Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Toimintasarjakuvat => : Veli Loponen 11.10.2005 klo 19:52:27
-
Koska Marvelin Essential-sarjalla on jo oma ketju, niin ajattelin, että on oikein aloittaa ketju myös DC:n uudelle Showcase-sarjalle. Tässä siis keskustellaan siitä ja toivon mukaan tulevaisuudessa myös sen suomalaisesta vastineesta Jätistä ;)
Nythän kaksi Showcasea on jo tullut. Teräsmiestä 60-luvulta ja Vihreää Lyhtyä. Seuraavaksi vuorossa ovat Metamorpho ja Jonah Hex. Sitten seuraa kirja Justice Leaguea ja ensi vuonna Vihreää Nuolta sekä House of Mysteryä (mitä se muuten pitää sisällään? En ihan varma tuosta House of Mystery -lehdestä ole: kauhua yms. eikös?).
Näillä näkymin näyttää siltä, että uusi Showcase-kirja tulee joka kuukausi. Ihan hyvä tahti siis.
Minulla on vielä Teräsmies ja Vihreä Lyhty hankkimatta, kun Englannin Amazonista niitä ei vieläkään saa paitsi käytettynä kalliilla.
-
Tuo Jätti taitaa olla täällä foorumilla syntynyttä toiveajattelua...
No niinhän se saattaa olla.
Martian Manhunterin omat seikkailut hänen tutussa vihreässä olomuodossaan ilmestyivät siinä silloin.
Varmaankaan eivät ole (ainakaan pelkästään) Marsilaista ihmismetsästäjää, kun ei ole nimessä. Siispä veikkasin sitä sci-fipuolta. Saattaa olla ihan mielenkiintoinen.
550-sivuisen Teräsmiesjärkäleen luin jo, mutta taisi Good Fellows myydä liian kalliilla. Hinta kannessa 9,99 dollaria mutta 20 egeä otti.
Sitä samaa itekin aattelin ja siksi haikailen sitä Amazonilta. Bookplussassa näytti olevan jo toi Lyhdyn Showcase. Hintaa oli hiukan päälle 11 euroa.
Vihreä lyhty jää hankkimatta koska olen kovakantiset värilliset Green Lantern Archivesit #1-5 hankkinut vuosien varrella.
Sitten et varmaan hanki sitä tulevaa Vihreää Nuoltakaan. Tekijälistan mukaan siinä on myös Kirbyä ja olettaisin, että ne on niitä samoja, mitä on jo joku aika sitten julkaistu. Vaikka se Kirbyn Vihreä Nuoli -kokoelma tuntui aika ohuelta...
Ja vaikka ei aiheeseen liity, niin pitää mainita, että Superman Chronicles alkaa myös vuoden alussa. Eli Batman Chroniclesin tapaan Teräsmiehen seikkailuja alusta alkaen kronologisessa järjestyksessä. Eka kokooma kattaa ensimmäiset (oliko se 12 vai 13) Action Comicsit sekä Superman ykkösen ja tarinan jostakin näyttelyn lehdestä.
Hassua, että tekevät näin, eivätkä julkaise noita alkupään numeroita Showcasena. Luultavasti siinä on takana kuitenkin se, että alkupään lehtien materiaali saadaan ihan vain skannaamalla vanhoja lehtiä ja se näyttäisi aika ikävältä mustavalkoiseksi muutettuna (=harmaata suttua). Muistelisin, että jossain vaiheessa joku DC:n toimittaja selittelikin sitä jotenkin näin.
Ihmettelen muuten kovasti, että vieläkään ei ole mitään sanaa Batmanin Showcase-kirjasta. Luulisi, että pukkaisivat sen ulos, kun elokuvakin on vielä jonkinlaisessa muistossa. Kai se tulee sitten, kun uusi Teräsmies-filmi ilmestyy...
-
Mistäs muuten tieto että ekassa volumessa on Kirbyä? Jos aloitetaan ensimmäisistä sarjoista, ei Kirby vielä mahdu mukaan. Amazonkaan ei Kirbyä mainitse tekijöiden joukossa.
Newsaramalta (http://www.newsarama.com):
SHOWCASE PRESENTS: GREEN ARROW VOL. 1 TP
Writers: Jack Miller, France Herron, Gardner Fox, Bob Haney, Dave Wood, Dick Wood, Robert Bernstein, and John Broome
Artists: Jack Kirby, George Papp, Mike Sekowsky, Neal Adams, Lee Elias, Bernard Sachs, George Roussos and Jerry Ordway
Collects stories from ADVENTURE COMICS #250-269, WORLD ' S FINEST COMICS #95-134, 136, 138 and 140, JUSTICE LEAGUE OF AMERICA #4 and THE BRAVE & THE BOLD #50, 71 and 85
528 pages, $16.99 US, black & white
-
Onkos JLAt vanhaa (pre-crisis) vai uutta (post-crisis mitä nähtiin täälläkin)?
-
Onkos JLAt vanhaa (pre-crisis) vai uutta (post-crisis mitä nähtiin täälläkin)?
Voit melkein pistää pääsi pantiksi ensimmäisen vaihtoehdon puolesta! :D
-
Muistatteko 70-luvulta sarjakuvalehden nimeltä Kauhu? Oliko se DC:n kauhutavaraa?
Oli se. En omista niin montaa numeroa että olisin ruvennut alkuperäisnumeroita selvittelemään, mutta ainakin Forbidden Tales of Dark Mansion -lehdestä siinä oli tarinoita. Oletettavasti myös House of Mysterystä.
-
Ei Salamoissa ollut kuin yksi täytejuttu, Gardner Foxin ja Carmine Infantinon nelisivuinen Robert Morton -tarina (3/71). Mikähän lie alkuperäisjulkaisu, ei haisua...
Ehkä muistelet Kuvajulkaisujen Teräsmiestä ja Teräspoikaa? Niissä oli muutamia täytetarinoita.
Marvel-puolelta täytejuttuja oli Ihmesarjoissa, joukossa mm. Leen & Kirbyn kauhu- ja scifipätkiä.
-
Oliko se se jossa tyyppi näki tulevaisuuteen? Luin keväällä Flasheja ja tuon jutun muistin lukeneeni suomeksi muinoin. Saman lehden pääjuttukin oli tuttu mutta en nyt enää muista mikä se oli. Infantino tosiaan taisi olla piirtäjä.
Juuri se. Selasin Suomi-Salamoiden alkuperäisnumerot läpi, mutta ei siellä näkynyt tuota täytejuttua. The Flash -lehden täytetarinat näyttäisivät olleen lähinnä Pikku Salamaa, Eläke-Salamaa ja Elongated Mania.
-
No vihdoinkin Amazon uk:lta sai tilattua noi Showcaset. Näillä näkymin tulevat marraskuun alussa. Enää en kuitenkaan niin paljoa ihmettele tätä kestoa. Olivathan nämä kaksi Showcasea myös Diamondin albumeiden top-100 -listalla sijoilla 4 ja 5 (halpa hinta varmasti vaikutti, mutta luulisi, että muutenkin löytyy kiinnostusta).
-
Tänään tuli mullekin Shocase Superman ja Green Lantern. Näyttää oikein hyvältä. Kuva-ala näyttää näissä olevan hiukan pienempi kuin Essentialeissa.
Eikä yllättänyt yhtään, että Superman-kirjan aloitti Avain Yksinäisyyden linnakkeeseen. Tää on varmaan eniten julkaistu Teräsmies-tarina, mitä tiedän.
Näitä kahta on jännä verrata toisiinsa, kun ne on samoilta ajoilta. Aika erilaista matskua DC julkaisi jo silloin. Teräsmies on tuttua Wayne Boring & kumpp. -tarinaa, kun taas Vihreä Lyhty näyttää päällisin puolin paljon marvelmaisemmalta sarjalta. Tietenkin kuvitustyyli vaikuttaa paljon, sillä taitaa tuossa Vihreässä Lyhdyssäkin olla DC:n silver agelle tyypillisiä koomisia puolia. Porukka esim. muuttuu/muutetaan kyyhkyseksi ja apinaksi.
No, seuraavaksi hankintalistalla on sitten Metamorpho ja JLA. En tosin tiedä, että koska ne sitten ostan...
-
Ja onpas sitten korostettava että Vihreän Lyhdyn sarjat ovat ajalta ennen Marvelia.
No tän tiesinkin. Onhan noi molempien kirjojen sarjat 50-luvun lopusta. Marvel-tyylillä tarkoitin kuitenkin kuvituksessa olevaa realistisuutta, joka tuon ajan Teräsmiehissä oli varsin erilainen (johtuen varmaankin Boringin ja kumppanien kehittelemästä isoylävartaloisesta Teräsmiehestä).
DC katsoi Marvelista mallia vasta Crisiksen jälkeen. No niin, nyt matsi.
Tässäkin varmaan auttoi se, että DC:lle tuli silloin moni Marvelin piirtäjä (esim. Byrne), jotka toivat sitä Marvel-tyyliä sitten mukanaankin. Mutta kyllähän DC:llä jo aikaisemminkin oli Marvelin tyyliä lähenteleviä sarjoja. Jos nyt edes voi puhua mistään selkeistä DC- tai Marvel-tyyleistä.
-
Showcase-sarja jatkuu tyylillä. Maaliskussa on tulossa Teräsmiesperhe-kirja:
SHOWCASE PRESENTS THE SUPERMAN FAMILY VOL. 1 TP
Written by Otto Binder
Art by Curt Swan, Ruben Moreria, Ray Burnley and others
Cover by Swan & Stan Kaye
The super-affordable Showcase collections continue with a volume spotlighting Superman's girlfriend Lois Lane and pal Jimmy Olsen, collecting the first 22 issues of SUPERMAN'S PAL, JIMMY OLSEN and Lois's first solo outing from SHOWCASE #9!
