Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Lännensarjakuvat => Aiheen aloitti: mitait - 03.08.2010 klo 12:14:24

Otsikko: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: mitait - 03.08.2010 klo 12:14:24
Tervehdys!

Olen aikanani keräillyt Texiä vuodesta 1971 jonnekin 90-luvulle ja nyt viimeaikoina on herännyt taas kiinnostusta täydentää kokoelmaa. Nyt kuitenkin kun katselee valikoimaa, niin kaupassa on tätä nykyä perussarjan lisäksi ainakin maxi-texiä, kronikkaa, kirjastoa ja suuralbumia... siis mitä ihmettä nämä kaikki ovat? Onko mahdollisesti vielä jotain muitakin julkaisuja mihin en vielä törmännyt?

Koitin etsiä netistä jotain selkeää listaa eri julkaisuista ja niiden sisällöistä, mutta eipä sellaista tuntunut ainakaan helposti löytyvän. Teillä kun tietoa täällä löytyy niin kertokaapas nyt siis lyhyesti, mitä nuo kaikki uudet julkaisut oikein sisältävät ja onko niissä minkä verran mahdollisia päällekkäisyyksiä toistensa ja perussarjan kanssa?

- Tiedoista kiitollinen

Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 03.08.2010 klo 12:56:27
Kronikat ovat uusintajulkaisuja, jotka kokoavat kaksi aiemmin suomennettua numeroa yksiin kansiin, alkaen aina vuodesta 1971. Julkaisuja ei ole millään muotoa kaunisteltu, joten ne näyttävät vikoineen kaikkineen samalta kuin ensimmäisellä kerralla julkaistunakin. Tällä hetkellä ollaan vuodessa 1975.

Kirjastot ovat värillisiä, suurikokoisia julkaisuja, joissa julkaistaan kronologisesti kaikki tarinat, alkaen aivan ensimmäisestä koskaan tehdystä Tex-seikkailusta.

Suuralbumit ovat suurikokoisia julkaisuja, joiden sivuilla saatetaan esittää jo vakiosarjan sivuilla nähtyjä Tex-seikkailuja. Alkujaan ne on kuitenkin tuotettu juuri tällaisiksi suurikokoisiksi julkaisuiksi.

Maxi-Tex vastaa suuralbumia, mutta ne on alkujaan tarkoitettu pienempään sivukokoon ja niitä on myös vähemmän esitetty vakiosarjojen sivuilla.

Kovakantiset julkaisut ovat sitten aina yksittäistapauksia.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 03.08.2010 klo 13:46:48
Päällekkäisyyksiä siis löytyy jonkun verran. Perussarjan ns. liuska-ajan tarinat esitetään siinä toista kertaa. Kirjastossa tulee siis kolmas kierros. Suuralbumissa on puolisen tusinaa tarinaa, jotka ovat alkujaan olleet jo perussarjassa, mutta tämä uusiminen aina mainitaan kussakin julkaisussa, kunhan vaan tarkasti lukee.

Kronikat ovat siis uusintaa puhtaimmillaan.

Maxit ovat melko 'uusintavapaat' paria poikkeusta lukuun ottamatta. Isoin poikkeus tästä säännöstä on Oklahoma, joka aikoinaan oli perussarjassa kolmessa osassa ja hiukan saksittuna.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: mitait - 03.08.2010 klo 14:13:43
Päällekkäisyyksiä siis löytyy jonkun verran. Perussarjan ns. liuska-ajan tarinat esitetään siinä toista kertaa.

Jäiköhän tuosta jotain pois? Siis missä julkaisussa nuo ns. liuska-ajan tarinat esitetään nyt toista kertaa?

Olenko ymmärtänyt oikein, että noita liuska-ajan tarinoita olisi ollut mukana myös jossain uudemmissa perussarjan numeroissa? Jos niin kuinka kattavasti?

Näin nopeasti kuulostaisi siltä, että kokoelmaa kannattaa jatkaa perussarjan osalta + kirjastosta koota ainakin nuo ennen 1971 julkaistut tarinat ja maxi-texit sitten myös mahdollisesti. Kronikat taas tarjonnevat apua muutamien puuttuvien ja muuten huonokuntoisten alkuvuosien numeroiden osalta... vai onko niin, että kirjastoissa nämä alkuvuosien tarinat tulevat mahdollisesti pian tarjolle parempilaatuisina?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 03.08.2010 klo 14:37:27
Jäiköhän tuosta jotain pois? Siis missä julkaisussa nuo ns. liuska-ajan tarinat esitetään nyt toista kertaa?

Olet oikein ymmärtänyt. Vuonna 1998 alkoi perussarjassa toinen kierros Texin seikkailuja ihan alusta lähtien. Vieläkään ei olla päästy ihan siihen kohtaan, kun liuskat aikoinaan loppuivat. Selvyyden vuoksi sanottakoon, että perussarjassa ilmestyy 16 numeroa, kun taas emämaa Italiassa 12 numeroa. Neljään numeroon pitää kehitellä siis jotain muuta. Ja tämä 'muu' on joko liska-ajan uusintoja, aiemmin julkaisematta jääneitä tarinoita tai ns. almanacco-tarinat (joka on Italialainen erikoisjulkaisu, jossa julkaistaan kerran vuodessa laajojen artikkelien kera n. 100-110 sivuinen, uusi tarina).

Ehdottomasti kannattaa hommata kaikki suuralbumit ja maxit! Uusintoja niissä on aika vähän, ja ainakin tarinat tulevat paremmin oikeuksiinsa näissä formaateissa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Asko AA - 03.08.2010 klo 15:38:24
Kovakantiset julkaisut ovat sitten aina yksittäistapauksia.

Kovakantisista sen verran, että vaikka ne ovat yksittäisiä opuksia, niillä on sijansa myös Kronikka-jatkumossa:
Luurankoylänkö on jopa nimetty krediittisivulla Kronikaksi 20b. Sen seikkailut (numeroista 4-6/1974) jäivät välistä näköispainosten Kronikka-sarjasta.
Samoin käynee Mefiston pojan (4-7/1982) kanssa aikanaan.
Muistojen polulla on perussarjasta irrotettu värillinen juhlaseikkailu, jonka bonuksena oleva kuvitettu Tex-romaani oli Italiassa ko. numeron erillisinä kylkiäisenä.

Kronikka-jatkumosta irrotetaan seuraavaksi suuri suosikkiseikkailu Traaginen risti (2-4/1976), jonka julkaisemisesta kovissa kansissa päätettiin lopullisesti tänään.
Jouluksi pitäisi ehtiä.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 03.08.2010 klo 15:54:11
Kronikka-jatkumosta irrotetaan seuraavaksi suuri suosikkiseikkailu Traaginen risti (2-4/1976), jonka julkaisemisesta kovissa kansissa päätettiin lopullisesti tänään.

Hyvä, että täydensit, itse olin hieman laiska vaikka muistin kyllä Luurankoylängön siirtyneen Kronikoiden sivuilta omaksi julkaisukseen. Vaan saatiinpa ohessa lännenharrastajia taatusti miellyttävä uutinen, kun tuo klassikkotarina saa kovat kannet!
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 03.08.2010 klo 20:46:14
Kuulostaa hyvältä, joulu on siis taas tänä vuonna!
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mosabacka - 03.08.2010 klo 23:54:51
mitaitille vielä...

Alan texistit ovatkin jo naputelleet ahkerasti, mutta sotkeudunpa minäkin tähän.

Alkuperäisiä sarjoja on Italian päässä vain neljää erilaista:

1) Albo mensile = Italiassa kuukausittainen, Suomessa 16-numeroinen perussarja. Italian tapaan Suomessakin aloitettiin liuskoina (Liuskat siis 1953-1965, perussarjaa 1971 alkaen). Perussarjaksi kutsutussa on julkaistu 2000-luvun taitteesta lähtien perustarinoiden lisäksi myös liuska-ajan tarinoita klassikkoina, osa suuralbumien tarinoista pienennettyinä (-96--01, 8 tarinaa), yksi maxi-texin tarina (Oklahoma 1995) ja viime vuosina myös Almanacco-sarjaa. Huomionarvoista on se, että Suomi-sarja ei ole noudattanut kronologista eli italopään järjestystä.

2) Albo speciale = Italiassa kerran vuodessa ilmestyvä suuralbumi, Suomessa aluksi perussarjassa pienennettyinä, myöhemmin kaikki julkaistuna myös a4-muodossa. Sisältää vierailevia piirtäjiä, kaiken kaikkiaan loistava sarja. Ehdotonta keräilykamaa! Jotkut ovat jättäneet ostamatta suuralbumeista perussarjassa ilmestyneet 8 tarinaa, mutta kukin tyylillään.

3 Maxi = Italiassa kerran vuodessa ilmestyvä pönäkämpi lukupaketti, Suomessa sarjaa on täydennetty ennen julkaisemattomilla vanhoilla tarinoilla. Mahtavia tarinoita!

4 Almanacco = Italiassa kerran vuodessa ilmestyvä yhden normi-texin mittainen tarina, julkaisu sisältää myös artikkeleita (1994 vuodesta alkaen eli almanaccoja on ilmestynyt nyt Italiassa 14). Suomessa almanaccoa on julkaistu perussarjan sisällä.

Näihin neljään sarjaan perustuvat kaksi muutakin eli Suomessa ilmestyvät kronikka- ja kirjastosarja. Kronikoista on hyvät selvitykset aikaisemmissa viesteissä. Kirjastosarjaan vielä lisätäsmennyksiä. Italiassa haluttiin julkaista Albo mensileä eli perussarjaa värillisinä isoina kirjoina. Suomessa on ilmestynyt nyt neljäs numero, Italiassa mennään yli sadassa. Suomen perussarjassa sisältäen liuskat ei edetty alkuperäisessä järjestyksessä, vaan hypittiin runsaasti ja jätettiin väliin tarinoita. Kirjasto korjaa nämä virheet. Värillisyydestä on poikkeaviakin mielipiteitä. Todellisten fanaatikkojen keräilysarja.

Italian neljää sarjaa voi tarkastella sivulta Italian kustantamo (http://www.sergiobonellieditore.it/tex/archivio_arretrati/index.html) ja suomenkielisiä voi tsuumailla perunamaasta (http://www.perunamaa.net/sarjakuvat/) (huomaa myös kansikuva-osiot). Ainoastaan Almanaccoja ei voi tarkastella perunamaasta (tein joskus listan almanaccoista, mutta se on jonkun tex-ketjun syövereissä), mutta muutoin saat hyvin selville kaiken haluamasi Tex Willer -tarinoiden päällekkäisyyksistä sekä kysymyksiin mitä, missä ja milloin.

PS: Sitten se, mitä haluaa, määrittää sarjojen ostamisen laajuuden. Suosittelen kuitenkin muiden tapaan perusarjan keräämisen lisäksi suuralbumeita ja maxeja. Makuasiaksi jää, jättääkö niistä joitakin päällekkäisyyden vuoksi ostamatta. Itse pidän kirjastosta ja kronikatkin on tullut ostettua, mutta keräilijä hankkii kaiken päällekkäisyyksistä piittaamatta.

PS2: Kiitokset AA:lle mieltä lämmittävästä tiedonannosta liittyen seuraavaan kovakantiseen.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: mitait - 04.08.2010 klo 13:21:49
Kiitoksia paljon tyhjentävistä vastauksista, homma tuli nyt mukavasti selväksi ja eilen tarttuikin jo paikallisesta marketista löytynyt maxi-tex mukaan iltalukemiseksi. :)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: mkivimaki - 04.08.2010 klo 13:47:42
Tässä vielä linkki sivustolle, josta näet kaikki ilmestyneet willerit:
http://www.perunamaa.net/sarjakuvat/
Tuolta valkkaat Eurooppalaisten alta Willerin....
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: *Mika* - 04.08.2010 klo 15:42:04
Olen aikanani keräillyt Texiä vuodesta 1971 jonnekin 90-luvulle ja nyt viimeaikoina on herännyt taas kiinnostusta täydentää kokoelmaa...

Aina voi aloittaa keräämisen uudella innolla  ;D

Itse keräsin Texiä pikkupojasta lähtien (noin vuodesta 1984) muistaakseni vuoteen 1997 saakka. Kerääminen oli jäissä vuoteen 2003 saakka. Tuolloin innostuin Texeistä uudelleen ja ostin Texit 1997-2003, ilmestyneet juhlakirjat ja kronikat ja tuolloin pari ensimmäistä jo ilmestynyttä Maxia, sekä puuttuvat texit vuosilta 1971-1973.

Yhtään ei kaduta toi comeback - päinvastoin  :P

Nyt onkin tullut kerättyä kaikki pokkarit, kovakantiset, maxit, juhlakirjat ja kirjasto - olikohan tossa kaikki  ??? Liuskat puuttuvat yhä, mutta kohtahan kaikki tarinat on uusittu!

Uutta Tex willeriä odottaa aina suurella innolla, kuului se sitten mihin sarjaan tahansa!
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 04.08.2010 klo 18:13:47
Kronikka-jatkumosta irrotetaan seuraavaksi suuri suosikkiseikkailu Traaginen risti (2-4/1976), jonka julkaisemisesta kovissa kansissa päätettiin lopullisesti tänään.
Jouluksi pitäisi ehtiä.

Aaltoja, juhuu! Tuleeko uusi käännös? Linnosen käännös aikoinaan oli legendaarinen lentokonesuojineen...
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: JyrkiV - 25.09.2010 klo 14:19:17
Tässä vielä linkki sivustolle, josta näet kaikki ilmestyneet willerit:
http://www.perunamaa.net/sarjakuvat/
Tuolta valkkaat Eurooppalaisten alta Willerin....

Tuolla on mainittu erikoisjulkaisijen kohdalle "Kuuma iltapäivä" vuonna 2007 ja epävirallisissa julkaisuissa samanniminen vuonna 2003.

Onko 2003 vuoden julkaisu sama, vaikko jokin muu tarina, vai onko tässä virhe?

Mitä ylipäätään tässä kohtaa tarkoittaa tuo epävirallinen julkaisu? Julkaisijana joku ihan muu taho vai?

-J
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: ernotam - 25.09.2010 klo 19:47:26
Tuolla on mainittu erikoisjulkaisijen kohdalle "Kuuma iltapäivä" vuonna 2007 ja epävirallisissa julkaisuissa samanniminen vuonna 2003.

Onko 2003 vuoden julkaisu sama, vaikko jokin muu tarina, vai onko tässä virhe?

Mitä ylipäätään tässä kohtaa tarkoittaa tuo epävirallinen julkaisu? Julkaisijana joku ihan muu taho vai?

