Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Toimintasarjakuvat => : puro 08.02.2005 klo 14:36:52
-
Kun nyt tuli kyseltyä aikaisemmassa aiheessa DC:n puolelta (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=2101.0) samat, otetaan käsittelyyn Marvel.
Mitkä ovat mielestäsi sellaiset Marvelin tarinakokonaisuudet, jotka ovat joko jääneet liian vähälle huomiolle Suomessa (tai jopa kokonaan julkaisematta) tai toisaalta kuuluvat ns. pakolliseen lukemistoon? Kaipaisin viitteitä hyviin Essential-paketteihin yms, koska oma keräily on ollut aika suomalaispainotteista ja nyt esim. http://www.amazon.com: ilta sais kätevästi tilattua edullisesti noita klassisempiakin trade paper backeina.
Heitetään nyt keskustelun pohjaksi ainakin Dark Phoenix Saga, joka julkaistiin aikoinaan Ryhmä-X:ssä vuonna '85 ja myöhemmin ihmesarjassa mustavalkoisena. Ja kokonaan Suomessa skipattiin esim. X-tinction Agenda, joka oli kuitenkin ihan messevä paketti.
Mitäs muita?
-P.
Muokkasin otsikkoa muiden vastaavien kanssa yhteensopivaksi. -joe-
-
Ensimmäisenä nyt nousee mieleen Elektra Assasin, jota oli pitkään vaikea saada edes alkuperäiskielellä...
-
Uutuuksista Mike Allredin X-Force ja myöhemmin X-Statics tuovat hiukan erilaisen kuvan karusta mutanttien selviämistaistelusta: porukkaa palvotaan kuin bändiä ja kuvataan kuin tosiTV:tä.
Myös Alan Davisin Excalibur oli poikkeuksellisen hauska mutta hieman sadunomainen kokemus.
Death of Captain Marvel oli firman eka graafinen romaani, tekijänä Jim Starlin.
Itseäni kiinnostaisi ainakin meillä täysin näkymättömät Defenders ja Adam Warlock (okei, viimeisen tuoreempia seikkailuja nähtiin 90-luvun Marveleissa, ja yksi Puolustaja näyttäytyi Hämiksen kera jossakin 80-luvun team up-spessussa)
-
ja yksi Puolustaja näyttäytyi Hämiksen kera jossakin 80-luvun team up-spessussa)
Onhan Puolustajia sentään näkynyt Hulkin omassa lehdessä 80-luvulla (83 muistakseni) ja muistaakseni olisi ilmestynyt yksi albumi missä seikkaili Puolustajat (Muistan vain että siinä Hulk ja joku ryhmä jonka oletan olleen Puolustajat). Niin ja alkuperäisiä Puolustajia on toki näkynyt aina silloin tällöin (Hulk, Tohtori Outo, Silver surfer ja Namor). Tosin ei Puolustajien jäseninä. No eihän tämä todellakaan ole paljon ja ainakin 80 luvulla kun ryhmä mainittiin niin oli kiinnostusta tietää siitä vähän lisää.
-
Minä haluaisin nähdä 60-luvun hörhöimmät Tohtori Stranget... Mutta olenkin outo.. 8)
Timo
-
Pidin kovasti aikoinaan Kung Fu -lehdestä. Piirrostyyli oli muistini mukaan henkeäsalpaavan upeaa... Oliko se sitä oikeasti, olisi kiva nähdä uusintajulkaisun muodossa.
-
Alkuperäistä X-meniä. Sitähän on yksi Essential-kokooma. Ite oon ostellu Early X-men -lehtiä, kun on sattunu eteen tulemaan. Tarkoitan siis sekä Kirbyn kuvittamia että myöhempiä. Piirsihän Neal Adamskin sitä.
Joen kanssa ehdottomasti samaa mieltä, että Leen ja Ditkon Hämiksistä.
-
Sittemmin lehti muuttui eräänlaiseksi vaihtoehtosankariryhmäksi. Hulk taisi olla mukana pitkään joka numerossa, mutta muut sitten olivat lähinnä Ö-luokan hahmoja: Hellcat, Valkyrie, Nighthawk olivat eniten mukana. Samoin demoniksi muuttunut 80-vuotias mies, Gargoyle. Tri Strange oli myös usein mukana, muttei läheskään aina. Strangen opetuslapsi/tyttöystävä Clea oli joskus mukana.
Vastaavasti Welzun kaipaamat alkuperäiset X-Miehet ovat niin 60-lukua että...en ihmettele että niiden seikkailuille pantiin stoppi 70-luvulle tultaessa. Siinä yhdessä Essentialissa on jo parhaat tarinat, ja siinäkin loppua kohden jo taso laskee.
Hulk oli joidenkin ilkeämielisten mukaan Defenderseissä ainoana suositumpana hahmona pelkästään edistämässä lehden myyntiä. Omalla tavallaan Defenders oli kiinnostava, mutta sen taso vaihteli aika rankasti.
Minäkin kaipailisin vanhempia X-Menejä. Ainakin nuo Neil Adamsin piirtämät numerot ja miksi ei myös niitä edeltävät Jim Sterankon tai Barry Windsor-Smithinkin. Itseäni kiinnostaisivat myös Byrnen kautta edeltäneet Dave Cockrumin piirtämät jutut.
Kostajista ainakin John Busceman 60-luvulla ja Perezin 70-luvulla piirtämistä lehdistä tai Roger Sternin ja John Busceman 80-luvun jutuista saisi muutamankin laadukkaan julkaisun verran luettavaa.
Jos uusi Conan menestyy, niin seuraavaan albumiin voisi suomentaa ainakin Barry Windsor-Smithin piirtämät Song of Red Sonja ja Red Nails. Frank Thornen Red Sonja on kanssa ihan hauskaa luettavaa.
Wally Woodin Daredevilit haluaisin myös lukea. No, omasta puolestani melkein mitä tahansa Woodia voisi julkaista suomeksi.
Nuo aiemmin mainitut Jim Starlinin Captain Marvelit ja Warlockit sekä Steve Gerberin Howard the Duckit olisivat kyllä ehdottomia. Ja sitten kanssa niitä Ditkon Hämähäkkimiehiä pitäisi jokaisen saada muodossa tai toisessa.
-
Cockrumhan ei ehtinyt X-meniä piirtää ennen Byrneä kuin vajaat 15 numeroa (94-107 + giant size, 110 oli kai fill-in). Jaa että Windsor-Smith ja Sterankokin on rustaillut X-meniä? Sittenpä vaan paranee. Ja Buscemakin oli ainakin vähän (se kaksiosainenhan, mikä julkaistiin Ryhmä-X:ssä v. 1985 oli puoliksi Adamsin ja Busceman kuvittama) mukana. Tarinan suhteen ehkä olenkin sitten samaa mieltä Joen kanssa. Kyllä noi Kirbyn piirtämätkin tuntuu olevan vähän jäykkiä vaikkapa Ihmenelosiin verrattuna. Mutta mulla (piirtäjänä) tuntuu kuvitus vaikuttavan enempi.