On sale March 15 • 576 pg, B&W, $16.99 US
Ja näköjään julkaisutahti kiihtyy, sillä samassa kuussa tulee myös Teinititaanien Showcase. Jee!
SHOWCASE PRESENTS TEEN TITANS VOL. 1 TP
Written by Bob Haney, Marv Wolfman and Len Wein
Art by Nick Cardy, Bruno Premiani, Bill Molno, Irv Novick, Lee Elias, Bill Draut, Sal Trapani and Jack Abel
Cover by Cardy
The "Showcase" format continues with a volume collecting BRAVE AND THE BOLD #54, 60, SHOWCASE #59, and TEEN TITANS #1-18. Robin, Wonder Girl, Kid Flash, and Aqualad unite for adventures only a teen team could handle!
Advance-solicited; on sale April 5 • 528 pg, B&W, $16.99 US
-
Jännä, että ne on noihin Archive-kirjoihinkin pistänyt sarjoja päällekäin. Kun kyseessä on kuitenkin vähän arvokkaampi kirja, niin lukijat varmasti haluaisivat kirjoihin "uusia" tarinoita eikä useisiin samoja. Tosin kaikkihan eivät välttämättä osta kaikkia, joten siinä mielessä ymmärrettävää.
-
Showcase-sarja etenee lupaavasti. Loppuvuonna näemme Showcasessa
Batmanin syyskuussa (sisältää tarinat lehdistä DETECTIVE COMICS #327-342 ja BATMAN #164-174). Eli luvassa mm. Carmine Infantinon Lepistä.
Challengers of the Unkown myös syyskuussa (sisältää tarinat lehdistä SHOWCASE #6, 7, 11 ja 12 ja CHALLENGERS OF THE UNKNOWN #1-18). Luvassa Kirbyä.
Lokakuussa nähdään Aavemuukalaista (sisältää tarinat lehdistä SHOWCASE #80 ja THE PHANTOM STRANGER #1-21). Neal Adamsia ja Carmine Infantinoa ainaskin nähdään.
Marraskuussa vuorossa on Kapteeni Marvel (sisältää tarinat lehdistä SHAZAM #1-24, 26-35).
Joulukuussa on sitten sotasarjojen ystäville paketti Tuntematonta sotilasta (sisältää tarinat lehdistä STAR SPANGLED WAR STORIES #151-204). Mm. Joe Kubert.
Hitsi, näissä tulee kaikkea hyvää, eikä entisiäkään ole vielä saanut hankittua...
-
DC:n parhaat sotasarjat kuten mainittu Enemy Ace ja Sgt. Rock säästetään kalliisiin Archiveseihin.
Luulenpa kuitenkin, että samaan tapaan kuin Marvel, DC:kin julkaisee näitä myös päällekäin, joten tuskin mistään Archiveihin säästämisestä on kyse.
Edit: DC:n esimerkkeinä tästä voi pitää vaikkapa juuri Challengers of the Unkownia, jota on julkaistu Archiveina ja nyt siis tulossa myös Showcasena. Toinen hyvä esimerkki on Batmanin ja Teräsmiehen Chronicles-sarjat, joissa julkaistaan samoja juttuja kuin Archive-kirjoissa.
-
Mutku ne menevät ristiin sillain ikävästi.
Totta, mutta eihän niitä olekaan tarkoitettu toisiaan korvaaviksi, kuten ei Marvelin Essentialejakaan. Paras tilanne kun kustantajalle olisi tietenkin se, että fanipojat ostavat sekä hienot ja kalliit kovakantiset että vähän halvemmat pehmeäkantiset versiot ja sitten vielä halvat ja paksut mustavalko-opukset.
Lukijoillekin tämä on tietenkin yhtä juhlaa, kun materiaalia tarjotaan useammassa muodossa eri hintaluokissa. Keräilijä voi hankkia luksuspainokset ja vähemmän panostava lukija voi hankkia halvat mustavalkopainokset. Mua ainakin harmitti suunnattomasti, kun kaikki DC:n ja Marvelin klassikkosarjat julkaistiin vain hienoina ja minulle ihan liian kalliina kovankantisina.
-
Olisipa todella syvältä!!!!
-
Pitipä tuokin selvittää. Alkuperäinen julkaisu on Strange Adventures # 73, 1956. Jenkkiläinen uusintajulkaisu Flash # 201, jota kautta tuo oli Salamaan eksynyt.
Tänks! Näitä pikkutarinoita joiden alkuperää en ole onnistunut selvittämään oli aika paljon mm. Kuvajulkaisujen Teräsmiehissä.
-
CBR:n foorumilla liikkuu vahva huhu että Showcase-sarjassa ei julkaistaisi vuoden 1976 jälkeen ilmestyneitä sarjakuvia kalliimpien rojaltien vuoksi. Tieto on saatu kuulemma Bob Greenbergeriltä toiselta foorumilta (ei linkkiä).
Ilmeisesti huhu on kuitenkin perätön, sillä marraskuun Showcasessa julkaistaan Shazamin numerot 1-35 vuosilta 1973-1978. Tää pitää hankkia!
-
Shazamit ovat valitettavasti vaan surkeita. Mukana oli tosin 40-luvun uusintoja jotka olivat hyviä, mutta ilmeisesti niitä ei ole tuossa, koska peräti 35 numeron sarjoja on mukana.
Ehkä ei, vaikka C.C. Beck mainitaan tekijöiden joukossa. Vai tekikö se DC:n sarjaakin?
Koko hahmon ongelma DCU:ssa on että Kapu on vain jonkinlainen Teriksen pikkuveli. Fawcettin sarjoissa hän oli maailman ykkössankari, eli itse oma Teräsmiehensä.
Ehkä juuri tästä syystä olen Kapteeni Marvelista tykännyt alusta saakka (oisinkohan ekan kerran tutustunut hahmoon Legendoja-kokoomassa). Marvel kun on kuitenkin suunnilleen ainoa, joka voi pistää kampoihin Terikselle voimien suhteen. Muutenkin hyvä hahmo ja toimii mielestäni oivallisest DCU:ssa, kun on oikeat tekijät tekemässä. Ordwayn sarjaa en tosin ole lukenut vieläkään, vaikka monta kertaa on ollut aikomus.
-
Joulukuussa 2006:
Showcase Presents Batman in the Brave and the Bold vol. 1 (eli Batman-teamupit, muita teamuppeja sarjasta tuli jo Archives-osa)
Showcase Presents Justice League of America vol. 2
Tammikuussa 2007:
Showcase Presents Green Lantern vol. 2
Showcase Presents Aquaman vol. 1 (Silver Age)
Todelliset julkaisupäivät ovat hieman erilaiset. Joulukuussa tulee vain Shazamin Showcase. Tammikuussa tulee JLA:n ja Brave&Boldin Showcaset. Helmikuussa vuorossa ovat sitten Vesimies ja Vihreä Lyhty vol. 2.
Noita julkaisulistoja lukiessa kannattaa olla tarkkana, sillä albumit eivät välttämättä ilmesty saman kuun aikana kuin muut listassa esitetyt sarjat. DC:n tammikuun julkaisuissahan on myös Superman Chronicles vol. 2, joka kuitenkin ilmestyy vasta helmikuussa.
Mulla siis tässä lähteenä www.dccomics.com . Ja kyllä se noissa muissakin listauksissa (newsarama, comicscontinuum jne.) yleensä on mainittu, että missä kuussa oikeasti ilmestyy.
Edit: Päivän Planeetan kolmannessa osassa käsitellään sitten laajemmin eri kustantamoiden tammikuun julkaisuja.
-
Juu, käväsin ostamassa pari viikkoa sitten HAUNTED TANKin. Ihan hauskaa WW2 poljentoa Kubertin ja Russ Heathin kuvittamana. tosin näyttää siltä että natsisioilla ei ole muita panssareita kuin Tigereitä, noh ei haittaa kunhan tarinat ja kuvitus ovat ns. halsterissa. Kokoaa yhteen G.I. combatit 87-119 ja pari sgt. Rockia.
Nyt vaan jänskättää tuleeko sgt. rockia showcasena vai kalliimpana kovakantisena porvaripainoksena.
-
Juu, käväsin ostamassa pari viikkoa sitten HAUNTED TANKin. Ihan hauskaa WW2 poljentoa Kubertin ja Russ Heathin kuvittamana. tosin näyttää siltä että natsisioilla ei ole muita panssareita kuin Tigereitä
Heh, joissain peleissä ovat KAIKKI saksalaistankit Amerikkalaisilel aina Tiikereitä kunnes sitten mahdollisesti joku osaa tarkemmin katsoa.
Saattoihan tuo Tiikerikauhu oikeastikin aiheuttaa jotain tuohon suuntaan.
-
Onkos näissä uusissa showcaseissa mitään muita kuin tuo Shazamin vuoden 1976 jälkeiseltä ajalta? Edelleenkin nimittäin elän toivossa, että Hex 2 joskus ilmestyy!
-
Onkos näissä uusissa showcaseissa mitään muita kuin tuo Shazamin vuoden 1976 jälkeiseltä ajalta? Edelleenkin nimittäin elän toivossa, että Hex 2 joskus ilmestyy!
Ei oo vielä tullut, mutta luulisi, että toinen Hexikin tulee, jos eka möi tarpeeksi. Osa sarjoista on jo alkanut saamaan toista osaa (Teris ja Vihreä Lyhty), joten ehkä jossain vaiheessa.
-
Palataksemme vielä ketjun aiheeseen, DC-fanit toivovat kovasti Showcaseina ensimmäisiä post-crisis-sarjakuvia 80-luvun puolivälistä kuten Justice League (Giffen/deMatteis) ja Suicide Squad (alussa pirun hyvä lehti). Ei ole vielä vaan ensimmäistäkään näkynyt.
Harmi. Sillä ymmärrän oikein hyvin faneja.
Molemmat olivat kerrassaan upeita seikkailusarjoja. Joskin Justice League (eritoten Europe)keräsi humoristisuudellaan pisteet kotiin.
