(http://www.paquet.li/paquet/admin/album/img/big/20080924145620.jpg) |
(http://bp1.blogger.com/_D-ZPngekkGI/SCxtIKR_cNI/AAAAAAAAANc/8x5YF8EHrBw/s400/uhu.jpg) |
(http://bp1.blogger.com/_D-ZPngekkGI/SFYj40MaxuI/AAAAAAAAAO0/fhXsi2AgE84/s400/pe3.jpg) |
(http://bp2.blogger.com/_D-ZPngekkGI/SH2roasS2hI/AAAAAAAAAPU/XKw8XUO7ugY/s400/uhu2.jpg) |
(http://bp2.blogger.com/_D-ZPngekkGI/R8P07Kypo4I/AAAAAAAAADw/kZR5J6riXek/s400/po2.jpg) |
(http://bp3.blogger.com/_D-ZPngekkGI/R_4vaLff8nI/AAAAAAAAAMM/t4U0ONMemGw/s320/11cv.jpg) |
Samaa mieltä ovat myös Romain Hugault (piirrokset) ja Yann (käsis). He väsäävät parhaillaan albumia, jossa seikkailevat saksalainen yöhävittäjälentäjä ja neuvostoliittolainen naislentäjä. Saksalainen lentää Heinkel He-219 UHU:lla.
Paquet on julkaissut monia albumeistaan myös englanniksi. Hugaultin varhainen Le dernier envol on ilmestynyt nimellä The Final Flight.Hieno alppu, jonka saatavuus valitettavasti taitaisi tätä nykyä olla olematon :(
Sen nimi suomeksi voisi olla esim: Huuhkaja osa 1: Yön noidat (Le grand duc = Uhu = huuhkaja).Toi oli hyvä selvennys, ranskaa taitamattomana päädyin itse hämmentyneenä aprikoimaan kirjaimellista "suomennosta" - "suurherttua" vaikuttaisikin aika oudolta II maailmansotaan liittyvän ilmailusarjiksen nimenä! Sen sijaan tuo saksankielinen sana "Uhu" varmaankin tulee alunperin kyseisen linnun ääntelystä: Huhuu!
Häijyn näköinen kone tuo UHU, en ole ennen siitä kuullutkaan (Korkkareissakin yöhävittäjän virkaa toimittaa yleensä perinteinen Me-110).Häijypä hyvinkin:
Häijypä hyvinkin:
Aseistus: neljä 30 mm MK 108-, kaksi 20 mm MG 151/20- ja kaksi 30 mm MK 103-tykkiä
Tuo ohjaamosijoittelu ja tutka-antennit ja miksei tuplaperäsinkin tekevät koneesta mielestäni sangen erikoisen näköisen ja seksikkään.
Värit on tosin aavistuksen verran liikaa Photoshop-karkkia minun makuuni
Oli myös eräs niistä malleista, joissa käytettiin ylöspäin ampuvia aseita (http://en.wikipedia.org/wiki/Schr%C3%A4ge_Musik). Minkähän ihmeen takia tuohon en ole missään korkkarissakaan koskaan törmännyt?
Uhu oli kova kone, vaikkakin jossain moitittiinkin alitehoiseksi.Echramatin linkin takana oli juuri noihin tehojen puutteeseen liittyvä mielenkiintoinen fakta: pilotti sai varoa, että alasammuttu pommari ei romahtanut niskaan. Tuo UHU oli puutteellisen suorituskyvyn vuoksi erityisen riskialtis tässä suhteessa (joku kuuluisa UHU-ässä menetti henkensä juuri tällä tavalla). Voisi olettaa, että heikohko suorituskyky johtui osittain raskaan aseistuksen ja tutkalaitteiston painosta.
En kyllä käsitä miten YÖ hävittäjästä paljon naapurikoneiden pilotteja katsoo ja happinaamarin takaa edes sukupuolta tunnistaa.Enemy Acekin kohtasi Harpyn maassa rintamalinjojen välissä.
Echramatin linkin takana oli juuri noihin tehojen puutteeseen liittyvä mielenkiintoinen fakta: pilotti sai varoa, että alasammuttu pommari ei romahtanut niskaan.
