Kvaak katsastaa etusivulla, mitä pulp-kauden kovanaamoille tänään kuuluu (http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=2280). Tarkasteluun on pyritty valitsemaan tavalla tai toisella pulp-sankarien uutta tulemista hyvin edustavia hahmoja.
(http://www.kvaak.fi/images/articles/30112015193059-0.jpg) (http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=2280)
Seuraa tämä läpiluotaus saa tammikuussa unohdetuista sankareista, jotka liukuvat sotavuosien aikana jo supersankarien puolelle.
Agentit ja avaruussankarit sekä eksoottisemmat seikkailijat odottakoon toiseen päivään.
Tässä ketjussa voi uusien sarjakuvien lisäksi keskustella yleisemmin pulp-sankareista sarjakuvissa.
Sarjakuvien pulp-sankarit, eli sarjakuvista ponnistaneet hahmot olisivat jo melkein oma lukunsa, mutta menköön tässä samalla.
Suomalaisia ja suomeksi julkaistuja helmiä menneisyydestä – myös muita kuin sarjakuvamuodossa esitettyjä – voi nostaa esiin omassa ketjussaan (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,4136.0.html).
Katsauksessa oman alaotsikkonsa ansainneita sankareita ei tietääkseni suomeksi ole julkaistu muita kuin Thriller-lehden numeroissa 2–5/1990 esitetty The Shadow -minisarja.
On toki mahdollista, että Gold Key -kauden tuotantoa, kuten Doc Savage tai Green Hornet, olisi jossain lehdessä suomennettukin. Kuka paremmin tietää, karkaiskoon kurkkuaan, koska vain The Shadow tietää, mitä pahuutta teillä on sydänalaan jäänyt.
(http://www.kvaak.fi/images/articles/30112015193059-0.jpg) (http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=2280)
Tulee lee van cleef mieleen...Hieno kuva, pitää tsekata sarjikset...
Etusivulla on jatkoa edelliselle pulp-katsaukselle. Tällä kertaa käsitellään pulp-kauden populaarikulttuuriin jättämää "kaikua".
(http://www.kvaak.fi/images/articles/07122015025431-1.jpg) (http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=2283)
Supersankarit ovat osoittautuneet pulp-tuotantoa joustavammaksi pohjamateriaaliksi. Vuosikymmenestä toiseen ne löytävät uuden muodon uusien tekijöiden käsissä. Sen sijaan pulp-sankarit ovat jähmettyneet omaan aikakauteensa ja omaan muottiinsa.
Bob Kanea on jo lyöty riittämiin haudan taakse plagioinnista, mutta tässä yhteydessä asian välttäminen olisi jo asian kiertämistä. Täältä voi lukea näistä kyseenalaisista yhteyksistä (http://www.dialbforblog.com/archives/391/) (englanniksi). Toisaalta suuri osa pulp-kauden tuotoksista on kyllä samasta puusta veistettyjä.
Pulp-tuotoksissa yllättävän moni on tavalla tai toisella suojattu. Suuret, tuhansittain hahmoja hankkineet yritykset ylläpitävät hahmokirjastoja siinä toivossa, että ne tuottaisivat jonain päivänä omistajilleen rahaa.
The Spider saattoi olla alkujaan kilpailijan luoma kopio menestyshahmosta The Shadow, mutta yhtä kaikki se kaikuu populaarihistorian sivuilla. Kuriositeettina mainittakoon Ted Cowanin ja Reg Bunnin The Spider. Suomalaiset saavat lisähupia nimestä, sillä ensi kertaa hahmo seikkaili nimellä Hämähäkkimies (Sarjakuvalehti 1972) ja, vasta tunnetumman Hämähäkkimiehen jo saatua oman julkaisunsa, Hämähäkkinä (Mustanaamio 25–26/1984 ja 1–2/1985). The Spider -hahmon esiintymiset Suomessa on listannut Marko Tynninen kotisivuillaan (http://koti.mbnet.fi/tynninen/mustanaamio_index/indeksit/indeksi_h_m_h_kki.html).