Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvantekijöiden keskustelut => Luomistyö, käsikirjoittaminen ja kääntäminen => Aiheen aloitti: Kapteeni Kenguru - 22.08.2005 klo 17:41:20
-
Lukkoon ja bannia, jos tästä on jo ollut puhetta:
Olisipa mielenkiintoista tietää, että minkälaisia kuvitelmia Kvaakkilaisilla on tulevaisuudesta.
Aikarajoja en sen tarkemmin rupea määrittelemään, ihan mitä vain ensi viikosta vaikka viidensadan miljardin vuoden päähän tai vielä kauemmas jos siltä tuntuu.
Olen jo jonkin aikaa suunnitellut tulevaisuuteen sijoittuvaa sarjaa - jotkut muistanevat kun aikoinaan kyselin roboteista - ja se projekti näyttää nyt tällä hetkellä vähän huonolta. Niin huonolta etten kehtaa luonnoksia tänne laittaa, mutta jos siitä nyt edes novellin saisi väännettyä, jolla voisi vaikka osallistua Portin kirjoituskilpailuun. Tiedän tiedän, tämä on sarjakuvafoorumi..
Mutta olisi ihan kiva saada muutama ideanpoikanen, joita sitten voin pölliä ja tulla uudeksi Neil Gaimaniksi ja myydä tarina eteenpäin Hollywoodiin ja saada kauheasti rahaa.
Ajattelin laittaa tämän tuonne vapaan keskustelun alueelle, ehkä ideoitakin tulisi silloin vapautuneemmin, mutta tänne se sopinee paremmin. Mistä sen tietää, ehkä joku toinenkin suunnittelee tieteissarjaa ja kaipaisi vähän virikkeitä.
Itselläni on kaksi erilaista kuvitelmaa tulevaisuudesta. Toinen on lyhyesti sanottuna kertomus ajasta, jolloin ihmiskunta lentelee ympäri avaruutta ja rikkoo kaiken. Tämä on se epärealistisempi ja lapsellisempi kehitelmä, jota olen hahmotellut hieman enemmän.
Toinen taas kertoo ydinsodan jälkeisestä ajasta ja on realistisempi, mutta ehkä myös hivenen tylsempi (http://www.angelfire.com/comics2/kengurumaailma/erotiikka/living_after_midnight.GIF).
-
Hieno otsikko.
Tulevaisuudessa olen vähän vanhempi ja mulla on lapsi tai pari. En kyllä osaa sanoo missä oon tai mitä teen työkseni. Varmaan jotain sarjakuvaan liittyvää edelleen.
Näin hyvä mielikuvitus mulla on. Ei tuu uutta filipkoodikkiä näillä avuilla. :P
-
tulevaisuudessa,,, kun ihmiset ovat keksineet lääkkeen vanhenemiseen, ja olen oikeasti miljardi vuotta vanha, julkaisen sarjakuvan jossa kerrotaan nykyhetkestä. se lykätään sivuun koska se on täyttä "fantasiaa" joopa joo,,, :'(
-
Itse pidän scifistä joka on oikeastaan jo todellisuutta. Alien 2:ssa on hyvin vähän scifiä. Tapahtumapaikkana on vieras planeetta, mutta aseet ovat aika realistisia. Voisi kuvitella että sellaisilla parinkymmenen vuoden päästä räiskitään. Samoin William Gibsonin cyberpunk-scifi on hyvin realistista.
Novellien sarjassa yksi suurista suosikeistani on Frank Herbertin Tilaa pianolle (Passage for Piano, 1973), joka löytyy Maailma mielen mukaan kokoelmasta. Se voisi yhtä lailla kertoa muutosta Brasiliaan, mutta kertoo avaruuteen lähtemisestä.
Tiedän kyllä että jotkut pitävät täysin päinvastaisesta scifistä, itselleni ei esim. Cordwainer Smith uppoa millään.
-
Minä tiedän. Tulevaisuudessa tapahtuu kamalia. :P
http://members.surfeu.fi/omnion/kotomaa/kirjat/historia/hisindex2.htm
Uskon kyllä että uusi öljykriisi ja kasvihuoneilmiö muuttavat maailmaa aika radikaalisti tässä ihan lähivuosina. Toivon että olen väärässä.
