten tämä sarjakuvien lukeminen vasta karkaisikin lapasesta. Rahat ja tilat saattaisivat loppua turhankin nopeasti.
Ihan samaa mieltä!
: Vs: Suosituksia?
: tmielone 19.02.2010 klo 09:02:57
Varmaan tarkoitat sitä vuoden '97 minisarjaa eikä sitä aiempaa 124 nuemroista lehteä 70-luvulta?
Ei ole koottu.
Irtonumerot näköjään myyvät  edelleen jenkkilässä mintteinä enimmäkseen alle ovh:n.
Juurikin sitä. Siinä oli Curtin mainitsema Azzarellon lyhytstoori Ares. Luin muuten viikonloppuna uudelleen Azzarellon Sgt. Rock: Between Hell and a Hard Place ja vaikka se onkin mielestäni paras Rock-tarina, niin ei se kuitenkaan yllä parhaiden sotasarjakuvien joukkoon.

Jep, harmi on että on liikaa tarjontaa hyvästä matskusta.
Parempi näin kuin Albaania-meinkinki eli saatavilla yksi tuote eri kansilla kuukaudesta toiseen  >:D

Totta, parempi näin. Pitäisi vain aina muistaa, että asiat voisivat olla huonomminkin.

Mouse Guardia en muista ihmeemmin kehuneeni. Ihan luettavahan tuo toki oli.

OK, muistin siis väärin. Olin melko varma, että kyseessä olit sinä, joten en eilen viitsinyt sitä tarkistaa. Äsken kokeilin sitten hakea sitä kehujaa, mutten löytänytkään mitään. Olisikohan tuosta ollut juttua Sarjainfossa tai jossain muussa alan lehdessä. En muista. Näin se dementia tekee tuloaa. Hyvä, että oikaisit.

Echosta tykkään enempi kuin Strangersista, mutta RASL on noista kyllä ehdottomasti se kovin! Ja muussakin seurassa korkealle rankattava sarja.

Niin ja Scalpedia ei kannata jättää väliin.

Elikkä RASL ja Scalped nousevat listalla hieman korkeammalle.

Nyt pitää vain toivoa, että junat kulkevat ajallaan ja ennätän ostoksille. Kyllä tällaisen valmistautumisen jälkeen ahdistaa, jos ei pääse listaa lyhentämään.
: Vs: Suosituksia?
: Lönkka 19.02.2010 klo 21:59:28
Juurikin sitä. Siinä oli Curtin mainitsema Azzarellon lyhytstoori Ares. Luin muuten viikonloppuna uudelleen Azzarellon Sgt. Rock: Between Hell and a Hard Place ja vaikka se onkin mielestäni paras Rock-tarina, niin ei se kuitenkaan yllä parhaiden sotasarjakuvien joukkoon.

Jos Azzarello kiinnostaa niin varmaan alpuiksi asti kootut jutut ovat tuttuja?

Batman Broken City (620-625) Eduardo Risso kuvittajana
El Diablo (1-4) Danijel Zezelj
Hellblazer (146-180) mm. Marcello Frusin, Guy Davis ja Richard Corben
Loveless (1-24) mm. Marcelo Frusin ja Danijel Zezelj


Kokoamattomia lyhäreitä DC:n antologioista:

Flinch 10 (Last Call), Danijel Zezelj
Flinch 13 (The Shaft), Javier Pulido
Heartthrobs 2 (The Other Side Of Town), Tim Bradstreet
Strange Adventures 4 (Native Tongue), Essad Ribic

Mulla on irtolehtieni luettelointi vielä kesken ja toistaisksi vanhemman matskun kanssa ollaan vasta DCssä S:n kohdalla eli varmaan jotain jäi vielä puuttumaan...


Nyt pitää vain toivoa, että junat kulkevat ajallaan ja ennätän ostoksille. Kyllä tällaisen valmistautumisen jälkeen ahdistaa, jos ei pääse listaa lyhentämään.

