Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvantekijöiden keskustelut => Välineet ja oppaat => : mikal67 19.05.2009 klo 18:42:56
-
esim. tällästä tai vastaavaa 1000:- --"-miljoona " e:- hintaluokan läppäriä meinasin hommata.tolla touch screen toiminnolla,,niin onko kellään vastaavasta kokemusta,että esim photoshopin kanssa piirtelis menemään,niin mitenköhän sen kynän paineentunnistus on verrattavissa esim wacomin piirto pöydän tasoon,siinä ilm. yli herkkyys yli 1000 .... vai onko ihan kökkö??
-
Toi on usein kiinnostanut. Näin kaupassa yhesti kosketusnäyttökoneen mutta eipä ollut fotaria siinä.
-
Spekuloinniksi menee, mutta..
Viivan paksuutta ei kai voisi vaihtaa sulavasti paineherkkyyden avulla, joten varsinaisen viivapiirroksen tekemiseen se olisi melko rajoittunut, ellei sitten piirrä vektoripohjaisella ohjelmalla kuten Manga Studiolla. Kai se soveltuisi skannatun tussipiirroksen värittämiseen valitsemalla suljettuja alueita.
Äärimmäisen skeptinen olen, kun juuri tähän hommaan tarkoitetun Cintiq -piirtopöydänkin hallitseminen vaatii hieman yritystä.
-
Haave olis pieni läppäri jonka näyttö tunnistais paineen ja akku kestäis viis tuntii että vois lähtee retkille ja piirrellä ja lähetellä mokkulan kautta tai majotuspaikast nettiin sarjixii.
-
Erinäisissä tablet-PC:issä on Wacomin tekemä kynätuki. Paineentunnistustakin mainostetaan. Aika houkutteleva ajatus.
Painetuki ei ole Intuos-tasoa, mutta kai kelpo kumminkin. Axiotron luettelee speksinsä tälleen:
Writing Pressure Sensing: 512 levels
Recognition Accuracy: 20x display resolution
Recognition Rate: 133 point/sec
No batteries required
Eli niinku Bamboon tasoinen. Pitää päästä joskus kokeilemaan.
Penabled: http://www.wacom.com/Tabletpc/what_is_penabled.cfm
Läpäreitä: http://www.wacom-components.com/english/partner/index.html
-
Omat kokemukset on ollut yllättävän myönteisiä tablet-pc:den suhteen. Tuntuma on ihan ok ja paineentunnistus on riittävä. Yleensä kynät on turhan ohuita ja hempuleita, joissain tableteissa voi kai käyttää myös wacom-kyniä? Myös pikanäppäinten puute on monesti ongelma. Asia kiinnostaa, mutta toistaiseksi tyydyn kiinteään työpisteeseen.
Tässä työkaverin analyysi ja plussat ja miinukset omasta HP ostoksestaan.
http://peeba.gfxile.net/2008/12/17/hp-tx2500-tablet-pc-impressions/#more-95
Lisää revikoita esim.
http://www.tabletpcreview.com/
-
Omat kokemukset on ollut yllättävän myönteisiä tablet-pc:den suhteen. Tuntuma on ihan ok ja paineentunnistus on riittävä. Yleensä kynät on turhan ohuita ja hempuleita, joissain tableteissa voi kai käyttää myös wacom-kyniä? Myös pikanäppäinten puute on monesti ongelma. Asia kiinnostaa, mutta toistaiseksi tyydyn kiinteään työpisteeseen.
Hintaluokka taitaa olla samaa Cintiq 12wx:n kanssa, joka myös kaverisi arviossa oli mainittu - jos koneen jo omistaa onko tuossa mitään etuja Cintiqiin nähden?
-
Itseäni himoittaa tämä ModBook (http://www.axiotron.com/index.php?id=modbook). Hintaa 2248 $ l.yhteensä Macbookin ja Cintiqin hinta. Etunahan tuossa on että et enää tarvitse erillistä tietokonetta jos olen oikein käsittänyt.
-
Hintaluokka taitaa olla samaa Cintiq 12wx:n kanssa, joka myös kaverisi arviossa oli mainittu - jos koneen jo omistaa onko tuossa mitään etuja Cintiqiin nähden?
Kyllä se ainoa etu on liikuteltavuus/kannettavuus. Jos sitä ei tarvitse niin Cintiq voittaa joka osa-alueella tablet-PC:n piirtonäyttöominaisuudet.
-
Noi tonnin hintaluokan läppärit, joiden näyttöjä voi rähmiä myös sormin, ovat ihan perseestä, eikä niillä voi oikeasti piirtää. Kokeilet vaikka ihan vaan paintilla ja tajuat, ettei siitä tuu kyllä yhtään mitään.
Sitten kun pitää käyttää kynää, eli stylusta, eikä laite lue mitään muuta, on vehje jo ihan jees.
Mulla on Fujitsu-Siemens T4220, jossa on 12" wacom-enabled piirtonäyttö. Ihan kätevä pikkukone puuhasteluun, olen piirtänyt tohon näyttöön luonnoksia ja pieniresoluutioisempaa bulshittiä. Printtitasoa sillä ei saa aikaan, ei oikeen koneen tehot riitä tekemään kunnon jälkeä. Wacomin tyylin mukaisesti aika paljon ajuriongelmia. Uusimmassa Ubuntussa toimii piirtäminen paremmin kuin Vistassa, sääli ettei sisäänrakennettu mokkula ole Windows-yhteensopiva.
Kynä on pienempi ja huonompi kuin "oikean piirtopöydän" kynä, ja erityisesti kumin paineentunnistus on niin päin vittua, ettei sitä viitsi käyttää ollenkaan. (Osa ongelmasta on myös varmaan siinä, että itse kynän fyysinen kumiosa on niin vahvan jousen takana, että tarkkuus on aika hankalaa). Lisäksi varsinaisen piirtotunnistustason ja kynän kärjen välissä on aika paksu pleksi, joten missään nimessä kokemus ei ole samaa kuin kynällä paperille piirtäessä, kun kynän kärki ja piirtopiste ovat siis oikeasti aika eri paikoissa. Oikeastaan tavallinen piirtopöytä on parempi käyttää, koska siinä käsi ei peitä kynää, eikä tartte kikkailla vaikeiden asentojen kanssa - joka tapauksesa itse piirtäminen kun tapahtuu kursoria seuraamalla. (Ja tavallisessa piirtopöydässä on parempi kynä ja ilmeisesti parempi pöytäkin)
Jos tykkää piirtää koneella ja on rahaa laittaa läppäriin vähän enemmän, on toi kyllä tosi kiva työkalu. Lisäakulla (menee cd-aseman tilalle) vehkeellä voi piirtää jonkun kymmenen tuntia ja kannettavaksi se on pieni, vaikkakin paksu ja painava. Nettitavara ja tosiaan luonnokset tolla onnistuvat ihan hyvin, eikä tartte ees photaria asentaa, kun gimppi riittää helposti sellaiseen toimintaan. Ja jotain Celtixiä on hauska pyörittää kun voi suoraan piirtää kuvamuistiinpanoja, luonnoksia ja kuvakäsiksiä.
Firman keikkoja ajellessa toi on ollut tosi hauska, kun ei laivalla tai rekkaparkissa ole paljoa järkevää tekemistä, joko vetää käteen tai sitten piirtää (tai sitten piirtää sen jälkeen). Ei tartte pelkästään söhrätä luonnosvihkoon vaan saa jotain ihan oikeasti aikaankin. (En mä piirrä työkseni, mutta tosissani silti!) Ja onpahan haitek-tunnelma, kun saksalaiset eläkeläiset salaa vilkuilevat laivalla, että mitä ihmettä, sehän piirtää suoraan tietokoneeseen..
Ulkona auringonpaisteessa tolla voi silleen tosi kärvistellen muka olla tekevinään jotain, mutta kyllä se käytännössä varjoa vaatii. Että ei oo ihan sellanen vehje kuitenkaan, että onpa kaunis kesäpäivä, taidan pyöräillä kosken sillalle ja piirrellä stimuloivassa ympäristössä.
Samalla tekniikalla on myös muita koneita, silloin viime syksynä kun kannettavaa ostin, oli toi T4220 mun käsitykseni mukaan markkinoiden järkevin ratkasu Suomesta saatavista koneista.
Jos ei erityisesti tarvitse kannettavaa ja siihen piirtopöytää helposti siirreltävässä paketissa, on tavallinen piirtopöytä sekä halvempi, että parempi. A5 piirtopöytä ja erillinen kannettavakin saattas olla fiksumpi ratkaisu, jos on tilaa ja aikaa laittaa studio pystyyn.
Kokemukset tosta ovat panneet ihmettelemään, että onkohan Qintic oikeesti hyvä - jos on, niin siinä saa olla perhanan paljon ohuempi suojapleksi ja paljon parempi kynän kohdistus.