-
Myös Teriksen ja Ihmenaisen post-Crisis alut olisivat kivoja, vaikka ne aika pitkälle on jo tavallisina kokoomina tulleetkin. Tosin onhan JL:ääkin, vaikka ei niin järjestelmällisesti.
Mutta olikos JL:E:kin sitten vitsisarja? JL:I oli ja niitä nähtiin suomeksikin. Vai haluttiinko JL:I:stä taas vakava ja sitten vitsit viskattiin Eurooppaan?
-
Myös Teriksen ja Ihmenaisen post-Crisis alut olisivat kivoja, vaikka ne aika pitkälle on jo tavallisina kokoomina tulleetkin. Tosin onhan JL:ääkin, vaikka ei niin järjestelmällisesti.
Mutta olikos JL:E:kin sitten vitsisarja? JL:I oli ja niitä nähtiin suomeksikin. Vai haluttiinko JL:I:stä taas vakava ja sitten vitsit viskattiin Eurooppaan?
Oli JL:E ssäkin niitä vakavampia juttuja kuten esim. ydintuho, vampyyrien invaasio jne. mutta huumoria, usein yllättävän osuvaa ja hyvin teränsä säilyttänyttä.
Vakavissaan mutta kieli poskessa.
-
Lopettivat JLA # 60 & JLE # 36:een. Silloin molemmat muuttuivat "tavalliseksi" supersankarisarjakuvaksi. Ja JLE vaihtoi nimensä JLI:ksi.
Meinasin, että eipäs, mutta toi JL:I onkin ollu tommonen hyppelysarja. Ainakin Comics.orgin mukaan JL:I oli pääsarja numeroiden 7-25 ajan (numerot 1-6 olivat yksinkertaisesti JL). Sitten se muuttui JL:A:ksi näköjään siinä vaiheessa, kun JL:E alkoi ilmestymisensä (JL:A #26:n kansipäiväys on toukokuu 1989 ja JL:E #1:n kansipäiväys huhtikuu 1989). Siitä sitten JL:E jatkoi numeroon 50 saakka ja JL:A numeroon 113.
-
Eli JLI jakaantui JLA:ksi ja JLE:ksi. JLA jatkoi JLI:n numerointia ja JLE alkoi ykkösestä. JLE muuttui JLI:ksi myöhemmin.
Joo ensimmäiseen, mutta ei toiseen. JL:E jatkoi Europena loppuun asti ja Comics.org tuntee vain nuo pääsarjan numerot 7-25 JL:I-nimellä. Lisäksi oli tietenkin JL:I annual ja JL:I special. JL:A:n elinkaari sen sijaan oli seuraava: JL->JL:I->JL:A.
Niinpä taisivat liki kaikki ellei kaikki suomeksi julkaistut Teriksen kakkossarja Oikeuden Puolustajatkin olla juurikin JL:I:stä.
-
JLE muuttui JLI:ksi numerosta 51 alkaen:
http://www.dcuguide.com/JLE/JLE.php
Aivan. Kyllähän Comics.orgissakin on tuo vol. 2 mainittu, jostain syystä en ensiksi huomannut. Eli JL:I:tä ilmestyi yhteensä 37 numeroa kahtena eri volumena. Ihme touhua tommonen. Oiskohan vielä tollonkin ollut voimassa se postilaki tai mikä lie olikaan, että uudesta lehdestä joutuu maksamaan ylimääräistä (näinhän oli mm. 60/70-luvuilla, kun esim. jotkut Marvelin sarjat muuttivat nimeä, mutta säilyttivät entisen numeroinnin) ja siksi ovat vain muuttaneet lehde nimeä.
-
Sain juuri luettua Showcasen House of Mystery osa I:n ja voin myös omalta osaltani suositella kyseistä pakettia, joka on hillitön noidankattila hätäisesti loppuunsaatettuja kauhurypistyksiä ja loistavaa piirrosjälkeä. Bernie Wrightson voisi kuvittaa vaikka puhelinluetteloa ja hyvältä näyttäisi.
-
Wonder Woman # 1 (alkaen ekoista Andru-Esposito-sarjoista)
Juhuu! Tätä olenkin jo odottanut. Toi Atomi ja Marsilainen Ihmismetsästäjäkin kiinnostaa.
-
Manhunter-kirjan osuus koostuu Detective Comicsin sarjoista, jotka eivät sitten ole supersankarointia, vaan sarjan nimi on John Jones, the Manhunter from Mars. Eli etsivätarinoita. Etsivä on vain marsilainen salaa. Vasta Justice Leaguen myötä J'Onn esiintyi omana itsenään.
Tää olikin tiedossa. Muistini mukaan olen sen ihan ensimmäisen tarinan lukenutkin...
-
Hankin juuri House of Mystery volyymi kakkosen. Kauhuote on siinä tukevampaa ja linjakkaampaa kuin volyymi ykkösessä, lieneekö sensuuri hellittänyt 70-luvun alussa ja lukijakunta vanhentunut lapsista teineihin? Kesyähän tämä on verrattuna EC:n ja vaikkapa Warrenin juttuihin mutta laadukasta tavaraaa. Nestor Redondo on tehnyt muutaman todella komean jutun ja niissä painojälki ainakin tässä yhteydessä on erityisen onnistunutta. Wrightsonia nyt on turha kehuakaan kun on niin ylivoimaisen loistava.
-
Joulukuu:
Showcase Presents Jonah Hex # 2
Eli vuoden 1976 jälkeisiä sarjoja on jo tiedossa.
Toivottavasti Hex möi Suomessa tarpeeksi, jotta tämä käännettäisiin !
-
Tänään posti kiikutti meille JLA:n Showcasen (ekan). Vielä en ole ehtinyt muuta kuin selailla, mutta vaikuttaa ihan hyvältä. Etenkin tuo yksi Mystery in Space -jakso näyttää oikein hyvältä. Pitää vissiin tilata jotain, missä olis enemmänkin Infantino&Anderson -parivaljakon piirusteluja. Harmi vaan, että Lepakkomiehet ei niin kovasti kiinnosta...siellähän sitä ois. Tulevista kiinnostaa toi Great Disaster. Se on kiinnostanut siitä saakka, kun ekaa kertaa luin siitä Crisis on Infinite Earthsissa. Mut hitsi, kun tulee noin paljon muutakin hyvää vanhaa kamaa. Noita Teriksen kronikoitakin pitäisi hankkia...
-
Ehkä huonoja uutisia. DC ilmoitti peruuttavansa viidenn Showcase-kirjan julkaisun. Niille luvataan kyllä uutta julkaisupäivää myöhemmäksi, mutta silti. Nuo viisi ovat nämä:
Captain Carrot vol. 1
Great disaster featuring the Atomic Knights and Hercules vol. 1
Suicide Squad vol 1
Secret Society of Super Villains vol. 1
Jonah Hex vol. 2
Toivottavasti Hexin peruuntuminen ei vaikuta sen suomentamiseen ja julkaisemiseen ensi vuonna.
-
Nyt kyllä mökötän! >:(
-
Siirtyminen johtuu todennäköisesti tuosta vuoden 1976 rojaltirajasta. Kaikki siirretyt ovat vuoden 1976 jälkeistä tavaraa, ainakin suurimmaksi osaksi.
En usko. Kyllä DC on noi neuvotellut jo siinä vaiheessa, kun julkaisut ensimmäisen kerran ilmoitettiin. Todennäköisempää on, että hommaan on tullut jotain teknisiä ongelmia tms., mikä lykkää valmistumista.
-
Sgt. Rock sitten suomeksi jos Jonah Hex 2 lykkääntyy vuoteen 2019.
Jonah kakkosen siirtyminen ei välttämättä vaikuta mitenkään Suomen julkaisuun, kunhan lykkääntymisen syy on jokin muu kuin sivuja koskeva. Matskunhan ne voi lähettää ja lähettääkin siitä huolimatta sopimuksen mukaan.
-
Epäilen vahvasti kanssa että Hex jää tältä vuodelta, sitten voisi ottaa jotain länkkärijuttua tilalle.
Ensivaikutelma tuosta Sgt. Rockista ei vakuuta minua, vanhanaikaista jenkkihuttua ja natsiörinää jota jo Korkkarit edustavat, paitsi että Korkkareissa on aina ollut se tahaton huumori-osa joka minua viehättää.
-
Tuollahan se oli tosiaan Ken Parker ketjussa Sarjakuvaneuvoksen ilmoittama ajankohta Hexille: Elokuu 2008! No nyt loppu offtopic tähän osaltani.
-
Kylläpä menee Hexit pitkälle. Ei varmasti saada suomiversiota ensi vuoden aikana, jos Hexit tulevat jenkeissä aikaisintaan keväällä (jos silloinkaan). Meneehän Moogillakin suomentamiseen kuitenkin jonkun verran aikaa.
-
Veikkaan, että ei sieltä saada kovinkaan helposti materiaalia etukateen suomentamista varten. En usko heidän lähettelevän alkuperäisiä lehtiä. Ja ei sillä nyt niin hirveän suurta väliä ole, tulee, kun on tullakseen.
-
Veikkaan, että ei sieltä saada kovinkaan helposti materiaalia etukateen suomentamista varten. En usko heidän lähettelevän alkuperäisiä lehtiä. Ja ei sillä nyt niin hirveän suurta väliä ole, tulee, kun on tullakseen.
Kyllä se ihan mahdollista on, että lähettävät ne etukäteen, miksi eivät lähettäisi?
-
Ja loppuvuoden Showcaset ynnä muuta vanhaa DC:tä:
Marraskuu:
Showcase Presents The Suicide Squad # 1 (John Ostrander)
;D voihan jumalan pyssyt ja juupelit saa siis vihdoinkin The Suicide Squadia yksissä kansissa tättä on odotetu pitkään ja hartaasti kunpa mukana olisi myös alkuperäinen deadshotin Suicide Squad spinoffi niin siinä ollisikin sitten laatua luettavaksi
-
khaaaaan >:(
Suicide Squad on siis yksi niitä jotka siirtyivät vuodella eteenpäin.