-
Jo lähitulevaisuudessa ihmisillä alkaa olla hyvin erilaisia maailmoja, niin erilaisia, että he enenevässä määrin eivät ymmärrä toisiaan. Syntyy yhä enemmän erilaisia pieniä yhteisöjä, kuten Kvaak, joissa samanmieliset ihmiset pitävät seuraa. (Jo nyt, ainakin minulla, on vaikeuksia ymmärtää ihmisiä, joiden elämä on Salkkareita ja Seiskaa, en ymmärrä mistä he puhuvat ja he eivät ymmärrä mistä minä puhun).
Yhdysvalloissa syntyy voimakas reaktio fundamentalismia (intelligent design, pro life) vastaan, samaan tapaan kuin Britanniassa ylisiveän viktoriaanisen ajan jälkeen syntyi vapaamielinen edvardiaaninen aika. Tämä johtaa muuttoliikkeisiin eri osavaltioiden välillä niin että poliittiset rajat entisestään kärjistyvät.
Lähi-idän kriisit vain pahenevat uskonnollisten, etnisten ja taloudellisten kiistojen takia. Länsimaailman kehitettyä vaihtoehtoisia energiamuotoja öljyn arvo alkaa romahtaa ja mullahit saavat vallan Saudi-Arabiassa ja muissa alueen maissa. Terroriteot länsimaissa vähenevät, kun islamistit pääsevät valtaan "omissa" maissaan. Heidät unohdetaan köyhyyden ja sorron keskelle.
Tuvalu ja Turku peittyvät hiljalleen veden alle.
Suomessa teollinen tuotanto vähenee ja taiteet nousevat kukoistukseen; musiikki, kirjallisuus, sarjakuvat, elokuvat, arkkitehtuuri ja mediataide saavat kaikki kansainvälisen tason edustajia. Taiteilijat ja arkkitehdit ovat uutta eliittiä. Poliitikka muuttuu entisestään virkamiesvetoisemmaksi. Presidentin virka muuttuu edustusviraksi. Suomi ei sittenkään liity Natoon, koska kukaan ei uskalla tehdä päätöksiä mihinkään suuntaan.
Venäjä on Venäjä on Venäjä.
-
Kekkosta pistäneestä hyttysestä saadaan Kekkos-DNA:ta jonka avulla Kekkosia kloonataan. Hullu Keminmaalainen yrittäjäksi ruvennut entinen poliitikko perustaa Kekkospuiston joka on täynnä kloonattuja Kekkosia. Jokin menee vikaan ja Kekkoset riehaantuvat
-
1. Terroristit räjäyttävät ydinpommin. Uhrien määrä jää kuitenkin muutamiin satoihin. Pommin ympäristövaikutuksia vähätellään. Vasta vuosia myöhemmin sen todetaan aiheuttaneen syöpää ja epämuodostumia, mutta valtiota ei saada tuomiolle salailusta ja huonosta asioiden hoidosta.
2. Ilmastomuutos etenee, mutta pahimpia odotuksia hitaammin. Myrskyt, tulvat ja epävakaat sääilmiöt ovat yhä enemmän läntisen(kin) maailman arkipäivää. Kahdenkymmen vuoden päästä ihmisillä on kuitenkin jo muuta huolehdittavaa kuin ekokatastrofi (ks kohta 5.)
3. Vakavat kulkutaudit tulevat yhä enemmän ihmiskunnan riesaksi. Eräs niistä tappaa tuhansia ihmisiä muutamassa päivässä ennen kuin se saadaan aisoihin. Ihmiset alkavat suojautua taudeilta neuroottisesti. Jotkut jopa välttelevät sukulaisiaan, ja pitävät kasvomaskeja ja hansikkaita liikkuessaan kaupungilla.
4. Tehomaatalous lakkaa melkein kokonaan. Sen syrjäyttää halpa geenituotettu ruoka ja kalliimpi mutta terveellisempänä pidetty luomuruoka. Eläinperäisten sairauksien pelossa ihmiset syövät yhä enemmän kasvisruokaa. Geeniviljelmät karkaavat käsistä ja aiheuttavat pysyviä muutoksia kasvi- ja eläinkuntaan.
5. Väistö lisääntyy kolmansissa maissa ja talousmaat kiristävät pakolaiskäytäntöjään, mikä aiheuttaa aseellisia konflikteja rajaseuduilla. Suursodan pelko kolkuttelee ovella.