-
joo kyllähän se niin on et sen pari tonnia pitäs tohon laitteeseen laittaa et sais kunnollisen "piirtopöytäläppärin" mut onko se sitä,, niin pitää vissiin oottaa et joku teistä piirtopöytäkäyttäjistä ostaa ekana kunnollisen sellasen,ja kertoo täällä kokemuksista,,,kun malleja riittää ja mitään niistä ei pääse kunnolla kokeilemaan ennen ku se on maksettu??!!kiits vastauksist..!! :P
-
Oletettavasti se Qintic on paljon parempi kuin noiden läppäreiden piirtonäytöt, joku varmaan osaa sen varmistaa. Tällöin jos pistää tonnin pöytäkoneeseen ja tonnin qinticiin, saa varmaan vähän helkkaristi paremman setin.
-
Kiitos Valtterille hyvästä selostuksesta.
-
http://www.tabletpcbuzz.com/forumdisplay.php?f=43
http://www.conceptart.org/forums/showthread.php?t=88452
http://www.paperdemon.com/blog/10/243
tuolta löyty kans ihan hyvää informaatiota ,,siinä on vähän vertailua tablet-pc/piirtopöytä..
-
Itseäni himoittaa tämä ModBook (http://www.axiotron.com/index.php?id=modbook). Hintaa 2248 $ l.yhteensä Macbookin ja Cintiqin hinta. Etunahan tuossa on että et enää tarvitse erillistä tietokonetta jos olen oikein käsittänyt.
Macrumorsissa on näemmä parikin tuoretta huhua Apple-tabletista, noiden mukaan tulossa 2010 tai aikaisintaan tämän vuoden lopulla. Varmaan käyttöliittymä on sulava, mikä lienee sitten soveltuvuus piirtämiseen?
http://www.macrumors.com/2009/05/25/another-source-confirms-2010-apple-tablet/
-
Oikeesti homma toimii vasta sitte kun ne yhdistää miniläppärin ja kosketusnäytön. Mulla on kosketusnäyttöpuhelin jolla voi piirtää ihan hyvin, mutta itse puhelin on paskaläjä. (Tai sen windous mobile käyttis jolla ei voi liittää edes kuvatiedostoa sähköpostiin.) Jos näyttö olis miniläppäriluokkaa, toimis matkapiirtelyvehkeenä. Ja jos akku jaksais koko päivän.
-
Tuo Applen tabletti on huhujen mukaan välimuoto iphonesta ja miniläppäristä, hinta olisi 500-700$, näyttö 7-10 tuumaa. Koko vähän epäilyttää josko tuossa photari pyörii, varmaan joku kustomoitu versio toimisi ihan hyvin. Applellahan on perinteisesti loistavat suhteet Adoben norsunluutorniin. Mutta koon puolesta tuollainen olisi aika mehevä digitaalinen luonnoskirja. Saa nähdä miten huhut pitää paikkaansa.
-
Sit on vielä Nintendo DS, jos pientä digitaalista luonnoskirjaa haluaa.
8]
-
Tuo Applen tabletti on huhujen mukaan välimuoto iphonesta ja miniläppäristä, hinta olisi 500-700$, näyttö 7-10 tuumaa. Koko vähän epäilyttää
Oikeesti homma toimii vasta sitte kun ne yhdistää miniläppärin ja kosketusnäytön.
Koko on yksi ongelma ja lämpö lienee toinen. Jostain pitäisi löytyä prossuja jotka eivät tuottaisi kovin paljon hukkalämpöä, ja se lienee helpommin sanottu kuin tehty. Minkä verran iPhone tai tuo Nintendo DS lämpiää?
Varmaan noin 5 vuoden kuluttua alkaa olla jo kaupoissa ihan kelpo vimpaimia.
-
Koko on yksi ongelma ja lämpö lienee toinen. Jostain pitäisi löytyä prossuja jotka eivät tuottaisi kovin paljon hukkalämpöä, ja se lienee helpommin sanottu kuin tehty. Minkä verran iPhone tai tuo Nintendo DS lämpiää?
DS:ssä on joku ARM-kivi, en nyt heti saanut selville sen sähköistä tehoa, mutta täytyy muistaa, että se käy paristoilla. VIAlla on mitä kuitenkin prossuja, joiden TDP (thermal design power) on ilmoitettu parhaimmillaan vain yhdeksi watiksi. Kumminkin läppäreihinkin on myyty sellaisiakin prossuja, jotka lämmittävät käyttäjän munaskuja useilla kymmenillä wateilla.
-
DS:ssä on joku ARM-kivi, en nyt heti saanut selville sen sähköistä tehoa, mutta täytyy muistaa, että se käy paristoilla.
Akuilla, jotka kestää mukavan pitkään. En ole koskaan huomannut, että lämpötila olisi mitenkään häirinnyt, mutta pienihän se on. Tuolta voi kahtoa, mitä sen kanssa voi tehdä.
http://colors.collectingsmiles.com/ (http://colors.collectingsmiles.com/)
8]
-
http://www.wacom-components.com/english/partner/index.html
no nyt ainaki löytys aika monta vaihtoehtoa missä olis wacomin tunnistus näyttö,,,noista sit pitäs osata päättää...???? no laitoin kyselyä et olisko minkä valmistajan koneessa vaikka 512 paine tunnistus tasoa.(modbook ainaki)..miel. nykypäivänä vaikka 1024..??(siis tuki kunnon kynälle)
toivotavasti tulee vastaus näinä päivinä niin kerron heti..ja jos joku tietää ni kertokoon heti - "%¤/&½½!!(siis kuitenki PC hakusessa ja edelleen photoshop ym.sarjis käyttö ,,,saa maksaa maltaita ja erillinen piirtopöytä ei vaan mahdu mun riippukeinuun!!)
-
Mulla on FJ T5010 ja oon siihen tyytyväinen. Vissiin 512 paineentunnistustasoa, ei noissa taida missään enempää olla, käsittääkseni kunhan lukee, että active digitizer, niin samaa kamaa. T5010 on siitä kiva, et siinä on isompi näyttö ja resokin, ei rupea vituttamaan piirto-ohjelman työkalupalkit niin paljoa kuin noilla 1024px leveillä näytöillä.
-
Mulla on FJ T5010 ja oon siihen tyytyväinen. Vissiin 512 paineentunnistustasoa, ei noissa taida missään enempää olla, käsittääkseni kunhan lukee, että active digitizer, niin samaa kamaa. T5010 on siitä kiva, et siinä on isompi näyttö ja resokin, ei rupea vituttamaan piirto-ohjelman työkalupalkit niin paljoa kuin noilla 1024px leveillä näytöillä.
no löytyykö ton sun koneen tiedoista varmuutta asiaan ,,,jostain sieltä kynän valikoista ehkä ??
-
Ei löydy, pistin siihen suoraan Linuxin, enkä oo koskaan nähnytkään mitään asetusvalikoita.
Viime vuoden tammikuussa joku Wacomin teknisessä tuessa oli sanonut jollekin, että 12" näytöllisissä piirtonäyttöläppäreissä on 256 paineentunnistustasoa ja 13,3" 512 paineentunnistustasoa.
Pitäs varmaan tajuta kokeilla tolla mun ihan oikealla kynällä (Intuos/Cintiq) kannettavan näyttöön ja kattoo toimiiko, koska se kannettavan kynä, vaikka meneekin kivasti koneen sisään piiloon, on vittumaisen huono.
-
Modbookin (http://www.axiotron.com/index.php?id=modbook) hinta näyttää pudonneen ja perusmalli maksaa 1650 $ . Dollarin nykykurssin mukaan 1150 €. Ei enää paha. 2 GHz koneessa on 2 Gigaa muistia ja 120 Gigan levy, paineentunnistus 512 . Ja tuohon saa ilmeisesti nykyään myös Windowsin.
Painoa 2,4 kg, näyttö/piirtoala 13.3" ja laitteen paksuus 3 senttiä.
Jos joku on tuota kokeillut niin mielellään kuulisi kokemuksia.
Edit:
linkki korjattu
-
Ymmärsinksmä oikein, et tossa vehkeessä ei ole näppistä ollenkaan? En lähtis sellaiseen, varsinkaan jos kirjoittelee jotain muuta kuin englantia - viimeks ku katoin, niin suomen kielen ymppääminen windowsin käsialantunnistukseen oli toosi hankalaa. Fujitsu T5010 mieluummin.
-
Noissa ei tosiaan ole näppistä mitä en kyllä pidä isona puutteena, sellaisiahan saa kaupasta jos tarvitsee tai käyttää virtuaalinäppistä. Tuossa kuten muissakin Mäkeissä on Ink-tekstintunnistus mutta toimivuus ei ainakaan kylmiltään tosiaan ole kaksinen.
-
Mä en ainakaan mun tablettiani jaksa kovin pitkään käyttää ilman näppistä, ja ulkonen näppis vähän negatoi kannettavan idean, vaikka oiskin pieni. Vaikka tossa onkin hieno piirtonäyttö, ei se silti vedä vertoja oikeaan piirtopöytään tai Qinticiin. Jos lisälaitteita ruvetaan kantamaan, niin pieni piirtopöytä ja tavallinen kannettava olis todennäköisesti parempi.