Ei se tehojen puutteeseen liittynyt, vaan koneen heikkoon käsiteltävyyteen liian suuren siipikuorman vuoksi.
En muistan ikinä nähneeni venäläisissä koneissa hainkitoja kuten tuossa vikan sivun Pe-2:ssa
Myös potkurinnapojen punatähdet kummastuttavat.
Ylimmällä sivulla taitaa olla saksalaisten sotakoneista kaikkein hölmöimmän niminen: Möbelwagen.
Jos tarkoitit tuota IT panssaria, niin eikös se ole Wirbelwind ?
Alusta olisi silloin PzKpfw IV ja kannella sitten 4x2cm Flakvierling.
Googlaamani kuvamateriaalin mukaan Wirbelwindissä olisi kyllä miehistön suojana oikein torni, mutta Möbelwagenissa jouduttiin toimimaan vihollisen tulitukselle alttiina.
http://www.axishistory.com/index.php?id=5555
Punatähtiä olen kyllä nähnyt potkurinnavoissa, mutta kun potkurit on kuvattu kiekkoina...En ole mikään ilmailun asiantuntija, mutta eikö tosiaan noiden napojen pitäisi pyöriä potkurinlapojen tahtiin? Jos näin on, niin kuvassahan on karkea virhe! Hyvin spotattu Jinroh!
Hyvin spotattu Jinroh!
Moni lentokonefriikki ilahtuu kyllä tästä uutisesta.
Joo ja kirjastotkin katoavat. Ja kukaan ei enää osta myöskään kirjoja. Niitäkin luetaan nykyisin netistä. Juu ja leffassakaan ei käy kukaan enää. Nekin katotaan netistä. Divareitakaan ei enää kohta ole.
Muuten, asiaan liittyen, onko TEIDÄN, jotka olette kiinnostuneita esim. tällaisista lentosotasarjiksista kuten allekirjoittanut (ja olen kaiken lisäksi sivari), kiinnostuksenne kohde vain ja ainoastaan tällainen meikän tyylinen "hienoja koneita, cool! Ja ne taistelee ilmassa. COOL!"-suhtautumistapa mutta esim. joku ilmailunäytös ja näiden koneiden tekniikka ei kiinnosta yhtään?ON! Juuri yhtä aikuismainen on suhtautuminen täälläkin. Ilmailunäytökset eivät kiinnosta pätkääkään, ellei siellä sitten sattuisi olemaan tärppinä mukana esimerkiksi joku vanha toisen maailmansodan aikainen hävittäjä tms. Modernit taitolentokoneet eivät ole yhtään minkään näköisiäkään.
Muuten, asiaan liittyen, onko TEIDÄN... ...kiinnostuksenne kohde vain ja ainoastaan tällainen meikän tyylinen "hienoja koneita, cool! Ja ne taistelee ilmassa. COOL!"-suhtautumistapa ... ...Vai oletteko kiinnostuneita myös (ja ehkä menossakin) esim. tuosta (kai tämä nyt menee oikein) Helsinki Air Showsta?...
Muuten, asiaan liittyen, onko TEIDÄN, jotka olette kiinnostuneita esim. tällaisista lentosotasarjiksista kuten allekirjoittanut (ja olen kaiken lisäksi sivari), kiinnostuksenne kohde vain ja ainoastaan tällainen meikän tyylinen "hienoja koneita, cool! Ja ne taistelee ilmassa. COOL!"-suhtautumistapa mutta esim. joku ilmailunäytös ja näiden koneiden tekniikka ei kiinnosta yhtään? Vai oletteko kiinnostuneita myös (ja ehkä menossakin) esim. tuosta (kai tämä nyt menee oikein) Helsinki Air Showsta?
Ei. Kyllä ne kiinnostavat ihan tekniikaltaankin vaikka itsellä noin sotilaallisesti ottaen olisi kriisitilanteessa tarkoitus kuolutuksen kautta ampua ne alas...Siis joo täytyy tarkentaa aikaisempia puheitani. Kyllä noiden taistelukoneiden tekniikka kiinnostaa kovastikin, mutta lentonäytökset ja ilmailu noin yleensä ei niinkään. Taisteluhelikopterit ovat kans upeita.