6. Suomessa tehdään ensimmäinen poliittinen murha sitten Bobrikovin.
-
Mielenkiintoisia vastauksia tähän mennessä, kiitos niistä. Erityisesti tämä oli hauska:
Tulevaisuudessa olen vähän vanhempi ja mulla on lapsi tai pari. En kyllä osaa sanoo missä oon tai mitä teen työkseni.
Lienen sitten toinen ääripää, koska jo ala-asteella sain kritiikkiä kirjoittamisen suhteen tasan kahdessa asian takia: Käsialan ja liiallisten mielikuvitusjuttujen takia.
Nyt näin 2000-luvulla operoin tietokoneella, aivan kuten silloin oletinkin, joten käsialaongelmat ovat historiaa. Mutta aina kun ainekirjoitustunnilla täytyi kirjoittaa aiheesta "miten vietit joululomasi" tai "tiedän mitä teit viime kesänä" niin se tuntui tylsältä ja jopa vastenmieliseltä. Vasta ylemmillä luokilla tajusin, ettei opettaja kuitenkaan voinut tietää että söinkö mustikoita vai mansikoita kesämökillä ja missä laitteissa kävin Linnanmäellä, vaan siinäkin saattoi käyttää mielikuvitustaan - kunhan ei vain jäänyt kiinni, sillä valehtelu on syntiä.
Nykypäivänäkään en koe omaelämäkerrallisuutta omaksi ilmaisumuodokseni. Voisinhan tietysti tehdä sarjakuvan vaikkapa viime kesän festarireissuista Saunaan ja Tuskaan, mutta ihan oikeesti, ketä muka kiinnostaa että kuka joi mitä ja kuka pani ketä?
Sitten taas hieman omia käsityksiäni tulevaisuudesta. Ihmiskunta jakaantuu neljään eri kastiin:
- Robotit. Alin luokka, ei oikeuksia sen enempää kuin roomalaisten orjillakaan oli. Jotkut robotit ovat "perinteistä sorttia" eli metallista ja muovista kasattuja keinotekoisia olentoja, joissakin on hieman bionisia osia. Kategoriaan soveltuvat myöskin ne kloonit, joiden omat aivot on poistettu tarpeettomina.
- Kyborgit, eli ihmisen ja koneen risteytykset, myöskin geenejä on saatettu muokata rajusti. Raskaat ja likaiset työt tekevä luokka. Yksilöiden ulkonäkö saattaa olla ties kuinka omituinen tai groteski, joku on esimerkiksi muokattu sopeutumaan avaruuden ja toinen vedenalaisiin olosuhteisiin.
- Melkein normaalit, vain jokunen biosiru aivoissa tai lieviä geenimuunnoksia, ehkä myös symbioosisuhde nanobottien kanssa on mahdollinen. Esimiesasemassa kyborgeihin nähden.
- Normaalit, eli fyysisesti täysin meidän kaltaisemme. Pitävät itseään täydellisinä olentoina ja halveksivat kaikkia muita luokkia.
-
<snip>- Robotit. Alin luokka, ei oikeuksia sen enempää kuin roomalaisten orjillakaan oli. Jotkut robotit ovat "perinteistä sorttia" eli metallista ja muovista kasattuja keinotekoisia olentoja, joissakin on hieman bionisia osia. (...) Normaalit, eli fyysisesti täysin meidän kaltaisemme. Pitävät itseään täydellisinä olentoina ja halveksivat kaikkia muita luokkia.
Hei, tämähän on kuin sarjakuvasta Markos, robottiajan sankari.
-
Hei, tämähän on kuin sarjakuvasta Markos, robottiajan sankari.
Ai hitto, niinpäs onkin. No, pitää kehitellä jotakin muuta.
Mites olisi sellainen skenaario, jossa ihmiskunta lähtee tähtiin tuhoamaan muita rotuja koska ne ovat niin vastenmielisiä ja täällä Maan pinnalla lakia valvovat tuomarit ajelevat moottoripyörillä ympäriinsä ja ampuvat kaikki jotka rikkovat lakia?
-
Ai hitto, niinpäs onkin. No, pitää kehitellä jotakin muuta.
