Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Kritiikki ja sarjakuva mediassa => Aiheen aloitti: Reima Mäkinen - 20.04.2016 klo 13:36:57

Otsikko: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 20.04.2016 klo 13:36:57
Sori siitä ja tästä, mutta ajattelin tökätä tuotannoillemme oman ketjun tänne, kun ei se oikein tuolla sarjakuvablogiosastossa (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,3157.585.html) taida toimia.

 Sarjakuvapolisiit (https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/) konglomeraatti on kitkutellut tässä jo muutaman kuukauden.
Viimeaikojen isoja avauksia (siis meidän mittakaavassa) on Instagram-tilin (https://www.instagram.com/_retsi_/) avaaminen. Sitä kautta olisi helppo päästä mobiilisti kiinni päivityksiin, tai ainakin saada infoa uutuuksista.

Viimeksi julkistettiin podcast Lapiduksen ja Bergtingin Jengisota 145 -kirjasta (https://a7564631221b3957d431b8b33382ef5c216acf31.googledrive.com/host/0B0UqkOzdbBTzdG5VYXI4SUhEOFE/sarjakuvaradio_5.mp3). Aina roiskuu kun rapataan, sano.

Palaute, joko suoraan blogiin tai tubekanavalle (https://www.youtube.com/channel/UCPYw-TuJoKiZxnkxoRp8qeQ) tai sitten vaikka tänne, olisi erittäin jees.

Olemme itse kiusallisen tietoisia teknisten kommervenkkien kanssa ilmenneistä ongelmista ja niitä yritetään koko ajan perata - vaikka ei uskoisi. Sisältöasioista sen sijaan kuulisi mielellään ehdotuksia, ideoita yms. Mukavampihan se olisi tehdä, jos  kuulisi että tämmöiselle on yleisöä.

Myös mukaan tekemään pääsee jos ketä kiinnostaa. Rimahan meillä on tunnetusti ihan siinä mihin satumme sen kulloinkin asettamaan.  :)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: VesaK - 20.04.2016 klo 14:45:37
Arvostan ideaanne, mutta herrammakiesus, älkää tehkö 40-minuuttisia pötköjä vaikka olisi mielestänne miten jännää ynnä tärkeää sanottavaa. Pistäkää poikki välillä, vartti on maksimi mitä jaksaa katsella puhuvia päitä kerrallaan.

Ja vielä: kun kesäkin tässä tulee, niin lähtekää liikkeelle! Ulos! 

Katsokaa mallia vaikka tästä: https://youtu.be/bTv9HKZRxTE
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 20.04.2016 klo 20:01:14
Kiitos palautteesta.

Katsokaa mallia vaikka tästä: https://youtu.be/bTv9HKZRxTE
Katoin sen mitä jaksoin eli 35 sekkaa. Siinä ajassa ei tapahtunu mitään eikä liittyny sarjiksiin.  :)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: tertsi - 21.04.2016 klo 13:54:21
Kiitos Vesalle palautteesta.
Ohjelmien kestot ovat puhuttaneet meitä jo ennen ensimmäisiä nauhoituksia. Niistä on ollut vähintäänkin kahdenlaista näkemystä.

Olemme päätyneet tekemään sen mittaisia pläjäyksiä kuin on aina kulloinkin sattunut luontevasti tulemaan.

Yksi ajatus, ainakin minulla, oli alusta asti pyrkiä tekemään "a-studiotyyppistä", asiallista ohjelmaa sarjakuvista. Asiaan keskittyen ja huumorista ynnä muusta viihteestä ja hassuttelusta tinkien.  
Ehkä tämä halu käsitellä kutakin aihetta melko perusteellisesti (jopa Jengisota sataaneljäkymmentäviittä) on kasvattanut ohjelmien kestoa. Yksi keino olisi tietysti ohjelmien pätkiminen episodeihin, mutta niissä tulee lisätyötä, ja itse katsoisin mieluummin yhden pitkän kuin kolme lyhyttä videota. Kallistuisin asian tiivistämisen kannalle ja sitä kautta ohjelmien keston lyhentämiseen. Siis jos päädymme lyhentämään kestoja.
Ja onhan meillä jo nyt lyhyitäkin videoita, esim. Katjan ja JP:n haastattelut.

Ulos meneminen tarjoaa kieltämättä lisää kuvallista näyttävyyttä, mutta se asettaa myös lisää teknisiä vaatimuksia, vaikkapa mikrofoneille. Ja muistakaa: näitä tehdään nollabudjetilla.

MUTTA:
Kaikki palaute on tervetullutta ja siihen suhtaudutaan vakavasti ja positiivisesti.

https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/ (https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 21.04.2016 klo 21:34:18
Ulosmeneminenhän voisi tarkoittaa myös sitä, että mennään vaikka Kulkukattiin tai SS-Libriconiin tai johonkin muuhun divariin ja jututetaan siellä paikan isäntää/emäntää ja ehkä asiakkaitakin, jos vain uskaltavat jotain sanoa. Ja voisihan niissä paikoissa vaikka haastatellakin. (divarin pitäjän haastattlussa voi kysyä muutakin, kuin et onks kauppa käyny ja miten digitaalisuus vaikuttaa ja oliskos jotain hauskoja anekdootteja). ;D
Kymmeniä sekunteja kävelykuvaa kaduilta on turhaa ja tylsää. Ulkona haastattelu voi olla nappimikkien kanssa haastavaa.

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: tertsi - 21.04.2016 klo 21:53:22
Ulosmeneminenhän voisi tarkoittaa myös sitä, että mennään vaikka Kulkukattiin tai SS-Libriconiin tai johonkin muuhun divariin ja jututetaan siellä paikan isäntää/emäntää ja ehkä asiakkaitakin, jos vain uskaltavat jotain sanoa.
Tämmöisestäkin oli heti alussa puhetta (tosin ei divarien kohdalla). Ensin pitää kuitenkin saada kalusto paremmin haltuun.
Mutta jaksakaapa vaan odottaa, kyllä me vielä ennen pitkää mennään "ulos".

edit:
Ja johan me oltiin Porvoossa ja nyt viimeksi Tampereella. Tosin sisällä, koska ulkona oli niin kylmä. :)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: JV - 21.04.2016 klo 22:59:36
Joe Roganin (video)podcastin jaksot ovat yleensä kolmetuntisia - eikä sitä varsinaisesti tarvitse katsoa, vaikka Youtuben kautta pyörittäisi. Ei se kesto ole sinänsä ongelma, jos jutun juurta riittää.

Kuuntelin uusimman ja ensimmäisen podcastin. Uusimmasta pidin, koska siinä keskityttiin aiheeseen ja albumista löytyi paljon hyviä huomioita ja ruodintaa. Lukuisiin ulkomaisiin sarjsipodcasteihinkin verrattuna oli poikkeuksellisen spesifiä sarjakuvallisen ilmaisun purkamista. Jengisota 145 - pohdinta olisi kyllä hyötynyt kuvista, kun viitattiin moniin tiettyihin sivuihin - eikä albumi ole välttämättä kaikille tuttu tai ulottuvilla.

Ensimmäisen nauhoitteen luettelomaisesta tyylistä en niin paljon saanut irti. Dialogi on mielekkäämpää, kun molemmat ovat perehtyneet samaan aiheeseen.

Minun mielestä hienoa, että olette tällaiseen hankkeeseen ryhtyneet ja sisältöä pukkaa monessa formaatissa. Itunesiiin kannattaa laittaa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Mambrinon kypäri - 22.04.2016 klo 01:07:31
En ole ehtinyt kuunnella mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Sekä pitkille että lyhyille pätkille on omat yleisönsä, molempia voi olla vaikea tyydyttää. Yksi mistä podcasteissa itse pidän että jos on hieman pitempi (ja miksei olisi jos järkevää sanomista riittää tarpeeksi kauan), on kuitenkin sellaisia järkeviä kohtia joissa laittaa tauolle. Harvalla ihmisellä on kolme tuntia aikaa yhteen kyytiin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: tertsi - 22.04.2016 klo 06:14:47
Mä kyllä luulen vahvasti, että me ei ihan heti tehdä kolmetuntista videota/podcastia. Olkaatten siis huoleti.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 22.04.2016 klo 11:55:46
Tarkoitin edellisellä kommentillani vain sitä että makuja on monia. Ja tavoitteita. Meillä videoiden suhteen hyvinkin erilaiset kuin Arne Ankan tekijällä.  :)

Tertsin a-studio -vertauksen kuulin nyt ekaa kertaa, aivan niin vakavaksi en itse vedä, vaikka sarjakuva-asia sinänsä onkin mitä vakavastiotettavin.

Jo julkaistuista videoista 2 on tehty sisällä ja 4 "ulkona". Kahta noista on jopa pieneltä osin kuvattu avoimen taivaan alla. Samoin lähipäivinä julkaistava juttu on tehty muualla kuin kotistudiossa.

Epäonnistumisista yritetään oppia. Mietittäväksi tulee kuitenkin että pitäisikö teknisesti lähes toivottoman huonot pätkät vain unohtaa? Onko niistä iloa kenellekään vaiko vain luovat väärää huonoa kuvaa toiminnasta? Viittaan nyt ekoihin video-otoksiin ja podcasteihin.

ITunesiin ei liene tässä vaiheessa mahkuja ja intoa. Podcastien pyörittäminen maksuttomasti (ilman omaa domainia ja serveritilaa) osoittautui yllättäen jopa haasteellisemmaksi kuin videoiden (YouTube sensuroi matskua mielivaltaisesti, mutta ei siitä enempää).

Täytyy katsoa, jos nyt Google toisi oman podcast-alustansa Eurooppaankin. Ehkä siinä vaiheessa voisi vaikka heivata ne ekat turhat podcastit, joista JVkin mainitsi.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Lurker - 22.04.2016 klo 12:06:38
Minusta nämä ovat todella hyviä asiapitoisuudessaan ja jutustelussaan. Teknistä taitavuutta tulee sitten tekemällä.

Onks' sarjakuvapollareilla twitter-tiliä, vai miten uudet ohjelmat ilmoitetaan yleisölle?
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 22.04.2016 klo 13:05:28
Ei ole vielä twitter-tiliä. Kuten jo ekassa postauksessa mainitsin @_retsi_ (https://www.instagram.com/_retsi_/) instagramissa ja bolgi: sarjakuvapoliisit.wordpress.com (http://sarjakuvapoliisit.wordpress.com) ovat kokoavia elementtejä ja ajavat sitä virkaa.
Ja miksei pollareiden fcebook-tilikin. Tubekanavan voi luonnollisesti tilata. Aivan opettelua ollut seuraajien haaliminen ja hankalaakin. henk. koht. olen yrittänyt vähentää ja vähentänytkin somessa roikkumista, eli pikkuisen ristiriitaa tästä syntyy...

Hiljakseen on edetty ja tekeminen on opettelua silläkin puolella, intoa mainostamiseen laannuttaa luonnollisesti se että ainakaan itse en ole ollut vielä oikein täysin tyytyväinen jälkeen. Joka ohjelmassa on jotain pientä typerää skärmää (joko teknistä tai esiintymiseen/sisältöön liittyvää), joka vaikuttaa ikävästi laatuun. AYA -podcast ja JP-haastattelu ovat kokonaisuutena minusta onnistuneimmat.

EDIT: typo
 
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: VesaK - 22.04.2016 klo 15:25:07
Kiitos palautteesta.
Katoin sen mitä jaksoin eli 35 sekkaa. Siinä ajassa ei tapahtunu mitään eikä liittyny sarjiksiin.  :)


Ihan hyvä, se on 15 sekuntia enemmän kuin olen toistaiseksi jaksanut katsoa tai kuunnella sinun podcastiseeraustasi. Sekin koostui "pikakelausloikista", kun tutkailin tapahtuuko tässä jotain eli ei.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: tertsi - 24.04.2016 klo 16:23:46
SarjakuvaTV:ssä Carl Barksin ankkataiteen kotimainen huippuasiantuntija (https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/).
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: 1978 villiä metsää - 24.04.2016 klo 21:52:47
SarjakuvaTV:ssä Carl Barksin ankkataiteen kotimainen huippuasiantuntija (https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/).

Harmin paikka tuo äänen laatu. Vaikka sanoin että viimeistelemättömyydessä on oma viehätyksensä, enkä edelleenkän sano ettei olisi, ymmärrän kyllä jos teknisen osaamisen hakeminen herättää tässä aloittelevassa projektissa malttamattomuutta. Reilua vieraille olisi saada tulla esitetyksi kunnollisesti, teillä ja Timolla sähkö ei ollut niin hyvin kertomassa tarinaa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 25.04.2016 klo 12:35:20
Reilua vieraille olisi saada tulla esitetyksi kunnollisesti,
Mitä tarkoitat? Tässähän oli fokus sillee hieman ohi vieraan, että pääosassa piti olla Barks. Omasta mielestäni Timon esittely sujui hyvin, eli en vain yksinkertaisesti ymmärrä miten olisi pitänyt tehdä toisin?

teillä ja Timolla sähkö ei ollut niin hyvin kertomassa tarinaa.
sähkö?
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: 1978 villiä metsää - 25.04.2016 klo 13:24:53
Sori tuli ehkä jaariteltua ja runoiltua liikaa. Siis sähköllä tarkoitin olettamiani mikkiongelmia, koittaen käänteisesti puhua siitä ainoana huonosti tarinaa kertovana osapuolena. Sinä ja Timo suoriuduitte hienosti.

Esittämisellä tarkoitin valmista videota teknisine hienovaraisuuksineen. En siis varsinaista haastateltavan esittelyä.

Koitin vain omine persoonalisuuteni oikkuineni olla kannustava, mutta näköjään minullakin on jonkinlaisia netinsisäisiä mikkiongelmia.  :)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Mambrinon kypäri - 25.04.2016 klo 15:31:48
Lainaus käyttäjältä: Reima Mäkinen

ITunesiin ei liene tässä vaiheessa mahkuja ja intoa. Podcastien pyörittäminen maksuttomasti (ilman omaa domainia ja serveritilaa) osoittautui yllättäen jopa haasteellisemmaksi kuin videoiden (YouTube sensuroi matskua mielivaltaisesti, mutta ei siitä enempää).

...

Ei ole vielä twitter-tiliä. Kuten jo ekassa postauksessa mainitsin @_retsi_ (https://www.instagram.com/_retsi_/) instagramissa ja bolgi: sarjakuvapoliisit.wordpress.com (http://sarjakuvapoliisit.wordpress.com) ovat kokoavia elementtejä ja ajavat sitä virkaa.
Ja miksei pollareiden fcebook-tilikin. Tubekanavan voi luonnollisesti tilata. Aivan opettelua ollut seuraajien haaliminen ja hankalaakin. henk. koht. olen yrittänyt vähentää ja vähentänytkin somessa roikkumista, eli pikkuisen ristiriitaa tästä syntyy...

Hiljakseen on edetty ja tekeminen on opettelua silläkin puolella, intoa mainostamiseen laannuttaa luonnollisesti se että ainakaan itse en ole ollut vielä oikein täysin tyytyväinen jälkeen. Joka ohjelmassa on jotain pientä typerää skärmää (joko teknistä tai esiintymiseen/sisältöön liittyvää), joka vaikuttaa ikävästi laatuun. AYA -podcast ja JP-haastattelu ovat kokonaisuutena minusta onnistuneimmat.