Tarkoittaa siis sitä, että pelkästään piirtotyökalunakaan toi ei ole hyvä, enemmän leikkikalu. Jos on ihan pakko tehdä reissun päällä, saa sillä jotain aikaan, mutta semmoisissakin tilanteissa saa todennäköisesti parempaa aikaan jos tekee paperille.
Kynä noissa on tosi paska. Ja intuoksen kynä ei toimi.
Ja kun vaihtoehtoina kuitenkin on myös sellasia koneita, joissa on sama piirtonäyttö mutta alla piilossa myös näppis, esimerkiks just se T5010. Näissä näytön saa käännettyä näppiksen päälle jolloin koko vehje näyttää just samalta kuin toi, mitä nyt on ehkä ihan vähän paksumpi. Nää toimii myös normaalina (erittäin hyvänä) kannettavana ja ovat ihan järkistoksia.
Eikä toi nyt niin halpa oo, että se olis siitä hinnasta kiinni. Kantzii muistaa kauniita dollarikonversioita tehdessään et päälle tulee postikulut suomeen ja lisäks tuotteen JA postikulujen päälle tulee tulli JA arvonlisävero, joista jälkimmäinen on jo tosi tuntuva.
Siis silleen oikeesti. Ei tietokoneella, jossa ei ole näppistä, tee yhtään mitään järkevää. Mä itseasiassa piirtelen tablettikoneella usein näppis auki ihan vaan päästäkseni käyttämään pikanäppäimiä. Jos on niin paljon rahaa, että ei tunnu heittää reippaasti toista tonnia tommoseen, kantsii ensin kattoa, et kaikki oikeesti magee on jo hankittu. Niinku Cintiq vaikka.
-
Tarkoittaa siis sitä, että pelkästään piirtotyökalunakaan toi ei ole hyvä, enemmän leikkikalu.
Käyttökokemuksia?
-
Kyyllä, mulla on ollut piirtonäyttöläppäri nyt vissiin kohta 2 vuotta - ensin T4220, jossa oli 12" piirtonäyttö 256 paineentunnistustasolla ja nyt sit T5010 jossa 13,3" piirtonäyttö 512 paineentunnistustasolla. Kaikissa aktiivipiirtonäyttökoneissa on jompi kumpi noista (tunnistaa koosta), paitsi nyt on tullut aktiivi/passiivinäytöt jotka ovat sekä kalliita että tyhmiä.
Piirtonäyttöläppärissä näytön linssi on tosi paksu, eli kursori vaeltaa aina vähän eri paikassa missä kynän kärki - eikä kalibrointi auta, kun ei piirtäessä kuitenkaan pidä päätä aina samassa asennossa. Lisäksi kynä on tosiaan huono - liian pieni, liian kevyt ja liian huono tuntuma kärjessä, kumi on niin jäykkä että se on käytännössä käyttökelvoton.
Ellet ole viiskymppinen vanhapatu, joka on AINA piirtänyt paperille, ja joka ei vaan osaa erillistä piirtopöytää, on pieni Intuos ja tavallinen läppäri piirtämisen kannalta paljon parempi vaihtoehto kuin piirtonäyttö. Kokemuksen syvällä rintaäänellä tämäkin. Piirtonäytön ainoa etuina on kompaktius, eli ei erillisiä lisälaitteita, ja sit se, että voi piirtää hankalissakin paikoissa, kun kääntää näytön ja pitää konetta sylissä. Se, että pääset piirtämään suoraan näytölle, ei ole noissa mikään älyttömän hieno juttu, koska kynä ja alla itse pöytäosuus näytöstä ovat sen verran huonoja.
Oon jaksanu piirtonäyttöläppärillä väsertää tasan kaks kuvaa valmiiks asti. Muuten olen tehny vaan luonnoksia tai muuta kikkailua.
On siinä se etu, että jos lähtee reissuun jossa on aikaa piirtää, tekee pikkuhiljaa mieli saada valmistakin jälkeä. Piirtonäyttöläppärillä rakentaa sarjakuvasivun ihan alusta loppuun asti väreissä, ja koska ainakin mulla on kannettava joka tapauksessa aina mukana, se vie vähemmän tilaa kuin em. suorituksen edellyttämät taitelijatarvikkeet muuten, ja tosiaan työskentely onnistuu ad hoc-tyyliin missä vaan, esmes laivan ruokalassa.
Vähän pelotti ostaa Cintiq, kun noi läppärinäytöt nyt ei ollu mitään ihmeellisiä. Ostin kuitenkin ja se on onnex ihan eri maailmasta. Offsettiin ei kiinnitä mitään huomiota.
Läppäriä ostaessa kanzii kysyä myyjältä eri versioita, ainakin Fujitsu tekee vehkeistään tosi montaa eri mallia. Turhat rojut pois (esim. aktiivi/passiivinäyttö) ja järkevää tilalle (paljon muistia, ehkä SSD kovalevy).
-
Kiitos Valtteri, tuommoiset yhteenvedot on hyövyllisiä.
-
http://live.gdgt.com/2010/01/27/live-apple-come-see-our-latest-creation-tablet-event-coverage/ (http://live.gdgt.com/2010/01/27/live-apple-come-see-our-latest-creation-tablet-event-coverage/)
Saiskohan tästä uudesta Apple-vehkeestä sopivan digiluonnoslehtiön jossain vaiheessa...
-
http://live.gdgt.com/2010/01/27/live-apple-come-see-our-latest-creation-tablet-event-coverage/ (http://live.gdgt.com/2010/01/27/live-apple-come-see-our-latest-creation-tablet-event-coverage/)
Saiskohan tästä uudesta Apple-vehkeestä sopivan digiluonnoslehtiön jossain vaiheessa...
Johan tuolla luonnostelua demottiin eikä hintakaan ole paha. Tuohon on luultavasti tulossa jos jonkinlaista piirrosohjelmaa. Mielenkiinnolla odotellen lisätietoja.
-
Lisätietoja...
http://i.gizmodo.com/5458382/8-things-that-suck-about-the-ipad (http://i.gizmodo.com/5458382/8-things-that-suck-about-the-ipad)
Mikähän tulee Suomi-hinta olemaan. + 250€
-
Johan tuolla luonnostelua demottiin eikä hintakaan ole paha. Tuohon on luultavasti tulossa jos jonkinlaista piirrosohjelmaa. Mielenkiinnolla odotellen lisätietoja.
Ton iPadin ongelma on (hyvin tod.näk), että sen kanssa pitää käyttää sormea. Sormi on kiva moneen hommaan, mutta ei pieneen kokooon piirtämiseen. Sen kanssa varmaan toimii joku Pogo Sketch (http://tenonedesign.com/sketch.php) tms feikkisormi, mutta ei noilla terävää hallittua kärkeä saa.
Musta mielenkiintoisin vitsi hipelöintinäyttöjen kehityksessä on Wacomin Bamboo Pen & Touch, mokomassa voi käyttää sekä sormea että paineentunnistavaa kynää (en ole kokeillu, arvaan että on iha jees kun on Wacom).
Paras juttu iPadissa on, että se kiihottaa piljoona kloonivalmistajaa tekemään omat lautansa ja ylipäänsä lisää kiinnostusta tabletti-PC:itä kohtaan. Tekee hyvää hinnoille ja lisää vaihtoehtoja.
-
Ton iPadin ongelma on (hyvin tod.näk), että sen kanssa pitää käyttää sormea. Sormi on kiva moneen hommaan, mutta ei pieneen kokooon piirtämiseen. Sen kanssa varmaan toimii joku Pogo Sketch (http://tenonedesign.com/sketch.php) tms feikkisormi, mutta ei noilla terävää hallittua kärkeä saa.
Olen iPodTouchin kanssa kokeillut noita kyniä ja kyse on tosiaan ihan eri asiasta kuin Wacomilla. On myös virtuaalikyniä joilla saa tehtyä tarkkaa hommaa mutta ainakin Touchissa aika kömpelösti. Pelkäksi luonnoslehtiöksi aika kallis , yleensä nuo Applen eurohinnat ovat lähellä dollarihintoja.
-
Piti käydä taas kerran katsomassa tuota Axiotronin sivua ja mielenkintoisia videoita piirtäjiltä jotka käyttävät Modbookia.
Paul Lee (http://www.axiotron.com/index.php?id=interview_paul_lee) ja
Kody Chamberlain (http://www.axiotron.com/index.php?id=interview_kody_chamberlain)
-
Mä en noista kosketusnäyttövempeleistä lähtis innostumaan piirtovekottimina. Tossa kuvassakin on tosi paksulla brushilla vedetty loppujen lopuks tosi kömpelö kuva, jota on sit paikkailtu maalaamalla valkosta päälle.
Ei oo mitään järkeä käyttää piirtämiseen näyttöä, jossa ei oo paineentunnistusta.