Uskoisin että mikäli ei tolkuttomasti kauppojen sulkemisajasta myöhästy niin soittamalla kyseiseen establismenttiin voisi saada neuvoteltua jonkun henkilökunnasta odottelemaan isomman alppusatsin ostajaa edellyttäen että porukoilla ei ole kiire bussiin/laivaan/leffaan tms
: Vs: Suosituksia?
: Curtvile 19.02.2010 klo 22:08:43
Kokoamattomia lyhäreitä DC:n antologioista:

Flinch 10 (Last Call), Danijel Zezelj
Flinch 13 (The Shaft), Javier Pulido
Heartthrobs 2 (The Other Side Of Town), Tim Bradstreet
Strange Adventures 4 (Native Tongue), Essad Ribic

Mulla on irtolehtieni luettelointi vielä kesken ja toistaisksi vanhemman matskun kanssa ollaan vasta DCssä S:n kohdalla eli varmaan jotain jäi vielä puuttumaan...

Flinch 2 Food chain azzarello Eduardo Risso julkaistu suomeksi KAUHU lehden ainoassa nuemrossa m/v:nä vuonna 2000

muitakin on täytyykin käydä hyllyjä läpi
: Vs: Suosituksia?
: Doctor Phantomizer 20.02.2010 klo 01:10:44
Batman Broken City (620-625) Eduardo Risso kuvittajana

Tämä ei mielestäni ollut kovin kummoinen. Rahallisesti tähän tarinaan rahan heittäminen on rahan hukkaan heittämistä. Saman tekijän The Joker tarina, jonka kovakantista saa todella jostain syystä nykyään metsästää, oli tähän verrattuna mestariteos. Sen siis suosittelen nakkaamaan ostoskärryyn.
: Vs: Suosituksia?
: Lönkka 20.02.2010 klo 11:29:18
Tämä ei mielestäni ollut kovin kummoinen. Rahallisesti tähän tarinaan rahan heittäminen on rahan hukkaan heittämistä.
Risson kuvittamien tarinoiden ostaminen ei koskaa ole huono sijoitus.

Saman tekijän The Joker tarina, jonka kovakantista saa todella jostain syystä nykyään metsästää, oli tähän verrattuna mestariteos. Sen siis suosittelen nakkaamaan ostoskärryyn.
Nuo kovakantiset on tarkoitettu vuoden parin tuotteiksi.
Sitten tulee pehmeäkantiset versiot joita myydää maailman tappiin.
Tai ainakin niin kauan kun kysyntää on.

Jokerista ei taida olla tullut pehmeäkantista ja kovakantisen painos lienee mennyt loppun eli tarjonta ei vastaa kysyntää.
: Vs: Suosituksia?
: Lönkka 21.02.2010 klo 19:21:55
Mulla on irtolehtieni luettelointi vielä kesken ja toistaisksi vanhemman matskun kanssa ollaan vasta DCssä S:n kohdalla eli varmaan jotain jäi vielä puuttumaan...
Lyhäreitä löytyi DC:ltä vielä seuraavista:
Solo 1, Tim Sale
Solo 6, Jordi Bernet

Northstarin kustantamassa Slash 1:ssä on myös Azzarellon lyhäri Nathan Logginsin kuvittamana.
Richard Corben kuvitti neliosaisen Banner -tarinan Marvelille.

Onhan tuo Azzarello tehnyt DC:lle ja Marvelille muutakin kuten Teristä ja Hämistä, mutta eipä noita kaikkia ole tullut hankittua...
: Vs: Suosituksia?
: JV 21.02.2010 klo 20:44:57

Mulla on irtolehtieni luettelointi vielä kesken ja toistaisksi vanhemman matskun kanssa ollaan vasta DCssä S:n kohdalla eli varmaan jotain jäi vielä puuttumaan...



Joker-albumin tiimi teki myös varsin passelin Lex Luthor-minisarjan. Siitä tiettävästi on albumia vielä saatavana.