Eikös muuten Kostajien Kree-Skrulli -sota ole se, mikä esitettiin Sarjakirja 105:ssä? Joka tapauksessa sen vois julkaista uudelleen kokonaisena ja kunnon koossa.
Ja alkuaikojen Hulkia olisi kiva nähdä. Olen lukenut Hulkin ekan Marvel Masterworksin, jossa on kai viisi (vai kuusi) ekaa Hulkia ja ne on hyviä. Oli myös mielenkiintoista nähdä Kirbyn kuvitusta Ditkon tussaamana. Ja kyllähän ne myöhemmät Trimben kuvittamatkin ainakin taiteen puolesta ovat hyviä. Ainaskin Severinin tussaamat.
Mutta niin kuin moni muukin, niin Kostajia haluaisin minäkin. Sekä Kirbyä että Buscemaa ja ehkä Pereziäkin. Ehkä vois seuraavalla Hesan reissulla ostaa Kostajien Essentialin...
-
Joo, noi ensimmäiset sivut hämäsivät mua. Niistä kun saa vaikutelman, että ennen 93:a oli jo paljonkin säpinää. Mutta tosiaan, sivumäärä täsmää viiden numeron kanssa (taitaa olla n. 110 sivua tossa Sarjakirjassa Visionin sisääntulosta lähtien). Eikös toi viimeinen tarina ole John Buscemaa? Ja sivut 50-59 näyttää myös siltä myös. Muutenhan tarina taitaa olla Neal Adamsin jälkeä?
-
Kree-Skrull War kokonaisena? Kyllä siinä minusta julkaistiin Avengers # 93-97 ihan kokonaisena. Jos joku sivu on jäänyt pois niin enpä ole huomannut.
Sarjakirjan ne alkusivut eivät olleet Avengersista. En tiedä mistä, luultavasti jenkkiläisestä kokoomauudelleenjulkaisusta. Numerossa 92 lopuksi näytettiin tuo uudempien Kostajien erottaminen, mutta se oli Sal Busceman piirtämä. Avengers-tarinat alkavat siitä kun Vision tulee sisään huoneeseen ja kaatuu naamalleen.
Pokkarin tarina otettiin alkusivuineen kaksiosaisesta Kree/Skrull War Starring the Avengers-lehdestä, joka julkaistiin syksyllä 1983 ja on itse asiassa aika hieno. Kyseisen julkaisun alkusivuthan ovat kooste aiemmista Avengers-numeroista.
Mainittakoon, että Kree/Skrull Waria seuranneet kolme numeroa olivat myös Windsor-Smithiä.
-
Minä haluaisin nähdä 60-luvun hörhöimmät Tohtori Stranget...
Joo! Toivossa on hyvä elää! Onneksi keväämmällä tulee Essential Dr. Strange 2, se helpottaa hieman.
-
Näin on, #97:n piirsi John Buscema, muut Neal Adams.
Plus 10 sivua numerosta 94 piirusti John Buscema, eli juuri ne Welzun mainitsemat pokkarin sivut 50-59.
-
Excalibur sivuutettiin mielestäni aivan liian nopeasti.
Age of Apocalypsesta taisivat Suomessa julkaista vain oleelliset osat.
Kokonaisuutena oli mahtava.
Viittaa ja Tikaria olisi voinut muutaman läpyskän verran jaksaa…
Samoin Nick Furya ja S.H.I.E.L.D.iä… noin niinkuin yleissivistysmäärällisesti.
-
Ja Byrnen Alfa-lentueestakin näytettiin vaan ne melkein tylsimmät (siis kokonaisuuteen nähden) jutut. Tietenkin Vartijan kuolema oli kova juttu, mutta ainakin minä tykkäsin paljon enemmän niistä soolojutuista ja muista.
-
Melkein Excaliburin veroinen sivuutus oli Generation X. Sitä julkaistiin yksi paksu MARVELin numero v. 1996, jonka jälkeen aika moni jäi kaipaamaan lisää, mm. minä. Ilmeisesti jatko kaatui ainakin siihen että mutanteilla meni tuolloin pohjoismaissa huonosti, Ryhmä-X:n lehtikin lopetettiin samana vuonna.
-
Melkein Excaliburin veroinen sivuutus oli Generation X.
Näiden nimenomaisten julkaisujen Age of Apocalypse -versiot, X-Calibre (Painajaisen ja Mystikon hieman väkivaltainen äiti-poika tiimi) ja X Generation (jossa Kolossi toimitti pääopettajan virkaa paljoa oppilaista piittaamatta), olivat nannaa joka ilmeisesti jätettiin pois…
-
Gen13 seikkaili kolmessa lehdessä ja neljässä seikkailussa, kohdaten Teriksen, Ihmeneloset, Gen-X:n ja Hämiksen.
-
Näiden nimenomaisten julkaisujen Age of Apocalypse -versiot, X-Calibre (Painajaisen ja Mystikon hieman väkivaltainen äiti-poika tiimi) ja X Generation (jossa Kolossi toimitti pääopettajan virkaa paljoa oppilaista piittaamatta), olivat nannaa joka ilmeisesti jätettiin pois…
Tämähän Kyseinen tarina nyt julkaistaan uudestaan, kirjana jenkeissä, että pitää saada se omaan kokelmaan. Harmillista, että näin hieno tarina jätettiin julkaisematta...
Myös Excaliburia julkaistiin liian vähän, koska siinä sattuivat olemaan juuri Painajainen ja muitakin hahmoja, mitä olisi ollut kiva nähdä. Generation X jäi niin pahaan kohtaan, että olisi sille myös saanut olla jatkoa...
-
Ei tullut ihan parhaita, kuten Seftonin ja Cerisen kissatappelu jäi välistä. (Vihaan kumpaakin ja ne tappelivat Kurt pojusta.) Myös se Excalibur vs. Armoton jäi julkaisematta, mutta onneksi joku oli heittänyt kyseisen lehden divariin.
Myös Kapteeni Britannian ja Megganin häät olisi ollut kiva nähdä ja kun Kurt johti hetken aikaa Excaliburia...
-
Myös Kapteeni Britannian ja Megganin häät olisi ollut kiva nähdä ja kun Kurt johti hetken aikaa Excaliburia...