Harrastelijoiden itse suomentama 'moniste/tulostus', jossa pelkkä kuuma iltapäivä-tarina.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: VilleM - 15.01.2011 klo 14:18:25
Italiassa alkaa tänä vuonna uusi virallinen Tex-sarja. Ekan tarinan tekijät ovat Boselli ja Brindisi. Sivuja n. 160 ja väreissä! Yksi julkaisu per vuosi, eka nro tulossa loppukesästä.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 15.01.2011 klo 21:01:30
Jaha, kuulostaa kiinnostavalta; oisko tuo lanseerattu kun värikirjasto tulee vääjäämättä tiensä päähän?  Onko tuosta enemmän tietoa?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mosabacka - 15.01.2011 klo 21:33:38
Oli mikä sarja tahansa, niin vieno toive olisi, että se julkaistaisiin myös Suomessa joko omana sarjanaan tai ympättynä nykyisiin julkaisumuotoihin. Vai mitä?  ;D
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 15.01.2011 klo 23:54:57
Ilman muuta Suomessa, mutta ennen ymppäämistä olisi mukava tietää vähän lisää. Cheyenne?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 16.01.2011 klo 00:49:18
Aika vaikea on ympätä pokkarisarjaan, kun pituus on 160 sivua eli 50 sivua enemmän kuin nykypokkareissa. Ja vielä kaiken lisäksi väreissä. Värillisyyshän ei sinällään ongelma ole, koska ne voi jättää pois. Toisaalta sen voisi julkaista pokkarisarjassa tuollaisenaan eräänlaisena ekstrana, jolloin pokkaritarjontaa ei tarvitsisi supistaa kuin kahdella numerolla vuodessa. Eli olisi 12 Italian perusnumeroa, almanacco ja tämä.

Mutta aika huonoon rakoon rakoon tämä tuli suomalaisittain, koska homma vaatisi hiukan innovatiivisuutta ja toimitustyötä meidänkin leveyspiireillä, ja siihenhän Egmont ei enää satsaa. Pahimmassa tapauksessa koko sarja jää vuosiksi julkaisematta ja sitten kymmenen vuoden kuluttua, kun on toivottavasti paremmat ajat, aletaan raukeasti miettiä, että mitähän näille voisi tehdä, miksei kukaan ole kertonut...
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: EetuT - 16.01.2011 klo 01:22:03
Kysymys kai on, innostuuko Egmont tässä yhteispohjoismaiseen painatukseen. Janne jo perustelikin miksi tätä tuskin yksin Suomessa ihan heti tullaan näkemään. Toisaalta jos kustantajalla on pöydällä valittavana kaksi vaihtoehtoa, joku uusi sarja tai uusi värillinen Tex julkaisu, niin voisi olettaa valinnan painottuvan Texiin.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: VilleM - 16.01.2011 klo 12:27:11
Jaha, kuulostaa kiinnostavalta; oisko tuo lanseerattu kun värikirjasto tulee vääjäämättä tiensä päähän?  Onko tuosta enemmän tietoa?

Epäilemättä ainakin värikirjaston suuri suosio on edesauttanut tämän julkaisupäätöksen tekemistä. Ilmeisesti suositulla Dylan Dogilla on jo vastaavanlainen värisarja ja sitten haluttiin Texillekin omansa.

Tarinan juonesta huhutaan, että siinä esiintyy koko perusnelikko ja juoneen sisältyy takauma Texin menneisyydestä.

Toisaalta sen voisi julkaista pokkarisarjassa tuollaisenaan eräänlaisena ekstrana, jolloin pokkaritarjontaa ei tarvitsisi supistaa kuin kahdella numerolla vuodessa. Eli olisi 12 Italian perusnumeroa, almanacco ja tämä.

Tämä kuulostaisi hyvältä. Ekstrapitkä seikkailu voisi olla vaikka vuoden huipentava viimeinen numero, joten se tulisi sopivasti juuri ennen joulua. Väreissä tahi ilman. Mutta saas ny nähä.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Victorio - 16.01.2011 klo 17:30:34
Vielä kysymys kirjastosta.

En kovin hyvin ole vielä perehtynyt tähän kirjasto sarjaan ja jotenkin käsitin että sarjassa julkaistaisiin liuska texejä ensimmäisestä numerosta alkaen. Kuitenkin kun selasin noita kirjasto julkaisuja, oliko niitä nyt 6 ilmestyny, niin nimet on jotain aivan muuta mitä en liuska tarinoista löytänyt. Esim ensimmäinen liuska jos oikein käsitin on Taistelu Erämaassa. Kirjasto sarja alkaa kuitenkin tarinalla salaperäinen toteemi? En -953 vuoden liuskoista tän nimistä tarinaa löytänyt!

Kiitän tulevista vastauksista :)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: El Reijo - 16.01.2011 klo 18:13:57
Vielä kysymys kirjastosta.

En kovin hyvin ole vielä perehtynyt tähän kirjasto sarjaan ja jotenkin käsitin että sarjassa julkaistaisiin liuska texejä ensimmäisestä numerosta alkaen. Kuitenkin kun selasin noita kirjasto julkaisuja, oliko niitä nyt 6 ilmestyny, niin nimet on jotain aivan muuta mitä en liuska tarinoista löytänyt. Esim ensimmäinen liuska jos oikein käsitin on Taistelu Erämaassa. Kirjasto sarja alkaa kuitenkin tarinalla salaperäinen toteemi? En -953 vuoden liuskoista tän nimistä tarinaa löytänyt!

Kiitän tulevista vastauksista :)

Kronologisessa järjestyksessä tulee ...suomennos lähempänä alkuperäistä eli eka numero, Taistelu erämaassa on italian Il totem misterioso
http://iltotem.altervista.org/Strisce/Strisce1.html
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 16.01.2011 klo 18:45:04

Tämä kuulostaisi hyvältä. Ekstrapitkä seikkailu voisi olla vaikka vuoden huipentava viimeinen numero, joten se tulisi sopivasti juuri ennen joulua. Väreissä tahi ilman. Mutta saas ny nähä.

Jep! Loistava idea! Ja mikä ettei väreissä! Tottakai väreissä, kele! Texin joulumanteli! Ja vain kestotilaajille  :o!
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 16.01.2011 klo 18:53:03
Kirjastoihin palatakseni kommentoin, että nuo käännökset ovat käsittääkseni täsmälleen samat kuin pokkareissa 1990-2000 -luvuilla. Silloin Renne ne teki. Voi olla, että joitakin virheitä on korjattu mutta ei suomennosta uudistettu ole.

Uudesta julkaisusta vielä, että minustakin vaikka joulunumerona tämä toimisi. Olisi mukava joululahja. Mutta jos pokkarisarjaan tämä ympätään, niin veikkaan, että mv-periaatteella edetään. Värithän maksavat. Olisi kuitenkin hyvä, että tehtäisiin kestävä linjaus saman tien eli päätettäisiin formaatti ja siinä pysyttäisiin, jotta ei osa tarinoista tule makseissa, osa perussarjassa ja loput värillisinä mini-suuralbumeina.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 16.01.2011 klo 19:03:48
Uudesta julkaisusta vielä, että minustakin vaikka joulunumerona tämä toimisi. Olisi mukava joululahja. Mutta jos pokkarisarjaan tämä ympätään, niin veikkaan, että mv-periaatteella edetään. Värithän maksavat. Olisi kuitenkin hyvä, että tehtäisiin kestävä linjaus saman tien eli päätettäisiin formaatti ja siinä pysyttäisiin, jotta ei osa tarinoista tule makseissa, osa perussarjassa ja loput värillisinä mini-suuralbumeina.
Värit maksaa ostaja/lukija. Ei kait siinä mitään ongelmaa ole, joulunumerolle eri hinta (enemmän sivuja ja väreissä) ja kestotilaukseen muutama euro/vuosi lisää. Suits me. 
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 16.01.2011 klo 22:06:08
Kyllä se minullekin sopii, ei siinä mitään.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mosabacka - 17.01.2011 klo 14:47:02
Jos mää oisin sää... idealla jos minä olisin Egmontilla töissä, niin saattaisin laskelmoida, että jos edellä mainitun värisarjan Suomiversion saisi joulukuussa numerona 16 tai 16b, niin kuinka paljon sillä saisi kestotilaajia lisää? Ainakin mustavalkoisena lisänumerolla sijoitus suhteessa uusiin kestotilaajiin voisi olla kannattavaa.

Minulle toki kelpaa värittömänä, värillisenä, kylkiäisenä tai ilman. Omaan hyllyyn se joka tapauksessa tulee hankittua.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 17.01.2011 klo 18:52:01
Minua kiinnostaisi tietää missä koossa opus julkaistaan Italiassa. Jos sivukoko on sama kuin pokkareissa, niin olisi yksi ongelma vähemmän tarinoiden ymppäämisessä Suomen pokkarisarjaan.

Sen verran sain selvitettyä, että ainakin ensimmäinen tarina sijoittuu ainakin osittain Texin menneisyyteen.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 17.01.2011 klo 20:48:16
Minä löysin Bonellin sivuilta (http://www.sergiobonellieditore.it/news/1frameset_news.html)
vain tämän maininnan:

L’estate, poi, con una storia che vedrà i pards rischiare più che mai la pelle nella lontana Spokane Falls, ci porterà una specialissima sopresa: una nuova serie annuale di albi inediti... a colori!

(Googgeli-käännös: "Tänä kesänä on tarina, joka näkee pards riskiä enemmän kuin koskaan ihon pois Spokane Falls, vie meidät aivan erityinen yllätys: uusi vuotuinen sarjan julkaisemattomia teoksia ... Väri")

Tiedä sitten onko jollain enemmän tietoa, jos kerran Jannellakaan ei oo; Cheyenne?                                                      


Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: VilleM - 17.01.2011 klo 21:47:40
Nope. Tuo Hannun lainaama pätkä taitaapi olla toistaiseksi ainoa julkisuuteen tihkutettu virallinen lausunto. Kesällä ollaan viisaampia. Mutta tokkopa värisarja suuralbumi-kokoa on.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 18.01.2011 klo 09:09:07
"Kesällä näemme tarinan, jossa ystävykset riskeeraavat nahkansa enemmän kuin koskaan kaukana Spokane Fallsissa" jos nyt meni yhtään oikein ilman sanakirjaa. Tästä voimme siis päätellä, että menneisyyteen sijoittuvassa tarinassa myös ainakin Carson on mukana.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Devlin - 06.02.2011 klo 16:01:09
Hei

Kokoelmassani on vanha Tex Willer vuodelta 71 joka on painettu ruotsin kielellä. Tarina on Nr. 10, nimi on "Döden i öknen" (kuva (http://www.huvipuisto.net/tex/images/7110.jpg)). Kyseinen Texi on suomessa painettu ja myyty (hinta 2:50 MK). Ostin vuosia sitten kouluikäisenä Porvoosta.

Olisiko kellään tietoa, että paljonko meillä on painettu texejä ruotsiksi? Entäpä mikä mahtaisi olla arvo euroissa?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Lurker - 06.02.2011 klo 17:09:02
Willer ilmestyi Ruotsissa 80-luvun puoliväliin saakka. Kvaakista löytyy. (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,6804.msg155740.html#msg155740)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Devlin - 06.02.2011 klo 17:22:25
Mitä tarkoitat? Kyseinen Texi on, kuten sanoin, painettu suomessa ("Tryckt i Finland 1971") ja myyty suomessa (2:50 MK, moms inräknad, I Finland).
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Lurker - 06.02.2011 klo 17:30:41
Mitä tarkoitat? Kyseinen Texi on, kuten sanoin, painettu suomessa ("Tryckt i Finland 1971") ja myyty suomessa (2:50 MK, moms inräknad, I Finland).

Ruotsalaisia lehtiä on painettu Suomessa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Anonyymi - 06.02.2011 klo 18:49:13
Ja aika paljonkin. Usein markkahinnat ovat olleet kansissa pienemmällä, koska noita on myyty Suomessakin.

Ruotsalaisten Tex Willerien hinnat:
http://www.seriesam.com/cgi-bin/guide?s=tex+willer
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 06.02.2011 klo 23:09:26
Tampereella painettiin tuohon aikaan kaikki suomalaiset, ruotsalaiset, tanskalaiset, norjalaiset, hollantilaiset, saksalaiset ja englantilaiset Texit. Toimituksen pääkallopaikka oli Tukholma, jossa tärkeimmät päätökset tehtiin. Suomessa kuitenkin tämä Nordic-Tex askarreltiin kasaan.

Svedu-versiota myytiin luonnollisesti myös Suomessa, koska täälläkin on sen kielistä lukijakuntaa. Muiden maiden painomääristä en tiedä mitään.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: VilleM - 04.04.2011 klo 22:51:22
Ensi viikolla julkaisevat sitten Italiassa Texin omaelämäkerran. Kyseessä on reilu 200 sivuinen järkäle, jossa Tex kertoo "omalla äänellään" vanhoja seikkailujaan. Civitelli on piirrellyt kuvia höysteeksi.

Idea kirjaan on tullut kuulemma Mondadorilta. Kirjan on oikeasti kirjoittanut Mauro Boselli, joka vaatimattomasti toteaa ottaneensa urakan hoitaakseen siitä syystä, että ei voinut kuvitella kenenkään muun siihen pystyvän. No, Bosellin kunniaksi on toki luettava se, että hän tuntee sarjan ja henkilön vivahteet varmasti paremmin kuin muut nykykynäilijät. Tarinat on laadittu mahdollisimman uskollisiksi Bonellin alkuperäisille seikkailuille.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 05.04.2011 klo 21:43:34
Pakkohankinta! Olisi varmaan suomalaisellakin versiolla kysyntää.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Lurker - 11.04.2011 klo 10:00:27
Jotenkin on alkanut väsyttää tämä Willereiden vyöry.

En enää osta normi-Texejä muuten kuin harkinnan perusteella. Julkaisuvälin voisi jo nyt siirtää kuukausittaiseksi. Liika on liikaa, siis minulle. Eivätkä mitkään hyllytilat enää edes riitä! ;-)

Kirjastokin on jäänyt. Kronikoista tuli hankittua parikymmentä ensimmäistä.

Jättialbumit ovat ehdottamasti ne tasokkaimmat Texit. Ne tulee aina hankittua. Ja kovakantiset.

Toisaalta, hyvä että voi huokailla sarjakuvien paljoutta eikä vähyyttä...
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Veli Loponen - 11.04.2011 klo 10:16:07
Mä taas oon jälleen harkinnut, että pitäiskö ruveta ostamaan normi-Texiä. Varmaan viimeistään syksyllä, kun edessä on työn puolesta paljon matkuskelua, rupean vähintäänkin divarista kalastelemaan sopivalta tuntuvia jaksoja Willerin seikkailuista. Aiemmin olen pitänyt etenkin Maxi-Texeistä juuri pitkillä matkoilla. Niissä kun on silleen suht sopivasti luettavaa yhdessä paketissa (samasta syystä olen tykännyt myös Egmontin Jonah Hex -läpysköistä).
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 03.07.2011 klo 11:21:01
Tässä olisi nyt  näytesivu uudesta texin erikoisjulkaisusta, joka ilmestyy elokuussa:
(http://www.sergiobonellieditore.it/il-giornale/2011/luglio-agosto/tex/coltex01_1_g.jpg)

Jotain outoa on värityksessä. Carson on kumman kalvakka.