Itse sain juuri hankittua Jonny Double-alpparin, jota ei kovin monessa paikassa enää löydy. Mutta jos Azzarellosta puhuu, niin kyllä se 100 Bullets on hänen päätyönsä sarjakuvan saralla. Ihan mieletön eepos. Tukuittain hienoja sarjakuvanovelleja isomman tarinan sisällä, ja Risson taide parhaimmillaan.  Itsellä on vielä pari viimeistä tradea lukematta, kun en ole osannut päättää mistä kohtaa albumeita lukisi uudestaan, että saisi tarinan suuren mittakaavan muistumaan mieleen.
: Vs: Suosituksia?
: tmielone 22.02.2010 klo 08:48:00
Helsingissä käyty ja sivistytty! Onneksi menomatkalla juna oli myöhässä vain 15 minuuttia, joten ennätin kiertää suunnittelemani kaupat ihan rauhassa. Paluumatka sunnuntaina olikin sitten hieman enemmän myöhässä, mutta ei mennä siihen nyt.

Elikkä listaltani päädyin hankkimaan nämä:

RASL
Scalped 1
Incognito
Billi 99
Damned
Risso's Tales of Terror

Paluumatkan aikana ja lähtöä odotellessa ennätin lukemaan Billin, Tales of Terrorin ja RASLin. Billi 99 oli tarinaltaan melko peruskauraa, mutta loppujen lopuksi ihan toimiva. Salen taide ei tälläkään kerta tuottanut pettymystä.

Tales of Terrorissa juttujen taso heitteli turhankin paljon. Toiset olivat ihan hauskoja, mutta osa jätti miettimään, että miten ihmeessä näin köpöjä juttuja on päässyt albumiin asti. Onneksi Risso ei ollut siitä mistä aita on matalin, vaan kynänjälki oli taas upeaa katsottavaa.

RASLin kohdalla olen kiitollinen, että ehdotitte sitä. Tarina lähti käyntiin todella kiinnostavasti ja nyt harmittaa, ettei sitä voi lukea eteenpäin. Paljon paremmalta tämä vaikuttaa kuin Bone, eikä sekään mikään huono ollut. Kiitokset tärpistä!

Scalped, Incognito ja Damned jäivät odottamaan rauhallisia koti-iltoja. Niiden kohdalla odotukset ovat melko korkealla, mutta sisältöä tuli silmäiltyä sen verran etten usko joutuvani pettymään.

Katselin myös läpi listan muitakin ehdokkaita. Echo näytti kohtuu hyvältä, mutta tällä kertaa se ei riittänyt ostoskoriin asti. Programmen väritys näytti melko pahalta, joten se oli helppo pistää takaisin hyllyyn. Cooken Parker näytti todella hyvältä, mutta kuten tolppis Parker-ketjussa kommentoikin, tekstin määrä näytti uuvuttavalta. Se on kieltämättä yleistä kirjoista tehdyissä sovituksissa. Siitä huolimatta eiköhän Parker päädy hyllyyni joku päivä.

Jos Azzarello kiinnostaa niin varmaan alpuiksi asti kootut jutut ovat tuttuja?

Batman Broken City (620-625) Eduardo Risso kuvittajana
El Diablo (1-4) Danijel Zezelj
Hellblazer (146-180) mm. Marcello Frusin, Guy Davis ja Richard Corben
Loveless (1-24) mm. Marcelo Frusin ja Danijel Zezelj


Kokoamattomia lyhäreitä DC:n antologioista:

Flinch 10 (Last Call), Danijel Zezelj
Flinch 13 (The Shaft), Javier Pulido
Heartthrobs 2 (The Other Side Of Town), Tim Bradstreet
Strange Adventures 4 (Native Tongue), Essad Ribic

Joo, nuo kokoomat löytyvät jo hyllystä El Diabloa lukuunottamatta. Olen sitä muutamaan otteeseen katsellut, mutta Zezeljin taide ei vain oikein uppoa minuun, joten hyllyyn se on jäänyt. Myös muiden mainitsemat Joker ja Man of Steel on tullut hankittua. Kuten myös se vuoden 2000 Kauhu ja DC-speciaalit, joista löytyivät Särkynyt kaupunki ja Teräsmies: Huomiselle. Lisäksi löytyy Mega 4/03, jossa oli Azzarello-Corben parin tekemä Hulk: Banner, jonka Lönkkä jo mainitsi. Mielestäni todella hyvä Hulk-tarina.

