Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Lännensarjakuvat => Aiheen aloitti: mitait - 03.08.2010 klo 12:14:24

Otsikko: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: mitait - 03.08.2010 klo 12:14:24
Tervehdys!

Olen aikanani keräillyt Texiä vuodesta 1971 jonnekin 90-luvulle ja nyt viimeaikoina on herännyt taas kiinnostusta täydentää kokoelmaa. Nyt kuitenkin kun katselee valikoimaa, niin kaupassa on tätä nykyä perussarjan lisäksi ainakin maxi-texiä, kronikkaa, kirjastoa ja suuralbumia... siis mitä ihmettä nämä kaikki ovat? Onko mahdollisesti vielä jotain muitakin julkaisuja mihin en vielä törmännyt?

Koitin etsiä netistä jotain selkeää listaa eri julkaisuista ja niiden sisällöistä, mutta eipä sellaista tuntunut ainakaan helposti löytyvän. Teillä kun tietoa täällä löytyy niin kertokaapas nyt siis lyhyesti, mitä nuo kaikki uudet julkaisut oikein sisältävät ja onko niissä minkä verran mahdollisia päällekkäisyyksiä toistensa ja perussarjan kanssa?

- Tiedoista kiitollinen

Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 03.08.2010 klo 12:56:27
Kronikat ovat uusintajulkaisuja, jotka kokoavat kaksi aiemmin suomennettua numeroa yksiin kansiin, alkaen aina vuodesta 1971. Julkaisuja ei ole millään muotoa kaunisteltu, joten ne näyttävät vikoineen kaikkineen samalta kuin ensimmäisellä kerralla julkaistunakin. Tällä hetkellä ollaan vuodessa 1975.

Kirjastot ovat värillisiä, suurikokoisia julkaisuja, joissa julkaistaan kronologisesti kaikki tarinat, alkaen aivan ensimmäisestä koskaan tehdystä Tex-seikkailusta.

Suuralbumit ovat suurikokoisia julkaisuja, joiden sivuilla saatetaan esittää jo vakiosarjan sivuilla nähtyjä Tex-seikkailuja. Alkujaan ne on kuitenkin tuotettu juuri tällaisiksi suurikokoisiksi julkaisuiksi.

Maxi-Tex vastaa suuralbumia, mutta ne on alkujaan tarkoitettu pienempään sivukokoon ja niitä on myös vähemmän esitetty vakiosarjojen sivuilla.

Kovakantiset julkaisut ovat sitten aina yksittäistapauksia.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 03.08.2010 klo 13:46:48
Päällekkäisyyksiä siis löytyy jonkun verran. Perussarjan ns. liuska-ajan tarinat esitetään siinä toista kertaa. Kirjastossa tulee siis kolmas kierros. Suuralbumissa on puolisen tusinaa tarinaa, jotka ovat alkujaan olleet jo perussarjassa, mutta tämä uusiminen aina mainitaan kussakin julkaisussa, kunhan vaan tarkasti lukee.

Kronikat ovat siis uusintaa puhtaimmillaan.

Maxit ovat melko 'uusintavapaat' paria poikkeusta lukuun ottamatta. Isoin poikkeus tästä säännöstä on Oklahoma, joka aikoinaan oli perussarjassa kolmessa osassa ja hiukan saksittuna.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: mitait - 03.08.2010 klo 14:13:43
Päällekkäisyyksiä siis löytyy jonkun verran. Perussarjan ns. liuska-ajan tarinat esitetään siinä toista kertaa.

Jäiköhän tuosta jotain pois? Siis missä julkaisussa nuo ns. liuska-ajan tarinat esitetään nyt toista kertaa?

Olenko ymmärtänyt oikein, että noita liuska-ajan tarinoita olisi ollut mukana myös jossain uudemmissa perussarjan numeroissa? Jos niin kuinka kattavasti?

Näin nopeasti kuulostaisi siltä, että kokoelmaa kannattaa jatkaa perussarjan osalta + kirjastosta koota ainakin nuo ennen 1971 julkaistut tarinat ja maxi-texit sitten myös mahdollisesti. Kronikat taas tarjonnevat apua muutamien puuttuvien ja muuten huonokuntoisten alkuvuosien numeroiden osalta... vai onko niin, että kirjastoissa nämä alkuvuosien tarinat tulevat mahdollisesti pian tarjolle parempilaatuisina?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 03.08.2010 klo 14:37:27
Jäiköhän tuosta jotain pois? Siis missä julkaisussa nuo ns. liuska-ajan tarinat esitetään nyt toista kertaa?

Olet oikein ymmärtänyt. Vuonna 1998 alkoi perussarjassa toinen kierros Texin seikkailuja ihan alusta lähtien. Vieläkään ei olla päästy ihan siihen kohtaan, kun liuskat aikoinaan loppuivat. Selvyyden vuoksi sanottakoon, että perussarjassa ilmestyy 16 numeroa, kun taas emämaa Italiassa 12 numeroa. Neljään numeroon pitää kehitellä siis jotain muuta. Ja tämä 'muu' on joko liska-ajan uusintoja, aiemmin julkaisematta jääneitä tarinoita tai ns. almanacco-tarinat (joka on Italialainen erikoisjulkaisu, jossa julkaistaan kerran vuodessa laajojen artikkelien kera n. 100-110 sivuinen, uusi tarina).

Ehdottomasti kannattaa hommata kaikki suuralbumit ja maxit! Uusintoja niissä on aika vähän, ja ainakin tarinat tulevat paremmin oikeuksiinsa näissä formaateissa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Asko AA - 03.08.2010 klo 15:38:24
Kovakantiset julkaisut ovat sitten aina yksittäistapauksia.

Kovakantisista sen verran, että vaikka ne ovat yksittäisiä opuksia, niillä on sijansa myös Kronikka-jatkumossa:
Luurankoylänkö on jopa nimetty krediittisivulla Kronikaksi 20b. Sen seikkailut (numeroista 4-6/1974) jäivät välistä näköispainosten Kronikka-sarjasta.
Samoin käynee Mefiston pojan (4-7/1982) kanssa aikanaan.
Muistojen polulla on perussarjasta irrotettu värillinen juhlaseikkailu, jonka bonuksena oleva kuvitettu Tex-romaani oli Italiassa ko. numeron erillisinä kylkiäisenä.

Kronikka-jatkumosta irrotetaan seuraavaksi suuri suosikkiseikkailu Traaginen risti (2-4/1976), jonka julkaisemisesta kovissa kansissa päätettiin lopullisesti tänään.
Jouluksi pitäisi ehtiä.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 03.08.2010 klo 15:54:11
Kronikka-jatkumosta irrotetaan seuraavaksi suuri suosikkiseikkailu Traaginen risti (2-4/1976), jonka julkaisemisesta kovissa kansissa päätettiin lopullisesti tänään.

Hyvä, että täydensit, itse olin hieman laiska vaikka muistin kyllä Luurankoylängön siirtyneen Kronikoiden sivuilta omaksi julkaisukseen. Vaan saatiinpa ohessa lännenharrastajia taatusti miellyttävä uutinen, kun tuo klassikkotarina saa kovat kannet!
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 03.08.2010 klo 20:46:14
Kuulostaa hyvältä, joulu on siis taas tänä vuonna!
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mosabacka - 03.08.2010 klo 23:54:51
mitaitille vielä...

Alan texistit ovatkin jo naputelleet ahkerasti, mutta sotkeudunpa minäkin tähän.

Alkuperäisiä sarjoja on Italian päässä vain neljää erilaista:

1) Albo mensile = Italiassa kuukausittainen, Suomessa 16-numeroinen perussarja. Italian tapaan Suomessakin aloitettiin liuskoina (Liuskat siis 1953-1965, perussarjaa 1971 alkaen). Perussarjaksi kutsutussa on julkaistu 2000-luvun taitteesta lähtien perustarinoiden lisäksi myös liuska-ajan tarinoita klassikkoina, osa suuralbumien tarinoista pienennettyinä (-96--01, 8 tarinaa), yksi maxi-texin tarina (Oklahoma 1995) ja viime vuosina myös Almanacco-sarjaa. Huomionarvoista on se, että Suomi-sarja ei ole noudattanut kronologista eli italopään järjestystä.

2) Albo speciale = Italiassa kerran vuodessa ilmestyvä suuralbumi, Suomessa aluksi perussarjassa pienennettyinä, myöhemmin kaikki julkaistuna myös a4-muodossa. Sisältää vierailevia piirtäjiä, kaiken kaikkiaan loistava sarja. Ehdotonta keräilykamaa! Jotkut ovat jättäneet ostamatta suuralbumeista perussarjassa ilmestyneet 8 tarinaa, mutta kukin tyylillään.

3 Maxi = Italiassa kerran vuodessa ilmestyvä pönäkämpi lukupaketti, Suomessa sarjaa on täydennetty ennen julkaisemattomilla vanhoilla tarinoilla. Mahtavia tarinoita!

4 Almanacco = Italiassa kerran vuodessa ilmestyvä yhden normi-texin mittainen tarina, julkaisu sisältää myös artikkeleita (1994 vuodesta alkaen eli almanaccoja on ilmestynyt nyt Italiassa 14). Suomessa almanaccoa on julkaistu perussarjan sisällä.

Näihin neljään sarjaan perustuvat kaksi muutakin eli Suomessa ilmestyvät kronikka- ja kirjastosarja. Kronikoista on hyvät selvitykset aikaisemmissa viesteissä. Kirjastosarjaan vielä lisätäsmennyksiä. Italiassa haluttiin julkaista Albo mensileä eli perussarjaa värillisinä isoina kirjoina. Suomessa on ilmestynyt nyt neljäs numero, Italiassa mennään yli sadassa. Suomen perussarjassa sisältäen liuskat ei edetty alkuperäisessä järjestyksessä, vaan hypittiin runsaasti ja jätettiin väliin tarinoita. Kirjasto korjaa nämä virheet. Värillisyydestä on poikkeaviakin mielipiteitä. Todellisten fanaatikkojen keräilysarja.

Italian neljää sarjaa voi tarkastella sivulta Italian kustantamo (http://www.sergiobonellieditore.it/tex/archivio_arretrati/index.html) ja suomenkielisiä voi tsuumailla perunamaasta (http://www.perunamaa.net/sarjakuvat/index.php?info=/sarjakuvat/texwiller.php) (huomaa myös kansikuva-osiot). Ainoastaan Almanaccoja ei voi tarkastella perunamaasta (tein joskus listan almanaccoista, mutta se on jonkun tex-ketjun syövereissä), mutta muutoin saat hyvin selville kaiken haluamasi Tex Willer -tarinoiden päällekkäisyyksistä sekä kysymyksiin mitä, missä ja milloin.

PS: Sitten se, mitä haluaa, määrittää sarjojen ostamisen laajuuden. Suosittelen kuitenkin muiden tapaan perusarjan keräämisen lisäksi suuralbumeita ja maxeja. Makuasiaksi jää, jättääkö niistä joitakin päällekkäisyyden vuoksi ostamatta. Itse pidän kirjastosta ja kronikatkin on tullut ostettua, mutta keräilijä hankkii kaiken päällekkäisyyksistä piittaamatta.

PS2: Kiitokset AA:lle mieltä lämmittävästä tiedonannosta liittyen seuraavaan kovakantiseen.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: mitait - 04.08.2010 klo 13:21:49
Kiitoksia paljon tyhjentävistä vastauksista, homma tuli nyt mukavasti selväksi ja eilen tarttuikin jo paikallisesta marketista löytynyt maxi-tex mukaan iltalukemiseksi. :)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: mkivimaki - 04.08.2010 klo 13:47:42
Tässä vielä linkki sivustolle, josta näet kaikki ilmestyneet willerit:
http://www.perunamaa.net/sarjakuvat/
Tuolta valkkaat Eurooppalaisten alta Willerin....
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: *Mika* - 04.08.2010 klo 15:42:04
Olen aikanani keräillyt Texiä vuodesta 1971 jonnekin 90-luvulle ja nyt viimeaikoina on herännyt taas kiinnostusta täydentää kokoelmaa...

Aina voi aloittaa keräämisen uudella innolla  ;D

Itse keräsin Texiä pikkupojasta lähtien (noin vuodesta 1984) muistaakseni vuoteen 1997 saakka. Kerääminen oli jäissä vuoteen 2003 saakka. Tuolloin innostuin Texeistä uudelleen ja ostin Texit 1997-2003, ilmestyneet juhlakirjat ja kronikat ja tuolloin pari ensimmäistä jo ilmestynyttä Maxia, sekä puuttuvat texit vuosilta 1971-1973.

Yhtään ei kaduta toi comeback - päinvastoin  :P

Nyt onkin tullut kerättyä kaikki pokkarit, kovakantiset, maxit, juhlakirjat ja kirjasto - olikohan tossa kaikki  ??? Liuskat puuttuvat yhä, mutta kohtahan kaikki tarinat on uusittu!

Uutta Tex willeriä odottaa aina suurella innolla, kuului se sitten mihin sarjaan tahansa!
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 04.08.2010 klo 18:13:47
Kronikka-jatkumosta irrotetaan seuraavaksi suuri suosikkiseikkailu Traaginen risti (2-4/1976), jonka julkaisemisesta kovissa kansissa päätettiin lopullisesti tänään.
Jouluksi pitäisi ehtiä.

Aaltoja, juhuu! Tuleeko uusi käännös? Linnosen käännös aikoinaan oli legendaarinen lentokonesuojineen...
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: JyrkiV - 25.09.2010 klo 14:19:17
Tässä vielä linkki sivustolle, josta näet kaikki ilmestyneet willerit:
http://www.perunamaa.net/sarjakuvat/
Tuolta valkkaat Eurooppalaisten alta Willerin....

Tuolla on mainittu erikoisjulkaisijen kohdalle "Kuuma iltapäivä" vuonna 2007 ja epävirallisissa julkaisuissa samanniminen vuonna 2003.

Onko 2003 vuoden julkaisu sama, vaikko jokin muu tarina, vai onko tässä virhe?

Mitä ylipäätään tässä kohtaa tarkoittaa tuo epävirallinen julkaisu? Julkaisijana joku ihan muu taho vai?

-J
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: ernotam - 25.09.2010 klo 19:47:26
Tuolla on mainittu erikoisjulkaisijen kohdalle "Kuuma iltapäivä" vuonna 2007 ja epävirallisissa julkaisuissa samanniminen vuonna 2003.

Onko 2003 vuoden julkaisu sama, vaikko jokin muu tarina, vai onko tässä virhe?

Mitä ylipäätään tässä kohtaa tarkoittaa tuo epävirallinen julkaisu? Julkaisijana joku ihan muu taho vai?

Harrastelijoiden itse suomentama 'moniste/tulostus', jossa pelkkä kuuma iltapäivä-tarina.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: VilleM - 15.01.2011 klo 14:18:25
Italiassa alkaa tänä vuonna uusi virallinen Tex-sarja. Ekan tarinan tekijät ovat Boselli ja Brindisi. Sivuja n. 160 ja väreissä! Yksi julkaisu per vuosi, eka nro tulossa loppukesästä.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 15.01.2011 klo 21:01:30
Jaha, kuulostaa kiinnostavalta; oisko tuo lanseerattu kun värikirjasto tulee vääjäämättä tiensä päähän?  Onko tuosta enemmän tietoa?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mosabacka - 15.01.2011 klo 21:33:38
Oli mikä sarja tahansa, niin vieno toive olisi, että se julkaistaisiin myös Suomessa joko omana sarjanaan tai ympättynä nykyisiin julkaisumuotoihin. Vai mitä?  ;D
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 15.01.2011 klo 23:54:57
Ilman muuta Suomessa, mutta ennen ymppäämistä olisi mukava tietää vähän lisää. Cheyenne?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 16.01.2011 klo 00:49:18
Aika vaikea on ympätä pokkarisarjaan, kun pituus on 160 sivua eli 50 sivua enemmän kuin nykypokkareissa. Ja vielä kaiken lisäksi väreissä. Värillisyyshän ei sinällään ongelma ole, koska ne voi jättää pois. Toisaalta sen voisi julkaista pokkarisarjassa tuollaisenaan eräänlaisena ekstrana, jolloin pokkaritarjontaa ei tarvitsisi supistaa kuin kahdella numerolla vuodessa. Eli olisi 12 Italian perusnumeroa, almanacco ja tämä.