EDIT: typo
 

Hostausongelmista: jotkut laittaa YouTubeen pelkkää audiota, mutta Google Drive tuntuu myös toimivan ihan hyvin (kuuntelen tässä radioepisodi 5:ta).
Mä oikeastaan tykkään siitä että on ihan rehellinen blogi jossa linkit sisältöön, ei tarvi kirjautua tuubiin tms. palveluun.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 25.04.2016 klo 17:34:17
Esittämisellä tarkoitin valmista videota teknisine hienovaraisuuksineen.
Kiitos tarkennuksesta.  :) Tässä on matkan varrella oppinut että ei niitä ohjelmia huvikseen ja rahalla brassailun takia studioissa kuvata. Ja monet vähemmän "näkyvät" telkkariduunit niinku vaikka äänittäjä, äänitarkkailija ja kuvaussihteeri ovat nousseet arvossa.

Hostausongelmista: jotkut laittaa YouTubeen pelkkää audiota, mutta Google Drive tuntuu myös toimivan ihan hyvin (kuuntelen tässä radioepisodi 5:ta).
Tätäkin kokeiltiin, mutta se johti kummalliseen sensurointiepisodiin, eli tekijänoikeusvaroitukseen, jota en vieläkään oikein tajua. Ilmeisesti joku oli tehnyt ekasta tai tokasta podcastista valituksen. Joka tapauksessa koko tili jumitettiin niin että yli 15 minuuttisten pätkien lataus estettiin puoleksi vuodeksi, jnpp... Ehkä tuo oli vain epäonninen sattumus eikä sillä välttämättä ollut tekemistä sen kanssa että ladattiin sinne "podcast", mutta kokemus oli sen verran ikävä, että se sai varovaiseksi.

iTunesin ja (tulevan) Googlen podcastpalvelun etu lienee se että pätkät löytyy jotenkin keskitetysti muiden podcastien joukosta jostain kaupasta tms. Suomessakin on podcasteja esittelevä ja kokoava sivusto, mutta en ole siihenkään saanut vielä aikaiseksi liityttyä. Google Driven ongelma on lähinnä tilastointi. En tiedä saako sieltä kuuntelukertoja mitenkään selville.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 12.06.2016 klo 11:57:04
Vaihteeksi uutta settiä. Sarjispollarit scifiklassikon kimpussa. Linkki Valerian -podcastiin sekä kuvanäytteitä https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 07.07.2016 klo 21:33:04
Onkos kenkään kuunnellut Valerian-podcastia? (Google-driven kautta ei suosiosta saa edes mumeraalista palautetta, eli ite emme tiedä yhtään.) Olisi mukava saada palautetta.

Ja pollarien tulevaisuuden suunnitelmista kerrottakoon previkkana... leikkauspöydällä tämä mies!  8]
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Mambrinon kypäri - 09.07.2016 klo 20:13:59
Onkos kenkään kuunnellut Valerian-podcastia? (Google-driven kautta ei suosiosta saa edes mumeraalista palautetta, eli ite emme tiedä yhtään.) Olisi mukava saada palautetta.

Kuuntelin pari viikkoa sitten, oli hyvä. Allekirjoittaneen näkökulmasta ehkäpä toistaiseksi mielenkiintoisin aihe. En tällä istumalla ehdi kirjoittaa tän pidempää palautetta, mutta kuvalisät blogiin oli hyvä. (Tosin tällä kertaa tunsin puheena olvat albumit tarpeeksi hyvin että tiesin jopa ilmankin mistä puhuttiin.)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: tertsi - 06.08.2016 klo 21:25:03
SarjakuvaTV:n toimittaja näytti tekemiään sarjakuvasivuja itselleen Joonakselle. Ja Joonas vastasi suoraan, mitä niistä ajatteli!

Video on pientä viilausta vaille valmis. Ilmestyy lähiaikoina!
Nyt ei raina ole ainakaan liian pitkä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: tertsi - 10.08.2016 klo 16:01:09
Nyt se on valmis! SarjakuvaTV:n uusin jakso: Joonas arvioi Tertsin piirtämiä sarjakuvasivuja.

Kas, tässä. (https://www.youtube.com/watch?v=QvcVBOEACbo)


Jatkossa pyrin välttämään yhtä raflaavia jutunaiheita.

edit:
Kyseessä lienee tähän mennessä lyhin videomme.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 08.09.2016 klo 10:00:33
Joku taisi huomatakin, olin Festareilla kuvailemassa. Huitulan haastattelu valmiina. (https://youtu.be/W_jdhCloGQ0) Tulossa myöhemmin vielä toinen pätkä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 23.09.2016 klo 12:07:52
Sen verran uutta että käsittelyssä Valerian Rajoilla (http://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/). Puhuttuna. Kyseessä podcast n:o7 ja arvovaltaisena vieraana lyhyen matkaa mukana myös Joonas.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 26.09.2016 klo 10:26:05
Joonaksen nuoruusvuodet julkaistu (https://www.youtube.com/channel/UCPYw-TuJoKiZxnkxoRp8qeQ). Kunnioitamme jatkossakin Veikko "Joonas" Savolaisen muistoa editoimalla pätkiä hänen haastatteluistaan. Aivan tyystin Joonastelkkariksi ei kuitenkaan muututa. Pysykää kanavalla!
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 19.10.2016 klo 14:06:05
Kirjoitin vasta nyt muutaman sanan tuosta edellisestä pätkästä blogiin.

Pari viikkoa meni sitten tämän uusimman editoimisessa ja käännöstekstejä viritellessä. Alussa av-kääntäjän kokemattomuus hieman näkyy. Kun en oikein tiennyt minkä verran tekstitystä laittaisi ja missä rytmissä. Muuten jakso on teknisesti jo niin hyvä kuin nykykalustolla saa. Festareiden järjestelythän olivat akustisesti aika helvetistä, kun aivan lavan vieressä puksutti aggregaatti. Mainittu pärinä sekä baarin pullojen kilistely lähes tulkoon pilasi intron äänityksen. Mutta tekstitys tosiaan pelastaa myös audiopuolta, jos siitä nyt jollakulla on vielä valittamista.  :)

Itse haastattelu (http://youtu.be/X8BuECaUglw) on paitsi pisin, myös ylivoimaisesti hauskin tähänmennessä. Kannattaa siis katsoa, muidenkin kuin heppahullujen.  ;D Furberg taitaa myös suulliseen kertomisen.

Lena loi vankan fanipohjan Suomessakin jo 1990-luvulla ja tällä vuosituhannella hän on selkeästi ollut Hevoshullu-lehden kärkinimi. Koko lehden ilme pohjaa paljolti hänen grafiikkaansa. Konkari haastattelussa mm. uransa alkuajoista sekä paljastaa esikuvansa sarjakuvan saralta. Furbergin tekemiä sarjakuvia on julkaistu pian 45 vuotta. Hänen tunnetuimpia sarjojaan ovat Polle, Tuuvan talli ja
Firefoot farmin Freddie. Mutta lukijoilla on myös monta muuta suosikkia.

Furberg puhuu omien töidensä lisäksi sarjakuvapiirtäjien asemasta, oheistuotebisneksestä ja ylipäätään sarjakuvant tekijän arjesta. Hyväntuuliselle Furbergille on tärkeää lämmin suhde lukijoihinsa. Hieno, ahkera ja karismaattinen tyyppi. Arvostan häntä ja hänen työtään tämän projektin myötä yhä enemmän.

Festivaalilavalla Helsingissä (3.9.2016) Furbergia tenttasi Annika Hokkanen. Eli haastattelijakin on paremmin näköradioon sopiva kuin meillä yleensä.Festariyleisö oli poikkeuksellisen aktiivinen, mikä tuo oman mausteensa haastatteluun.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 20.11.2016 klo 15:44:34
Editointi otta aikansa, sillä nyt on tulilla SarjakuvaTV:n suurtuotanto Joonas Pariisissa (https://youtu.be/lFl3oF5cokw).  22-minuuttinen melkein oikea dokumenttielokuva Veikko "Joonas" Savolaisen piirtäjänuran alkuvaiheista. ...Melkein, sillä tässäkin asiasisältö ajoi paikoitellen ohi teknisen laadun. En malttanut olla käyttämättä kiinnostavaa matskua, josta oli olemassa pelkkää audiota tai kameran tallentamaa ääntä. Sori siitä.  :)

  :police:  :police:  :police:

Jos historia kiinnostaa, kannattaa tsekata myös vuosilukuja tarkentava ja muutenkin aihetta taustoittava bloggaus. (http://sarjakuvapoliisit.wordpress.com) Sieltäkin luonnollisesti linkki tv-ohjelmaan.

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 20.11.2016 klo 19:17:29
Kiitokset viimeisimmästä dokkarista Joonas Pariisissa. Oli hyvä!
Kerkesittekö käymään koko Savolaisen uran läpi...viimeisinpiin aikoihin asti.

Sit, kun olette näyttänyt Savolaisen, niin olis ehdotus uudesta haastateltavasta.
En tiedä onko mahdollista saada, mutta ainahan voi yrittää. Meinaa Kari Leppänen.

Voi kyllä olla, ettei Leppänen anna haastattelua. Olisi kyllä kovinkin mielenkiintoinen piirtäjä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 20.11.2016 klo 22:36:34
Kiitos kiittämästä. Uraa käytiin läpi vaihtelevan tiheällä kammalla. Joonas-ohjelmia on tosiaan tulossa vielä lisää kunhan keretään. Välissä aina jotain muutakin.  :) Leppästä on harkittu, mutta ei vielä kysytty. Kiinnostaisi kyllä itteäkin. :-)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: VesaK - 22.11.2016 klo 15:16:38
Kertakaikkiaan hienoa, että Joonaksella muisti ja supliikki pelasi ihan viime viikkoihin asti. Upeaa, että ehditte ja jaksoitte tallentaa Savolaisen tarinan.

Jos nyt jotain kritiikkiä, niin alkupuolella varsinkin olisi voinut näyttää Luxemburgin kaunista puistoa enemmän kertojaäänen taustoittamana, eikä vain Reiman puhuvaa päätä kertomassa, että nyt olemme täällä missä Joonaskin oli. Muutoin alkupätkän olisi voinut kuvata vaikka Ruttopuistossa. 
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 22.11.2016 klo 19:56:38
Muutoin alkupätkän olisi voinut kuvata vaikka Ruttopuistossa. 
Se onkin kuvattu Haaganpuistossa. :-) Elokuussa Pariisissa käydessä oli vielä meininki mennä kuvailemaan myöhemmin lisää Joonasta. Hän soitti minulle sinne, kun ei muistanut että kerroin meneväni. Puhelu jäi elävästi mieleen olin juuri Galleries Lafayetten yläkerrassa katselemassa maisemia, ja Joonas lähetti terveisiä Pariisiin. Reissun jälkeen Sarjisfestarit painoivat päälle ja kuukauden kuluttua tästä Joonas jo joutuikin lasarettiin.  :(
Sitten syyskuun lopulla ryhdyin kirjoittamaan noita pajatuksia, joilla jotenkin saisi kursittua Pariisijakson kasaan.

Ja mitä kuvittamiseen tulee. Siinä on kovempi homma kuin uskoisi. Pelkästään kuvattomien Joonas-audio-osuuksien kuvittaminen oli... Huh!

Tuskin tulee enää yhtä työlästä ohjelmaa väsättyä. Muuten kyllä, mutta ei viitsi viikkokausia joka pätkään uhrata, kun katsojiakin on vain kourallinen.  :)
 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: VesaK - 23.11.2016 klo 14:12:17
No, mutta olihan siinä sentään pätkiä oikeastakin Luxlux-puistosta... pääasia on että teitte, se on korvaamatonta materiaalia eikä katsojamäärällä NYT ole mitään merkitystä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 01.01.2017 klo 13:36:20
Pollarit toivottaa kaikille hyvää uutta vuotta! Välipäivinä istuttiin studiolla. Tulossa pitkää videota. Mukana jopa muutama yllätysvieras. Oheiseen kuvaan on "piilotettu" vinkkejä siitä mitä on parhaillaan Tertsin leikkauspöydällä.  :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 21.01.2017 klo 23:37:25
Edelliseen viitaten. Leikkaus venyy, mutta potilas on edelleen hengissä. Mutta mutta...

Sarjakuvapoliisien ensiaskeleista on kulunut jo vuosi! Franquin -jakso kuvattii 5.1. ja SarjakuvaTV:n esittely 16.1. 2016. Samoihin aikoihin tehtiin myös ensimmäisiä podcasteja. Katsojille kokeileva lähestymistapamme on näyttänyt säheltämiseltä, ja sitähän se on.

Joku saattaa ihmetellä että mitä järkeä on tehdä erikseen koostetta pilalle menneistä pätkistä, kun normaalit videommekin herättävät myötähäpeää. Palautetta tulee kuitenkin aika vähän, enka ainakaan itse oikein tiedä mitä näistä ajatellaan. Toivon mukaan tämä Mokapalat 2016 (http://www.youtube.com/watch?v=QanZ8yeB7kQ) on edes jonkun mielestä hauska. Ainakin ne tykkäävät, jotka eivät meistä tykkää. Tai ehkä se tavoittaa muitakin kuin sarjakuvaharrastajia?

Piakkoin on tulossa taas ihan oikeaa ohjelmaa. Blogissa hieman lisää muistelua elikäs taustoitusta. (http://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 04.02.2017 klo 08:47:43
Vihdoin se tinttisarja alkoi! Sinne kantsii mennä blogin kautta, ehkä. (http://sarjakuvapoliisit.wordpress.com) Blogiartikkelissa on nimittäin jotain juttua, joka jäi pois eli unehtui keskustelun tiimellyksessä.

Mukana myös SarjakuvaTV:ssä uusia (mutta muuten vanhoja) naamoja: Kvaakistakin tuttu tinttiasiantuntija Severi Nygårg sekä albumin kääntäjä Heikki Kaukoranta.  :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 04.02.2017 klo 08:53:41
Sori, vielä on viimeinen versio rendautumassa.  :angel:

Eiköhän se Tintti kuitenkin ole JO reilun tunnin päästä katsottavissa.

EDIT:
Kas, niin! NYT SE ON YOUTUBESSA!!!!
Hergén Sininen lootus 1/3 nähtävissä täällä:
https://www.youtube.com/watch?v=7WOdThyx1mg

Mukana siis Severi ja H. Kaukoranta.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 04.02.2017 klo 16:39:06
Tässähän meni taas mukavasti yli tunti sarjakuvaTV:tä katsoessa.
Joo tämmöstä lissää...meikä tykkää!
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 04.02.2017 klo 20:14:29
Katsoitko jakson hidastettuna? Vaiko peräti kaksi kertaa?  :-*
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 04.02.2017 klo 20:21:15
Katsoitko jakson hidastettuna? Vaiko peräti kaksi kertaa?  :-*
Ei kun kattelin Tampere kuplii-jutun myös...eikös ne molemmat olleet yli puolituntisia.

Aaahhh! Eipäs ollutkaan. Tampere kuplii olikin vain 20 minuuttinen.

Hitto pitäisi kyllä joskus mennä tonne Tampere kuplii tapahtumaan.
Mutta eikö tänä vuonna ole se WorldCon-juttukin Helsingissä. Sinne taitaa mennä ihan törkeesti rahaa pääsylippuun.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 04.02.2017 klo 20:28:22
" Tampere kuplii olikin vain 20 minuuttinen."