Noita lehtiä en ole viitsinyt metsästää, mutta sattuman kautta minulta löytyy tuo Heartthrobs 2. Minusta Heartthrobseissa oli ihan hauskoja juttuja. Harmi, ettei niitä koskaan koottu albumiksi, sillä minulta jäi uupumaan muistaakseni 3. numero.

Mutta jos Azzarellosta puhuu, niin kyllä se 100 Bullets on hänen päätyönsä sarjakuvan saralla. Ihan mieletön eepos. Tukuittain hienoja sarjakuvanovelleja isomman tarinan sisällä, ja Risson taide parhaimmillaan.  Itsellä on vielä pari viimeistä tradea lukematta, kun en ole osannut päättää mistä kohtaa albumeita lukisi uudestaan, että saisi tarinan suuren mittakaavan muistumaan mieleen.

Tästä täysin samaa mieltä. Suosittelisin lukemaan alusta alkaen kaikki uusiksi, mutta jos tuntuu, että siinä menee liian kauan, niin sitten karsimista kannattaa harrastaa enemmän alkupäässä.

Pitää vielä loppuun mainita, että fantsussa oli tapahtunut ihan mukavia muutoksia. Sarjakuvat oli pistetty aakkosiin sarjan nimen perusteella välittämättä kustantajasta. Hetki meni ennen kuin tajusin tämän. Kysyessäni asiaa myyjältä hän ei edes muistanut milloin muutos oli tehty. Kuulemma hyvin kauan sitten. Ehkä edellisestä käynnistäni on sitten jo hyvin pitkä aika. Sinällään ihan selkiyttävä muutos, mutta olin ihan varta vasten listannut sarjakuvat ja niiden kustantajat, jotta löytäisin ne helpommin, joten valmistauduin turhankin hyvin. Toinen muutos oli se, että minulta käytiin pari kertaa kysymässä löydänkö etsimäni. Muistaakseni sellaista ei ole aiemmilla käynneilläni tapahtunut kuin pari kertaa jos niinkään usein. Eli tällä kertaa palvelu oli todella hyvää (tai sitten heillä oli vain kiire päästä asiakkaista eroon, jotta saavat putiikin ajoissa kiinni ja listani kanssa ihmetellessä näytin tyypiltä, joka jumittaa hyllyn edessä maailmantappiin asti).
: Vs: Suosituksia?
: Fantasiapelit 22.02.2010 klo 17:41:15
Pitää vielä loppuun mainita, että fantsussa oli tapahtunut ihan mukavia muutoksia. Sarjakuvat oli pistetty aakkosiin sarjan nimen perusteella välittämättä kustantajasta. Hetki meni ennen kuin tajusin tämän. Kysyessäni asiaa myyjältä hän ei edes muistanut milloin muutos oli tehty. Kuulemma hyvin kauan sitten.
Kiitoksia kehuista ja kommenteista.

Olisikohan ollut niin että laitoin nuo länsimaisen sarjakuvan hyllyt uusiksi 2008 toukokuussa Free Comic Book Dayn aikana; olin tuolloin tullut ylimäärisenä duuniin juttelemaan mukavia ja suosittelemaan/avustamaan äärettömiä sarjakuvaharrastajamassoja. Kun juuri ketään ei saapunut paikoille päätin että en viitsi seistä tumput suorana ja pistin hihat heilumaan.

