Suomen Netlflixissä Marvel-haku tuottaa tällaisen tuloksen... mustia laatikoita vielä odotellaan, mutta Agentti Carter on jo.
Daredevilistä on myös jo logo ja traileri.
(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=16368.0;attach=29826)
Mäkin olen nyt katsonut 3 jaksoa Daredeviliä ja kyllä tyylikkäältä näyttää.
Kyllä tällä sarjalla on potentiaalia.
Kingpin olis voinut kyllä olla vähän isompi ja "tukevampi". Tykkäsin aikoinani Michael Duncanin esittämästä Kingpinnistä. No kun pääsen katsomaan seuraavat jaksot, niin näkee kuinka hyvin Wilson Fiskin rooli toimii Vincent D'Onofrion ohjastamana.
Päivitäpä mielipiteesi kun olet nähnyt neljännen jakson.. ja sitten taas muutaman jälkeen.. ja sitten taas..
Olen sairastellut flunssaa tässä ja katellut Daredevilit loppuun.
Täytyy tunnustaa, että jäpä on "hieman" aggressiivinen. Joo ei se hirveesti haitannut tuo pienuus enää, kun pääsi sarjassa eteenpäin.
Vasta tajusin, mistä hemmo on tuttu. Full Metal Jacketissa aivan loistava sekopää rooli. Joo tuommoiset roolit jotenkin sopii Vincetille.
Mut oli kyllä kamalaa katsoa vikassa osassa, kun Kingpin juoksi...ei olis mahdollista sarjakuvissa. Kivat raivarit...vähän kuin Hulk pienessä mittakaavassa.
No nyt on katsottu DD loppuun. Pitänee sulatella hetki ennen kuin aloittaa alusta uudelleen.
Ulrichin kuolema oli minusta tarpeeton, varsinkin kun hahmo oli erittäin hyvä. Olin jo ihan täpinöissä että hän aloittaa Front Line nimisen blogin mutta ei sitten..
Pakko sanoa että Daredevil-puku jätti minut kylmäksi, liian Agents Of SHIELD minun makuuni vaikka toki sopeuttaa hahmon MCU-yleisilmeeseen.
Mitäs vielä.. loppu tuli minusta liian äkkiä, tosin sikäli hyvä että jäi kaipaamaan lisää DD:tä (liekö mahdollista?) mutta tuntuu että viimeisiin kolmeen-neljään jaksoon tungettiin liikaa tavaraa.
Toivottavasti näemme joskus kuinka uusi Hämis pärjää Vincent D'Onofrion luoman ihmis-hirviön kanssa - näyttelijä on itse ilmaissut kiinnostuksena mahdolliseen kohtaamiseen.
Jessica Jones -sarjan viisi ekaa jaksoa katsottuna ja täytyy kyllä sanoa, että mainiosti on Netflix pitänyt tasoa yllä. Alunperin olin hieman varautuneen oloinen päänäyttelijän suhteen, mutta mainiosti on hoitanut hommansa. Ja tämä vain lisää sitä ihmetystä kuinka Agents of SHIELD:n kohdalla ollaan voitu mennä niin metsään kun lähes kaikissa muissa Marvelin tuotoksissa näyttelijävalinnat on onnistunu niin hyvn.
Laitetaan seuraaviin mietteisiin varmuuden vuoksi spoiler tagit, vaikka eivät mitään suuria spoilereita olekaan...
Vaikka en voikaan sanoa että olisin oikeasti joskus nähnyt bussin lentävän kyljelleen, niin kyseinen kohtaus näytti jotenkin hyvin tökerösti tehdyltä.
Vaikka olenkin iloinen että muutamia mainintoja Kostajista ollaan saatu, niin ehkäpä vielä enemmän odotin jotakin kytköstä Daredeviliin. Mikä herättikin kysymyksen, että mitenköhän tämä sijoittuu ajallisesti Daredevilin kanssa? Edit: Olipahan niitä kytköksiä Daredeviliinkin sitten lopulta; ilmiselviä ja ei niin ilmiselviä.