Mutta aika huonoon rakoon rakoon tämä tuli suomalaisittain, koska homma vaatisi hiukan innovatiivisuutta ja toimitustyötä meidänkin leveyspiireillä, ja siihenhän Egmont ei enää satsaa. Pahimmassa tapauksessa koko sarja jää vuosiksi julkaisematta ja sitten kymmenen vuoden kuluttua, kun on toivottavasti paremmat ajat, aletaan raukeasti miettiä, että mitähän näille voisi tehdä, miksei kukaan ole kertonut...
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: EetuT - 16.01.2011 klo 01:22:03
Kysymys kai on, innostuuko Egmont tässä yhteispohjoismaiseen painatukseen. Janne jo perustelikin miksi tätä tuskin yksin Suomessa ihan heti tullaan näkemään. Toisaalta jos kustantajalla on pöydällä valittavana kaksi vaihtoehtoa, joku uusi sarja tai uusi värillinen Tex julkaisu, niin voisi olettaa valinnan painottuvan Texiin.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: VilleM - 16.01.2011 klo 12:27:11
Jaha, kuulostaa kiinnostavalta; oisko tuo lanseerattu kun värikirjasto tulee vääjäämättä tiensä päähän?  Onko tuosta enemmän tietoa?

Epäilemättä ainakin värikirjaston suuri suosio on edesauttanut tämän julkaisupäätöksen tekemistä. Ilmeisesti suositulla Dylan Dogilla on jo vastaavanlainen värisarja ja sitten haluttiin Texillekin omansa.

Tarinan juonesta huhutaan, että siinä esiintyy koko perusnelikko ja juoneen sisältyy takauma Texin menneisyydestä.

Toisaalta sen voisi julkaista pokkarisarjassa tuollaisenaan eräänlaisena ekstrana, jolloin pokkaritarjontaa ei tarvitsisi supistaa kuin kahdella numerolla vuodessa. Eli olisi 12 Italian perusnumeroa, almanacco ja tämä.

Tämä kuulostaisi hyvältä. Ekstrapitkä seikkailu voisi olla vaikka vuoden huipentava viimeinen numero, joten se tulisi sopivasti juuri ennen joulua. Väreissä tahi ilman. Mutta saas ny nähä.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Victorio - 16.01.2011 klo 17:30:34
Vielä kysymys kirjastosta.

En kovin hyvin ole vielä perehtynyt tähän kirjasto sarjaan ja jotenkin käsitin että sarjassa julkaistaisiin liuska texejä ensimmäisestä numerosta alkaen. Kuitenkin kun selasin noita kirjasto julkaisuja, oliko niitä nyt 6 ilmestyny, niin nimet on jotain aivan muuta mitä en liuska tarinoista löytänyt. Esim ensimmäinen liuska jos oikein käsitin on Taistelu Erämaassa. Kirjasto sarja alkaa kuitenkin tarinalla salaperäinen toteemi? En -953 vuoden liuskoista tän nimistä tarinaa löytänyt!

Kiitän tulevista vastauksista :)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: El Reijo - 16.01.2011 klo 18:13:57
Vielä kysymys kirjastosta.

En kovin hyvin ole vielä perehtynyt tähän kirjasto sarjaan ja jotenkin käsitin että sarjassa julkaistaisiin liuska texejä ensimmäisestä numerosta alkaen. Kuitenkin kun selasin noita kirjasto julkaisuja, oliko niitä nyt 6 ilmestyny, niin nimet on jotain aivan muuta mitä en liuska tarinoista löytänyt. Esim ensimmäinen liuska jos oikein käsitin on Taistelu Erämaassa. Kirjasto sarja alkaa kuitenkin tarinalla salaperäinen toteemi? En -953 vuoden liuskoista tän nimistä tarinaa löytänyt!

Kiitän tulevista vastauksista :)

Kronologisessa järjestyksessä tulee ...suomennos lähempänä alkuperäistä eli eka numero, Taistelu erämaassa on italian Il totem misterioso
http://iltotem.altervista.org/Strisce/Strisce1.html
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 16.01.2011 klo 18:45:04

Tämä kuulostaisi hyvältä. Ekstrapitkä seikkailu voisi olla vaikka vuoden huipentava viimeinen numero, joten se tulisi sopivasti juuri ennen joulua. Väreissä tahi ilman. Mutta saas ny nähä.

Jep! Loistava idea! Ja mikä ettei väreissä! Tottakai väreissä, kele! Texin joulumanteli! Ja vain kestotilaajille  :o!
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 16.01.2011 klo 18:53:03
Kirjastoihin palatakseni kommentoin, että nuo käännökset ovat käsittääkseni täsmälleen samat kuin pokkareissa 1990-2000 -luvuilla. Silloin Renne ne teki. Voi olla, että joitakin virheitä on korjattu mutta ei suomennosta uudistettu ole.

Uudesta julkaisusta vielä, että minustakin vaikka joulunumerona tämä toimisi. Olisi mukava joululahja. Mutta jos pokkarisarjaan tämä ympätään, niin veikkaan, että mv-periaatteella edetään. Värithän maksavat. Olisi kuitenkin hyvä, että tehtäisiin kestävä linjaus saman tien eli päätettäisiin formaatti ja siinä pysyttäisiin, jotta ei osa tarinoista tule makseissa, osa perussarjassa ja loput värillisinä mini-suuralbumeina.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 16.01.2011 klo 19:03:48
Uudesta julkaisusta vielä, että minustakin vaikka joulunumerona tämä toimisi. Olisi mukava joululahja. Mutta jos pokkarisarjaan tämä ympätään, niin veikkaan, että mv-periaatteella edetään. Värithän maksavat. Olisi kuitenkin hyvä, että tehtäisiin kestävä linjaus saman tien eli päätettäisiin formaatti ja siinä pysyttäisiin, jotta ei osa tarinoista tule makseissa, osa perussarjassa ja loput värillisinä mini-suuralbumeina.
Värit maksaa ostaja/lukija. Ei kait siinä mitään ongelmaa ole, joulunumerolle eri hinta (enemmän sivuja ja väreissä) ja kestotilaukseen muutama euro/vuosi lisää. Suits me. 
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 16.01.2011 klo 22:06:08
Kyllä se minullekin sopii, ei siinä mitään.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mosabacka - 17.01.2011 klo 14:47:02
Jos mää oisin sää... idealla jos minä olisin Egmontilla töissä, niin saattaisin laskelmoida, että jos edellä mainitun värisarjan Suomiversion saisi joulukuussa numerona 16 tai 16b, niin kuinka paljon sillä saisi kestotilaajia lisää? Ainakin mustavalkoisena lisänumerolla sijoitus suhteessa uusiin kestotilaajiin voisi olla kannattavaa.

Minulle toki kelpaa värittömänä, värillisenä, kylkiäisenä tai ilman. Omaan hyllyyn se joka tapauksessa tulee hankittua.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 17.01.2011 klo 18:52:01
Minua kiinnostaisi tietää missä koossa opus julkaistaan Italiassa. Jos sivukoko on sama kuin pokkareissa, niin olisi yksi ongelma vähemmän tarinoiden ymppäämisessä Suomen pokkarisarjaan.

Sen verran sain selvitettyä, että ainakin ensimmäinen tarina sijoittuu ainakin osittain Texin menneisyyteen.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 17.01.2011 klo 20:48:16
Minä löysin Bonellin sivuilta (http://www.sergiobonellieditore.it/news/1frameset_news.html)
vain tämän maininnan:

L’estate, poi, con una storia che vedrà i pards rischiare più che mai la pelle nella lontana Spokane Falls, ci porterà una specialissima sopresa: una nuova serie annuale di albi inediti... a colori!

(Googgeli-käännös: "Tänä kesänä on tarina, joka näkee pards riskiä enemmän kuin koskaan ihon pois Spokane Falls, vie meidät aivan erityinen yllätys: uusi vuotuinen sarjan julkaisemattomia teoksia ... Väri")

Tiedä sitten onko jollain enemmän tietoa, jos kerran Jannellakaan ei oo; Cheyenne?                                                      


Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: VilleM - 17.01.2011 klo 21:47:40
Nope. Tuo Hannun lainaama pätkä taitaapi olla toistaiseksi ainoa julkisuuteen tihkutettu virallinen lausunto. Kesällä ollaan viisaampia. Mutta tokkopa värisarja suuralbumi-kokoa on.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 18.01.2011 klo 09:09:07
"Kesällä näemme tarinan, jossa ystävykset riskeeraavat nahkansa enemmän kuin koskaan kaukana Spokane Fallsissa" jos nyt meni yhtään oikein ilman sanakirjaa. Tästä voimme siis päätellä, että menneisyyteen sijoittuvassa tarinassa myös ainakin Carson on mukana.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Devlin - 06.02.2011 klo 16:01:09
Hei

Kokoelmassani on vanha Tex Willer vuodelta 71 joka on painettu ruotsin kielellä. Tarina on Nr. 10, nimi on "Döden i öknen" (kuva (http://www.huvipuisto.net/tex/images/7110.jpg)). Kyseinen Texi on suomessa painettu ja myyty (hinta 2:50 MK). Ostin vuosia sitten kouluikäisenä Porvoosta.

Olisiko kellään tietoa, että paljonko meillä on painettu texejä ruotsiksi? Entäpä mikä mahtaisi olla arvo euroissa?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Lurker - 06.02.2011 klo 17:09:02
Willer ilmestyi Ruotsissa 80-luvun puoliväliin saakka. Kvaakista löytyy. (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,6804.msg155740.html#msg155740)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Devlin - 06.02.2011 klo 17:22:25
Mitä tarkoitat? Kyseinen Texi on, kuten sanoin, painettu suomessa ("Tryckt i Finland 1971") ja myyty suomessa (2:50 MK, moms inräknad, I Finland).
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Lurker - 06.02.2011 klo 17:30:41
Mitä tarkoitat? Kyseinen Texi on, kuten sanoin, painettu suomessa ("Tryckt i Finland 1971") ja myyty suomessa (2:50 MK, moms inräknad, I Finland).

Ruotsalaisia lehtiä on painettu Suomessa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Anonyymi - 06.02.2011 klo 18:49:13
Ja aika paljonkin. Usein markkahinnat ovat olleet kansissa pienemmällä, koska noita on myyty Suomessakin.

Ruotsalaisten Tex Willerien hinnat:
http://www.seriesam.com/cgi-bin/guide?s=tex+willer
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 06.02.2011 klo 23:09:26
Tampereella painettiin tuohon aikaan kaikki suomalaiset, ruotsalaiset, tanskalaiset, norjalaiset, hollantilaiset, saksalaiset ja englantilaiset Texit. Toimituksen pääkallopaikka oli Tukholma, jossa tärkeimmät päätökset tehtiin. Suomessa kuitenkin tämä Nordic-Tex askarreltiin kasaan.

Svedu-versiota myytiin luonnollisesti myös Suomessa, koska täälläkin on sen kielistä lukijakuntaa. Muiden maiden painomääristä en tiedä mitään.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: VilleM - 04.04.2011 klo 22:51:22
Ensi viikolla julkaisevat sitten Italiassa Texin omaelämäkerran. Kyseessä on reilu 200 sivuinen järkäle, jossa Tex kertoo "omalla äänellään" vanhoja seikkailujaan. Civitelli on piirrellyt kuvia höysteeksi.

Idea kirjaan on tullut kuulemma Mondadorilta. Kirjan on oikeasti kirjoittanut Mauro Boselli, joka vaatimattomasti toteaa ottaneensa urakan hoitaakseen siitä syystä, että ei voinut kuvitella kenenkään muun siihen pystyvän. No, Bosellin kunniaksi on toki luettava se, että hän tuntee sarjan ja henkilön vivahteet varmasti paremmin kuin muut nykykynäilijät. Tarinat on laadittu mahdollisimman uskollisiksi Bonellin alkuperäisille seikkailuille.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 05.04.2011 klo 21:43:34
Pakkohankinta! Olisi varmaan suomalaisellakin versiolla kysyntää.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Lurker - 11.04.2011 klo 10:00:27
Jotenkin on alkanut väsyttää tämä Willereiden vyöry.

En enää osta normi-Texejä muuten kuin harkinnan perusteella. Julkaisuvälin voisi jo nyt siirtää kuukausittaiseksi. Liika on liikaa, siis minulle. Eivätkä mitkään hyllytilat enää edes riitä! ;-)

Kirjastokin on jäänyt. Kronikoista tuli hankittua parikymmentä ensimmäistä.

Jättialbumit ovat ehdottamasti ne tasokkaimmat Texit. Ne tulee aina hankittua. Ja kovakantiset.

Toisaalta, hyvä että voi huokailla sarjakuvien paljoutta eikä vähyyttä...
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Veli Loponen - 11.04.2011 klo 10:16:07
Mä taas oon jälleen harkinnut, että pitäiskö ruveta ostamaan normi-Texiä. Varmaan viimeistään syksyllä, kun edessä on työn puolesta paljon matkuskelua, rupean vähintäänkin divarista kalastelemaan sopivalta tuntuvia jaksoja Willerin seikkailuista. Aiemmin olen pitänyt etenkin Maxi-Texeistä juuri pitkillä matkoilla. Niissä kun on silleen suht sopivasti luettavaa yhdessä paketissa (samasta syystä olen tykännyt myös Egmontin Jonah Hex -läpysköistä).
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 03.07.2011 klo 11:21:01
Tässä olisi nyt  näytesivu uudesta texin erikoisjulkaisusta, joka ilmestyy elokuussa:
(http://www.sergiobonellieditore.it/il-giornale/2011/luglio-agosto/tex/coltex01_1_g.jpg)

Jotain outoa on värityksessä. Carson on kumman kalvakka.

Tämä toinen näytesivu näyttää paremmalta:
(http://www.sergiobonellieditore.it/il-giornale/2011/luglio-agosto/tex/coltex01_2_g.jpg)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: OM - 03.07.2011 klo 14:30:19

Heips,

Minustakin tuo näytesivun väritys ei ole paras mahdollinen. Myös Texin kasvojen
värityksessä on....jotain....kummaa. Ehkä liian vaalea.  Samoin oikeastaan jokaisen ruudun henkilöiden kasvot ovat liian vaaleita ja monotonisia. Tuo värittäjä/värittäjät jotka ovat väritys-työn kyseiseen suuralbumiin tehneet ovat jotenkin vaisuja värien käytössä. Lisäksi minusta muutenkin tuo värien käyttö ei ole jollakin tavalla hallittua. Ainoa joka toimii on nuo vuorten väritys. Mutta koska en itse käytä värejä, niin kommentoin vaan miten itse koin tuon näytesivun värimaailman. Olen puhunut.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 04.07.2011 klo 17:37:49
Poijat ei meikkaa... Sitä paitti, Tex ja Carsonhan ovat kalpeanaamoja.
No, tuo saattaa sitte lopullisessa versiossa olla hieman eri näköinen, hyvältä tuo kaikkiaan minusta kuitenkin jo nyt näytti.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 09.07.2011 klo 21:57:21
Olipa pientä fontti-kokoa Pulpin Tex Willerissä, olikohan toi edes koko 5 pistettä?