OK, se onnistuu, ja jos on tosi taitava, saa varmaan tosi mageeta jälkeäkin. Mut silti, KYNÄ JA PAPERI on muuten aika helvetin hyvä yhdistelmä! Ei vie paljoa tilaa, akku ei lopu kesken, on paineentunnistus ja sit ton pinnan karheudenkin voi valita, ja joka tapauksessa jos karheesta pinnasta tykkää, ei muuten pääse ollenkaan vastaaviin suorituksiin mikään piirtonäyttö, ei edes piirtopöytä. Mulla on yleensä aina joko reisitaskuhousut tai sit reppu, ja jommassa kummassa aina pieni luonnosvihko jonka kulmassa kiinni semmonen isolla kumilla varustettu lyijytäytekynä. Aika halpakin ipadeihin verrattuna.
Tietokoneella piirtämisellä on etunsa sitten, kun sulla on oikeasti niin tehokas kone, että se pyörittää ihan oikeaa kuvankäsittelyohjelmaa, ja siinä ihan oikea piirtokäyttöön tarkoitettu käyttöliittymä, eli joko piirtonäyttö tai sit piirtopöytä. Noin muuten noi on vaan turhaa kikkailua - ei mitään etuja verratuna kynään ja paperiin (layerit, väritys - no okka, undo, mut..) mutta paaaljon haittoja.
Ipadin teknisiä tietoja en huomannut, mutta noi kaikki pienet tietokoneethan, hyvät naiset ja herrat, perustuvat siihen, että niiden sisällä on HUONONNETTUJA komponentteja (prossu lähinnä) jotka toimivat HITAAMMIN kuin normaalit tietokoneet - koska näin ne saadaan syömään vähemmän virtaa (akkua), tuottamaan vähemmän lämpöä, olemaan pienikokoisia ja niin halpoja, että koko pakettia voi kaupata alle tonnilla.
Myös Asuksen eee -sarjaan tulee/on tullut kosketusnäyttöläppäreitä, mitkä oletettavasti eivät maksa "paljoa", mikä varmaan saa porukan innostumaan, et ui helvetti, miks ostaa 2000 euron piirtonäyttöläppäri kun sen saa alle tonnillakin.
Näissä on (kans) passiivinäyttö, jolla ei oikeessa piirtämisessä tee yhtään mitään, ja, kuten muissa miniläppäreissä, tosi huonot tehot mihinkään oikeaan grafiikantekemiseen. Jo noi ihan oikeat kunnon wacomin AKTIIVIpiirtonäytöllä varustetut läppärit ovat aika rajoittuneita loppujen lopuksi, turha odottaa, että yhtään mistään halvemmasta (tai pienemmästä) olis yhtään mitään muuta iloa kuin kuluttamisvietin tyydyttäminen.
Netissä on varmasti joka laitteesta upeita videoita, missä joku tosi taitava tekee jotain aika mageeta. Hei, ennenvanhaan kaiverrettiin puulaattoihin aivan älyttömän hienoja piirrustuksia, mut silti mä en kyl sais niissä hommissa yhtään mitään aikaan.
-
Valtteri, word! Asia lienee juuri noin kuin sanot. Vimpaimet käy luonnosteluun tai jos sulla on hyvin erikoinen tyyli johon liittyy tietyn kömpelyyden hyväksyminen. Mutta tosiaan eipä niillä kauheesti voi tehdä sellaista mitä kynä-paperi-vesiväri systeemillä ja skannerilla ei tekis paremmin, kevyemmällä kalustolla ja halvemmalla.
iPhoneenhan on saanut jo pitkään jotain piirustussoftaa, jonka idea on siinä että se "nauhoittaa" kynän/pensselinvedot. Kuvan voi sitten rendata uusiksi paremmalla koneella ja resolla katsottavaksi isommalla näytöllä. Ja iPhone softien luvataan toimivan iPadissa. Ei tämä taida kuitenkaan muuksi muuttaa sitä että iPad taitaa olla vielä liian palikka PIIRUSTUSLEHTIÖKSI. (Eikös siinä ole aika karsitut input ja output systeemitkin (http://www.businessdailyafrica.com/-/539444/854942/-/item/0/-/ke9oawz/-/index.html). Saako siitä edes printattua mitään ulos?) Helvetisti on ollut hypeä laitteen ympärillä, mutta vähemmän faktaa ja tosielämän testejä, toistaiseksi.
-
Tämmönen löytyi. Näyttäis kohtuulliselta.
http://appshopper.com/entertainment/sketchbook-mobilex (http://appshopper.com/entertainment/sketchbook-mobilex)
-
Olen vähän kuolannut tällaista Touchbookkia (http://alwaysinnovating.com/touchbook/), tosin en itse piirrustelukäyttöön. 400 dollaria, kosketusnäyttö, 10 tunnin akku, näppis lähtee irti kuin Enterprisen lautasosa (eikä sitä tarvi edes ostaa jos on tosi nuuka). Mutta joo, hiukan heikkotehoinen saattaa olla grafiikan pyörittämiseen, näytöstä en tiedä mitään, toimitusaika on kaksi kuukautta kun nyt myytäviä koneita ei ole vielä tehtykään eikä ARMilla aja minkään valtakunnan Windowsia OSX:stä puhumattakaan.
-
...iPad taitaa olla vielä liian palikka PIIRUSTUSLEHTIÖKSI.
Jim Leen "sormiväripiirrokset"...
Jim Lee draws legendary DC Comics characters on his iPad (http://scifiwire.com/2010/04/jim-lee-draws-legendary-d.php) - SCIFI Wire
-
Mielenkiinnolla katselin tuota Modbookkia, mutta en enää. Katsokaapa miten kauhea viive on ennen kuin viiva piirtyy ruutuun.
http://www.youtube.com/watch?v=YN_e_Y1oIp8&feature=player_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=YN_e_Y1oIp8&feature=player_embedded)
Cintiq 12wx himottaisi, mutta sekin on jo 3 vuotta vanha vekotin ja hinta vaan pysyy samassa. Ei sitä uskalla ostaa, jospa kohta jo tulisi uusi cintiq ja vanhan saisi halvalla.
-
Johan sen 12-tuumasen qinticin hinta on siitä alkuperäisestä kummiskin reippaasti tippunut? Mun veikkaus on, ettei se siitä paineentunnistustasojen tuplaantuessa uuden mallin myötä tipu, paitsi jos joku jälleenmyyjä on erehtynyt sellasen varastoon ottamaan ja rupee panikoimaan. Toi ei tunnu olevan varastotavaraa oikeen missään. Okei, ehkä maailmalla jossain, mutta niin on maailmalla myös ostajaehdokkaiden välillä kilpailua..
Mä ainakin ostasin reipppaasti ton nykysen mallin, jos siltä tuntuu, että tarvetta on. Ainakin jos ois rahaa niin ettei paskalle taivu. Eiku mitä, mähän ostin sen jo.
-
Ongelma ton cintiqin kanssa vielä olisi, että nykyisessä näytönohjaimessa on vain kaksi näytönpaikkaa. Toinen on televisiossa ja toinen näytössä. Pitäisi kehitellä joku adapteri jolla jakaa cintiq ja tv.
-
Otin sitten riskin ja ostin HP:n tablet pcn, oli muutenkin tarvetta läppärille. Eihän toi nyt varmaan ole lähellekään niin tarkka kun cintiq tai mikään wacomin piirtopöytä, mutta yllättävän mukava tolla on suttailla. Photarissa tarvitsisi olla lisäksi näppäimistö, koska kannettavan näppis jää näytön alle piirrettäessä. Alias sketchbookissa taasen pärjää aika hyvin sormilla ja kynällä.
Tämmöstä sain aikaseks.
ps. ei tolla todellakkaan mitään printtimatskua tehdä, mutta nettisarjakuvia kylläkin.
-
Ei sun sitä näyttöä oo mikään pakko näppiksen päälle kääntää, jätä auki niinku läppäreissä yleensä, ja piirrä siihen. Asento ei oo niin ergonominen, mut onnistuu kuitenkin, tai ainakin mä kykenen sellaseen.
-
En saanut tuota Cintiqiä ostetuksi. Ostin iPadin ja sillä on mukava värkätä. Piirrosohjelmia tuntuu olevan sillekin jo monenlaisia. Tämä tehty ArtStudio-ohjelmalla (http://itunes.apple.com/us/app/artstudio-for-ipad-draw-paint/id364017607?mt=8). Sormipiirustus siis. Kynäkin on mutta sormella ihan yhtä hyvä.
(http://www.verikoirat.com/export/km.jpg)
-
Ostin iPadin ja sillä on mukava värkätä. Piirrosohjelmia tuntuu olevan sillekin jo monenlaisia. Tämä tehty ArtStudio-ohjelmalla (http://itunes.apple.com/us/app/artstudio-for-ipad-draw-paint/id364017607?mt=8).
Minkätasoista piirustusta tuolla pystyy väkertämään? Pysytäänkö vain nettilaadussa vai oisko mahkuja printtiinkin?