Huvittaa kun ihmiset tulee tähän ketjuun dissaamaan SHIELDiä, sille on ihan oma ketjunsa.
Aika puun takaa tulee myös "kaunotar ja hirviö" analogiat, vaikka Kilgrave onkin ehdottoman selkeästi täysi ihmis-hirviö. Ellette sitten viittaa Patsyyn ja Simpsoniin?
Joku kommentoi että olisi ehkä toiminut leffana paremmin, mutta jos tästä poistat 11 tuntia materiaalia niin aikamoinen tynkä jää käteen. Toki Hogarthin ja Simpsonin kuviot, sekä Patsyn taustaa (ehkä myös Cagen, mutta ei kai sentään) olisi voinut tiputtaa, mutta ei se olisi riittänyt alkuukaan karsimaan tarpeeksi pituutta valkokangasta varten. Jatkuva yritys löytää keino pysäyttää Kilgrave ja saada tämä edesvastuuseen, ja niiden yritysten toistuva epäonnistuminen ja niiden seuraamukset loivat koko sen jännitteen loppuratkaisulle ja antoivat oikeutuksen Kilgraven tappamiselle ilman että siitä tuli samanlainen olo kuin Man Of Steel vastaavasta.
Kilgrave oli niin hyvin tehty että hieman harmitti hahmon kuolema, mutta toisaalta se miten hahmo oli kirjoitettu ei jättänyt oikeastaan muuta mahdollista loppuratkaisua; Kingpin on vaarallisuudestaan huolimatta silti vain ihminen, mutta MCU ei ole vielä siinä pisteessä että Kilgraven kaltaista henkilöä voitaisiin millään kontrolloida.
9 jaksoa katsottu paremman puoliskon kanssa. Hra konstaapelin kohdalla sytytti vihdoin.
(http://vignette4.wikia.nocookie.net/marveldatabase/images/8/89/Ultimate_Comics_Captain_America_Vol_1_1_Page_27_Frank_Simpson_(Earth-1610).jpg.jpg/revision/latest?cb=20110216061136)
Olisi mukava nähdä Nuke ja Punisher napit vastakkain tv-sarjojen puolella.
Tämä on siis 100% vain puhdasta spekulaatiota minun osaltani, mutta vaikka Tuomaria ei sanan missään merkityksessä juosten kustu tms. niin tietyllä tapaa tuntuu, että Käsi kiinnosti tekijöitä enemmän. Käsi on tuokkarin iso paha, kaikki Käteen liittyvät asiat lisäävät elementtejä sarjan mytologiaan, neljän ekan jakson jälkeen kaikki isoimmat toimintakohtaukset pyörivät Käden ympärillä jne. Tuomarin kanssa, taasen, kunhan Daredevilin kanssa on vaihdettu näkemyksiä siitä miten maailma toimii, niin muuten kaikki hahmoon liittyvä on enimmäkseen puhtaasti pohjustusta hahmon omiin seikkailuihin. Jos Tuomari olisi kadonnut neljännen jakson jälkeen ja Blacksmith - sivujuoni oltaisiin käsitelty vasta Tuomarin omassa sarjassa, niin olisiko DD:en pääjuoneen tullut vakavia muutoksia? Siis totta kai Tuomarin juoneen linkittyivät mm. Nelson & Murdockin lopettaminen ja Kingpinin tulevien juonien pohjustus
puhumattakaan Karenin hahmokehityksestä, joten en väitä sitä turhaksi tai mitään sellaista.
En tiedä. Ehkäpä muutan mieleni asiasta, kun katon kauden uudelleen läpi joskus. Lähinnä tämmöinen fiilis jäi ekan kerran jälkeen.
Ykköskaudella oli kivasti vain yksi päätarina ja koko kausi keskittyi sen kehittelyyn ja tyydyttävään lopetukseen saattamiseen. Kakkoskaudella kaksi päätarinaa, Tuomarin synty ja Elektra/Käsi - juonittelu, kilpailivat huomiosta jatkuvasti, minkä seuraksena kumpikaan ei saanut 100% ansaitsemaansa huomiota.
[...]