Sisältö on tietääkseni SS # 1-18, Secret Originsin SS-numero ja Doom Patrol/SS -special. Ei Deadshotia.
-
Vihreässä Lyhdyssä näyttäisi olevan Carmine Infantinokin mukana. Mitäs kaikkea Infantino ehti tekemään noihin aikoihin? Eli siis mitä herkkuja on Lepiksen ja Flashin lisäksi odotettavissa Showcase-kirjoissa?
-
Elokuun Showcaseja:
SHOWCASE PRESENTS: SUPERMAN VOL. 4 TP
Writers: Edmond Hamilton, Robert Bernstein, Jerry Siegel and Leo Dorfman
Artists: Curt Swan, George Klein, Al Plastino,
Collects stories from ACTION COMICS #293-310 and SUPERMAN #157-167
$16.99, 648 pages
SHOWCASE PRESENTS: THE ATOM VOL. 2 TP
Writers: Gardner Fox and Frank Robbins
Artists: Gil Kane, Murphy Anderson, Sid Greene, Mike Sekowsky and George Roussos
Collects THE ATOM #18-38
$16.99, 528 pages
Lisäksi tulee Superman Chronicles 5.
-
Infantinon Detective Chimp -Showcase on aika epätodennäköinen.
Eikös juuri tää etsiväsimpanssi ollut yhtenä mukana siinä Infinite Crisis -minisarjassa, missä oli niitä taikatyyppejä (+ sen jatkoissa)? Sitä kauttahan voisi olla kiinnostusta julkaista myös Showcase.
-
Fiksu simpanssi seikkaili Rex the Wonder Dogin kakkossarjana.
Sherlock Holmes simpanssina vai?
Koskakohan Krypton seikkailut julkaistaan kokoomina?
-
Ostin Turun Akateemisesta kirjakaupasta The Atom vol 1 -opuksen. Olen nyt lukenut siitä reilut 100 sivua ja täytyy sanoa, että nuo Atomi-tarinat ovat turhan scifiä minun makuuni. Ehkä syy epärealistisille seikkailuille on se, että Atomi on niin ylivoimainen hahmo, ettei tavallisten rikollisten kiinni ottamisessa olisi mitään jännää. Tähän mennessä melkein joka tarina on sisältänyt "yliluonnollisia" rikollisia, joilla on jokin erityinen kyky.
Toinen moitittava piirre on tarinoiden suoraviivaisuus. Yllättäviä juonenkäänteitä ja sivujuonia ei juurikaan esiinny. Mutta ehkäpä tarinat paranevat loppua kohden.
Aion joka tapauksessa ostaa myös toisen Atomi -kirjan kunhan se kesällä ilmestyy.
-
Kaupassa käydessä huomasin Batman ja pojan ilmestyneen ja sitä vähän ehdin selailemaan. Yllätyksekseni lehdessä oli mainos tuleista lepakkojulkaisuista (Millerin DK ja se toinen Lepis-juttu, minkä nimeä en muista). Lisäksi oli heinäkuulle merkitty Batmanin Jätti. Jee!
Toivon mukaan sarja saa hyvän alun ja jatkuu Ihmesarjan kaltaisesti pidempäänkin, vaikka sisältö taitaakin koostua lähinnä Batmanista ja Teriksestä (tosin toivon, että muutakin uskalletaan kokeilla, jos Jätti muuten kannattaa).
-
Lisäksi oli heinäkuulle merkitty Batmanin Jätti. Jee!
Sekä Jätti että Ihme ilmestyvät taas! Tätähän toivottiin. (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,5082.msg136383.html#msg136383) Vanhat hyvät ajat ovat palanneet.
-
Sekä Jätti että Ihme ilmestyvät taas! Tätähän toivottiin. (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,5082.msg136383.html#msg136383) Vanhat hyvät ajat ovat palanneet.
Juu ilmestyvät taas mutta eri asia on että kuinka usein ja millaista on vaihtelu hahmoissa (Ihmis on aika Hämis painotteinen ja Jätistä taitaa tulla Teris ja Battis painotteinen tosin Vihreitä miehiä jne voi tulla osana Teris/Battis-Jättiä).
-
Malja Jätille! Itse soisin näkeväni siinä kansanvalistushenkisesti myös Oikeuden Puolustajia, jos Batman menestyy.
1990-luvulla tosin Batmanin 60-luvun seikkailut eivät tainneet sarjakirjoina mennä kovin kummoisesti kaupaksi, vaikka leffahuuman siivellä silloinkin ratsastettiin ja Lepiksellä oli vielä oma lehtensäkin. Muistelen Detective C:n kertoilleen silloisen lehden lukijapalstalla, että sarjakirjojen myynti jäi selvästi uusien Batman-lehtien myynnistä. Ainakin osa tarinoista oli tosin ymmärtääkseni julkaistu Suomessa aiemminkin.
Edit: Sori, huomasin vasta nyt, että tämä sopinee paremmin tuonne Showcase-ketjuun. Valvojat varmaankin siirtävät, jos ovat samaa mieltä.
-
...Jätistä taitaa tulla Teris ja Battis painotteinen...
Niin oli vanha Jättikin.
Jotenkin mukavan nostalgista, että nämä vanhat "brändit" herätetään henkiin - toki modernissa muodossa. Ai niin, Hurja Länsi -logokin oli siinä Jonah Hex -raamatussa. Ja Siivet-logokin kummittelee joidenkin reippaan ilmailuhenkisten Korkeajännitys-numeroitten kansissa.
Perhana sentään, muistan vieläkin kuinka sain vongattua äiskältä rahat kioskilla Jätin ostoon. Lehti oli huikean kallis verrattuna muihin sarjakuvalehtiin. Aikuisiän sarjakuvaharrastus taitaa olla vain lapsuudessa aivoihin hankittujen mielihyväratojen vahvistusta...
-
1990-luvulla tosin Batmanin 60-luvun seikkailut eivät tainneet sarjakirjoina mennä kovin kummoisesti kaupaksi, vaikka leffahuuman siivellä silloinkin ratsastettiin ja Lepiksellä oli vielä oma lehtensäkin. Muistelen Detective C:n kertoilleen silloisen lehden lukijapalstalla, että sarjakirjojen myynti jäi selvästi uusien Batman-lehtien myynnistä. Ainakin osa tarinoista oli tosin ymmärtääkseni julkaistu Suomessa aiemminkin.
Toisaalta Detective kertoi myös, että Batman Klassikot -lehdet myivät järjestään paremmin kuin normaalinumerot. Osasyynsä saattoi olla normaalia pidemmällä myyntiajalla.
Aiemmat pokkarit olivat tosiaan uusintoja. Toivottavasti nyt tuleva klassikkomatsku on ennensuomentamatonta.
-
Vautsi. Oisko peräti kaikki ennenjulkaisemattomia? Vai onko toi DC 481 se Rogers-tarina, joka tuli Gothamin varjoissa?
-
Millanen kirja se on?
Suurinpiirtein Ihmesarjan kokoinen mustavalkoinen pokkari.
-
Piti käydä heti ostamassa. Tää on kyllä niin unelmien täyttymys, että Lepakkosisällöstä huolimatta maksoin kiitollisena 12 euron hinnan. Saas nähdä, jos vaikka viikonloppuna lukisi tuon.
Hyvältä kumminkin näyttää ja toivon hartaasti, että saadaan jatkoakin. Vähintään samanlainen Teräsmiehelle (mutta ei pliis enää sitä Avain Yksinäisyyden linnakkeeseen -tarinaa).
-
Nyt karkasi teillä juttu eri julkaisuun.
Jätistä. Suuri kiitos Rmäelle ja muille tästä mietitysti kootusta, ilmeisesti vain Suomessa ilmestyvästä paketista meillä ennen näkemättömiä sarjoja! Tässähän on Batman-sarjoja aikajärjestyksessä erityisesti 70-luvulta. Kultakaudelta on kaksi sarjaa ja samoin hopeakaudelta, loput ovat siis pronssikaudelta. Tuskin kukaan lukija diggaa kympillä kaikkia tarinoita, niin erilaisia ne ovat, mutta jokaiselle löytyy jotakin.
Ennen kuin ehdin lukea tämän, minulla ei ole muuta huomautettavaa kuin älytön hinta ja liian tumma painojälki. Erityisesti kaksi ensimmäistä seikkailua ovat levähtäneet.
Pikku korjaus Joen originaalilistaan: Brave and Bold näyttäisi olevan nro 85 eikä 89.
-
Kansikuva on Brave and the Boldin nrosta 89, jossa Vihreä Nuoli esiintyi käsittääkseni ensi kerran parrakkaana ja viimeisen kerran raharikkaana.
Jätti-pokkarin kansikin on Brave and Bold 85:stä pokkarin seikkailusta Senaattoria on ammuttu.
Olen samaa mieltä Wrightsonin herkkien viivojen katoamisesta.
Joku ystävällinen sielu on jo ehtinyt listata seikkailut tänne:
http://www.comicbookdb.com/issue.php?ID=135457
Rupesin siellä katsomaan alkuperäisiä kansia ja huomasinpa Jätin sisällysluettelon alkuperäisjulkaisuista melkoisen määrän virheitä, kun luetteloa vertaa alkuperäisten kansien päiväysmerkintöihin.
World’s Finest #43 on joulukuu 49 – tammikuu 50 eikä joulukuu 49.
Brave and Bold #85 on elokuu – syyskuu 69 eikä syyskuu.
Detective Comics #464 on lokakuu 76 eikä joulukuu.
Batman Family #18 on kesäkuu – heinäkuu 78 eikä heinäkuu.