Muten ihan jees oli painojäki.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 10.07.2011 klo 01:28:58
Tässä olisi kansikuva uutukaisesta
(http://images.sergiobonellieditore.it/bonelli/tex/coltex01.jpg)
Ei edelleenkään vakuuta. Samanlainen väritys kuin taannoisessa Muistojen polulla -kannessa. SBE:n sivuilla oli näytekuva eräästä takautumajaksosta (Boselli ja takautumat, kuinka yllättävää...) ja siinä Texillä oli taas ne tiskihanskat käsissään. Ne ovat ärsyttäneet minua aina, mutta nyt näyttää siltä, että Sergio Bonellin mielestä ne kuuluvat jotenkin asiaan näissä takautumissa. Olisiko jotenkin hienon nostalgista tms.

Sarjan virallinen nimi näyttää nyt siis olevan Color Tex.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 10.07.2011 klo 09:56:53
Hieman jäänyt epäselväksi, että onko tämä Color-Tex ihan uutta Bonelli-kamaa vaiko taas vanhaa tavaraa väritettynä?

Noi "tiskihanskat" on kyllä muakin naurattaneet .....

Toi kansi on kyllä "haaleilla" väreillä tehty, ei  oikein kyllä nappaa.....
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 10.07.2011 klo 15:25:51
Ihan uutta kamaa ja kokonaan uusi formaatti. Ilmestyy kerran vuodessa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 12.08.2011 klo 21:01:18
Nyt on käsissäni tämä uusi "color Tex". Vielä en ole lukenut, mutta muutama kommentti näin etukäteen. Ensinnäkin koko on vanhaa tuttua Texiä. En siis näe mitään syytä sille, miksi tätä ei voisi julkaista Suomessa vaikkapa perussarjassa. Väreillä taikka ilman, minulle se on ihan se ja sama. Näin perussarjaa ei tarvitsisisi Suomessa laskeakaan kuin kahdella numerolla, sillä tämä ja alamanacco toisivat 12 peuspokkarin oheen tarvittavat kaksi numeroa. Aiemminhan on sanottu, että perussarja jatkossa koostuisi 12-13 numerosta.

Netin näytekuvien perusteella väritys oli hirveää. Totuus oli onneksi ihan toinen eli ihan kelvollista kamaa. Brindisistä totean vielä, että ei mies depyyttinsä Aavikon saalistajat tasolle missään nimessä pääse.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 17.11.2011 klo 14:54:42
Mikähän se tämä mahtaa olla? CD ja kirja? Esittely Bonellin sivuilla http://www.sergiobonellieditore.it/news/1frameset_news.html

Google-käännöksen mukaan mukana pitäisi olla jotain harvinaista Tex-tarinaa (vai onko ne niitä novelleja?)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 17.11.2011 klo 23:31:39
Jos oikein ymmärsin, niin se on cd, jossa on 12 tuossa jutussa esitetyn Romanin tekemää Tex-aiheista laulua. Lisäksi mukana on kaksi meillä Kuumassa iltapäivässä julkaistua Ticcin piirtämää Tex lyhäriä sekä tuo jutussa näytetty yksisivuinen, joka on kyseisen laulajan kirjoittama ja Ticcin piirtämä. Tuon julkaisun kannen on myös tehnyt Ticci.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Lurker - 30.09.2014 klo 12:02:47
Liuska-Texit alkoivat ilmestyä tällä päivämäärällä Italiassa vuonna -48.

30.9.1948 (https://twitter.com/librodeifatti/status/516867269973262336) - Esce il primo numero della serie a fumetti #Tex, ideata da Gian Luigi Bonelli e Aurelio Galleppini.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 23.07.2015 klo 15:55:25
Kyllä ne Italiassa jaksaa, tai tällä kertaa itse asiassa Sveitsissä...

http://texwillerblog.com/wordpress/?p=61321

Kyseessä on siis 32-sivuinen erikoisjulkaisu Rio Quemado, jota jaetaan parhaillaan lipun Luganon sarjisfestareille ostaneille, Jos joku menee, eikä oikein tiedä, mitä sillä epämukavalla Tex-lipareellaan tekisi, niin täältä löytyy halukas ostaja :-)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 23.07.2015 klo 19:42:39
Texin almanacco dell'westiä ei enää julkaista. Sen sijaan Tex Willer Magazinea, joka on ainakin aiemmin ollut pelkästään verkkojulkaisu, kehitetään. Siinä julkaistaan kerran vuodessa vastaavan pituisia, uusia Tex-tarinoita, kuin aikaisemmin alamanaccoissa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 25.10.2015 klo 22:01:10
Jättikirja Kapinan liekkejä Kanadassa on siis ilmestynyt, jos joltakin on mennyt ohi. Erinomainen lukunautinto. Harvemmin on tullut ahmittua yli 700 sivua sarjakuvaa yhtä intensiivisesti. Vaikka olen vähän jäävi sanomaan, mutta kyllä kaikki kolme tarinaa mainiosti puolsivat paikkaansa julkaisussa. Vimppa, suosikkini Victor de la Fuenten piirtämä, tarina oli todellinen vyörytys loppuun. Niin oli kovaa ja vauhdikasta menoa, että...

EDIT. Pakko vielä lisätä, että painojälki oli parasta A-luokkaa. Ei sillä, että alkuperäisissä pokkareissa olisi ollut erityisesti jotain vikaa, mutta kyllä nyt jotenkin tuntui ero samalta kuin vanhoissa kuvaputkitelkkareissa ja nykyisissa HD-tauluissa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 26.10.2015 klo 23:18:52
Sain Jättikirjan ja olen samaa mieltä kuin Janne, huikea kirja, painojälki priimaa jne....nyt vain pitää löytää aikaa lukea tämä mahtikirja jossain välissä, niin paljon on pinossa sarjakuvaa nyt.......

Loistava lahjaidea näin kun lahjasesonki  käsillä!

Ja ei muuta kuin ensi vuonna lisää, vai mitä Egmont  ;D
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: El Reijo - 29.10.2015 klo 23:14:49
Lueskelin tuossa Kapinan liekkejä Kanadassa tiiliskiveä ja ei tätä formaattia voi kyllä liikaa kehua...mahtava jättikoko, silti erittäin mukava lukea ja huippulaadukas teos kaikinpuolin. Tahtoo näitä lisää, paras julkaisuformaatti mitä on ollut  ;D
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexKiller - 07.11.2015 klo 06:31:31
Minä en yhdy noihin hehkutuksiin julkaisuformaatin erinomaisuudesta. Pehmeäkantinen tiiliskivi selällään lojuen ei ainankaan näille räpylöille ole kovin sopiva, ja se on ominaisin asento lukiessa.

Tärkein eli itse sisältö uusimmassa tiilessä on kuitenkin ensiluokkaista. Luettuna vasta "lain yläpuolella" joka oli todella erinomainen ja muut tarinatkin wanhasta muistista ovat ihan eliittiä, tehtävä great fallsissa ilman muuta top#3 tavaraa...Painojälkikin isojen kehujen väärti.

Jos ( ja toivottavasti) kun seuraava tiili julkaistaan , uhka rajan takaa tai salaliitto washingtonissa olisi kiva nähdä opuksessa...
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 07.11.2015 klo 14:39:41
Minä en yhdy noihin hehkutuksiin julkaisuformaatin erinomaisuudesta. Pehmeäkantinen tiiliskivi selällään lojuen ei ainankaan näille räpylöille ole kovin sopiva, ja se on ominaisin asento lukiessa.

Ymmärrän... Itsekin pidän parhaimpana noita vähän ohkaisempia kovakantisia, joissa on vain yksi tarina.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexKiller - 10.11.2015 klo 10:18:34
Ymmärrän... Itsekin pidän parhaimpana noita vähän ohkaisempia kovakantisia, joissa on vain yksi tarina.
Jeps..jos valita olisi saanut mieluummin samaan hintaan kanadan kapinalliset kovilla kansilla ilman "bonustarinoita". Mutta ei tässä suureen ääneen kannata valitella, onhan tuo tiiliskivi hemmetin kova setti valioluokan teksiä.. ;D
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 12.11.2015 klo 20:09:02
Kapinan liekkejä Kanalassa tiiliskiven päättävä ruutu tarjoaa aika mojovan repliikin Texin suusta: "Vanha huuhkain, älä marise. Pikku jännitys piristää. Ja olemmeko me muka joskus kuolleet?"
Hah haa!
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexKiller - 28.11.2015 klo 08:28:12
Kanadan kapinalliset tiiliskivestä luettu(täytyy taas kerran todeta on teksien aatelia). Eräs asia vaivaa, ja en omista originaaleja vuodelta 1979. Sivulla 300 big bear puhuu itsestään "mesikämmenenä". Olen luultavasti väärässä koska edellisestä lukukerrastakin kai ainankin 5 vuotta mutta on mielikuva "originaalissa" hän kutsui itseään mauriksi ??? ???

Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Secos-Bill - 28.11.2015 klo 10:16:19
^^ En nyt pääse tarkistamaan, mutta muistan tuon  kohdan, jossa Big Bear sanoo 'mauri on tehnyt tehtävänsä ja nyt mauri saa mennä ( tjsp ). Ihmettelin aikoinani kovasti, että kuka ihmeen Mauri ?
Sittemmin kävi ilmi, että se on lainaus Shakespearen Othellosta ( jonka nimihenkilö oli mauri ) - aika sivistynyttä Big Bearilta, jos vain alkuteoksessa oli noin :)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Lurker - 28.11.2015 klo 10:54:40
^^ En nyt pääse tarkistamaan, mutta muistan tuon  kohdan, jossa Big Bear sanoo 'mauri on tehnyt tehtävänsä ja nyt mauri saa mennä ( tjsp ). Ihmettelin aikoinani kovasti, että kuka ihmeen Mauri ?
Sittemmin kävi ilmi, että se on lainaus Shakespearen Othellosta ( jonka nimihenkilö oli mauri ) - aika sivistynyttä Big Bearilta, jos vain alkuteoksessa oli noin :)

Ei kai tuo nyt sentään Shakespearea ole? Yleinen sanonta, joka perustuu historiaan (maurien eli tummaihoisten marokkolaisten karkotukseen Espanjasta, kun olivat laittaneet ensin paikat hienoon kuntoon). Osoittaa silti sivistystä, totta kai.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Secos-Bill - 28.11.2015 klo 11:59:46
Othelloa en ole lukenut, eikä haku Project Gutenbergistäkään löytänyt moista kohtaa, mutta googlaus väittää muidenkin olettavan näin ( ja erään elokuvan nähneensä muistelisin, että Othello sai potkut ).

Mutta Wikipediassa on nimen Mauri kohdalla näin:
Mauri on tehnyt tehtävänsä, mauri saa mennä” on sanonta, joka yhteiseurooppalaista fraasiperintöä. Sanonta viittaa kiittämättömyyteen, jota auttaja saa osakseen autetulta. Lause on peräisin Friedrich von Schillerin näytelmästä Fiesco. Maurilla tarkoitetaan mauri Hassania, mutta sanontaa käytetään Mauri-nimisten miesten yhteydessä.

Mutta siis, suomennosta on sitten varmaan Texissä muutettu... ( ja nyt olemme kaikki taas hiukan sivistyneenpiä :) )
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Asko AA - 28.11.2015 klo 12:18:20
Mutta siis, suomennosta on sitten varmaan Texissä muutettu... ( ja nyt olemme kaikki taas hiukan sivistyneenpiä :) )

Otan opuksen latojana täyden vastuun muutetusta tekstistä.

Vanhassa suomennoksessa kyse on oikeasti Renne Nikupaavolan leikkisästä tavasta viljellä laajaa sivistystään. Alkuperäistekstissä kuitenkin asia sanotaan siinä sävyssä kuin vanhassa sääty-yhteiskunnassa puhuteltiin palvelijoita ("no niin, jos työt on tehty, Hulta saa mennä...")... Nokkelasta sovelluksesta huolimatta Rennen versio tuntui Big Bearin lausumaksi turhan kaukaa haetulta hienostelulta.

"Mesikämmen" on sitten minun oma päähänpistoni, nimisynonyymin alkusoinnun vuoksi. Vierastin suoraa "vanha piika" -käännöstä, koska yhdyssanana se tuo ihan muita mielteitä.

Hienoa kuitenkin, että asia nostettiin esille. Omakin yleissivistys kaipaa silloin tällöin kohennusta ja täsmennystä. Nyt kun Renneltäkään ei enää saa kiehtovia tietoiskuja puhelimitse tai kirjeitse. Hän rakasti tämänkaltaisia viitteitä ja vinjettejä.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: VesaK - 28.11.2015 klo 12:55:15
Tuskin on yllätys, mutta Mauri Kunnas on myös viljellyt tuota sanontaa Kotlant Jaartissa ja Nyrok sityssä.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 29.11.2015 klo 06:16:03
Yleinen sanonta, joka perustuu historiaan (maurien eli tummaihoisten marokkolaisten karkotukseen Espanjasta, kun olivat laittaneet ensin paikat hienoon kuntoon).

No höh, tuo jotenkin olisi sopinut hienosti siihen, että Tex muutenkin viljelee espanjaa.

Maurit tosiaan jättivät jälkensä mm. 700 lainasanan sanavarastona espanjaan.

Ja ettei tämä nyt ihan menisi sivuraiteille, asiaan liittyen muistutettakoon, että todelliset Texin ystävät toki tuntevat Moriskon merkityksen (https://fi.wikipedia.org/wiki/Morisko).
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Antti Peltola - 11.12.2015 klo 13:56:15
Lehtipisteeseen tulevat vuoden 2016 Tex-erikoisjulkaisut pystyy nyt myös tilaamaan (http://www.anpdm.com/newsletterweb/434A5F477047455C4A78414559/4442594776444A5A467241405F43).
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexKiller - 11.12.2015 klo 14:31:26
Lehtipisteeseen tulevat vuoden 2016 Tex-erikoisjulkaisut pystyy nyt myös tilaamaan (http://www.anpdm.com/newsletterweb/434A5F477047455C4A78414559/4442594776444A5A467241405F43).
Hinnan pitäisi olla 60€ luokkaa että kannattaisi ottaa riski. Riski on päätyvätkö tuotteet perille priimakuntoisina. Jo yhden uudelleenostaminen vetää homman miinukselle.

Sinänsä hyvä tarjous niille jotka ostavat teksit varsinkin lukemiseen eikä niin nihilistisen väliä keräilyn kannalta...

Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Secos-Bill - 11.12.2015 klo 15:51:31
Siis neljä ( 4 ) kronikkaa ?

Tähän mennessä niitä on julkaistu aina vain 3 kpl vuodessa. Onko kyseessä virhe vai loistava uutinen ? ( Kuusihan niitä kyllä olisi pitänyt julkaista, vuosikerta vuodessa - ja kohta 8 kpl... )
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: ekku - 11.12.2015 klo 16:11:24
Hieno uutinen ja puffaus ensivuodelle. Mutta yhtä totta on, että postinjakaja sen viimeistään pilaa. Valitettavasti. Ei uskalla tilata.
Ekku
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TOSA - 11.12.2015 klo 16:41:27
Hinnan pitäisi olla 60€ luokkaa että kannattaisi ottaa riski. Riski on päätyvätkö tuotteet perille priimakuntoisina. Jo yhden uudelleenostaminen vetää homman miinukselle.

