I’ve leafed through and been impressed by the Franco-Chinese collaboration, Une vie choinoise by Chinese artist Li Kunwu and French writer P. Otié, fascinating cultural history.Mutta muuten muutaman minuutin hakurumba ei paljon valaistusta asiaan tuonut. Mut ihan hienoa Wsoyltä tämmöinen tuore avaus!
Ehdottomasti viime vuoden paras ja jatkoa odotetaan jo malttamattomana! Itse en osaa verrata tätä Hiroshiman poikaan,
En haluakaan tähän kovia kansia, mutta kannet tuntuivat käteen pehmeämmiltä kuin esimerkiksi WSOY:n julkaisemissa Delislen sarjakuvissa, joissa ulkoasu siis onnistui paremmin. Vai kuvittelenko minä?
Kakkososa on nyt tullut, ja liepeessä kerrotaan vasta nyt että osia on yhteensä kolme, eli tämä on trilogia.
En muista että olisin ennen huomannut. Mutta aikajanan huomioonottaen se on looginen jako.
Isän aika on Li Kunwun kolmiosaisen elämäkerran ensimmäinen osa ja siinä käydään läpi Kiinan kehitys 50-luvulta vuoteen 1976.
Kakkososa on nyt tullut, ja liepeessä kerrotaan vasta nyt että osia on yhteensä kolme, eli tämä on trilogia.Huonostipa olet ykkösosasi lukenut. Sen etuliepeen lopussahan lukee: "Trilogialle myönnettiin parhaan historiallisen sarjakuvan palkinto Ranskassa vuonna 2010."
Eli vaikka maot poistuvat takavasemmalle, niin sitten sanellaan heti perään, keitä kansalaisten tulee vihata tai rakastaa vastedes.
Ja olen suunnattoman pettynyt Taivaallisen rauhan aukion tapahtumien (http://fi.wikipedia.org/wiki/Taivaallisen_rauhan_aukion_mielenosoitus) käsittelemättä jättämiseen 4.6.1989.Mutta arvostelussahan perustelet tosi hyvin sen miksi siitä ei kerrota.
Li kuvaa kehitystä tavallisen ihmisen ja perheen näkökulmasta, ei ylhäältä katsottuna kuten historiankirjat yleensä tekevät.ja
...
Kiinalaiset suhtautuvat tapahtumiin vähemmän tärkeänä. Arjessa pärjääminen oli vuonna 1989 tavallisille ihmisille tärkeintä ja he joita verilöyly ei suoraan koskenut, eivät välitä asiasta. Ja kuten Li sanoo, hän vetää viivan sen menneisyyden päälle joka ei vaikuta nykyhetkeen tai tulevaisuuteen.
...asiasta vaikeneminen on osa nykykiinalaisuutta,
Pohjoisnapa on alkanut sulaa.
Onko jotain tapahtunut? Talouden vetureitahan niistä on tullut jo.
Ei Pohjoisnapa sula mihinkään, jäät Pohjoisella jäämerellä sulavat enemmän kesällä ja sillä on tosiaan ympäristövaikutuksia.
Toisaalta, ei ole mitään varmuutta johtuuko se kiinalaisten tai edes ihmisten toimista. Maapallon lämpötila on muuttunut ennenkin sykleittäin ennen teollistumista. Käsittääkseni lämpeneminen jatkuu vielä noin sata vuotta ja sitten alkaa taas kylmetä.
Shakespearen aikaan Lontoossa Thames jäätyi talvella ja ihmiset luistelivat sen jäällä. Ei enää 1700-luvulla jolloin teollistuminen ei ollut vielä alkanut. 2300-luvulla lienee taas Euroopan kylmyyshuippu.
Kronologian särkyminen suretti enemmän. Pidin siitä, etenkin ensimmäisessä osassa vallinneesta, tunnelmasta, jota vanhemmaksi kasvavan lapsen alati laajeneva näkökulma toi mukanaan. Asiat tapahtuivat järjestyksessä ja maailma sai koko ajan enemmän muotoa. Aikuisella ei näkökulma tietenkään enää kasva samalla tavalla, mutta kerronnan poikkoilun takia oli hankala enää mieltää, mihin vuosikymmeneen jokin tapahtuma sijoittui.
Haplo summeerasi kolmannen osan paremmin kuin minä. Juuri noin.Oikein hyvä oli Shimonkin arvostelu, kuten myös Mimu ja Valtaostuinpelin kulisseissa. Routakodossa piipahtaa aina mielellään.
Heitän kuitenkin tänne linkin omaan arvosteluuni.
http://routakoto.com/2013/08/12/minun-kiinani-3-rahan-aika/
Siinä missä Japani imi lännen tietoutta tietoisesti jo edellisellä vuosisadalla, taisi Kiina käsittääkseni olla paljon enemmän vastahankaan. Myös levottomuudet maassa lienevät vaikuttaneet asioihin hyvinkin.Kiinahan oli tuohon aikaan poliittisesti sekaisin ja heikko vastustamaan muiden pyrkimyksiä, vaikka ehkä olisi halunnutkin olla rauhassa. Pohjois-Kiinassa venäläiset ja japanilaiset tekivät samaan aikaan mitä lystäsivät. :)
Although there are many new face awards established by publishers in the manga industry, only a few awards are open to the general public. The Japan Media Arts Festival is a work-oriented award which is not decided by popularity polls and places no limitation on the form of submissions. As a wide-open award, it will become more important in the industry. For the screening, I take the stance that the judging processes also generate an “expression”, that of the jury. This year again, the number of submissions increased compared to the previous year. For the Grand Prize, JOJOLION was selected after considering the influence of the series on manga culture and other artists' future work, as well as the achievement of it being translated into different languages. We have a lineup of marvelous new works for the Excellence and New Face Awards. We didn’t discuss it during the screening process, but these eight award-winning works, with their different publication methods also originated from, such as serialized book publications and works released online. This makes evident the variety of interrelated media forms in the Japanese manga industry today. Although it’s a pity that some very popular works were not submitted, I think all the award-winning works show powerful independent expression and are worthy representatives of the manga of 2013.