Joskus sitä osaa tiivistää ja joskus ei...

Tinttiä ja lootusta tulee siis vielä kaks jaksoa, kunhan vaan saan ne editoitua.
Mites on, Darth, onko tuossa videokuvassa jotain lisäarvoa vai toimisko nää ihan vaan podcastina, ilman kuvaa siis?

Kuvaeditointi + graffat + kuvanäytteet vaatii n. kuukauden oto:na tehtynä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 04.02.2017 klo 20:46:00
Kyllähän aina kuva sanoo enemmän kuin tuhat sanaa. Varsinkin tossa Tintti jutussa, kun määrättyjä kohtia esiteltiin kirjoista.
Periaatteessa videoiden editointi on aika helppoa hommaa, kunhan jättää kaikki kikkailut pois. Ei niitä tarvita sinne. Pääasia on, että haastateltavat näkyy ja jos näytetään jostain sarjakuvan stripistä kuvaa, niin silloin tietysti on hyvä ottaa lähikuvaa. Kannattaa välttää käsivaralta videointia...se vaan häiritsee katsojia ja haastateltavia.
Nyt tuossa Tintti videossa oli saatu puhe synkkaamaan videon kanssa...hyvä niin.

Kyllä podcastejakin kuuntelee, mutta kyllä mä tykkään videoita katsella eniten.

Kannattaa hankkia oikein hyvä video-editointi ohjelma ja järee tietokone, joka jaksaa raksuttaa editointiohjelmaa.
Eihän tää nykydigiaikana ole hankalaa...mä editoin aikoinaan videoita VHS:llä...se se vasta mukavaa on.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 04.02.2017 klo 20:50:45
Thänx, Darth!
Palautteesi otetaan jatkossa huomioon tai ainakin tarkasteluun. :)

edit:
Työttömällä ei oikein oo hankintoihin varaa. Sillä mennään, mitä sattuu himassa olemaan.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 05.02.2017 klo 02:50:59
Jou, ihan selkeesti on tapahtunut teknistä edistymistä! Äänet toimii hyvin etc. Tekemisessä on hyvää rutiinia, ja kyllä toi puoli tuntia kului tota katellessa nopsasti.

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 05.02.2017 klo 06:28:22
Thänx, Darth!
Palautteesi otetaan jatkossa huomioon tai ainakin tarkasteluun. :)

edit:
Työttömällä ei oikein oo hankintoihin varaa. Sillä mennään, mitä sattuu himassa olemaan.
Niin ja ne kunnolliset video-editointiohjelmat on ihan hiton kalliita. Kunnon tietsikka, jossa jyllää kunnon 4 -ytiminen taikka 6-ytiminen prossu on aika kallis...ja näytönohjaimenkin pitäisi olla hyvä.
Mutta ihan hyvältä noi videot vaikuttaneet, vaikka niihin tekemiseen menisikin kamalasti aikaa.
Ootkos huomannut, että jos laittaa paljon videoeditointi ohjelmien ns. animaatio-härpäkkeitä, niin äänet menee ihan pieleen. Niitä saa sitten asemoida uudelleen.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 05.02.2017 klo 06:57:02
Kiitos tuosta äänisynkka + videoefektihuomiosta.
Me ollaan kumpikin ihmetelty, miksi äänet ei aina pysy synkassa. Tossa Tintti-videossakin on sellaista huomattavissa paikoitellen. Mm. siksi Retsi puhuu jonkin verran selkä kameraan päin. :)

Ei siihen editointiin niin hirveesti kulu tunteja, mutta koska teen tällä hetkellä opinnäytetyötä, pienoistutkielmaa, elokuvan hahmosuunnittelua, aloittelen yhtä projektikurssia, käyn ranskankurssia ja osallistun (toivottavasti) yhteen design-kilpailuun, niin aivan puhtaaseen vain omaksi "iloksi" tehtävään harrastustustoimintaan ei vaan jää ihan hirveesti aikaa, kun haluais joskus tavata frendejäkin. Ja sarjakuvaakin ois kiva ehtiä tehdä joskus. Niinpä nää sarjakuvatv-jutut ei valmistu ihan huippuvauhtia kalenteripäivillä mitattuna.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 05.02.2017 klo 07:19:08
Hups, enpä huomannut että Timoltakin tuli kommenttia.
Paljon kiitoksia sinullekin.
Aivan mahtava kuulla jos sullakin oli pikemminkin hauska puolituntinen kuin suoranaista kidutusta. Toki negatiivinen palautekin on sallittua, mutta koska tätä tehdään kengännauhabudjetilla, niin jotain pientä anteeksiantoa sen takia ois ehkä hyvä olla olemassa.

Mihinkään Tintti-syväanalyysiinhän ei päästä, mutta ainakin omasta puolestani voin sanoa, että teen näitä videoita siksi, koska esim. Yle ei tee mitään sarjakuvaohjelmaa (vaikka kaikenmaailman runoraateja kyllä tehdään) ja siksi, että videotyöskentely tulisi tutummaksi. En ota tätä proggusta ainakaan haudanvakavasti.  Onneksi Severi ja Retsi panostivat minua enemmän faktapuoleen, joten on tossa pätkässä ihan asiaakin pölinän joukossa.

Toki arvioitavan teoksen taiteelliseen/elämykselliseen puoleen pureutuminen olis varmaankin kaikkein kiinnostavinta ja antoisinta, mutta ehkä myös hankalinta.

MUTTA: yritämme aina seuraavalla kerralla suoriutua paremmin.


EDIT:

Pannaas toi linkki "Hergen Siniseen lootukseen" viel' tännekin.
https://www.youtube.com/watch?v=7WOdThyx1mgOtsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 07.02.2017 klo 13:35:03
Täällähän on käyty keskustelua sillä välin kun olen harrastanut oikeaa elämää. :o

Ainakin tää alkukevät vaikuttaa nyt STV:n ja sarjakuvapoliisien tiimoilta aika hyvältä, sillä ohjelmanpätkiä saadaan pukattua ulos viikottain. Tintti-trilogian lisäksi nimitäin seuraava Joonas-raina on valmistumaisillaan. Lisäksi tulee pari ohjelmaa eli pari reilut pari tuntia todella tanakkaa podcastia, kun äänessä on enimmäkseen Ruutanan ex-shamaani, nykyinen Kissanmaan kirgiisi, P. A. Manninen.

 :police:   :police:     :police:

Nuiden jälkeen festarikevät näkynee ruudussa ja uusia haastateltaviakin saadaan toivottavasti purkkiin ennen kesää.

Jonkunverran multa on kyselty että paljonko saimme tallennettua Joonasta, niin hieman sitä yritin laskeskella tuossa. Audiota löytyy vajaa 8tuntia ja sen lisäksi ehkä noin vartti sekalaista ääntä "kuvanauhoilla". Näistä arviolta noin puolet tai kolmasosa on jotenkin käyttökelpoista. (Riippuen siitä lasketaanko sarjakuvaan liittymättömät horinat mukaan.) Liikkuvaa kuvaa en laskenut, kun se on suurelta osin päällekkäin kahdesta kamerasta.
Perattavaa riittää ties kuinka pitkäksi aikaa, mikä on tietenkin hyvä uutinen niille, jotka Joonasta arvostavat.  :)

Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 07.02.2017 klo 14:06:06
Täällähän on käyty keskustelua sillä välin kun olen harrastanut oikeaa elämää. :o

Ainakin tää alkukevät vaikuttaa nyt STV:n ja sarjakuvapoliisien tiimoilta aika hyvältä, sillä ohjelmanpätkiä saadaan pukattua ulos viikottain. Tintti-trilogian lisäksi nimitäin seuraava Joonas-raina on valmistumaisillaan. Lisäksi tulee pari ohjelmaa eli pari reilut pari tuntia todella tanakkaa podcastia, kun äänessä on enimmäkseen Ruutanan ex-shamaani, nykyinen Kissanmaan kirgiisi, P. A. Manninen.

 :police:   :police:     :police:

Nuiden jälkeen festarikevät näkynee ruudussa ja uusia haastateltaviakin saadaan toivottavasti purkkiin ennen kesää.

Jonkunverran multa on kyselty että paljonko saimme tallennettua Joonasta, niin hieman sitä yritin laskeskella tuossa. Audiota löytyy vajaa 8tuntia ja sen lisäksi ehkä noin vartti sekalaista ääntä "kuvanauhoilla". Näistä arviolta noin puolet tai kolmasosa on jotenkin käyttökelpoista. (Riippuen siitä lasketaanko sarjakuvaan liittymättömät horinat mukaan.) Liikkuvaa kuvaa en laskenut, kun se on suurelta osin päällekkäin kahdesta kamerasta.
Perattavaa riittää ties kuinka pitkäksi aikaa, mikä on tietenkin hyvä uutinen niille, jotka Joonasta arvostavat.  :)


8 h Joonasta...tää on oikeesti kultturiteko...viimeinen semmoinen Joonaksen suhteen. Pistä kaikki vaan etteeriin...myös "sekalaiset".
Teidän pitäisi saada tukea valtiolta näihin hommiin...pistäkää joku lähete menemään, ettei kaikki lottovarat mee vain urheilijoille ja abstrakteille nykytaiteilijoille.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 07.02.2017 klo 17:34:35
8 h Joonasta...tää on oikeesti kultturiteko...viimeinen semmoinen Joonaksen suhteen. Pistä kaikki vaan etteeriin...myös "sekalaiset".
Ehkä sitten lopuksi, mitä jää "yli". Tällä hetkellä kuitenkin on tärkeätä että matsku olisi katsomiskelpoista tai mieluummin vielä vetävää. (Minkä lupauksen pitäisi kyllä hyvinkin toteutua seuraavassa pätkässä.)  :police:

Teidän pitäisi saada tukea valtiolta näihin hommiin...pistäkää joku lähete menemään, ettei kaikki lottovarat mee vain urheilijoille ja abstrakteille nykytaiteilijoille.
Jos nyt jotain, niin meidän pitäis saada lisää katsojia. Mutta näköjään onneksi katsomiskertoja karttuu hitaasti lisää ja Hergé on saanut hyvän startin.  :)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 11.02.2017 klo 16:52:02
Hergén Sininen lootus, osa 2/3 julkaistu youtubessa.
Video löytyy täältä (https://www.youtube.com/watch?v=KMMLhBE-lBo).

Tokan osan alkusekunnit kuluvat vielä Mukdenin radan räjäytystä pohtiessa (harmittavasti jäi selittävä teksti liimaamatta kuvan päälle), mutta tuohon ei taida kulua kuin hetki ja keskustelijamme siirtyvät sujuvasti uuteen aiheeseen.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 11.02.2017 klo 23:11:57
Miten toi alun hieno animaatio on tehty? Onko Tintti irrallisena patsaana tuolla vaasissa? Mutta sillähän vaihtuu ilmeetkin.. Kuvankäsittelyä?

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 12.02.2017 klo 06:06:12
Hergén Sininen lootus, osa 2/3 julkaistu youtubessa.
Video löytyy täältä (https://www.youtube.com/watch?v=KMMLhBE-lBo).

Tokan osan alkusekunnit kuluvat vielä Mukdenin radan räjäytystä pohtiessa (harmittavasti jäi selittävä teksti liimaamatta kuvan päälle), mutta tuohon ei taida kulua kuin hetki ja keskustelijamme siirtyvät sujuvasti uuteen aiheeseen.
Just sain katsottua tän uusimman Herge-video. Hitto löysitte muutamia juttuja mitä en ole itse huomannut. Täytyy katella noi molemmat kirjat uudestaan...tarkemmalla silmällä.
Sitten vain odotetaan 3 osaa!
Videossa lopussa vähän turhan sekavaa kuvaa, mutta onneksi ääni pelasi hyvin...paitsi kun Reima hinkkasi Tintin kantta, jolloin mikki rupesi temppuilemaan.
No pientähän noi oli...sisältö oli kuiteskin timanttia.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 12.02.2017 klo 12:02:00
Joo, ei menny äänitys taas aivan nappiin.  :) Mutta jotain opittiin tästäkin. Eli 3 keskustelijaa on kyllä mahdollista saada toimimaan 2 mikillä.

Viimeistään nyt kannattaa käydä lukemassa myös jakson esittely eli täydentävät tiedot ja huomio yhdestä "uudesta" kannen virheestä blogista (http://"https//:sarjakuvapoliisit.wordpress.com").  :police:

Animaatio on koottu ihan fotairistilleistä. Patsas on semmoinen kuin miltä se näyttää animaation lopussa. Tossa kakkosjaksossa näkyykin vähän Severin kokoelmaa.  :)
 :police:

Nyt vaan pidetään peukkuja että sarjakuvaTV:n leikkaamossa ei tule isompia työnseisauksia ja jakso 3 saadaan eetteriin mahdollisimman pian. :)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 12.02.2017 klo 13:08:26
Animaatio on koottu ihan fotairistilleistä.

Eli siis kuvankäsittelyllä. Meni ihan stop motion nukkeanimaatiosta.

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 12.02.2017 klo 15:11:52
Hieno on ruukku-tunnari!!! Samaa mieltä.

Aikaisemmin valaisin aikatauluongelmiani, joten älkää nyt sentään henkeä pidätellen odottako kolmososaa. En anna tän projektin haitata työ- tai opintokuvioita mitenkään. America first. First things first.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 12.02.2017 klo 15:25:32
Joskus aikoja sitten kun näin semmoisen Stop Motion-Star Wars kyhäelmän...taisi olla joku Tarantinon tekemä hulluttelu. Silloin itsekin kokeilin tehdä semmoista...VHS:llä. Oli kyllä aika turhauttavaa ja aikaa vievää hommaa, eikä siitä tullut oikein minkään näköinen.
Toi Tintti animaatio oli kyllä hieno. Oliko siinä käytetty kahta eri Milou koiraa?

 
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Lurker - 12.02.2017 klo 17:23:58
Mukava kuunnella, ja katsella, tuollaista täysin kiireetöntä jutustelua sarjakuvista.

Pitäisiköhän vinkata Yleisradiolle, voisitte päästä vaikka Pressiklubin tilalle parhaaseen katseluaikaan. ;-)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 12.02.2017 klo 17:55:17
Sanon saman kuin silloin kun aloiteltiin tätä hommaa:
On se vaan kummaa, että Ylellä on ollut jos jonkunlaista ohjelmaa esim. runoudesta (Runoraati ym.) mutta sarjakuvista EI MITÄÄN.
Paitsi Lähtöruutu sarjakuvaan yli 20 vuotta sitten (jota olin mukana tekemässä :)).
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 12.02.2017 klo 19:49:32
Toi Tintti animaatio oli kyllä hieno. Oliko siinä käytetty kahta eri Milou koiraa?
Ei, sen hieman eri kulmasta olevan pään tein maalaamalla, kun ei sitä oikein muuten saanut. Samoin kävi Tintin lakin kanssa, kun käytin vain yhdestä kulmasta otettua kuvaa, eikä tuota mitenkään suunniteltu etukäteen.