Ainakin minä olen Egmontilta jokaisen postin runteleman sarjiksen tilalle saanut uuden pyytämällä. Korvaavat kirjekuoressa saapuessaan ovat olleet moitteettomassa kunnossa.

Sinänsä vaikea kuvitella että ilman kirjekuorta yksikään noista erikoisjulkaisuista selviäsi ehjänä perille joten pakataankohan nämä kirjekuoriin`muista lehdistä poikkeavasti? Pelkästään jo kaupan liukuhihnalla erikoisjulkaisuissa yleensä joku kulma taittuu vähän niin hirvittää ajatella missä kunnossa kulmat ovat ilman mitään suojausta

Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexKiller - 11.12.2015 klo 16:55:56

Sinänsä vaikea kuvitella että ilman kirjekuorta yksikään noista erikoisjulkaisuista selviäsi ehjänä perille joten pakataankohan nämä kirjekuoriin`muista lehdistä poikkeavasti? Pelkästään jo kaupan liukuhihnalla erikoisjulkaisuissa yleensä joku kulma taittuu vähän niin hirvittää ajatella missä kunnossa kulmat ovat ilman mitään suojausta


Totta. Pehmeäkantiset aku ankan normilehdet olivat usein aika pahassa hapessa perille saapuessaan ja koska kyllästytti jatkuvasti laittaa palautetta sanomalle niin lopetin tilauksen. Teksit ovat vieläkin herkempiä kolhuille...

Tuo liukuhihnahomma on fakta sen vuoksi nykyään haluan lehden heti sorkkaan kun kassa lukenut viivakoodin...

Toivottavasti erikoisjulkaisut pakataan hyvin niin säästyy reklamoinnin vaivaa kummassakin suunnassa...
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 11.12.2015 klo 18:08:06
Aivan mahtava juttu, ei enää tarvitse etsiä näitä kioskeista ja kaupoista, varsinkin Kronikoiden kanssa on ollut ongelma löytymisessä.

Tilaus heti vetämään!
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Miqz - 14.12.2015 klo 10:57:30
Kapinan liekkejä Kanadassa arvosteltu etusivulla:

http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=2286
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Antti Peltola - 16.12.2015 klo 20:14:37
Egmont on kuunnellut palautetta ja lähetettävät erikoisjulkaisut pakataan pahvikuoriin (http://blogi.egmontkustannus.fi/2015/12/16/tuhdimpaakin-texia-nyt-kotiin-kannettuna/).
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Miqz - 16.12.2015 klo 21:32:02
Egmont on kuunnellut palautetta ja lähetettävät erikoisjulkaisut pakataan pahvikuoriin (http://blogi.egmontkustannus.fi/2015/12/16/tuhdimpaakin-texia-nyt-kotiin-kannettuna/).

Kokonaista 0,76€ tulee etua nykyhinnoilla. Eikös tilaamalla hinnan pitäisi olla huomattavasti halvempi?

Edit: R-kioskin pokkaripassilla saa joka 6:n pokkarin veloituksetta. En oikein tiedä onko tuossa mitään järkeä.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 16.12.2015 klo 22:25:28
Egmont on kuunnellut palautetta ja lähetettävät erikoisjulkaisut pakataan pahvikuoriin (http://blogi.egmontkustannus.fi/2015/12/16/tuhdimpaakin-texia-nyt-kotiin-kannettuna/).

Hyvä uutinen!
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Antti Peltola - 13.01.2016 klo 21:11:36
Ennakkotietoja.

Lainaus
Bonelli Gianluigi – Galleppini Aurelio: Tex Willer Kirjasto 33 – Verta hiekalla
Kirotun ratsupiiskan jokaista omistajaa odottaa äkillinen kuolema, mutta piiskan kädensijaan on piilotettu tarumaisen aarteen kartta. Texin ja Kit Carsonin on ratkaistava kriisi, joka seuraa kun cheyennepäällikkö Keltaisen käden poika tapetaan. 304 s. Ilmestyy maaliskuussa. Hinta 25,95.

Maxi-Tex 31 – Lakia ja oikeutta
Maxi-Tex sisältää vaihteeksi kaksi pitkää tarinaa, jotka kertovat siitä, kuinka Villin Lännen laki ei aina tee oikeutta niille, jotka sen eteen joutuvat. 304 s. Ilmestyy huhtikuussa. Hinta 10,95.

Paolo Eleuteri Serpieri: Tex Willer suuralbumi 33 – Sankari ja legenda
Vuosi 1913, New York. Hoitokodissa vanha villin lännen veteraani kertoo nuorelle toimittajalle vuosikymmenten takaisesta ystävästään, jonka nimi oli Tex. Vanhuksen nimi on Carson... 104 s. Ilmestyy toukokuussa. Hinta 13,95.

Bonelli Gianluigi – Galleppini Aurelio: Tex Willer Kirjasto 34 – Synkkiä enteitä
Ilmestyy kesäkuussa. Hinta 25,95.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: exi_bel - 17.01.2016 klo 11:34:29
Minulla on Tex Kroniikat 1-26 ja Texit nrot 8/75–16/99 ja aikaisemmin olin sitä mieltä että Texin kuuluu olla mustavalkoinen. Mutta sitten ostin divarista ( halvalla kun sain ) lempi piirtäjäni Civitellin värillisen ”Muistojen polulla” ja kirja oli positiivinen ylläri. Tietty hankin sitten myöhemmin toisen lempi piirtäjäni Ticcin väripainoksen ” Kadonnut pueblo ” vaikka minulla oli alkuperäinen.

Kun sitten alkoi ilmestyä Tex kirjasto, Tex tarinat loogisessa järjestyksessä väreissä, ostin ensimmäisen vähän skeptisenä, mutta jällen yllätyin positiivisesti. Olen tykännyt tarinoista tosi paljon ja torstaina 14.1 minulle tuli jo Tex kirjasto nro 32 ”Kuolema sirkuksessa” ( BananaPressistä voi kestotilata erikoisjulkaisuja, tulevat kotiin sitämukaa kun ilmestyvät, hinta n. 29€ )

Lauantaina Makedoniassa käytyäni kuulin että normi Texejäkin on tässä 2000-luvulla ilmestynyt väreissä. Voisiko joku ystävällisesti luetella ne numerot jotka on julkaistu väreissä? Ja mielellään myös kertoa piirtäjät.

Kiitos.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 17.01.2016 klo 12:52:24
Suomen normisarjassa ilmestyi 2014 nrot 3, 4 ja 5 värillisinä; elikkäs nämä oli niitä Italian Color Tex sarjan lehtiä. Aiemmin tuon sarjan lehdet on Suomessa julkaistu mustavalkoisina. Noissa kolmessa numerossa oli viisi seikkailua:
Väärä mies (Faraci - Casertano)
Petojen pesä (Ruju - Scascitelli)
Konnajoukon viimeinen (Manfredi - Biglia)
Henkien laakso (Boselli - Genzianella)
Delta Queen (Boselli - Civitelli)

Italiassa normisarjassa värillisinä on julkaistu jokainen tasasatanumero. Minusta mukava olisi saada se nro 600 eli Pohjoisen susipaholaiset (Suomessa nro 3/2011) Suomessakin värillisenä.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Miqz - 17.01.2016 klo 15:52:55
Minulla on Tex Kroniikat 1-26 ja Texit nrot 8/75–16/99 ja aikaisemmin olin sitä mieltä että Texin kuuluu olla mustavalkoinen. Mutta sitten ostin divarista ( halvalla kun sain ) lempi piirtäjäni Civitellin värillisen ”Muistojen polulla” ja kirja oli positiivinen ylläri. Tietty hankin sitten myöhemmin toisen lempi piirtäjäni Ticcin väripainoksen ” Kadonnut pueblo ” vaikka minulla oli alkuperäinen.

Kun sitten alkoi ilmestyä Tex kirjasto, Tex tarinat loogisessa järjestyksessä väreissä, ostin ensimmäisen vähän skeptisenä, mutta jällen yllätyin positiivisesti. Olen tykännyt tarinoista tosi paljon ja torstaina 14.1 minulle tuli jo Tex kirjasto nro 32 ”Kuolema sirkuksessa” ( BananaPressistä voi kestotilata erikoisjulkaisuja, tulevat kotiin sitämukaa kun ilmestyvät, hinta n. 29€ )

Lauantaina Makedoniassa käytyäni kuulin että normi Texejäkin on tässä 2000-luvulla ilmestynyt väreissä. Voisiko joku ystävällisesti luetella ne numerot jotka on julkaistu väreissä? Ja mielellään myös kertoa piirtäjät.

Kiitos.

Kubertin suuralbumi Yksinäinen kostaja oli kovakantinen ja väreissä.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: ekku - 17.01.2016 klo 17:12:59
Minulla on Tex Kroniikat 1-26 ja Texit nrot 8/75–16/99 ja aikaisemmin olin sitä mieltä että Texin kuuluu olla mustavalkoinen. Mutta sitten ostin divarista ( halvalla kun sain ) lempi piirtäjäni Civitellin värillisen ”Muistojen polulla” ja kirja oli positiivinen ylläri. Tietty hankin sitten myöhemmin toisen lempi piirtäjäni Ticcin väripainoksen ” Kadonnut pueblo ” vaikka minulla oli alkuperäinen.

Kun sitten alkoi ilmestyä Tex kirjasto, Tex tarinat loogisessa järjestyksessä väreissä, ostin ensimmäisen vähän skeptisenä, mutta jällen yllätyin positiivisesti. Olen tykännyt tarinoista tosi paljon ja torstaina 14.1 minulle tuli jo Tex kirjasto nro 32 ”Kuolema sirkuksessa” ( BananaPressistä voi kestotilata erikoisjulkaisuja, tulevat kotiin sitämukaa kun ilmestyvät, hinta n. 29€ )

Onko kokemuksia kirjastojen postitiksista? Eli tulevatko ehjinä perille?

T:Ekku

Lauantaina Makedoniassa käytyäni kuulin että normi Texejäkin on tässä 2000-luvulla ilmestynyt väreissä. Voisiko joku ystävällisesti luetella ne numerot jotka on julkaistu väreissä? Ja mielellään myös kertoa piirtäjät.

Kiitos.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: El Reijo - 17.01.2016 klo 17:38:33
Suomen normisarjassa ilmestyi 2014 nrot 3, 4 ja 5 värillisinä;

Hannu on vielä vanhassa vuodessa  >:D...kyse siis viime vuoden 2015 mainituista numeroista jotka ovat siis ensimmäiset normisarjassa julkaistut värilliset meillä...
ja kuten jo mainittiin Kubertin kovakantinen suuralbumi unohtamatta sitä tilaajalahja novellia Civitellin Kaksintaistelu, joka löytyy mm. Kuuma Iltapäivä kirjasesta parin muun värillisen lyhärin kera...
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 17.01.2016 klo 18:15:42
Kiitos Reijo, näinhän se taitaa olla. Ja tuo kirottu tilaajalahja! Sen saivat vain uudet tilaajat, kestotilaajien olisi pitänyt älytä erikseen sitä anoa!
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: ekku - 17.01.2016 klo 19:30:39
Kiitos Reijo, näinhän se taitaa olla. Ja tuo kirottu tilaajalahja! Sen saivat vain uudet tilaajat, kestotilaajien olisi pitänyt älytä erikseen sitä anoa!
Täh. Mikä lahja? Voiko kestotillaaja saada ruinaamalla jonkun lahjan? Entä tuleeko kelle noita willerkirjastoja postitettuna kotiin Bananapressiltä? Tulevatko ehjinä vai teurastaako posti?

Ekku
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: exi_bel - 17.01.2016 klo 20:32:59
Ainakin 3 Tex kirjastoo tullut BananaPressiltä kotiin. On pakattu kunnolla pahviin, mut mahtuu silti postiluukusta, eli ei tarvii hakee mistään Siwasta tai pakettiautomaatista. Kirjat moitteettomassa kunnossa.

Joo, mullekkin aikanaan tuli toi tilaajalahja, Civitellin väriläpyskä. Mutta olihan hankalan kokonen pitää tallessa. Multa se itseasiassa meni hukkaan ja on hienoo et se on mukana tossa " Kuumassa iltapäivässä ".

Mulla on myös toi kovakantinen Kubert, ei kuulu mun suosikkeihin. Ehkä sen takia unohtu mainita.

P.S Täällähän tulee nopeesti vastauksia. Kiitos Hannulle noista tiedoista.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: ekku - 17.01.2016 klo 20:37:16
Suurkiitos vastauksesta.

Ekku
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexKiller - 18.01.2016 klo 09:03:41
Ennakkotietoja.

Maxi-Tex 31 – Lakia ja oikeutta
Maxi-Tex sisältää vaihteeksi kaksi pitkää tarinaa, jotka kertovat siitä, kuinka Villin Lännen laki ei aina tee oikeutta niille, jotka sen eteen joutuvat. 304 s. Ilmestyy huhtikuussa. Hinta 10,95.Tämä on erittäin hyvä uutinen, kohta 2 vuotta kun viimeksi lukenut uutta materiaalia maksista. (Viime vuoden etuvartio odottaa yhä ostamistaan, taide liian liian karua.Vaikka tarina tärkeämpi kuvitus, pitäisi olla sen verran kelvollista ettei häiritse...Mutta ehkäpä jonain päivänä libriksestä jos ei muuta haalimista löydy tarpeeksi...)

Onkohan tuo suuralbumi värillinen?Aika suolaiselta kuulostaa hinta jos kyse mustavalkoisesta teoksesta...

 ;)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 18.01.2016 klo 09:32:57
Samanhintainenhan (13.95€) se on kuin viisi edellistä suuralbumia.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexKiller - 18.01.2016 klo 10:20:24
Samanhintainenhan (13.95€) se on kuin viisi edellistä suuralbumia.
on,mutta jos tuo104s pitää kutinsa hinta sivua kohden on ihan eri luokkaa kuin aiemmissa suuralbumeissa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 18.01.2016 klo 11:27:53
Olet oikeassa. Kyse lienee tästä, ja olisiko tuo sitten väreissä: http://www.sergiobonelli.it/scheda/38171/Realta-e-leggenda.html
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Asko AA - 18.01.2016 klo 11:36:21
Tällaisen kannen juuri laitoin firman ennakkomainontaa varten.

Noin satasivuinen suuralbumi pitää siis sisällään kaksi uuden Tex Romanzi a Fumetti -sarjan ensimmäistä värialbumia.

Paolo Eleuteri Serpieri: Sankari ja legenda
Mauro Boselli – Mario Alberti: Fronteran vanki

Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: VesaK - 18.01.2016 klo 14:51:34
Serpieri? Soivatko tarinassa nahkaruoskat?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Curtvile - 18.01.2016 klo 14:56:56
Serpieri? Soivatko tarinassa nahkaruoskat?

EI sillä tapaa kun ajattelet käsitelty mm täällä (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,6804.msg454440.html#msg454440)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: tmielone - 18.01.2016 klo 15:00:44
Mauro Boselli – Paolo Eleuteri Serpieri: Sankari ja legenda

Mitä ihmettä! Joutuukohan sitä investoimaan pitkästä aikaa Tex Willeriin, ihan vain taiteen vuoksi.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Antti Peltola - 15.12.2016 klo 00:15:24
Ennakkotietoja.