Tämä toinen näytesivu näyttää paremmalta:
(http://www.sergiobonellieditore.it/il-giornale/2011/luglio-agosto/tex/coltex01_2_g.jpg)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: OM - 03.07.2011 klo 14:30:19

Heips,

Minustakin tuo näytesivun väritys ei ole paras mahdollinen. Myös Texin kasvojen
värityksessä on....jotain....kummaa. Ehkä liian vaalea.  Samoin oikeastaan jokaisen ruudun henkilöiden kasvot ovat liian vaaleita ja monotonisia. Tuo värittäjä/värittäjät jotka ovat väritys-työn kyseiseen suuralbumiin tehneet ovat jotenkin vaisuja värien käytössä. Lisäksi minusta muutenkin tuo värien käyttö ei ole jollakin tavalla hallittua. Ainoa joka toimii on nuo vuorten väritys. Mutta koska en itse käytä värejä, niin kommentoin vaan miten itse koin tuon näytesivun värimaailman. Olen puhunut.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 04.07.2011 klo 17:37:49
Poijat ei meikkaa... Sitä paitti, Tex ja Carsonhan ovat kalpeanaamoja.
No, tuo saattaa sitte lopullisessa versiossa olla hieman eri näköinen, hyvältä tuo kaikkiaan minusta kuitenkin jo nyt näytti.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 09.07.2011 klo 21:57:21
Olipa pientä fontti-kokoa Pulpin Tex Willerissä, olikohan toi edes koko 5 pistettä?

Muten ihan jees oli painojäki.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 10.07.2011 klo 01:28:58
Tässä olisi kansikuva uutukaisesta
(http://images.sergiobonellieditore.it/bonelli/tex/coltex01.jpg)
Ei edelleenkään vakuuta. Samanlainen väritys kuin taannoisessa Muistojen polulla -kannessa. SBE:n sivuilla oli näytekuva eräästä takautumajaksosta (Boselli ja takautumat, kuinka yllättävää...) ja siinä Texillä oli taas ne tiskihanskat käsissään. Ne ovat ärsyttäneet minua aina, mutta nyt näyttää siltä, että Sergio Bonellin mielestä ne kuuluvat jotenkin asiaan näissä takautumissa. Olisiko jotenkin hienon nostalgista tms.

Sarjan virallinen nimi näyttää nyt siis olevan Color Tex.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 10.07.2011 klo 09:56:53
Hieman jäänyt epäselväksi, että onko tämä Color-Tex ihan uutta Bonelli-kamaa vaiko taas vanhaa tavaraa väritettynä?

Noi "tiskihanskat" on kyllä muakin naurattaneet .....

Toi kansi on kyllä "haaleilla" väreillä tehty, ei  oikein kyllä nappaa.....
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 10.07.2011 klo 15:25:51
Ihan uutta kamaa ja kokonaan uusi formaatti. Ilmestyy kerran vuodessa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 12.08.2011 klo 21:01:18
Nyt on käsissäni tämä uusi "color Tex". Vielä en ole lukenut, mutta muutama kommentti näin etukäteen. Ensinnäkin koko on vanhaa tuttua Texiä. En siis näe mitään syytä sille, miksi tätä ei voisi julkaista Suomessa vaikkapa perussarjassa. Väreillä taikka ilman, minulle se on ihan se ja sama. Näin perussarjaa ei tarvitsisisi Suomessa laskeakaan kuin kahdella numerolla, sillä tämä ja alamanacco toisivat 12 peuspokkarin oheen tarvittavat kaksi numeroa. Aiemminhan on sanottu, että perussarja jatkossa koostuisi 12-13 numerosta.

Netin näytekuvien perusteella väritys oli hirveää. Totuus oli onneksi ihan toinen eli ihan kelvollista kamaa. Brindisistä totean vielä, että ei mies depyyttinsä Aavikon saalistajat tasolle missään nimessä pääse.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 17.11.2011 klo 14:54:42
Mikähän se tämä mahtaa olla? CD ja kirja? Esittely Bonellin sivuilla http://www.sergiobonellieditore.it/news/1frameset_news.html

Google-käännöksen mukaan mukana pitäisi olla jotain harvinaista Tex-tarinaa (vai onko ne niitä novelleja?)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 17.11.2011 klo 23:31:39
Jos oikein ymmärsin, niin se on cd, jossa on 12 tuossa jutussa esitetyn Romanin tekemää Tex-aiheista laulua. Lisäksi mukana on kaksi meillä Kuumassa iltapäivässä julkaistua Ticcin piirtämää Tex lyhäriä sekä tuo jutussa näytetty yksisivuinen, joka on kyseisen laulajan kirjoittama ja Ticcin piirtämä. Tuon julkaisun kannen on myös tehnyt Ticci.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Lurker - 30.09.2014 klo 12:02:47
Liuska-Texit alkoivat ilmestyä tällä päivämäärällä Italiassa vuonna -48.

30.9.1948 (https://twitter.com/librodeifatti/status/516867269973262336) - Esce il primo numero della serie a fumetti #Tex, ideata da Gian Luigi Bonelli e Aurelio Galleppini.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 23.07.2015 klo 15:55:25
Kyllä ne Italiassa jaksaa, tai tällä kertaa itse asiassa Sveitsissä...

http://texwillerblog.com/wordpress/?p=61321

Kyseessä on siis 32-sivuinen erikoisjulkaisu Rio Quemado, jota jaetaan parhaillaan lipun Luganon sarjisfestareille ostaneille, Jos joku menee, eikä oikein tiedä, mitä sillä epämukavalla Tex-lipareellaan tekisi, niin täältä löytyy halukas ostaja :-)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 23.07.2015 klo 19:42:39
Texin almanacco dell'westiä ei enää julkaista. Sen sijaan Tex Willer Magazinea, joka on ainakin aiemmin ollut pelkästään verkkojulkaisu, kehitetään. Siinä julkaistaan kerran vuodessa vastaavan pituisia, uusia Tex-tarinoita, kuin aikaisemmin alamanaccoissa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 25.10.2015 klo 22:01:10
Jättikirja Kapinan liekkejä Kanadassa on siis ilmestynyt, jos joltakin on mennyt ohi. Erinomainen lukunautinto. Harvemmin on tullut ahmittua yli 700 sivua sarjakuvaa yhtä intensiivisesti. Vaikka olen vähän jäävi sanomaan, mutta kyllä kaikki kolme tarinaa mainiosti puolsivat paikkaansa julkaisussa. Vimppa, suosikkini Victor de la Fuenten piirtämä, tarina oli todellinen vyörytys loppuun. Niin oli kovaa ja vauhdikasta menoa, että...

EDIT. Pakko vielä lisätä, että painojälki oli parasta A-luokkaa. Ei sillä, että alkuperäisissä pokkareissa olisi ollut erityisesti jotain vikaa, mutta kyllä nyt jotenkin tuntui ero samalta kuin vanhoissa kuvaputkitelkkareissa ja nykyisissa HD-tauluissa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 26.10.2015 klo 23:18:52
Sain Jättikirjan ja olen samaa mieltä kuin Janne, huikea kirja, painojälki priimaa jne....nyt vain pitää löytää aikaa lukea tämä mahtikirja jossain välissä, niin paljon on pinossa sarjakuvaa nyt.......

Loistava lahjaidea näin kun lahjasesonki  käsillä!

Ja ei muuta kuin ensi vuonna lisää, vai mitä Egmont  ;D
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: El Reijo - 29.10.2015 klo 23:14:49
Lueskelin tuossa Kapinan liekkejä Kanadassa tiiliskiveä ja ei tätä formaattia voi kyllä liikaa kehua...mahtava jättikoko, silti erittäin mukava lukea ja huippulaadukas teos kaikinpuolin. Tahtoo näitä lisää, paras julkaisuformaatti mitä on ollut  ;D
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexKiller - 07.11.2015 klo 06:31:31
Minä en yhdy noihin hehkutuksiin julkaisuformaatin erinomaisuudesta. Pehmeäkantinen tiiliskivi selällään lojuen ei ainankaan näille räpylöille ole kovin sopiva, ja se on ominaisin asento lukiessa.

Tärkein eli itse sisältö uusimmassa tiilessä on kuitenkin ensiluokkaista. Luettuna vasta "lain yläpuolella" joka oli todella erinomainen ja muut tarinatkin wanhasta muistista ovat ihan eliittiä, tehtävä great fallsissa ilman muuta top#3 tavaraa...Painojälkikin isojen kehujen väärti.

Jos ( ja toivottavasti) kun seuraava tiili julkaistaan , uhka rajan takaa tai salaliitto washingtonissa olisi kiva nähdä opuksessa...
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 07.11.2015 klo 14:39:41
Minä en yhdy noihin hehkutuksiin julkaisuformaatin erinomaisuudesta. Pehmeäkantinen tiiliskivi selällään lojuen ei ainankaan näille räpylöille ole kovin sopiva, ja se on ominaisin asento lukiessa.

Ymmärrän... Itsekin pidän parhaimpana noita vähän ohkaisempia kovakantisia, joissa on vain yksi tarina.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexKiller - 10.11.2015 klo 10:18:34
Ymmärrän... Itsekin pidän parhaimpana noita vähän ohkaisempia kovakantisia, joissa on vain yksi tarina.
Jeps..jos valita olisi saanut mieluummin samaan hintaan kanadan kapinalliset kovilla kansilla ilman "bonustarinoita". Mutta ei tässä suureen ääneen kannata valitella, onhan tuo tiiliskivi hemmetin kova setti valioluokan teksiä.. ;D
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 12.11.2015 klo 20:09:02
Kapinan liekkejä Kanalassa tiiliskiven päättävä ruutu tarjoaa aika mojovan repliikin Texin suusta: "Vanha huuhkain, älä marise. Pikku jännitys piristää. Ja olemmeko me muka joskus kuolleet?"
Hah haa!
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexKiller - 28.11.2015 klo 08:28:12
Kanadan kapinalliset tiiliskivestä luettu(täytyy taas kerran todeta on teksien aatelia). Eräs asia vaivaa, ja en omista originaaleja vuodelta 1979. Sivulla 300 big bear puhuu itsestään "mesikämmenenä". Olen luultavasti väärässä koska edellisestä lukukerrastakin kai ainankin 5 vuotta mutta on mielikuva "originaalissa" hän kutsui itseään mauriksi ??? ???

Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Secos-Bill - 28.11.2015 klo 10:16:19
^^ En nyt pääse tarkistamaan, mutta muistan tuon  kohdan, jossa Big Bear sanoo 'mauri on tehnyt tehtävänsä ja nyt mauri saa mennä ( tjsp ). Ihmettelin aikoinani kovasti, että kuka ihmeen Mauri ?
Sittemmin kävi ilmi, että se on lainaus Shakespearen Othellosta ( jonka nimihenkilö oli mauri ) - aika sivistynyttä Big Bearilta, jos vain alkuteoksessa oli noin :)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Lurker - 28.11.2015 klo 10:54:40
^^ En nyt pääse tarkistamaan, mutta muistan tuon  kohdan, jossa Big Bear sanoo 'mauri on tehnyt tehtävänsä ja nyt mauri saa mennä ( tjsp ). Ihmettelin aikoinani kovasti, että kuka ihmeen Mauri ?
Sittemmin kävi ilmi, että se on lainaus Shakespearen Othellosta ( jonka nimihenkilö oli mauri ) - aika sivistynyttä Big Bearilta, jos vain alkuteoksessa oli noin :)

Ei kai tuo nyt sentään Shakespearea ole? Yleinen sanonta, joka perustuu historiaan (maurien eli tummaihoisten marokkolaisten karkotukseen Espanjasta, kun olivat laittaneet ensin paikat hienoon kuntoon). Osoittaa silti sivistystä, totta kai.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Secos-Bill - 28.11.2015 klo 11:59:46
Othelloa en ole lukenut, eikä haku Project Gutenbergistäkään löytänyt moista kohtaa, mutta googlaus väittää muidenkin olettavan näin ( ja erään elokuvan nähneensä muistelisin, että Othello sai potkut ).

Mutta Wikipediassa on nimen Mauri kohdalla näin:
Mauri on tehnyt tehtävänsä, mauri saa mennä” on sanonta, joka yhteiseurooppalaista fraasiperintöä. Sanonta viittaa kiittämättömyyteen, jota auttaja saa osakseen autetulta. Lause on peräisin Friedrich von Schillerin näytelmästä Fiesco. Maurilla tarkoitetaan mauri Hassania, mutta sanontaa käytetään Mauri-nimisten miesten yhteydessä.

Mutta siis, suomennosta on sitten varmaan Texissä muutettu... ( ja nyt olemme kaikki taas hiukan sivistyneenpiä :) )
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Asko AA - 28.11.2015 klo 12:18:20
Mutta siis, suomennosta on sitten varmaan Texissä muutettu... ( ja nyt olemme kaikki taas hiukan sivistyneenpiä :) )

Otan opuksen latojana täyden vastuun muutetusta tekstistä.

Vanhassa suomennoksessa kyse on oikeasti Renne Nikupaavolan leikkisästä tavasta viljellä laajaa sivistystään. Alkuperäistekstissä kuitenkin asia sanotaan siinä sävyssä kuin vanhassa sääty-yhteiskunnassa puhuteltiin palvelijoita ("no niin, jos työt on tehty, Hulta saa mennä...")... Nokkelasta sovelluksesta huolimatta Rennen versio tuntui Big Bearin lausumaksi turhan kaukaa haetulta hienostelulta.

"Mesikämmen" on sitten minun oma päähänpistoni, nimisynonyymin alkusoinnun vuoksi. Vierastin suoraa "vanha piika" -käännöstä, koska yhdyssanana se tuo ihan muita mielteitä.

Hienoa kuitenkin, että asia nostettiin esille. Omakin yleissivistys kaipaa silloin tällöin kohennusta ja täsmennystä. Nyt kun Renneltäkään ei enää saa kiehtovia tietoiskuja puhelimitse tai kirjeitse. Hän rakasti tämänkaltaisia viitteitä ja vinjettejä.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: VesaK - 28.11.2015 klo 12:55:15
Tuskin on yllätys, mutta Mauri Kunnas on myös viljellyt tuota sanontaa Kotlant Jaartissa ja Nyrok sityssä.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 29.11.2015 klo 06:16:03
Yleinen sanonta, joka perustuu historiaan (maurien eli tummaihoisten marokkolaisten karkotukseen Espanjasta, kun olivat laittaneet ensin paikat hienoon kuntoon).

No höh, tuo jotenkin olisi sopinut hienosti siihen, että Tex muutenkin viljelee espanjaa.

Maurit tosiaan jättivät jälkensä mm. 700 lainasanan sanavarastona espanjaan.

Ja ettei tämä nyt ihan menisi sivuraiteille, asiaan liittyen muistutettakoon, että todelliset Texin ystävät toki tuntevat Moriskon merkityksen (https://fi.wikipedia.org/wiki/Morisko).
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexKiller - 11.12.2015 klo 14:31:26
Hinnan pitäisi olla 60€ luokkaa että kannattaisi ottaa riski. Riski on päätyvätkö tuotteet perille priimakuntoisina. Jo yhden uudelleenostaminen vetää homman miinukselle.

Sinänsä hyvä tarjous niille jotka ostavat teksit varsinkin lukemiseen eikä niin nihilistisen väliä keräilyn kannalta...
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Secos-Bill - 11.12.2015 klo 15:51:31
Siis neljä ( 4 ) kronikkaa ?