Mites olisi sellainen skenaario, jossa ihmiskunta lähtee tähtiin tuhoamaan muita rotuja koska ne ovat niin vastenmielisiä ja täällä Maan pinnalla lakia valvovat tuomarit ajelevat moottoripyörillä ympäriinsä ja ampuvat kaikki jotka rikkovat lakia?
Äh, tuollainen ei menisi ikinä läpi! Aivan liian kaukaa haettua.
Entäs tämä? Aurinkokuntaan saapuu valtava, pallonmuotoinen avaruusalus. Maa lähettää sinne tutkimusretkikunnan ja aluksesta löytyy kaikenlaisia ihmeellisiä laitteita ja elämänmuotoja. Sen kummempaa juonta ei tarvita.
Jos juttu lähtee vetämään, siihen voisi tehdä vaikka pari jatko-osaa. Trilogian.
-
Aurinkokuntaan saapuu valtava, pallonmuotoinen avaruusalus. Maa lähettää sinne tutkimusretkikunnan ja aluksesta löytyy kaikenlaisia ihmeellisiä laitteita ja elämänmuotoja.
Hei joo, sitten ne oudot elämänmuodot voisivat ryhtyä valloittamaan planeettaamme kuolemansäteellä ja muotoaan muuttava tappaja-androidi lähetettäisiin aikamatkalle muuttamaan menneisyttä parempaan suuntaan.
Ei mutta tosissaan, scifissä on se ongelma että kokonaan uusia ja omaperäisiä ideoita ei joka päivä näe, vaan homma perustuu pitkälle kierrätykseen. Tai voi tietysti olla että olen lukenut vääriä teoksia. Mitäs kaikkia näitä kliseitä nyt onkaan, sädepyssyt ja robotit ja tämmöiset. Liekö enää edes mahdollista keksiä mitään todella omaa, täytynee vain tyytyä poimimaan parhaat kliseet ja koota niistä itseään miellyttävä soppa.
-
- Kyborgit, eli ihmisen ja koneen risteytykset, myöskin geenejä on saatettu muokata rajusti. Raskaat ja likaiset työt tekevä luokka. Yksilöiden ulkonäkö saattaa olla ties kuinka omituinen tai groteski, joku on esimerkiksi muokattu sopeutumaan avaruuden ja toinen vedenalaisiin olosuhteisiin.
- Melkein normaalit, vain jokunen biosiru aivoissa tai lieviä geenimuunnoksia, ehkä myös symbioosisuhde nanobottien kanssa on mahdollinen. Esimiesasemassa kyborgeihin nähden.
- Normaalit, eli fyysisesti täysin meidän kaltaisemme. Pitävät itseään täydellisinä olentoina ja halveksivat kaikkia muita luokkia.
Entäs näin:
- Kyborgit, jotka ovat antaneet muunnella ruumistaan tiettyihin olosuhteisiin ja töihin sopiviksi. Työntekijät ovat tietysti yrityksille velkaa ruumiistaan, ja heidän sopimuksensa pituus on 20-30 vuotta, jonka jälkeen työstä saa lähteä mutta osa kyborgiudesta puretaan.
- Kauniit kyborgit. Parempi luokka, jossa vartaloa on muokattu kauniimmaksi ja urheilullisemmaksi, sekä vartaloon on lisätty viihdetekniikkaa kuten tv-ruutuja, puhelimia ja voimia lisääviä osia.
- Normaalit, eli hipit ja köyhät, jotka haluavat elää luonnonmukaisesti, tai joilla ei ole varaa muokata vartaloaan.
-
Uskon kyllä että uusi öljykriisi ja kasvihuoneilmiö muuttavat maailmaa aika radikaalisti tässä ihan lähivuosina. Toivon että olen väärässä.
Tähän kommenttiin on helppo yhtyä - kaikilta osin. Ilmastonmuutokset ovat jo nyt melko huomattavia ja tulevaisuudessa tuskin asiat ovat ainakaan paranemaan päin.
Lähi(?)tulevaisuudelta toivon täydellistä ja maailmanlaajuista siirtymistä puhtaiden energiamuotojen (kuten vety-, tuuli- ja aurinkoenergia) käyttöön, jotta maailmasta olisi jotain jäljellä vielä mahdollisille jälkipolvillekkin.
-
Lue pari Greg Eganin kirjaa. Vaikka Quarantine ja Permutation City.