Pitäisiköhän vinkata Yleisradiolle, voisitte päästä vaikka Pressiklubin tilalle parhaaseen katseluaikaan. ;-)
Se olisi kyllä aivan eri maailmasta, jos ei tarvitsisi huolehtia itse kameroista ja joku vielä kampaisi naaman valmiiksi ennen lähetystä. Olisi paljon helpompi keskittyä sisältöön.  :) Mutta toistaiseksi mennään näillä.

Mielellään otamme tekijöitä mukaan kuvaaja-, leikkaaja-, toimittaja- tms. -harjoittelijoiksi tai suoraan tekijöiksi tai ihan miten vaa...
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 12.02.2017 klo 20:44:12

Mielellään otamme tekijöitä mukaan kuvaaja-, leikkaaja-, toimittaja- tms. -harjoittelijoiksi tai suoraan tekijöiksi tai ihan miten vaa...
Oh! Maalattu Milou! Empäs huomannut mitään! Bravo.

Jos tehtäisiin tätä Ylessä, saatais varmaan ees jotain rahaa = Aivan mahtavaa!
Mutta siinä tulis samalla paineita, tuottajia, näkemyksiä, ohjaajanplanttu, graafikko, koneisto, niin hyvässä kuin pahassa.Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 13.02.2017 klo 09:34:42
Kas, kuulemma n. 10 vuotta sitten olisi Yleltä tullut: "Ammatti sarjakuvapiirtäjä."
Mutta se on liian vähän.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 13.02.2017 klo 11:12:41
Tänään alkaa Ylellä joku uusi kirjaohjelma. En lukenut HS arviota kokonaan, mutta ei siinä pahemmin kiitelty. Lienee aika "sarjakuvamainen" koska luvassa on ilmeisesti suuria aiheita, pinnallisuutta ja nopeita käänteitä. No, kattellaan.  :)

Ideoin muuten just SarjakuvaTV:lle oman vakiohjelman P.A.Show. Harmi ku en asu Tampereella Pekka olis varmaan suostunut.  :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 13.02.2017 klo 14:00:23
Ideoin muuten just SarjakuvaTV:lle oman vakiohjelman P.A.Show. Harmi ku en asu Tampereella Pekka olis varmaan suostunut.  :police:

Aijai. Vois olla mainio. Pekka on hyvä kertomaan. Näin luentoja nähneenä.

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 20.02.2017 klo 00:40:26
Ankaran vääntämisen jälkeen Sarjakuvaradion episodi 8 on nyt langoilla (https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com).
Retsin haastateltavana P.A. Manninen. Aiheena piirtäjän arki sekä Mannisen omat sarjat ja ihmeelliset tarinat niiden takana. Tulette tietämään että tämän kevään mittaan Pekalta julkaistaan peräti kaksi albumia. Melko intensiivistä.

---

Google oli näköjään lopettanut syksyllä Drivestä jaeltavien podcastien tukemisen, eikä tiedostoille meinannut taas millään löytyä uutta kotia. Jos tästä nyt jotain hyvää, niin uuden palvelun ansiosta soittimet ovat näkyvissä suoraan blogipostauksen pohjalla. Tämä tarkoittaa sinulle yhtä klikkausta vähemmän ja kuviakin voit (sikäli kun niitä julkaisemme) katsella samalta sivulta kuuntelun lomassa.

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Lurker - 20.02.2017 klo 18:56:53
^ Linkki rikki.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 20.02.2017 klo 21:53:57
^ Linkki rikki.
Kiitos huomiosta. Korjattu. En jaksanut sitten näköjään yöllä tsemppiä aivan loppuun asti. Mutta sieltä blogista tosiaan kaikki löytyy. Linkkeineen.  :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 26.02.2017 klo 11:37:58
Kuuntelukerroista päätellen innokkaan vastaanoton saanut Sarjakuvapoliisiradion paluu jatkuu.

Episodi 9 jatkaa edellisessä podcastissa esitellyn vieraan kanssa. Jutut liikkuvat nyt ns. yleisellä tasolla. Retsi kuuntelee kun syrjäänvetäytynyt konkari, entinen aktiiviharrastaja, P.A. Manninen kertoo ajatuksiaan sarjakuvaskenestä. Kannattaa huomata että haastattelu on tehty ennen kuin helmikuun somekohu naisten asemasta sarjakuvakentällä alkoi kuplia. 

Koska podcastin kuuntelu on joka tapauksessa kahden klikkauksen takana, mennään sinne blogin kautta. (https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com)

Kommentoikaa!

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 01.03.2017 klo 11:10:57
Iltayöllä kuuntelin tussatessa Pekan haastattelut. Mukavaa jutustelua ja noin muutenkin, kun muutamaan vuoteen en oo kunnolla kerenny Pekan kanssa juttelemaan. Mitä ny ihan nopeesti vaan Hesan festareilla myyntipöydällä. Mutta että syrjäänvetäytynyt?... julkaisee lehteä, alppareita ja opettaa... aktiivisempi kuin minä..  :o

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 02.03.2017 klo 22:03:54
Mutta että syrjäänvetäytynyt?... julkaisee lehteä, alppareita ja opettaa... aktiivisempi kuin minä..  :o
Kitos palautteesta.  :)
Vähän täytyy mainoksessa kärjistää. Ja on se siihen verrattuna vetäytyny mitä se joskus oli. No, tiiät jos kuuntelit.  :) Ite en kyllä pystyisi olemaan seuraamatta esim. sitä mitä julkaisukentällä tapahtuu. Ja festareillakin ohjelman seuraaminen on mulle aika tärkeä juttu... ja kirja- sekäsarjakuvakaupoissa luuhaaminen.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 02.03.2017 klo 23:54:26
Kuuntelin toki suurella mielenkiinnolla.
No kyllähän minä Sarjainfot luen ja yritän katella mitä julkaistaan. Silti iso osa viime vuodenkin kirjoista ja lehdistä on hankkimatta ja lukematta. Ok. Viimeksi Sarjiksella käydessä ostin Sipilän ja Foederatin. Sipilän jo luin. Festareilla istun yleensä baarissa, mutta niinhän minä olen tehnyt 80-luvun lopulta lähtien.  ::)

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 07.03.2017 klo 17:34:06
SarjakuvaTV:n Sininen lootus -spektaakkelin viimeinen jakso (3/3) nähtävänä Youtubessa (https://youtu.be/ngTC6UjSL1M).

Mukana Heikki Kaukoranta -insertti, asiantuntijavieraana Severi Nygård.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 08.03.2017 klo 18:36:20
Sain just katsottua tän viimeisen osan Sinistä Lootusta. Kyllä te poijaat ootte tehnyt hyvän työn.
Juuri tämmöistä syvällistä analyysia sarjakuvista toivotaan enemmänkin.

Taas tuli uusia juttuja tuosta mustavalko-Tintistä ilmi. Mä olen sokee, kun en ole huomannut itse noita juttuja...vaikka ne on ihan nenä alla ollut.

Esim: Se kansilehdykän "Tintti Suomessa" kuva ja kyllä sanon, että se on Suomesta eikä missään hiton Alaskasta.

Lisää tämmöistä!
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Kreegah Bundolo - 09.03.2017 klo 08:36:42
"Kaikki on kaivautunu omiin poteroihinsa."

Haastattelusta jäi sellainen tunnelma että ei tässä ole kukaan muu poteroihin kaivautunut kuin haastateltava ja varmaan moni muukin vastaava vanhemman polven tekijä. Tähän voisi pitkänkin listan laittaa 70-80-luvulla aloittaneita tekijöitä joiden elämä tuntuu aika surulliselta ja sarjakuvatuotanto saman vanhan toistamiselta. Hyvä uusi sukupolvi karileppäsiä kypsymässä sikäli että muutaman vuoden päästä on yhden sijaan tusina tekijää jotka kovaäänisesti ja jyrkästi tuomitsevat aina ääneen päästessään kaiken tutustumatta mihinkään uuteen. Ainoastaan niistä asioista pidetään jotka ovat olleet mukana sieltä uran alkuajoista lähtien. Jos niistäkään.

Haastattelu kannattaa kuunnella jos ei muuten niin ainakin siksi että varoittavana esimerkkinä kaikille alan toimijoille millainen kohtalo on odottamassa. Sarjakuva-ala ei ole mennyt mitenkään huonompaan 40 vuoden aikana vaan muuttunut. Joku asia menee huonompaan, toinen asia kompensoi sitä. Kirjojen myynti on laskenut mutta painattaminen halventunut ja tekijöiden oikeudet parantuneet. Kirjastojen hankinnat ovat vähentyneet mutta taiteilijoiden apurahat parantuneet ja moni voi täyspäiväisesti tehdä upeita juttuja ilman paineita siitä mahtaako olla sanomalehtisyndikaatille mieleen tai isoille kustantamoille. Sanomalehdissä ei pahemmin sarjakuvia arvostella mutta tilalle on tullut kirjallisuusblogeja ja muita sivustoja. Ja olivatko ne männävuosien sanomalehtien sarjakuva-arvostelut nyt oikeasti mitään mieltä ylentävää luettavaa?

"Mutta kun kaikki lähti menemään huonompaan siinä vaiheessa kun Joonaksen toimittama Sarjis-lopetettiin... Yhy yhy."

Itse huomaan myös kuuluvani siihen ikäryhmään joka kokee lannistumisen merkit (etenkin jonain kollektiivisena ilmiönä joka vaivaa sekä tekijöitä että kävijöitä festareilla vuosi vuodelta pahemmin) ja onhan noita lopettaneita hiljattain ollut paljon. Tekijöissä ja kustantajissa. Mutta ajattelen tämän asian sillä tavalla että mitä vanhemmaksi tulee, sitä riippuvaisemmaksi tulee siitä että asiat toimivat aina samalla tavalla. Nuorena kun meni yksi kanava tukkoon, sen tilalle etsi toisen ja kolmannen. Oli tarmoa yrittää ja oli tarmoa tutustua uusiin asioihin. Mutta vanhempana huomaa että kun menee kanava tukkoon niin se oli siinä sitten. Ei riitä ymmärrys muuttuneeseen maailmaan. Ja olet sitten siellä poterossasi. Heristät henkistä nyrkkiä koko maailmalle ja katkerana valitat haastattelussa muiden ymmärryksen puutetta ja että kaikki mitä tehdään on roskaa. Vaikka asia ei olekaan oikeasti niin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 10.03.2017 klo 00:17:40
Kuuntelemisen lisäksi voi myös tulkita - oman mielensä mukaan.  :) Timon mielestä P.A.Manninen on aktiivinen eikä eristäytynyt ensinkään ja jonkun toisen mielstä päin vastoin.

Edellisen postauksen kanssa olen olen osittain samoilla linjoilla, osittain en. Sen kyllä olen tietävinäni, että ymmärryksen puute ja oma uhriutuminen tai siiloutuminen tai jumittuminen ei riipu iästä eikä sukupuolesta. Kyllä näihin "syyllistyvät" nuoret yhtä lailla kuin vanhat.

Itse asiassa aika haastavaa yrittää olla ns. puolueettoman toimittajan roolissa tuommoisessa intiimissä keskustelutilanteessa. Enkä tiedä olisiko siihen aina tarvetta tai syytä, mutta tein noin nyt tuolla kertaa.

Kiitos palautteesta. Mukavaa että näitä kuunnellaan ja katsellaan.  :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 16.03.2017 klo 23:17:57
Uusi Joonaspätkä tubessa. Kovan onnen Jonni. (https://youtu.be/WdnRZYKSH1A)
 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 05.04.2017 klo 17:58:43
Kupliin purkaminen käynnistyi vihdoin Tubessa. Elikäs alkuun perinteinen kuvareppari. (https://youtu.be/LyvLmXPjpHY) Lisää ehkä jo huomenna... :police:
Muistakaa kehua.  :)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 06.04.2017 klo 23:33:40
Tallensin noin 2/3 Tampere Kuplii -festivaalien Sarjakuvalla ulkomaille -paneelista (https://youtu.be/eX3GOO318LI). Keskustelun moderaattorina toimi Lyly Aakkula. Panelistit Kaisa Leka, Rosi Kämpe sekä Hanna-Pirita Lehkonen kertovat matkoistaan ja siitä miten he ovat saaneet sarjakuviaan esille Suomen rajojen ulkopuolella.
Kämpe piirtää Marvelille ja Top Cowille Amerikkaan, Lehkonentyöskentelee netissä ja puhelin appilla julkaistavalla kansainvälisellä LINE Webtoonsilla ja Kaisa Leka tekee omakustannesarjakuvia englanniksi.

Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 07.04.2017 klo 07:42:58
Erittäin mielenkiintoinen aihe!
Katsoin äsken tuon pätkän.

Alussa vaivaa haastateltavien kovin ympäripyöreät ja mitäänsanomattomat kommentit. Haastattelijan olisi ehdottomasti pitänyt tehdä jatkokysymyksiä! Onneksi paneelin loppupuolella piirtäjät intoutuvat tuomaan esille konkreettisia omakohtaisia esimerkkitapauksia elävästä elämästä.

Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 07.04.2017 klo 10:25:30
Harmittaa kyllä että paneelin loppu jäi pois, kameroiden akut alkoiva himmailla, enkä ollut ollenkaan varma onko äänipuoli ollenkaan käyttistä.

No, taas opin lisää ja parempi tulos ensi kerralla. Muut Kuplii videot on sitten parempia.  :) Ja oli itse paneelissakin ongelmia. Osallistujat tappelivat mikkien kanssa aika monta minuuttia, ne leikkasin pois.  :)  Kirsi Kinnunen jatkaa sitten samasta aiheesta seuraavassa videossa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Sini L - 07.04.2017 klo 16:08:50
Joo tämä sarjakuvalla ulkomaille- paneeli oli hauska. Mä pidin. Varsinkin Lehtosen verkostoitumiskikat olivat hauskoja!
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 30.04.2017 klo 15:10:14
Vihdosta viimein Kupliin purkaminen jatkuu. Nyt vuorossa ilmaantuu Tubeen Finlandiavoittaja Kukkosen haastattelu. Ilpo Koskela tenttaa mainion Voro kirjan tekijää. Blogissa linkki myös Aamulehden tuottamaan Kukkos-videoon (https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/).

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 08.05.2017 klo 07:23:56
Uusimmassa videossa Kirsi Kinnunen (https://youtu.be/jTogT6KJ8pE) kertoo Ranskassa tekemästään markkinointityöstä ja antaa vinkkejä siitä miten ulkomaisia kustantajia kannattaisi lähestyä. Tampere Kuplii -festivaalien ohjelmistoa edelleen.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 16.05.2017 klo 09:49:07
Huitulan ja Kafkan Linna sai jatkoa. Albumisarjan kakkososa ilmestyi vuoden vaihteessa. SarjakuvaTV:ssä nyt Kristian Huitulan haastattelu Tampere Kuplii -festivaaleilla 2017. Ykösosasta puhuttiin syksyllä. (https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/2016/09/07/romaanista-sarjakuva-sarjakuvasta-tv-ohjelma/)

Puhuimme enimmäkseen Kafkasta ja innostuin jopa esittelemään tulkintojani teoksen symboliikasta. Itse sarjakuvaa olisi kai voitu käsitellä enemmänkin, mutta varsinkin Huitlula varoi spoilaamasta juonta.  Luvassa 23 minuuttia tiukkaa asiaa ja SarjakuvaTV:n ylivoimaisesti kirjallisin jakso. (https://youtu.be/C7zT8qsvVQs)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: tmielone - 17.05.2017 klo 09:54:01
Uusimmassa videossa Kirsi Kinnunen (https://youtu.be/jTogT6KJ8pE) kertoo Ranskassa tekemästään markkinointityöstä ja antaa vinkkejä siitä miten ulkomaisia kustantajia kannattaisi lähestyä. Tampere Kuplii -festivaalien ohjelmistoa edelleen.

