Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Muut sarjakuva-aiheet => Aiheen aloitti: Kapteeni Kenguru - 29.01.2005 klo 12:55:48

Otsikko: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Kapteeni Kenguru - 29.01.2005 klo 12:55:48
Mitäs robottiaiheisia sarjakuvia nyt oikein onkaan olemassa?

Tietysti ensiksi pitää mainita Transformers, joka tuskin esittelyjä kaipaa.
Sitten tulee mieleen Tommi Hännisen upeasti piirretty albumi Konrad Orbiter.

Tämän jälkeen alkaakin olla jo vaikeampaa... no ainakin pitää mainita samannimiseen elokuvaan perustuva vanhempi albumi Musta aukko, joka aikanaan teki itseeni aikamoisen vaikutuksen, eikä vähiten robottihahmoillaan. Itse asiassa Maximillian ja kumppanit jäivät aikanaan tehokkaasti mieleen, mutta ihmishahmoista en muista mitään.

Lopuksi pitää vielä mainita Frank Millerin ja Geof Darrowin albumi Iso heppu ja Rusty Robottipoika.

Siihenkö jäi? Eihän nyt suinkaan?
Pyydän, osoittakaapa minulle nyt oikein urakalla että alan kärsiä dementiasta ja luetelkaa nyt tänne kaikki mahdolliset sarjakuvarobotit ja robotteja käsittelevät sarjakuvat mitä vain ikinä muistatte. Kitoos.
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Veli Loponen - 29.01.2005 klo 13:16:02
Se yks sanomalehtisarja, jonka nimeä en muista.
Supersankareissa niitä on paljonkin: Marvelilla mm. Vision ja Jocasta, Ultronit ja tietenkin Ihmenelosten Herbie ja se toinen, minkä nimi unohtu. DC:llä mm. Red Tornado, Metallo  ja Teräsmies-robotit ja Brainiac on myös kai ollut robotti.
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Kapteeni Kenguru - 29.01.2005 klo 14:18:19
No niin, sieltähän niitä alkoi tulla. Kiitosta vaan.

Mielenkiintoista vain, että suurin osa noista mainituista roboteista kuitenkin on sivuhenkilöitä - onko siis tosiaan niin, että vaikka ropotteja onkin käytetty sarjakuvissa vuosikymmeniä, niin harvemmassa ovat niiden ikiomat seikkailut?

Hmm, minulla on jonkinlainen epämääräinen muistikuva jostakin 70-luvun (??) sarjakuvalehdestä, joka oli nimeltään jokin Robottien valtias tai jotakin senkaltaista. Näin sen kerran muovipussissa jossakin divarissa.
Kenelläkään mitään tietoa tästä, vai onko tuo muistikuva pelkkää deliriumia?

Varsinkin monissa kaukaiseen tulevaisuuteen sijoittuvissa 50-60-luvuilla tehdyissä sarjakuvissa on paljonkin robottipalvelijoita.

Jetsonien perheellä oli ainaski robottisisäkkö! Mikähän sen nimi oli... Hilma? Martta?
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Viltuska - 29.01.2005 klo 15:19:49
No, Hard Boiled on ainakin mehukasta androidi/robottimättöä.
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Tero Mäntylä - 29.01.2005 klo 15:59:12
onko siis tosiaan niin, että vaikka ropotteja onkin käytetty sarjakuvissa vuosikymmeniä, niin harvemmassa ovat niiden ikiomat seikkailut?

Yksi on jäänyt mielestäni mainitsematta ja varmaan sieltä löytyy myös robooteille omistettuja numeroita eli Star Wars sarjakuvat.

Lainaus
Jetsonien perheellä oli ainaski robottisisäkkö! Mikähän sen nimi oli... Hilma? Martta?

Söpöjä sisäkkö androideja ja robotteja löytyy pilvin pimein nuosevan auringon maan sarjakuvatuotannosta.

Bilalin ja Dionnetin Exterminator 17:ssa on androideja ja taisi siellä yksi robottikin olla. Jos siis etsitään ei androideja.

Kenon Petri Hiltusen novellista Asfalttitasanko.

Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Hege - 29.01.2005 klo 16:13:56
Battle Angel Alita ja Robocop, joskaan kumpikaan ei ole täysin mekaaninen olento, androidejako nämä nyt olivat tarkennettuna. Chris Ware on tehnyt myös pieniä robottisarjakuvia, semmoinen löytyy erään takavuosien Sarjainfon takakannesta. Shirow:n töistä eli Appleseed ja Ghost in the shell löytyy robotteja. Tom Strong:ssa esiintyy sivuosassa Pneuman robotti.
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Tero Mäntylä - 29.01.2005 klo 16:27:50
Battle Angel Alita ja Robocop, joskaan kumpikaan ei ole täysin mekaaninen olento, androidejako nämä nyt olivat tarkennettuna.

Robocop nyt ainakin on ihan selvä Kyborgi. Battle Angel Alitaa olin tarkistamassa löytyisikö sieltä robottejakin mitä ihmeemmän mallisten kyborgien joukosta. Kai siellä on robottejakin on mutta enemmän Alita taitaa käsitellä ihmisyyttä koneessa kuten kyborgi tarina yleensä joita siis löytyy lukuisia sarjakuvistakin.

Niin itse en laskisi kyborgeja roboteiksi vaikka niissä ei enää olisi ihmisestä jäljellä kuin aivojen rippeet ja vaikka mallikin olisi jotain aivan muuta kuin ihminen. Minusta robotin toiminta täytyy perustua jonkin sortin keinoälyyn tms. oli sitten ulkokuori miten ihmismäinen tahansa.

Edit: Tosin joo olihan Robocop elokuvassa robottipoliisikin. Eihän niillä isommilla vimpaimilla ykköselokuvassa mitään aivoja ollut? Kai niitä sarjakuvissakin nähtiin?
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Veli Loponen - 29.01.2005 klo 16:38:46
Jos kyborgiksi laskee sen, että on edes ihmisen aivot, niin sitten mainitsemani Metallo kuten myös Jukan mainitsema DP:n Robotman ovat vain kyborgeja.

Mutta päähenkilöinä ei robotteja kovinkaan paljoa ole nähty.

Tohtori Doomin kaikenlaiset robotit unohtu kans.
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Jari Lehtinen - 29.01.2005 klo 16:49:12
Niitä on ihan liikaa.
http://digilander.libero.it/robotmanga/Index.htm
(Kuvat ovat animaatioista mutta jokaisesta on sarjakuva.)
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Tero Mäntylä - 29.01.2005 klo 17:41:11
Täytynee tähän keskusteluun tarjota (kun kerran aloin aiheesta nipottamaan) oma määrittely roboteille ja muista. Ja kun alan nipottamaan aiheesta niin otan mielelläni vastaan nipottamista minun karkeasta ja varmaan puutteellisesta jaostani.

Robotti. Itse asiassa vaikein määritelmä. Ihmisen luoma kone jolla jonka tasoista mekaanista keinoälyä. Oli sitten kyse vain siitä että keinoäly riittää pyörän kiinnittämiseen autoon.

Robottitarinoissa usein käsitelty aihe on se että robotien keinoäly kehittyy sille tasolle että niillä on jonkin sortin "tietoisuus" tms. Toisinaan näillä koneilla on taipumus nousta kapinaan ihmiskuntaa vastaan. Ainakin länsimaissa. Robotti sivuhahmona on sitten toinen juttu.

Robottien kehitystä jonkin sortin älyllisiksi ja tietoisiksi olennoiksi (tasavertaisiksi ihmisten kanssa) on taidettu käsitellä enemmän kirjoissa ja elokuvissa kuin sarjakuvissa.

Androidi: Androidi on ihmismäinen robotti jonka äly jo selvästi muistuttaa ihmismäistä ajattelua. Mekaanisen kuori on enemmän tai vähemmän ihmistä muistuttava.

Kyborgi: Ihmisen ja koneen yhteensulauma. Ihminen joka on korvannut kehonsa mekaanisin osin tai joka on rakennettu ihmisruumiin rippeiden ympärille. Kehon ei tarvitse olla humanoidimainen. Yleensä pohditaan ihmisyyttä siinä tapauksessa kun aivot ovat peltiruumiin sisällä.