...ja N-menejä... ;D ;D ;D
-
Minua on jo vuosia harmittanut kesken jäänyt tarina Hämähäkkimies 3/81:ssä. >:(Tarinahan alkoi TASM # 171 ja päättyi (The Man called) Nova # 12, jota ei koskaan suomessa julkaistu. Ja toinen oleellinen seikka joka on vaikuttanut Hämähäkkimiehen elämään vuosien varrella on Harry Osbornin muuttuminen Vihreäksi Menninkäiseksi. Näitä tarinoita ei ole myöskään julkaistu suomessa, mutta mikäli Ihmesarja jatkaa ilmestymistään niin kohta ollaan niissä tarinoissa eli TASM # 136-137. Oireiluahan nähtiin jo Norman Osbornin "kuoleman" jälkeisissä numeroissa.
-
Kesken Suomessa jäi myös Marvel 3/96 Tuomari 2099:n tarina. Sehän oli Pat Mills'in kirjoittama, ja poikkesi siksi kovin perinteisestä Marvel-linjasta. Muistaakseni tarina ei saanut edes hirveästi haukkuja palstalla (kuten esim Marsalkka Laki), se ei ehkä vain myynyt?
Jouduin sitten itse ostamaan jenkkinumeron Punisher 2099 #26, jotta selvisi että superrikollinen Manitou, joka Marvelin lopussa kehuu olevansa kuolematon, vaatii Tuomaria seuraavaksi tappamaan itsensä, jotta voisi herätä uudelleen henkiin Jumalana. No, Tuomari tietysti joutuu seuraavaksi suojelemaan Manitouta, kunnes keksii että hiukkaskiihdyttimellä ampumalla sielunkin saa tapettua. "Edes kuolema ei pelasta Tuomarilta!"
-
Ehkä eniten harmittaa Tuhon ajan liian vähäninen näyttäytyminen suomalaisissa julkausussa. Se vaikutti todella mielenkiintoiselta. Marvel tekee varmaan vuosituhannen fiksuimman päätöksen, kun julkaisee sen uudestaan albumeina.
Tuomari 2099 olin lähes unohtanut. Minusta paras 2099 tarina ikinä!
Ehkä enemmän Warlockia olisi voitu aikoinaan julkaista. Ne ikuisuussota tarinat antoivat vain maistiaisen hahmosta.
-
Tuhon aika, Generation X ja Tuomari 2099 sattuivat harvinaisen huonoon saumaan suomalaisten lehtien kannatuksen suhteen :'( puolet meni pölkylle...
-
Itse en pahemmin ehtinyt tutustua tähän 2099 lehteen, mutta olisi ollut kivempi nähdä se ihan X-men versiona, vaikkakin divareissa olen koko ajan törmännyt 2099 Tuomariin ja Hämikseen.
...ja N-menejä... ;D ;D ;D
Heh :)
-
Itse en pahemmin ehtinyt tutustua tähän 2099 lehteen, mutta olisi ollut kivempi nähdä se ihan X-men versiona, vaikkakin divareissa olen koko ajan törmännyt 2099 Tuomariin ja Hämikseen.
Eikös yksi Ryhmä-X:n tilaajalahja (-93-95) ollut juuri 2099-juttu? Noiden Ryhmä-X tilaajalahjojen löytäminen onkin sitten toinen juttu..
-
Hyvä tietää ja olen aika varma, että sitä tilajalahjaa ei saa varmaan mistään.
Onneksi sentään löysin Hulkin, jossa oli Tekijä-X seikkailuja. Niitähän ei myöskää paljoa suomessa esitelty.
Vaikkakin siinä oli: Havok, Madrox Monikko, Polaris, Guido, Susi ja Elohopea. Sekä Val.
-
Tämä (http://www.milehighcomics.com/cgi-bin/backissue.cgi?action=fullsize&issue=30205696326%2016) (Davisin piirtämä) Excalibur-seikkailu jostain syystä kolahti, mutta sen suomeksi julkaisu lienee sula mahdottomuus.
Nuo Davisin Excaliburit oli kuitenkin mainioita.
-
Nailin painos on loppu. Uudesta ei ole tietoa.
-
Tämä (http://www.milehighcomics.com/cgi-bin/backissue.cgi?action=fullsize&issue=30205696326%2016) (Davisin piirtämä) Excalibur-seikkailu jostain syystä kolahti, mutta sen suomeksi julkaisu lienee sula mahdottomuus.
Nuo Davisin Excaliburit oli kuitenkin mainioita.
Niinpä tietysti se on juuri niitä lehtiä, joita olisin ihan mielelläni lukenut. Niissä oli sentään huumoria. Jotenkin se ihana huumori ja läpän heitto on kadonnut lehdistä kokonaan.
Onko muuten juuri noista Excalibureista tullut Essentiaaleja? Mielelläni yrittäisin saada ne itselleni luettavaksi... ja tietysti hyllyyn.
-
Mitenkäs, olen jossain välissä vilkuillut sellaista Marvel-sarjakuvaa kuin Exiles. Ovatko ne niin hyviä, että julkaista pitäisi? Tai edes kertalukemisen arvoisia? Jotkut satunnaiset kuvat ovat pyörineet webissä, mutta näistä ei ole paljon keskusteltu.
edit: Siis webissa pyörineet kuvat näytti oikeasti hienoilta -- siitä koko kysymys...
-
Exiles näytti myös ihan hyvältä netissä ja varsinkin, kun nämä yhdessä lehdessä jopa joutuu kartanolle, jossa he sitten taistelevat hetken aikaa Ryhmä-X:ää vastaan ja hieman muutakin paljastuu.
Lehti saattaisi olla ihan mielenkiintoinen, mutta ei varmaan tulisi isoa lukija kantaa, kun lehtiä julkaistaan nytkin aika vähän, niin ei olisi myyntiä.
Eli taas jenkkiläisille rahaa...
-
Itse omistan Exiles # 12-19 numerot ja koska en ole alkunumeroita lukenut niin juoni on päässyt vähän ohi. Perusideana lehdessä on, että siinä seikkailevat hahmot ovat kaikki eri ulottuvuuksista ja ovat muodostaneet kyseisen Exiles ryhmän (vaikka itseään X-miehiksi kutsuvatkin.) He hyppivät eri ulottuvuuksissa korjaten siellä esiintyviä vääryyksiä ja tällä kaikkien eri ulottuvuuksien välisellä pomppimisella he yrittävät saavuttaa jossain vaiheessa sen pisteen, jossa he kukin pääsisivät palaamaan omaan ulottuvuuteensa. Todennäköisesti jään tähänkin sarjaan koukkuun kunhan saan hankittua loputkin ilmestyneet lehdet. :P
-
Jos Warlockeja julkaistais niin sitten ne Warlockin ja Maguksen yhteenotto-numerot ja Warlockin kuolema sekä yhteenotto Thanoksen kanssa (eli Warlock Special Edition 1-6 ilman Star Thief-sekoiluja).
Myös minä haluaisin Uncanny X-menit 94-108 suomeksi ja väreissä, sekä 154-167 kokonaan (eli alkuperäinen Niljahirviö-stoori).