Minun on myös lopuksi pakko myöntää, että suurin positiivinen yllätys oli Tuomari. Kuten jossain aiemmassa viestissä jo sanoinkin, en ole ikinä pitänyt sarjis-Tuomarista.
Tuomari oli minullekin odotettua parempi. Hahmo oli odotetusti DD:lle moraalinen vastinpari, mikä olisi voinut olla aika latteaakin, mutta toimi suht hyvin kokonaisuudessa.
Vankilakohtaukset olivat kyllä vahvoja.
Yleensä ottaen tappeluita oli minun makuuni liikaakin.
Minusta muutoin loistavan Jessica Jonesin ongelma oli koko kauden mittaan venytetty tarina, ja pienemmässä määrin myös DD:n 1. kaudella, joten kakkoskauden rytmitys oli minusta hyvä (varsinkin kun ei ole kovin monimutkaisia b- tai c-juonia) - ja siinä on sarjakuvien tuntua. Loppujakso oli jotenkin vähän muita kömpelömpi (ehkä aikataulu ja raha tuli vastaan). Muutoin loistavasti valikoidussa rosterissa Elektran roolitus ei ollut täysin onnistunut - mutta ehkä se liittyy siihen, että Miller onnistui tekemään hahmosta niin myyttisen, ettei sarjakuvien myöhemmät versiotkaan ole tuntuneet siltä "oikealta".
Kaikenkaikkiaan todella mukaansatempaavaa, laadukasta meininkiä oman suosikkihahmoni edesottamuksista (onneksi sarjakuvien puolellakin on päästy Waidin karkkivärisestä itseään Peter Parkeriksi luulevasta DD:stä takaisin pimeiden katujen tunnelmiin).
Vaikka ensimmäisestä kaudesta pidin todella paljon, olin etukäteen vähän skeptinen, kun ajattelin että olisi vaara, että toistettaisiin samaa kaavaa, mutta homma kehittyy mukavasti koko ajan ja palaset liikkuvat. Kolmatta, ja erityisesti neljättä, kautta odotellessa.
DD:n kakkoskausi oli timanttinen, nautin jokaisesta hetkestä.
Kun Keppi sanoi lähtevänsä kasaamaan porukkaa kasaan, niin odotin samanlaisia valkoisiin pukeutuneita ninjoja mitä sarjakuvissakin nähtiin 90-luvulla. Ei sitten. :/
Kuka hemmetti oli ennen Elektraa Käden auliisti suojeleman sarkofagin sisällä?
Miksi Punisher ei nähty ampumassa ninjoja minigunilla?
Ei siinä, aivan 5/5 heittämällä.
Kun Keppi sanoi lähtevänsä kasaamaan porukkaa kasaan, niin odotin samanlaisia valkoisiin pukeutuneita ninjoja mitä sarjakuvissakin nähtiin 90-luvulla. Ei sitten. :/
Kuka hemmetti oli ennen Elektraa Käden auliisti suojeleman sarkofagin sisällä?
Miksi Punisher ei nähty ampumassa ninjoja minigunilla?
Samoja mietteitä on herättänyt laajemminkin, itse olen päätynyt seuraavaan:
Minäkin odotin että koko Chaste olisi nähty mutta joko niitä muita ei ole MCU-versiossa (jos ei ole niin miksi edes käyttää nimitystä Chaste?) tai sitten niitä säästellään loppuhuipennusta varten, kun vastassa on pahis-Elektra. Voihan se olla että ne muut asuvat sen verran kauempana etteivät ehtineet hätiin, kakkos-kauden jälkipuolisko kuitenkin tapahtuu verrattain lyhyen ajanjakson sisällä.
Sarkofagi oli ilmeisesti joko tyhjä, Elektraa varten valmiudessa, tai sitten sillä tehtiin Käden ninjoja vailla sykettä.
Minigun on pähee mutta valitettavan epätarkka, ei suositella käytettäväksi jos kohteiden seassa on omia. ;)
Vähän rakeinen pysäytyskuva, vanha logo - ja voilà, Luke Cage juuri sellaisena kuin Quentin Tarantino (http://comicbook.com/marvel/2016/10/01/quentin-tarantino-disappointed-by-luke-cage-changes/) olisi hänet halunnut.