Batman Family #20 on lokakuu – marraskuu 78 eikä syyskuu.
Detective Comics #481 on joulukuu 78 – tammikuu 79 eikä tammikuu 79.
Detective Comics #482 on helmikuu – maaliskuu 79 eikä maaliskuu.
Ymmärrän, jos kahtena kuukautena myynnissä olleista lehdistä halutaan lyhyyden vuoksi mainita vain yksi kuukausi, mutta sen pitäisi silloin olla johdonmukaisesti aina ensimmäinen kuukausi eikä välillä jälkimmäinen niin kuin Jätin sisällysluettelossa on tehty. No, eivät nämä pikkumokat itse sarjojen lukunautintoa pilaa.
-
No, eivät nämä pikkumokat itse sarjojen lukunautintoa pilaa.
Ei kyllä se nyt on pilalla koko pokkari, roskikseen vaan. Jos tarkkoja ollaan, jenkkiläisten sarjakuvakansien päiväyksillä ei ole mitään tekemistä lehtien varsinaisen ilmestymisajan kanssa, vaan ne on päivätty 4-5 kk myöhemmäksi jakeluhuijauksen vuoksi. Pokkarissa luetellut päiväykset ovat peräisin DC:n listauksista, huonompi homma etteivät ole yhteneväiset kansien kanssa. Ollaan tarkempia ensi kerralla.
-
Ei kyllä se nyt on pilalla koko pokkari, roskikseen vaan.
Tismalleen, kuten Obelix sanoisi!! Makulatuuriksi umpisurkea tekele ja hyllyille korjattu uusintapainos! Ei tällaista sarjakuvaharrastajan sielu kestä. Minä kun olin odottanut Jättiä 70-luvulta saakka ja näin tässä sitten kävi...
-
Eikä se Batmankaan ole erityisen jätti.
Takaisin Roald Dahliin...
-
Takaisin Roald Dahliin...
Luetteko kenties Oswald-enon tarinoita? Jättimäisen hienoja.
-
Luetteko kenties Oswald-enon tarinoita? Jättimäisen hienoja.
Niin totta.
Oheinen opus oli kuitenkin viitteenä.
-
Tulipahan luettua tuokin pokkari ja oli muuten ihan hyvä mutta kuten Satunnainen sanoi niin tummaa riitti mutta kyllä selvää sai ja itse olisin pitänyt enemmän jotakuinkin jatkuvajuonisista tarinoista mutta olivat valitut tarinat siltikin hyviä. Jäämme odottamaan Teriksestä samaa ja mielellään saman verran sivuja kuin Ihmiksessä jos kerran on sama hinta.
-
Vihdoin ja viimein löysin sen meidän kylästä tämän, ihme ja kumma.
Oli itse asiassa ihan kelpo juttu, oli ihan kiva lukea tuollaista vanhempaa kamaa, piirrosjälki oli tosi hyvää. Lisää klassista Batmania!!
-
Tiedän hyvin, että amerikkalaisten lehtien kansipäiväykset eivät vastaa todellisia ilmestymiskuukausia (käsittääkseni lehdet ovat yleensä myynnissä pari kuukautta ennen kannen kuukautta), mutta kansipäiväyksiä pidetään virallisina ja juuri niihin verrattuna minä vähän porasin. Ikävää, että DC itse on ilmoittanut väärät kuukaudet.
Alkuperäisnumerot ovat tietysti tärkeämpiä kuin kansipäiväykset ja ne on merkitty Jättiin oikein.
Kai se on hyvä, että lukijat ovat detaljeissa tarkkoina? Se pitää toimittajatkin tarkkoina. Nykylukijat myös vaativat hyvää painojälkeä. Ehkä se ei ole reilua halvalle paperille painetun pokkarin kohdalla, mutta kun hinta on niin korkea kuin 11,95, kai sitäkin saa odottaa.
En ole ehtinyt lukea Jättiä vieläkään. Sen voi kuitenkin jokainen todeta, että se on hieno kavalkadi eri Batman-taiteilijoita ja suomeksi ennen näkemättömiä seikkailuita ja paikkaa ilahduttavasti Suomen markkinoille syntynyttä DC-aukkoa. Vaikutelma on, että se on erittäin harkittua kamaa ja että sen koostamiseen ja kääntämiseen on uhrattu paljon vaivaa. O’Neilin kirjoittama ja Rogersin kuvittama novelli on rohkea valinta. En ollenkaan kyseenalaista Jätti-Batmania!
-
Nyt on Jätti arvosteltu (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1086).
-
Tuli tässä vielä mieleen muutama ajatus tuosta Jätti Batmanistä. Kun katselin uudestaan niitä 40-luvun juttuja, niin niistä paistoi läpi eräänlainen huolimattonuus. Pari esimerkkiä:
- Ensimmäisessä tarinassa (muistaakseni) pahista taidettiin ampua käteen, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta toimintaan muutamaan ruutua myöhemmin, vaan herra tappeli ihan normaalisti
- Tämä taisi olla siinä jutussa, jossa Jokeri esitti niitä vanhoja koomikoita. Loppupuolella Jokeri viskasi piirailla Batmania ja Robinia, jotka seisoivat rinnakkain. Piiraiden osuessa sankareihin, he olivatkin vaihtaneet paikkojaan. Melko huvittava kömmähdys kuvittajalta, sillä ruudut ovat vierekkäin, jolloin paikkojen vaihtumista on vaikea jättää huomaamatta.
Oliko sarjakuvien syntyaikoina niin kova kiire vai eikö tekeleitä arvostettu sen vertaa, että olisi hieman tarkemmin katsottu jääkö juttuihin ilmiselviä mokia?
Toinen juttu, jonka meinasin pistää arvosteluun, mutta päätin lopulta jättää pois, oli Neal Adamsin ja Craig P. Russelin kuvituksen taso. Selvästi oli nähtävissä, että herroilla ei ollut vielä kaikki opit hallussa. Minusta heidän tarinansa Jätissä ovat hyvä esimerkki aloitteleville sarjakuvantekijöille. Kukaan ei ole seppä syntyessään, eli mestaritkin ovat joutuneet tekemään paljon töitä ennen kuin viiva on saatu täydelliseksi.
-
http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1086
Tämä oli hyvä arvostelu, jossa nähdään isoja linjoja. Olen samaa mieltä, että modernin tuntuisten 70-luvun sarjojen painotus on pokkarissa oikea ratkaisu. Ja Jätin kansikuvavalinta on mahtava ja siinä on hienot värit.
Ehkä arvostelua voisi täsmentää, että kyseessä on SUOMEKSI ennen julkaisemattomat Batman-sarjat. Tarinoita ei ole 15, vaan joko 16, koska alkuperäislehtiä on 16, tai 14, koska 16:sta alkuperäisseikkailusta kahdella on perässä jatko-osa. Arvostelun Giordano-nimessä on kahdesti lyöntivirhe. Paino on Nørhaven eikä Norhaven (meidän skandinaavien pitäisi ymmärtää skandimerkkien merkitys ja tärkeys!).
Pokkarin hinta ON korkea, vaikka toista väitettäisiin tai vedottaisiin yhteispainatuksen puutteeseen (jälkimmäinen asia ei edes kiinnosta kuluttajaa). Perustelut: sivuja (256) on 50 vähemmän kuin samanhintaisessa Ihmesarjassa. Voidaan myös verrata, että Jätin 11,95:llä eurolla saa melkein (euroa vaille) kaksi värillistä hienolle paperille painettua 100-sivuista Ryhmä X:ää tai melkein kolme 52-sivuista Hämähäkkimiestä samoin eduin. Monelle satunnaisostajalle kymppi on maaginen kipuraja. Hinnan takia valitettavan moni tulee kaupassa miettimään, ottaako tämän mukaansa, mutta ottakaa se, hyvät ihmiset, niin näemme Jättejä ehkä jatkossakin!
Arvostelun kuvitus on monipuolinen ja elävä. Kuvitukseksi on valittu kekseliäästi myös ruutu, jossa mainitaan kattohuoneisto, mutta tosin ruutu on otettu vanhasta seikkailusta, jolloin Batman/Wayne ei vielä asunut kattohuoneistossa.
Luin kokoelman hitaasti. Seikkailut ovat maanläheistä menoa suurkaupungissa. Mukaan pääsee helposti, vauhtia riittää ja taide miellyttää. Tässä on kerrassaan erinomainen läpileikkaus koko Batmanin nimekkäästä tekijähistoriasta – vilkaiskaa aihetta koskien vaikka Esa Toivosen Bat-historiikki Perunamaan sivuilta. On hauskaa verrata eri piirtäjien Batmaneja. Erikoiset henkilöt ja melankolinen maailma erottaa tämän pokkarin edukseen esim. Mustanaamiosta. Olen erittäin tyytyväinen; minusta tämä eikä Yön ritari -uusinta on vuoden Batman-julkaisu meillä. Ymmärrettävästi kokoelma on kuitenkin sisällöltään epäyhtenäinen (toisin ei voisikaan olla) ja tarinat ovat nykymakuun töksähtelevän lyhyitä. Yleisesti Denny O’Neilin tarinat ovat parhaita. Omat suosikkini ovat viimeinen hurja gorillajuttu epärealistisuudestaan huolimatta ja Adamsin kuvittama juttu.
En itse oikein välitä Batmanin vanhimmista seikkailuista. Niissä taide on minusta yksitoikkoista ja juonet ovat liian nopeakäänteisiä, lapsellisia ja pikkunäppäriä perustuen mahdottomille oletuksille. 40-luvun jutuissa oli silti hyvät omituiset konnat ja mysteerit. Tarinat lässähtivät 50-luvulla kutistussäteiksi ja muuksi roskaksi. Melko yleisesti ollaan sitä mieltä (tässäkin ketjussa viitattiin äsken siihen), että Batman-lehdet olivat huonoimmillaan noin vuosina 1956 - 1964 (ennen Detective Comics 327:ää eli uudistusta). Toivosen Esa tosin kehuu niitäkin. Tältä ajaltahan ei Jätissä ole sarjoja.