X-tinction Agenda pitäisi julkaista spessuna vaikka vähän silvottunakin, Letter-Lad aikanaan jätti sen julkaisematta perusteella "osin huonosti kuvitettu" (millä perusteella olisi pitänyt jättää pois myös esim. Inferno ja X-cutioner's Song).
Rikollista mielestäni on kuitenkin Silver Surfer vol.3:n kohtalo, eli yhtään ainutta lehteä koko 146 lehden jatkumosta ei tullut Suomessa ulos. Varsinkin Jim Starlin/Ron Lim-kaksikon Thanos-pitoinen materiaali on loistavaa, eikä Herald Ordeal olisi sekään ollut paha julkaista ennen Cosmic Powers-spessua (MARVEL 5/96).
t.Q
-
X-tinction Agenda pitäisi julkaista spessuna vaikka vähän silvottunakin, Letter-Lad aikanaan jätti sen julkaisematta perusteella "osin huonosti kuvitettu"
Ei tainnut Letter-Ladilla olla sanansijaa. Mail-Man ja muut pohjoismaat varmaan päättivät. Tuo tarina on just sitä aikakautta kun Ryhmä-X:n sankareiksi alkoivat nousta mutanttien sijasta kuvittajat, Lee & Portacio jne. Ei kauheesti harmita vaikka hypättiin välistä. Ja tuskinpa enää tänä päivänä kannattaisi noin vanhaa cross-overia spesiaaliin lätkäistä.
-
Tässä valtakunnassa aivan liian vähän huomiota osakseen ovat saaneet Seth Fisherin taiteilemat, suorastaan "kosmisiin" mittoihin laajenevat supersankaristoorit...
Spider-Man Unlimited #8, ensimmäinen sivu (http://www.milehighcomics.com/firstlook/031605/images/smun8p1.gif)
Spider-Man Unlimited #8, toinen sivu (http://www.milehighcomics.com/firstlook/031605/images/smun8p2.gif)
Spider-Man Unlimited #8, kolmas sivu (http://www.milehighcomics.com/firstlook/031605/images/smun8p3.gif)
Spider-Man Unlimited #8, neljäs sivu (http://www.milehighcomics.com/firstlook/031605/images/smun8p4.gif)
Fanipojilla näyttäisivät olevan hommat hanskassa, vaikka hanskat olisivatkin hukassa... ;D
-
Ja Byrnen Alfa-lentueestakin näytettiin vaan ne melkein tylsimmät (siis kokonaisuuteen nähden) jutut. Tietenkin Vartijan kuolema oli kova juttu, mutta ainakin minä tykkäsin paljon enemmän niistä soolojutuista ja muista.
Onneksi ei sentään noita Alpha Flight volume 2:sen lehtiä julkaistu täällä. Ne ovat nimittäin jotakin niiiiiiiiin kamalaa sontaa että oksat pois. Huonon tarinan lisäksi ärsytti se, että Vartija päätettiin tuossa vaiheessa jo herättää henkiin kolmannen kerran, joka on vähän liikaa. Saattaa jopa olla eniten henkiinherätetty hahmo Marvelin universumissa jollei Feeniksiä lasketa. Alpha Flight volume 3:sen olemassaoloa en edes suostu tiedostamaan....
-
Generation X:n suomeksi julkaistut ekat numerot olivat surkeita verrattuna myöhempiin.
Aika kova väite, minusta tuntui että Gen-X oli silloin vuoden parasta tuotosta,jolle innolla odotti jatkoa. Toki hyvästä voi aina parantaa...
Harmi että jatkoa ei tullut. Mail-Man taisi joskus mainita Alan Davisin paluusta Excaliburiin, ja itse elättelin toiveita sen suomennoksesta. Kauankohan joutuu odottamaan että ne ovat niiiin klassikon asemassa että tulisi spesiaalin paikka? Ja sitten vielä Uusia Mutantteja!
-
Scott Lobdell teki minusta hämmästyttävän hyvää työtä tuossa Generation-X:n Marvelissa. Sen jälkeen mies on jotakuinkin täydellisesti unohtanut kirjoittajanlahjansa.
Gen-X:n jatko ja Tuhon ajan silppuaminen 96/97 sekä Peter Davidin Hulk-jatkumon katkaiseminen tuntuivat katkerimmalta kun kirves heilui karmivasti Suomen toimintasankarimarkkinoilla. Olisin minä lukenut mielelläni myös jatkon Tuomari 2099:lle.
Loppujen lopuksi julkaisemattomia hyviä marveleita ei niin hirveästi ole. Mail-Man teki melko tempun kun toi Suomeen niinkin paljon hyviä lehtiä ja suomensi, toimitti sekä piti kirjepalstat niissä monen monituista vuotta. RMäelle nostan hattua siitä että sarjakuvan myynnin alennustilasta huolimatta hän jaksaa toimitella yllättävän monenlaista tavaraa.
-
Scott Lobdell (JR JR.:n lisäksi) oli syy siihen miksi suomalaista Ryhmä-X:ää jaksoi lukea vuosina 1995-96. Numero 8/95 oli loistava numero, yksi parhaista. Se oli niin herkkää kun Kyklooppi ja Ihmenainen päättivät mennä naimisiin ja Professori X keskusteli päänsä sisällä vanhan ystävänsä Magneton kanssa, jonka hän oli aivokuolettanut juuri muutama numero aikaisemmin. :'(
Lobdell on aliarvostettu miäs. Tosin monet myöhemmistä tuotoksistaan ovat olleet täyttä roskaa, niinkuin Jaska mainitsi.
-
Lobdell kirjoitti myös tuon Teppo Holmqvistin haukkuman Alpha vol. 3:n joka näköjään päättyikin 12 numeroon. En minä ole Lobdellia osannut huippujätkänä pitää mutta tämä Alpha oli varsin mainio.
Siis tää jossa Sasquatch oli tyylikäs "animemainen" tiedemies? Se oli kyllä aika kreisiä kamaa. Oikein rentoa. Jotenki siinä vain ei tapahtunut tarpeeksi. Tuollainen huumorisarjakuva... saisi olla aika kovatempoista. Jotai tyyliin PADin X-Factor, jossa tappelut olivat lähinnä pakollinen paha. Muistaako kukaan sitä veljessarjaa jotka kaikki yrittivät tappaa mutantteja, mutta yksikään ei päässyt edes autotallista ulos ennenkuin kuolivat?
-
Lobdell kirjoitti myös tuon Teppo Holmqvistin haukkuman Alpha vol. 3:n joka näköjään päättyikin 12 numeroon. En minä ole Lobdellia osannut huippujätkänä pitää mutta tämä Alpha oli varsin mainio.