-
Tuon Artstudio-ohjelman resoluutio 2048x2048 l. tuplasti näyttö. Tuolla artikkeli (http://www.officeanimals.com/tag/ipad/) käytöstä. Sen mukaan ei vielä printtikäyttöön mutta eikö se riipu sovelluksesta? Onhan tuohon myös vektoriohjelmia.
Sovellukset ovat hyviä, paljon ominaisuuksia, siveltimiä voi muokata, zoomaaminen ja liikuttelu on nopeaa. Yllättävän toimiva.
-
Tuon Artstudio-ohjelman resoluutio 2048x2048 l. tuplasti näyttö. Tuolla artikkeli (http://www.officeanimals.com/tag/ipad/) käytöstä. Sen mukaan ei vielä printtikäyttöön mutta eikö se riipu sovelluksesta?
Toi olis siis vajaat 9x9 senttiä painettuna 600dpi resolla. Mahdollistaisi siis jonkinlaisen sarjakuvan tekemisen ainakin ruutu kerrallaan. Ja jos tekee värillistä, niin resoluution voi puolittaa ja fyysinen kokokin kasvaa.
-
Reilun viikon olen omistanut nyt tuon ipadin, version 2. Luonnosteluun toimii aika hyvin ja jos osaisi digimaalata niin siihen tuo olisi varmaan loistava. Olen onnistunut tuollakin saamaan jonkinlaista "tussi" viivaa. Resoluutio tosissaan voisi olla isompi, mutta nettiin saa ihan kelpo jälkeä. Tässä esimerkki:
ps. Leffa ja nettiselain koneena on todella mahtilaite.
-
ps. Leffa ja nettiselain koneena on todella mahtilaite.
En tajua miten mikään, mikä ei heijasta kuvaa kankaalle, olisi leffakäytössä "mahtilaite".
-
En tajua miten mikään, mikä ei heijasta kuvaa kankaalle, olisi leffakäytössä "mahtilaite".
Olisi varmaan pitänyt laittaa tarkemmin että reissukäytössä. :D
-
Reilun viikon olen omistanut nyt tuon ipadin, [....] Olen onnistunut tuollakin saamaan jonkinlaista "tussi" viivaa.
Esimerkkikuva alias Sketchbookilla? Onko se Autodeskin ohjelma? Onko kuva originaaliresoluutiossa, kynällä vai sormilla? :o
Oikein hieno ja onnistunut kuva kyllä!
Timo
-
Luonnoksen tein ipad versiolla alias sketchbookista, "tussauksen" ja värityksen tein ohjelmalla nimeltä sketch club. Sketch club ohjelma on mielenkiintoinen, koska voit laittaa työsi suoraan ohjelman sivustolle arvosteltavaksi. Nuilla ohjelmilla mitä minä olen käyttänyt on kuvan mitat olleet 1024 x 768. Hollehan aikaisemmin mainitsi ohjelmasta, jolla saa isompaan kokoon. Käytän itse kynää, sormella piirtäminen tuntuu vaikealta ja käsi tuppaa olemaan kokoajan piirustuksen edessä.
Tuolta löytyy tekemäni suttaukset sketch club ohjelmalla : http://app.sketchclub.com/user/14926328 (http://app.sketchclub.com/user/14926328)
-
Nythän iPadiin saa Photoshopin, Brushes ja muita maalausohjelmia. Itselläni ei ole niin minkäänlaista kokemusta ko. laitteesta. Sika on tehnyt siistejä kuvia, joissa viiva näyttää kuin wacomilla tehdyltä. iPadissa taitaa siis olla paineentunnistus?
Olisi mukava kuulla piirtäjien kokemuksia tableteista. Jos ne ovat myönteisiä, menen oikopäätä kauppaan. Lähinnä siksi, että piirtelisin mieluummin vuoteessa kuin pöydän ääressä.
-
Ipadissa ei ole paineentunnistusta, ohjelmissa on vain erilaisia brusheja jotka yrittävät tehdä vaihtelevan paksuista viivaa, riippuen liikkeen nopeudesta piirtäessä.
-
Ipadissa ei ole paineentunnistusta, ohjelmissa on vain erilaisia brusheja jotka yrittävät tehdä vaihtelevan paksuista viivaa, riippuen liikkeen nopeudesta piirtäessä.
Ahaa? Sun piirrosten viiva on kuitenkin eläväistä.
-
Tuon Artstudio-ohjelman resoluutio 2048x2048 l. tuplasti näyttö. Tuolla artikkeli (http://www.officeanimals.com/tag/ipad/) käytöstä. Sen mukaan ei vielä printtikäyttöön mutta eikö se riipu sovelluksesta? Onhan tuohon myös vektoriohjelmia.
Kiinnostaisi onko kukaan testannut näitä. Vektorikuvissahan ei ole reso-ongelmia. :)
-
Vaikka iPadissa ei itsessään ole paineentunnistusta, on kai olemassa kyniä, joissa se on? Huhun mukaan uudessa Mikrobitissä (tms) oli peräti tablettien paineentunnistuskynien vertailu.
Sain ostettua iPad2:n, mutta tyhmänä selvittelen näitä asioita vasta shoppailun jälkeen...
-
Taisin olla turhan toiveikas, ei vaikuta olevan iPadiin saatavissa paineentunnistusta. Täällä (http://www.macworld.com/article/1164854/iphone_and_ipad_styluses_compared.html) ja täällä (http://www.macworld.com/article/1156560/touchscreen_stylus_roundup.html) kynävertailuja.
-
Entäs sitte kuvien tallentaminen. Olen havainnut hieman konstikkaaksi tietojen kaivamisen aiheesta. iPadilla tallennetaan luonnollisesti johonkin ihme iCloudiin, (paikkaan netissä, josta ostetaan tilaa?) mutta millaisia käytännöllisiä tai hyviä tallennusratkaisuja näillä vimpaimilla on? Siis niin että kuviin pääsisi tarvittaessa käsiksi myös muilla koneilla. Wi-fillä verkkolevylle tai jonnekin nettipalveluun? Muistaakseni koneesta itsestään puuttuu kaikki "järkevät" liitännät kuten USB?
-
Tallentaminen kyllä onnistuu nätisti. Napin painalluksella sähköpostilla tai sopivalla ohjelmalla (esim. Photosync) koneelle, riippuen ohjelmasta.
-
Pikselien ystävien kannattaa kurkistaa appiä nimeltä The Grix. Todella mukava, vaikkakin enemmän ehkä luurille kuin padille.
Dropbox on varmaan iCloudia käytetympi ammattipiireissä. Synkkaa 3G:n kautta ja saa suoraan auki koneelta ilman erillisohjelmia (Dropbox-ohjelma luo kansion koneelle, jonne se dumppaa kaiken). Googlen Drive menee samalla mekaniikalla, muttei ole vielä iOSille.
-
Samsung Galaxy Note 10.1 (http://blog.androidsuomi.fi/2012/08/ennakkokatsauksessa-samsung-galaxy-note-10-1/) näyttäisi olevan aika hyvä kilpailija iPadille. 1280×800 reso tosin ei tätäkään laitetta vielä nosta ihan ammattilaisluokkaan. Toki tämä lienee huomattavasti käyttökelpoisempi kuin se iso (4"?)puhelin-note.
...Eikä mitään tietoa tukevatko nuo ohjelmat layereita yms.
-
Enemmän olisin huolissaan siitä, että monellahan kehittäjällä on varaa kehittää jälleen yhdelle Androidille omat asetukset, koska muutoinhan tuosta ei ole kilpailua iPadin kanssa (näemmä Autodeskissä ei vielä ainakaan toiminut kuvan perusteella). Tietenkin asiaan auttaisi, jos Samnsung nyt aggressiivisesti profiloisi oman tuotesarjan piirtäjille.
-
Vähälle on jäänyt iPadillä piirustelu.
Yhä himoittaisi tuo ModBook (http://www.modbook.com/modbookpro) joka on uudelleen tuotannossa. Tällä kertaa rakennettu MacBookPron pohjalle. Koko 13.3 tuumaa, paineentunnistus edelleen 512.
-
Tuli hommattua Galaxy Note 10.1 ja voin kyllä suositella sitä piirtämisestä kiinnostuneille. Tabletissa on siis Wacomin 1024 tason paineentunnistuksella varustettu tekniikka kapasitiivisen tekniikan lisäksi.
Itselläni on myös Cintiq 12WX ja Note toimii piirtämisen osalta yhtä hyvin, osittain jopa paremmin (kynä tosin ei ole aivan yhtä tukevaa tekoa mutta täysin käyttökelpoinen kuitenkin). Toki Cintiqillä voi käyttää "oikeaa" Photoshoppia toisin kuin Notella.
Android -softista Layer Paint (maksaa 1,99€) on osoittautunut loistavaksi. Tukee nimensä mukaisesti layereita ja osaa tallentaa kuvat PSD muodossa.
-
Vähälle on jäänyt iPadillä piirustelu.