- Tämä taisi olla siinä jutussa, jossa Jokeri esitti niitä vanhoja koomikoita. Loppupuolella Jokeri viskasi piirailla Batmania ja Robinia, jotka seisoivat rinnakkain. Piiraiden osuessa sankareihin, he olivatkin vaihtaneet paikkojaan. Melko huvittava kömmähdys kuvittajalta, sillä ruudut ovat vierekkäin, jolloin paikkojen vaihtumista on vaikea jättää huomaamatta.
Toinen juttu, jonka meinasin pistää arvosteluun, mutta päätin lopulta jättää pois, oli Neal Adamsin ja Craig P. Russelin kuvituksen taso. Selvästi oli nähtävissä, että herroilla ei ollut vielä kaikki opit hallussa. Minusta heidän tarinansa Jätissä ovat hyvä esimerkki aloitteleville sarjakuvantekijöille. Kukaan ei ole seppä syntyessään, eli mestaritkin ovat joutuneet tekemään paljon töitä ennen kuin viiva on saatu täydelliseksi.
Tämä mainittu John Broomen ja Carmine Infantinon juttu on harvinaisen keinotekoinen: esim. piirakat lentävät sentilleen maaliinsa ja heliumpallot muka jaksavat nostaa ihmisen. Juonen häiritsevän paha kusu on se, kuinka Jokerin elokuvien rahoittaja ei ole kuullut uutisista rikoksista, jotka tehtiin näitä elokuvia kuvatessa. Seikkailu kuitenkin edustaa aikakauttaan. Tällaiset jutut antoivat innoitusta tv-sarjalle. Infantinon nykyaikainen ja selkeä taide on huippua.
Swamp Thing -lehdestä otettu tarina (Wein ja Wrightson) tuntui sekavalta, koska se oli keskeltä jatkotarinaa. Novelli oli minusta hyvä, koska siinä päästiin henkilöiden ajatuksiin. Aivan totta, että kuvitus ei välttämättä tuonut juurikaan lisäarvoa – ehkä sitä oli novelliin liikaa. Kiinnostava kokeilu silti. Michael Goldenin taiteen laatu näyttää minusta olevan valtavasti tussaajasta kiinni.
Adamsin ja Russelliin taiteen kehittymättömyydestä näissä seikkailuissa olen eri mieltä. Kyllä nämä kaverit olivat kehittäneet tyylinsä jo näihin seikkailuihin mennessä. Adamsin ongelmana on minusta kiireestä johtunut paikoittainen luonnosmaisuus.
The Brave and the Boldin nro 85 muuten kuuluisi kolmanteen ja viimeiseen suomeksi julkaisemattomaan Neal Adams-kokoelmaan (Amerikassa Vol. 1). Koska seikkailu julkaistiin nyt Jätissä, tarkoittanee se valitettavasti sitä, että kokoelmaa ei tule suomeksi.
Mitä jatkossa? Hyviä eri taiteilijoita meillä ennen julkaisemattomin tarinoin riittäisi vastaavaan uuteen Batman-Jätti-kokoelmaan: Kane, Robbins, Toth, Colan, Grell, Perez, Breyfogle, Davis… Vain Sheldon Moldoffia 50-luvulta en henk.koht. kaipaisi, mutta joku tykkäisi tietysti hänestäkin. Ja jos löytyisi jokin pidempi ennen julkaisematon kokonaisuus 70- tai 80-luvulta, kiva!
-
http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1086
Tämä oli hyvä arvostelu, jossa nähdään isoja linjoja. Olen samaa mieltä, että modernin tuntuisten 70-luvun sarjojen painotus on pokkarissa oikea ratkaisu. Ja Jätin kansikuvavalinta on mahtava ja siinä on hienot värit.
Ehkä arvostelua voisi täsmentää, että kyseessä on SUOMEKSI ennen julkaisemattomat Batman-sarjat. Tarinoita ei ole 15, vaan joko 16, koska alkuperäislehtiä on 16, tai 14, koska 16:sta alkuperäisseikkailusta kahdella on perässä jatko-osa. Arvostelun Giordano-nimessä on kahdesti lyöntivirhe. Paino on Nørhaven eikä Norhaven (meidän skandinaavien pitäisi ymmärtää skandimerkkien merkitys ja tärkeys!).
Pokkarin hinta ON korkea, vaikka toista väitettäisiin tai vedottaisiin yhteispainatuksen puutteeseen (jälkimmäinen asia ei edes kiinnosta kuluttajaa). Perustelut: sivuja (256) on 50 vähemmän kuin samanhintaisessa Ihmesarjassa. Voidaan myös verrata, että Jätin 11,95:llä eurolla saa melkein (euroa vaille) kaksi värillistä hienolle paperille painettua 100-sivuista Ryhmä X:ää tai melkein kolme 52-sivuista Hämähäkkimiestä samoin eduin. Monelle satunnaisostajalle kymppi on maaginen kipuraja. Hinnan takia valitettavan moni tulee kaupassa miettimään, ottaako tämän mukaansa, mutta ottakaa se, hyvät ihmiset, niin näemme Jättejä ehkä jatkossakin!
Arvostelun kuvitus on monipuolinen ja elävä. Kuvitukseksi on valittu kekseliäästi myös ruutu, jossa mainitaan kattohuoneisto, mutta tosin ruutu on otettu vanhasta seikkailusta, jolloin Batman/Wayne ei vielä asunut kattohuoneistossa.
Mukava huomata, että joku on lukenut arvosteluni ihan ajatuksen kanssa. Suuri kiitos kommenteista! Arvostelussa oli todellakin tarkoitus lukea, että kyseessä on ennen suomeksi julkaistuista tarinoista, en tiedä mihin tuo oleellinen sana unohtui.Jonkin aikaa mietiskelin, että mainitsisinko, että pokkariin on koottu 16 lehteä vai siinä olevien tarinoiden määrän. Päädyin tarinoihin, mutta tietenkin onnistuin jotenkin missaamaan sen toisen jatkojutun. Giardano-typot ovat noloja, ja osoittavat, että sarjakuvantekijät eivät ole ainoita, joille tulee kiire tekemisissään. Nørhavenin kohdalla olin turhan ylimalkainen, pahoitteluni.
Nyt nuo osoittamasi virheet on korjattu. Kiitos vielä kerran!
Hinta-asiasta voi olla montaa mieltä, mutta sinulla on selvästikin paremmat perustelut kuin minulla. Itse vertasin hintaa Aku Ankkaan, jossa on noin 30 sivua ja hintaa 2 euroa. 12 eurolla saa siis 6 lehteä eli 180 sivua Ankkalinnan menoa. Tietysti kyseessä on värillinen julkaisu, mutta aika pitkälti samassa hintaluokassa mennään. Ehkä arvostelun edullisuuslöpinöillä yritettiin myös hämärtää ihmisten kalliuskäsitteitä, jotta kukaan ei jättäisi tätä hankkimatta hinnan takia. Mukavaahan se olisi, jos ihmiset ostaisivat tarpeeksi Jättiä ja saisimme sitä vielä lisääkin.
Adamsin ja Russelliin taiteen kehittymättömyydestä näissä seikkailuissa olen eri mieltä. Kyllä nämä kaverit olivat kehittäneet tyylinsä jo näihin seikkailuihin mennessä. Adamsin ongelmana on minusta kiireestä johtunut paikoittainen luonnosmaisuus.
Minusta Adamsim jälki näytti omituisen hapuilevalta, joten pistin sen kehittymättömyyden piikkiin, mutta tietenkin syynä voi myös olla kiire. Russellhan toimi vain tussaajan virassa, joten hänen tyylimuutoksensa voivat mennä myös tussattavan materiaalin piikkiin. Tämä taas osoittaa, etten ollut miettinyt asioita ihan loppuun saakka.
The Brave and the Boldin nro 85 muuten kuuluisi kolmanteen ja viimeiseen suomeksi julkaisemattomaan Neal Adams-kokoelmaan (Amerikassa Vol. 1). Koska seikkailu julkaistiin nyt Jätissä, tarkoittanee se valitettavasti sitä, että kokoelmaa ei tule suomeksi.
Mitä jatkossa? Hyviä eri taiteilijoita meillä ennen julkaisemattomin tarinoin riittäisi vastaavaan uuteen Batman-Jätti-kokoelmaan: Kane, Robbins, Toth, Colan, Grell, Perez, Breyfogle, Davis… Vain Sheldon Moldoffia 50-luvulta en henk.koht. kaipaisi, mutta joku tykkäisi tietysti hänestäkin. Ja jos löytyisi jokin pidempi ennen julkaisematon kokonaisuus 70- tai 80-luvulta, kiva!
Kyllä minun hyllyyni olisi vielä kolmas Neal Adams -kokooma mahtunut. Ikävää, jos sitä ei tule. Toivotaan kuitenkin, että Egmontin-väki keksii jotain muuta kovakantista tilalle.
Batmanin julkaisu ei todellakaan voi kaatua hyvien tekijöiden puutteeseen. Vuosien varrelta voisi löytyä vaikka millaisia herkkuja. Itselleni kelpaisi monet Legends of the Dark Knight -lehden tarinoista. Niissä tekijät olivat pääosin huipputasoa, ja itsenäiset jutut sopisivat hyvin tällaisiin epäsäännöllisiin julkaisuihin.
-
Itselleni kelpaisi monet Legends of the Dark Knight -lehden tarinoista. Niissä tekijät olivat pääosin huipputasoa, ja itsenäiset jutut sopisivat hyvin tällaisiin epäsäännöllisiin julkaisuihin.
Paikoitellen tuossa lehdessä oli aivan loistavia stooreja ja näiden lyhäreiden sopivuudesta meikäläiseen julkaisupolitiikkaan olet tismalleen oikeassa.
