Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
18.09.2020, klo 17:16:55

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
484814 viestiä 10320 aihetta kirjoittanut 3849 jäsentä. Uusin jäsen: kukkaol
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
  Etusivu | Ohjeet |   Galleria |   Kirjaudu | Rekisteröidy  

One tapaa kirjanpainajan
Edellinen kuva | Seuraava kuva
© Kuvan tekijänoikeudet kuuluvat kuvan lisääjälle tai kuvauksessa ilmoitetulle taholle. Kuvan kopiointi tai luvaton käyttö ilman tekijänoikeuksien haltijan lupaa on ehdottomasti kielletty. Julkaisu Kvaakin sarjakuvagalleriassa tapahtuu kuvan
lisääjän hyväksymän julkaisusopimuksen lisensoimana.
0 Jäsenet ja 1 vieras katselee tätä kuvaa.

Kommentteja
OM
Viestejä: 2295
12.07.2020, klo 03:16:54              

Sanoit tuossa että et pärjännyt ja luovutin lopulta. En ole varma siitä, mitä kenties mahdoit ajatuksellasi tarkoittaa, mutta oletan, että ehkä osallistuit  johonkin piirustus kilpailuun tai muuhun vastaavaan ja et pärjännyt tai jotain...tai ehkä koit piirtämisen jollakin tavalla vaikeana ja luovutit lopulta.

Kuule. Olipa hyvä että laitoit tuon sarjakuvasi tänne. Pidän kovasti näkemästäni. Olet lahjakas ja osaat vielä käyttää värejäkin kivasti. Kokonaisuus stripissäsi minusta on hyvä. Älä siis ajattelekkaan  enää luovuttamista vaan päinvastoin mitä enemmän taitosi kehittyy pikku hiljaa, saat lisää itsevarmuutta ja tekninen osaaminen kehittyy aivan varmasti kun vaan muistaa rakastaa sitä, mitä teet.

Itse tein sen virheen, että oli piirtämättä lähelle 5 vuotta, jolloin en tuottanut kuvan kuvaa. Hävitin jopa kaikki piirustus välineeni heittämällä ne talon roskikseen.....jota kyllä kadun näin jälkeenpäin. Olihan ne kaikki rahanarvoista tavaraa ja mennyt silloin aikoinaan niitä hankkiessa pitkä penni. En tajua mitä päässäni tuolloin liikkui. Ehkä paloin jotenkin loppuun henkisesti. Sen jälkeen paluu olikin vaikea ja haastava monella tapaa. Enpä minäkään ole saanut sellaista suurta suxxeeta kuvituksillani enkä sellaista tarvitsekaan. Piirrän omaksi ilokseni ja aikani kuluksi silloin, kun tartun harvakseltaan kynään ja paperiin. On hyvä kuitenkin yrittää tehdä säännöllisesti jotakin koska taidot tuppaavat ruostumaan. Kuten totesikin, sinulla on todellakin kaikki hyvät syyt olemassa ja jatkaa edelleen piirtämistä. Taitoa ja luovuutta sinulla on. Tuollaista sarjaa kannattaa jatkaa edelleen tai aloittaa jokin uusi sinua kiinnostavalla aiheella ja tarinalla. Kiitos  kun jaoit strippisarjakuvasi täällä ja tervetuloa Kvaakin bittitaajuksille takaisin. Täällä me olemme edelleen ja jatkamme kiinnostavan tiedon jakamista ja keskustelua piirtämisestä, välineistä, ajankohtaisista sarjakuvista, tapahtumista  ja niin paljosta muusta sinuakin kiinnostavasta kuten itsekkin totesit.


Viimeksi muokannut: OM 12.07.2020, klo 03:36:16
KoiraKaveri
Viestejä: 0
13.07.2020, klo 14:11:34              
Kiitos todella ystävällisestä ja kannustavasta palautteesta!

Tuo "en kuitenkaan pärjännyt" tarkoittaa tarkemmin sitä, kun aikanaan meinasin piirtämistä minun toiseksi ammatikseni toisen työn ohessa ja aloin suhtautua asiaan tosissani. Päätin opiskella itsenäisesti mutta pinnalle pääsy osoittautui liian haastavaksi ja sain pitkällä aikavälillä vain muutaman kuvitustehtävän ja nekin sukulaisten kautta. Lopulta sitten annoin periksi. Piirtäminen osoittautui myös yllättävän raskaaksi, olin usein aivan poikki ainoastaan noiden strippien piirtämisestä. Kuvittajan ammatti on todella kovaa työtä. Osa töistä menee roskiin ja jos ei osaa piirtää, pitää  ponnistella sitäkin enemmän. Yllättävän paljon täytyy kaivaa aina tietoa, mitä milloinkin pitää tehdä. Tuo henkinen burn-out kuulostaa aika osuvalta. Minulle tuli sellainen: "riittää! En enää ikinä halua nähdä paperia. Tää on vaikeeta!"

Minulla on tarvikkeista jäljellä sen verran, että sarjakuvastrippejä on mahdollista tehdä jatkossakin mutta tein tuon saman, että laitoin toimistoni pois ja luovuin osasta tarvikkeita.
_

Tällä hetkellä askartelen fursuittia ja puran luomiskykyäni tavallaan myös sen kautta. Ja kannustavan palautteen vuoksi, uskon innostuvani varmasti piirtämään jälleen. Juuri näin, että omaksi ilokseen. Näitä on useampia strippejä niin näytän niitä lisää mm. kiitoksena täältä saamastani avusta.

Kommentoi kuvaa

HUOM! Ennen kuin kommentoit, lue seuraavaa:
  • Kommentoi vain jos sinulla on oikeaa sanottavaa työstä tai tekijästä. Vältä turhia, sisällöttömiä kommentteja. Arvostele ainoastaan työn alla olevilla tähdillä jos et keksi järkevää kommentoitavaa.
  • Kohdista kommenttisi ainoastaan kuvaan tai tekijään. Muista aiheista keskustellaan foorumilla. Tämä ei ole myöskään chatti!
  • Pysy asiallisuuksissa. Samat keskustelufoorumin säännöt pätevät myös täällä ja ylläpito valvoo kommenttejasi.

  • Kiitokset kommentistasi! Kommenttisi ei kuitenkaan näy julkisesti, ennen kuin ylläpito on tarkistanut ja hyväksynyt sen.