Lainaus
Pasquale Ruju - Ugolino Cossu: Maxi-Tex 33: Taistelujen silta (https://www.adlibris.com/fi/kirja/taistelujen-silta-9789523340282) (Il ponte della battaglia (http://shop.sergiobonelli.it/albo/tex/41172/maxi-tex-n-20.html))
Blackbull Bridge toimi traagisen taistelun näyttämönä jo Yhdysvaltain sisällissodassa. Nyt taistelua käydään maanomistuksesta. Tex Willer ja Kit Carson sattuvat paikalle ja asettuvat oikeuden puolelle. Alkuperäisteos Maxi Tex 20 Il ponte della battaglia on ilmestynyt Italiassa syksyllä 2016. 288 sivua. Tulossa maaliskuussa 2017.

Mauro Boselli - Angelo Stano / Gianfranco Manfredi - Giulio De Vita: Tex Willer -suuralbumi 35 (Painted Desert (http://shop.sergiobonelli.it/scheda/tex/39638/Painted-desert.html) / Sfida nel Montana (http://shop.sergiobonelli.it/albo/sezione-privata/41095/sfida-nel-montana.html))
Suuralbumi 35 kokoaa yhteen kaksi vuonna 2016 ilmestynyttä uutta, värillistä Tex-seikkailua: Romanzi a Fumetti 3 Painted Desert ja 4 Sfida nel Montana. 96 sivua. Tulossa toukokuussa 2017.

Tex Willer -kirjasto 37: Esmeraldan salaisuus (https://www.adlibris.com/fi/kirja/esmeraldan-salaisuus-9789523340237)
Texin seikkailu Alaskassa päättyy, mutta uudet haasteet odottavat niin kuningatar Esmeraldan temppelissä kuin myöhemmin Fort Apachessa. Kirjassa Tex tapaa ensimmäisen kerran El Moriscon, okkulttisten tieteiden ja muinaisen magian asiantuntijan. 304 sivua. Tulossa tammikuussa 2017.

Tex Willer -kirjasto 38: Mefiston kapina (https://www.adlibris.com/fi/kirja/mefiston-kapina-9789523340244)
304 sivua. Tulossa maaliskuussa 2017.

Tex Willer -kirjasto 39: Buffalo Bill (https://www.adlibris.com/fi/kirja/buffalo-bill-9789523340251)
304 sivua. Tulossa kesäkuussa 2017.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 15.12.2016 klo 08:06:04
Ihan hyvä Tex-kevät-kesä, hyvä niin.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mr. Font - 15.12.2016 klo 18:13:37
Hyvältä näyttää, itse ainakin odotan vuodesta 2017 erittäin kovaa Willer vuotta. Muutama perustelu:

1) Perussarja. Uskaltaa toivoa aikamoista tasonnostoa tähän vuoteen. Monta, ennakkoon jo erittäin kiinnostavasta aiheesta tehtyä tarinaa tulossa ja vieläpä Tex-tallin parhaiden piirtäjien loihtimina. Civitelli, Piccinelli, Mastantuono.

2) Suuralbumit. Onnistuivat tänävuonna ja samaa lupa odottaa myös tulevana. Sekä värialbumi, että mustavalkoinen syksymmällä ovat todella mielenkiintoisia julkaisuja aivan varmasti. Kannattaa katsoa muutama maistiaiskuva Andreuccilta.

3) TW kirjasto. On Moriscoa, Mefistoa ja Proteusta. Erittäin hyvä kattaus myös sillä rintamalla.

Toivottavasti saadaan vielä joku erikoisjulkaisu kirsikaksi kakun päälle!
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: PeisosKronnonen - 16.12.2016 klo 12:07:59
Civitelli, Piccinelli, Mastantuono.

Pakko kysyä: kuka ei kuulu joukkoon? Vihje: noista kolmesta kaksi piirtää todella upeasti ja viimeistellysti, yksi piirtää moottorisahalla.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 07.05.2017 klo 15:33:18
Taas Italiassa tulee uusi Tex-sarja: Cartonato semestrale. Ilmeisesti kyseessä on siis puolivuosittainen, kovakantinen sarja. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin kuhunkin numeroon tulee kaksi uutta, 46 sivuista tarinaa. Ensimmäinen osa julkaistaan Italiassa syyskuussa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Antti Peltola - 13.05.2017 klo 02:23:12
Ennakkotietoja.

Lainaus
Maxi-Tex 34: Mefiston varjo (https://www.adlibris.com/fi/kirja/maxi-tex---mefiston-varjo-9789523340299)
Mahtava velho Mefisto on poikansa Yaman kanssa taas punomassa juoniaan Texin päänmenoksi. Yama saa isältään uuden tehtävän: hänen on määrä ottaa Tex kumppaneineen elävänä kiinni ja toimittaa atsteekkien maahan surmattavaksi. Muhkea 400-sivuinen toiveuusinta Tex Willer -lehdistä 11-14/1983. 400 sivua. Tulossa syyskuussa 2017.

Mauro Boselli - Stefano Andreucci: Tex Willer -suuralbumi 36 (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer-suuralbumi-36-9789523340121) (Il magnifico fuorilegge (http://www.sergiobonelli.it/tex/2017/04/28/albo/il-magnifico-fuorilegge-1001017/))
Alkupäräisteos Tex Albo Speciale 32 ilmestyy Italiassa kesällä 2017, ja se julkaistaan tuoreeltaan Suomessa syksyllä. 240 sivua. Tulossa lokakuussa 2017.

Mestari kylvää kuolemaa (https://www.adlibris.com/fi/kirja/mestari-kylvaa-kuolemaa-9789523340442)
Tex Willerin 4. jättikirjan tarinat Shanghai Ladyn tragedia ja Mestarin paluu kertovat konnahirmun murhaterrorista San Franciscossa ja New Orleansissa. Salaliitto Custeria vastaan vie viimeisiin suuriin intiaanikahakoihin. Seikkailut on julkaistu Tex Willer -numeroissa 1-2/1989, 11-13/1997 ja 2-4/2002. 784 sivua. Tulossa lokakuussa 2017.

Tex Willer -kirjasto 40: Katkaistu keihäs (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer---katkaistu-keihas-9789523340268)
Arvoitukselliseen taikakeihääseen liittyvän mysteerin selvittyä Texin seikkailut vievät meidät ensimmäistä Tex-tarinaa edeltäviin vuosiin, jolloin sankari sai lainsuojattoman leiman. Texin menneisyydestä paljastuu perheen surma, työskentely rodeossa ja päätyminen etsintäkuulutetuksi. Alkuperäisteos Tex - Collezione storica a colori 40 La lancia spezzata. 304 sivua. Tulossa elokuussa 2017.

Tex Willer -kirjasto 41: Proteus! (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer---proteus-9789523340275)
Tex kohtaa yhden historiansa pahimmista vastustajista. Proteus on nerokas ryöväri, rationaalinen juonenpunoja ja mestari keksimään ovelia metkuja, joilla hän onnistuu petkuttamaan valppaimpiakin vastustajiaan - jopa Tex huomaa epäilevänsä voittonsa varmuutta. Alkuperäisteos Tex - Collezione storica a colori 41 Proteus! 304 sivua. Tulossa lokakuussa 2017.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 13.05.2017 klo 09:00:15
Hieno homma! On jotain mitä odottaa syksyltä.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: trendkiller - 18.09.2017 klo 22:19:58
Seuraavaan tiiliskiveen voisi koota kaikki Proteus-seikkailut, vaikka ensimmäinen onkin tulossa kirjasto-sarjassa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Antti Peltola - 18.11.2017 klo 14:10:02
Ennakkotietoja. Värikirjastojen kappalehinta nousee ilmeisesti 4-5 euroa.

Lainaus
Mauro Boselli - Pasquale Del Vecchio: Maxi-Tex 35 (https://www.adlibris.com/fi/kirja/maxi-tex-35-9789523340824) (Nueces Valley (http://shop.sergiobonelli.it/tex/2017/08/30/albo/nueces-valley-1001681/))
Alkuperäisteos Maxi Tex 21 Nueces Valley. 400 sivua. Tulossa huhtikuussa 2018.

Gianluigi Bonelli - Aurelio Galleppini / Mauro Boselli - Stefano Andreucci: Tex Willer -suuralbumi 37 (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer-suuralbumi-37-9789523340886) (Gli sterminatori (http://shop.sergiobonelli.it/tex/2016/12/29/albo/gli-sterminatori-1000415/) / Il vendicatore (http://shop.sergiobonelli.it/tex/2017/08/04/albo/il-vendicatore-1001617/))
Suuralbumi 37 kokoaa yhteen kaksi vuonna 2017 ilmestynyttä uutta, värillistä Tex-seikkailua: Romanzi a Fumetti 5 Gli sterminatori ja 6 Il vendicatore. 104 sivua. Tulossa toukokuussa 2018.

Tex Willer -kirjasto 42 (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer-kirjasto-42-9789523340978)
Tex on kahden tulen - vankikarkureiden ja intiaanien - välissä, mutta saa lopulta ohjat omiin käsiinsä. Tex joutuu myös kriittiseen tilanteeseen, jossa intiaanien ja valkoisten suhteiden herkkä tasapaino on askeleen päässä tuhosta. 304 sivua. Tulossa tammikuussa 2018.

Tex Willer -kirjasto 43 (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer-kirjasto-43-9789523340985)
304 sivua. Tulossa maaliskuussa 2018.

Tex Willer -kirjasto 44 (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer-kirjasto-44-9789523340992)
304 sivua. Tulossa kesäkuussa 2018.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mr. Font - 18.11.2017 klo 14:51:25
Ennakkotietoja. Värikirjastojen kappalehinta nousee ilmeisesti 4-5 euroa.

Viittaako tuo mahdollinen hinnannousu nyt sitten pienempään painokseen eli värikirjaston suosion laskemiseen? Toivon todella hartaasti että ei. Tää on kuitenkin näistä uusintaformaateista selkeästi itselleni mieluisin, jonka toivoisi jatkuvan vielä vuosikymmeniä!

Suuralbumissa julkaistaan siis sittenkin se Galep uusinta Italiaanojen tapaan. Mikäs siinä, onhan toinen tarina kuitenkin uutta matskua.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Veli Loponen - 18.11.2017 klo 14:54:35
Varmaankin ihan yleinen hintojen nostaminen, koska myös maxi ja suuralbumikin saavat hinnankorotuksen. Tai sitten Texillä ylipäätään on alkanut mennä heikommin.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Antti Peltola - 18.11.2017 klo 15:44:24
Varmaankin ihan yleinen hintojen nostaminen, koska myös maxi ja suuralbumikin saavat hinnankorotuksen.

Adlibriksen hinnat eivät ole vertailukelpoisia ilmestyneiden ja ilmestymättömien osalta. Vertasin OVH-hintoja, niissä maxien ja suuralbumien hinnat ovat samat kuin ennenkin. Arvelen värikirjaston painoksen pienenemistä.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Veli Loponen - 18.11.2017 klo 16:02:26
Ok. Tosin Maxi-Texissä tuntuu olevan kahden euron nousu, vaikka koko on sama.
Mutta noissa kirjastokirjoissa on tosiaan sekin, että ne ovat aika hintavia ja ilmestyvät usein, mikä voi kuluttaa ostoskestävyyttä, ellei ole kovempi keräilijä. Eli niissä painoksen pieneneminen voi olla oikea syy.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 18.11.2017 klo 16:44:40
Hinnankorotus lienee se Egmontin naamakirjan sivuilla mainittu juhlavuoden eka yllätys (huumoria).

Banana lähetti tänään emailiin mm. ennakkotietoja tulevasta, siinä tulevien Kirjastojen hinta  on 29,95 euroa, nyt myynnissä olevan Proteuksen (Kirjasto) hinta Bananassa on 25,95 euroa.

Oli miten oli, aika kova hinnannousu, ymmärrän toki että hintaa nousee, onhan tämä Suomi, mutta että noin paljon kerralla!

Kuten edellä on mainittu painos kaiketi pienenee ja se kertoo jotain Kirjastojen menekistä.

Edit! Nopeasti laskin (huonolla matikkapäällä) että tuo korotus olisi n 15% eli melkoinen korotus, mikäli laskin oikein.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: trendkiller - 20.11.2017 klo 18:54:30
Juu, aika kova korotus, emkä muista ihan hetkeen tuommosta olleen. Oliko kirjasto yhteispainatuksessa?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 20.11.2017 klo 19:13:11
^Käsittääkseni on, Norjan kanssa, en ole täysin varma asiasta.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Lurker - 20.11.2017 klo 19:36:51
Juu, aika kova korotus, emkä muista ihan hetkeen tuommosta olleen. Oliko kirjasto yhteispainatuksessa?

Ken Parkerit nousivat äkisti, siis hinnassa, painoksen pienentyessä loppua kohden.

Onhan tämä vähän hassua, sarjisten pitäisi olla suht' halpoja, mutta suhteessa muihin viiihdetuotteisiin, alkavat olla kalliita (vrt. Netflix- ja Spotify-tilaus, kirjan ja levyn kappalehinta).
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Curtvile - 20.11.2017 klo 20:05:39
En ole varsinainen Tex Willer harrastaja vaikka noitakin on joitain satoja tullut luettua. Syy lienee Egmontin yleinen linja joka alkoi suuren osan pätevää henkilökuntaa poispotkimisella vuosia sitten eikä vieläkään ymmärrä mikä on kestävää sarjakuvakulttuuria.

Se että Tex Willer löytyy yhä kioskeista, marketeista jne kirjakauppojen lisäksi on ilo. Sarjakuvan muodostuminen enemmän elitistiseksi marginaalituotteeksi on selkeästi nähtävissä.

Willerin kotimaassa näiden ja itsestäni paljon parempien saman kustantamon tuotteiden saatavuus on laajaa ja edukasta kukkarolle, mahdollistaen laajemman sarjakuvakulttuurin kts. Benelux-Ranska akselin BDkenttä.

Suomessa? Ankat, Mangoja ja Tex Willer. Hämähäkkimies vielä sinnittelee.

Vieden asian selkeämmäksi, Egmont ei tajua kulttuurista ja teknologista muutosta. Digitaalisuus ja huonosti ymmärretty kapitalismi raaaimmassa muodossaan ajaa samaan suuntaan kuin aikanaan niitä jotka valmistivat suitsia riimuja ja satuloita hevosille autojen yleistyessä.

Suitsia yms myydään yhä ja hevosiakin on, mutta rooli on muuttunut.
Roope-sedän lopetuspäätös ja Texien hinnan nosto ovat ikäviä oireita, toivottavasti eivät pahimpia merkkejä mutta kyynikkona on vaikea uskoa muuta.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 30.11.2017 klo 13:50:54
Selvää kieltä puhuu tuo hintojen korotus. Tex-faneja on hemmoteltu viimeiset 15-20 vuotta niin runsaskätisesti, ja kun vielä myyntiluvut ovat olleet hulppeita, että Tex Willerin ilmestymistä eri muodoissaan on alkanut pitää itsestään selvänä. Mutta ei se ole itsestään selvää. Tex-kirjastot tuntuvat lojuvan kauppojen hyllyillä ja joskus näkee roimiakin hinnan alennuksia. Myynti on siis vähentynyt. Tämän näkee näissäkin keskusteluissa: moni on jättänyt sarjan keräämisen kesken. Onneksi Tex-kirjasto vielä ilmestyy ja ensi vuonna kaiketi saadaan taas viisi numeroa. Mutta sitten pitäisi jatkaa vielä yli kymmenen vuotta, niin saataisiin sata numeroa täyteen. On tosi harmi, jos sinne saakka ei jakseta, koska nyt on juuri alkamaisillaan Texin kultakausi, joka jatkuu juurikin tuon numeron 100 paikkeille. Eli nyt jos koskaan kannattaa keräilijöiden herätä ja ostaa, ostaa ja ostaa!
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: willeristi - 30.11.2017 klo 18:02:36
Olisi todella harmillista, jos kirjaston julkaiseminen loppuisi lähivuosina. Alkunumeroista tuli muistaakseni jopa kakkospainokset (1-6) ?