Mecha - Iso ihmisen ohjaama kone jolla ei mitään omaa "tietoisuutta" vaikka olisikin joitakin tekoälyn ohjaamia toimintoja esim. hoitamaan ohjusten laukaisua. Näitä kutsutaan myös usein roboteiksi.

Tosin jaottelu menee vielä vaikeammaksi siinä vaiheessa kun mietitään mikä lasketaan kehoksi. Netissä liikkuva AI ei taida olla robotti mutta entä sitten kun sillä on kymmeniä mekaanisia ruumiita ympäri maailmaa??? Tai mikä on ihminen jonka aivot on korvattu mikrosirulla???

Mutta eiköhän Jippo noita ensimmäisiä hae? Mihin tarkoitukseen muuten tarvitset tietoa robottien esiintymisistä sarjakuvissa?
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Foxtrot - 29.01.2005 klo 18:34:06
Metabarons. Siinä robotti kertoo toiselle tarinoita Metabroneista.
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Kapteeni Kenguru - 05.02.2005 klo 14:34:35
Hups, meinasi unohtua tähän vastaaminen...

Robotti. Itse asiassa vaikein määritelmä. Ihmisen luoma kone jolla jonka tasoista mekaanista keinoälyä. Oli sitten kyse vain siitä että keinoäly riittää pyörän kiinnittämiseen autoon.

Jos oikein kunnolla ruvetaan nipottamaan, niin voitaisiin pohtia että voidaanko älyksi laskea se, että osaa kiinnittää pyörän autoon? 
Onko sitten taas sen robotin ohjelmoija älykäs, koska osaa syöttää ropotille oikeat käskyt oikeassa järjestyksessä, muttei itse osaisikaan kiinnittää rengasta autoonsa?
Olen todistettavasti kiinnittänyt renkaan autoon - oleko siis älykäs, vaikken sitten auton toiminnasta muuta tiedäkään kuin että oikeanpuoleisesta polkimesta vauhti kiihtyy ja keskimmäisestä pedaalista taas vauhti laskee?

Onhan näitä ennenkin pohdittu. Itse sanon muuten joskus robotiksi sellaisia henkilöitä, jotka menevät joka arkipäivä aamulla johonkin virastoon, kirjoittelevat ja mapittavat ja lähettelevät kaikenlaisia papereita koko päivän, minkä jälkeen menevät illalla kotiinsa, jossa sitten katsovat televisiosta muitten ihmisten elämää.

Mikä nyt sitten oikeastaan on robotti? Entä tietoinen olento?

Lainaus
Mihin tarkoitukseen muuten tarvitset tietoa robottien esiintymisistä sarjakuvissa?

No kun scifi sekä ropotit kerran näyttävät minua kiinnostavan, eikä niitä ole näköjään tehty tarpeeksi, niin jospa sitten itse yrittäisin niitä tehdä.
Aihe on ainakin läheisempi ja rakkaampi kuin vaikkapa nykyään niin trendikkäät omaelämäkerralliset sarjakuvat ja/tai nuoren aikuisen elämää kuvaavat ihmissuhdesarjat, jossa juodaan alkoholia, tutustutaan vastakkaiseen sukupuoleen, kärsitään angstia maailman pahuuden tähden, yritetään saada gradua valmiiksi ja haetaan katu-uskottavuutta kuvaamalla rockmaailmaa...

Tosin minkälainen sarjakuva tulisi robotista, joka dokaisi, suunnittelisi gradua, kävisi rokkibändien keikoilla, kärsisi angstia maailman pahuuden tähden ja yrittäisi päästä telakoitumaan jonkin söpön fembotin kanssa?
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 05.02.2005 klo 15:06:27
Kumman oletusarvoisesti robotti on automaattisesti miespuolinen, vaikka tuommoinen olento on kuitenkin vain kone, eli sukupuoleton.

Timo
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Jari Lehtinen - 05.02.2005 klo 17:08:55
Japanissa 1990-luvun alusta alkaen robotti on pääsääntöisesti ollut ulkomuodoltaan hemaiseva tyttö. Nyt niitäkin alkaa olla jo riesaksi asti. 
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Veli Loponen - 05.02.2005 klo 23:26:54
"Naispuolisista" roboteista koskettavin on mielestäni Star Wars -lehdessä 5/85 ollut Ellie. Muksuna toi oli yksi mun lempijaksoista noissa Marvelin SW-lehdissä.
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: echramath - 06.02.2005 klo 00:01:13
Ainakin DC:n ja Marvelin määritelmän mukaan androidi on keinotekoinen ihminen ilman mekaanisia osia.