Kun toivut kokemuksesta, lienet saanut melko pitkäksi aikaa ideoita.
Toisaalta ne lienevät melko vaativia ainakin sarjakuvan pohjaksi... ;D
-
Mitäkö tulevaisuudessa tapahtuu? Minun veikkaukseni:
1) Me kaikki kuollaan
2) Syntyy lisää ihmisiä, ja nekin kaikki kuolee
Rmäki
-
Mitäkö tulevaisuudessa tapahtuu? Minun veikkaukseni:
1) Me kaikki kuollaan
2) Syntyy lisää ihmisiä, ja nekin kaikki kuolee
Rmäki
Ykköskohta on saletti, kakkosesta ei tiedetä, koska ei olla sitä kokemassa.
-P.
-
Entäs näin:
Tuohan voisi olla tilanne parisataa vuotta ennen omaa versiotani. Sitten homma karkaa käsistä ja lopulta ihanteeksi tulee mahdollisimman puhdas ihminen.
Ei silti, tuskinpa elämä tulevaisuudessakaan on aivan mustavalkoista ja esimerkiksi sellaisia ihmisiä löytyy jotka ihailevat kyborgeja ja myös toisinpäin. Eli siis poikkeusyksilöitä löytyy aina. Mutta ihmiset ovat kivikaudelta asti pelänneet uusia ja vieraita asioita, joten jos työkaveri sattuu mainitsemaan että hänen geenejään on pikkuisen ropeloitu, jonka ansiosta hän kestää voimakkaita radioaktiivisuuksia, voi jyrsiä reiän betoniseinään ja hänellä on suuret lepakonsiivet selässä, niin helposti se voi aiheuttaa pientä kummeksuntaa, kateutta ja jopa syrjintää.
Itse tykkään enemmän pehmeästä scifistä (http://fi.wikipedia.org/wiki/Scifi), jossa tieteellinen realismi on toissijaista. Tulevaisuudessa voidaan tehdä vaikka mitä keksintöjä, joita ei vielä olla kehitelty edes teoriassa. Muistan kun televisiot olivat vielä mustavalkoisia - ehkä vielä jonakin päivänä kyborgit ovat itsestäänselvyys?
(http://www.dio.net/pictures_cd/angry_machines_front.jpg) (http://www.dio.net/pictures_cd/angry_machines_front_big.jpg)
Lue pari Greg Eganin kirjaa. Vaikka Quarantine ja Permutation City.
Kiitos vinkistä, pitääpä joskus tutustua paremmin. Hänen tekstejään ei ole taidettu suomeksi julkaista kuin pelkkä muutaman sivun novelli Tähtivaeltajassa.
Suomen kielisistä tieteiskirjoista haluaisin taas kerran kehua Risto Isomäen novellikokoelmaa Kristalliruusu erityisesti niille, joiden mielestä scifi on lähinnä pelkkiä pikkupoikien seikkailukertomuksia. Jos tuokaan kirja ei auta asiassa, niin kyseessä lienee toivoton tapaus.
Lopuksi herkkupala pessimisteille, eli erilaisia maailmanlopun skenaarioita (klikkaa kuvaa):
(http://www.exitmundi.nl/robotkop.jpg) (http://www.exitmundi.nl/exitmundi.htm)
-
Mitäkö tulevaisuudessa tapahtuu? Minun veikkaukseni:
1) Me kaikki kuollaan
2) Syntyy lisää ihmisiä, ja nekin kaikki kuolee
Rmäki
Miten tämä eroaa menneisyydestä?
-
Miten tämä eroaa menneisyydestä?
Kts. kohta 1. Tai en minä kyllä teistä muista tiedä, jos vaikka olettekin jotain zombeja.
-
Kts. kohta 1. Tai en minä kyllä teistä muista tiedä, jos vaikka olettekin jotain zombeja.
Internetissä kukaan ei tiedä, että olet zombie.