Jos nyt ulkoa oikein muistelen niin Matt Wagneria, Bryan Talbottia, Mike Mignolaa, Tim Salea, Kevin O'Neilliä, P. Craig Russellia, Chris Bachaloa ja ties mitä muita tekijänimiä!
-
Tmielone: älä turhaan pyytele anteeksi. Arvostelusi oli ja on mainio! Hyvin koottua tietoa. 15:n tarinan nimi lukee myös itse pokkarin sisällysluettelossa.
Legends of the Dark Knight lienee loistava idea, vaikka en itse ole lukenut niitä lehtiä. Niitähän saadaan kohta Saarto-spesiaalissa.
Kiva kun halusit edullisen hinnan mainostamisella saada pokkarille ostajia. Niitä toivon tietysti minäkin!
En kritisoi sinua nyt mistään, vaan tartun mielenkiinnosta heittoosi Aku Ankan hinnasta.
Tiedämme kaikki, että hintojen vertailu Aku Ankkaan on vääristävää, koska Akulla on kustannuksia pienentämässä mieletön painosmäärä 300 000 ja runsaasti mainoksia. Lisäksi ohuiden julkaisujen (kuten Aku) painaminen on suhteessa kalliimpaa kuin paksujen (kuten Jätti).
Akun kokoinen lehti maksaisi irtonumerona varmasti tuplasti Akun kaksi euroa, jos painos olisi alle 5 000 kpl niin kuin Jätissä varmaan on. (4,20 maksava 52-sivuinen Hämähäkkimies on minusta edullinen, kun otetaan sen sivumäärä ja painos 8 000 kpl huomioon.)
Mutta verrataanpa Jätin hintaa Akuun ihan huvikseen. Akussa on 36 sivua. Tasan 2 eurolla saa siis 36 sivua värillistä sarjakuvaa. Kaavamaisesti laskettuna (ja kaavahan ei pidä paikkaansa) Jätin hinnalla 12 eurolla saa tasan kuusi Akua. 6 x 36 sivua = 216 värisivua. Jätissä on siis 256 mv-sivua. Ero Jätin hyväksi sivumäärissä on hyvin pieni, sen pitäisi olla paljon suurempi. Ero Akun hyväksi painojäljessä ja värillisyydessä on erittäin suuri.
Vielä musertavampi vertailu on suhteessa Aku Ankan taskukirjoihin. Taskarissa on täsmälleen saman verran sivuja, 256, kuin Jätti-Batmanissä. Taskari maksaa tällä hetkellä vain 4,50 ja se on kokonaan värillinen…
Tavallinen ostaja ei mieti painosmääriä tai laatua, vaan katsoo kaupassa vain raa’asti, että tässä on kaksi 256-sivuista pokkaria, toinen on värillinen ja toinen mv, ja hinnat ovat 4,50 ja 11,95…! Onko sitten kumma, jos Marvel ja DC ei myy ja jos Disneyn menestyskierre jatkuu…
Tämä oli kärjistys. En halua masentaa teitä enempää. Ostakaa Jätti ja mainostakaa sitä kavereille, jos DC-sarjat kiinnostavat ja haluatte tukea niiden suomentamista. Enkä moiti Egmontia: en tiedä, mitä hinta-asialle voisi tehdä – kai kustantaja koettaa välillä tuoda uusiakin vaihtoehtoja markkinoille pienentämällä niiden voittokatetta ja antamalla menestystuotteiden (lue: Disney ja Tex) rahoittaa kokeiluja?
Lehtipiste on muuten lätkäissyt Jätin esittelytekstiksi saman tekstin mikä oli vuoden 2005 Batman-animaatiohahmojen pokkarilla. Niin, eihän näillä mitään eroa ole, Batmanejähän ne molemmat ovat!
http://www.lehtipiste.fi/cgi-bin/lehti.pl?aih=42&id='195347'
Esa Toivosen Bat-historiikki on täällä:
http://www.perunamaa.net/sarjakuvarock/bat/batsman.html
EDIT: Osa Akun 36 sivusta on tietty mainossivuja. Spider-Manin painosmäärä (trykoplag) näkyy olevan yhteistyömaa Tanskassa tänä vuonna 6 000 kpl eli sen painos on yhteensä 14 000.
-
Vielä musertavampi vertailu on suhteessa Aku Ankan taskukirjoihin. Taskarissa on täsmälleen saman verran sivuja, 256, kuin Jätti-Batmanissä. Taskari maksaa tällä hetkellä vain 4,50 ja se on kokonaan värillinen…
Tässä vaiheessa on pakko antaa periksi ja myöntää, että tuolla esimerkillä pistit pisteen tälle väännölle. Aku vertaus tuli vain mieleeni, koska sillä hetkellä minulla oli uusin Aku pöydällä. En edes muistanut noita taskukirjoja. Jos Jätin hintaa vertaa niihin, niin ei voi kuin päätyä samaan tulokseen kuin sinä. Onhan sillä Jätillä ihan kohtuullinen hinta.
-
Batmanin julkaisu ei todellakaan voi kaatua hyvien tekijöiden puutteeseen. Vuosien varrelta voisi löytyä vaikka millaisia herkkuja. Itselleni kelpaisi monet Legends of the Dark Knight -lehden tarinoista. Niissä tekijät olivat pääosin huipputasoa, ja itsenäiset jutut sopisivat hyvin tällaisiin epäsäännöllisiin julkaisuihin.
On aivan totta, että maailma on itsenäisiä Batman-tarinoita pullollaan, ja varmasti siellä on myös helmiä seassa. Batmanin voisi ajatella olevan Suomessa julkaistavaksi kiitollinen siitä, että Batman-tarinat eivät rakennu niin paljon jatkumolle kuin suuri osa muusta supersankarimateriaalista - sikäli onkin hieman hassua, että nyt julkaistaan juuri Morrisonin tuoretta Batmania, joka peilaa enemmän jatkumoa, ja jonka perään pitäisi julkaista kaikki muutkin Morrisonin tarinat.
Minusta on kyseenalaista lukijoita kohtaan julkaista osa jostakin pidemmästä kokonaisuudesta, kuten All-Star Batman&Robinista, tai marvelin Supreme Powerista, ja jättää homma sikseen, jos myyntiluvut ei miellytä. Jos ei ole ryhtiä julkaista koko tarinaa, sitten kannattaisi julkaista lyhyitä itsenäisiä kokonaisuuksia.
Jätti-julkaisun vintage-kama vähän vieroksuttaa minua, mutta uskoisin, että Mielosen mainitsemista Legends of the Dark Knightsistakin voisi toimittaa onnistuneen mustavalkoisen julkaisun (ehkä vähän isommassa koossa kuitenkin).
-
Minusta on kyseenalaista lukijoita kohtaan julkaista osa jostakin pidemmästä kokonaisuudesta, kuten All-Star Batman&Robinista, tai marvelin Supreme Powerista, ja jättää homma sikseen, jos myyntiluvut ei miellytä.
Onhan se näinkin.
Mutta kuinka paljon kustantajan pitää tehdä kulttuuritekoja ja ottaa takkiinsa sarjakuvista joista tulee vain persnettoa?
Eli ymmärrän tilannetta molemmista suunnista.
-
Onhan se näinkin.
Mutta kuinka paljon kustantajan pitää tehdä kulttuuritekoja ja ottaa takkiinsa sarjakuvista joista tulee vain persnettoa?
Olet oivaltanut ydinidean mutta täytyy muistaa yksi asia: edes netin aikana, jos sitä ei ole kioskilla/kaupassa/kirjakaupassa sitä ei voi ostaa eli lukea eli sillä ei ole lukijoita joten sitä ei siis kannata julkaista.
tämä noidankehä on pahin.
Jätissä on vaan isot nimet joilla on sarjakuvapiirien ulkopuolelta tunnistajia kuten batman.
Ihmesarjat ja jätti paikkaavat aukkoa. Kyse ei ole mangan, ankan yms ylivallasta vaan siitä että säilyy valinnan vaihtoehto.
Täytyy toivoa että käännösvaihtoehdoissa pyritään laatuun ei pelkkään myyntiin.
-
Minusta Batman-Jätti oli tosi onnistunut julkaisu, oli todella mukavaa lukea näitä vanhempia juttuja, jotka olivat erittäin hyvin piirrettyjä.
Tarinoiden lyhyys oli myös eduksi, tuohon aikaan ei näemmä väksin väännetty juttuja pitkiksi.
Toivottavasti saamme lisää nostalgia-Batmania, eli toivottavasti tämä myy hyvin.
Tuo hintakaan ei minua hirvittänyt, pitäähän näihin katetta saada, Vrt Sanoman kovakantisten hinnat, niihin verrattuna lysti oli halpaa.
-
Onhan se näinkin.
Mutta kuinka paljon kustantajan pitää tehdä kulttuuritekoja ja ottaa takkiinsa sarjakuvista joista tulee vain persnettoa?
Eli ymmärrän tilannetta molemmista suunnista.
Kyllä minäkin tavallaan ymmärrän, mutta se karkottaa osaltaan lukijoita jos julkaisutoiminta on hajanaista, ja epäluotettavaa. Tuskin nuo supersankarisarjakuvat Suomessa sitä tuottoisinta kauraa Egmontille ovat - kaikkiaan viime vuosien kovakantiset laatujulkaisut ova ihan hieno linjaus - vaikka ne hintaluokassaan eivät saavuta heräteostajia ja satunnaislukijoita.
-
Jei, Turun Akateemisesta löytyi taas yksi Showcase Presents, vajaa vuosi sitten myyntiin tulleen Atom vol.1:n jälkeen. Tällä kertaa siis... Atom vol.2.