Tämä lienee näiden maailmojen ihan oma määritelmä. Androidin virallinen määritelmä olkoon "A machine or automaton in the form of a human being", englanniksi koska varastin sen suoraan Websteristä. Ymmärtääkseni meidän kaikkien suosikkiandroidimme, Data, joka myös kaiketi on sarjakuvissa esiintynyt, sisältää mekaanisia osia ainakin jonkun verran.

Kuten netistä ilmenee (esim. http://www.hut.fi/~rauta/scifi/), vähän joka toisessa tarinassa on jonkin sortin robotteja nähty, yleensä joko androideja tai sitten näitä peltiheikkejä, jotka ovat selkeästi humanoidin muotoisia, joskin metallisia.

Likimain sarjan pääosassa olevista roboteista voisi mainita Iku Avaruuspojan kakkosmiehen Keekon, joka koostuu tietenkin legopalikoista. Tosin, toisin kuin omituisen galaksin muut asukkaat, Iku kavereineen koostuu myös legopalikoista, joten ratkaistavaksi jää kysymys, onko Iku itsekin androidi.
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 06.02.2005 klo 01:39:11
Mahdettiinkohan jo mainita Barksin jättiläisrobotit sarjasta Pilviä hipovat miehet, vuodelta 1965?

Timo
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: DotC - 06.02.2005 klo 06:13:25
Eikös Marvel UK:n Death's head 2 a.k.a Terminaattori joka myös suomen Marvelissa on vilahtanut ole robotti?  Ja uusien mutanttien Sotakoneenkin kai voi robotiksi laskea sekä Tähtivaeltajien lääkäri-hyönteis-robotti Sikorskyn.
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: echramath - 06.02.2005 klo 13:02:05
Mahdettiinkohan jo mainita Barksin jättiläisrobotit sarjasta Pilviä hipovat miehet, vuodelta 1965?

Aku Ankastahan sinällään löytyisi takuulla älytön määrä robottihahmoja. Marianne Leikomaa piti viime Finnconissa tämä "Aku Ankka ja science fiction" -esitelmänsä, ja robotit olivat kolmanneksi suosituin scifiaihe. Pelle Pelottoman tuotosten lisäksi hullut tiedemiehet askartelevat niitä ja saapuuhan niitä silloin tällöin muilta planeetoiltakin.

Varsinaisista scifisarjoista tuli mieleen, että päätyikös Jeff Hawke koskaan vastakkaisin minkään erityisen kehittyneen robotin kanssa? Suomessa julkaistuissa albumeissa ainakin tapaamme automaattilentokoneen, joka alkaa itsekseen tehdä päätelmiä siitä, mitä sopii raijata minne.
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Veli Loponen - 06.02.2005 klo 13:10:50
Hawkessa se oli ohjaustietokone ei lentokoneet, joka rupesi ajattelemaan itsenäisesti. Lennätteli paria konetta sitten vääriin kohteisiin, koska lastissa oli laatikollinen kiellettyjä luoteja.
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: V3§a V1tikain3n - 07.02.2005 klo 14:59:17
Myös agentti X9 kohtasi avaruuden robotteja, jaksoa en muista nimeltä. Osalla niistä oli humanoidin aivot päässään, eli olivat kyborgeja, osa taas oli vain tyhmiä robotteja. Ja tietysti agentti haastoi sellaisen viisaamman kaksintaisteluun.

Anu ja Antti & Avaruuden robotit.