Voisiko olla niinkin, että "raskaan sarjan" Tex-keräilijät eivät enää osta useampaa kappaletta samaa kirjastoa ja se  osaltaan vähentäisi kokonaislevikkiä?

Laskujeni mukaan omistan 83 kpl suomenkielisiä kirjastoja ja ostin vähintään 2 kappaletta/kirjasto numeroon 33 asti kunnes havahduin lompakon tyhjenemiseen ja  säilytystilojen riittämättömyyteen.

Toivotaan, että kirjastolle riittäisi jatkossakin riittävä määrä ostajia, tarkoitus on jatkossakin ostaa se uusin kirjasto.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: STD - 30.11.2017 klo 20:36:44
Kunhan Ticci astuu näyttämölle, niin liityn ostajien joukkoon.
Jos mulla on rahaa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mr. Font - 01.12.2017 klo 17:33:36
https://www.bananapress.fi/fi/tuote/16516640

Ainakin Bananan hinta on tulevalle kirjastolle sama kuin aikaisemmillekin numeroille. Nähtäväksi siis jää miten tuo muualla hinnoitellaan. Mutta ihan totta tuo mitä Jannekin kirjoitti, että Tex-fanina ehkä tottunut liian hyvälle ja pitää tätäkin sarjaa itsestäänselvyytenä. Toivottavasti ainakin muutama vuosi päästään vielä eteenpäin, koska parhaat tarinat tosiaan vasta tulossa. 2019 olisi jo huikea kattaus, pelkkiä huipputarinoita.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: EetuT - 07.12.2017 klo 11:20:22
Tänään tulleiden listojen perusteella näytti kirjastojen hinta pysyvän samana kuin aiemminkin.

Alustavasti ilmoitetut ilmestymisviikot:
kirjasto 42 viikko 2.
kirjasto 43 viikko 12.
kirjasto 44 viikko 23.
maxi viikko 17.
suuralbumi viikko 21.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: PeisosKronnonen - 04.02.2018 klo 19:29:10
Tex-kirjaston kompastuskivi kivi minulle on pelkkä liimasidonta noinkin kalliissa julkaisussa. Ei tule kestämään pitkään.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 05.02.2018 klo 11:32:46
Italiassa ovat näköjään lopettaneet tuon ekan normien uusintasarjan eli Tex Tre stellen. Viimeksi sarjassa on ilmestynyt julkaisu viime vuoden tammikuussa. No, italiassa kyllä silti uusintasarjoja riittää vaikka kuinka.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Antti Peltola - 28.03.2018 klo 19:17:30
Ennakkotietoja.

Lainaus
Maxi-Tex 36: Kultasola (https://www.booky.fi/tuote/kultasola/9789523340831)
400 sivua. Tulossa syyskuussa 2018.

Tex Willer -suuralbumi 38 (https://www.booky.fi/tuote/tex_willer_suuralbumi_38/9789523340893)
Tulossa lokakuussa 2018.

Tex Willer -kirjasto 45 (https://www.booky.fi/tuote/gianluigi_bonelli/tex_willer_kirjasto_45/9789523341005)
304 sivua. Tulossa elokuussa 2018.

Tex Willer -kirjasto 46 (https://www.booky.fi/tuote/tex_willer_kirjasto_46/9789523341012)
304 sivua. Tulossa lokakuussa 2018.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 29.03.2018 klo 15:40:53
Jääkös nyt sitten tänä vuonna tuo Tex-kirja tulematta?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: ekku - 29.03.2018 klo 15:44:18
Ja virkistäisittekö muistiani. Eikö näin juhlavuotena ole tulossa mitään spessua??

Ekku
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 30.03.2018 klo 08:38:59
^Ei ainakaan Egmontin facebook-sivuilla ole mitään mainintaa mistään spessusta. Toisaalta Egmontilla ei viime vuosina ole tapana ollut kovin aikaisin ennakkoon kertoa tulevista kirjajulkaisuistaan.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 31.03.2018 klo 14:59:35
Jääkös nyt sitten tänä vuonna tuo Tex-kirja tulematta?

Päättelit ihan oikein.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 31.03.2018 klo 15:48:15
 >:( Toivottavasti sitten tulee jotain muuta "uutta" ja "kivaa", niin varmaan.....  :laugh:
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: PoliisihirviGini - 01.04.2018 klo 06:49:59
Onko tuo Maxi-Tex 36 Kultasola uusinta siitä Ticcin tarinasta?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 01.04.2018 klo 14:36:18
Jep. Eli kyseessä on ns. klassikkomaxi.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Punapila - 01.04.2018 klo 15:26:09
Onkos tuosta Suuralbumi 38 tarkempaa tietoa? piirtäjä/kirjoittaja?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 01.04.2018 klo 19:21:47
Sivumäärästä voi päätellä, että kyseesä on taas kaksi romazi a fumetti -tarinaa samoissa kansissa. Siis vähän samaan tapaan kuin se Serpierin tarina.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mr. Font - 01.04.2018 klo 20:36:26
Päättelit ihan oikein.

Onko tämä nyt satavarma tieto? Tuleeko tilalle jotain muuta?

Olis voinut toki julkaista sen Dison uuden maxin alta pois jo tänävuonna mutta mennään sitten 2019 kahdella uudella maxilla.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 02.04.2018 klo 09:05:15
En yllättynyt siitä, ettei isoa Tex-kirjaa tulee, niin paljon on viime vuosina julkaistu klassikkoja eri julkaisuissa.

Nyt kun on "tilaa"* niin voisi vaikka niitä Bonellin erikoisjulkaisuja julkaista omina julkaisuinaan kuten esim. Texin nuoruudesta kertovia sarjakuvia.

* Mitä ei taida olla, koska ennakkotietojen mukaan voi päätellä, että Egmont vähentää sarjakuvakirjojen julkaisuja tänä vuonna mm kesällä ei tule (alustavien) tietojen mukaan yhtään "erikoisempaa" sarjisjulkaisua.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 02.04.2018 klo 19:54:27
Onko tämä nyt satavarma tieto? Tuleeko tilalle jotain muuta?

On varma tieto. En tiedä viimeaikaisimpia tietoja, mutta näyttää siltä, että lähivuosina ei tule tilalle muuta.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mr. Font - 02.04.2018 klo 22:53:00
Onpas harmi. Olen kyllä pitänyt tuosta formaatista.

Jos jostain pitää leikata, niin se olisi ehdottomasti pitänyt olla kronikat. Mutta minkäs teet kun jengi ostaa mielummin noita skanneriversioita vanhoista pokkareista kuin kovakantisen loistavalla painojäljellä. Esim. Suuri vehkeily pääsi todella oikeuksiinsa vasta ”raamatussa”. Neljä kronikkaahan tulee vuodessa kalliimmaksi ostaakin kuin yksi raamattu, sivumääriltäänhän nuo menevät aika samoihin. Tosiaan painojäljessä ja laadussa on iso ero. Mutta ehkä kronikan ilmestymistahti on peruslukijalle hyvä. Ja onhan se kustantajalle superhyvä tuote.

No toivottavasti uutta materiaalia julkaistaan vielä vuosia. Pistää aina vähän mietityttämään tällaiset uutiset.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 03.04.2018 klo 09:40:15
Sivumäärästä voi päätellä, että kyseesä on taas kaksi romazi a fumetti -tarinaa samoissa kansissa. Siis vähän samaan tapaan kuin se Serpierin tarina.
Voisi olla kooste näistä kahdesta:
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mr. Font - 03.04.2018 klo 10:40:29
Vai meniskö kuitenkin näin;

Kevät 2018: Tuhoajat (Galep/Bonelli) & Kostaja (Andreucci/Boselli)
https://www.bananapress.fi/fi/tuote/17329651
Syksy 2018: Majo/Boselli - mustavalkoinen, ilm kesällä Italiassa.

Kevät 2019: Corpus Christi (Mastantuono/Boselli) & X ilm syksyllä Italiassa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 03.04.2018 klo 11:39:34
Voit olla oikeassa, Mr. Font, en huomannutkaan että tuo ensimmäinen noista ehdottamistani on jo julkaistu Suomessa. Tutun näköinenhän tuo kansi on.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 03.04.2018 klo 14:31:41
Juu, kyllä se tolla kaalepin tarinalla alkaa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Secos-Bill - 28.06.2018 klo 10:53:22
Laitetaanpa taas uudesta Egmontin  julkaisukalenterista (https://blogi.egmontkustannus.fi/julkaisukalenteri/julkaisukalenteri-heina-elo-ja-syyskuu-2018):

18.7. Tex Willer 9/18

 8.8. Tex Willer 10/18
15.8. Kirjasto 45
29.8. Tex Willer 11/18

 5.9. Kronikka 54
26.9. Tex Willer  12/18
26.9. Maxi-Tex
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mr. Font - 01.10.2018 klo 20:36:39
Vaikka Nuaces Valley oli hyvä, niin oikein hätkähdyttää se, kuinka noita Texin nuoruustarinoita suolletaan. Tässä välissähän tuli jo yksi sitä lajia siinä taannoisessa suuralbumin puolikkaassa. No, nyt ainakin Ticcin tekemä juhlanumero (Italian 695), romanzi a fumetti (joka Suomessa Suuralbumissa nähtäneen) sekä Tex Magazinen molemmat tarinat ovat sitä maata. Sitten myös Del Vecchio tekee nuoruustarinaa. Eli Boselli tekee sen taaas: saa tuoreehkon idean ja alkaa sitä kestoviljelemään niin, että lopulta kaikkia alkaa pikkuhiljaa ärsyttämään.

Ei se kauas tämä veikkaus osunutkaan. Nyt niitä Texin nuoruustarinoita vasta suolletaankin, Italiassa alkaa ensikuussa kokonaan uusi sarja näille nuoruustarinoille. Jos ymmärsin oikein, niin julkaisu on kuukausittainen. Hornan kekäleet sentään! Mustavalkoinen ja Dotti piirtää kannet? 64-sivua jokaisen numeron mitta, sarjan kirjoittajina ilmeisesti Boselli & Ruju. Numeron 1 on kuvittanut Roberto De Angelis, mutta sarja alkaa numerosta nolla marraskuussa. On mielenkiintoista settiä. Täydentäkää ketkä tiedätte enemmän.

Mitenköhän ja missä muodossa tämä tulee Suomeen. Ja toivon todella että tulee. Ihan sama miten.

Bonelli Editoren nettisivuilla olevassa uutisoinnissa Mauro Boselli vakuuttaa (ainakin Google-kääntäjän mukaan) että tarkoitus ei ole kirjoittaa uusiksi Bonellin vanhoja tarinoita, mutta selvästi niihin on tarkoitus tehdä ”jatkoa” ja syventyä. Vanhoissa hahmoissa on kuulema paljon lisää kerrottavaa aina Tesahista lähtien. Ja Mefistokin on mainittu. Voe veljet ...
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 01.10.2018 klo 23:15:57
Joo-o... Justiin luin tuosta uutisesta ja mielenkiinnolla ryntäsin kvaakkiin katsomaan, joko tästä puhutaan.Ihan oikein, että kuukausittainen julkaisu ja joka numero 64 sivua. Ja tosiaan marraskuussa eka numero, numero nolla, Italian Texin 697 ja samaan aikaan ilmestyvän Zagorin liitteenä. Sitten alkaa säännöllisesti tämä riemu. Parikymppisen Texin seikkailuja ja vissiin siinä sitten sitä heilasteluakin on. Heh, sarjan nimi on muuten Tex Willer ja fonttikin melkein sellainen kuin Suomessa.

Enpä oikein tiedä, mitä tästä pitäisi ajatella. Näyttää nyt vahvasti siltä, että koko Tex on jakautumassa kahteen eri sarjaan, nuoruuden ja miehuuden seikkailuihn. Onhan se vähän niinkin, että Texin ensimmäiset 35 vuotta on aikoinaan aika vauhdilla käsitelty, ja seuraavan 10 vuoden puintiin on käytetty jo vähintään 60 vuotta.

Jos saisin vapaasti päättää, niin Suomessa kannattaisi julkaista kaksi koostenumeroa vuodessa, ja kummassakin siis kuusi tarinaa. Noita sarjoja alkaa olla jo ihan järkyttävä määrä, eikä määrä edelleenkään korvaa laatua. Onneksi Suomessa on yhdistetty jo aika paljon perus-Texiin, mutta ei se Suomenkaan perussarja enää liitoksistaan ratkeamatta tätä kanna. Aika monella alkaa varmaan tulla jo maksukykykin vastaan, jos haluaa hommata kaikki uudet Texit.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 02.10.2018 klo 08:22:34
^Niinpä, olen skeptinen, en oikein hihku ilosta, mutta varmaan niille jotka ovat halunneet pehmeämpää Texiä niin nämä voivat olla hyviä. Uusien Texien laatu ei ole häikäissyt ja nämäkin voivat olla liukuhihnatuotantoa?

Perus-Texiin en näitä halua, vaan tuo Jannen ehdotus on hyvä, ja kun vuotuinen jättikirja on nyt lopetettu tai telakalla, niin on siinä "tilaa" julkaisulle.

PS. Ehkä tälle nuori-Tex aiheelle voisi avata oman ketjun?
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TexKiller - 02.10.2018 klo 11:26:26
Nuoren teksin seikkailut voisi hyvinkin ympätä makseihin, nythän portti on jo avoinna neuces valleyn ansiosta. Samalla voitaisin luopua uusinnoista kuten kultasola, oklahoma ja pitäytyä täysin uusissa tarinoissa kyseisessä formaatissa.

"Raamattua" tulee hieman ikävä vaikka uusintoja ovatkin, kun silti kertausta myäs on paljon painojäljeltään heikommassa Kronikassa tarjolla. Tosin ja onneksi nämä kasariteksit eivät ole ulkoasultaan niin heikkotasoisia kuin monet 70luvun.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: STD - 02.10.2018 klo 11:35:33
Mulle sopii oikein hyvin uusintajulkaisut maxi-texien muodossa. Olen kiinnostunut Tex universumissa lähes ainoastaan Giovanni Ticcistä ja on ollut tosi kätevää saada hänen tuotantoaan yksissä kansissa. Aikanaan jäi ostamatta Ticciä sisältävät normi-texit, kun Blueberry ja eurowesternit veivät mielenkiintoni ja rahani.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: J.T.Chance - 02.10.2018 klo 19:52:56
Vaikuttanee nyt siltä, että ainoa kelvollinen käsikirjoittaja, eli Boselli, ei motivoidu enää keksimään normisarjaan mitään uutta. Perus-Willereissä ei juurikaan ole nähty vuosiin tasokkaita tarinoita, joten tarina-aihiot lienevät loppuunkalutut. Kelvottamalle tasolle romahtanut perussarja on hylätty ja luovutettu onnettoman heikolle Rujulle ja totaalisen lahjattomalle Faracille.
Positiivisesti ajatellen mainittu uusi ”Nuori Tex Willer”- voi kuitenkin parhaassa tapauksessa pelastaa pitkään alamäkeen syöksyneen lehden.
Koska julkaistavaa alkaa Suomi-rintamallakin olla liikaa, niin uhrataan uusien julkaisujen tieltä kronikat. Vaikeammin löydettävät 70-luvun numerot on jo julkaistu ja 80-luvun alkuperäisiä numeroita löytyy joka divarista. Lisäksi suttuinen kuvanlaatukaan ei enää oikeuta sarjan jatkamista, etenkään, jos myöhemmissä maxeissa jatkettaisiin vielä joidenkin vanhempien klassikoiden uusintoja priimapainojäljellä.
Tietysti paras vaihtoehto olisi ollut se, että tulevat nuoruustarinat olisi julkaistu perussarjassa. Taso olisi noussut ja säästynyttä aikaa olisi voitu käyttää siihen, että olisi keksitty jotain järjellistä ja mielekästä tekemistä myös keski-ikäiselle Texille. Mutta Italian mukaan mennään...
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 03.10.2018 klo 20:51:11
Mun mielestä ei tarvitse lopettaa enää yhtään Tex-julkaisua, Tex-kirjahan jo lopetettiin. Kronikat puolustavat paikkaansa.