No, meitä on kyllä moneen junaan. Itselleni ko. Alpha Flightin v3:nen tuntui jotenkin niin helkutin väkinäiseltä. Se ei tuntunut oikein lainkaan Alpha Flightiltä ja se huumorikin tuntui suurimman osan aikaa täysin päälleliimatulta. Luultavasti suurin ongelma oli kuitenkin se, että vertailin lehteä automaattisesti Byrnen aikaisiin Flighteihin jota ne eivät todellakaan ole. Jos lehti oltaisiin julkaistu jonkun toisen nimen alla niin olisin varmaan niellyt sen paljon paremmin. Tai ehkä minä olen vain tylsä tosikko. En minä todellakaan tiedä. :)
-
Muistaako kukaan sitä veljessarjaa jotka kaikki yrittivät tappaa mutantteja, mutta yksikään ei päässyt edes autotallista ulos ennenkuin kuolivat?
Viittaat ilmeisesti Peter Milliganin ja Mike Allredin käsissä muutama vuosi taaksepäin melko totaalisen muutoksen kokeneeseen X-Forceen, varsinkin edellisen parivaljakon ensimmäiseen numeroon. Julkisuutta janonnut mutanttiryhmä tunnettin myöhemmin myös nimellä X-Statix, nykyisin tuo joukkiohan on jo pyyhkäisty olemattomiin Marvel-universumista...
-
Viittaat ilmeisesti Peter Milliganin ja Mike Allredin käsissä muutama vuosi taaksepäin melko totaalisen muutoksen kokeneeseen X-Forceen, varsinkin edellisen parivaljakon ensimmäiseen numeroon. Julkisuutta janonnut mutanttiryhmä tunnettin myöhemmin myös nimellä X-Statix, nykyisin tuo joukkiohan on jo pyyhkäisty olemattomiin Marvel-universumista...
Marvel muistaakseni käsitteli x-staticia "creator ownedina", vaikka ei sellainen ollutkaan. Siitä respektiä.
Viittasin kyllä PAD:n juoksuun sarjassa. Muistan että yksi veljeksistä korvasi kätensä joillain partaveitsillä, ja tappoi itsensä sitten labraan kun ei veitsillä saanut pyöreää ovenkahvaa auki. Toinen veljistä omisti voimahaarniskan, mutta kuoli ukkosessa salamaan haarniskaa ladattuaan. Olisiko kolmas ollut joku Godzillan tapainen mutantti, joka sitten kompastui ja kuoli siihen? Ja muistaakseni niitä veljiä oli useampia..
-
PAD = ?
nimim. tietämätön ???
-
PAD = ?
Peter (Allen) David.
-
Hei hei, Jaska muisti tunnuksen ja salasanan 1,5 vuoden tauon jälkeen ;D
Olen juuri lukemassa X-Tinction Agendaa eikä se kyllä niin kovin kummoinen ole, kuvituspuoli ja väritys tökkivät todella pahasti. Kai tämän ylihyppääminen SITTENKIN oli perusteltua.
-
Olen juuri lukemassa X-Tinction Agendaa eikä se kyllä niin kovin kummoinen ole, kuvituspuoli ja väritys tökkivät todella pahasti. Kai tämän ylihyppääminen SITTENKIN oli perusteltua.
Mutta juuri tällaisten ylihypittyjen kokonaisuuksien julkaisemiseen Ihmesarja olisi onnen omiaan. Mutta kun ei niin ei.
-
Mutta juuri tällaisten ylihypittyjen kokonaisuuksien julkaisemiseen Ihmesarja olisi onnen omiaan. Mutta kun ei niin ei.
Minullakin siintää haaveissa, että näissä julkaistaisiin vaikka Uusia mutantteja tai jotain aivan alkupään kostajia/r-x:ää/ihmenelosia/hulkia/daredeviliä tai suomessa 1985/86 väliin jäänyttä r-x:ää (X-tinction agenda on kyllä aikamoista kuraa). Jotain Ihmesarjassa julkaistua voisi Ihmesarjan pokkareissa julkaista, mutta 87/88 hämikset (salatut sodat) eivät nyt ihan niin vaikeita löydettäviä ole. Jos ne kerran suomessa on julkaistu, niin kyllä ne sitten divarista saa (okei, 84/85 r-x:t ovat kyllä jo aikamoisissa hinnoissa). Toivottavasti Ihmenelosten Ihmesarjasta löytyy jotain muuta kuin sarjakirjan galactusjuttuja tai Byrnen IN:ää (josta lienee melkein kaikki julkaistu).
Onhan se totta, että näiltä enemmän julkaistuilta hahmoilta lienee se paras julkaistu, mutta on paljon hahmoja, jotka ovat jääneet aivan liian pienelle huomiolle. Kuten Uudet mutantit (joiden alkupään numeroista ainakin itse pidän), Tekijä-x tai kostajat, jota ei oikeastaan niin paljoa ole julkaistu.
Äh, toivossa on hyvä elää, mutta pahoin pelkään, että tulevatkin sisältävät niitä uusintoja, jotka jo paremmassa formaatissa löytyvät. No, voi ainakin pitää sitten alkuperäiset muoveissa...
EDIT: niin, siis tämä threadihan on täynnä jotain parempaa julkaistavaa kuin uusinnat.
-
No Uusia Mutantteja tai Tekijä-X:ää en edes jaksa toivoa julkaistavan Ihmesarjan sivuilla. Valitettavasti. Nykyinen Marvel-lehti sentään on saanut Ylivertaisten ja Supreme Powerin myötä Suomeen uutta verta, mikä Ihmesarjasta puuttuu.
-
90-luvun loppupuolella vähän aikaa ilmestynyt Andy Kubertin kuvittama Ka-Zar vaikutti minusta hyvältä, se olisi saatettu julkaistakin 90-luvun alussa kun lehdet möivät ja uusia hahmoja kokeiltiin paljon. Uudemmista Alias on minusta hemmetin hyvä, tiedä sitten olisiko oikein mennyt Megan sivuilla...
Ei Marvel kyllä taida nykyään kovin paljoa uutta verta tarjoilla.
-
Ei Marvel kyllä taida nykyään kovin paljoa uutta verta tarjoilla.
Toki, aina silloin tällöin... :D
Epic Anthology #1 (http://image.milehighcomics.com/istore/images/fullsize/29585223153.1.GIF)
Gun Theory #1 (http://image.milehighcomics.com/istore/images/fullsize/38081118461.1.GIF)
Livewires #1 (http://image.milehighcomics.com/istore/images/fullsize/48645157081.1.GIF)
Runaways #1 (http://image.milehighcomics.com/istore/images/fullsize/70391594988.1.GIF)
Spellbinders #1 (http://image.milehighcomics.com/istore/images/fullsize/77785607199.1.GIF)
Näihin uutuuksiin liittyy tosin pienoinen ongelma, ne eivät myy alkuunkaan riittävästi... :o
-
Runaways myy käsittääkseni ihan riittävästi, ja ilmeisesti Digesteinä paremmin kuin hyvin. Esim. Sentinel, joka lopetettiin huonojen levikkien takia tulee takaisin, koska ne "mangapokkarit" myivät niin hyvin.