Sarjis 04: Ropotti pesee pyykkiä (jälleen miespuolinen robotti, mutta myös naisrobotti, poikkeuksellisesti ei hirveän hemaiseva)

Sirkkeli 6 : Ropotti kuusivarkaissa (mukana myös tuhoisa jättiläisrobotti)
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Justus - 07.02.2005 klo 15:15:10
Olen aina pitänyt roboteista, IRC-nickinikin on Hondan Asimolta Isaac Asimovilta lainattu. Robotit olivat Asimovin lempilapsia. Miksei muuten niistä ole tehty sarjakuvia? Leffoja kyllä mutta en nyt muista törmänneeni Asimov-sarjakuvaan. Nehän olisivat valmiita käsiksiä, Säätiöt ja Robotit. Materiaalia riittäisi. Asimov kirjoitti fantasiaakin, se on harvemman tiedossa.

Nykyiset robotit, joita on eniten ovat käytännössä teollisuudessa, kokoavat tavaroita ja maalaavat ja pesevät. Autopesukin on robotti itse asiassa. Ihmisen virkaa toimittavat lähinnä sairaaloissa kulkevat jakelurobotit, Tampereella muistaakseni on sellainen.

Yksi robotti jota ei ole tainnut kukaan mainita oli ikivanhassa Sam Seikkailija -sarjakuvassa. Se oli kymmeniä metrejä pitkä lieriövatsainen kartiopää. Samantapainen kuin Oz:n Tinamies mutta 10 kertaa suurempi. Samista luin Vanhoista Sarjoista.
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 07.02.2005 klo 15:39:14
Ja uusien mutanttien Sotakoneenkin kai voi robotiksi laskea

Ei kai. Sotakonehan on tekno-orgaaninen elämänmuoto, eikä siis ainakaan Teron määritelmän "Ihmisen luoma kone" mukaan robotti. Mutta kuten Tero sanoi, vaikea määritelmä -- minä voisin puolestani nipottaa tuosta sanasta "ihmisen". Avaruusolennotko eivät voi luoda robotteja? Mutta joka tapauksessa Sotakone ei ole robotti sen enempää kuin ihmiset ovat -- eli ehkä jonkin verran.
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Veli Loponen - 07.02.2005 klo 15:42:27
Mutta sittenhän Jipon mainitsemat transformeritkaan eivät ole robotteja. Nehän on kanssa Sotakoneen tapaan eläviä, vaikka eivät tekno-orgaanisia varmaan olekaan. Vai?
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 07.02.2005 klo 15:58:22
Mutta sittenhän Jipon mainitsemat transformeritkaan eivät ole robotteja.

Touché! Robotin määritelmä, jonka mukaan Transformersit eivät ole robotteja, ei voi olla oikea, koska Transformersit ovat robotteja, piste! Ei kun huutomerkki!

Nehän on kanssa Sotakoneen tapaan eläviä, vaikka eivät tekno-orgaanisia varmaan olekaan. Vai?

Mitä on elävä? Kysehän ei ollutkaan siitä, ovatko ne eläviä, vaan siitä, ovatko ne ihmisen tai jonkin vastaavan luomia. Ainakin Simon Furmanin tarinoiden mukaan transformerien "jumala" Primus loi ne, ja muistaakseni tapahtuma kuvattiin varsin epämekanistisesti. Kokonaiset transformerit kömpivät esille Cybertronin pinnasta ikään kuin maan mudasta. Mutta toisaalta transformerit myös rakentavat uusia transformereita. En tiedä, lisääntyvätkö ne edes muilla tavoin. Joten robotteja ne ovat siltä osin, jos määritelmä laajennetaan "ihmisen luomasta" "ihmisen tai muun vastaavan luomaksi", ja se muu vastaava voi olla toinen robotti ("Machines making machines? How perverse!") Mutta sitten ne saavat "sielun" Luomismatriisista...
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Taavi Suhonen - 07.02.2005 klo 19:01:05
Mutta toisaalta transformerit myös rakentavat uusia transformereita. En tiedä, lisääntyvätkö ne edes muilla tavoin.

Furmanin vähemmän fiksu idea Generation 2-sarjiksessa oli esitellä toinenkin lisääntymistapa, jossa transformeri jakaantuu kuin joku yksisoluinen otus. TF:t unohtivat tämän lisääntymistavan Primuksen tahdosta kun niitä oli tarpeeksi toimimaan rodun rakentajina, koska tämän tavan lisääntyminen tuotti kipinältään (TF:n sielu) hieman epäpuhtaampia robotteja (useamman sukupolven aikana puhtaus oli hävinnyt kokonaan).
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Kapteeni Kenguru - 08.02.2005 klo 15:24:13
Furmanin vähemmän fiksu idea Generation 2-sarjiksessa oli esitellä toinenkin lisääntymistapa, jossa transformeri jakaantuu kuin joku yksisoluinen otus.

