Graafisesti loistokkaan näköistä matskua.
Eikös se ole mäyrä. Värimaailma on nokinen ja savuinen, mutta kun se on steampunkkia. Ihan kiinnostava juttu.
Sunderlandin yliopisto nimittää perjantaina 17.7.2009 Bryan Talbotin kunniatohtoriksi esimerkillisistä käsikirjoituksellista ja kuvituksellista ansioista. Paul Gravetin mukaan tämä on ensimmäinen kerta kun sarjakuvittaja näin palkitaan Yhdityneessä kuningaskunnassa.
http://www.bryan-talbot.com/news.html
Talbot on juuri saanut jatko-osan eli Grandville Mon Amourin piirtämisen ja tekstauksen valmiiksi ja on aloittamassa tussausta.
Ostin juuri tällaisen kuin the Nazz (DC 1990 osa 1/4) juuri Talbotin takia mutta kauheata paskaahan tämä on. Jos joku tuntee mielenkiintoa niin saa minulta.
Joo, muistelisin useammasta osasta puhutun jossain niistä monista haastatteluista jotka kahlasin läpi julkaisun aikoihin. Miehen kotisivujen kautta nuo haastattelut löytää.
Olipa hyvä uutinen. Bryan taisi alun perinkin suunnitella moniosaista sarjaa (trilogiaa?).
Tulin Lontoon reissulla ostaneeksi Cartoon Museumista Talbotin Grandvillen (tekijän signeerauksella!) ja siellä myyjä tiesi infota, että Talbot on suunnitellut sarjasta viisiosaista. Tämä sillä varauksella, että ensimmäiset albumit myyvät riittävästi.
Grandvillen jatko-osa kohta kaupoissa.
Tuli luettua tuo Grandville Mon Amour, epämääräisesti sanottuna tunnelmoinniltaan enemmän dekkarimainen kuin ensimmäinen. Pidin tästä ja jotenkin Talbotin kerronnan nopeus on just sopiva minulle, asioita ei jäädä vatvomaan sivukaupalla vaan tykitellään eteenpäin.
Vau! Vaikuttaa ihan todella kiinnostavalta! :O Talbotin töistä ei ole niin paljoa kokemusta, mutta haluan lukea silti.Blokkaa sitten välittömästi miehen The Adventures of Luther Arkwright.
The Adventures of Luther Arkwright.
Se on mielestäni Maailman Paras Sarjakuva TM ja jos joku väittää muuta hän on väärässä. (Tähän loppuun voi sitten vielä kukin sijoittaa haluamansa hymiön)
The Adventures of Luther Arkwright on minunkin mielestäni historian parhaita sarjakuvaromaaneja, ja sen saaminen kokonaan suomeksi olisi kansallisen kulttuurin kannalta enemmän kuin suotavaa! Siinä onkin tavoite, jonka takia antaisin jopa kiihkeästi kaipaamieni Bois-Maury-suomennosten odottaa.Painoksesta on tietääkseni myyty noin 5% eli ei taida ihan lähiaikoina FBH julkaista loppuja...
Kiitos sille nyrkkipajalle, joka vajaat 20 v. sitten saattoi iloksemme edes sen ensimmäisen osan - vieläpä varsin hyvin suomennettuna (käännökset ovat asia, joiden suhteen meikäläinen jakelee hyvin harvoin kiitosta, mutta tässä on poikkeus).
Painoksesta on tietääkseni myyty noin 5%
Tulis Cthulhu ja tappais.
Kyseessä voi olla myös talbotin omat antipatiat abstraktia taidetta kohtaan.
Muistelisin kuulleeni että taidekoulussa ollessaan ei katsonut saavansa minkäänlaista opetusta taiteen tiimoilta kun opettajat olivat ties mitä modernin taiteen tumpeloita.
Huomasithan monet cameot josita mielestäni Baddington oli kyllä luonneroolissa!
Vaikea ajatella hahmoa enää muuna kuin hampuusina.
http://www.like.fi/kirjat/grandville
Liken sivuilla väitetään, ettei Talbotilta ole suomennettu aiemmin kuin yksi albumi, Tuhman rotan tarina. Todellisuudessa niitä on kaksi, Luther Arkwrightin seikkailut (http://www.sarjakuvakauppa.fi/luther-arkwrightin-seikkailut.html) ilmestyi suomeksi 20 vuotta sitten, valitettavasti ei tosin täydellisenä laitoksena. Kirja myi niin hyvin että painosta on edelleen jäljellä.