Yhä himoittaisi tuo ModBook (http://www.modbook.com/modbookpro)
Hinta, 3500 dollaria on aika paljon Mac-läppäristä johon on muokattu kosketusnäyttö. Mac-läppärit tahtoo olla myös herkkiä kuumenemaan, joten epäilen hieman laitteen käyttömukavuutta.
Ipadiin verrattuna siinä on etuna paineentunnistus, mutta noin muuten, ipad on kätevämpi jos haluaa helposti mukana kulkevan piirtolaitteen. Tai sitten ostaa saman Macläppärin uutena tonnilla ja erikseen pienen wacomin piirtopöydän.
Mutta osta ihmeessä ja kerro kokemuksesi
-
Innostuin taas piirtelemään ipadilla. Edelleen sitä mieltä, että kyllä tolla tommosta nettimatskua saa tehtyä.
-
Tulin siihen tulokseen, jotta jos joku haluaisi oikeasti tehdä ipadilla paperille painettavaa sarjakuvaa, niin se onnistuisi. Käänsin ipad tussauksen inkscapella vectoriksi ja sen jälkeen photarissa 600 resoluutioon ja a4 kokoiseksi. Näytti ihan hyvältä vaikka zoomasi lähelle.
-
Tuli hommattua Galaxy Note 10.1 ja voin kyllä suositella sitä piirtämisestä kiinnostuneille. Tabletissa on siis Wacomin 1024 tason paineentunnistuksella varustettu tekniikka kapasitiivisen tekniikan lisäksi.
Itselläni on myös Cintiq 12WX ja Note toimii piirtämisen osalta yhtä hyvin, osittain jopa paremmin (kynä tosin ei ole aivan yhtä tukevaa tekoa mutta täysin käyttökelpoinen kuitenkin). Toki Cintiqillä voi käyttää "oikeaa" Photoshoppia toisin kuin Notella.
Android -softista Layer Paint (maksaa 1,99€) on osoittautunut loistavaksi. Tukee nimensä mukaisesti layereita ja osaa tallentaa kuvat PSD muodossa.
Testattu ja hankittu on. Loistavaksi olen myös havainnut. Esimerkkisivu galleriassa (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=gallery;sa=view;id=5814) on tehty Layerpaintilla. Loistava perusohjelma ilman ylimääräisiä kilkkeitä.
Noten näytön vaatimattoman resoluution ainoa huono puoli on pienen tekstin lukemisen hankaluus. Piirtämisessä sillä ei ole mitään väliä. Tuossa näytössä on noin ppi 140, kun olen jo kymmenen vuotta piirtänyt monitorilla jonka ppi on jotain 95.
Hyvä puoli huonosta näytöstä on muuten se, että akku kestää kymmenisen tuntia piirtämistä ennen latausta. Jos samaan aikaan striimaa musiikkia netistä ja lähettää bluetoothilla stereoille, niin voi parilla tunnilla vähentyä.
Layerpaintilla saa muuten a4 600 dpi kuvia työstettyä, joten aika hyvänä pitäisin suorituskykyä. Tallentaminen tosin vie pienen ikuisuuden...
Suosittelen.
-
Penny Arcaden piirtäjä Gabe/Mike Krahulik suohtautuu sangen myönteisesti Surface Pro:hon.
http://www.penny-arcade.com/2013/02/25/the-ms-surface-pro
http://www.youtube.com/channel/UCfWx89q28COw-CrjggcETZA
-
Mielenkiintoinen kynä iPadille (http://www.fiftythree.com/pencil)
-
Tuli hommattua Galaxy Note 10.1 ja voin kyllä suositella sitä piirtämisestä kiinnostuneille. Tabletissa on siis Wacomin 1024 tason paineentunnistuksella varustettu tekniikka kapasitiivisen tekniikan lisäksi.
Ihmetyttää kyllä millä tuo Sika piirtää. Miten saat viivat lähtemään ja päättymään miten haluat?
Muija hankki iPadin ja olen sillä sen verran kokeillut, että olen saanut todeta kapasitiivisen näytön turhan hankalaksi. Netistähän löytyy paljon kynänteko-ohjeita, mutta en ole niistäkään saanut oikein itseä miellyttäviä. Kärki jää aina liian isoksi tai epätarkaksi. Näyttö kun on rakennettu niin että se vaatii kosketusta noin neliösentin alueella. Ihan sama se on jos sormella piirtäis.
Mielenkiintoinen kynä iPadille (http://www.fiftythree.com/pencil)
Tuo 53-kynä ilmeisesti välittää sen sijainnin (ainakin osittain?) bluetoothin kautta? Mikähän hinta lienee? Vähän tulee tuosta puuvarresta mieleen että tarkoitus on ollut tehdä enemmän brassailu- kuin työväline. :) Oletteko nähneet piirtämismielessä tehtyjä vertailuja Applen padin ja tuon Samsungin Noten välillä?
-
Tuo 53-kynä ilmeisesti välittää sen sijainnin (ainakin osittain?) bluetoothin kautta? Mikähän hinta lienee? Vähän tulee tuosta puuvarresta mieleen että tarkoitus on ollut tehdä enemmän brassailu- kuin työväline. :) Oletteko nähneet piirtämismielessä tehtyjä vertailuja Applen padin ja tuon Samsungin Noten välillä?
Tuo kynä on ilmeisesti "Paper"-softalle tehty ohjelma ja kaikki ominaisuudet eivät toimi muissa ohjelmissa. Tuo "Paper" on toki näppärä ohjelma.
Tuosta on myös alumiinimalli 50 $, puuvarrella 60 $ l. . Tosin sitä ei ainakaan vielä saa eurooppaan ja saaneeko sillä sekunnilla muuallekaan.
Kokeilin tuota Sian menetelmää l. vektoroin iPad-piirrokset ja auttaa taas eteenpäin.
Ohjelmana "Super vectorizer" (https://itunes.apple.com/app/id704139979) joka yllätti ominaisuuksillaan.
-
Kokeilin tuota Sian menetelmää l. vektoroin iPad-piirrokset ja auttaa taas eteenpäin.
Mistäs minun menetelmästä täällä puhutaan? :D. Aikamoista hutilointia toi piirtäminen on minullakin tuolla ipadilla, mutta undoa vaan kehiin, niin kyllä sitä jotain matskua saa aikaiseksi.
Ihmetyttää kyllä millä tuo Sika piirtää.
Väline on siis wacom bamboo pen.
-
Innostuin taas piirtelemään ipadilla. Edelleen sitä mieltä, että kyllä tolla tommosta nettimatskua saa tehtyä.
Väline on siis wacom bamboo pen.
Ai iPadin kanssa?
-
Ai iPadin kanssa?
Juu, eli ipadilla piirtäessä wacom bamboo stylus. Ostin hullu tuossa viime viikolla cintiq 13 hd, vaikka ei paljo rahaa pahemmin ois :D. Saattaa ipad piirtely jäädä tauolle vähäksi aikaa. Ja törkeää mainostusta loppuun, eli tuollahan löytyy ipadilla tehdyt piirrokset http://app.sketchclub.com/user/14926328 (http://app.sketchclub.com/user/14926328)
-
Kattelin nyt vähän Tubesta. Paljon on nauhoitettu ilman että kynä näkyy, mutta onneksi on myös sellaisia, joissa pystyy arvioimaan piirtämistä. Kyllä Notella piirtäminen näyttäisi huomattavasti tarkemmalta kuin kapasitiivisen näytön koneet, eli jälki tulee suurin piirtein oikeaan paikkaan.
Tässä yksi puhelimen näytölle tehty piirros (http://www.youtube.com/watch?v=IcxnT1P8HPk). Varsinkin tää vektoriohjelma ScribMaster (http://www.youtube.com/watch?v=Vw3XEMsh7KM) (8" näytöllä) vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta. Nimimerkki MIRVIP näkyy noita eri firmojen koneita vertailleenkin. Tässä yksi aika hyvä esimerkki tehtynä kymppituuman Notella (http://www.youtube.com/watch?v=k4DzND17Uz8&list=TL4T4BdlGwYxYG2eRkaTUQaj8IloBbZ4Pe).
Äkkiseltään tuntuu että ei ole myöskään paljon järkeä maksaa ensin Applen logosta 100-200€ ylimääräistä ja sitten vielä kynästä joku 15-20€ päälle. Mutta eipä kai näitä padeja järkikauppoina hankitakaan. :)
-
Yksi vähän tarkempi kynä kapasitiiviselle tabletille on Adonit Jot. Suomessa en ole vielä nähnyt, Ruotsista löytyy (adonit.se) ja hinta on jossain 50 euron tietämillä. iPadille löytyy sitä tukevia ohjelmia, mutta ei Androidille.
Lenovolta pitäisi tulla 13" piirtonäyttö Wacomin tekniikalla, mutta se on vain USB3-tuote. Eli vähän hankala saada sitä vanhempaan koneeseen kiinni sitten millään..