Eikös niissä Transformers -lehdissä aikoinaan vilahtanut lauma scarplettejä (tai jotakin sinne päin), jotka olivat ruuveiksi ja muttereiksi muuttuvia pieniä otuksia ja ne muistaakseni lisääntyivät jakaantumalla?

Kumman oletusarvoisesti robotti on automaattisesti miespuolinen, vaikka tuommoinen olento on kuitenkin vain kone, eli sukupuoleton.

Ehkä siksi, että koska yleensä miehet sekä tekevät ihan oikeita robotteja että piirtelevät niistä sarjakuvia, niin niistä tulee helposti maskuliininen mielikuva.
Robotithan ovat kasa metallia, sähköjohtoja ja muovia, sekä niiden tunne-elämä on kylmää ja kovaa - nehän ymmärtävät vain ykkösiä ja nollia - aika miehekkäitä piirteitä siis.


Hei muuten, joko täällä on mainittu Deathlok? (http://www.iwn.fi/kk/katuoja/k/kk_katuoja_kolumni_deathlok_1.jpg)
Se oli ihmisaivoinen kyborgi, jonka piti olla asetekniikan viimeinen sana, mutta ne aivot ottivatkin vallan ja tappaminen loppui siihen.
Julkaistiin Suomessa yhden Marvel -lehden verran, oli oikein mielenkiintoinen lukukokemus. Erityisen mielenkiintoisia olivat vuoropuhelut aivojen ja robottiruumista hallitsevan tietokoneen välillä.
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 28.02.2005 klo 17:42:23
Kai Robbykin joskus sarjakuvaversioissa seikkaili:

http://www.the-robotman.com/home.html

Timo
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: OlliH - 03.03.2005 klo 21:01:11
Tämähän tuli jo mainittua englanniksi, mutta mainittakoon että suomeksikin on ilmestynyt ainakin kaksi Robottimies-strippikokoelmaa. Yksi on näköjään myynnissä huuto.netissä kuvan kanssa, jos kiinnostaa.

Deathlokia on nähty sooloilun lisäksi ainakin Hämiksen kanssa sarjakirjassa 86 ja Kapun kanssa sarjakuvalehdessä 4/91.

Onko Douglas Adamsin Linnunratatrilogiaa koskaan saatettu sarjakuvamuotoon? (Nythän se varmaan viimeistään tehdään leffan myötä.) Siinähän on pääosissa Marvin-robotti. Noh, keskisimpänä hahmona ainakin.
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Veli Loponen - 03.03.2005 klo 21:03:27
On Linnunrataa sarjakuvaksikin sovitettu. En tiedä, kuinka monta kirjaa, mutta pari kokoomaa olen nähnyt.
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: VesaK - 04.03.2005 klo 16:29:43
On joo Hitch-Hikeria sarjakuvanakin, mutta varsin hengettömänä tulkintana. Julkaistu englannin ohella ainakin ruotsiksi (samassa lehdessä ilmestyi myös Preacher !!!). 
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Jarmo - 05.03.2005 klo 14:39:32
Kumma ettei kukaan ole Astro Boyta maininnut, tuota kaikkien robottisarjojen isää ja äitiä.
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: tirol - 05.03.2005 klo 19:49:14
Petri Hiltusen Väinämöisen paluu albumilla 4(?) tuli sarjaan Robo Jabe. Ilmarinen JR teki sen naimisiin lähteneen kaverinsa  Jaben kuvaksi.  Tosin R J taisi kehittyä omaksi persoonallisuudekseen.
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Curtvile - 27.07.2006 klo 10:28:38
Itäisiltä mailta tuli aikoinaan myös Tetsuro Ueyaman Metal guardian  Faust.
Faust oli Rushiha-nimisen koulutytön robottihenkivartija jonka robotteja suunnitteleva isäpappa lähetti suojaamaan jälkikasvuaan omilta hengentuotteiltaan.
Tarinaa n. 265 sivua en tiedä tuliko koskaan enempää.