Aiempi kustantajiin perustuva järjestyshän on alan liikkeissä sekä Suomessa että maailmalla aika lailla vakiokäytöntö. Oltiin jo aiemmin huomattu mangan kanssa että enin osa asiakkaista ei ole kiinnostunut tai ei tiedä etsimänsä sarjan kustantajaa joten päädyttiin organisoimaan nuo mangat sitten nimen mukaan kustantajista välittämättä, Ja hyvien kokemusten pohjalta sitten tehtiin sama länsimaisellekin materiaalille.

Erityisen isot sekä pienet alput ovat sitten meillä eri kohdissa.
Ihan vaan siksi että saadaan optimoitua tavaran määrä hyllyissä.

RASLin kohdalla olen kiitollinen, että ehdotitte sitä. Tarina lähti käyntiin todella kiinnostavasti ja nyt harmittaa, ettei sitä voi lukea eteenpäin.
Hätä ei ole tämän näköinen sillä huomasin juuri 10 minuuttia sitten että uusimmassa Diamondin katalookissa tarjotaan RASLin kakkosalppua jossa on numerot 4-7. Julkaisu on merkattu huhtikuun loppuun mikä kyllä viittaa siihen että aikaisintaan toukokuussa ilmestyy...

Toinen muutos oli se, että minulta käytiin pari kertaa kysymässä löydänkö etsimäni. Muistaakseni sellaista ei ole aiemmilla käynneilläni tapahtunut kuin pari kertaa jos niinkään usein. Eli tällä kertaa palvelu oli todella hyvää (tai sitten heillä oli vain kiire päästä asiakkaista eroon, jotta saavat putiikin ajoissa kiinni ja listani kanssa ihmetellessä näytin tyypiltä, joka jumittaa hyllyn edessä maailmantappiin asti).
Mahdollisuksien mukaan pyritään auttamaan kutakin asiakasta löytämään ne tuotteet joita tämä kaipaa tai etsii -listojen kanssa operoivat ovat usein sellaisia että tarvitsevat apua.

Aina ei tosin ehdi auttaa jokaista asiakasta kun on tupa täynnä. Silloinkin toki saa apua kun sitä pyytää.
: Vs: Suosituksia?
: tmielone 22.02.2010 klo 17:58:56
Olisikohan ollut niin että laitoin nuo länsimaisen sarjakuvan hyllyt uusiksi 2008 toukokuussa.

Oho. Viime vierailustani on sitten vierähtänyt enemmän aikaa kuin uskoinkaan. Tai sitten en vain ole edellisellä kerralla tajunnut järjestyksen muuttamista.

Hätä ei ole tämän näköinen sillä huomasin juuri 10 minuuttia sitten että uusimmassa Diamondin katalookissa tarjotaan RASLin kakkosalppua jossa on numerot 4-7. Julkaisu on merkattu huhtikuun loppuun mikä kyllä viittaa siihen että aikaisintaan toukokuussa ilmestyy...

Hienoa! Menee hankintaa heti kun ilmestyy.

Mahdollisuksien mukaan pyritään auttamaan kutakin asiakasta löytämään ne tuotteet joita tämä kaipaa tai etsii -listojen kanssa operoivat ovat usein sellaisia että tarvitsevat apua.

Heh. Itse olen aina kuvitellut, että listojen kanssa hääräävät ovat elämäntapalukijoita, jotka vain yrittävät minimoida kaksoiskappaleiden ostamista.

Ensi kerralla pidän listani paremmin piilossa.  ::)
: Vs: Suosituksia?
: tmielone 22.02.2010 klo 19:54:20
Huomasin juuri, että löytyyhän minulta Azzarellon tekeleistä sellainenkin ihmeellisyys kuin Cage. Kuvittajana toimi taas Corben. Ei tuokaan mikään elämää suurempi lukuelämys ollut, ihan huvittava kuitenkin.