Runaways myy hyvin digesteinä, mutta myös riittävästi irtonumeroina. Ei pitäisi olla valittamista.
Spellbinders on minisarja, kuusi osaa. Näyttää oudolta. Joistakin velhontapaisista normaalissa koulussa ja aaveet kiusaa. Ja niitä velhoja kiusataan koska ne on velhoja. Mikä ainakin musta tuntuu aika... itsetuhoiselta.
-
District X -lehti päättyi juuri numeroon 14 ja minusta se oli hyvä lehti. Marvelin NYPD Blue. Erikoisagentti Lucas Bishop (joo, Piispa) hoitaa mutanttien slummin keissejä. Muita ennestään tuttuja hahmoja sarjassa ei ole. Muut poliisit eivät ole mutantteja vaikka Piispan partneri onkin naimisissa mutantin kanssa. Ei tainnut käydä kaupaksi. Hahmot ovat kuulemma House of M:ssä olennaisessa osassa kohta.
Exilesiä aloitin alusta lukemaan ja nyt tuntuu jo idea toimivan. Aikaisemmin luin vain sieltä täältä.
District X:stä tuli Mutopia X nyt kun Ämmän Talo alkoi. En tiedä palaako entiselleen.
-
Symbioottisota eli Planet of Symbiotes (tjs.).
Maximum Security (luvattiin muttei ole näkynyt).
Age of Apocalypse olisi kiva nähdä kokonaan eikä vain X-läisten osuus.
Galactus vs In-Betweener ja Phoenix (Rachel) vs Galactus, nähtäisiin Galactus ottamassa matsia.
Piispan omat seikkailut kun Tuho viimeksi suunnitteli X-läisten kuolemaa.
Monta hyvää tarinaa ei ole julkaistu Suomessa milloin mistäkin syystä.
-
Mutta miksei Franklinille kerrota vaikka tämä on kova Hämisfani?
Koska Franklin on vasta lapsi (sitä ollu jo kymmeniä vuosia).
-
action-force ;D
-
Maximum Security (luvattiin muttei ole näkynyt).
..onneksi ei..
Age of Apocalypse olisi kiva nähdä kokonaan eikä vain X-läisten osuus.
Ei-X-läisten osuus oli yhteensä kaksi 52 (?) sivuista lehteä..
Galactus vs In-Betweener ja Phoenix (Rachel) vs Galactus, nähtäisiin Galactus ottamassa matsia.
Lactus vs IB olisi hyvä syy julkaista Silver Surfer vol3:a, semmoiset 30 numeroa alkupäästä niin selviää paljon asioita Galactuksesta, Skrulleista, Kriistä, maailmankaikkeudesta ja kaikesta sen sellaisesta..
Piispan omat seikkailut kun Tuho viimeksi suunnitteli X-läisten kuolemaa.
Bishop the Last X-Man? Menee liian ufoksi keskivertomarvelistille, ja liikaa yhtä (ei edes niin suosittua) hahmoa. Mieluummin BtLXM #16:een liittyvä crossover Dream's End.
-
action-force ;D
Onko tuo vitsi vai? Aika monta lehteä sitä julkaistiin (ainoa mikä jäi puuttumaan oli piirretyn esittäminen tv:ssä).
-
Onko tuo vitsi vai? Aika monta lehteä sitä julkaistiin (ainoa mikä jäi puuttumaan oli piirretyn esittäminen tv:ssä).
Tulihan sitä piirrettyäkin Sky Channelilta aikoinaan, muistan sen selkeästi, vaikka olenkin enemmän 90- kuin 80-luvun lapsi.
-
Tulihan sitä piirrettyäkin Sky Channelilta aikoinaan, muistan sen selkeästi, vaikka olenkin enemmän 90- kuin 80-luvun lapsi.
Juu tuli katottua ja myös Transformeria ja ei mikään paha sarja ollut paitsi tapahtumat olivat "hieman" erilaiset kuin lehdessä.
Piispan omat seikkailut AoA2:sen aikana olisi kanssa kiva nähdä.
-
Itse sanoisin että Byrnen She-Hulk. Siinä oli loistava lehti, paria numeroa lukuunottamatta löytyy alkuperäiskielellä. Hienoa huumoria ja omaperäisiä tarinoitakin löytyi.
Ja olihan siellä niitä mitä omituisempia vierailijoita Howard the Duckista lähtien.
-
Onko tuo vitsi vai? Aika monta lehteä sitä julkaistiin (ainoa mikä jäi puuttumaan oli piirretyn esittäminen tv:ssä).
jos se tarkoittaa devils due'n uusia g.i.joe sarjakuvia ?
-
Nepä eivät olekaan Marvelin.
eivät niin mutta kyllä egmontin silti pitäisi niitä julkaista varmana löytyisi asiakas kuntaa niitä ostamaan.
kyllä alkuperäisen sarjakuvan näyttäminen aivan loppuun asti suomessa (toisin kuin transformerssien prkl) aikoinaan oli sekä iloinen että surullinen asia aikoinaan tuli tippa silmään :'( :'( kun viimeisen g.i.joen postissa sain) vaikka kaikkia alkupään tarinoita ei koskaan suomessa nähtykkään mutta onneksi ne on traideinnä saatavissa goodgfellowsissta.
-
Marsalkka Laki on jäänyt ihan selvästi suomessa aivan liian vähäiselle huomiolle. ;)
-
Taidan olla ainoa jonka mielestä Black Panther on jäänyt massoille liiankin vieraaksi.
Sekä Priestin sarja että tämä nykyinen Hudlinin kirjoittama. (poislukien House of M-osio. Idea oli ehkä hyvä marvelin kokoushuoneessa, mutta liika on liikaa.)
Toinen on tietysti Hood. Saatavana myös albumina Hood: Blood from stones.
-
Christopher Priest on sama heppu kuin Jim Owsley, jonka Hämiksiä on suomeksikin tullut. Hän vaihtoi ihan virallisesti nimensä Priestiksi, syy oli kuulemma että hän oli luvannut joskus vanhemmilleen että hänestä tulee pappi (priest)!
Ohhoh! Muistaakseni suomeksi on nähty myös James Owsleyn kirjoittama Batman-tarina, ninjajuttu numerossa 5/90.
-
Kostajien Megatapahtumat ala Operation Galactic Storm olisi kiva ollut lukea suomeksikin (olisi vienyt kyllä liudan Marveleita/Megoja) ja myöskin Age of Apocalypse olisi ollut mukava lukea kokonaisuudessaan mutta olisi kyllä sitonut R-X:n ja Marvelin aika tiukasti siihen.