(https://pbs.twimg.com/media/Ct27LW-XgAEObK8.jpg)
Onhan vaan pirun hyvä sarja, tämä Luke Cage. Ihan täysin se ei minulle aukea, tuskin myöskään suurimmalle osalle ei-mustasta väestöstä, eikä ole tarkoituskaan. Aplodit Marvelille siitä että uskalsivat tehdä oikeasti puhtaasti mustan sarjan, vaikka se tarkoittaakin sitä että en pysty täysin arvostamaan sen kaikkia ulottuvuuksia. Kesällä kun Nykissä katseli uutisia ja ajankohtaisohjelmia TV:stä niin osaan hieman eläytyä siihen mitä musta väestö kokee siellä parhaillaan, ja olen vilpittömän iloinen heidän puolestaan kun heillä on viimein supersankari jonka voivat kokea omakseen. Hip-hop ja räppi eivät minulle uppoa mutta onneksi sarja kunnioittaa muutakin mustaa musiikkia (showrunner on vanha Rolling Stone lehden toimittaja) ja varsinkin vanhan liiton blues lämmitti sydäntä.
En kyllä ymmärrä tätä valitusta "heikoista" pahiksista, katsotaankohan me nyt samaa sarjaa ollenkaan? Cottonmouth, Shades, Mariah ja Diamondback olivat kaikki omalla tavallaan erilaisia mutta kiinnostavia, vain Shades jäi alikehitellyn oloiseksi kunnollisen taustatarinan puutteesta johtuen. Toisaalta myös Misty Knight on jäänyt kaikilta mainitsematta, erinomainen hahmo ja roolisuoritus.
MCU-viittaukset olivat välillä häiritseviä, mutta enimmältä osin ihan luontevia; "Välikohtaus" ei ilmeisesti levinnyt Harlmiin asti, joten asenne siellä Kostajia ja avaruusolentoja kohtaan on luonnollisestikin erilainen kuin Hell's Kitchenin alueella tai ydinkeskustassa, ja samoin on luontevaa että siellä keskitytään alueen omiin, todellisiin ongelmiin. Oikeastaan ainoa valittamisen aihe minusta on viimeinen jakso koska sen lopuksi pedattiin liian ilmeisesti kakkos-kautta, olisin paljon mieluummin nähnyt tämän omana kokonaisuutenaan.
Johtuen kulttuuri-eroista en pääse uppoutumaan tähän niin syvälle että voisin rankata tämän samalle viivalle kuin DD tai JJ, mutta näin kovassa seurassa kolmanneksi jääminen ei ole huono asia. Hieman mietityttää miten näinkin realistinen sarja sopii yksiin maagisia ninjoja vastaan tappelevan DD:n ja mystisen kadonneen kung-fu kaupungin kasvattaman Iron Fist'in kanssa?
En kyllä ymmärrä tätä valitusta "heikoista" pahiksista, katsotaankohan me nyt samaa sarjaa ollenkaan? Cottonmouth, Shades, Mariah ja Diamondback olivat kaikki omalla tavallaan erilaisia mutta kiinnostavia, vain Shades jäi alikehitellyn oloiseksi kunnollisen taustatarinan puutteesta johtuen. Toisaalta myös Misty Knight on jäänyt kaikilta mainitsematta, erinomainen hahmo ja roolisuoritus.
Jos Luke Cagen vastustajia vertaapa vaikkapa Daredevilin ensimmäiseen kauteen, niin erot tulevat ainakin omasta mielestä selville. Sen takia koe kaikista mielekkäimmäksi verrata näitä kahta, koska molemmissa on useampi pahis ja lopulta pääpahis paljastuu (Kingpin vs. Diamondback).
DD:n pikkupahikset olivat kiinnostavia ja vaikka heidät ohitettiin 'nopeasti' matkalla Kingpiniin, niin japanilaisista ja kiinalaisista saatiin vielä äärettömän kiinnostavat jatkot seuraavalle kaudelle. Nyt voi tietysti samaa sanoa Shadesista ja Mariahista, mutta epäilys on suuri.