Tähän mennessä niitä on julkaistu aina vain 3 kpl vuodessa. Onko kyseessä virhe vai loistava uutinen ? ( Kuusihan niitä kyllä olisi pitänyt julkaista, vuosikerta vuodessa - ja kohta 8 kpl... )
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: ekku - 11.12.2015 klo 16:11:24
Hieno uutinen ja puffaus ensivuodelle. Mutta yhtä totta on, että postinjakaja sen viimeistään pilaa. Valitettavasti. Ei uskalla tilata.
Ekku
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TOSA - 11.12.2015 klo 16:41:27
Hinnan pitäisi olla 60€ luokkaa että kannattaisi ottaa riski. Riski on päätyvätkö tuotteet perille priimakuntoisina. Jo yhden uudelleenostaminen vetää homman miinukselle.

Ainakin minä olen Egmontilta jokaisen postin runteleman sarjiksen tilalle saanut uuden pyytämällä. Korvaavat kirjekuoressa saapuessaan ovat olleet moitteettomassa kunnossa.

Sinänsä vaikea kuvitella että ilman kirjekuorta yksikään noista erikoisjulkaisuista selviäsi ehjänä perille joten pakataankohan nämä kirjekuoriin`muista lehdistä poikkeavasti? Pelkästään jo kaupan liukuhihnalla erikoisjulkaisuissa yleensä joku kulma taittuu vähän niin hirvittää ajatella missä kunnossa kulmat ovat ilman mitään suojausta

Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexKiller - 11.12.2015 klo 16:55:56

Sinänsä vaikea kuvitella että ilman kirjekuorta yksikään noista erikoisjulkaisuista selviäsi ehjänä perille joten pakataankohan nämä kirjekuoriin`muista lehdistä poikkeavasti? Pelkästään jo kaupan liukuhihnalla erikoisjulkaisuissa yleensä joku kulma taittuu vähän niin hirvittää ajatella missä kunnossa kulmat ovat ilman mitään suojausta


Totta. Pehmeäkantiset aku ankan normilehdet olivat usein aika pahassa hapessa perille saapuessaan ja koska kyllästytti jatkuvasti laittaa palautetta sanomalle niin lopetin tilauksen. Teksit ovat vieläkin herkempiä kolhuille...

Tuo liukuhihnahomma on fakta sen vuoksi nykyään haluan lehden heti sorkkaan kun kassa lukenut viivakoodin...

Toivottavasti erikoisjulkaisut pakataan hyvin niin säästyy reklamoinnin vaivaa kummassakin suunnassa...
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 11.12.2015 klo 18:08:06
Aivan mahtava juttu, ei enää tarvitse etsiä näitä kioskeista ja kaupoista, varsinkin Kronikoiden kanssa on ollut ongelma löytymisessä.

Tilaus heti vetämään!
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Miqz - 14.12.2015 klo 10:57:30
Kapinan liekkejä Kanadassa arvosteltu etusivulla:

http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=2286
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: exi_bel - 17.01.2016 klo 11:34:29
Minulla on Tex Kroniikat 1-26 ja Texit nrot 8/75–16/99 ja aikaisemmin olin sitä mieltä että Texin kuuluu olla mustavalkoinen. Mutta sitten ostin divarista ( halvalla kun sain ) lempi piirtäjäni Civitellin värillisen ”Muistojen polulla” ja kirja oli positiivinen ylläri. Tietty hankin sitten myöhemmin toisen lempi piirtäjäni Ticcin väripainoksen ” Kadonnut pueblo ” vaikka minulla oli alkuperäinen.

Kun sitten alkoi ilmestyä Tex kirjasto, Tex tarinat loogisessa järjestyksessä väreissä, ostin ensimmäisen vähän skeptisenä, mutta jällen yllätyin positiivisesti. Olen tykännyt tarinoista tosi paljon ja torstaina 14.1 minulle tuli jo Tex kirjasto nro 32 ”Kuolema sirkuksessa” ( BananaPressistä voi kestotilata erikoisjulkaisuja, tulevat kotiin sitämukaa kun ilmestyvät, hinta n. 29€ )

Lauantaina Makedoniassa käytyäni kuulin että normi Texejäkin on tässä 2000-luvulla ilmestynyt väreissä. Voisiko joku ystävällisesti luetella ne numerot jotka on julkaistu väreissä? Ja mielellään myös kertoa piirtäjät.

Kiitos.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 17.01.2016 klo 12:52:24
Suomen normisarjassa ilmestyi 2014 nrot 3, 4 ja 5 värillisinä; elikkäs nämä oli niitä Italian Color Tex sarjan lehtiä. Aiemmin tuon sarjan lehdet on Suomessa julkaistu mustavalkoisina. Noissa kolmessa numerossa oli viisi seikkailua:
Väärä mies (Faraci - Casertano)
Petojen pesä (Ruju - Scascitelli)
Konnajoukon viimeinen (Manfredi - Biglia)
Henkien laakso (Boselli - Genzianella)
Delta Queen (Boselli - Civitelli)

Italiassa normisarjassa värillisinä on julkaistu jokainen tasasatanumero. Minusta mukava olisi saada se nro 600 eli Pohjoisen susipaholaiset (Suomessa nro 3/2011) Suomessakin värillisenä.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Miqz - 17.01.2016 klo 15:52:55
Minulla on Tex Kroniikat 1-26 ja Texit nrot 8/75–16/99 ja aikaisemmin olin sitä mieltä että Texin kuuluu olla mustavalkoinen. Mutta sitten ostin divarista ( halvalla kun sain ) lempi piirtäjäni Civitellin värillisen ”Muistojen polulla” ja kirja oli positiivinen ylläri. Tietty hankin sitten myöhemmin toisen lempi piirtäjäni Ticcin väripainoksen ” Kadonnut pueblo ” vaikka minulla oli alkuperäinen.

Kun sitten alkoi ilmestyä Tex kirjasto, Tex tarinat loogisessa järjestyksessä väreissä, ostin ensimmäisen vähän skeptisenä, mutta jällen yllätyin positiivisesti. Olen tykännyt tarinoista tosi paljon ja torstaina 14.1 minulle tuli jo Tex kirjasto nro 32 ”Kuolema sirkuksessa” ( BananaPressistä voi kestotilata erikoisjulkaisuja, tulevat kotiin sitämukaa kun ilmestyvät, hinta n. 29€ )

Lauantaina Makedoniassa käytyäni kuulin että normi Texejäkin on tässä 2000-luvulla ilmestynyt väreissä. Voisiko joku ystävällisesti luetella ne numerot jotka on julkaistu väreissä? Ja mielellään myös kertoa piirtäjät.

Kiitos.

Kubertin suuralbumi Yksinäinen kostaja oli kovakantinen ja väreissä.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: ekku - 17.01.2016 klo 17:12:59
Minulla on Tex Kroniikat 1-26 ja Texit nrot 8/75–16/99 ja aikaisemmin olin sitä mieltä että Texin kuuluu olla mustavalkoinen. Mutta sitten ostin divarista ( halvalla kun sain ) lempi piirtäjäni Civitellin värillisen ”Muistojen polulla” ja kirja oli positiivinen ylläri. Tietty hankin sitten myöhemmin toisen lempi piirtäjäni Ticcin väripainoksen ” Kadonnut pueblo ” vaikka minulla oli alkuperäinen.

Kun sitten alkoi ilmestyä Tex kirjasto, Tex tarinat loogisessa järjestyksessä väreissä, ostin ensimmäisen vähän skeptisenä, mutta jällen yllätyin positiivisesti. Olen tykännyt tarinoista tosi paljon ja torstaina 14.1 minulle tuli jo Tex kirjasto nro 32 ”Kuolema sirkuksessa” ( BananaPressistä voi kestotilata erikoisjulkaisuja, tulevat kotiin sitämukaa kun ilmestyvät, hinta n. 29€ )

Onko kokemuksia kirjastojen postitiksista? Eli tulevatko ehjinä perille?

T:Ekku

Lauantaina Makedoniassa käytyäni kuulin että normi Texejäkin on tässä 2000-luvulla ilmestynyt väreissä. Voisiko joku ystävällisesti luetella ne numerot jotka on julkaistu väreissä? Ja mielellään myös kertoa piirtäjät.

Kiitos.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: El Reijo - 17.01.2016 klo 17:38:33
Suomen normisarjassa ilmestyi 2014 nrot 3, 4 ja 5 värillisinä;

Hannu on vielä vanhassa vuodessa  >:D...kyse siis viime vuoden 2015 mainituista numeroista jotka ovat siis ensimmäiset normisarjassa julkaistut värilliset meillä...
ja kuten jo mainittiin Kubertin kovakantinen suuralbumi unohtamatta sitä tilaajalahja novellia Civitellin Kaksintaistelu, joka löytyy mm. Kuuma Iltapäivä kirjasesta parin muun värillisen lyhärin kera...
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 17.01.2016 klo 18:15:42
Kiitos Reijo, näinhän se taitaa olla. Ja tuo kirottu tilaajalahja! Sen saivat vain uudet tilaajat, kestotilaajien olisi pitänyt älytä erikseen sitä anoa!
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: ekku - 17.01.2016 klo 19:30:39
Kiitos Reijo, näinhän se taitaa olla. Ja tuo kirottu tilaajalahja! Sen saivat vain uudet tilaajat, kestotilaajien olisi pitänyt älytä erikseen sitä anoa!
Täh. Mikä lahja? Voiko kestotillaaja saada ruinaamalla jonkun lahjan? Entä tuleeko kelle noita willerkirjastoja postitettuna kotiin Bananapressiltä? Tulevatko ehjinä vai teurastaako posti?

Ekku
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: exi_bel - 17.01.2016 klo 20:32:59
Ainakin 3 Tex kirjastoo tullut BananaPressiltä kotiin. On pakattu kunnolla pahviin, mut mahtuu silti postiluukusta, eli ei tarvii hakee mistään Siwasta tai pakettiautomaatista. Kirjat moitteettomassa kunnossa.

Joo, mullekkin aikanaan tuli toi tilaajalahja, Civitellin väriläpyskä. Mutta olihan hankalan kokonen pitää tallessa. Multa se itseasiassa meni hukkaan ja on hienoo et se on mukana tossa " Kuumassa iltapäivässä ".

Mulla on myös toi kovakantinen Kubert, ei kuulu mun suosikkeihin. Ehkä sen takia unohtu mainita.

P.S Täällähän tulee nopeesti vastauksia. Kiitos Hannulle noista tiedoista.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: ekku - 17.01.2016 klo 20:37:16
Suurkiitos vastauksesta.

Ekku
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexKiller - 18.01.2016 klo 09:03:41
Tämä on erittäin hyvä uutinen, kohta 2 vuotta kun viimeksi lukenut uutta materiaalia maksista. (Viime vuoden etuvartio odottaa yhä ostamistaan, taide liian liian karua.Vaikka tarina tärkeämpi kuvitus, pitäisi olla sen verran kelvollista ettei häiritse...Mutta ehkäpä jonain päivänä libriksestä jos ei muuta haalimista löydy tarpeeksi...)

Onkohan tuo suuralbumi värillinen?Aika suolaiselta kuulostaa hinta jos kyse mustavalkoisesta teoksesta...

 ;)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 18.01.2016 klo 09:32:57
Samanhintainenhan (13.95€) se on kuin viisi edellistä suuralbumia.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexKiller - 18.01.2016 klo 10:20:24
Samanhintainenhan (13.95€) se on kuin viisi edellistä suuralbumia.
on,mutta jos tuo104s pitää kutinsa hinta sivua kohden on ihan eri luokkaa kuin aiemmissa suuralbumeissa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 18.01.2016 klo 11:27:53
Olet oikeassa. Kyse lienee tästä, ja olisiko tuo sitten väreissä: http://www.sergiobonelli.it/scheda/38171/Realta-e-leggenda.html
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Asko AA - 18.01.2016 klo 11:36:21
Tällaisen kannen juuri laitoin firman ennakkomainontaa varten.

Noin satasivuinen suuralbumi pitää siis sisällään kaksi uuden Tex Romanzi a Fumetti -sarjan ensimmäistä värialbumia.

Paolo Eleuteri Serpieri: Sankari ja legenda
Mauro Boselli – Mario Alberti: Fronteran vanki

Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: VesaK - 18.01.2016 klo 14:51:34
Serpieri? Soivatko tarinassa nahkaruoskat?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Curtvile - 18.01.2016 klo 14:56:56
Serpieri? Soivatko tarinassa nahkaruoskat?

EI sillä tapaa kun ajattelet käsitelty mm täällä (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,6804.msg454440.html#msg454440)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: tmielone - 18.01.2016 klo 15:00:44
Mauro Boselli – Paolo Eleuteri Serpieri: Sankari ja legenda

Mitä ihmettä! Joutuukohan sitä investoimaan pitkästä aikaa Tex Willeriin, ihan vain taiteen vuoksi.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 15.12.2016 klo 08:06:04
Ihan hyvä Tex-kevät-kesä, hyvä niin.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mr. Font - 15.12.2016 klo 18:13:37
Hyvältä näyttää, itse ainakin odotan vuodesta 2017 erittäin kovaa Willer vuotta. Muutama perustelu:

1) Perussarja. Uskaltaa toivoa aikamoista tasonnostoa tähän vuoteen. Monta, ennakkoon jo erittäin kiinnostavasta aiheesta tehtyä tarinaa tulossa ja vieläpä Tex-tallin parhaiden piirtäjien loihtimina. Civitelli, Piccinelli, Mastantuono.

2) Suuralbumit. Onnistuivat tänävuonna ja samaa lupa odottaa myös tulevana. Sekä värialbumi, että mustavalkoinen syksymmällä ovat todella mielenkiintoisia julkaisuja aivan varmasti. Kannattaa katsoa muutama maistiaiskuva Andreuccilta.

3) TW kirjasto. On Moriscoa, Mefistoa ja Proteusta. Erittäin hyvä kattaus myös sillä rintamalla.

Toivottavasti saadaan vielä joku erikoisjulkaisu kirsikaksi kakun päälle!
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: PeisosKronnonen - 16.12.2016 klo 12:07:59
Civitelli, Piccinelli, Mastantuono.

Pakko kysyä: kuka ei kuulu joukkoon? Vihje: noista kolmesta kaksi piirtää todella upeasti ja viimeistellysti, yksi piirtää moottorisahalla.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 07.05.2017 klo 15:33:18
Taas Italiassa tulee uusi Tex-sarja: Cartonato semestrale. Ilmeisesti kyseessä on siis puolivuosittainen, kovakantinen sarja. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin kuhunkin numeroon tulee kaksi uutta, 46 sivuista tarinaa. Ensimmäinen osa julkaistaan Italiassa syyskuussa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 13.05.2017 klo 09:00:15
Hieno homma! On jotain mitä odottaa syksyltä.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: trendkiller - 18.09.2017 klo 22:19:58
Seuraavaan tiiliskiveen voisi koota kaikki Proteus-seikkailut, vaikka ensimmäinen onkin tulossa kirjasto-sarjassa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mr. Font - 18.11.2017 klo 14:51:25
Viittaako tuo mahdollinen hinnannousu nyt sitten pienempään painokseen eli värikirjaston suosion laskemiseen? Toivon todella hartaasti että ei. Tää on kuitenkin näistä uusintaformaateista selkeästi itselleni mieluisin, jonka toivoisi jatkuvan vielä vuosikymmeniä!