-
Eipä sittenkään, ruotsiksi Månriddarenia tuli kolmattakymmentä numeroa, ja kakkossarjana oli Conan! Luen juuri Essential Moon Knightiä. Toimii hyvin mustavalkoisena.
Erittäin hyvin.
Moon Knight on aliarvostettu helmi jo Doug Moenchin aikoihin eritoten kun Bill Sienkiewicz oli myös tahtipuikoissa mutta Charlie Hustonin kirjoittama tuorein inkarnaatio on helmi.
itse asiassa marvelin nk b-sarja on paljon kiinnostavampaa nykyisin kuin "isot tykit" hämähäkkkimies, X-men jne.
-
Onko Suomessa julkaistu paljon Iron Man -albumeita/kirjoja tai muuta sellaista, mitä voisi saada helpostikin jostain?
Viisi painajaista -kirja näyttää hyvältä, mutta jos olen ymmärtänyt oikein Bookplussan kuvauksen (http://www.bookplus.fi/kirjat/fraction%2c_matt/rautamies_-_iron_man-8453279?utm_source=hintaseuranta&utm_medium=cpc&utm_campaign=hintaseuranta_click) perusteella, Tony Starkia ei nähdä Iron manina.
-
Onko Suomessa julkaistu paljon Iron Man -albumeita/kirjoja tai muuta sellaista, mitä voisi saada helpostikin jostain?
Viisi painajaista -kirja näyttää hyvältä, mutta jos olen ymmärtänyt oikein Bookplussan kuvauksen (http://www.bookplus.fi/kirjat/fraction%2c_matt/rautamies_-_iron_man-8453279?utm_source=hintaseuranta&utm_medium=cpc&utm_campaign=hintaseuranta_click) perusteella, Tony Starkia ei nähdä Iron manina.
Minun käsittääkseni Ezekiel Stane ohjastaa Iron Man 2.0-versiota, mutta Stark on edelleen alkuperäisenä Iron Manina mukana.
-
Hetki sitten lopetettu Ihmesarja-sarja tarjosi yhdenkappaleen Iron man tarinoita.
Paikallisesta Divarista voi käydä tuota kysmässä/etsimässä. Saatavuutta en osaa sanoa.
-
Onko Suomessa julkaistu paljon Iron Man -albumeita/kirjoja tai muuta sellaista, mitä voisi saada helpostikin jostain?
Viisi painajaista -kirja näyttää hyvältä, mutta jos olen ymmärtänyt oikein Bookplussan kuvauksen (http://www.bookplus.fi/kirjat/fraction%2c_matt/rautamies_-_iron_man-8453279?utm_source=hintaseuranta&utm_medium=cpc&utm_campaign=hintaseuranta_click) perusteella, Tony Starkia ei nähdä Iron manina.
Tony Stark esiintyy kirjassa Rautttiksena paljon.
VP:n ja yhden ihmiksen lisäksi Rautamiestä ei olla julkaistu yhtään albumia tai kirjaa, jokunen MARVEL nro. kylläkin...
-
Huokaus. Miksette kato näitä tuolta sarjakuvalistauksista tai Perunamaasta?
Rautamiehen esiintymiset:
Ihmesarja 13
Marvel 3/92 ja 8/92
Mega-Marvel 6/2001
Rautamies: Viisi painajaista
Rautamies on esiintynyt myös Kostajien jäsenenä, mutta niitä julkaisuja en lähde luettelemaan.
-
Minun käsittääkseni Ezekiel Stane ohjastaa Iron Man 2.0-versiota, mutta Stark on edelleen alkuperäisenä Iron Manina mukana.
Tony Stark esiintyy kirjassa Rautttiksena paljon.
Olipa hyvä, että tajusin tällä kertaa väärin. Pitää ostaa toi kirjanen.
-
Iron Manistä en oikeastaan voi kuitenkaan suositella kuin Fractionin juoksua, legendaarista Demon in a Bottle tarinaa, Stan Leen alkupään tarinoita ja Extremistä. Tässä taitaakin olla kaikki mitä olen lukenut. Demon in a Bottle:n laitoin blogiini kirjoittamaani listaan 50 välttämättömästä supersankaritarinasta.
-
Dark Reignissä ollut Rautamiehen (tai oikeastaan Tony Starkin) tarina oli ainakin minusta kohtuuhyvä.
-
Dark Reignissä ollut Rautamiehen (tai oikeastaan Tony Starkin) tarina oli ainakin minusta kohtuuhyvä.
Siis mitä ihmettä sinä nyt tarkoitat? Matt Fractionin juoksuun kuuluvia IIM lehtiä?
-
Siis mitä ihmettä sinä nyt tarkoitat? Matt Fractionin juoksuun kuuluvia IIM lehtiä?
Kaiketi eli se tarina jossa Tony teki itsestään kasviksen.
-
Kaiketi eli se tarina jossa Tony teki itsestään kasviksen.
No se oli osa Fractionin juoksua...
-
Pitkästä aikaa parasta Marvelia, jota olen lukenut:
Road to War of Kings (tb) ja War of Kings (tb)
Liian pitkä lista tekijöitä listattavaksi...
Hyvä, dramaattinen juonikuvio. Ei sitä ainaista Marvelin suosituimpien hahmojen sotkemista joka soppaan, pääsosissa Epäinhimilliset, Starjammerit ja Shi'arin kaarti, eli melko sekava sakki. Jopa Ronanista saatiin jotain mielenkiintoista irti.
Joitakin miltei kiintoisia (pahis) hahmoja, joita en ole ennen nähnyt, saattavat olla jopa originaaleja. Politiikkaa, Shi'arin valtakunnalla on jopa oma psykohistoriallinen klikki...
Kohtuullisen mainio (vanhanaikainen, minun mieleeni, värikäs...) piirrosjälki.
Itse asiassa tästä tuli mieleen muutama vanha eeppinen DC tarina, joista pidin aikoinaan, joten ehkä tämä ei ollut tyypillistä Marvelia?
-
Tuohon esilukemiseksi massiivinen Uncanny X-Menin The rise and fall of the Shi'ar empire. Jossain numeron 480 paikkeilla.
Olikos tuo se pätkä joka tuli suomeksikin?
-
Jep! The Uncanny X-Men #475 - #486, eli Suomessa Ryhmä-X 5/2007 - 2/2008!
-
Oli.
Hyvää settiä se Rise and fall... Sitä klassista, eeppistä X-miesten ja naisten avaruusseikkailuhenkeä tavoitellaan ja välillä onnistutaan.
Mutta pitääpä suositustesi takia ottaa tuo Kuninkaiden Sota luentaan.
-
Oli.
Hyvää settiä se Rise and fall... Sitä klassista, eeppistä X-miesten ja naisten avaruusseikkailuhenkeä tavoitellaan ja välillä onnistutaan.
Mutta pitääpä suositustesi takia ottaa tuo Kuninkaiden Sota luentaan.