Nyt jo yli tuhat sivua Atomin seikkailuja, toivoisin hiukan Akateemisen ottavan seuraavaksi myyntiin miltei kenen tahansa muun sankarin (tai poppoon) Showcasen. En silti pyydä sitä heiltä, koska jos tietäisin tarkkaan mitä haen, tilaisin sen suoraan. Tällaisia albumeita on hauskempi ostaa kun kohdalle sattuu.
***************************
EDIT: Jes, tänään, 27 päivää myöhemmin, kaupassa oli siistissä rivissä Atom vol.1, Atom vol.2, sekä... House of Secrets vol.1!! Kiitos, Akateeminen!
-
Nyt on sitten Batmanin jättipokkari hankinnassa, vaikken mikään supersankareiden ylin ystävä olekaan. Kuitenkin kiinnostavan oloinen julkaisu, ja hyvähän se on tukea jotta sarja jatkuisi... ;)
-
Lappeenrannan Sumassa on pitkä liuta (9 kpl) koskemattomia Jätti-pokkareita (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1086). Ostin omani aiemmin, joten nyt en tarkalleen muista, mutta hintakin taisi olla vain vitosen.
Jossain Kvaakin syövereissä kai selitettiinkin, mistä nämä ennen palautusviikkoa divareihin ilmestyvät koskemattomat versiot kulkeutuvat, mutten muista asiaa sen tarkemmin.
-
Onko Suomeksi tulossa tänä vuonna mitään "Jättiä"? Onko kellään tietoooo???
-
Showcase Presents: Mademoiselle Marie v1
Alfred Pennyworthin wanha rakas vai joku muu?
-
Mademoiselle Marie oli Toisen Maailmansodan ranskalaisen vastarintaliikkeen urhea jäsen, joka tapasi myös muita DC:n sotasankareita kuten kersantti Rockin.
Ei millään pahalla, mutta minusta tuo 2. maailmansota-aihe on kyllä jo niin loppuunkaluttu viihteessä, mielummin vaikka sitä Batmania.
PS Toki 2. maailmansodasta saisi jotain irit jos vaihdettaisiin sitä näkökulmaa vaikkapa sakslaisten tai japanilaisten puolelle, mutta siihen en usko.
-
Toki 2. maailmansodasta saisi jotain irti jos vaihdettaisiin sitä näkökulmaa vaikkapa saksalaisten tai japanilaisten puolelle, mutta siihen en usko.
Kas vain, uskottava se vain on:
Saksalaisen pilottisankarin, Hans von Hammerin aka "Hornan vasaran" eli Vihollisässän (Enemy Ace) seikkailut ovat muotoutumassa Jonah Hexin ja Kersantti Rockin kaltaiseksi tuhdiksi opukseksi.
Bob Kanigher ja Joe Kubert loivat oman yrmeän Punaisen Paroninsa, joka taistelee kolmitaso-Fokkerilla armottomasti mutta kunniakkaasti.
http://en.wikipedia.org/wiki/Enemy_Ace
-
Punainen kolmitaso-Fokker (http://www.kolumbus.fi/saarela.mikko/saksalaiset/Dr1.html) sykähdyttää aina syvältä herkimmänkin sotahullun sielua!
-
Mielenkiintoinen löytö, pitää tutustua tarkemmin....."Punainen Paroni"-teema iskee aina ;)
-
Mielenkiintoinen löytö, pitää tutustua tarkemmin...
Sen verran täytyy säätää vastausta, että kyseessä ei toki ole "loppuun kaluttu" Toinen maailmansota, vaan se aiempi Suuri Sota.
Garth Ennis on tuonut Von Hammerin myös WWII:n piiriin, mutta julkaisuun tulee tuota vanhempaa Showcase-kamaa.
-
Tarkoitatteko mahdollisesti tätä opusta:
http://www.bookplus.fi/product.php?&isbn=9781401217211 (http://www.bookplus.fi/product.php?&isbn=9781401217211)
Hankin ton albarin muutama kuukausi sitten ja hieno on.
-
Jeps, ei oo loppuun kaluttu sota, mutta kuiteski toisenlainen näkökulmaan, kyllähän tuo ekakin maailmansota on leimattu "hunnien" sodaksi sivistystä vastaan tjsp....
-
Tulikohan tästä taas uusi pakkohankinta... Kuullun, luetun ja nähdyn perusteella tuo ei voi olla huonoa sarjakuvaa.
-
Pakkohankintaan menee, kuten sanottu kolmitasot iskee meikään kuin miljoona volttia.
-
Suicide Squad oli yksi noista taannoin lykätyistä. Tuleva elokuvahan sen on herättänyt henkiin. Muista lykätyistä, kuten Jonah Hex kakkosesta ei ole tietoa. Jonah-elokuvakin on tosin tulossa...
Jonah Hex piipahtaa Blackest Nightin yhteydessä nykyajassa "Weird Western Tales" lehdessä zombie versiona. DC näyttäisi panostavan "vanhaan" tavaraan ja sen henkiin herättämiseen. Kaikki Showcasein lehdistäkin on piipahtanut. World's Finestia on tullut nykyaikaiseen muotoon lehteä sijoittavana kolmiosaisena mini-sarjana.
-
Toi All-Star Squadron oli semmonen, mikä mua ilahdutti, kun kuulin, että on tulossa. En oo koskaan lukenut, mutta yhdessä divarissa oli joitain hajanumeroita ja ne vaikutti aina kiehtovilta. Pitänee siis tutustua.
-
Huhtikuu 2012:
All-Star Squadron v1
Justice League of America # 193, All-Star Squadron # 1-
Päivän paras uutinen! Nyt noita pääsee vihdoinkin lukemaan kokonaisina. Väreissä niitä lienee turha toivoa, kuten Jukka joskus arveli, jatkumo on heittänyt häränpyllyä niin monta kertaa sen jälkeen. Mutta timangia joka tapauksessa.
Veli: missä niitä hajanumeroita oli? Voisin käydä katsomassa, jos havainnostasi ei ole kauhean kauan ja divari on sopivassa paikassa.
-
Ei sitä divaria enää oo. Tää tapahtu joskus 80/90-lukujen vaihteessa.
-
Ei sitä divaria enää oo. Tää tapahtu joskus 80/90-lukujen vaihteessa.
Olisikin ollut liian mainiota ollakseen totta, lehdet kuitenkin ovat peräisin 1980-luvun alkupuolelta. Katkera ja kova on maailma.
Vai palaa Maa-2 nyt sitten kunnolla. Tuskin kuitenkaan ihan saumattomasti samansisältöisenä kuin Crisistä edeltänyt Maa-2, vai ovatko modernien sankarien vanhat versiotkin mukana?
-
Uuden lehden kunniaksi vanhat I, Vampire -sarjat House of Mystery -lehdestä kootaan yhteen 300-sivuiseksi tradeksi. Väreissä ilmeisesti, koska hinta on 30 taalaa. Tammikuussa tulee.
Amazon "myy" tuota jo alta 20 taalan ja ilmoittaa että saa ystävänpäivästä alkaen.
-
Kesäkuu 2012:
Tales of the Unexpected v1
ei tietoa sisällöstä
Oletettavasti saman nimisen lehden parikymmentä ensimmäistä numeroa.
-
Ton mainostekstissä puhutaan 50-luvun jaksoista, josta kansikin on. Eli oletettavampaa on, että kyse on tuosta alkuperäisestä juoksusta.
-
Ton mainostekstissä puhutaan 50-luvun jaksoista, josta kansikin on. Eli oletettavampaa on, että kyse on tuosta alkuperäisestä juoksusta.
Ainakin Amazonin listaamien tarinoiden perusteella aloittavat 50-luvulta.
-
Nyt kun DC:n heinäkuun tarjonta paljastettiin, niin samalla ilmoitettiin tuon Showcase presents: Tales of the Unexpectedin sisältö. Eli sisältää sarjan 20 ekaa numeroa 50-luvulta.
-
Ihan tuttuja hahmoja iso osa tuon kannen hahmoista vaikka DC-lukemisto on pääasiassa eventtejä.
-
Mitäs näitä DC:n showcaseja nyt onkaan tullut suomeksi? Batmanin Jätti, Jonah Hexiä, Kersantti Rockia ja Vihollisässää. Muita?
-
Mitkä kolme showcasea kaikista ilmestyneistä suomentamattomista showcaseista, jotka eivät liity Jonah Hexiin, teidän mielestänne pitäisi kääntää suomeksi? Mitkä niistä on ylipäätään lukemisen arvoisia?
-
Miksi minä muistelen, että ensimmäinen Hexin showcase oli sisällöltään identtinen ensimmäisen suomalaisen Hex-tiiliskiven kanssa..? Kankkostahan ei sitten heti julkaistukaan, joten Egmont teki oman koosteensa.
-
Miksi minä muistelen, että ensimmäinen Hexin showcase oli sisällöltään identtinen ensimmäisen suomalaisen Hex-tiiliskiven kanssa..? Kankkostahan ei sitten heti julkaistukaan, joten Egmont teki oman koosteensa.
Suomalaisessa ei ollut niitä ei-hex tarinoita kai jotka oli showcasessa.
-
Näinhän se olikin!
-
Kirjoittajina Kirbyn piirtämissä jaksoissa olivat Herron (3), Dave Wood (4), Bernstein, Kirby itse ja kuuluisa "unknown". Ensimmäisen sarjan kirjoittaja oli Bill Finger joka on tuosta listasta unohdettu.
Bill Finger tosiaankin "unohdettiin", vaikka oli yksi Batmanin luojista.
Batman’s ‘secret’ co-creator died 40 years ago today. What’s it take to get him some credit? (http://www.washingtonpost.com/blogs/comic-riffs/post/batmans-secret-co-creator-died-40-years-ago-today-whats-it-take-to-get-him-some-credit-a-author-hopes-google-can-help/2014/01/18/15291010-8050-11e3-93c1-0e888170b723_blog.html?wprss=rss_comic-riffs)
Miehen mainetta yritetään postuumisti parantaa, jos vaikka Google-doodle satavuotispäivänä.