Nyt kun innostuin listani tarkistamaan, niin löytyihan niitä tekeleitä vieläkin lisää:
Batman: After the fire. Kuvittajana Bermejo.
Doctor 13: Architecture & Mortality.  Chiang
Filthy rich. Santos   

Selvästikin sarjakuvia alkaa olemaan liikaa, kun ei enää muista mitä kaikkea hyllyistä löytyy.
: Vs: Suosituksia?
: Lönkka 23.02.2010 klo 13:09:04
Huomasin juuri, että löytyyhän minulta Azzarellon tekeleistä sellainenkin ihmeellisyys kuin Cage. Kuvittajana toimi taas Corben. Ei tuokaan mikään elämää suurempi lukuelämys ollut, ihan huvittava kuitenkin.
Eikös tässä ollut vähän sellaista gangsta meininkiä?
Mutta Corbeinin takiahan tämä tuli aikoinaan ostettua; mutta kuka noita kaikkia heti muistaa... ?

Itse olen käyttänyt jonnin verran omistamieni sarjakuvien luetteloinnissa sekä tekijöiden muiden itseltä ohi menneiden teosten etsimisessä Grand Comic Databasea, joka ei kyllä missään nimessä ole lähellekään täydellinen. Ja kettumaista on nykyinen villitys tehdä mielestäni liian tarkkaa listaa numeroiden sisällöstä eli kaikki näytesivut, mainokset  yms mainitaan jolloin jos uuden sarjan muutaman sivun näytettä on esmes Vertigon kaikissa edellisen kuun lehdissä saadaan listaan aimo läjä tekijän "uusia" nimikkeitä. Lisää vain turhaan listaaan sälää josta ei oikeastaan ole kellekään hyötyä.

Piirtäjien tapauksessa kannattaa muistaa katsoa piirrettyjen sivumäärä kyseisessä numerossa eli onko koko lehti vain vaan muutama sivu.

http://www.comics.org/
 
Selvästikin sarjakuvia alkaa olemaan liikaa, kun ei enää muista mitä kaikkea hyllyistä löytyy.
:)
I feel your pain & I'm already waaay past the point of no return...
: Vs: Suosituksia?
: tmielone 23.02.2010 klo 14:18:58
Eikös tässä ollut vähän sellaista gangsta meininkiä?
Mutta Corbeinin takiahan tämä tuli aikoinaan ostettua; mutta kuka noita kaikkia heti muistaa... ?

Joo, muistaakseni. Melkoisesti aikaa tuon lukemisesta, joten muistikuvat eivät ole ihan terävimmästä päästä. Sen muistan, että lukemisen jälkeen otin selvää päähenkilöstä ja yllätyin hieman, kun kyseessä olikin normisupersankari. Azzarellon tekstistä se ei käynyt niin selvästi ilmi. Parempi niin.

Itse olen käyttänyt jonnin verran omistamieni sarjakuvien luetteloinnissa sekä tekijöiden muiden itseltä ohi menneiden teosten etsimisessä Grand Comic Databasea, joka ei kyllä missään nimessä ole lähellekään täydellinen. Ja kettumaista on nykyinen villitys tehdä mielestäni liian tarkkaa listaa numeroiden sisällöstä eli kaikki näytesivut, mainokset  yms mainitaan jolloin jos uuden sarjan muutaman sivun näytettä on esmes Vertigon kaikissa edellisen kuun lehdissä saadaan listaan aimo läjä tekijän "uusia" nimikkeitä. Lisää vain turhaan listaaan sälää josta ei oikeastaan ole kellekään hyötyä.