Myös itse Kingpin vastasi täydellisesti, ainakin omaa, mielikuvaa vahvasta gangsterista joka pyörittää koko alamaailmaa. Tähän verrattuna Diamondbackiin viittailu tuntui hyvältä, mutta lopulta taustalta paljastui täysin sekopäinen velipuoli.
Hahmon tausta Harlemia hallitsevaksi rikospomoksi ei ollut omaan korvaan ollenkaan uskottava.
Cottonmouth oltaisiin voitu tehdä paremmaksi jos hänelle oltaisiin annettu tilaa kasvaa, nyt hän lähinnä toimi vain katalyyttina Mariahin kääntymisessä rikoksen poluille. Ja Mariahin huopaaminen ja soutaminen lähinnä ärsytti.
Sarjan parhaat hahmot olivat Misty ja Shades. Shadesissa oli sitä jotain suunnitelmallisuutta mitä olisin kaivannut Diamondbackiin.
En muuten missään vaiheessa saanut sellaista kuvaa että Diamondback edes haluaisi olla Harlemin "kuningas", mistä sinulle tuli sellainen vaikutelma? Eikä Diamondback oikeastaan edes ollut tarinan pääpahis, kun asiaa ajattelee, vaikka olikin se fyysinen uhka nimikkosankarille.
Ensimmäisen kerran kun Shades tuli Cottonmouthin luokse, hän sanoi 'You know I'm with Diamondback now'. Myös kaikki bisnes tuntui kulkevan miehen kautta ja muut gangsteripomot pelkäsivät / kunnioittivat häntä. Kingpinin kaltainen valtapeluri, mutta Diamondbackin valtaa ei koskaan selitetty.
Mutta tosiaan Diamondback sanoi itsekin, että kun Luke on tapettu, hän katoaa kuin tuhka tuuleen.
Miten hän sitten oli luonut oman verkostonsa Harlemiin, ei kyllä auennut minulle. Tuliko hän sinne Luken perässä vai lähtikö hän Luken lavastamisen jälkeen muuten vaan laajentamaan etupiiriään? Yleinen käsitys taisi kuitenkin olla, että Luke kuoli vankilassa.
Tuo Kingpinin jako kolmeen eri hahmoon on mielenkiintoinen selitys, mutta miksi tehdä 3 vajavaista hahmoa kun voi tehdä 1 todella hyvän? Kingpin ja Kilgrave ovat tästä todisteita.
Luke Cage on nyt katsottu loppuun ja aika lailla samoja ratoja ajatukseni kulkivat kuin Vincentillä: Mainio sarja, mutta ei samanlainen helmi kuin Daredevilit tai Jessica Jones. Diamondback ei häirinnyt yhtä paljon minua, mutta
jos hänet nyt tuodaan seuraavalle kaudelle supervoimaisena (kuten vähän lopussa näytti) ja ilman muuta kummempaa motiivia kuin kostaa Luke Cagelle niin hohhoijaa. Jotain muuta kiitos.
Kaikkia vierailevia räppäreitä sun muita en tunnistanut mutta ei ilmeisesti ollut tarkoituskaan. Hyvin viihdyin. Jatkoa odotellessa.
Viisi jaksoa takana ja pidän tästä erittäin paljon.. mutta kuudes jakso oli oikeasti huono. Tämän olisi pitänyt olla se "fak-yeah!" jakso mutta ohjaus ja paikoin näyttelijäsuoritukset olivat suoraan sanottuna heikkoja tai jopa huonoja. Jos tähän loppuu se mitä kriitikoille näytettiin arvostelu-kappaleissa niin ei ihme että jäi huono maku suuhun.
Kaikki jaksot katsottu ja täytyy kyllä sanoa, että vaikka ikan ok sarja olikin niin mielestäni selvästi huonoin näistä Marvelin Netflix tuotoksista.