-
Lenovolta pitäisi tulla 13" piirtonäyttö Wacomin tekniikalla, mutta se on vain USB3-tuote. Eli vähän hankala saada sitä vanhempaan koneeseen kiinni sitten millään..
Se voi olla että kiinalaisilta tulee vielä joskus kovia tuotteita tällä saralla. Niitten kirjoitusjärjestelmähän on semmoinen että hyvä kynä puoltaa sikälikin paikkaansa.
-
iPad -piirtopöydäksi softan avulla? (http://appshopper.com/productivity/air-stylus)
Mielenkiintoista.
-
iPad -piirtopöydäksi softan avulla? (http://appshopper.com/productivity/air-stylus)
Mielenkiintoista.
Mutta eihän tuokaan ratkaise sitä ongelmaa että kynän kärki on sormenpään kokoinen?
Ite olen viimeksi ihmetellyt että miten olisi Samsung Galaxy note pro 12.2. (http://www.samsung.com/global/microsite/galaxynotepro12.2/) Siinä on Akuankkakokoinen näyttö (B5) jossa pikseleitä 2560 x 1600. Eli periaatteessa tuo jo voisi riittää. Ei vaan ole kokemusta Samsungin kynäkäytöstä eli noista note-koneista sen paremmin. Mutta tuommoista voisi jo jossain käydä testaamassa.
Näyttöteknologiansa puolesta aika mielenkiintoinen on LG:n uusi G3-puhelin jolla pääsee jo liki 600dpi:n resoluutioon (1440x2560pikseliä 5,5 tuuman näytöllä on 538pix per tuuma).
-
Olen pari kuukautta päivittäin tuherrellut Galaxy Note 8.0:lla. Resoluutio on vanha 1280x800, mutta ei se ole kamalasti vaivannut. Täytyy muistaa, että pienin (käytettävä) pistekoko on kynän kärjen koko ja toisaalta kuvaa voi zoomata helposti. Resoluution kasvaessa myös laskentatehon tarve kasvaa. Neljä strippiä päällekkäin @150dpi on ollut vielä työstettävä ennen tabletin nikottelua.
Ohjelmista Artflow (https://www.youtube.com/watch?v=Hn6cU450dcU) on ollut mukavin. Lähinnä päädyin tuohon Note 8.0:iin koska parempi IPad -stylus olisi ollut 1/3 sen hinnasta.
Näkyjään IPadille & kapasitiivisille näytöille on taas tullut uusia kyniä (http://www.igeeksblog.com/best-thin-tip-ipad-stylus/). Tuo Cregle ei nyt ihan pahalta vaikuttaisi 2.4mm kärjellä eikä ole enää hinnallakaan pilattu.
Surface 2 Pro voisi olla aika loistava hinta/laatusuhteessa. Käypä resoluutio, Wacomin tekniikka, voisi ajaa Windows -ohjelmia ja on kohta alennuksessa. Surface 3 Pro:ssahan ei ole enää Wacomin kynä ja paineentunnistus tippui 256 tasoon. (ilmeisesti Wacom ei halunnut lisennoida enää tekniikkaansa koska heiltä tuli oma Android tabletti ja koska Samsung tms..)
-
Resoluution kasvaessa myös laskentatehon tarve kasvaa. Neljä strippiä päällekkäin @150dpi on ollut vielä työstettävä ennen tabletin nikottelua.
Tuo on hyvä huomio nopeudesta. Muistan vielä ajan kun pöytäkoneetkin tapasivat nikotell kuvankäsittelyohjelmien kanssa. :) Tarkkuudesta taas on se etu että näkee edes suurin piirtein miltä kuva näyttäisi painettuna. Ai niin, kuka enää tekee mitään printtiin. :)
Näkyjään IPadille & kapasitiivisille näytöille on taas tullut uusia kyniä (http://www.igeeksblog.com/best-thin-tip-ipad-stylus/). Tuo Cregle ei nyt ihan pahalta vaikuttaisi 2.4mm kärjellä eikä ole enää hinnallakaan pilattu.
"Jot Script runs on a AAA battery and Bluetooth 4.0. How long the battery lasts depends on how much you use and how long each note-taking session lasts.
Price: $74.95"
75 taalaa iPadin hinnan päälle. On se pilattu hinnalla. :)
Surface 2 Pro voisi olla aika loistava hinta/laatusuhteessa. Käypä resoluutio, Wacomin tekniikka, voisi ajaa Windows -ohjelmia ja on kohta alennuksessa.
Täytyykin tutkia tuo. Vähän olen vieronut tuota palikkakäyttistä, mutta siihen kai se väkisin tässä vielä menee...
EDIT: Näkyy Surfacestakin olevan sekä "2" että "2 pro" versiot. Ja erilaisilla muisteilla hinta vaihtelee. Tuosta Surface 2 Prosta näkyy 64GB laitteissa olevan viimeiset menossa ja hinta kuitenkin huitelee siellä 500:n pinnassa. ??? Lisäksi on hieman kyseenalaista kannattaako vielä 64GB versiota hankkia sillä käyttis haukkaa siitä muistista yli 40GB!
-
Vain Surface Pro -malleissa tulee kynä, kynäyhteensopivuus ja täysi Windows mukana mukana. Perusmallissa on se Windows RT johon ei voi asentaa windows -ohjelmia vaan kaikki pitää hankkia webbikaupasta.
Vielä tuohon kynään sen verran, että Samsung Noten varakynä maksaa jotain 8 euroa.. Ai niin, Noteen ja Surfaceen voi tökätä (micro) SD-kortin kiinni. IPadin tallennustila on mikä on. Kieltämättä tuo Surfacen tila on vähän rajallinen, varsinkin jos alkaa asentelemaan useampia Windows -ohjelmia.
Laitan tuohon vielä kuvan Noten kynästä niille jotka eivät ole sitä päässeet läheltä ihmettelemään.. Kuvassa siis kuulis, lyijytäytekynä (2mm), noten stylus ja wacomin perusstylus.
-
Ai niin, Noteen ja Surfaceen voi tökätä (micro) SD-kortin kiinni. IPadin tallennustila on mikä on. Kieltämättä tuo Surfacen tila on vähän rajallinen, varsinkin jos alkaa asentelemaan useampia Windows -ohjelmia.
Onhan Surfacessa myös USB-liitäntä (ver 3.0) eli luulis että siihen saa ulkoisen usbilevyn kiinni? Mutta pieni muistin määrä voi tulla tosiaan vastaan, koska piirrosohjelmat voi tunnetusti olla aika isoja.
Samsungeissa näkyy olevan 2.0 USB liittimet.
-
Toki muistitikut ja kiintolevyt toimivat USB:llä, mutta sitäkin pitää sitten raahata mukana.
Surfacessa on kai ajateltu että Skydrive auttaa, tosin en tiedä mitenkä se käytännössä toimii. Oletan että tiedostoista pidetään kopio paikallisesti, joten ei se oikein kapasiteettia lisää.
Yksi ergonominen seikka tableteissa rasittaa. Tällaisella aurinkoisella säällä toivoisi, että tabletit yms olisivat mattapintaisia eikä kiiltäviä.. Yritä siinä jotain piirtää kun selfie tuijottaa jatkuvasti. Mikseiköhän noita suojakalvoja tehdä mattapintaisina. :P (minulla oli kerran e-ink lukija; oli todella mukava lukulaite kunnes istuin sen päälle)
-
Olen pari kuukautta päivittäin tuherrellut Galaxy Note 8.0:lla. Resoluutio on vanha 1280x800, mutta ei se ole kamalasti vaivannut.
Kävin testaamassa ja tilasin vihdoin Note 3:n. Vaikutti kokoonsa nähden aika pätsäkältä, hinnakaskin toki on (500€). Kynäsysteemit on kuulemma Wacomin kanssa yhteistyötä, mutta kynä on silti pienempi kuin mihin noissa Wacomeissa on totuttu. Luurin mukana tulee maalausohjelma joka tukee tasoja (6kpl) ja muistaakseni parhaimmillaan 1200x1800 kokoista kuvaa. Se vähä mitä muijan iPasilla tuli kokeiltua niin onhan se Noten tuntuma ihan toiselta planeetalta.
Myyjä kertoi että huhuja liikkuu jo Note 4:stä joka olisi sitten taas kaikin puolin parempi, esim. 4K näyttö ja abaut pari sataa kalliimpi. ;D
-
Yritin etsiä aiheesta valmista keskustelua, mutta tämä aihe lienee lähimpänä soveltuvinta:
Microsoftiltahan on saanut Suomesta keväästä alkaen jo tuota uutta Surface Pro 3 -tablettia, jonka mielestäni pitäisi korvata jo laadullisesti aika hyvin tuhansia euroja maksavat Cintiqin piirtonäytöt yms. piirtotabletit.
Surface Pro 3:ssahan on siis 12" kosketusnäyttö resoluutiolla 2160 x 1440 pikseliä, stylus-kynä jossa 1024 paineentunnistustasoa ja täysi työpöytä-Windows, jolla pitäisi ajella ongelmitta Photoshoppia ja/tai muita työpöytätason kuvankäsittelyohjelmia.