Tämä oli todella kiinnostavaa kuultavaa! Kiitokset tilaisuuden tallentamisesta ja tuomisesta hajasijoitettujen saataville!
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 23.05.2017 klo 13:13:51
Kiitos palautteesta. Sitä ei tule liikaa, ei edes sopivasti.  :) Vielä on yksi Kuplii-haastattelu tulossa. Kunnaksen. Mutta väliin änkesi toinen mahtimies Tape. Tulipa itse asiassa hienompi pätkä kuin uskalsin raakamatskua silmäillessäni toivoa. (https://youtu.be/AXZ1Z-BpfxA) Koivisto on ihan kingi! Ja totuttuun tapaan aiheesta lisää horinaa blogissa (https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/).
Naattikaa.

 :police:

Hieman yleisemmin tubetuksestamme... Furberg kellotti just 300 katselua ja ensimmäinen Kuplii-raportti puoelstaan huitelee yli 500:ssa! Hienoa! Joonaksen menestys sen sijaan surettaa ja hämmentää. Ymmärrän kyllä jos esim. Huitula ei niin jaksa kiinnostaa (vaikka pitäisi), mutta tuntuu että Joonaksen Pariisijaksonkin kanssa tuhrattu aika on menossa vähän hukkaan. No, lisää Joonastakin on kuitenkin tulossa joka tapauksessa. Ehkä se kiinnostus tästä vielä hänenkin duuneihinsa ennen pitkää kasvaa. Sic transit gloria mundi. :-(


Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 23.05.2017 klo 13:43:32
Kiitos palautteesta. Sitä ei tule liikaa, ei edes sopivasti.  :) Vielä on yksi Kuplii-haastattelu tulossa. Kunnaksen. Mutta väliin änkesi toinen mahtimies Tape. Tulipa itse asiassa hienompi pätkä kuin uskalsin raakamatskua silmäillessäni toivoa. (https://youtu.be/AXZ1Z-BpfxA) Koivisto on ihan kingi! Ja totuttuun tapaan aiheesta lisää horinaa blogissa (https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/).
Naattikaa.

 :police:

Hieman yleisemmin tubetuksestamme... Furberg kellotti just 300 katselua ja ensimmäinen Kuplii-raportti puoelstaan huitelee yli 500:ssa! Hienoa! Joonaksen menestys sen sijaan surettaa ja hämmentää. Ymmärrän kyllä jos esim. Huitula ei niin jaksa kiinnostaa (vaikka pitäisi), mutta tuntuu että Joonaksen Pariisijaksonkin kanssa tuhrattu aika on menossa vähän hukkaan. No, lisää Joonastakin on kuitenkin tulossa joka tapauksessa. Ehkä se kiinnostus tästä vielä hänenkin duuneihinsa ennen pitkää kasvaa. Sic transit gloria mundi. :-(
Mulla on ainakin yksi video katsomatta ja sit nää uudet. Pitää vaan aina varata oikein kunnolla aikaa noihin, kun haluun rentoutua ja keskittyä teidän videoihin kunnolla.
En ymmärrä Joonaksen huonoihin katsojalukuihin . Äijä vaikuttanut aika monen suomalaisen sarjakuvapiirtäjän alkuun ja jätkä on niin legenda kuin olla ja voi. Jos olis syntynyt USA:ssa tai Ranskan lähettyvillä, niin olisi tullut tosi kuuluisaksi.

Muuten tehkää taas joku syväluotaava sarjakuva katsanto, niin kuin sinisestä Lootuksesta. Sininen Lootus oli kyllä parasta sarjakuva-tutkielmaa ikinä. Samanlaista halutaan. Esim. Asterix (Goscinny ajalta), Blueberry, Alix, Hugo Pratt, Moebius jne. Jostain semmoisesta sarjakuvasta tai sarjakuvapiirtäjästä, jolta on tullut paljon tuotantoa ja ovat suosittuja.
Niin ja Kari Leppäsestä henkilönä en paljoakaan tiedä, vaikka sen sarjakuvia olen lukenut paljon. Siitä kun saisitte haastattelun...olisi kyllä kulttuuriteko. Voi kyl olla vaikeeta.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 23.05.2017 klo 14:12:22

Muuten tehkää taas joku syväluotaava sarjakuva katsanto, niin kuin sinisestä Lootuksesta.

Tosiaan, samalla tavalla jostain yksittäisestä albumista tai jotain. Vieraaksi vielä joku asiantuntija kys aiheesta. Katsois kyllä mieluusti.

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 23.05.2017 klo 20:14:31
Tosiaan, samalla tavalla jostain yksittäisestä albumista tai jotain. Vieraaksi vielä joku asiantuntija kys aiheesta.
Tuo vois olla kyllä kivaa. Parista klassikkoalpparista/tekijästä kyllä juteltiin taas eilen ihan huvikseen. Pitää olla itekin kiinnostunut eli innostunut aiheesta. Sillee se tulee varmaan paras.  :) Jäsen T tuppaa vain edelleen olemaan hieman kiireinen työ/työttömyys/opiskelusäätöjensä kanssa.

Muitakin, toteutukseltaan hieman kevyempiä uusia ohjelmaideoita olen kyllä itsekseni pyöritelly, mutta ehkä se pitää vain olla tähdet oikeassa asennossa että ne toteutuis. ...Ja siinä vaiheessa kun Joonas, Tape ja Kunnas on "käsitelty" niin kyllähän Leppänen olisi aika looginen veto. :-)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 23.05.2017 klo 21:06:18
Editointihan noissa albumikatsauksissa on se (aivan kohtuuttomasti) aikaa vievä osio.
Ja just nyt mulla on tosiaan vähän muutakin ajateltavaa ja toimitettavaa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 23.05.2017 klo 23:24:25
Tapehan olis kyllä varmasti suostuvainen ja sanavalmiskin tekijä! Kannatan!

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 24.05.2017 klo 05:42:05
Tapella jo käytiin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 24.05.2017 klo 23:21:18
Ylläri itellekin. Sain inspiksen tehdä tämmöisenJoonas ja Manu (https://youtu.be/Kxrut8xOu4w) -minijakson, kun kuuntelin radiosta juttua Mauno Koiviston mediasuhteista. :-)

Elikäs Joonas muistelee 50 vuotta sitten harrastamaansa livepiirräntää. Vaikea sitä reilua minuuttia olisi ollut mihinkään muuhun kokonaisuuteen liittää. Tämähän lähti siitä kun puhuttiin videoinnin ja telkkarin tekemisen haasteista. Ei vaa meinannu aina pysyä Joonaksen  ajatusten perässä ja tahdissa.

Tapehan olis kyllä varmasti suostuvainen ja sanavalmiskin tekijä! Kannatan!

Timo
Eka pätkä haastattelusta tosiaan jo tällä viikolla julkaistu.  :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 02.06.2017 klo 22:38:49
Viikon pläjäys. Jouko Ruokosenmäki haastattelee Mauri Kunnasta Tampere Kuplii festivaaleilla keväällä 2017. (https://youtu.be/jdXeioxzBLE) Esitys on jaettu kahteen osaan, eli tämän 19 minuuttisen lisäksi on vielä tulossa parhaat palat kolmen vartin setistä.
 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 10.06.2017 klo 16:32:22
Jatkoa edelliseen... Mauri Kunnas muistelee muun muassa Nyrok Cityn vaiheita, Jagge Migreenin syntyä ja Piitles -albumin tekemistä. Jouko Ruokosenmäki haastattelee sarjakuvapiirtäjää Tampere Kuplii festivaaleilla keväällä 2017. Kuten ekasta osasta muistetaan, haastattelu alkoi kuin vai vihkaa Kunnaksen lämmitellessä puhekonettaan. Se myös päättyi kerran pari ennen kuin loppui kokonaan. Piirtäjämestari ottaa hienosti yleisönsä ja tämä jatko-osa onkin paikoitellen varsin hervotonta tykitystä. (https://youtu.be/1fG3u6G9s-0)

Joku saattaa olla kiinnostunut siitäkin, että tässä jälkimmäisessä osassa näkyy aika paljon myös yleisöä, kun esiintyjiä lähimpänä olevasta kamerasta sippasi akku jo ekan vartin jälkeen. Kesto 26 minuttia.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 21.06.2017 klo 00:09:36
Tarjolla juttua "I Want To Break Free" -näyttelystä (https://youtu.be/LXCm9CmplvA), joka on auki Helsingin Sarjakuvakeskuksella 1.7. asti.

Kokeilin tämmöistä normaalia ripeämpää tuotantoa. Lepakkopaita päälle ja menoksi.
Holy non-binary, Batman! POW! HLBTIQ! KRASH! Jokerina Jonna Kuitunen.

...Eikun siis... esittelyssä Sarjakuvaseuran uusi galleria. Täysin asiallinen infopläjäys kestää 10minuuttia.

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 29.06.2017 klo 13:58:18
SarjakuvaTV kävi tutustumassa Helsingin Sarjakuvakeskuksen uusiin tiloihin (https://youtu.be/CwLHn0RWXBc). Oppaana toimi Suomen Sarjakuvaseura ry:n puheenjohtaja Jonna Kuitunen.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 07.09.2017 klo 20:08:06
Ollaan oltu kesän ja syksyn mittaan aika pitkälle muissa hommissa. Loppuvuosikin lienee vielä julkaisutahdiltaan verkkainen.

Helsingin sarjakuvafestivaaleilla yllätin itsenikin kuvaamalla Jyrki Vainiota haastattelemassa Gilbert Sheltonia (https://youtu.be/5dVoiuJDrzU). Kun istuin lähellä kajaria, äänikin tuli mukaan sen enempää piuhojen kanssa suhmuroimatta.
Video mennään läpi karulla, raw & uncut -linjalla. Luvassa on vain pari miestä ja puhetta.

Blogista löytyy lista 47 minuutin mittaisen haastattelun aiheista ja henkilöistä (https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com). Tarjolla on joka tapauksessa varsinainen rautaisannos underground-kulttuuria.

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 08.12.2017 klo 11:43:37
Pitkästä aikaa SarjakuvaTV palaa etteriin, kun vuorossa on sillisalaattimainen festari- ja matkaraportti Japanista. Retsi kävi marraskuun lopulla visiitillä Comic Art Tokyo ja Kaigai Manga Festa -tapahtumissa. Vähän syrjemmällä Tokiossa, Nakanossa, Meiji yliopistolla, järjestettiin tilaisuus, jossa Bryan O'Malley kertoi Scott Pilgrim -sarjastaan.
Kaikki tämä ja paljon muuta on sovitettu Tubessa alle puoleen tuntiin. (https://youtu.be/UxsJwz5MlKE) Popparit esiin, tämä on nojatuolimatkan paikka.

Tarkempi ohjelman kuvaus löytyy tuttuun tapaan osoitteesta: sarjakuvapoliisit.wordpress.com
 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 12.12.2017 klo 09:13:26
Edelliseen postaukseen tutustuneet huomasivat että satuin paikalle, kun Scott Pilgrimin piirtäjä Bryan O'Malley ja Kentaro Takakuma sekä Koji Aihara, keskustelivat Meiji yliopistolla Tokion Nakanossa 24.11. 2017.

Tekjät pohtivat tilaisuudessa sarjakuvan menestysreseptiä ja mangan syvällisyyden puutetta sekä sivusivat sarjakuvantekemisen realiteetteja Japanissa. Tarkempi kuvaus (https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/2017/12/).

Japanin- ja englanninkielinen programmi on tekstitetty Suomeksi, ja sen kesto on 11 minuuttia 20 sekuntia. (https://youtu.be/nagbkx6minc)

(Bryan O'Malleyn haastattelua en ainakaan tänä vuonna jaksa editoida.)

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 22.12.2017 klo 21:45:53
Nyt on kivaa! Kolmen vartin Joulupaketissa (https://youtu.be/by9JvDSv2JM) kuullaan Joonaksen Joulumaa-seikkailusta ja pelaillaan hänen suunnittelemaansa Lapinnoidan taikaluuta -lautapeliä. Milla "Norpatti" Paloniemi kävi studiolla muistelemassa Joonasta ja raottamassa omia tulevia hankkeitaan.

Kesällä 2016 kuvattu, muutaman minuutin mittainen, Joonaksen osuus alkaa kohdasta 11:13. Ohjelman loppupuolella Paloniemi kertoo syvällisesti omasta työskentelystään Kiroilevan siilin ja muiden sarjakuvien parissa.

Blogissa taustoitetaan hieman tarkemmin Niilo Tarvajärven ja Joonaksen Joulumaa-projektia. (https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 07.01.2018 klo 17:50:45
Kiitos kuluneesta kaudesta ja hyvää uutta vuotta täältä SarjakuvaTV:n konsolin takaa. Nyt jo tiedetään, että alkavana vuonna samat vanhat naamat jatkavat kanavalla, mutta ennen pitkää varmasti ruudussa näkyy paitsi yllätyksiä, myös jotakin aivan uutta.

 :police:

Vuoden 2017 suurtuotannot, Sininen lootus ja Joulupaketti ovat jo ehtineet kerätä mukavasti katsojia. Mauri Kunnaksen haastattelun suosio oli osin odotettu sekin. Toki vuoteen sisältyy myös lieviä pettymyksiä, kun omasta mielestä mielenkiintoiset aiheet ja henkilöt eivät ole oikein löytäneet yleisöä.
Kaikkein suurin yllätys on kuitenkin se että Lena Furbergin visiitti edellisvuoden Sarjakuvafestivaaleilla kerää edelleen katsojia tasaiseen tahtiin. Tällä menolla se pian onkin SarjakuvaTV:n napitetuin pätkä!
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 07.01.2018 klo 18:06:38
Hitsinvitsi. Empäs olekaan vielä katsonut jouluspesiaalia. Vieraana Milla Paloniemi.
Kohta katson sen täältä: https://m.youtube.com/watch?v=by9JvDSv2JM

Mukana myös Joonas, mutkan kautta, tosin.

Edit (40 min myöh.) : sepäs olikin ihan parasta viihdettä!
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 31.01.2018 klo 20:19:09
Laitetaan nyt tänne vaikka ei olekaan SkTV:n ohjelmaa. Eli nyt on eka reissureppari Angoulêmesta tubessa. (https://youtu.be/3N-Aj78lPaU)  Aloitin taltiointien purkamisen henkilökohtaisella kanavalla ja teen sit pidempää juttua vähän myöhemmin SkTV:lle kun kerkeen editoida. Tämä 8 minuuttinen siis enämpi turismihenkinen, vaikka tottakai sarjakuvakin on tapetilla.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 09.02.2018 klo 12:22:51
Kävin pyörähtämässä Ranskan sarjakuvafestivaaleilla. Kuvasin myös stilliä, mutta en jaksanut juurikaan liittää niitä tähän. Kuten edellisestä viestistäni ketjussa voi lukea, omalla kanavallani (https://www.youtube.com/results?search_query=reimamak) olen julkaissut muutamassa videossa vielä henkilökohtaisempaa, tätä täydentävää, matskua Angoulêmesta.