Ja sitä ennen Realms of kings ja Annihilation-saagat myös nivoutuvat osittain noihin.
-
Thanos minisarja > Annihilation > Annihilation Conquest > War of Kings > Realm of Kings > Thanos Imperative (plus lähes kaikki niiden oheis-minisarjat)
ja siihen lisukkeiksi Rise and Fall of Shi'ar Empire, Kingbreaker sekä Emperor Vulcan, sekä tietysti GOTG vol.2 ja Nova vol.4 kokonaan
parasta ikinä 8]
GOTG vol.2 myyntihinnat muuten kaksinkertaistuivat eilen.. onneksi tuli ostettua ne jo aikanaan..
-
Ja Civil Warikin osittain nivoutui Annihilaatioon, tosin erittäin ohuesti kun Nova kävi kotona kääntymässä.
-
Ja Civil Warikin osittain nivoutui Annihilaatioon, tosin erittäin ohuesti kun Nova kävi kotona kääntymässä.
Taisi siinä olla joku crossover-lehti myös Secret Invasion kanssa, mutta ei ne tähän kosmiseen tarinakaareen liity millään tavalla, vaikka skrulleista olikin kyse.
-
Taisi siinä olla joku crossover-lehti myös Secret Invasion kanssa, mutta ei ne tähän kosmiseen tarinakaareen liity millään tavalla, vaikka skrulleista olikin kyse.
Skrulleja siellä avaruusasemalla ja tuo oli ainoastaan GVn lehdissä.
-
parasta ikinä 8]
...tai tylsintä. Klassikot ovat aina tylsiä, juuri tämän takia.
Jos haluaa lukea hyvää Marvelia niin lukekaa Nextwave.
Se ei ole klassikko, ja sen lukijat ovat samaa mieltä kirjoittajan ja sen hahmojen kanssa tämän (alla kuva) kannen perusteella.
Oikeastaan tämä kansi itsessään on riittävä syy miksi teidän pitäisi jo juosta ostamaan niitä enemmän kuin yksi jotta teillä on synttärilahjat valmiina, jotta voitte valaista vääräuskoisia.
-
Jos haluaa lukea hyvää Marvelia niin lukekaa Nextwave.
Bonuksena mainittakoon Stuart Immosen oivaltava kuvitus! :)
Nextwave Sample (1) (http://static.comicvine.com/uploads/original/0/308/759837-nextwave_wallpaper_01_by_karmadecoy.jpg)
Nextwave Sample (2) (http://static.comicvine.com/uploads/original/0/308/759838-nextwave_wallpaper_02_by_karmadecoy.jpg)
Nextwave Sample (3) (http://static.comicvine.com/uploads/original/0/308/759842-nextwave_wallpaper_06_by_karmadecoy.jpg)
Tästä materiaalistahan muokataan vielä jonakin päivänä sukat yleisön jaloista kirjaimellisesti räjäyttävä Marvel-leffa, joka tuottaa tekijöilleen vähintään pari miljardia taalaa! Pääseepä Laineen Jukkakin vihdoin hämmästelemään nuoruutensa ihastusta valkokankaalla! :laugh:
-
Tästä materiaalistahan muokataan vielä jonakin päivänä sukat yleisön jaloista kirjaimellisesti räjäyttävä Marvel-leffa, joka tuottaa tekijöilleen vähintään pari miljardia taalaa!
Oli miten oli, mutta mainosjulisteeseen muuten samat mutta "Marvel Cinematic Universe film?" ja "Kevin Feige licks goats" ja "Not part of..." tilalle "Doesn't include stupid end-credits scene" >:(
-
Tänään pakettiautomaattiin ilmaantui tällainen:
https://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=1465420401
Upea isokokoinen kirja pahvikotelolla. Kansikuvat ja värit toistuvat upeasti kiiltävällä paperilta ja jokaisesta kannesta on taustoitusta tekijöistä jne. Nopealla selailulla paras 30€ kirjasta pitkään aikaan. Jokaisen Marvel-fanin kannattaisi harkita tämän taidekirjan hankintaa.
Muutakin kivaa on tulossa, seuraavaksi odottelen mm. tätä:
https://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=160887396X
Josko noista 40:stä löytyisi muutama jonka voisi kehystää seinälle. Tuossakaan ei kyllä hinta huimaa, ellei muutu ennenkuin tulee tilattavaksi.
-
Oliskohan tässä olennaiset Marvelit:
http://marvel.com/news/comics/23175/explore_the_origins_of_the_marvel_universe_with_marvel_famous_firsts
Tilata voi vaikka täältä:
http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=0785191283
Jos jollain ei ole pikkurahan puutetta niin tilatkaa :)
-
Oliskohan tässä olennaiset Marvelit:
http://marvel.com/news/comics/23175/explore_the_origins_of_the_marvel_universe_with_marvel_famous_firsts
Miten nyt ottaa kun nuo 1960-luvun tarinat on "muutamaan" otteeseen retconnattu.
-
Miten nyt ottaa kun nuo 1960-luvun tarinat on "muutamaan" otteeseen retconnattu.
Joo, ei nyt voi lukea muuta kuin Marvel NOW -julkaisuja. Muut eivät enää ole voimassa ja muutenkin vanhat sarjakuvat on ihan huonoja. Yöks.
-
Joo, ei nyt voi lukea muuta kuin Marvel NOW -julkaisuja. Muut eivät enää ole voimassa ja muutenkin vanhat sarjakuvat on ihan huonoja. Yöks.
Eivät ne huonoja ole mutta esim. Nelkkujen alkuperää on remontoitu oikein urakalla vuosien saatossa (ainoa yhteinen asia on että saivat voimansa kosmisista säteistä kun olivat avaruuslennolla).
-
X-Men hyvä, Jiksi oli ironinen. Se on sitä, kun sanotaan toisinpäin kuin mitä tarkoitetaan.
-
Miten nyt ottaa kun nuo 1960-luvun tarinat on "muutamaan" otteeseen retconnattu.
Joo, eiköhän peruta Marvelin 75-v juhlat, kun viime retconnaus oli vasta alle 10 v sitten.
-
Kaikki finskit Marvel-fani-ipanat jo varmaan seuraavat Pieniä ihmeitä -blogia, mutta jos ei vielä ole löytynyt, niin tässä: https://pienihme.blogspot.com/ (https://pienihme.blogspot.com/)
-
Kaikki finskit Marvel-fani-ipanat jo varmaan seuraavat Pieniä ihmeitä -blogia, mutta jos ei vielä ole löytynyt, niin tässä: https://pienihme.blogspot.com/ (https://pienihme.blogspot.com/)
Tuolla oli näköjään Sininen Menninkäinen.
Kiva blogi kumminkin.
Mikkelin tori viittaus oli vissiiin että jos Cobra olisi ollut siellä niin koko MIkkeliä ei olisi enää.