Suuralbumissa julkaistaan siis sittenkin se Galep uusinta Italiaanojen tapaan. Mikäs siinä, onhan toinen tarina kuitenkin uutta matskua.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Veli Loponen - 18.11.2017 klo 14:54:35
Varmaankin ihan yleinen hintojen nostaminen, koska myös maxi ja suuralbumikin saavat hinnankorotuksen. Tai sitten Texillä ylipäätään on alkanut mennä heikommin.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Veli Loponen - 18.11.2017 klo 16:02:26
Ok. Tosin Maxi-Texissä tuntuu olevan kahden euron nousu, vaikka koko on sama.
Mutta noissa kirjastokirjoissa on tosiaan sekin, että ne ovat aika hintavia ja ilmestyvät usein, mikä voi kuluttaa ostoskestävyyttä, ellei ole kovempi keräilijä. Eli niissä painoksen pieneneminen voi olla oikea syy.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 18.11.2017 klo 16:44:40
Hinnankorotus lienee se Egmontin naamakirjan sivuilla mainittu juhlavuoden eka yllätys (huumoria).

Banana lähetti tänään emailiin mm. ennakkotietoja tulevasta, siinä tulevien Kirjastojen hinta  on 29,95 euroa, nyt myynnissä olevan Proteuksen (Kirjasto) hinta Bananassa on 25,95 euroa.

Oli miten oli, aika kova hinnannousu, ymmärrän toki että hintaa nousee, onhan tämä Suomi, mutta että noin paljon kerralla!

Kuten edellä on mainittu painos kaiketi pienenee ja se kertoo jotain Kirjastojen menekistä.

Edit! Nopeasti laskin (huonolla matikkapäällä) että tuo korotus olisi n 15% eli melkoinen korotus, mikäli laskin oikein.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: trendkiller - 20.11.2017 klo 18:54:30
Juu, aika kova korotus, emkä muista ihan hetkeen tuommosta olleen. Oliko kirjasto yhteispainatuksessa?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 20.11.2017 klo 19:13:11
^Käsittääkseni on, Norjan kanssa, en ole täysin varma asiasta.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Lurker - 20.11.2017 klo 19:36:51
Juu, aika kova korotus, emkä muista ihan hetkeen tuommosta olleen. Oliko kirjasto yhteispainatuksessa?

Ken Parkerit nousivat äkisti, siis hinnassa, painoksen pienentyessä loppua kohden.

Onhan tämä vähän hassua, sarjisten pitäisi olla suht' halpoja, mutta suhteessa muihin viiihdetuotteisiin, alkavat olla kalliita (vrt. Netflix- ja Spotify-tilaus, kirjan ja levyn kappalehinta).
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Curtvile - 20.11.2017 klo 20:05:39
En ole varsinainen Tex Willer harrastaja vaikka noitakin on joitain satoja tullut luettua. Syy lienee Egmontin yleinen linja joka alkoi suuren osan pätevää henkilökuntaa poispotkimisella vuosia sitten eikä vieläkään ymmärrä mikä on kestävää sarjakuvakulttuuria.

Se että Tex Willer löytyy yhä kioskeista, marketeista jne kirjakauppojen lisäksi on ilo. Sarjakuvan muodostuminen enemmän elitistiseksi marginaalituotteeksi on selkeästi nähtävissä.

Willerin kotimaassa näiden ja itsestäni paljon parempien saman kustantamon tuotteiden saatavuus on laajaa ja edukasta kukkarolle, mahdollistaen laajemman sarjakuvakulttuurin kts. Benelux-Ranska akselin BDkenttä.

Suomessa? Ankat, Mangoja ja Tex Willer. Hämähäkkimies vielä sinnittelee.

Vieden asian selkeämmäksi, Egmont ei tajua kulttuurista ja teknologista muutosta. Digitaalisuus ja huonosti ymmärretty kapitalismi raaaimmassa muodossaan ajaa samaan suuntaan kuin aikanaan niitä jotka valmistivat suitsia riimuja ja satuloita hevosille autojen yleistyessä.

Suitsia yms myydään yhä ja hevosiakin on, mutta rooli on muuttunut.
Roope-sedän lopetuspäätös ja Texien hinnan nosto ovat ikäviä oireita, toivottavasti eivät pahimpia merkkejä mutta kyynikkona on vaikea uskoa muuta.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 30.11.2017 klo 13:50:54
Selvää kieltä puhuu tuo hintojen korotus. Tex-faneja on hemmoteltu viimeiset 15-20 vuotta niin runsaskätisesti, ja kun vielä myyntiluvut ovat olleet hulppeita, että Tex Willerin ilmestymistä eri muodoissaan on alkanut pitää itsestään selvänä. Mutta ei se ole itsestään selvää. Tex-kirjastot tuntuvat lojuvan kauppojen hyllyillä ja joskus näkee roimiakin hinnan alennuksia. Myynti on siis vähentynyt. Tämän näkee näissäkin keskusteluissa: moni on jättänyt sarjan keräämisen kesken. Onneksi Tex-kirjasto vielä ilmestyy ja ensi vuonna kaiketi saadaan taas viisi numeroa. Mutta sitten pitäisi jatkaa vielä yli kymmenen vuotta, niin saataisiin sata numeroa täyteen. On tosi harmi, jos sinne saakka ei jakseta, koska nyt on juuri alkamaisillaan Texin kultakausi, joka jatkuu juurikin tuon numeron 100 paikkeille. Eli nyt jos koskaan kannattaa keräilijöiden herätä ja ostaa, ostaa ja ostaa!
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: willeristi - 30.11.2017 klo 18:02:36
Olisi todella harmillista, jos kirjaston julkaiseminen loppuisi lähivuosina. Alkunumeroista tuli muistaakseni jopa kakkospainokset (1-6) ?

Voisiko olla niinkin, että "raskaan sarjan" Tex-keräilijät eivät enää osta useampaa kappaletta samaa kirjastoa ja se  osaltaan vähentäisi kokonaislevikkiä?

Laskujeni mukaan omistan 83 kpl suomenkielisiä kirjastoja ja ostin vähintään 2 kappaletta/kirjasto numeroon 33 asti kunnes havahduin lompakon tyhjenemiseen ja  säilytystilojen riittämättömyyteen.

Toivotaan, että kirjastolle riittäisi jatkossakin riittävä määrä ostajia, tarkoitus on jatkossakin ostaa se uusin kirjasto.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: STD - 30.11.2017 klo 20:36:44
Kunhan Ticci astuu näyttämölle, niin liityn ostajien joukkoon.
Jos mulla on rahaa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mr. Font - 01.12.2017 klo 17:33:36
https://www.bananapress.fi/fi/tuote/16516640

Ainakin Bananan hinta on tulevalle kirjastolle sama kuin aikaisemmillekin numeroille. Nähtäväksi siis jää miten tuo muualla hinnoitellaan. Mutta ihan totta tuo mitä Jannekin kirjoitti, että Tex-fanina ehkä tottunut liian hyvälle ja pitää tätäkin sarjaa itsestäänselvyytenä. Toivottavasti ainakin muutama vuosi päästään vielä eteenpäin, koska parhaat tarinat tosiaan vasta tulossa. 2019 olisi jo huikea kattaus, pelkkiä huipputarinoita.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: EetuT - 07.12.2017 klo 11:20:22
Tänään tulleiden listojen perusteella näytti kirjastojen hinta pysyvän samana kuin aiemminkin.

Alustavasti ilmoitetut ilmestymisviikot:
kirjasto 42 viikko 2.
kirjasto 43 viikko 12.
kirjasto 44 viikko 23.
maxi viikko 17.
suuralbumi viikko 21.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: PeisosKronnonen - 04.02.2018 klo 19:29:10
Tex-kirjaston kompastuskivi kivi minulle on pelkkä liimasidonta noinkin kalliissa julkaisussa. Ei tule kestämään pitkään.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 05.02.2018 klo 11:32:46
Italiassa ovat näköjään lopettaneet tuon ekan normien uusintasarjan eli Tex Tre stellen. Viimeksi sarjassa on ilmestynyt julkaisu viime vuoden tammikuussa. No, italiassa kyllä silti uusintasarjoja riittää vaikka kuinka.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 29.03.2018 klo 15:40:53
Jääkös nyt sitten tänä vuonna tuo Tex-kirja tulematta?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: ekku - 29.03.2018 klo 15:44:18
Ja virkistäisittekö muistiani. Eikö näin juhlavuotena ole tulossa mitään spessua??

Ekku
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 30.03.2018 klo 08:38:59
^Ei ainakaan Egmontin facebook-sivuilla ole mitään mainintaa mistään spessusta. Toisaalta Egmontilla ei viime vuosina ole tapana ollut kovin aikaisin ennakkoon kertoa tulevista kirjajulkaisuistaan.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 31.03.2018 klo 14:59:35
Jääkös nyt sitten tänä vuonna tuo Tex-kirja tulematta?

Päättelit ihan oikein.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 31.03.2018 klo 15:48:15
 >:( Toivottavasti sitten tulee jotain muuta "uutta" ja "kivaa", niin varmaan.....  :laugh:
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: PoliisihirviGini - 01.04.2018 klo 06:49:59
Onko tuo Maxi-Tex 36 Kultasola uusinta siitä Ticcin tarinasta?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 01.04.2018 klo 14:36:18
Jep. Eli kyseessä on ns. klassikkomaxi.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Punapila - 01.04.2018 klo 15:26:09
Onkos tuosta Suuralbumi 38 tarkempaa tietoa? piirtäjä/kirjoittaja?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 01.04.2018 klo 19:21:47
Sivumäärästä voi päätellä, että kyseesä on taas kaksi romazi a fumetti -tarinaa samoissa kansissa. Siis vähän samaan tapaan kuin se Serpierin tarina.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mr. Font - 01.04.2018 klo 20:36:26
Päättelit ihan oikein.

Onko tämä nyt satavarma tieto? Tuleeko tilalle jotain muuta?

Olis voinut toki julkaista sen Dison uuden maxin alta pois jo tänävuonna mutta mennään sitten 2019 kahdella uudella maxilla.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 02.04.2018 klo 09:05:15
En yllättynyt siitä, ettei isoa Tex-kirjaa tulee, niin paljon on viime vuosina julkaistu klassikkoja eri julkaisuissa.

Nyt kun on "tilaa"* niin voisi vaikka niitä Bonellin erikoisjulkaisuja julkaista omina julkaisuinaan kuten esim. Texin nuoruudesta kertovia sarjakuvia.

* Mitä ei taida olla, koska ennakkotietojen mukaan voi päätellä, että Egmont vähentää sarjakuvakirjojen julkaisuja tänä vuonna mm kesällä ei tule (alustavien) tietojen mukaan yhtään "erikoisempaa" sarjisjulkaisua.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 02.04.2018 klo 19:54:27
Onko tämä nyt satavarma tieto? Tuleeko tilalle jotain muuta?

On varma tieto. En tiedä viimeaikaisimpia tietoja, mutta näyttää siltä, että lähivuosina ei tule tilalle muuta.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mr. Font - 02.04.2018 klo 22:53:00
Onpas harmi. Olen kyllä pitänyt tuosta formaatista.

Jos jostain pitää leikata, niin se olisi ehdottomasti pitänyt olla kronikat. Mutta minkäs teet kun jengi ostaa mielummin noita skanneriversioita vanhoista pokkareista kuin kovakantisen loistavalla painojäljellä. Esim. Suuri vehkeily pääsi todella oikeuksiinsa vasta ”raamatussa”. Neljä kronikkaahan tulee vuodessa kalliimmaksi ostaakin kuin yksi raamattu, sivumääriltäänhän nuo menevät aika samoihin. Tosiaan painojäljessä ja laadussa on iso ero. Mutta ehkä kronikan ilmestymistahti on peruslukijalle hyvä. Ja onhan se kustantajalle superhyvä tuote.

No toivottavasti uutta materiaalia julkaistaan vielä vuosia. Pistää aina vähän mietityttämään tällaiset uutiset.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 03.04.2018 klo 09:40:15
Sivumäärästä voi päätellä, että kyseesä on taas kaksi romazi a fumetti -tarinaa samoissa kansissa. Siis vähän samaan tapaan kuin se Serpierin tarina.
Voisi olla kooste näistä kahdesta:
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mr. Font - 03.04.2018 klo 10:40:29
Vai meniskö kuitenkin näin;

Kevät 2018: Tuhoajat (Galep/Bonelli) & Kostaja (Andreucci/Boselli)
https://www.bananapress.fi/fi/tuote/17329651
Syksy 2018: Majo/Boselli - mustavalkoinen, ilm kesällä Italiassa.

Kevät 2019: Corpus Christi (Mastantuono/Boselli) & X ilm syksyllä Italiassa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 03.04.2018 klo 11:39:34
Voit olla oikeassa, Mr. Font, en huomannutkaan että tuo ensimmäinen noista ehdottamistani on jo julkaistu Suomessa. Tutun näköinenhän tuo kansi on.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 03.04.2018 klo 14:31:41
Juu, kyllä se tolla kaalepin tarinalla alkaa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Secos-Bill - 28.06.2018 klo 10:53:22
Laitetaanpa taas uudesta Egmontin  julkaisukalenterista (https://blogi.egmontkustannus.fi/julkaisukalenteri/julkaisukalenteri-heina-elo-ja-syyskuu-2018):

18.7. Tex Willer 9/18

 8.8. Tex Willer 10/18
15.8. Kirjasto 45
29.8. Tex Willer 11/18

 5.9. Kronikka 54
26.9. Tex Willer  12/18
26.9. Maxi-Tex
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mr. Font - 01.10.2018 klo 20:36:39
Vaikka Nuaces Valley oli hyvä, niin oikein hätkähdyttää se, kuinka noita Texin nuoruustarinoita suolletaan. Tässä välissähän tuli jo yksi sitä lajia siinä taannoisessa suuralbumin puolikkaassa. No, nyt ainakin Ticcin tekemä juhlanumero (Italian 695), romanzi a fumetti (joka Suomessa Suuralbumissa nähtäneen) sekä Tex Magazinen molemmat tarinat ovat sitä maata. Sitten myös Del Vecchio tekee nuoruustarinaa. Eli Boselli tekee sen taaas: saa tuoreehkon idean ja alkaa sitä kestoviljelemään niin, että lopulta kaikkia alkaa pikkuhiljaa ärsyttämään.

Ei se kauas tämä veikkaus osunutkaan. Nyt niitä Texin nuoruustarinoita vasta suolletaankin, Italiassa alkaa ensikuussa kokonaan uusi sarja näille nuoruustarinoille. Jos ymmärsin oikein, niin julkaisu on kuukausittainen. Hornan kekäleet sentään! Mustavalkoinen ja Dotti piirtää kannet? 64-sivua jokaisen numeron mitta, sarjan kirjoittajina ilmeisesti Boselli & Ruju. Numeron 1 on kuvittanut Roberto De Angelis, mutta sarja alkaa numerosta nolla marraskuussa. On mielenkiintoista settiä. Täydentäkää ketkä tiedätte enemmän.

Mitenköhän ja missä muodossa tämä tulee Suomeen. Ja toivon todella että tulee. Ihan sama miten.