Nuo nuorisojutut olisi hyvä julkaista vaikkapa Maxeissa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Dennis - 18.10.2018 klo 08:21:31
Uuden Texin välissä tuli tilauslappu jossa voi tilata vuoden 2019 erikoisnumerot, tulossa on tuttuun tapaan, 4 Kronikkaa, 2 Maxia ja 2 Suuralbumia.

Tuossa on suora linkki tilaukseen:

https://secure.jaicom.com/Le-eAsiointi/Egmontkustannus/Subscription/Subscribe/TEXS41
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 18.10.2018 klo 21:34:17
Tässä ekan Tex Willerin kansi. Kyseessä on siis numero 0, joka on Texin 697 ja samaan aikaan ilmestyvän Zagorin liitteenä. Mistään en ole löytänyt tarinan nimeä tai tietoa tekijöistä. Kaiketi Boselli tuon kirjoittaa. Numero 1 ilmestyy tästä reilun viikon päästä. Onneksi kannet piirtää Dotti, joten Villa ehkä joskus saa suuralbuminsa valmiiksi.

(http://www.sergiobonelli.it/userUpload/Tex_Willer_0_copertina.png)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 21.10.2018 klo 20:22:30
Ja tämä lienee sitten se nro 1? Tekijöiksi mainitaan Boselli & Roberto De Angelis
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Mr. Font - 24.10.2018 klo 12:28:19
Marraskuussa Italiassa ilmestyy myös uusi Color Tex, joka on jäälleen kooste useammasta lyhyestä tarinasta. Muutama huomio tuosta:
- Kannen on piirtänyt Cestaron veljeskaksikko. Nyt kun Dotti kerran piirtää ”Tex Willerin” eli tuon nuoruussarjan kannet (ja myös Ristampa sarjan keräilykuvat) niin voisi kuvitella että kustantamo haluaa vihdoin antaa Villalle aikaa myös sarjakuvan piirtämiseen, mistä iso plussa. Toivottavasti Cestaroita käytetään enemmänkin kansihommaan, varsin hyvältähän tuo näyttää.
- Color Texin tekijätiedoista löytyy kirjoittajana Chuck Dixon. Samaiselta kaverilta julkaistiin syyskuussa Italiassa värisuuralbumi Mario Albertin kuvittamana. Itselleni tuntematon nimi on näköjään pikaisen googlauksen perusteella meritoitunut lähinnä Batmanin parissa. Voisikohan tuossa olla potentiaalinen Faracin korvaaja jossain vaiheessa jopa pidempiäkin tarinoita kirjoittamaan. Nähtäväksi jää, mutta hyvä että uusia kavereita kokeillaan.
- Marco Santucci on osallistunut yhden lyhärin piirtämiseen, mikä ainakin itselle iloinen yllätys. Piirtäjä muistetaan huikeasta tarinasta ”Bourbon streetin murhat” 2009. Tiedä vaikka enemmänkin olisi tulossa.

Siihenpä ne hyvät puolet tuosta Color Texistä mahtavatkin jäädä. Nuo lyhyet tarinat ovat usein olleet todella jonninjoutavia sisällöltään. Lienee kustantamossakin näiden tarkoitus on ajaa uusia tekijöitä sisään? Jos Suomessa täytyy jossain vaiheessa priorisoida että mitä julkaistaan, niin mielummin näkisin perussarjassa noita mustavalkoisia Texin nuoruustarinoita hyvän tekijätiimin taholta, kuin näitä Color Texejä.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 25.10.2018 klo 13:29:52
Nuo lyhyet tarinat ovat usein olleet todella jonninjoutavia sisällöltään. Lienee kustantamossakin näiden tarkoitus on ajaa uusia tekijöitä sisään?

Se varmaan, tai ainakin toivottavasti. Lisäksi uskon, että lyhäreillä kosiskellaan nuorempaa lukijakuntaa. Lukuharrastus on taantumaan päin, tenavat eivät lue enää kirjoja saatikka sitten 200-300 -sivuisia sarjakuvatarinoita. Näin niin kuin yleisesti ottaen.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 25.10.2018 klo 14:45:49
Marraskuussa Italiassa ilmestyy myös uusi Color Tex
Henkilökohtaisista syistä tahtoisin nähdä tämän suomeksikin. Tuossa on aika monta mun kaveria mukana, mm. Marcello Bondi, jonka ideaan perustuvaa länkkäriä kirjoitan just Aces Weeklyyn. Tai eipä Marcellon ideasta juuri mitään ole enää jäljellä...
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Antti Peltola - 05.11.2018 klo 18:27:42
Ennakkotietoja.

Lainaus
Pasquale Ruju - Roberto Diso: Maxi-Tex 37: Suuri kilpajuoksu (https://www.booky.fi/tuote/maxi_tex_37_suuri_kilpajuoksu/9789523341951) (La grande corsa (http://shop.sergiobonelli.it/tex/2018/02/28/albo/la-grande-corsa-1002559/))
Ratsastuskilpailu Arizonan Tucsonista San Franciscoon Kaliforniaan on muutenkin täynnä vaaroja, mutta kilpailijoiden joukossa piileskelee myös raivokas murhamies, eivätkä kaikki onnistu ylittämään maaliviivaa. Myös Tex Willer osallistuu kilpailuun. Alkuperäisteos Maxi Tex 22 La grande corsa. Tulossa huhtikuussa 2019.

Mauro Boselli - Corrado Mastantuono / Chuck Dixon - Mario Alberti: Tex Willer -suuralbumi 39: Oikeutta Corpus Christissä / Cinnamon Wells (https://www.booky.fi/tuote/tex_willer_suuralbumi_39_oikeutta_corpus/9789523341975) (Giustizia a Corpus Christi (http://shop.sergiobonelli.it/tex/2017/12/21/albo/giustizia-a-corpus-christi-1002297/) / Cinnamon Wells (http://shop.sergiobonelli.it/tex/2018/08/03/albo/cinnamon-wells-1003304/))
Tex suuralbumi kokoaa yhteen kaksi vuonna 2018 ilmestynyttä värillistä Tex Willer -seikkailua: Romanzi a Fumetti 7 Giustizia a Corpus Christi ja 8 Cinnamon Wells. Tulossa kesäkuussa 2019.

Tex Willer -kirjasto 47: Toinen uhri (https://www.booky.fi/tuote/tex_willer_kirjasto_47_toinen_uhri/9789523341869)
304 sivua. Tulossa tammikuussa 2019.

Tex Willer -kirjasto 48: Tex raivostuu (https://www.booky.fi/tuote/tex_willer_kirjasto_48_tex_raivostuu/9789523341876)
304 sivua. Tulossa maaliskuussa 2019.

Tex Willer -kirjasto 49: Leirinuotio (https://www.booky.fi/tuote/tex_willer_kirjasto_49_leirinuotio/9789523341883)
304 sivua. Tulossa toukokuussa 2019.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Secos-Bill - 05.11.2018 klo 22:16:57
Tex raivostuu ? Ei kai sentään ole virallinen nimi.
Kun katsoo täältä (https://sites.google.com/site/enrigondorf/fumetti-4/tex---collezione-storica-a-colori-la-repubblica-bonelli), niin kyse ei todellakaan ole mistään äkkillisestä kiehahtamisesta. Vaimon haudallahan siinä vannotaan kostoa. Googlekääntäjä ehdottaa muotoa Texin raivo. Näennäisesti pieni ero, mutta suuri vaikutus nimen antamaan mielikuvaan.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: wilpå - 07.11.2018 klo 11:26:23
Diso..
Voi surku.
Omasta mielestä huonoin piirtäjä joka Texillä on ollut.
Jopa Muzzia ja Gambaa tulee ikävä, ja se on jotain se.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Punapila - 07.11.2018 klo 19:42:07
Samaa mieltä wilpån kanssa, jää ostamatta. Ja miksi ihmeessä pitää julkaista albumeissa näitä normi-Texeissä olevia väri tarinoita? eivät mielestäni ole niin hyviä jotta ostaisin albumin.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: trendkiller - 07.11.2018 klo 22:03:17
Samaa mieltä wilpån kanssa, jää ostamatta. Ja miksi ihmeessä pitää julkaista albumeissa näitä normi-Texeissä olevia väri tarinoita? eivät mielestäni ole niin hyviä jotta ostaisin albumin.

Ne on eri juttuja. Normisarjassa tulevat on Color Tex ja albumina tulevat ovat Romanzi a Fumetti -sarjaa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Punapila - 08.11.2018 klo 08:39:54
Ahaa, kiitti tarkennuksesta.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: tiikerijack - 04.02.2019 klo 23:29:47
Tuli luettua juuri Tex Willer -tarina vuodelta 2008. numerot 10-12 2008. Olipa upea tarina!!  :)
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: tiikerijack - 08.02.2019 klo 20:14:12
Loistava tuo Letterin "paholaisaave". Parasta Letteriä
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Antti Peltola - 29.03.2019 klo 13:28:58
Ennakkotietoja.

Lainaus
Maxi-Tex 38: Navajon ylpeys (https://www.adlibris.com/fi/kirja/maxi-tex-38-navajon-ylpeys-9789523341968)
Tex paljastaa vihdoin ystävälleen Carsonille ja pojalleen Kitille, kuinka hän ja Tiger Jack aikanaan tutustuivat toisiinsa. Surusta suunniltaan oleva nuori navajo ja salakauppiaita jäljittävä ranger seuraavat samaa koplaa ja yhdistävät lopulta voimansa. Klassikkotarina on julkaistu aiemmin Tex Willer -lehdissä 11-14/1993. Tulossa syyskuussa 2019.

Tex Willer -suuralbumi 40 (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer-suuralbumi-40-9789523341982)
Alkuperäisteos Tex Albo Speciale 34 ilmestyy Italiassa kesällä 2019, ja se julkaistaan Suomessa heti saman vuoden syksynä. 224 sivua. Tulossa lokakuussa 2019.

Tex Willer -kirjasto 50: Kostaja (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer-kirjasto-50-9789523341890)
Tex etsii aseiden salakuljetusjoukkion johtajaa apassiterritoriossa Etelä-Arizonan ja Meksikon välimaastossa. Rangerimme jahtaa myös virkaveljensä murhaajia, jotka kuuluvat varhaisemmasta seikkailusta tuttuun kiinalaiseen lahkoon. Alkuperäisteos Tex - Collezione storica a colori 50 Il vendicatore. 304 sivua. Tulossa elokuussa 2019.

Tex Willer -kirjasto 51: Epätoivoinen puolustus (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer-kirjasto-51-9789523341906)
Tex jatkaa taisteluaan salaperäisen Mustan lohikäärmeen johtamaa kiinalaiskoplaa vastaan yllättäviin loppukäänteisiin saakka. Kirjassa saa alkunsa myös yksi Tex-saagan rakastetuimmista tarinoista sisällissodan traagisista pyörteistä. Alkuperäisteos Tex - Collezione storica a colori 51 Difesa disperata. 304 sivua. Tulossa lokakuussa 2019.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Antti Peltola - 18.10.2019 klo 19:33:38
Ennakkotietoja.

Lainaus
Gianfranco Manfredi - Alessandro Nespolino / Tito Faraci - Yannis Ginosatis: Maxi-Tex 39: Mojaven autiomaa (https://www.adlibris.com/fi/kirja/maxi-tex-39---mojaven-autiomaa-9789523342828) (Deserto Mohave (https://shop.sergiobonelli.it/tex/2018/08/28/albo/mohave-desert-1003353/))
Kaksi seikkailua Kalifornian auringonpaahteisesta autiomaasta pohjoisen loppumattomiin metsiin. Psykiatrisesta rangaistuslaitoksesta karanneet vangit ovat asettuneet hylättyyn kultakaivokseen Mojaven autiomaahan. Montanassa rikollisjoukko piirittää pientä rautatieasemaa vapauttaakseen rikostoverinsa. Alkuperäisteos Maxi Tex 23 Deserto Mohave. Tulossa huhtikuussa 2020.

Pasquale Ruju - R.M. Guéra / Gianluigi Bonelli - Giovanni Ticci: Tex Willer -suuralbumi 41: Kulta-aseinen kostaja / Nogalesista etelään (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer-suuralbumi-41---kulta-aseinen-kostaja-nogalesista-etelaan-9789523342804) (L'uomo dalle pistole d'oro (https://shop.sergiobonelli.it/tex/2018/12/21/albo/l-uomo-dalle-pistole-d-oro-1004060/) / A sud di Nogales (https://shop.sergiobonelli.it/tex/2019/08/01/albo/a-sud-di-nogales-1005025/))
Suuralbumi 41 kokoaa yhteen kaksi vuonna 2019 ilmestynyttä värillistä Tex-seikkailua: Romanzi a Fumetti 9 L'uomo dalle pistole d'oro ja 10 A sud di Nogales. Uutuustarinassa Tex ja Carson koettavat pysäyttää haudasta palanneen, kultaisia aseita kantavan kostajan. Ruudinkäryisessä klassikkouusinnassa Tex jahtaa häikäilemättömiä viskin salakauppiaita Meksikon rajan tuntumassa. Tulossa kesäkuussa 2020.

Tex Willer -kirjasto 52: Union City (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer-kirjasto-52---union-city-9789523342750)
Tex kertoo kokemistaan dramaattisista käänteistä Yhdysvaltain sisällissodassa. Sitten hän pääsee Union Cityn traagisiin tapahtumiin: sillat sortuivat, rautatiet hajotettiin, vesisäiliöt räjäytettiin, lennätinlinjat katkottiin ja tulipalo riehui koko kaupungissa. Alkuperäisteos Tex - Collezione storica a colori 52 Union City. 304 sivua. Tulossa tammikuussa 2020.

Tex Willer -kirjasto 53: Roy Beanin laki (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer-kirjasto-53---roy-beanin-laki-9789523342767)
Tex ja Carson ovat aaveiden asialla El Pasossa, jossa murhaaja johtaa saluunaa ja asekauppaa ryöstettyjen rahojen turvin. Carsonia syytetään hevosvarkaudesta, ja ikävä kyllä rangerin tuomiosta päättää myyttinen juoppo hirttotuomari Roy Bean. Alkuperäisteos Tex - Collezione storica a colori 53 La legge di Roy Bean. 304 sivua. Tulossa maaliskuussa 2020.