Lähinnä markkinahumua ja maisemakuvia sisältävän SkTV:n puolituntisen videon (https://youtu.be/A4Bhp8liEAw) alkupuolella (kohdasta 3:13 alkaen) nähdään uutiskatsaus ja lopussa (kohdasta 21:20 alkaen) vieraillaan Angoulêmen sarjakuvamuseon näyttelyissä ihmettelemässä Jacques Martinin (Alix) ja Hiro Mashiman duuneja.
Suomalaiset rakensivat tänä vuonna osastonsa osaksi Nordic comics -kokonaisuutta, ja sen liepeillä myös minä enimmäkseen liikuskelin. Tästä syystä videolla nähdään pätkiä Nordic breakfast- ja Nordic cocktail -markkinointitilaisuuksista. Mikrokustantajien "pienlehtitaivas" esitellään ohimennen 17 minuutin kohdalla.

Kohtuullisen kattava nimilista videolla käsitellyistä tai vilahtavista sarjoista ja ihmisistä löytyy taas blogista. (http://sarjakuvapoliisit.wordpress.com)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 09.02.2018 klo 15:01:56
Olisipa Helsingin sarjakuvafestivaalit noin hienoja ja laajalle levittyneitä. Kyllä huomaa, että Ranska on ylpeä sarjakuvakulttuuristaan. Siellä sitä osataan myös arvostaa. Koko kaupunki oli yhtä sarjakuvaa...kuinkahan suuri tuo oikeasti olikaan.

Sarjakuvafestivaaleista voisi Suomessakin tehdä semmoisen kunnon festivaalin...vaikka Taiteiden yön tyyliin. Joka puolella kaupunkia olisi paljon sarjakuvanäyttelyitä, sarjakuvapiirtäjiä olisi kutsuttu paljon enemmän kuin mitä festivaaleilla ja myös niitä isoja staroja. Taiteilijat toisivat originaaleja mukanaan ja niistä pystytettäisiin pieniä telttoja, jossa niitä saisi ihastella.
Yritykset, kirjakaupat, kaupunki ja valtio tulisi mukaan talkoisiin.
Tuleva keskustakirjasto voisi olla pääpaikka. Koko kirjasto olisi pyhitetty sarjakuville. Siinä olisi paljon potentiaalia ja paikka olisi todella hyvä...parempi kuin viime vuoden festivaalipaikka, joka oli liian syrjässä.
Tuonne ne liiat rahat voisi laittaa mieluimmin kuin tyhjänpäiväisiin tunnelihankkeisiin tai Kruununvuoren siltaan.

Reima jo sanoikin ton mitä olen aina ihmetellyt. Miksi meillä Suomessa on vaikka mitä museoita, mutta sarjakuvamuseota ei saa kirveelläkään. Tarvetta olisi kyllä.
Kyllä rahaa on laittaa Guggenheimiin...ihan väkisin yritettiin sitä tänne tuputtaa. Kun joku ehdottaa sarjakuvamuseota, niin johan tulee hiljaista.

Mutta Sarjakuva-TV:n messujen katsaus oli kyllä hyvä. Näki kerrankin oikein suuren maailman tyyliä. Toi SKTV-uutiset oli hauska uusi juttu. Oli parempi kuin Putouksen uutiset.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 09.02.2018 klo 16:58:47
Oli mukava katsella reportaasia tutuista mestoista. Kiitoksia vaivannäöstä.
Jospa itekin vielä joskus pääsis tuolla piipahtamaaan.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 12.02.2018 klo 13:46:56
Oli parempi kuin Putouksen uutiset.
:laugh:

Uutuutena nyt Tubessa Verkkosarjakuvat 2018 (https://youtu.be/18fVaPiMTmg)

Porvoon Å-Festin ohjelmatietojen mukaan paneelin oli määrä käsitellä verkkosarjakuvan tulevaisuutta, mutta ei se sit käsitellykään. Moderaattorina toimi HP Lehkonen ja Panelisteina Sunna Kitti, Laura "Nillukka" Torvinen ja Päivi "Ered" Niinikangas. Mukava kurkistus kumminkin siihen, miten ja millaisia nettisarjakuvia Suomessa tällä hetkellä tehdään.

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Mambrinon kypäri - 25.02.2018 klo 11:53:57
Mulla on vahva aversio pitkien Tuubi-videoiden katseluun, joten en vielä uskaltanut aukaista sitä linkkiä ... mutta aina välillä taas tulee ihmeteltyä kuinka ulkona suomalaisesta nettisarjakuvaskenestä sitä onkaan, kaikki paneelin jäsenet ovat nimiltään uppo-outoja. Eli kysymys on, mistä verkkosarjakuvista paneelin jäsenet on tunnettuja?  Hakukone linkkaa vain takaisin Kvaakkiin / Sarjakuvapoliiseihin tai muille epärelevanteilta näyttäville sivuille.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 27.02.2018 klo 22:25:51
Mulla on vahva aversio pitkien Tuubi-videoiden katseluun, joten en vielä uskaltanut aukaista sitä linkkiä ...  kaikki paneelin jäsenet ovat nimiltään uppo-outoja. Eli kysymys on, mistä verkkosarjakuvista paneelin jäsenet on tunnettuja?  
Paneelin alussa tekijät ja heidän sarjansa esitellään. Tunnettuus on käsite joka ei kai oikein sovi samaan lauseeseen verkon kanssa. Panelin vetäjä oli valinnut heidät mukaan käsittääkseni omien mieltymystensä mukaan. Sen verran voin kuitenkin paljastaa, että tekijät ovat erityyppisiä, eli suhtautuvat kukin verkossa julkaisemiseen hieman eri tavalla. Aika huonosti näitä julkaisualustoja  ja -paikkojakin siinä jutustelussa esiteltiin. En itekään ois ilman tuota Kypärin viestiä jaksanu kaivaa näitä esiin.  :(

Eredillä on tää Riverbound (http://riverboundcomic.com)
Nillukalla on BSandl (https://www.patreon.com/nilukka)
ja Sunna Kittillä Lone Singularity (http://sunnakitti.net/ls45.html)

Vertailun vuoksi voisikin julkaista taltion vanhemmasta, mutta yhtä epäinformatiivisesta, paneelista samasta aiheesta, Helsingin Sarjakuvafestareilta 2015 vai oliks se 2016?... :)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 28.02.2018 klo 12:23:31
Tässä on ollut niin hoppu ettei ole ehtinyt oikein edes juhlia uuden vuoden alkamista. Yllättäen SarjakuvaTV-kanavalle on pikku hiljaa alkanut siunaantua myös tilaajia ja vanhatkin rainat keräävät edelleen katsojia. Hienoa, kiitos luottamuksesta! Ainakin toistaiseksi homma jatkuu tuttuun, verkkaiseen tahtiin.

 :police:

UUTTAkin ohjelmaa on!

Porvoon Taidetehtaalla järjestetyssä Å-Festissa nähtiin 10.2.2018 Lämpiö Stagella kolmen kustantajan edustajia kertomassa firman toiminnasta. Reetta Laitisen vetämät haastattelut olivat osa "Tapaa kustantajat - Pikadeitit" -kokonaisuutta, jossa osallistujilla oli mahdollisuus esitellä töitään kustantajille.

Nauhoitteessa Vesa Kataisto Arktiselta Banaanilta, Petteri Oja Zum Teufelilta ja Pertti Jarla Täysi Käsi Oy:stä, esittelevät lyhyesti uutuuksiaan, ja valottavat kustannussuunnitelmia, sekä sitä, minkä tyyppiset työt pääsevät listalle. Kesto noin 14minuuttia. (https://youtu.be/52AmQQWYHaw)

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 13.03.2018 klo 11:06:49
Aulikki Oksasen kokoomakirja Outojen kieli ei aivan ehtinyt Porvoon Å-Festiin, jonka lavalla Ville Hänninen haastatteli taiteilijaa 10.2. 2018. Porvoossa nähtiin kuitenkin Taidemuseon tarjoama piirrosnäyttely. Nyt, kun kirja on vihdoin saapunut painosta ja julkistetaan ylihuomenna (15.3.) Helsingissä, lienee paikallaan julkaista tämä liki 23-minuuttinen taltiointi (https://youtu.be/oml2Ih3e5mc).

Leikkelin haastattelusta aika rankalla kädellä melkein puolet pois, mm. yleisökysymysten kysymistä ja iltatapahtuman mainostusta, mutta onhan tuossa pureksittavaa noinkin.

 :police:

Muuta sarjakuvapoliisiasiaa: Meitä haastateltiin eilen. Onhan se aina hieno hetki kun toimittaja haasttattelee toimittajaa tai useampaa toimittajaa. Unohtui ottaa kuva.

 :police:

Furberg video näkyy nousseen odotetusti (ja ansaitusti) SarjakuvaTV:n katsotuimpien kärkeen!

 :police:

Kanavalle on tullut viime aikoina mukavasti uusia tilaajia, mutta täpärästi taitaa ohjelmia olla edelleen enemmän kuin tilaajia.  :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 19.03.2018 klo 15:39:22
Voisko joku jeesata hieman Tampere Kupliissa kuvausten kanssa? Kiinnostaisi kovasti se Nettisarjakuvaesitelmä, mutta olen just samaan aikaan pahasti kiinni omassa ohjelmassa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 30.03.2018 klo 19:38:58
Sanasia pääsisen eli påskin ratoksi. SarjakuvaTv:llä nähdään nyt leikkimielinen battle kahden festivaalin välillä. Tampere Kuplii 2018 vs. Å-Fest 2018 (https://youtu.be/Qfo29xIZv8A). Eli edellisvuosien tapaan kamera kiertää ja Retsi pölöttää.

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Lurker - 30.03.2018 klo 19:47:21
Hyvää settiä taas, ja kalansilmälinssikin on hommattu!

Mikäs tämä brändi nyt oikein on: Sarjakuvapoliisit vai Sarjakuvatelevisio?
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 31.03.2018 klo 18:31:50
Hyvää settiä taas, ja kalansilmälinssikin on hommattu!
Kiitos. Porvoossa kuvattu osa kasimillisellä ja Tampereella osa 11-22millisellä (kertaa 1,6 koska croppi). Vielä pitäisi joko saada parempi audiotallennin tai oppia audacityllä leikkaamaan se taustamelu pois.

Mikäs tämä brändi nyt oikein on: Sarjakuvapoliisit vai Sarjakuvatelevisio?
Brändistä tiedä, mutta Sarjakuvapoliisit tekee sekä SarjakuvaTV:tä että Sarjakuvaradiota eli podcasteja. Oikeita blogejakin piti kirjoittaa sinne wordpressiin pelkkien ohjelmakuvausten sekaan, mutta ei ole jaksanut (julkaista). Toivottavasti Toivon mukaan Tertsikin pian taas aktivoituu hieman tässä...
 
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 12.04.2018 klo 09:16:07
Nyt tulila Raatteen tie. (https://youtu.be/pa-0uR_knbM)
Laitetaanpa tähän vielä poikkeuksellisesti kokonaisuudessaan blogiteksti sivulta sarjakuvapoliisit.wordpress.com (http://sarjakuvapoliisit.wordpress.com).

Käsikirjoittaja Pekka Lehtosaari ja piirtäjä Hannu Lukkarinen kertovat sotahistoriallisen sarjakuvan tekemisestä ja markkinoinnista. SarjakuvaTV:n Tampere Kuplii -festivaalitallenne selvittää millä eväillä Raatteen tie on noussut myyntimenestykseksi ja ponnistanut myös kansainväliseen jakeluun. Ilpo Koskela haastattelee.

Lehtosaari, joka lähestyy aihetta elokuvantekijänä, löytää sarjakuvapuolelta paljon kehitettävää. Lukkarinen taas on tehnyt ennen Raatteen tietä kirjojen sarjakuvasovituksia sekä piirtänyt historiallista seikkailusarjakuvaa Juha Ruusuvuoren käsirjoituksiin.

Esityksessä pohditaan 34 minuutin ajan sarjakuvan tekemistä ammattina. Millaisista palikoista sarjakuvateollisuus maailmalla koostuu? Mitä eroa on harrastajilla ja ammattilaisilla? Mitä ammattimaisuus vaatii tekijöiltä? Entä mikä on ollut suomalaisen kustantajan rooli kirjan markkinoinnissa?
Yhtä kriittisiä, julkisia, puheenvuoroja sarjakuvaskenen tilasta, on aiemmin nähty oikeastaan vain Mustanaamiopiirtäjä Kari Leppäsen blogissa.

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 14.04.2018 klo 15:09:11
Olisin kyllä odottanut että Lehtosaaren ja Lukkarisen tykitys (ks. ed. postaus) olisi herättänyt jotain kommenttia...

Niille jotka kaipaavat lyhyempiä videoita on nyt tarjolla parikin Kupliissa tehtyä haastattelua. Kolme ja puoli minuuttia supersankarisatiiria (Jorma Steel -tekijät) (https://youtu.be/CQdGUIHKhZ0) sekä seitsemän ja puoli minuuttia puhetta tubettamisesta ja siihen liittyvästä pienlehteilystä (MusteMae) (https://youtu.be/Pn1o8x_SkIM).

Ohjelmien tarkemmat kuvaukset blogissa. (https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/)

 :police:

EDIT: Jorma Steelin tekijät eivät halunneet kasvojaan näkyviin, joten...
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 14.04.2018 klo 17:54:24
Olisin kyllä odottanut että Lehtosaaren ja Lukkarisen tykitys (ks. ed. postaus) olisi herättänyt jotain kommenttia...

Niille jotka kaipaavat lyhyempiä videoita on nyt tarjolla parikin Kupliissa tehtyä haastattelua. Kolme ja puoli minuuttia supersankarisatiiria (Jorma Steel -tekijät (https://youtu.be/8jnviqiRHZ4)) sekä seitsemän ja puoli minuuttia puhetta tubettamisesta ja siihen liittyvästä pienlehteilystä (MusteMae) (https://youtu.be/Pn1o8x_SkIM).

Ohjelmien tarkemmat kuvaukset blogissa. (https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/)

 :police:
Kattelin tota Raatteen tien videoo, mut piti laittaa kajarit ihan täysille. Ääni oli tosi hiljainen tossa. Kuuntelin Hoth.conissa kun esittelivät siellä tota kirjaa ja ostinkin sen sieltä silloin nimmareilla.
Kyllä näitä aina meikäläinen katselee, mutta pienellä viiveellä!
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 14.04.2018 klo 18:37:29
Onko muilla samoja kokemuksia?
Pakko tunnustaa että mulla ei ole mitään hajua videoiden volyymista. En edes tiedä mistä sen näkisi tai miten sitä voisi säätää tai arvioida. Korvakuulolta yleensä tietsikalla teen. Audacityssä on joku desibelimittari, mutta ei sekään kauheesti kerro. Ehkä pitäis säätää tietsikan ääni jonnekin 50%:iin ja koettaa tehdä sillä... Kuuntelen kyllä ite yleensä kaikki tubevideot samoilla asetuksilla, eli täysillä. Mutta nuo koneen kajarit ei tietenkään mitkään ihmeelliset oo.