Bonelli Editoren nettisivuilla olevassa uutisoinnissa Mauro Boselli vakuuttaa (ainakin Google-kääntäjän mukaan) että tarkoitus ei ole kirjoittaa uusiksi Bonellin vanhoja tarinoita, mutta selvästi niihin on tarkoitus tehdä ”jatkoa” ja syventyä. Vanhoissa hahmoissa on kuulema paljon lisää kerrottavaa aina Tesahista lähtien. Ja Mefistokin on mainittu. Voe veljet ...
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 01.10.2018 klo 23:15:57
Joo-o... Justiin luin tuosta uutisesta ja mielenkiinnolla ryntäsin kvaakkiin katsomaan, joko tästä puhutaan.Ihan oikein, että kuukausittainen julkaisu ja joka numero 64 sivua. Ja tosiaan marraskuussa eka numero, numero nolla, Italian Texin 697 ja samaan aikaan ilmestyvän Zagorin liitteenä. Sitten alkaa säännöllisesti tämä riemu. Parikymppisen Texin seikkailuja ja vissiin siinä sitten sitä heilasteluakin on. Heh, sarjan nimi on muuten Tex Willer ja fonttikin melkein sellainen kuin Suomessa.

Enpä oikein tiedä, mitä tästä pitäisi ajatella. Näyttää nyt vahvasti siltä, että koko Tex on jakautumassa kahteen eri sarjaan, nuoruuden ja miehuuden seikkailuihn. Onhan se vähän niinkin, että Texin ensimmäiset 35 vuotta on aikoinaan aika vauhdilla käsitelty, ja seuraavan 10 vuoden puintiin on käytetty jo vähintään 60 vuotta.

Jos saisin vapaasti päättää, niin Suomessa kannattaisi julkaista kaksi koostenumeroa vuodessa, ja kummassakin siis kuusi tarinaa. Noita sarjoja alkaa olla jo ihan järkyttävä määrä, eikä määrä edelleenkään korvaa laatua. Onneksi Suomessa on yhdistetty jo aika paljon perus-Texiin, mutta ei se Suomenkaan perussarja enää liitoksistaan ratkeamatta tätä kanna. Aika monella alkaa varmaan tulla jo maksukykykin vastaan, jos haluaa hommata kaikki uudet Texit.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 02.10.2018 klo 08:22:34
^Niinpä, olen skeptinen, en oikein hihku ilosta, mutta varmaan niille jotka ovat halunneet pehmeämpää Texiä niin nämä voivat olla hyviä. Uusien Texien laatu ei ole häikäissyt ja nämäkin voivat olla liukuhihnatuotantoa?

Perus-Texiin en näitä halua, vaan tuo Jannen ehdotus on hyvä, ja kun vuotuinen jättikirja on nyt lopetettu tai telakalla, niin on siinä "tilaa" julkaisulle.

PS. Ehkä tälle nuori-Tex aiheelle voisi avata oman ketjun?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexKiller - 02.10.2018 klo 11:26:26
Nuoren teksin seikkailut voisi hyvinkin ympätä makseihin, nythän portti on jo avoinna neuces valleyn ansiosta. Samalla voitaisin luopua uusinnoista kuten kultasola, oklahoma ja pitäytyä täysin uusissa tarinoissa kyseisessä formaatissa.

"Raamattua" tulee hieman ikävä vaikka uusintoja ovatkin, kun silti kertausta myäs on paljon painojäljeltään heikommassa Kronikassa tarjolla. Tosin ja onneksi nämä kasariteksit eivät ole ulkoasultaan niin heikkotasoisia kuin monet 70luvun.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: J.T.Chance - 02.10.2018 klo 19:52:56
Vaikuttanee nyt siltä, että ainoa kelvollinen käsikirjoittaja, eli Boselli, ei motivoidu enää keksimään normisarjaan mitään uutta. Perus-Willereissä ei juurikaan ole nähty vuosiin tasokkaita tarinoita, joten tarina-aihiot lienevät loppuunkalutut. Kelvottamalle tasolle romahtanut perussarja on hylätty ja luovutettu onnettoman heikolle Rujulle ja totaalisen lahjattomalle Faracille.
Positiivisesti ajatellen mainittu uusi ”Nuori Tex Willer”- voi kuitenkin parhaassa tapauksessa pelastaa pitkään alamäkeen syöksyneen lehden.
Koska julkaistavaa alkaa Suomi-rintamallakin olla liikaa, niin uhrataan uusien julkaisujen tieltä kronikat. Vaikeammin löydettävät 70-luvun numerot on jo julkaistu ja 80-luvun alkuperäisiä numeroita löytyy joka divarista. Lisäksi suttuinen kuvanlaatukaan ei enää oikeuta sarjan jatkamista, etenkään, jos myöhemmissä maxeissa jatkettaisiin vielä joidenkin vanhempien klassikoiden uusintoja priimapainojäljellä.
Tietysti paras vaihtoehto olisi ollut se, että tulevat nuoruustarinat olisi julkaistu perussarjassa. Taso olisi noussut ja säästynyttä aikaa olisi voitu käyttää siihen, että olisi keksitty jotain järjellistä ja mielekästä tekemistä myös keski-ikäiselle Texille. Mutta Italian mukaan mennään...
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 03.10.2018 klo 20:51:11
Mun mielestä ei tarvitse lopettaa enää yhtään Tex-julkaisua, Tex-kirjahan jo lopetettiin. Kronikat puolustavat paikkaansa.

Nuo nuorisojutut olisi hyvä julkaista vaikkapa Maxeissa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 18.10.2018 klo 08:21:31
Uuden Texin välissä tuli tilauslappu jossa voi tilata vuoden 2019 erikoisnumerot, tulossa on tuttuun tapaan, 4 Kronikkaa, 2 Maxia ja 2 Suuralbumia.

Tuossa on suora linkki tilaukseen:

https://secure.jaicom.com/Le-eAsiointi/Egmontkustannus/Subscription/Subscribe/TEXS41
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 18.10.2018 klo 21:34:17
Tässä ekan Tex Willerin kansi. Kyseessä on siis numero 0, joka on Texin 697 ja samaan aikaan ilmestyvän Zagorin liitteenä. Mistään en ole löytänyt tarinan nimeä tai tietoa tekijöistä. Kaiketi Boselli tuon kirjoittaa. Numero 1 ilmestyy tästä reilun viikon päästä. Onneksi kannet piirtää Dotti, joten Villa ehkä joskus saa suuralbuminsa valmiiksi.

(http://www.sergiobonelli.it/userUpload/Tex_Willer_0_copertina.png)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 21.10.2018 klo 20:22:30
Ja tämä lienee sitten se nro 1? Tekijöiksi mainitaan Boselli & Roberto De Angelis
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mr. Font - 24.10.2018 klo 12:28:19
Marraskuussa Italiassa ilmestyy myös uusi Color Tex, joka on jäälleen kooste useammasta lyhyestä tarinasta. Muutama huomio tuosta:
- Kannen on piirtänyt Cestaron veljeskaksikko. Nyt kun Dotti kerran piirtää ”Tex Willerin” eli tuon nuoruussarjan kannet (ja myös Ristampa sarjan keräilykuvat) niin voisi kuvitella että kustantamo haluaa vihdoin antaa Villalle aikaa myös sarjakuvan piirtämiseen, mistä iso plussa. Toivottavasti Cestaroita käytetään enemmänkin kansihommaan, varsin hyvältähän tuo näyttää.
- Color Texin tekijätiedoista löytyy kirjoittajana Chuck Dixon. Samaiselta kaverilta julkaistiin syyskuussa Italiassa värisuuralbumi Mario Albertin kuvittamana. Itselleni tuntematon nimi on näköjään pikaisen googlauksen perusteella meritoitunut lähinnä Batmanin parissa. Voisikohan tuossa olla potentiaalinen Faracin korvaaja jossain vaiheessa jopa pidempiäkin tarinoita kirjoittamaan. Nähtäväksi jää, mutta hyvä että uusia kavereita kokeillaan.
- Marco Santucci on osallistunut yhden lyhärin piirtämiseen, mikä ainakin itselle iloinen yllätys. Piirtäjä muistetaan huikeasta tarinasta ”Bourbon streetin murhat” 2009. Tiedä vaikka enemmänkin olisi tulossa.

Siihenpä ne hyvät puolet tuosta Color Texistä mahtavatkin jäädä. Nuo lyhyet tarinat ovat usein olleet todella jonninjoutavia sisällöltään. Lienee kustantamossakin näiden tarkoitus on ajaa uusia tekijöitä sisään? Jos Suomessa täytyy jossain vaiheessa priorisoida että mitä julkaistaan, niin mielummin näkisin perussarjassa noita mustavalkoisia Texin nuoruustarinoita hyvän tekijätiimin taholta, kuin näitä Color Texejä.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 25.10.2018 klo 13:29:52
Nuo lyhyet tarinat ovat usein olleet todella jonninjoutavia sisällöltään. Lienee kustantamossakin näiden tarkoitus on ajaa uusia tekijöitä sisään?

Se varmaan, tai ainakin toivottavasti. Lisäksi uskon, että lyhäreillä kosiskellaan nuorempaa lukijakuntaa. Lukuharrastus on taantumaan päin, tenavat eivät lue enää kirjoja saatikka sitten 200-300 -sivuisia sarjakuvatarinoita. Näin niin kuin yleisesti ottaen.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 25.10.2018 klo 14:45:49
Marraskuussa Italiassa ilmestyy myös uusi Color Tex
Henkilökohtaisista syistä tahtoisin nähdä tämän suomeksikin. Tuossa on aika monta mun kaveria mukana, mm. Marcello Bondi, jonka ideaan perustuvaa länkkäriä kirjoitan just Aces Weeklyyn. Tai eipä Marcellon ideasta juuri mitään ole enää jäljellä...
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Secos-Bill - 05.11.2018 klo 22:16:57
Tex raivostuu ? Ei kai sentään ole virallinen nimi.
Kun katsoo täältä (https://sites.google.com/site/enrigondorf/fumetti-4/tex---collezione-storica-a-colori-la-repubblica-bonelli), niin kyse ei todellakaan ole mistään äkkillisestä kiehahtamisesta. Vaimon haudallahan siinä vannotaan kostoa. Googlekääntäjä ehdottaa muotoa Texin raivo. Näennäisesti pieni ero, mutta suuri vaikutus nimen antamaan mielikuvaan.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: wilpå - 07.11.2018 klo 11:26:23
Diso..
Voi surku.
Omasta mielestä huonoin piirtäjä joka Texillä on ollut.
Jopa Muzzia ja Gambaa tulee ikävä, ja se on jotain se.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Punapila - 07.11.2018 klo 19:42:07
Samaa mieltä wilpån kanssa, jää ostamatta. Ja miksi ihmeessä pitää julkaista albumeissa näitä normi-Texeissä olevia väri tarinoita? eivät mielestäni ole niin hyviä jotta ostaisin albumin.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: trendkiller - 07.11.2018 klo 22:03:17
Samaa mieltä wilpån kanssa, jää ostamatta. Ja miksi ihmeessä pitää julkaista albumeissa näitä normi-Texeissä olevia väri tarinoita? eivät mielestäni ole niin hyviä jotta ostaisin albumin.

Ne on eri juttuja. Normisarjassa tulevat on Color Tex ja albumina tulevat ovat Romanzi a Fumetti -sarjaa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Punapila - 08.11.2018 klo 08:39:54
Ahaa, kiitti tarkennuksesta.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: tiikerijack - 04.02.2019 klo 23:29:47
Tuli luettua juuri Tex Willer -tarina vuodelta 2008. numerot 10-12 2008. Olipa upea tarina!!  :)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: tiikerijack - 08.02.2019 klo 20:14:12
Loistava tuo Letterin "paholaisaave". Parasta Letteriä
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 09.11.2019 klo 13:49:44
Ei voi olla totta! Taasko uusi sarja, Tex Willer Special? Kylläpä näitä nyt riittää. https://www.sergiobonelli.it/tex/2019/11/07/albo/fantasmi-di-natale-1007341/
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: ekku - 09.11.2019 klo 13:56:30
Ei voi olla totta! Taasko uusi sarja, Tex Willer Special? Kylläpä näitä nyt riittää. https://www.sergiobonelli.it/tex/2019/11/07/albo/fantasmi-di-natale-1007341/

Ööö, siis mitäs tarinoita näissä on tarkoitus julkaista? Toki kivahan kaikkee uutta ois saada, sikäli kuin taso pysyisi asiallisena. Mahtaisiko noita taitavia naispiirtäjiä löytyä lisää?

Ekku
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 09.11.2019 klo 14:00:13
Tuo on noita Texin uusia nuoruusseikkailuja, nyt vaan erikoisnumero, jossa tuplaten sivuja.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: milepla - 27.03.2020 klo 23:09:41
Tää on huikee tieto. Eihän siihen menny kahtakymmentä vuottakaan kun taas saadaan Villan piirtämä seikkailu. Mielenkiintoista nähdä onko ensimmäisten ja viimeisten sivujen kuvituksessa eroa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TS2016 - 15.10.2020 klo 08:17:52
Kysymys teille Willer-tietäjille. Tuossa kun olen alkanut perehtyä Texiin enemmän ja hankkimaan mielestäni hyviä tarinoita, olen törmännyt etenkin Maxi-Texeissä mainontaan: "Suomessa ennejulkaisematon tarina". Liuskalehtien epätasaisen tarinavalikoinnin ja etenkin 60-luvun julkaisutauon vuoksi tämä on ymmärrettävää. Uudemmassa päässä on varmaan jonkinlainen viive, ennen kuin tarinat käännetään ja julkaistaan Suomen sarjoissa.

Mutta onko tällä hetkellä aidosti vanhempia tarinoita enää julkaisematta? Aikanaan tietysti Kirjastokin saa vanhat tarinat kiinni ja ne julkaistaan viimeistään sitä kautta. Entä vastaavia tapauksia kuin El Muerto-raamatussa julkaistu kokonaan poistettu pätkä (Paluu Pilaresiin), siis lyhennettyä, sensuroituja tms. tarinoita?

Perusjuureltani keräilijänä nämä kysymykset kiinnostavat.
EDIT: kirotusvire
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TOSA - 15.10.2020 klo 11:55:06
Liuskalehtien epätasaisen tarinavalikoinnin ja etenkin 60-luvun julkaisutauon vuoksi tämä on ymmärrettävää. Uudemmassa päässä on varmaan jonkinlainen viive, ennen kuin tarinat käännetään ja julkaistaan Suomen sarjoissa.

Mutta onko tällä hetkellä aidosti vanhempia tarinoita enää julkaisematta? Aikanaan tietysti Kirjastokin saa vanhat tarinat kiinni ja ne julkaistaan viimeistään sitä kautta. Entä vastaavia tapauksia kuin El Muerto-raamatussa julkaistu kokonaan poistettu pätkä (Paluu Pilaresiin), siis lyhennettyä, sensuroituja tms. tarinoita?


Tex Willer kirjastossa 56 alkaa 1971 vuoden tarinojen julkaisu. Käsittääkseni kaikki tarinat 1948-1970 on niissä julkaistu joten vanhempia tarinoja ei kai ole sitten julkaisematta mitään? Tuosta eteenpäin kai aika kattavasti kaikki paitsi uusimmat julkaistu? Joku asiantuntija voi vahvistaa asian
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Secos-Bill - 15.10.2020 klo 16:27:57
^^ Vuodelta -51 on tarina La Banda del Campesino, jota värikirjastossa ei ole. Ilmeisesti vain yhden liuskan pituinen.
On julkaistu suomeksi kovakantisessa kirjassa Kuuma Iltapäivä ( 2007 ) nimellä Campesinon kopla. 11 sivua ja ruutuja on varmaan leikelty aika huolettomasti vihkomuotoon sovitettaessa.