Viimiset 6 vuotta itteni nettikaupalla elättäneenä en voi ymmärtää, mikä vika nettikaupassa on,Pari viimeistä cd-levyä, jotka olen tilannut nettikaupasta, ovat olleet aika kärsineen näköisiä. Samoin joissakin sarjakuva-albumeissa on ollut kulmat lytyssä.
Viimiset 6 vuotta itteni nettikaupalla elättäneenä en voi ymmärtää, mikä vika nettikaupassa onnetissä sarjiksia myyvät tahot eivät ole ilmeisesti kuulleet termistä "mint condition". Joka ainoa sarjis, jonka olen netistä tilannut, on ollut vähintään yhdestä kulmasta vioittunut. En ymmärrä miksi niitä kulmia ei suojata erillisillä, esim. muovisilla kulmapaloilla (pelkkä pakkaus ei tunnu riittävän). Tossa olisikin innovoinnin paikka jollekin...
En ymmärrä miksi niitä kulmia ei suojata erillisillä, esim. muovisilla kulmapaloilla (pelkkä pakkaus ei tunnu riittävän).
netissä sarjiksia myyvät tahot eivät ole ilmeisesti kuulleet termistä "mint condition".
Joka ainoa sarjis, jonka olen netistä tilannut, on ollut vähintään yhdestä kulmasta vioittunut. En ymmärrä miksi niitä kulmia ei suojata erillisillä, esim. muovisilla kulmapaloilla (pelkkä pakkaus ei tunnu riittävän). Tossa olisikin innovoinnin paikka jollekin...
Itsekin tilaan netistä vain, jos sarjista ei ole muuten saatavilla.
Mistä päästäänkin itse asiaan, milloin tätä olisi sitten saatavilla?
Tietojeni mukaan albumi pitäisi olla kirjakaupoissa viimeistään perjantaina.
Kuitenkin jäi hiukan kaivelemaan tunne, että pseudosatunnaisesti vitriinistä kerätyistä pienoismalleista piirrettyihin kuviin on yhdistetty niistä irrallinen tarina. He-219 on kaunis kone, mutta sen paikka ei ollut itärintaman etulinjassa. Ja ne suut.
No eipä todellakaan !
Kone oli melkeinpä tilaustyötä kenraali Kammhuberille LÄNSIrintaman yöhävittäjätoimintaan Lancastereita ja Mosquitoja vastaan.
Hmm...eikös tarinassa ole ideana, että koneen prototyyppi on tarinan päähenkilöllä itärintamalla ikään kuin testikäytössä länsirintamaa varten?
Tammikuussa 1944 He-219 jo tuotannossa, joten kone ei ole prototyyppi. Tietysti Wulfilla saattaa olla koelentäjätausta ja kokemusta kaksimoottorisista, mutta jotenkin outoa.
...juoni huttua ja epäloogisuuksia pullollaan. Deluxe korkkari siis.
Ovatko Korkeajännitykset tosiaankin huonouden mitta?
Ovatko Korkeajännitykset tosiaankin huonouden mitta?
Ei ole niin hyvää eikä huonoa, etteikö sitä voisi Korkeajännitykseen verrata.
Tietysti Wulfilla saattaa olla koelentäjätausta ja kokemusta kaksimoottorisista, mutta jotenkin outoa.Ainakin siviili-ilmailutaustaan viittaa toinen takakannen kuvista, mutta ehkä siihen toiseen on monet lukijat kiinnittäneet kaiken huomion, joten tämä on saattanut mennä joiltain ohi...
Juonihan on täyttä korkkaria: pahojen natsien keskellä rimpuilee hyvä saksalainen, joka on tietysti natseja taitavampi lentäjä. Liittouneiden puolella taas maailman paras lentäjä kamppailee kateellisia maanmiehiään vastaan päästäkseen kostamaan natseille. Lopussa hyvä saksalainen jää sotavangiksi and there is much rejoicing.Tosin korkkareista poiketen lienee aika todennäköistä, että päähenkilöiden välille kehitetään myös jonkinlainen eroottinen viritelmä. Toki tuo sotavangiksi jääminen/jättäytyminen toimii vain rehtien tommyjen kanssa - itärintamalla ei kai voi moista suositella. Loppuratkaisu 3. osassa on varmaankin sensuuntainen, että nämä molemmat totalitääristen järjestemiensä puristuksessa olevat päähenkilöt pakenevat yhdessä lentäen jonnekin Turkkiin tai tapaavat jotenkin sodan loputtua Pariisissa, jossa naisen setäkin asusteli...tai sitten ei! Jotenkin se tytär on huomioitava näissä kuvioissa myös, eli silmitön pako ei ehkä ole todennäköinen (olettaen, että tyttärelle ei käy köpelösti esim. pommituksissa).