-
hmm, kokeillaanpas mitä saadaan kun ympätään kaikki nuo edellä mainitut scifi-kliseet ja muutama muu yhteen. Seuraa ääripessimistinen tulevaisuuskuvitelma:
Teollisuus kasvaa entisestään. Ihmiskunta on juuri toipunut viimeisestä suuresta sodastaan jossa räjäytettiin valtavia ydinpommeja sekä uutta kuolemansädettä joka poltti mantereen kokoisen reiän ilmakehään. Ilmakehän saasteiden määrä kasvaa. Tämän seurauksena ukkosmyrskyjen ja salamoinnin määrä kasvaa ja kasvihuoneilmiö voimistuu. Syntyy uusia, tuhansia kertoja nykyisin tunnettuja salamoita voimakkaampia. Tämän seurauksena taas jäätiköt sulavat ja koko maapallon ilmasto muuttuu. Ihmiset rakentavat suuria kelluvia lauttakaupunkeja joita päällystävät suojakuvut. Vain muutama vuorenhuippu on säilynyt muistoan entisistä mantereista.
Ennen suurta sotaa ihmiset olivat karsineet epämuodostuneet ja potentiaaliset haittatapaukset jo alkiovaiheessa pois. Sodan jälkeen ylimystö kuitenkin huomaa tarvitsevansa työntekijöitä (orjia) tehtaisiinsa joten esikarsinta loppuu. Tulevaisuudessa jokainen hylkiö on tervetullut lisä infrastruktuuriin. Niin kauheaa työtä ei enää ole etteikö ihmistä voisi laittaa sitä tekemään.
Köyhyys kasvaa, erot köyhien ja rikkaiden välillä kasvavat. Ihmisten ruumiit eivät enää kestä rapautunutta ilmakehää. Ihminen saa valjastettua salaman energian käyttöönsä ja tekee kokeita. Kokeissa käytetään köyhiä ihmisiä koska eläimet on tapettu sukupuuttoon. Köyhät, epämuodostuneet, heikot ja kaikki poikkeavat yksilöt pakotetaan vedenalaisiin tehtaisiin ja koelaboratorioihin. Näistä "roskayksilöistä" tehdään uuden tekniikan avulla kyborgizombeja, salamoinnista saadun energian avulla nämä pystyvät liikkumaan mutta ovat käytännössä jo kuolleita. "Roskayksilöiltä" otetaan käyttökelpoisia elimiä rikkaiden käyttöön. Osa elimistä syödään ja osa käytetään uusiksi. Rikkaat nautiskelevat näistä gourmee aterioista, vaikka suurin osa rikkaista onkin hankkinut itselleen robottikehon, osa jopa siirtänyt tietoisuutensa kokonaan koneisiin ja jättänyt ihmisruumiinsa kokonaan mätänemään. Teknologiassa tapahtuu valtavia harppauksia koska ihmisoikeusjärjestöt on kielletty lailla. Ihminen pääsee vihdoinkin kuuhun.
Ihmiskunnasta suurin osa on steriloitunut, mutta ihmiskunta ei kuole sukupuuttoon vaan ottaa kloonauksen käyttöönsä.
Koska tämä on totta kenestäkään kovia kokeneesta hylkiöstä ei nouse suurta sankaria joka tekisi maailmasta kertaheitolla paremman.
Enemmänkin ideoita olisi mutta ne liittyvät tekeillä olevaan sarjakuvaprojektiin joten niitä en viitsi kertoa.
-
Jos muuten kyborgeja suunnittelette, niin kannattaa muistaa niiden ulkonäöstä sen verran, että metallin ja ihmiskasvojen risteytys jossa toinen silmä on korvattu mekaanisella, on vanha idea - tosin jos ette suunnittele sarjakuvasankaria, vaan olette insinöörinä jossakin salaisessa tutkimuslaitoksessa niin sitten tuskin haitannee niin paljon jos kliseisiin sortuu.
Kas tässäpä Mean Machine:
(http://www.2000ad.org/thrillpower/meanmach.jpg)
Teinititaanien oma Cyborg:
(http://www.hyperborea.org/flash/images/cyborg-classic.gif)
Tämä hurmaava veikkonen taas on nimeltään Deathlok:
(http://www.supermegashow.com/pics2004/deathlok.gif)
Jopa Eddie on ehtinyt poseeraamaan kyborgina (kuvaa klikkaamalla saa sen isommaksi):
(http://ironmaiden.webvis.net/images/Eddie/Thumbnails/Eddie-Somewhere-On-Tour.jpg)
(http://ironmaiden.webvis.net/images/Eddie/Eddie-Somewhere-On-Tour.jpg)
Saas ny nähdä koska tuollaisia alkaa oikeasti tulla kadulla vastaan.