On äärettömän huono tarina, mutta pituus ei anna paljoa mahdollisuuksiakaan. Piirroksetkin ovat huonointa Galepia ikinä ja jopa värit ovat täysin luokattomia. Ainoa hyvä puoli on, että sen parissa ei mene paljoa aikaa hukkaan.

edit: olisi värikirjastossa opuksessa 5 ennen Daltonin koplaa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 15.10.2020 klo 21:01:23
Piirroksetkin ovat huonointa Galepia ikinä ja jopa värit ovat täysin luokattomia.

Sellaisia ne apupiirtäjien, tässä tapauksessa Mario Uggeri, Galepin nimiin pistetyt tarinat ovat.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 17.03.2021 klo 15:22:22
Värialbumi 1! Eli käytännössä sama kuin värilliset suuralbumit tähän mennessä mutta nyt vain yhdellä tarinalla. Eli sitä samaa Italian "Tex romanzi a fumetti" -sarjaa. Nyt siis samassa muodossa kuin Italiassa, paitsi italoveriossa on kovat kannet.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Veli Loponen - 17.03.2021 klo 18:16:40
Mä tykkäisin, jos toi värialbumi olisi Texin normaalikoossa. Jotenkin ajatus alle 50-sivuisesta A4-koon Tex-seikkailusta ei oikein iske missään muodossa. Pokkarikoossa olisi jo lähempänä Texin normaalijulkaisua. Ei noi värilliset suuralbumit ole kahden tarinan kokoominakaan kiinnostaneet verrattuna mustavalkoisiin.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Czaba - 17.03.2021 klo 18:54:12
Tuleekohan näitä nyt sitten kahdesti vuodessa? Minusta nämä on olleet ihan Ok, liikaa vaihtelua on toki ollut laadullisesti, sekä piirroksissa että tarinoissa ja ne vanhat uusinnat olisi voinut jättää välistä.

En kyllä mitenkään haluaisi näitä lukea yhtään pienemmässä koossa, näyttää tulevatkin albumit olevan nelirivisiä...pientä tihrustustahan noista sitten tulisi.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 17.03.2021 klo 20:43:39
Tässä on varmaan se, kun välissä on ollut muutama vanhempi tarina. Ehkä asiakkailta on tullut karvasta palautetta, kun ovat saaneet uusitun tarinan luulleessaan ostaneensa kokonaan julkaisemattoman niteen.

Tex romanzi a fumetti -sarjassa on tavoiteltu nimenomaan ranskalais-belgialaistyylistä sarjakuva-albumiformaattia. Eli yksi lisäkeino, millä on haluttu Texin kiinnostavuutta herättää. Olisi mielestäni outoa, jos nämä julkaistaisiin Suomessa pokkarikoossa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 04.10.2021 klo 13:51:56
Italiassa julkaistaan nyt Texiä myös liuskamuodossa, ilmeisesti alkaa alusta.

https://www.sergiobonelli.it/tex/2021/10/01/gallery/le-strisce-anastatiche-di-tex-1020827/#2


Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Nokus - 06.10.2021 klo 16:30:48
Eipä ole koskaan tullut kerättyä liuska lehtiä, eikä tule koskaan ostettua uusinta painoksiakaan koska ei elänyt silloin kun niitä julkaistiin, siinä syy miksi ei oikein kiinnosta.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 11.10.2021 klo 10:31:06
Italiassa julkaistaan nyt Texiä myös liuskamuodossa, ilmeisesti alkaa alusta.

Jos nyt oikein ymmärsin, niin kuuden ensimmäisen liuskan mukana on on myös kokonaan uusi tarina. Mukana on myös jonkinlainen tietokirjanen ekojen tainoiden tekemisestä. Kirjasessa on mukanana Galepin luonnoksia ym.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: seppo-setä - 15.10.2021 klo 14:13:29
Tämähän näyttää hyvältä ainakin piirroksellisesti:
 https://storyhouseegmont.fi/2021/10/15/ruoska-villin-lannen-veriooppera/ (https://storyhouseegmont.fi/2021/10/15/ruoska-villin-lannen-veriooppera/)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexKiller - 15.10.2021 klo 15:50:57
^Joo...Hinta 9.95€ 48 sivusta ei ihan huippudiili ostajan kannalta mutta taitaa siltikin olla parempi kuin jos mukana olisi varsin mitäänsanomaton uusinta ja hintaa viitosen enempi.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: vekka_of_savo - 15.10.2021 klo 18:52:00
Taitaapa jäädä tämä värisarja osaltani nyt tähän. Sen verran juosten pissittyjä tarinoita nämä ovat olleet enkä yhtäkään ole enää uudestaan lukenut. Tosin Fontilta olisi vielä vissiin tulossa seuraava? Ehkäpä sitä voisi vielä harkita, jos hinta ei ole noussut siinä vaiheessa jo älyttömyyksiin.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: OM - 15.10.2021 klo 21:46:38
Näyttipä hyvältä piirroksellisesti  tuo seppo-sedän laittama näyte tuosta Texistä. Kiitos näytteestä.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Miqz - 15.10.2021 klo 21:58:33
Kuuluuko tämä ”Ruoska” siihen vuoden 2021 Tex Willerin erikoisnumeroiden tilaukseen?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 18.10.2021 klo 11:46:41
^Joo...Hinta 9.95€ 48 sivusta ei ihan huippudiili ostajan kannalta mutta taitaa siltikin olla parempi kuin jos mukana olisi varsin mitäänsanomaton uusinta ja hintaa viitosen enempi.

Ei kymppi ole nykypäivänä mielestäni liikaa 48-sivuisesta sarjakuva-albumista, joka ei ole uusinta. Aika lailla linjassa on muiden uutuuksien kanssa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Kujis - 23.10.2021 klo 08:09:34
Adlibriksellä näytti hinta olevan 7,90 €. Mutta toisaalta, kun tähän lisää  postikulut, niin hinta nousee kalliimmaksi, kuin mitä esimerkiksi maitokaupoissa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Nokus - 23.10.2021 klo 16:24:38
Ruoska voisi olla hyvä mustavalkoisena.... Kun ei ole jätetään väliin kuten kaikki värilliset!
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 25.10.2021 klo 11:46:59
Jahas, taasko uusi Tex-sarja Italian ihmemaassa? Super-Tex!
https://shop.sergiobonelli.it/tex/2021/10/22/albo/oklahoma-1020927/
 
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 25.10.2021 klo 12:06:33
Huhhuh. No, tossa ei ole uusia tarinoita. Peruussarjan ulkopuoliset uusitaan, ja aloitetaan ekalla maxi-Texillä. Sivuja vaan 144, joten ei tossa ole edes yhtä kokonaista tarinaa. Onneksi sentään ei ole Villa joutunut tässäkin kansimaakariksi, vaan ainakin tähän osaan kannen on tehnyt Stefano Biglia.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Nokus - 27.10.2021 klo 19:07:41
Super - Texillä varmaan yritetään pelkästää rahastaa... Uusintapainos! 😂
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: tiikerijack - 28.10.2021 klo 17:58:02
Tuli hankittua Italiasta Mondadorin komea kovakantinen Tex Willer -kirja: Tex "e la nave perduta". Että osaa olla hieno! :-* kyseessä siis C. Villan piirtämä klassikkotarina "Kadonnut laiva", Suomen TW nrot 3-5/1990
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 30.10.2021 klo 17:33:35
Super - Texillä varmaan yritetään pelkästää rahastaa... Uusintapainos! 😂

Eiköhän julkaisemisessa aina ole kyse siitä, että se on taloudellisesti kannattavaa. Niin että eiköhän tuollekin ostajia löydy.
Itse en kuitenkaan lakkaa ihmettelemästä sitä, miten Italiassa Texin tarinoita uusitaan eri muodoissa yhä uudestaan ja uudestaan, miten niille aina riittää ostajia? Esim. nuo ihan ensimmäiset tarinat on 2000-luvulla julkaistu uudestaan ainakin kolmeen kertaan: ensin Tex kirjasto (jossa julkaistiin melkein kaikki siihen mennessä ilmestyneet normisarjan tarinat alusta alkaen), sitten Classic Tex, joka menee par'aikaa numerossa 122, ja nyt sitten nuo liuskat. Näiden lisäksi normisarjaa on aikojen kuluessa julkaistu muistaakseni kolmessa sarjassa, Tutto Tex, Tex tre stelle ja Nueva ristampa. Plus sitten vielä esim. Mondadorin julkaisut.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TOSA - 30.10.2021 klo 20:43:29
Kai tex on italiassa sama kuin aku ankka suomessa. Barks akussa, klassikossa, kirjastossa, joulutarinoissa, pokkareissa... rosa.... kaikki menee kaupaksi vaikka tarinat julkaistu ties monta kertaa kunhan julkaisumuoto ja kannet on uusia

Itse nykyään hyvin tarkasti pidän huolta että sama tarina löytyy hyllystä vain kertaalleen. Uuden tex kirjaston myötä hyllystä häipyy aina normi tex, maxi tex tai kronikka riippuen siitä missä muodossa tarina minulta hyllystä jo löytyy

Pieneltä osin myyntiin vaikuttaa varmaan myöa uudet lukijat joilla aikaisempia julkaisuja ei ole mutta luulisin että tuo on todella pieni prosentti
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexMex - 02.11.2021 klo 22:18:47
Morjes.
Uusi käyttäjä tässä juuri rekisteröityi sisälle. Oma kokoelma aika heikko, mutta kaikki maxi-texit, kirjastot, suuralbumit yms muut erikoisjulkaisut taitaa aika lailla olla luettuina. Perussarjan texit luettu jostain 2000 vuodesta eteenpäin. Haluaisin lukea myös nuo kaikki alkupään texit (sieltä ekoista liuskoista lähtien), mutta vanhoja texejä tässä vaiheessa aika hankala saada käsiin. (Ja siis kronikoita en ole lukenut vielä ollenkaan, eli kaikki perussarjan tarinat lukematta sinne vuoden 2000 paikkeille joitakin uusintoja lukuunottamatta).

Mutta kronikatkin vissiin lähtee liikkeelle oliko se nyt -71 vuodesta jolloin kai tuli ensimmäinen "nykymuotoinen" perustexi? Miten siis saisi luettua ne alkuvuosien liuskojen tarinat? Jos nyt oikein muistan niin vuodesta -51 vai -53 vuoteen -65?

Kiitos jo etukäteen jos joku vähän valistaisi 😁

Niin ja lisähuomio että nuo värilliset kirjastotkaan ei vissiin vastaa ihan alkuperäisiä liuskoja, koska Suomen julkaisujärjestys oli kai erilainen?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexMex - 02.11.2021 klo 22:21:45
Käytännössä siis jos nyt haluaisin lukea perussarjan texit ensimmäisestä liuskasta sinne 2000 vuoden numeroihin asti, mitä nyt kannattaisi yrittää hankkia käsiin?
Jos sitä joskus saisi koottua kattavan kokoelman vielä... 😅
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mr. Font - 03.11.2021 klo 00:21:20
Miten siis saisi luettua ne alkuvuosien liuskojen tarinat? Jos nyt oikein muistan niin vuodesta -51 vai -53 vuoteen -65?

Kiitos jo etukäteen jos joku vähän valistaisi 😁

Niin ja lisähuomio että nuo värilliset kirjastotkaan ei vissiin vastaa ihan alkuperäisiä liuskoja, koska Suomen julkaisujärjestys oli kai erilainen?

Jos kirjastoa olet lukenut uusimpaan osaan asti, niin olet lukenut liuskat jo ja paljon myös pokkarikamaa suomen 70- ja 80-luvun julkaisuista. Täältä löytyy käyttökelpoinen lista kohdasta Tilastot -> alkuperäinen ilmestymisjärjestys:

http://huvipuisto.net/tex/

Eli tuolta pystyt seuraamaan mitä olet kirjastosta jo lukenut. Sitten vaan eteenpäin joko peruspokkareiden/kronikan voimin, jos kirjastojen odottelu ei napostele.

Sinänsä herkullinen tilanne että sulla on ilmeisesti lukematta 80-luvun loppu ja ysäri kokonaan, jotka on meikäläisen mielestä sitä timanttisinta settiä koko sarjassa! Toki sieltäkin on nostettu parhaita paloja erikoisjulkaisuihin, mutta ei läheskään kaikkea mitkä kannattaa lukea. Eli niitä vuosikertoina vaikkapa sitten hankkimaan! :)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Secos-Bill - 03.11.2021 klo 00:33:50
Jos sinulla on kaikki värikirjastot, niin olet jo lukenut kaikki alkuperäiset Italian liuskalehdet numeroon 46 mennessä ( se Mefisto-tarina ). Suomessa julkaistut liuskat loppuvat värikirjaston osassa 14.
Ja kunhan tässä uusimmassa värikirjastossa alkava Letterin piirtämä tarina loppuu, niin värikirjasto kattaa myös 20 ensimmäistä kronikkaa ( numeroon 7/74 ).

Tuon jälkeen 70-luvulla normisarjaan ei ole laitettu liuskatarinoita paitsi Mefisto-tarina Painajainen, 9-10/77 ( kronikoissa 37-38 ).
Sen jälkeen liuskatarinoihin palataan vasta numerosta 1/84 ja ne jatkuvat tauotta aina numeroon 7/86 asti. Näitä ei ole vielä Kronikoissa, numero 67 ilmestyy ensi viikolla ja pääsee normisarjan numeroon 4/82.

90-luvulla oli sitten pelkästään uusia tarinoita, vaikka kaikki eivät olleet Italian perussarjasta, vaan sivusarjoista, mm suuralbumeista.

Kronikka 21 julkaistiin vuonna 2008, joten siitä eteneminen voi olla helpompaa kuin yrittää itse normisarjaa. Ja 70-luku olikin monen mielestä Texin parasta kautta. Ei toki kaikkien, kuten Mr Font tuossa todistaa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexMex - 03.11.2021 klo 01:37:59
Eli siis jos jatkaisin nyt kronikoilla numerosta 20 eteenpäin (vaikka sitten sinne 2000 luvulle asti kunnes ne joskus sinne yltävät), en missaisi mitään? Erilaisista julkaisusysteemeistä huolimatta?

Muistan jostain kai lukeneeni esim. semmosen jutun, että El Morisco esmes oli Suomessa nähty jo moneen kertaan ennenkuin julkaistiin tarina, jossa Tex tapasi Moriscon ensimmäisen kerran. En nyt muista onko tuo ensitapaaminen Moriscon kanssa ollut kirjasto-sarjassa, tosin kai sekin olisi pitänyt sitten olla jo jos ne kronologista järjestystä noudattaa...?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 03.11.2021 klo 09:21:19
Joo, Suomen pokkareissa tarinat olivat muutamaa jaksoa lukuun ottamatta aivan sekaisin. Tosiaan ensimmäinen El Morisco -stoorikin tuli vasta 80-luvulla, vaikka muita hänen seikkailujaan oli siihen mennessä nähty Suomessa jo liuta. Liuskoissakin oli sekamelskaa siellä loppupäässä.