Raatteen tien äänipuoli on tällä kertaa otettu suoraan kameran mikillä. (Ratkaisu toiminut aika hyvin Helsingin ja Porvoon festareilla) Koskela puhui ohi mikin ja sitä koetin hieman vahvistaa. Lukkarisella taas oli koneessa mökäöljyä tai jotain, hieman sammalsi. Pitäis tietenkin tekstittää, mutta eihän sitä hullukaan jaksa (varsinkaan näillä katsojaluvuilla) tehdä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 14.04.2018 klo 20:23:47
Kommentteja ja kokemuksia.

Mulla on Lehtosaaren vanhat Ruutu-lehdet. Tai ainakin lehdissä lukee "Pekka Lehtosaari". Onko eri vai sama Pekka, en tiä.

Tabletilla ei pystynyt kuuntelemaan tuota klippiä, liian hiljaista oli. Kuulokkeilla pystyi. Aika paljon oli kohinaa, mutta äänen tasoa vois varmaan nostaa n. 15  prossaa ilman että kohina käy sietämättömäksi. Näin sanat vois erottua paremmin.

Lopun kommenteista. Lukkarinen kertoi, että ei juurikaan lue sarjakuvia. Tämä on näkynyt joissain sarjakuvateoksissaan: Kuvat hienoja, kuvakerronta ontuu. Raatteen tietä en ole vielä lukenut. Kiva oli kuulla hänen piirtämismetodistaan. Itsellekin sopii parhaiten tuollainen ilman luonnoksia piirtäminen, mutta varsinkin jos piirtää tussilla, vähänkin monimutkaisempiin kuviin kuluu aikamoisia paperimääriä eli aivan liikaa. Tietsikalla asia on sitten täysin toinen.

Lehtosaari äityi hiukan liian vauhdikkaaksi kuvaillessaan 15-vuotiaan piirtäjän käsikirjoitus- ja piirtämisvalmiuksia. Olis voinut lähestyä asiaa positiivisen kautta. Nyt meni riidanhaastamisen puolelle. Olen kuitenkin hänen ajatuksistaan lähes sataprosenttisesti samaa mieltä. Samoin Lukkarisen. Päämääränä pitäisi olla ammatillisen tason saavuttaminen, ei nälkärajalla tapahtuva apurahapuuhastelu.

MUTTA olen ymmärtänyt, että Suomen taideapurahajärjestelmä ei tähtää ammattilaisten tuottamiseen, vaan tarkoitus on vaalia maamme omaleimaista kulttuuria. Sepä antaakin sitten liikkumavaraa ihan kivasti rahojen jakajille.

Kiinnostavaa oli myös kuvaus kansainvälisen levittäjän kriteereistä: Vain varmoista tuotteista ollaan kiinnostuneita. Aikaa ei tuhlata turhanpäiväiseen.Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 15.04.2018 klo 13:02:37
Kattelin tota Raatteen tien videoo, mut piti laittaa kajarit ihan täysille. Ääni oli tosi hiljainen tossa.
Tabletilla ei pystynyt kuuntelemaan tuota klippiä, liian hiljaista oli. Kuulokkeilla pystyi. Aika paljon oli kohinaa, mutta äänen tasoa vois varmaan nostaa n. 15  prossaa ilman että kohina käy sietämättömäksi. Näin sanat vois erottua paremmin.
Testasin nyt itsekin vielä ipadilla kuului jotenkin puolella äänenvoimakkuudella ja täysillä ääni tuli kaiuttimesta melkein liian lujaa. Telkkarissa taas riitti (chromecastin kautta) ihan samat volyymit kuin muutenkin telkkua katsellessa. Eli kyllä se suurin ongelma tuossa on nimen omaan äänen suttuisuus (osin hiljainen tai mumiseva puhe ja äänentoistosta kaikua päälle). Kokeilin nyt vielä jälkeen päin sitä audiota viritelläkin, mutta taidot ei riitä, tai sitten se on sama kuin kuvan kanssa, eli suttuisesta et saa skarppia vaikka mitä tekisit. Suttuisuuteen auttaa kyllä useampi kuuntelukerta, mutta harmihan tuo on.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 15.04.2018 klo 13:39:44
Mun Huawein tabletillani ongelma oli nimenomaan äänen voimakkuus tai pikemminkin sen puute. Suttuisuus ei sekään tietenkään parantunut kuuntelukokemusta. Mutta kuulokkeilla volyymi täysillä kuului riittävän hyvin. Mielenkiintoinen klippi.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 24.04.2018 klo 12:57:59
Esko Valtaoja valitsi tänä vuonna Sarjakuva Finlandian voittajan. Palkintojenjakotilaisuudessa hän kertoi myös omasta sarjakuvaharrastuksestaan ja luonnehti kymmentä kilpailun finaaliin osallistunutta kirjaa.

Nappasin mukaan myös pätkän jonkun oikean toimittajan tekemistä kysymyksistä (ja Valtaojan vastauksista).

Tässä siis vain Valtaojan osuus, ei voittajien puheenvuoroa. (https://youtu.be/fHDHhNRfp8M) Kesto reilut 15 minuuttia.

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: [kivi] - 01.05.2018 klo 12:30:07
Pakko tunnustaa että mulla ei ole mitään hajua videoiden volyymista. En edes tiedä mistä sen näkisi tai miten sitä voisi säätää tai arvioida. Korvakuulolta yleensä tietsikalla teen. Audacityssä on joku desibelimittari, mutta ei sekään kauheesti kerro. Ehkä pitäis säätää tietsikan ääni jonnekin 50%:iin ja koettaa tehdä sillä...

Ei noin. Täysi volyymi on 0 dB mittarissa, eli se arvo jossa järjestelmän signaali-kohinasuhde on optimissa.

Tarvitset plugeja. Audacity on destruktiivinen (eli prosessoi alkuperäistiedostoa, tekee pysyviä muutoksia), sen prosessointi vaatii liikaa tietoa lopullisesta kokonaisuudesta, että se olis oikein hyvä tähän. Joku muu ohjelma on parempi.

Ensin siivotaan äänestä turhat kohinat pois (samalla varoen ettei hengitysäänet puheen alusta ja välistä katoa), sitten ajetaan se sopivaan kompressori-plugiin hitaalla attackilla, puristussuhde noin 2:1. Jos ei peakit vielä osu nollaan, lisätään toinen kompressori nopealla attackilla, eikä väännetä ekaa isommalle. Sitten laitetaan perään brickwall-limitteri (puristussuhde ääretön) ja sen nollakohta -0,3dB kohdalle koska parhaimmillakin limittereillä on sen verran overshootia joka digimaailmassa kuuluu rumasti särönä.

Omilla korvilla ja kaiuttimilla kuunnellaan sitä, saako kaikesta selvää, eikä äänentasoa. Jos kuuluu liian hyvin, laita pölynimuri käyntiin samassa huoneessa, ja katso kuuluuko kaikki vielä sen yli - pitäis kuulua, jos on tehty oikein :D

Sori, mentiin mun toisen ammattini erikoisalueelle, pakko oli avautua :D mutta...

...mutta fakta: Kyllä se siitä, pidä sisältö mielenkiintoisena ja leikkaa tylymmin löysiä pois niin ihan sama millä soundilla ja kuinka kovaa se tulee. Jokaisella on kyllä ihan oma volyyminappula kotonaankin :D

Kivi
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 01.05.2018 klo 14:03:07
Ja: parempi liian kovalla kuin liian hiljaisella (kunhan ei tuu ihan tolkuttomasti säröä).
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: [kivi] - 01.05.2018 klo 15:08:46
Ja: parempi liian kovalla kuin liian hiljaisella (kunhan ei tuu ihan tolkuttomasti säröä).

Peak-tason eli äänen kovimpien huippujen tulee olla 0dB tasossa, tarkalleen, enempää ei voi olla, koska digisärö ei toimi sillä tavalla että sitä saisi olla. Ja vähempää ei tietenkään kannata olla, koska silloin näytteiden bittisyvyys ei tulisi täyteen, ja äänen laadulle ei ole tekijöitä joista lukea.

Sitten se kuinka "kovaa" on ääni RMS-tasollaan (keskiarvona, sellaisena jota aikoinaan c-kasettidekkien mittarit näyttivät), on jotain mitä kutsutaan dynamiikaksi.

Dynamiikka taas on työkalu siinä missä lattasivellin tai hiusterä, ekspressionismi tai prerafaeliittinen tyyli, ligne claire ja fotorealismi. Erilaisilla dynamiikka-alueilla saa erilaista tulosta. Se prosessointi jota mä edellä tarjosin pyrkii luonnollisehkoon äänikuvaan, sellaiseen kuin elokuvissa ennen 1970-lukua. Ettei korvat väsy. Joku muu pyrkii sitten johonkin muuhun, sitä on kehitys ...ja Skrillexin musiikki* :D

(* Muistutuksena siitä, ettei uutta asiaa välttämättä tarvitse pystyä mittaamaan tai edes ymmärtämään aikaisemman kehityksen pohjalta.)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 12.06.2018 klo 18:59:11
Yritämme saada tämän illan aikana jakson, Autiosaaren sarjakuvat (mitkä sarjakuvat ottaisit autiolle saarelle?) Youtubeen.

Myöhemmin lisää infoa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 13.06.2018 klo 00:29:10
Aurtiosaaren sarjakuvat – Mitkä kolme sarjakuvaa ottaisit mukaasi autiolle saarelle?

SarjakuvaTV:n kesäinen, kepeä tunnelmapala katsottavissa täältä (https://youtu.be/y_DM3_vRy6A).

Edit:
Jos olisin varoissani, julistaisin kilpailun: Kuinka monta kertaa Tertsi sanoo "tota".
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 13.06.2018 klo 09:28:12
Joo, puolituntinen on tuo Autiosaari -jakso. Innoituksensa se on saanut osin Kvaakin keskusteluista.

Tertsi näkyy kertoneen jo omia suosikkejaan aiemmin Lempparisarjakuvat ketjussa (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,878.15.html) sekä Rakastamasi sarjakuva (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,1066.0.html) -ketjussa, joista jälkimmäinen ehkä kuitenkin on lähempänä sitä mitä tuolla videolla haettiin.

Blogipostaus videoon liittyen vasta tulossa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 13.06.2018 klo 21:25:13
Mielenkiintoisia valintoja!

Mitähän itse ottaisin autiolle saarelle...olen jo jossain kvaakissa tähän kyselyyn varmaan vastannut, mutta silloin oli vain kyse yhdestä sarjakuvasta, nyt saa vailta 3.

Vähän nyt teen pikku porsaanreikiä tähän juttuun. Jos saan ottaa avukseni autiolle saarella kolmen sarjakuvan lisäksi Suomi-Ranska-Suomi sanakirjan, niin:

Ekaksi haluisin valita tämän
Babe-Rouge - integrales tome 8 - Ile des vaisseaux perdus eli kyseessähän on Super S sarjakuvalehdessä ilmestynyt Punaparta sarjakuva nimeltä" Kadonneiden laivojen saari". Sehän jäi kutkuttavasti kesken, joten haluisin lukea sen loppuun.
Yrittäisin suomentaa ja samalla opetella tuota sanakirjaa apuna käyttäen suomentamaan kyseisen sarjakuvan...samalla oppisin ranskaa.
Jos joskus vaikka onnistuisin pelastautumaan tuolta saarelta, niin minulla olisi ranskan kielen taito.

Toiseksi valitsen:
The Complete Corto Maltese eli tämä sarjakuva on boksissa ja siinä on koko Corton tuotanto...tässäkin vähän rikotaan sääntöjä...nooh!
Olisihan ainakin luettavaa!!!

Viimeiseksi
Jokin semmoinen sarjakuva, johon haluaisin tutustua...olkoon se tämä.
Throgal eli WSOY on julkaisemassa Throgalia ja sen ensimmäinen osa.
Juu tätä olen pitkään jo halunnut lukea ja tonne saarelle tämä minulle tuntematon sarjakuva voisi olla hyvä valinta.

Siinä minun valintani...

Sanon myös kirjalliselta puolelta kolme kirjaa

!: Kuinka selvitä autiolta saarelta hengissä eli jokin kirja jossa on eloonjäämisohjeita ja mielellään ohjeet kuinka tehdään merikelpoinen vene.

2. Taru Sormusten Herrasta -kirja. Tästä kirjasta jokaisen lukukerran jälkeen löytää aina jotain mielenkiintoista, mitä ennen ei ole huomannut...tuohon kirjaan ei kyllästy ikinä.

3. Noh ehkä sitten se perinteinen Raamattu...olisi paljon luettavaa ja ehkä antaisi toivoa, jos yläkerrassa joku kuuntelis ja auttaisi minua pelastautumaan saarelta.


Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 14.06.2018 klo 18:14:49
Toiseksi valitsen:
The Complete Corto Maltese eli tämä sarjakuva on boksissa ja siinä on koko Corton tuotanto...tässäkin vähän rikotaan sääntöjä...nooh!
Olisihan ainakin luettavaa!!!

2. Taru Sormusten Herrasta -kirja. Tästä kirjasta jokaisen lukukerran jälkeen löytää aina jotain mielenkiintoista, mitä ennen ei ole huomannut...tuohon kirjaan ei kyllästy ikinä.
Onks Sormusten herra tullut yhtenä niteenä? Huh! Helppoohan se on kun venyttää sääntöjä.  :) Mut joo, mikä ettei saa ottaa kirjoja. (Ite olisin kaivannut mukaan vielä yhtä taidekirjaa sarjakuvantekijältä. Mut pidettiin tää simppelinä.)

Blogissa nyt lista valinnoista vielä auki kirjoitettuna.  :)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 14.06.2018 klo 20:08:37
Onks Sormusten herra tullut yhtenä niteenä? Huh! Helppoohan se on kun venyttää sääntöjä.  :) Mut joo, mikä ettei saa ottaa kirjoja. (Ite olisin kaivannut mukaan vielä yhtä taidekirjaa sarjakuvantekijältä. Mut pidettiin tää simppelinä.)

Blogissa nyt lista valinnoista vielä auki kirjoitettuna.  :)

Taru Sormusten Herrasta yhteisniteenä...joo näitä on monia.

Liite 1: WSOY 2001....23. painos (1. painos olis kyllä kiva)
Liite 2: Tää järee boksi onkin sitten aivan mahtava Harper Collinsin 2001. Toi on Alan Lee kuvittama ja mukana siis tulee myös Hobitti. Löysin tän Akateemisesta kirjakaupasta.... Silloin kun Akateemisesta kirjakaupasta löysi kaikkea kivaa...silloin kun Akateeminen oli laatu-kirjakauppa. Nythän se on lähinnä huono vitsi.
Muistelin, että olisin ostanut tän ennen sitä ekaa Peterin leffaa, mut se olikin joku muu kirja...joo tää taisi tulla heti leffan jälkeen.

Multahan löytyy vaikka mitä Tolkienin kirjoja...kun olen tämmöinen fanaattinen Tolkien-fani.

Varoituksen sana. Älkää ostako sitä englannini-kielistä The Hobbit 2001 (Del Rey book). Siitä lähtee sivujen liimaus irti.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 16.07.2018 klo 14:15:40
Nyt sopii sanoa, että vihdoinkin! Koiviston audiohaastattelu on yli vuoden jahkaamisen ja säätämisen jälkeen eetterissä. Enpä jaksa enää sepustaa kaikkea uusiksi, joten katsokaa ja kuunnelkaa blogista! (https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/2018/07/16/en-oo-ikina-lukenu-sita-lapi/)
Myös bideota tulossa.