Ainakin siviili-ilmailutaustaan viittaa toinen takakannen kuvista, mutta ehkä siihen toiseen on monet lukijat kiinnittäneet kaiken huomion, joten tämä on saattanut mennä joiltain ohi...
... jospa neukkujen puolellakin oli koneet vähissä.Eikös NL:llä lentokalustoa ollut tuossa vaiheessa jo hyvin, kun vielä saivat koneita lännestä, lähinnä USA:sta, mutta vissiin myös Britanniasta esim. Hurricaneja (tästä en tosin ole varma)?. Ongelma taisi olla tosiaankin enemmän pula kokeneista lentäjistä. Naislentäjiä käyttivät omissa yksiköissään, mutta myös mukana pääsääntöisesti miehistä koostuvista hävittäjäyksiköistä. Aina yhtä luotettavasta Wikipediasta löytyy tietoa esim. Lidija Litvjakista - lieneekö ollut naispäähenkilön esikuvana/innoittajana?
siperian tehtaat eivät olleet ehkä vielä saaneet täydennyksiä valmiiksi asti.
miehistöpulaakin lienee ollut, kun kerran panivat naiset lentämään.
Ei ole niin hyvää eikä huonoa, etteikö sitä voisi Korkeajännitykseen verrata.
Ovatko Korkeajännitykset tosiaankin huonouden mitta?
Oma arvioni: Käsikirjoitus jättää mielestäni tuossa albumissa aika paljon toivomisen varaa. Särmää ja rosoa olisi kaivattu lisää, nyt on vähän karkkista sotaa. Lentokoneet ja muut laitteet Hugault osaa piirtää helvetin hyvin ja varmasti, kertaakaan ei tule vastaan sellaista epävarmaa hapuilua perspektiivien ja laitteiden muotojen suhteen. Digivärityskin on paikoin ihan ensiluokkaista. Mielestäni albumi edustaa ns. insinöörisarjakuvaa (à la Buck Danny) sekä hyvässä että pahassa . Kuva on tarkkaa ja rakkaudella tehtyä mutta toisaalta tarina on ohutta ja pinnallista eikä varmasti halua suututtaa ketään.
Eikös NL:llä lentokalustoa ollut tuossa vaiheessa jo hyvin, kun vielä saivat koneita lännestä, lähinnä USA:sta, mutta vissiin myös Britanniasta esim. Hurricaneja (tästä en tosin ole varma)?.Mututuntumalla alkusodasta selvisivät täydentämällä omaa kalustoaan lend lease kalustolla (esmes Briteistä Hurricaneja sekä Spittejä ja Jenkkilästä Bostoneita, P-40:n eri versioita sekä muualla halveksittuja Airacobria), mutta keski/loppusodan puolelle käännyttäessä omat koneet olivat tosiaan kyllä erinomaisessa kuosissa.
Mututuntumalla alkusodasta selvisivät täydentämällä omaa kalustoaan lend lease kalustolla (esmes Briteistä Hurricaneja sekä Spittejä ja Jenkkilästä Bostoneita, P-40:n eri versioita sekä muualla halveksittuja Airacobria), mutta keski/loppusodan puolelle käännyttäessä omat koneet olivat tosiaan kyllä erinomaisessa kuosissa.
Ongelma taisi olla tosiaankin enemmän pula kokeneista lentäjistä.
Samalla kun veli venäläinen sai uusia koneita ja yhä parempia lentäjiä, saksalaiset pärjäilivät itärintamalla monenlaisella länsirintamalta jo poistetulla kalustolla. Paremmat yöhävittäjätkin jäivät länteen.