-
Saas ny nähdä koska tuollaisia alkaa oikeasti tulla kadulla vastaan.
Viimeistään Tähtivaeltaja-päivillä 10.9. Melkoisia Techno-Billejä (kts. Dilbert) ovat monet scififistit jo nyt. Ei tässä seuraaviin 100 vuoteen mitään ihan järisyttävää tapahdu, ellei ydinsotaa tule. Viihde- ja kommunikointivempeleet vaan kehittyy ja nojatuolit veltostuu.
Viimeksi kuluneiden 100 vuoden aikana on maailmanloppu tullut "aivan varmasti" jo neljä kertaa. Vuosituhannen vaihteessa viimeksi. Eiköhän tässä itekin pääse kaikessa rauhassa hautaan asti ilman että mitään ikävämpiä välillä sattuu.
-
Tässä äsken radiosta uutisia kuunnellessa tuli mieleen uusi teoria mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Nimittäin näillä näkymin bensan hinta kasvaa kohta sellaiseksi, että ihmiset jättävät autoilun pikkuhiljaa kokonaan. Kyse ei ole kuin korkeintaan vuosikymmenistä. Autoiluun tottuneet nykyihmiset ovat jo laiskistuneet niin pahasti etteivät jaksa enää siirtyä kävelyyn. Ja usealla yksityisautoilijalla on vielä kaupanpäälle asennevamma ja pelko yleisiä liikennevälineitä kohtaan. Kaikkihan me tiedämme minkälaisia vaarallisia huligaaneja ja ties mitä pissiksiä esimerkiksi Helsingin rautatieasemalla majailee.
Seuraus= Ihmiset jäävät koteihinsa sohvan pohjalle makailemaan. Siitä ei muodostu mitään käytännön-ongelmia, sillä internetistä ja kännykällä saa tilattu kaiken tarvitsemansa kotiinkuljetuksella. Kuriiripalvelujen pomot sitten pakon edessä keksivät vaihtoehtoisen polttoaineen öljylle, jotta voivat jatkaa bisneksen pyörittämistä . Esimerkiksi vesi saattaa osoittautua hyväksi vaihtoehdoksi. Vantaan joki tyhjennetään ja muutetaan menovedeksi, sitten on pizzatakseilla tarpeeksi menovettä, että pääsevät ajamaan lähes ilmaiseksi minne lystäävät. Suurelle yleisölle tätä ei tietenkään kerrota ja kaikkeen toimitettuun tavaraan tuleekin bensalisä. Kaikki elävät onnellisina elämänsä kaksikymmentäneljä vuotiaiksi, kunnes saavat slaagin liiallisesta roskaruoan syömisestä ja kuolevat.
-
Mutta onhan ollut huhuja että yli sata vuotta vanhan keksinnön, polttomoottorin, tilalle olisi jo moneen kertaan keksitty korvaavia vaihtoehtoja. Rikkaat öljy-yhtiöt olisivat vain ne ostaneet piiloon. En usko kuitenkaan että vaihtoehto olisi likavettä.
Kaverini tutki asiaa lopputyötä tehdessään, ja havaitsi että jokaisen autoyhtiön hallituksessa istuu jonkun öljy-yhtiön edustaja, joka tietysti huolehtii siitä mitä ainetta tankkeihin laitetaan.
-
Tulevaisuudessa paljastuu että nykyinen Paavi on maailman ensimmäinen ihminen joka ei kuole koskaan. Tämä asia tulee myös Paaville itselleen yllätyksenä, eikä hän oikein tiedä miten siihen pitäisi suhtautua.
-
Tulevaisuudessa polkupyöräilystä tulee melko suosittua
-
Tulevaisuudessa polkupyöräilystä tulee melko suosittua
;D
Hittolainen, milloinkohan olen viimeeksi saanut näin hyvät naurut.
Kristallipalloni kertoo myös kenkäkauppojen pörssikurssien lähtevän rajuun nousuun.
-
Minä haluaisin nähdä kerrankin tulevaisuuden utopioita. Positiivisia tulevaisuus kuvia.
Niin kuin Star Trek, Superman lehtien tulevaisuus kuvat...jotain.
Aina vaan zombeja, maailmanloppua ja poliittista kaaosta.
Osaako joku keksiä tuelvaisuuden, jossa vain hyvin harva kuolee?