Piirtäjien tapauksessa kannattaa muistaa katsoa piirrettyjen sivumäärä kyseisessä numerossa eli onko koko lehti vain vaan muutama sivu.

http://www.comics.org/

Pitääkin tuota testata. Tähän asti olen luottanut tekijöiden, kustantajien ja nettikauppojen sivuihin sekä tietysti wikipediaan. Amerikkalaisista lehdistä olen yrittänyt pysyä erossa, sillä ne ovat loputon suo. Nykyisin olen myös ruvennut kyseenalaistamaan pakottavan tarpeen omistaa kaikki kokoomat tietyiltä tekijöiltä. Ehkä olisi järkevämpää säilyttää vain ne niteet, jotka aikoo varmasti lukea joskus uudestaan. Mutta toisaalta, eihän sitä koskaan tiedä etukäteen mitä haluaa lukea vaikka vuoden päästä.
: Vs: Suosituksia?
: Curtvile 23.02.2010 klo 17:33:55
Sen muistan, että lukemisen jälkeen otin selvää päähenkilöstä ja yllätyin hieman, kun kyseessä olikin normisupersankari. Azzarellon tekstistä se ei käynyt niin selvästi ilmi. Parempi niin.

Normi.
Normi?
Voi Joulu, Luke Cage ei ikinä ole ollut normisupersankari, mikä on paitsi hyvä juttu myös kaiun lailla toistaen välittyy Azzarellon tarinastakin.

Cagea on käsitelty joskus( lue: liia<n usein) vasemmalla kädellä.
: Vs: Suosituksia?
: tmielone 23.02.2010 klo 18:18:37
Normi.
Normi?
Voi Joulu, Luke Cage ei ikinä ole ollut normisupersankari, mikä on paitsi hyvä juttu myös kaiun lailla toistaen välittyy Azzarellon tarinastakin.

Cagea on käsitelty joskus( lue: liia<n usein) vasemmalla kädellä.

Ehkä normi oli sitten liian hätäisesti sanottu. Mitään muita tarinoita en ole herrasta lukenut, joten sanavalinta perustui vain mielikuvaan, jonka sain pikaisella googlauksella. Alkuperäinen asustehan piti sisällään letkeiden kledjujen lisäksi tiaran, joten kuvittelin ettei kyseessä voinut olla mikään kovin maanläheinen hahmo.
: Vs: Suosituksia?
: Curtvile 23.02.2010 klo 18:29:18
Alkuperäinen asustehan piti sisällään letkeiden kledjujen lisäksi tiaran, joten kuvittelin ettei kyseessä voinut olla mikään kovin maanläheinen hahmo.

ah. 1970-luku.
: Vs: Suosituksia?
: tmielone 27.03.2010 klo 09:42:40
Noista olisi kiva kuulla mielipidettäsi jahka olet päässyt lukemaan. Sleeper löytyy nimittäin omaltakin ostoslistaltani, mutta se taistelee siellä olemassaolostaan useiden muiden nimikkeiden kanssa.

Viimein ennätin Ingocniton lukemaan ja hyvähän se oli. Kannattaa lukea! Alkaa ihan pirun kiinnostavasti, mutta loppua kohden tunnelma hieman latistuu tai ehkä vain lopetuksen ennalta-arvattavuus laski hieman pisteitä. Toimii kuitenkin paljon paremmin kuin suurin osa jännäreistä. Pulp- ja supersankarielementtien yhdistely tekee tarinasta tuoreen oloisen. Ehdottomasti hintansa väärti.

Pitää hankkia nuo Sleeperit seuraavaksi. Uskon, että Brubakerin laatuun voi niissäkin luottaa.

Sain myös Scalpedin ensimmäisen albun lukaistua. Ihan sujuvaa menoa ja lupaavia juonen koukeroita. Välillä kuitenkin mietin, että jaksaakohan tätä tämän enempää lukea, kun tarina ei vielä oikein imaissut mukaansa. Albumin loppu oli kuitenkin yllättävä ja jäin puntaroimaan, että ehkä se seuraavakin osa pitää vielä lukaista. Ehkä jatkossa tarinaan tulee mukaan uusia elementtejä, jotka tekevät juonesta entistä kiinnostavamman. Eka albumissa esiteltyjä kuvioita ei kuitenkaan voi loputtomasti venyttää.