Pääosan näyttelijä ei ollutkaan aivan yhtä huono kuin oletin; tai ehkä odotukseni eivät olleet liian korkealla. Mutta se mikä ärsytti niin Danny Randista oli tehty liian hyväuskoinen ja aivan liian ailahteleva tunteiltaan, mutta ehkä sen voi vielä jotenkin laittaa sen piikkiin että oli ollut poissa 15 vuotta ja vasta etsimässä itseään Iron Fistinä....
Käsikirjoitus oli ehkä paikoitellen hieman heppoista, mutta ei niin että se olisi minua suuremmin haitannut. Kaikkein pahin ärsyttävyys oli useiden tappelukohtausten huonous. Itse Kung-Fua (tai oikealta nimeltään Wushu) nuorempana joitakin vuosia harrastaneena jatkuvasti huomasin liikkeiden asennoissa, lyönneissä ja potkuissa virheitä, joka vähensi meikän kohdalla uskottavuutta Dannyn Kung-Fu taitoja kohtaan; olihan hän sentään 15 vuotta treenannut lajia huippumestareiden opissa. Toinen mikä oli tappelukohtauksissa huonoa, niin monessa kohtaa tuli sellainen olo että iskuissa ei ollut mitään voimaa, joten uskottavuus kärsi. Pahimmin tämä tuli ehkä esille aika sarjan alkuvaiheilla Colleen Wingin ekassa häkkitappelussa, jossa ykskään Colleenin lyönti ei näyttänyt vakuuttavalta.
Ward (melkoinen American Psycho!) kehittyi kyllä kaikkein näyttävimmin. Meikää ei taas eri organisaatioiden runsas mytologia ja auki jääneet mysteerit haittaa, hyvää vain että verhoa ei täysin aukaistu vielä. Lisää selviää sitten uusilla kausilla. :)
Yksi teoria sentään syntyi:
Madame Gao = Crane Mother. Muorilla on ikää vaikka kuinka, ja mystistä voimaa paiskoa raavaita miehiä koskematta näihin.
Katsoin Punisherin tuossa muutaman päivänä muutamassa putkessa, eli kyllähän se melko viihdyttävä paketti kokonaisuutena oli. Mutta parin jakson verran tyhjäkäyntiä olisi voinut varmasti poistaakin ja minua ei haitannut tekninen ja brutaali väkivalta, sen sijaan Castlen bondailut Libermanin perheen kanssa olivat jotenkin tuskaista katsottavaa.
Itselläni ei ole juuri mitään suhdetta Punisheriin, oli lukenut vähäsen Ennisin kirjoittamaa ja kutenkin kaikki tietävät, Ennis on ihan hullu eikä hänen visioitaan voi suoraan telkkariin tunkea.
Olihan ne viimeiset jaksot melkoista menoa, pitää vain hyväksyä, että Punisher on ihan sekaisin ja se selittää paljon.
Kausi 1 katsottu ja olihan hieman verinen tuo päätösjakso!
Seuraavat ajatukset ihan laitan spoilerin alle.
En mene kertomaan sisältöä vaan ajatuksia tästä uudesta Daredevilista.
Vähemmän Daredevilia tässä sarjassa ja jotenkin oli tylsä ehkä. Loppua kohden parani, mutta vikassa osassa tuo veren lentely ja brutaalit otteet ehkä meni vähän yli. Veri ei näyttänyt oikeelta...CGI-sekundalla tehtyä...olisi ehkä voinut jättää kokonaan pois, jos ei osata tehdä oikeasti. Jos olisi käyttänyt väripusseja ja jättänyt tuon CGI:n pois, niin olisi näyttänyt paremmalta...nyt näytti lähinnä halvalta tehosteelta.
Sit kausi jää kesken todellä hämmentävästi ja jatkuu 2. kaudella 2026. Ääähhh...ei tämmöisiä!
PS: Odotin, että koska se Electra eli Jennifer Gardner tulee...ei tullut, vaikka siitä netissä oli oikein videoo...näköjään 2. kaudella vasta...vähän petyin!
PPS: Lopputekstien jälkeen vielä yksi juttu!