Tästä tulikin mieleen, että edellämainitussa Spickin kirjassa oli mielenkiintoinen maininta siitä kuinka monet itärintamalla kunnostautuneet ässät huomasivat lännessä pudotustilinsä ehtyvän tai sitten tulivat itse liekeissä alas. "Viimeiseen asti" taisikin mainita, että yksi pudotus lännessä oli suunnilleen samanarvoinen kuin kolme alasammuttua venäläistä.
Tai ainakin Sakain, Clostermanin ja Juutilaisen kirjat jotka ovat ne mitkä itse on tullut luettua.Itse olen lukenut noista Juutilaisen ja Sakain kirjat (tämän useampaankin kertaan). Tuo Samurai on aivan loistava kirja (eikä "pelkästään" lento- tai muistelmateos). Sakai eli vanhaksi, kuoli vuonna 2000. Hugaultkin on piirtänyt jotain Tyynenmeren juttuja, ainakin jossain (oliko blogissa?) olen nähnyt jonkun aiheeseen liittyvän näytteen.
Anteeksi, jos loukkasin tunteitasi.Ei mulla ole tunteita.
En kuitenkaan kutsuisi aiheeseen liittyvää kirjallisuutta "oheiskuonaksi", mikä termi antaisi selkeän viittauksen siitä, että joko kustantaja tai joku muu taho yrittäisi myydä puolivillaista militariakirjallisuutta ratsastaen tämän albumin suunnattomalla suosiolla......varsinkin kun ainakin "Samurai" taitaa olla ollut 'out of print' varmaan kymmeniä vuosia...
...varsinkin kun ainakin "Samurai" taitaa olla ollut 'out of print' varmaan kymmeniä vuosia...
Tänään pengoin Hesassa akateemisen ja suomalaisen, mutta ei osunut albumi näköpiiriin. Damn!
...Lopputulosta voi pitää onnistuneena, etenkin kun ottaa huomioon että tässä vasta pohjusteltiin pitempää tarinaa ja esiteltiin henkilöitä sekä asetelmia. Edes juonen kliseisimmät elementit eivät pahemmin haitanneet - siis nämä saksalaisen päähenkilön natsiantipatiat ja muut sellaiset. Ja kuten useampaan kertaan todettu, saa hienompaa kuvitusta hakea.
Toivon sormet ja varpaat ristissä, että "Huuhkaja" lentää jatkossakin suomeksi.
En taida olla mikään Yann-fani, tämäkin käsikirjoitus tuntui aika vaisulta.Olen lukenut vasta pari sivua Yannin kässäämää (ja Schwatrzin piirtämää) Pikoa ja Fantasiota.
....Ensin tsekkasin Suomalaisen kirjakaupan sivuilta netistä että kas alpparia löytyypi ja miten huokeaan hintaan kovak. tavaraa: 11,95 €!
Eikun rynnin Hgin Suomalaiseen. Etsiskelis sarjishyllystä...ja etsiskelin...ja etsiskelin...Lopulta pyysin myyjältä apua ja löytyihän sitä! Yksi kappale oli jäljellä eli joko menekki oli ollut kova tai sitten sitä oli hankitttu tosi vähän Suomalaiseen.
Hinta oli sitten ylläri: 15,20 € :( Myyjä selitti että nettimyynnissä oleva hinta on aina halvempi kuin kaupassa olevan niteen hinta. Toki kun siihen 11,95:een lykätään postikulut päälle niin hinta on lähes tuo 15,20. Omituista....
Minäkin sain tämän luettua ja olen samoilla linjoilla muiden kommentoijien kanssa. Käsikirjoitus kevyttä huttua, mutta kuvitus erinomaista. Ehkä tarina pääsee kunnolla vauhtiin seuraavissa osissa. Välillä kuvissa häiritsi lentokoneiden ja aseiden liika tarkkuus, kun ihmiset olivat luonnosmaisempia. Tämän seurauksena ihmishahmot tuntuivat hieman irrallisilta.
Onkos tuosta 2. osasta kuulunut mitään ?'Le Grand Duc 2. Camarade Lilya' on Paquetin sivuston mukaan tullut 28. lokakuuta 2009, eli suhteellisen tuore tapaus vielä alkukielelläkin. Hienolta näytti.
Onkos tuosta 2. osasta kuulunut mitään ?
Hieno kuva !