Hinnat alkaen karvalakkimalli Core i3-prosessorilla ja maltillisella 64 GB tallennustilalla lähtee 800e korvilta, mikä voi olla suorituskyvyn mukavuuden rajoilla, mutta esim. pykälää parempi i5-prosessori ja 128 GB tallennustila nostavat laitteen hinnan tonnin hujakoille. (Gigantilla näkyy olevan tiukka hinta 999e ja 30pv:n palautusoikeus, mikä kyllä tuossa olisi aika hyvä juttu, jos laite ei miellytäkään.)
(Hintahan tuossa nyt on varmasti kova verrattuna moniin piirtopöytiin, mutta jos suunnitelmissa on hankkia uusi kannettava lähiaikoina, tätä kannattanee harkita, sillä laitehan voi korvata - tosin erikseen hankittavan näppäimistösuojan kanssa - täysiverisen kannettavan samalla.)
Millähän tavalla tämä vertautuisi noihin Cintiqin piirtopöytiin laadullisesti, onko kellään kokemusta?
Esim. joitakin arvosteluita netistä löysin googelttamalla esim. "surface pro 3 vs. cintiq":
http://frenden.com/post/90779846937/microsofts-surface-pro-3-vs-wacoms-cintiq-companion
http://www.youtube.com/watch?v=dgfzm1g3lv4
http://www.youtube.com/watch?v=ml4hI-owvAw
Vastaavasti noista Galaxy Note -tableteista ei ole kokemusta. Suoraanhan niihin ei kai Photoshoppia asennella, vai saako laitteen toimimaan jotenkin pöytäkoneen kanssa pelkkänä piirtopöytänä/piirtonäyttönä?
Tuo Surface sinänsä kyllä kiinnostaisi, koska laite itsessään toimisi myös ihan mukana kuljetettavana (vain 800g painavana!) piirtoalustana sovelluksineen ja alkaen hintakaan ei ole keskihintaista pelikannettavaa / kevyttä yrityskannettavaa kummempi.
Mutta, onko kellään kokemusta kannttaako tuollaista harkita joulupukinkonttiin digitaalista sarjakuvapiirtämistä/kuvittamista/värittämistä ajatellen?
Edit: Ilmeisestipä ei olekaan kuin 256 paineentunnistustasoa tuossa Surface 3:n kynässä, mikä nyt hieman latistaa laitteen arvoa kaavailtuun käyttöön. Toisaalta tuo Frendenin arvostelun kappale taas kiteyttää asian:
Pen pressure is reported as 256 levels but you’d never know it. I never left wanting for more pressure fidelity. The actuation pressure for the stylus feels steeper than comparable Wacom hardware. You’re lightest marks can sometimes be lost if you’re extremely light of touch.
Lisäksi myös tällaista olisi tulossa/on jo tullut:
http://www.windowscentral.com/upcoming-surface-pro-3-update-bring-improved-pen-pressure-sensitivity
Mutta enpähän tiedä. Arkistojen kätköistä kaivelin Wacom Bamboon jossa 512 paineentunnistustasoa. Ero aikaisempaan Wacomiin jossa 1024 paineentunnistustasoa oli kuitenkin havaittava. Tämä siis jo kymmenen vuotta sitten.
Kiinnostaisipa siis todellakin tietää, onko kukaan tuota Surface Pro 3:sta käyttänyt tai kokeillut piirtonäytön/piirtopöydän korvaajana ja toimiiko millä tavalla.
-
Surface Pro 3:ssahan on siis 12" kosketusnäyttö resoluutiolla 2160 x 1440 pikseliä, stylus-kynä jossa 1024 paineentunnistustasoa ja täysi työpöytä-Windows, jolla pitäisi ajella ongelmitta Photoshoppia ja/tai muita työpöytätason kuvankäsittelyohjelmia.
Hinnat alkaen karvalakkimalli Core i3-prosessorilla ja maltillisella 64 GB tallennustilalla lähtee 800e korvilta, mikä voi olla suorituskyvyn mukavuuden rajoilla, mutta esim. pykälää parempi i5-prosessori ja 128 GB tallennustila nostavat laitteen hinnan tonnin hujakoille. (Gigantilla näkyy olevan tiukka hinta 999e ja 30pv:n palautusoikeus, mikä kyllä tuossa olisi aika hyvä juttu, jos laite ei miellytäkään.)
Ks. edellinen sivu. Minusta 64GB muisti on Win-koneessa liian vähän piirustuskäyttöön.
Rami just eilen kertoi omistavansa Surface Pro3:n, mutta en tajunnut kysyä että onks se sillä paljon ehtinyt piirrellä. Ite en ole sittenkään jaksanut opetella Note3:n käyttöä. Jokaisessa piirrosohjelmassa kun on erilainen käyttöliittymä ja paperille piirtäminen on monin verroin helpompaa ja tunnokkaampaa (=tulee parempaa jälkeä). Suhteellisen lyhyt akunkesto rajoittaa myös matkakäytössä luonnostelua aika tehokkaasti. Työpöytäkoneen korvaajaksi ainakaan puhelimesta ei millään ole mulla missään vaiheessa tekoprosessia, vaikka sieltä saakin niitä kuvia ulos ja siirrettyä halutessa normikoneen Fotariin. Alkuinnostuksen haihduttua, lähinnä pitäisin näitä edelleen aika kalliina leluina. :(
-
Gigantissa näkyisi olevankin nyt tarjouksessa tuo i5-prosessorilla oleva ja 128 GB SSD-kovalevyllä (ei siis muistilla, keskusmuistiahan noissa on 4 GB) varustettu Surface Pro 3 hintaan 899e.
(Sinänsä 64 GB tallennustilakaan tuskin olisi iso ongelma - sehän riittää, että siihen sopii käyttöjärjestelmä, kuvankäsittelyohjelmisto ja muutama tärkein kuvatiedosto - valmistuneet työthän voi siirtää vaikka WLAN-lähiverkon kautta nopeasti varsinaiselle työpöytäkoneelle).
Unohdat nyt Reima sen, että Samsung Note on tosiaan puhelin (tai phabletti) mutta Surface Pro 3 on siis täysiverinen kannettava kosketusnäytöllinen tietokone (ilman näppäimistöä, jonka siis sen saa erillisen suojakannen yhteydessä jos tarvitsee). Tuossa Surface Pro 3:ssa pyörii siis sama työpöytä-Windows kuin pöytäkoneessasikin (ellei se ole Mac) ja sitä kautta siis myös Photoshop (tai mikä tahansa muu Windows-kuvankäsittelyohjelma).
Kieltämättä tuo 899e alkaa olla jo aika houkutteleva, hyvän läppärin hintaluokassa oleva tarjous koneesta jossa on 2160 x 1440 resoluutio ja piirtokelpoinen kosketusnäyttö. Vastaavilla ominaisuuksilla oleva Cintiqin piirtonäyttö maksaa - mitä - 3000+ euroa? Ja lisäksi tarvitaan vielä tietokone, joka tässä Surface Pro 3:ssa on siis jo mukana.
En minäkään hae siis korvaajaa paperille ja siveltimelle, mutta vaihtoehto osalle töistä - tai ainakin työprosessia täydentävä väline tuosta hyvinkin voisi tulla.
-
Joo, menee keskusmuisti ja kovo sekaisin kun se kovo on pelkkä muistipalikka. :) Mut silti olen edelleen sitä mieltä että 64GB on liian vähän, koska pelkkä Windows haukkaa siitä niin ison osan.
Ite olen viimeksi ihmetellyt että miten olisi Samsung Galaxy note pro 12.2. (http://www.samsung.com/global/microsite/galaxynotepro12.2/) Siinä on Akuankkakokoinen näyttö (B5) jossa pikseleitä 2560 x 1600. Eli periaatteessa tuo jo voisi riittää. Ei vaan ole kokemusta Samsungin kynäkäytöstä eli noista note-koneista sen paremmin. Mutta tuommoista voisi jo jossain käydä testaamassa.
Tosiaan tuota testailin myös, ja päädyin sitten kuitenkin puhelinmalliin, josta löytyy vain abaut 5.5" näyttö (tarkkuutta kuitenkin on). Varmaan se olis etu joo, jos olis siinä laitteessa tuttu piirrosohjelma. Toki Androidillekin löytyy aika asiallisiakin softia. Mutta on se 12,2" näyttökin silti hieman pikkuisen oloinen. Ja kyllähän jengi noilla piirtelee vaikka mitä. Itteä vain se piirustustuntuma ei oikein kumminkaan noissa miellytä. Puhelimen kanssa sikälikin hieman huonoa, että virtaa/akkua piirtely syö urakalla. Eli mihinkään reissukäyttöön ei sovi, ellei pääse koko ajan laitetta latailemaan. :)
USB-jakajajalla ja sopivilla lisävarusteilla Surfacesta saa viritettyä ihan oikean koneen, sekin hyvä puoli siinä on.