Tex Willer -kirjasto 54: Kahden tulen välissä (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer-kirjasto-54---kahden-tulen-valissa-9789523342774)
Tarina omalaatuisesta tuomari Roy Beanista saa päätöksensä. Tex ja Carson pitävät silmällä vilpillistä karjavarasta ja asekauppiasta, mutta tämän jälkiä seuratessaan toverukset joutuvat väijytykseen, heidät sidotaan ja jätetään hukkumaan. Alkuperäisteos Tex - Collezione storica a colori 54 Tra due fuochi. 304 sivua. Tulossa kesäkuussa 2020.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 09.11.2019 klo 13:49:44
Ei voi olla totta! Taasko uusi sarja, Tex Willer Special? Kylläpä näitä nyt riittää. https://www.sergiobonelli.it/tex/2019/11/07/albo/fantasmi-di-natale-1007341/
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: ekku - 09.11.2019 klo 13:56:30
Ei voi olla totta! Taasko uusi sarja, Tex Willer Special? Kylläpä näitä nyt riittää. https://www.sergiobonelli.it/tex/2019/11/07/albo/fantasmi-di-natale-1007341/

Ööö, siis mitäs tarinoita näissä on tarkoitus julkaista? Toki kivahan kaikkee uutta ois saada, sikäli kuin taso pysyisi asiallisena. Mahtaisiko noita taitavia naispiirtäjiä löytyä lisää?

Ekku
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Hannu - 09.11.2019 klo 14:00:13
Tuo on noita Texin uusia nuoruusseikkailuja, nyt vaan erikoisnumero, jossa tuplaten sivuja.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Antti Peltola - 27.03.2020 klo 16:16:08
Ennakkotietoja.

Lainaus
Luigi Mignacco - Ugolino Cossu: Maxi-Tex 40: Rautahevonen (https://www.adlibris.com/fi/kirja/maxi-tex-40-9789523342835) (Il cavallo di ferro (https://shop.sergiobonelli.it/tex/2019/02/28/albo/maxi-tex-n-24-1004332/))
Kaksi adrenaliinintäyteistä villin lännen seikkailua, joissa Tex ja hänen toverinsa kohtaavat punaisen kansan kunnian, kostonhalun ja vapaudenkaipuun. Eräs nuori dakota valmistelee henkilökohtaista kostoa rautatieyhtiölle, mutta junassa matkaa ryöstäjien kopla. Luvattua maata etsivää rauhallisten cherokee-intiaanien karavaania uhkaa vaara, koska utet ovat sotapolulla. 288 sivua. Tulossa lokakuussa 2020.

Mauro Boselli - Claudio Villa: Tex Willer -suuralbumi 42: Armottomat (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer-suuralbumi-42-9789523342811) (Tex l'inesorabile (https://shop.sergiobonelli.it/tex/2020/01/08/albo/tex-l-inesorabile-1007588/))
240 sivua. Tulossa lokakuussa 2020.

Tex Willer -kirjasto 55: Kitin jäljillä (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer-kirjasto-55-9789523342781)
Texiä ja Carsonia vastassa vuorilla on Jed Duganin kopla, joka on onnistunut lahjomaan juopon punanahkaluopion paljastamaan navajojen kultaesiintymät. Pohjoisella järvialueella Tex kumppaneineen joutuu attentaatin kohteeksi, intiaanit ryöstävät Kit Willerin ja hänet sidotaan kidutuspaaluun. 304 sivua. Tulossa syyskuussa 2020.

Tex Willer -kirjasto 56: Pirullinen kosto (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer-kirjasto-56-9789523342798)
Rivakalla hyökkäyksellä, johon punatakitkin osallistuvat, Tex, Carson ja Tiger Jack onnistuvat vapauttamaan Kit Willerin fox-intiaanien vankeudesta. Yhdessä Tex-saagan rakastetuimmassa tarinassa näyttämölle astuu Mefiston poika! 304 sivua. Tulossa joulukuussa 2020.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: milepla - 27.03.2020 klo 23:09:41
Ennakkotietoja.


Tää on huikee tieto. Eihän siihen menny kahtakymmentä vuottakaan kun taas saadaan Villan piirtämä seikkailu. Mielenkiintoista nähdä onko ensimmäisten ja viimeisten sivujen kuvituksessa eroa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Antti Peltola - 15.10.2020 klo 00:27:03
Ennakkotietoja. Lehtipistejulkaisuina ilmestyvät koko vuoden Tex Willer -erikoisjulkaisut ovat myös jälleen tilattavissa (https://egmont.fi/tuotteet/texspesiaalipaketti/).

Lainaus
Pasquale Ruju - Miguel Angel Repetto / Pasquale Ruju - Rossano Rossi: Maxi-Tex 41: Chicagon pomo (https://www.adlibris.com/fi/kirja/maxi-tex-41-9789523343344) (Il boss di Chicago (https://shop.sergiobonelli.it/tex/2019/11/20/albo/il-boss-di-chicago-1005124/))
Kaksi vauhdikasta seikkailua, joissa Teksasin rangereiden taistelutahto ja Coltin käsittelytaito joutuvat ankaralle koetukselle: Chicagon kaduilla surmatun sanomalehtimiehen nuori tytär hakee oikeutta. Tex ja Carson etsivät kadonnutta rangeria myrskyssä. Tulossa huhtikuussa 2021.

Mauro Boselli - Massimo Carnevale: Tex Willer -suuralbumi 43: Varjojen kosto (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer-suuralbumi-43-9789523343368) (La vendetta delle ombre (https://shop.sergiobonelli.it/tex/2020/04/29/albo/la-vendetta-delle-ombre-1008166/))
Yön pimeydessä vaanivat paholaismaiset "Varjot" pitävät Oklahoman ja Kansasin syrjäseutujen asukkaita kauhun vallassa. Fortunen tappajaveljeksiä jäljittäessään Tex Willerin tovereineen on selvitettävä vanhan intiaanitarun synkkä salaisuus. Tulossa toukokuussa 2021.

Tex Willer -kirjasto 57: Yaman ansa (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer-kirjasto-57-9789523343382)
Texillä ja hänen tovereillaan on vastassaan Mefiston poika Yama liittolaisenaan voodoopapitar Loa. Maniton henki -tarinassa tavataan Frank Bishop, katala viskikauppias, joka tahtoo siepata Silver Starin, mustan orin, joka on intiaaneille pyhä eläin... Alkuperäisteos Tex - Collezione storica a colori 57 La trappola di Yama. 304 sivua. Tulossa helmikuussa 2021.

Tex Willer -kirjasto 58: Taistelu kanjonissa (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer-kirjasto-58-9789523343399)
Kanjonissa piiritettynä ja raivoissaan ahne viskikauppias Bishop yrittää surmata oriin, jota ei ole onnistunut saamaan kiinni, ja päätyy lopulta hurjistuneiden hevosten jalkoihin. Springvillessä Utahissa seurataan Billy Connerin, sisällissodan takia köyhtyneen perheen vesan edesottamuksia. Alkuperäisteos Tex - Collezione storica a colori 58 Battaglia nel canyon. 304 sivua. Tulossa huhtikuussa 2021.

Tex Willer -kirjasto 59: Cimarronin kuohuissa (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer-kirjasto-59-9789523343405)
Dodge Cityn kieron merkkimiehen suunnitelma on yhtaikaa yksinkertainen ja pirullinen: lietsotaan intiaanisota, jonka ansiosta voi hankkia pikkurahalla uudisraivaajien tilat ja myydä eteenpäin. Tarinassa Tuhoajat roistot teurastavat biisoneita, joiden raadot saastuttavat utereservaatin. Alkuperäisteos Tex - Collezione storica a colori 59 Nelle rapide del Cimarron. 304 sivua. Tulossa kesäkuussa 2021.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TS2016 - 15.10.2020 klo 08:17:52
Kysymys teille Willer-tietäjille. Tuossa kun olen alkanut perehtyä Texiin enemmän ja hankkimaan mielestäni hyviä tarinoita, olen törmännyt etenkin Maxi-Texeissä mainontaan: "Suomessa ennejulkaisematon tarina". Liuskalehtien epätasaisen tarinavalikoinnin ja etenkin 60-luvun julkaisutauon vuoksi tämä on ymmärrettävää. Uudemmassa päässä on varmaan jonkinlainen viive, ennen kuin tarinat käännetään ja julkaistaan Suomen sarjoissa.

Mutta onko tällä hetkellä aidosti vanhempia tarinoita enää julkaisematta? Aikanaan tietysti Kirjastokin saa vanhat tarinat kiinni ja ne julkaistaan viimeistään sitä kautta. Entä vastaavia tapauksia kuin El Muerto-raamatussa julkaistu kokonaan poistettu pätkä (Paluu Pilaresiin), siis lyhennettyä, sensuroituja tms. tarinoita?

Perusjuureltani keräilijänä nämä kysymykset kiinnostavat.
EDIT: kirotusvire
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: TOSA - 15.10.2020 klo 11:55:06
Liuskalehtien epätasaisen tarinavalikoinnin ja etenkin 60-luvun julkaisutauon vuoksi tämä on ymmärrettävää. Uudemmassa päässä on varmaan jonkinlainen viive, ennen kuin tarinat käännetään ja julkaistaan Suomen sarjoissa.

Mutta onko tällä hetkellä aidosti vanhempia tarinoita enää julkaisematta? Aikanaan tietysti Kirjastokin saa vanhat tarinat kiinni ja ne julkaistaan viimeistään sitä kautta. Entä vastaavia tapauksia kuin El Muerto-raamatussa julkaistu kokonaan poistettu pätkä (Paluu Pilaresiin), siis lyhennettyä, sensuroituja tms. tarinoita?


Tex Willer kirjastossa 56 alkaa 1971 vuoden tarinojen julkaisu. Käsittääkseni kaikki tarinat 1948-1970 on niissä julkaistu joten vanhempia tarinoja ei kai ole sitten julkaisematta mitään? Tuosta eteenpäin kai aika kattavasti kaikki paitsi uusimmat julkaistu? Joku asiantuntija voi vahvistaa asian
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Secos-Bill - 15.10.2020 klo 16:27:57
^^ Vuodelta -51 on tarina La Banda del Campesino, jota värikirjastossa ei ole. Ilmeisesti vain yhden liuskan pituinen.
On julkaistu suomeksi kovakantisessa kirjassa Kuuma Iltapäivä ( 2007 ) nimellä Campesinon kopla. 11 sivua ja ruutuja on varmaan leikelty aika huolettomasti vihkomuotoon sovitettaessa.

On äärettömän huono tarina, mutta pituus ei anna paljoa mahdollisuuksiakaan. Piirroksetkin ovat huonointa Galepia ikinä ja jopa värit ovat täysin luokattomia. Ainoa hyvä puoli on, että sen parissa ei mene paljoa aikaa hukkaan.

edit: olisi värikirjastossa opuksessa 5 ennen Daltonin koplaa.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 15.10.2020 klo 21:01:23
Piirroksetkin ovat huonointa Galepia ikinä ja jopa värit ovat täysin luokattomia.

Sellaisia ne apupiirtäjien, tässä tapauksessa Mario Uggeri, Galepin nimiin pistetyt tarinat ovat.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Antti Peltola - 16.03.2021 klo 20:18:41
Ennakkotietoja.

Lainaus
Pasquale Ruju - Ugolino Cossu / Pasquale Ruju - Felmang ja Germano Ferri: Maxi-Tex 42: Tiger Jackin metsästys (https://www.adlibris.com/fi/kirja/maxi-tex-42-9789523343351) (Caccia a Tiger Jack (https://shop.sergiobonelli.it/tex/2020/02/19/albo/caccia-a-tiger-jack-1007804/))
Kaksi haastetta Texille ja hänen kumppaneilleen: Tiger Jack lähtee apuun, kun ihmiskauppiaat ryöstävät nuoria intiaaninaisia Wyomingin vuorilla. Tex ja Carson jäljittävät verenhimoisia roistoja, jotka yrittävät paeta Etelä-Arizonasta Meksikoon. 336 sivua. Tulossa lokakuussa 2021.

Pasquale Ruju - Mario Milano: Tex Willer -värialbumi 1: Ruoska (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer-varialbumi-1-9789523343375) (La frustata (https://shop.sergiobonelli.it/tex/2020/08/04/albo/la-frustata-1008551/))
Bandiitti Diego Portelan kasvoja halkovat vuosien takaisesta julmasta ruoskinnasta syntyneet arvet. Tex ja Carson joutuvat keskelle kaunaisen lainsuojattoman säälimätöntä kostoretkeä Alvaradon perheen haciendaa vastaan Rio Granden jylhissä maisemissa. 48 sivua. Tulossa elokuussa 2021.

Tex Willer -kirjasto 60: Guaimas! (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer-kirjasto-60-9789523343412)
Tex taivuttelee keljun liikemiehen ja ahneen intiaaniasiamiehen kaidalle tielle nyrkiniskujen myötä. Ranger turvautuu vanhaan ystäväänsä tiedemies El Moriscoon hirviömäisen ja verenhimoisen ihmissuden takia. Texillä on edessään pitkä kamppailu taikakeinot hallitsevia vihollisia vastaan. Alkuperäisteos Tex - Collezione storica a colori 60 Guaimas! 304 sivua. Tulossa elokuussa 2021.

Tex Willer -kirjasto 61: Desperadojen hyökkäys (https://www.adlibris.com/fi/kirja/tex-willer-kirjasto-61-9789523343429)
Tex ja hänen toverinsa suuntaavat Meksikoon järjestämään vastarintaa desperadojen piirittämälle tilalle. Kaikki tuntuu menetetyltä, kun odottamaton yllätys ratkaisee tilanteen! Sitten Tex kumppaneineen jää kiipeliin Arizonan autiomaahan... Alkuperäisteos Tex - Collezione storica a colori 61 L'assalto dei desperados. 304 sivua. Tulossa lokakuussa 2021.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 17.03.2021 klo 15:22:22
Värialbumi 1! Eli käytännössä sama kuin värilliset suuralbumit tähän mennessä mutta nyt vain yhdellä tarinalla. Eli sitä samaa Italian "Tex romanzi a fumetti" -sarjaa. Nyt siis samassa muodossa kuin Italiassa, paitsi italoveriossa on kovat kannet.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Veli Loponen - 17.03.2021 klo 18:16:40
Mä tykkäisin, jos toi värialbumi olisi Texin normaalikoossa. Jotenkin ajatus alle 50-sivuisesta A4-koon Tex-seikkailusta ei oikein iske missään muodossa. Pokkarikoossa olisi jo lähempänä Texin normaalijulkaisua. Ei noi värilliset suuralbumit ole kahden tarinan kokoominakaan kiinnostaneet verrattuna mustavalkoisiin.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Czaba - 17.03.2021 klo 18:54:12
Tuleekohan näitä nyt sitten kahdesti vuodessa? Minusta nämä on olleet ihan Ok, liikaa vaihtelua on toki ollut laadullisesti, sekä piirroksissa että tarinoissa ja ne vanhat uusinnat olisi voinut jättää välistä.

En kyllä mitenkään haluaisi näitä lukea yhtään pienemmässä koossa, näyttää tulevatkin albumit olevan nelirivisiä...pientä tihrustustahan noista sitten tulisi.
Otsikko: Vs: Tex Willerin eri julkaisumuodot
Kirjoitti: Janne - 17.03.2021 klo 20:43:39
Tässä on varmaan se, kun välissä on ollut muutama vanhempi tarina. Ehkä asiakkailta on tullut karvasta palautetta, kun ovat saaneet uusitun tarinan luulleessaan ostaneensa kokonaan julkaisemattoman niteen.

Tex romanzi a fumetti -sarjassa on tavoiteltu nimenomaan ranskalais-belgialaistyylistä sarjakuva-albumiformaattia. Eli yksi lisäkeino, millä on haluttu Texin kiinnostavuutta herättää. Olisi mielestäni outoa, jos nämä julkaistaisiin Suomessa pokkarikoossa.