Eipä taida Yakilla olla paljon jakoa Ta-152:n kanssa....
Hieno kuva !Tjaa, mitäs jos ei ollakaan erityisen korkealla?
Eipä taida Yakilla olla paljon jakoa Ta-152:n kanssa....
Tjaa, mitäs jos ei ollakaan erityisen korkealla?Eikös tuossa kuvassa juuri tiivistysjuovaa pukkaa ?
Eikä se pelkkä kone takaa menestystä vaikka parempi toki antaakin etulyöntiaseman.
Eikös se ollut Dora?
Ihan kivaa luettavaa oli kakkososakin, ei vaan oikein tunnu irtoavan vastinetta rahalle. Tälläistä pitäisi olla kansien välissä vähintäänkin muutama sata sivua, ettei jäisi ihan patsasteluksi komeiden lentsikoiden kera. Taitaa jäädä tähän minun osalta.
Ihan kivaa luettavaa oli kakkososakin, ei vaan oikein tunnu irtoavan vastinetta rahalle. Tälläistä pitäisi olla kansien välissä vähintäänkin muutama sata sivua, ettei jäisi ihan patsasteluksi komeiden lentsikoiden kera.Samoja tuntemuksia itselläkin ollut, mutta luultavasti hankin kolmannenkin osan ihan vaan komeiden lentsikoiden tähden.
Eikös tuossa kuvassa juuri tiivistysjuovaa pukkaa ?Tyypillisimmin 8-12 kilometrissä.
Ei sitä matalalla muodostu.
Toki toi setti on sillai kummallinen, että ei tota jälkeä varmasti ihan hetkessä tuoteta - luulis että jos on valmis näkeen sen vaivan, keskittyis kerran tai kaks myös kässäriin. Tulee tosiaan mieleen, että tarinankertojan kyvyt ei oo ihan yhtä korkealla. Vai onko sit niin, että työläs piirtäminen vie mehut niin, ettei muuhun jaksa oikein keskittyä.
"Huuhkajan" toinenkin osa oli minusta ihan kelvollista sota- ja ilmailusarjakuvaa. Ei kai tarinalle voi täysiä omaperäisyyspisteitä antaa, mutta ihan vertailukelpoinen tämä oli moniin muihin vastaaviin tuotoksiin - en siis ymmärrä ihan täysin täällä esitettyä kritiikkiä käsikirjoituksen vasenkätisyydestä. Sotilasilmailun pienimuotoiselle harrastajalle kuvitus oli jälleen täyttä herkkua, tosin on myönnettävä että paljaan pinnan runsas määrä meni jo itsetarkoituksellisuuden puolelle.
Ei tajuntaaräjäyttävä lukukokemus, mutta kolmas osa on pakkohankinta.
Varustelekan mainoksia ja tuotekuvauksia pitää aina katsoa hiukan...hmmm...miten sen sanoisi...ironistisin silmälasein? Siis: ne ovat lähes tuotteen kuin tuotteen kohdalla lievästi sanoen raflaavia ja omituisia.Kyllä Leka myös joitain tuotteitaan ihan avoimesti haukkuu, jos aihetta on.
Runskilla tyylillä mainostavat eräät:
http://www.varusteleka.fi/product/kirjat-ja-lehdet/yann-ja-romain-hugault:-huuhkaja-1-kuin-noidat-yossa/_32I0X2F8S
Elokuun ensimmäinen viikko, kai, ehkä, toivottavasti, luultavasti?
Ainoat moitteet tulevat fonttivalinnasta sekä turhan Mahtavista Ambersoneista jokaisessa albumissa, tämähän tosin on silkka makuasia.Onko sinulla kuumetta? :)
Jotenkin rauhan ajan juoni tuntui pirteämmältä kuin Huuhkajan, vaikka ei mitään elämää suurempaa tarjoakaan
... Tällä kertaa ollaan 30-luvulla lentämässä kilpaa. Yllättäen pirun komeita vanhoja lenskareita ...
Surullisesti ilman moottoria ja muutamaa muuta elintärkeätä komponenttia se istuu pyrstö maassa. Kukaan ei sitä rakastavasti paijaa hallin hämärässä. Yhyy.