Myös Steve Nilesin Fused on mainittava, vaikka päähenkilö onkin tavallaan ihminen: hänen tietoisuutensa on siirtynyt robottivartaloon.

eikä saa unohtaa kotimaata. Marco Pajarin Maagor-missabib albumissa on robotteja joilla on avaruusaluksen miehistölle tärkeä merkitys.
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: VesaK - 27.07.2006 klo 10:49:51
Marco Pajarin Maagor-missabib albumissa on robotteja joilla on avaruusaluksen miehistölle tärkeä merkitys.

Kökköskihvin klassikko! Lukekaapas!

Onhan jopa Mämmilässä (www.mammila.fi) robottikoira.
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Kojocci - 27.07.2006 klo 19:37:20
Onko (oliko) Rank Xerox robotti, kyborgi?
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: VesaK - 28.07.2006 klo 12:05:13
Onko (oliko) Rank Xerox robotti, kyborgi?

Onhan se kyllä. Lopun lopuksi Ranxista tehtiin kelloradio (päästään). Mutta eipä konsaan ollut Ranxi niin kova kuin Hipporox aina!

"Käsittääkseni olette robotti, eikä alkoholi vaikuta teihin. Miksi siis juotte viiniä?"

"Kun tästä kapisesta mestasta ei löydy kaljaa. Kyseles pygmi vielä jotain niin mä revin sulta pään irti."
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Curtvile - 28.07.2006 klo 19:08:14
NYC Mech sarjakuva josta mm. kokoelma-albumi Let´s electrify.
Nykki on nykki ja siellä kerrotaan kahdeksan miljoonan robotin tarinat.

24seven taas sisältää paitsi robottizombeja myös robopalokunnan ja muuta roboisaa väkeä.

Doug Tennapelin Iron West on tavallinen länkkäri epäpätevästä lainsuojattomasta niemeltä Preston Struck joka päätyy apusheriffiksi pysäyttämään metallimiesten armeeijaa valtaamasta kaliforniaa demonijunalla....

Suomessakin aikonaan yhdessä albumissa ja muistia pakoilevassa sarjakuvalehdessä (supersarjis? superS?) oli Victor Moran ja J.Cardonan Gigantik.
sarjan taistelurobotti ja tiederobotti eivät ole ainakaan Mustasta aukosta ripattuja.
Muistini mukaan opus oli Rautahanskan vangit.
euroopassahan noita tukli kai kuusi albumia.

Italian lahjassa sarjakuville nathan Neverissa on ollut myös pilvin pimein robotteja. Ja yleensä sillä pimeällä puolella.
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Samone - 18.01.2007 klo 08:30:42
Mahdettiinkohan jo mainita Barksin jättiläisrobotit sarjasta Pilviä hipovat miehet, vuodelta 1965?

Timo
Tämä tuli minulle ensimmäisenä mieleen, vaikka robotteja onkin paljon niin Akuissa kuin Mikeissäkin. Tuo tarina oli lapsena mahdottoman hyvä. En olekaan lukenut sitä vuosiin. Täytyy muuton jälkeen käydä vanhat jättikirjat jälleen kerran läpi.
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: VesaK - 18.01.2007 klo 11:39:30
Pilviä hipovista miehistä tehtiin myös jakso Ankronikkaan. Barks ei erityisemmin arvostanut tulkintaa.
Jättikirjojen versio latistaa täysin robottien huimat mittasuhteet ja Transformer-maiset perspektiivit.
The Giant Robot Robbers julkaistiin oikeassa sivutaitossaan Ankalliskirjaston osassa 1: Rötös ja rangaistus.
Otsikko: Re: Robotit sarjakuvissa
Kirjoitti: Samone - 18.01.2007 klo 17:11:11
Jättikirjojen versio latistaa täysin robottien huimat mittasuhteet ja Transformer-maiset perspektiivit.
The Giant Robot Robbers julkaistiin oikeassa sivutaitossaan Ankalliskirjaston osassa 1: Rötös ja rangaistus.
Kiitoksia vinkistä. Täytyy tutustua toiseenkin tapaukseen.