Sulla on nyt hyvä tilanne, jos haluat lukea tarinat mutta et kerätä kaiken maailman julkaisuja. Sinuna tekisin juuri niin kuin Secos-Bill ehdotti eli keskittyisin Tex-kirjastoihin ja näihin vähän uudempiin kronikoihin. Kirjasto kyllä etenee hyvää vauhtia, joten jos malttia on, niin ei tarvitse niitä kronikoitakaan hankkia.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexMex - 03.11.2021 klo 11:35:01
Noh, haluaisin kerätä kyllä mutta ainakaan tällä haavaa ei ole oikeen mahdollista vielä 😅 mutta jos nyt alkuun ainakin kertaalleen saisi kaikki tarinat luettua. Ja kiitti vastauksista.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Secos-Bill - 03.11.2021 klo 11:35:36
Laitetaanpa muuten sellainen lisäys tähän, että kun Kronikoissa tarinat etenevät nyt aika tavalla alkuperäisen julkaisujärjestyksen mukaan, niin ne täsmäävät melko hyvin värikirjastoihin, jotka tulevat parin-kolmen vuoden kuluttua. Joten jos malttia ( ja 90-luvun numeroita ) riittää, niin ehkä nuo Kronikatkin voi jättää pois.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: OM - 03.11.2021 klo 13:27:29


Olen jäänyt jotenkin jälkeen näissä Tex Willer asioissa. Milloin muuten Suomessa voidaan odottaa ensimmäisiä värikirjaston Giovanni Ticcin tarinoita?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Secos-Bill - 03.11.2021 klo 14:04:43
^^ Tähän mennessä on ollut jo kaksi, osassa 50 oli kokonaan Apassien mailla. Numeroissa 55-56 oli Traaginen risti. Ensi keväänä tai kesänä alkanee Luvattu maa joko numerossa 63 tai 64.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mr. Font - 03.11.2021 klo 15:01:45
Yellow creek taisi olla jo ennen Apashien maita. Itsekin odottelen Luvattuja maita kovasti ensivuodelta!
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Secos-Bill - 03.11.2021 klo 15:53:35
Kyllä, Yellow Creek löytyy kokonaan osasta 43.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexMex - 03.11.2021 klo 19:33:26
Tuo Morisco juttu jäi nyt mietityttämään. Onko se eka Morisco-tarina siis julkaistu kirjasto-sarjassa jo? Kun ei muista 🤔. Siis se jossa Tex tapaa Moriscon ensi kertaa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Secos-Bill - 03.11.2021 klo 20:15:46
^^ Löytyy kokonaan osasta 37, Esmeraldan Salaisuus.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Kujis - 03.11.2021 klo 20:26:22
Ruoska, kuten sivumäärästä voi jo päätellä juostaan tarinallisesti läpi. Taide on kyllä todella miellyttävää. Tästä olisi helposti saanu kolme kertaa pidemmäksi, mutta kun ei. Pettynyt fiilis, mutta samalla ihasteleva fiilis.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexMex - 03.11.2021 klo 20:52:30
Nuita uusia värialbumeja tulee siis nykysin kaks vuoden toisen suuralbumin tilalta? Minusta ärsyttävä systeemi... olis mieluummin nuo lyhyet värialbumit yhdistettyinä isompiin suuralbumeihin niinku on ollu tähänki asti ainaki joitaki kertoja
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Pelkone - 07.11.2021 klo 14:56:23
Plarailin "Ruoska"-nimistä ohutta tex-liparetta K-kaupassa käydessä eikä oikein herättänyt innostusta, vaikka suuren sivukoon formaatin Texejä vielä ajattelinkin keräillä. Ymmärrän että 48:n sivun kokonaisuudella tavoitellaan ranskalaisen/belgialaisen sarjakuvan formaattia, mutta mieluummin näkisin näitä tarinoita vähintään kaksi samoissa kansissa. Kunnollisiin, komeisiin 224-sivuisiin suuralbumeihin verrattuna nekin ovat vähän vaisuja. Kaiketi tämä pyrkimys puskea texiä erilaisissa väriformaateissa perustuu jonkinlaiseen kysyntään vastaamiseen, mutta välillä ihmettelen että tykkääkö kukaan oikeasti näistä värijulkaisuista enemmän kuin perinteisistä.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TS2016 - 07.11.2021 klo 16:54:41
Olen kyllä sen verran eri linjoilla, että jos albumi on hyvä sen voi julkaista noinkin. 10e oli ihan kohdallaan, kun ostin sen kirjamessuilla - hyvä hinta/laatu -suhde. Piirros on todella kaunista ja vähän mystinen juoni, joka ei polkenut yhtään paikallaan. Itse aloin lämmetä useamman vuosikymmenen jälkeen Texin lukijaksi nimenomaan näiden enemmän valtavirtatyylisten värialbumien kautta, ehkä se oli nimenomaan se Serpierin Sankari ja Legenda. Nyt noita Willereitä on valikoidusti tullut hankittua jo hyllymetri
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexMex - 21.11.2021 klo 21:27:19
Kyllä olis mukava jos tulis semmonen aku ankka lataamo (tai mikä lie digiaku nykyään nimeltään) tyylinen sovellus tex willeristä. Eli pystys puhelimella tai tietokoneella lukemaan kaikkia julkastuja texejä kuukausimaksulla... Kunhan tässä haaveilen, olis helppo lukea kaikki missatut vanhatkin tarinat tai lukea uudelleen jonku tietyn tarinan...
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Nokus - 22.11.2021 klo 16:50:46
Kyllä olis mukava jos tulis semmonen aku ankka lataamo (tai mikä lie digiaku nykyään nimeltään) tyylinen sovellus tex willeristä. Eli pystys puhelimella tai tietokoneella lukemaan kaikkia julkastuja texejä kuukausimaksulla... Kunhan tässä haaveilen, olis helppo lukea kaikki missatut vanhatkin tarinat tai lukea uudelleen jonku tietyn tarinan...
Kyllähän texit alkaa nyt jo muistuttaa akuankkaa... Väri.. Digitaalisia julkaisuja ei itse käytännössä omista.. Kyllä lehti on lehti ja vanhojen lehtien ostaminen on mukavaa puuhaa...
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexMex - 22.11.2021 klo 17:12:16
Onhan se tietenki mukavampi lukea ihan oikeita lehtiä ja varmaan mukava kerätä niitä, mutta tuolla lailla saisi kaikkien ulottuville vanhemmatkin tarinat/lehdet. Niitä voi nykysin olla aika hankala löytää, puhumattakaan että saa maksaa ittensä kipeäksi jos vaikka nyt aloittaisi keräämään vuosikymmeniä ilmestynyttä lehteä.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Nokus - 22.11.2021 klo 20:31:47
Onhan se tietenki mukavampi lukea ihan oikeita lehtiä ja varmaan mukava kerätä niitä, mutta tuolla lailla saisi kaikkien ulottuville vanhemmatkin tarinat/lehdet. Niitä voi nykysin olla aika hankala löytää, puhumattakaan että saa maksaa ittensä kipeäksi jos vaikka nyt aloittaisi keräämään vuosikymmeniä ilmestynyttä lehteä.
Kaikki Tex Willerit väliltä 1971-2020 saisi vähän yli 1200 eguun huutonetissä... Ei ole paha hinta... Saisi kaikki kerralla... Voihan ne myydä sitten pois jos ei kiinnosta... No tossakin huudossa suosittelen noutoo. Elikäs ei kovin työlästä löytää texejä... Hintaahan sille tulee mutta harrastuksista joutuu maksaa. Yksi miinus tossa on. Jos alkupään texit on hyvässä kunnossa ei niitä uskalla lukee..
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexMex - 24.11.2021 klo 21:44:34
Ei se varmaan paha hinta ole työssä käyvälle aikuiselle mutta opiskelevalle teinille kyllä 😅
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Kujis - 25.11.2021 klo 05:37:13
Ei se varmaan paha hinta ole työssä käyvälle aikuiselle mutta opiskelevalle teinille kyllä 😅

Kyllä se kirpaisee työssä kävijääkin melkeinpä pahemmin. Laittaa nyt kuukauden nettotulot sarjakuvaan . Loppu kuukausi vedellä ja leivällä sekä jättää muut laskut maksamatta.  ;D
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 25.11.2021 klo 14:59:39
Onko pakko ostaa kaikkia kerralla (vaikka ehkä tuossa tapauksessa suht halvalla saisikin)? Pikku hiljaa kun ostelee divareista ja netistä, niin muutamassa vuodessa on jo kertynyt mukava kokoelma. Eikä tarvi kuukaudessa kuin korkeintaan kymppi pari laittaa. Ja eikös se ole paljon mukavampaakin pikku hiljaa keräillä kuin että ostaa kertalaakilla koko satsin?

Ja Texien osalta kirjastossa on jo julkaistu koko liuska-aika ja kronikoissa Suomen pokkareista koko 70-luku ja pitkälti -80-lukuakin, niin että jos haluaa vaan lukea eikä keräillä alkuperäisiä (varsin hintavia ja hankalammin löydettäviä), niin tarjontaa on yllin kyllin.

Ja mitä tulee tuohon ideaan että voisi lukea sarjakuvia puhelimesta tai muusta vempaimesta, niin minusta tuo kuulostaa (ja näyttää) kammottavalta. Ehdottomasti pitää olla käsissä pideltävä fyysinen, paperinen lehti, jossa on riittävästi kokoa.   
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 29.11.2021 klo 13:09:50
Kyllä olis mukava jos tulis semmonen aku ankka lataamo (tai mikä lie digiaku nykyään nimeltään) tyylinen sovellus tex willeristä.

Olisihan tuo nykyaikaa. Saattaisin minäkin vilkaasta, miltä näyttää, vaikka todellakin suosin printattua versiota.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexMex - 29.11.2021 klo 15:33:13
Totta kai ylivertanen normi lehti, mutta paremman puutteessa tuommonen olisi kova sana 😁
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: J.T.Chance - 14.12.2021 klo 16:02:39
Ensin tulevat Billin veljekset Texiin ja seuraavaksi villin lännen Tarzan, Zagor. Ehkä seuraavaksi Ukkostuuli?
Odotan Texin ja Zagorin kohtaamista humoristisella asenteella.

https://shop.sergiobonelli.it/tex/2021/11/05/albo/bandera-1020991/

Tässähän on kysymyksessä vaihteeksi uusi Tex-julkaisu, Tex Willer Speciale.


Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 17.12.2021 klo 22:11:56
Tässähän on kysymyksessä vaihteeksi uusi Tex-julkaisu, Tex Willer Speciale.

Itse asiassa ei ole. Kyllä tämä on jo kolmas osa tätä settiä. Tainnut ne kaksi ekaakin Nuoren Willerin specialea tulla näin joulun alla. Suomeksihan näitä ei ole saatu.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 17.12.2021 klo 23:44:09
Eihän noissa italian Tex Willer julkaisuformaateissa pysy perässä ollenkaan, kun tuntuu että koko ajan tulee jotain aivan uutta. Bonelli editoren sivuilta löytyy tällaisia erilaisia, siis 16 eri formaattia:

Tex (eli se normisarja, 12/vuosi)
Tex Tre stelle (uusinta normista)
Tutto Tex (toinen uusinta normista)
Tex Nuova Ristampa (kolmas uusinta normista)
Tex Classic (Texin seikkailut alusta lähtien (jälleen kerran!), alkanut vuonna 2017)
Speciale Tex (suuralbumit)
Tex Stella D’oro (Suuralbumien uusintasarja)
Maxi Tex
Tex Willer (Nuori Tex Willer)
Speciale Tex Willer (Nuoren Willerin seikkailuja???)
Tex Willer extra (Nuoren willerin seikkailuja, normi Nuori Tex Willerin kahden lehden uusintoja?)
Color Tex (Värialbumeita, alkanut 2011)
Tex Romanzi a Fumetti (värialbumeita, alkanut 2015)
Super Tex (Oliko nämä uusintoja Maxeista väreissä?)
Almanacco Del West (Tämä lienee lopetettu, viimeisin nro vuodelta 2015)
Ja sitten on ainakin ne liuskat, plus sitten Mondadorin ja Mercuryn julkaisut. Millä ihmeellä nämä kaikki menee koko ajan kaupaksi? Tuskin niitä muuten kioskeihin myytäväksi tungettaisiin.

Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 18.12.2021 klo 00:36:59
Millä ihmeellä nämä kaikki menee koko ajan kaupaksi?

Sen verran hyvin vielä uppoaa Italian markkinoille ja vanhemman matskun uusintapainatus maksaa varmaan saman verran per nide kuin uusienkin kappaleiden, että kannattaa tehdä vähän pienemmälläkin menekillä. Loppujen lopuksihan se kaikki on vain samaa paperia ja painoväriä. Kompletistikeräilijöitä löytyy varmaan saapasjalkamaastakin. Jollakinhan se on kompensoitava perussarjan levikin supistuminen 700000:sta alle 200000:een. Ei se laatu, vaan se määrä. Ennen oli paremmin.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Lurker - 18.12.2021 klo 17:37:25
-- Kompletistikeräilijöitä löytyy varmaan saapasjalkamaastakin. --

Vaatisi sellaisen keskikokoisen kirjastorakennuksen, varmaankin. Tai vähän isomman.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: J.T.Chance - 20.12.2021 klo 10:49:00
Vaatisi sellaisen keskikokoisen kirjastorakennuksen, varmaankin. Tai vähän isomman.

Kun tarkastelee Hannun luetteloimaa julkaisujen määrää, voi todellakin päätellä, että Texin kaikkien numeroiden kerääminen Italiassa vaatii suuret tulot ja tilavan asunnon. Vaikkakin fumettien hinnat ovat vain vähän yli puolet suomalaisten julkaisujen hintahaarukasta.

Janne taisi vuoden 2011 kirjassa paljastaa, että Texin levikki oli Suomessa tuolloin noin 25 000 kappaletta. Kun Italiassa perussarjan painos on enää tuo alle 200 000, niin voiko tästä tehdä hurjan päätelmän, että Tex on Suomessa jo suositumpi kuin Italiassa? Kun siis ottaa huomioon, että Italian väkiluku on Suomen väkilukuun nähden lähes kymmenkertainen. Olisiko kenelläkään tietoa nykyisestä Texin painosmäärästä?

Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 20.12.2021 klo 19:56:37
Olisiko kenelläkään tietoa nykyisestä Texin painosmäärästä?

Minä ainakaan en tiedä. Mutta jos arvata saa, niin ihmettelisin, jos on vielä 10 000 yläpuolella. Perustan arvaukseni Aku Ankan taskukirjojen masentavaan ja nopeaan levikin laskuun viimeisen kymmenen vuoden aikana.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: J.T.Chance - 21.12.2021 klo 13:18:58
Pelkäänpä pahoin, että olet oikeassa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: MikaKLA - 18.03.2022 klo 22:04:59
Laitan nyt tännekin, että minulla ei ole yhtään liskaa, vaikka muuten aika kattava Willer-kokoelma onkin. Ei vain jotenkin nappaa nuo liuskat. Jos joku myisi pahvilaatikollisen, niin voisin miettiä ostamista, mutta yksitellen en taida ostaa.