Niin, eihän se Caudronin vika ole ettei siitä ollut hävittäjäksi.No ei niin. Se oli tehty lentämään matalalla lujaa ja kääntymään vasempaan. Tykit, radiot ja sensemmoiset olivat vastenmielistä painolastia.
No ei niin. Se oli tehty lentämään matalalla lujaa ja kääntymään vasempaan. Tykit, radiot ja sensemmoiset olivat vastenmielistä painolastia.
Postilentojen sankarit on aiheena jostain vanhoista elokuvista hieman tutumpi aihe.
Ennakkotieto kaikille Pilvien yllä -albumin jatko-osan odottajille. Pilvien yllä - taistelut ilmestyy viikolla 45. Laitan kansikuvaa ja hieman enemmän tietoja parin viikon päästä.
Kuin noidat yössä arvosteltu.
http://routakoto.com/2012/11/26/huuhkaja-kuin-noidat-yossa/
Hugault ja Yann riehuvat myös ensimmäisen maailmansodan aikaan sarjassa Alppitähti.
http://routakoto.com/2013/01/15/3521/
Itseeni Huuhkaja ei iskenyt vähääkään, mutta täytyy antaa tilaisuus tuolle Alppitähdelle. Ekaan maailmansotaan sijoittuvaa ilmailusarjakuvaa on niin vähän, että silmäkarkistakin pitää olla kiitollinen. Ja mistä sen tietää, vaikka tässä olisi oikeasti tarinakin mukana...
Nyt on Valentine Kvaakin etusivullakin.
http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=1876
Olen onnistunut kirjoittamaan tästä sarjasta nimillä Alppitähti ja Alppiruusu. Vain toinen mainitaan albumin kannessa. Joko mahdoin kitkeä kaikki ruusut tekstistä pois?
Mistähän tuon alpparin parhaiten löytäisi? Suomalaisessa ei paljon ilmeisesti enää ikinä kannata käydä tsekkaamassa sarjishyllyjä ainakaan Kampissa, Helsingissä joka on mukavasti (työ)matkan varrella :( Ihan turha mesta.
Mahtaisiko Apalilla olla intressäjä alkaa kustantaa tätä:
http://francejohn.pagesperso-orange.fr/laa_page1.htm
Älyttömän hienoa sarjakuvaa, jossa liikutaan ilmojen(kin) tiellä.
Nyt on Pilvien yllä -sarja Kvaakin etusivulla.Tuo alin kuva muuten on suhteiltaan just Facebookin coveriksi sopiva. Pöllitty.
http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=1884
Hugault ja Yann riehuvat myös ensimmäisen maailmansodan aikaan sarjassa Alppitähti.
http://routakoto.com/2013/01/15/3521/
enkä meinannut ymmärtää, kuka tässä olikaan kuka.
Mikä on Siivet-lehti? Oletan, että ei ole kyse 80-luvulla päätökseensä tulleesta korkkarikokoisesta sarjakuvalehden reinkarnaatiosta.
Luin eilen Jean-Michel Charlierin ja Albert Uderzon Haikaralaivue 1:n (Ilmojen kotkat) ja tuli vain mieleen että hävittäjälentsikka-aiheisesta sarjiksesta saa myös erittäin hyvän, toimivan ja tasokkaan jos sen tekee oikein. Hugault tekee hommansa hyvin mutta Yannilla on parannettavaa.
31.10. Virallisesta Lehdestä poimittua:
Kirja- ja lehtikustantamo Apali Oy Tampereelta on asetettu konkurssiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa
http://www.pienoismallit.net/keskustelut/11618_apali-oy-konkurssiin/
Tähän voisi joku toinen kustantamo tarttua ja julkaista vikan osan. Ei se elämää suurempaa sarjakuvaa ole, mutta OCD:ni kärsii. :DSamaa minäkin olen miettinyt, löytyisiköhän käännöksiä jo valmiina? Kyllä harmittaa, jos/kun jää viimeinen osa julkaisematta.
JFI Airshow Oy on ostanut SIIVET- ja Kaliberi - lehtien julkaisuoikeudet.
JFI Airshow Oy on 28.11.2014 ostanut Apali Oy:n konkurssipesältä SIIVET- ja Kaliberi - lehtien julkaisuoikeudet.