Aika huvittavaa muuten, www_mammila_fita ei oikein pysty laittamaan tuonne ilman että jukaisusofta kyhää siihen linkin.

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 16.07.2018 klo 17:24:42
Nyt sopii sanoa, että vihdoinkin! Koiviston audiohaastattelu on yli vuoden jahkaamisen ja säätämisen jälkeen eetterissä. Enpä jaksa enää sepustaa kaikkea uusiksi, joten katsokaa ja kuunnelkaa blogista! (https://wordpress.com/post/sarjakuvapoliisit.wordpress.com/887)
Myös bideota tulossa.

Aika huvittavaa muuten, "www.mammila.fi"ta ei oikein pysty laittamaan tuonne ilman että jukaisusofta kyhää siihen linkin.

 :police:
Muuten ihan kiva mutta mä en saa ainaskaan tätä toimimaan!
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Lurker - 16.07.2018 klo 17:28:21
Muuten ihan kiva mutta mä en saa ainaskaan tätä toimimaan!

Kokeile tätä.

https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/2018/07/16/en-oo-ikina-lukenu-sita-lapi/
 (https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/2018/07/16/en-oo-ikina-lukenu-sita-lapi/)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 16.07.2018 klo 20:28:32
Paljon parempaa kuunneltavaa tää oli kuin televisiosta samaan aikaan tuleva yhden omituisen höpöttelijän ja twiittajan valehtelu ja toisen Napoleon-tautia sairastavan öykkärin pullistelu.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 16.07.2018 klo 21:55:47
Muuten ihan kiva mutta mä en saa ainaskaan tätä toimimaan!
Haha! Kvaak tekee sen näköjään automaattisesti kans. Keksin sit laittaa alaviiva pisteen tilalle. Näyttää ees vähä siltä miltä pitää.

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 03.08.2018 klo 10:33:37
Nyt sit vidoin kesäyhteensattumien viivyttämänä Koiviston kuusiminuuttinen videohaastattelu Mämmilään liittyen (https://youtu.be/EaXcGGEOL_w). (Ja sitten viikon kuluttua se vajaa puoltuntinen.)
 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 11.08.2018 klo 09:24:16
Tapen oppivuodet (https://youtu.be/ateFmYz9CRY) -video käsittelee nimensä mukaisesti sarjakuvantekijä Tarmo Koiviston nuoruutta yms. Kesto 27min. Tarkemmin sisällöstä blogissa. (http://sarjakuvapoliisit.wordpress.com)

 :police:

Tykkää, kommentoi ja ennen kaikkea -- tilaa kanava! Me ei muuten ikinä saada kasaan niitä 100 tilaajaa, jotka vaaditaan hieman selkeämpään ulr-osoitteeseen Tubessa!

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 05.09.2018 klo 18:02:24
Aika moni lienee jo huomannutkin ekan Helsingin festareilta julkaistun videomme. Siinä esitellään 8 minuutin ajan Kevyt Metalli -lehteä. (https://www.youtube.com/watch?v=1W4ygfLxNag)

Suurin osa ajasta kuluu koheltamiseen, sillä nyt kokeiltiin julkaista matsku ns. raakana. Esittelyjen formaattiin kuuluu kuitenkin pitää setti lyhyenä, kuten muistetaan parista aiemmasta, Kupliissa nauhoitetusta, pätkästä. Kommentteja? Kannattaako edes yrittää mitään hauskaa ja mahdollisesti viihdyttävää, vai pitäisikö mennä lyhyen asiallisella linjalla?

Blogissa (http://sarjakuvapoliisit.wordpress.com) (ja Rosi Kämpe -ketjussa (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,18409.msg495207.html#msg495207))  lisää sarjakuvapoliisien festaritoilailuista.

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 12.09.2018 klo 19:37:00
Raportti Helsingin Sarjakuvafestivaaleilta  (https://youtu.be/1HnZEbpvf0Y)pyörii Sarjakuvatelkkarissa juuri nyt! Luvassa taas aimo annos allekirjoittaneen itsensähäpäisyä, eli ainakin 14 minuttisen pätkän alku kannattaa katsoa. Katugallup meni tuotti lauantaina timanttista materiaalia ja linssiluteetkin ovat parasta mitä ala voi tarjota. Naattikaa.

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 03.10.2018 klo 10:09:00
Oho! Päästiin Sarjainfon kanteen! Teksti-tiiserinä, mutta kumminkin. Yli puoli vuotta sitten tehty haastattelukin tulostui sitten lopulta ihan ok.

On kuulemma normaalia että ekana vuonna suomalainen tubekanava saavuttaa noin 50 seuraajaa ja tokana vuonna sata. Meillä jo kolmas vuosi eikä satku edes häämötä. :-( No, Festariraporttia sentään on katottu ihan kivasti (ja Furberg alkaa olla katsojaluvuissa omassa sfäärissään), kiitos.

Rosi Kämpe -haastattelut on sit vuorossa seuraavaksi. Pelkästään tekstitys vain vie näköjään useita työpäiviä. Mut pian. Ja kaksin kappalein.

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 03.10.2018 klo 12:41:23
Oho! Päästiin Sarjainfon kanteen! Teksti-tiiserinä, mutta kumminkin. Yli puoli vuotta sitten tehty haastattelukin tulostui sitten lopulta ihan ok.

On kuulemma normaalia että ekana vuonna suomalainen tubekanava saavuttaa noin 50 seuraajaa ja tokana vuonna sata. Meillä jo kolmas vuosi eikä satku edes häämötä. :-(
No, me tehdään aihealueelta joka ei kiinnosta nykyään juuri ketään (sarjakuvista) ja ollaan valittu aiheet ajattelematta sen kummemmin katsojalukuja.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 07.10.2018 klo 18:38:10
Sain oman osuuteni Rosin haastattelusta Tubeen. (https://youtu.be/XiRvxNwzNXQ) Blogia en vielä ehtinyt päivittää, mutta tuskin sitä kukaan lukee muutenkaan.
Luvassa mm. tyttöjen juttuja ja suomimedian peilailua. Gwen Stacyn tarinaa kerratessa vanhan koulun harrastaja löytää hetkittäin jotakin yhteistä nuoremman polven tekijän kanssa.

Nättiä kuvaa Tertsiltä ja kompuroivaa englantia, sekä ontuvaa tekstitystä minulta. Täytyy myös mainita 99,9% laadukasta ääni (haastateltava roplasi Joonaksen runnomaa johtoa  :)) Pituus 27 ja risat.

Koululaiset huomio! Tässä on siis subtitlet, joten voi katella tunnilla.  >:D

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 18.10.2018 klo 22:28:32
Kun olette nyt jo varmaankin katselleet  Spider-Gwen-aiheisen haastattelun by Retsi, voitte seuraavaksi katsoa Sarjakuvatelevision UUDEN (https://youtu.be/HknpQ59jxPk) Rosi Kämpe -haastattelun.

Tällä kertaa keskitymme mm. siihen, kuinka hänen uransa käynnistyi ja puhumme Marvel-piirtäjän työpäivästä ja työskentelytavoista. Must-katsottava kaikille niille, joita kiinnostais piirtää vaikkapa amerikkalaiselle kustantajalle!
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 19.10.2018 klo 17:31:07
Jesh. Ja blogikin on päivitetty!
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 19.12.2018 klo 16:05:23
Ja koska kohta on taas Joulu,
on myös sarjakuva-TV:n perinteinen
Joulupaketti (https://youtu.be/zJkUmBNBX4s) nähtävänä YouTubessa!

Tänä jouluna vieraanamme on pilapiirtäjä Jyrki Vainio.

Keskustelua ainakin jouluaiheisista pilapiirroksista, niiden ideoinnista sekä vanhoista kotimaisista joululehdistä.

Teknisesti klipissä liikutaan totutulla tasolla.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 23.12.2018 klo 11:38:35
Tulihan tääkin nyt joulun kunniaksi katsottua.

Ihan hyvä oli...vähän kyllä häiritsi, kun automaatti tarkennus seikkaili missä sattui.
Kamerat olivat selvästi juoneet terästettyä glögiä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Jyrki Vainio - 23.12.2018 klo 15:29:53

Oli selvästikin niin tylsät jutut, että kamera ei jaksanut keskittyä seuraamaan...
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 26.12.2018 klo 11:13:45
Se oli se oikealla oleva etualan tonttu, joka heilutteli siinä ja veti välillä fokuksen itseensä. Kiitos vielä Jyrki.
 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 16.04.2019 klo 13:06:10
Tuli Pariisin ikävien uutisten myötä mieleen taas Joonas Pariisissa videomme. (https://www.youtube.com/watch?v=lFl3oF5cokw) Siinäkin näkyy Notre Dame. Siis sekä sarjkiksessa että videolla.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 19.04.2019 klo 15:53:37
Angoulêmesta tihkuu videomateriaalia (omalla kanavallani vlogitusta). Vaihteeksi pikaesiettelyssä ruotsalainen tekijä Kim W. Andersson. (https://www.youtube.com/watch?v=8v4NGe7mghM)

Opettelen tuota Tuben tekstitystä. Aika huvittavaa että Googlen automaatti kääntää sanan: Sarjakuvateevee muotoon You people did.
Kannattaa muuten laittaa se suomitekstitys päälle, taustamelu (ja musa) on kova, eikä Kim aina sano ihan kaikkea mitä tarkoittaa. (Sen veriroisketempun oli muuten matkinut joltain jostain.)

(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=17386.0;attach=39053;image)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 01.05.2019 klo 13:06:19
Meinasin jo pahoittaa mieleni kun Kim W. Andersson -video ei ole saanut enempää katselukertoja, mutta sitten huomasin että yllä olevasta postauksesta puuttui linkki!(Tulipahan senkin vaikutus testattua) Mut joo, mielestäni videona ihan mukava, alle viis minuuttinen, vaikka siinä asiaa ei niin hirrrveästi olekaan.

Uutena tarjokkaani tallenne Porin Sarjakuvafestivaalien Sarjakuvatubetus -paneelista. (https://youtu.be/41qi-NpEXzA) Mukana tällä kertaa ainoastaan Kvaakista tuttuja hahmoja.  ;D

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 02.06.2019 klo 20:43:25
Olen tässä leikkkaillut rästiin jääneitä nauhoja ja julkiseksi ehti tässä vaiheessa Darth Mikan Sarjakuvafestivaalilavalla kuvaama JP Ahosen haastattelu (https://youtu.be/eAhPuLMsDE8). Kymmenisen minuuttia mielenkiintoista asiaa ja kuulemista helpottaa tekstitys, samoin kuin edellisessä Kim W. Andersson -pätkässä. Myös blogi on vihdoin päivittynyt. sarjakuvapoliisit.wordpress.com

 :police:


Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 02.06.2019 klo 21:39:52
Olen tässä leikkkaillut rästiin jääneitä nauhoja ja julkiseksi ehti tässä vaiheessa Darth Mikan Sarjakuvafestivaalilavalla kuvaama JP Ahosen haastattelu (https://youtu.be/eAhPuLMsDE8). Kymmenisen minuuttia mielenkiintoista asiaa ja kuulemista helpottaa tekstitys, samoin kuin edellisessä Kim W. Andersson -pätkässä. Myös blogi on vihdoin päivittynyt. sarjakuvapoliisit.wordpress.com

 :police:
Pitäisi ostaa semmoinen langaton microfoni systeemi. Mut toi oli tosiaan kuvattu GoProlla...siinä microfoni on tosi huono ja ottaa kaiken mahdollisen hajaäänenkin mukaan.
Nykyään poistan akun kamerasta, kun kuljetan goprota...se menee niin herkästi päälle.
Olisi pitänyt kuvata järkkärillä, mut se kuvaa 20 minsaa ja lopettaa siihen (joku canonin omituinen sääntöjuttu). Siinä 18 minuutin välin pitää lopettaa nauhoitus ja taas aloittaa. Onneksi nykyjärkkäreissä ei ole tämmöisiä omituisuuksia.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 15.06.2019 klo 15:31:37
Pitäisi ostaa semmoinen langaton microfoni systeemi.
Ei sekään tuolla olisi auttanut. Taustamelu näetsen...

Mutta nyt sain leikattua vajaa 4kk vanhan pätkän, jossa puhumme Tertsin kanssa kustantamisesta. (https://youtu.be/3F_e15yvxqQ) Kuten Kvaakilaiset varmaankin tieteävät, pääsin pitkästä aikaa kokeilemaan kyseistä herkkua. Siis kustantamisesta, markkinoinnista ja Helsingin kirjakaupoista. (Alku juonto ei ihan tätä kerro kun melkein puolet matskusta jäi taas leikkauspöydlle.)
Herkkua on myös pöydässä. Tavoitteena oli vetää jonkin sortin sokeriöverit, mutta ei se oiken onnistunut. Rainan kesto vähän yli 23 minuuttia ja jotain läppää aiheesta myös blogissa. (https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 20.07.2019 klo 01:08:38
Hei nyt jos koskaan olisi aika tehdä uusi sarjakuvapoliisien Tintti keskustelu.
Tintti kuu-ilta voisi olla nimenä. Sen verran paljon nyt hehkutettu näitä Tintti kuussa sarjakuvia.
Siis molemmat Päämääränä kuu ja Tintti kuun kamaralla sarjakuvista ihan samanlainen syväluotaus kuin teitte Sinisestä Lootuksesta...videokin voisi olla pitempi. Nyt voisitte kutsua jopa kaksi tai enemmän hergéologia paikalle, että saataisiin oikein kunnon keskustelu aikaiseksi.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 20.07.2019 klo 21:10:34
Siis molemmat Päämääränä kuu ja Tintti kuun kamaralla sarjakuvista ihan samanlainen syväluotaus kuin teitte Sinisestä Lootuksesta...videokin voisi olla pitempi. Nyt voisitte kutsua jopa kaksi tai enemmän hergéologia paikalle, että saataisiin oikein kunnon keskustelu aikaiseksi.
Vai että VIELÄ pidempi. Ja useampi Hergéologi... Huh.
Tilaajamäärä on kyllä hiljakseen noussut, mutta vielä on matkaa ensimmäiseen säälliseen etappiin eli 100 tilaajaan, jolloin saisi esim. käyttöön nohevamman tubeosoitteen. Jotensakin tässä on ihan sarjisten tekeminen ja muu työ sekä elämä tässä ollut mulla enemmän tapetilla viime aikoina. Aihe kyllä kiinnostaisi. Podcastejakaan ei ole tehty pitkään aikaan. Kaikkia ideoita kyllä pyöritellään. Tämän Kvaak-keskustelun lukemisen olen säästänyt toistaiseksi kun satuin olemaan mökilläkin, mutta palataan aiheeseen.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: VesaK - 20.07.2019 klo 23:41:41
Itse en kaipaa enää yhtään enempää selittelyä Tinteistä. Kotimaisesta sarjakuvasta sitäkin enemmän. Mämmilästäkin saisi paljon kiinnostavampaa juttua.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 21.07.2019 klo 19:25:50
Itse en kaipaa enää yhtään enempää selittelyä Tinteistä. Kotimaisesta sarjakuvasta sitäkin enemmän. Mämmilästäkin saisi paljon kiinnostavampaa juttua.
Kyllä nuo isot brändinimet kerää silti usein paljon enemmän katsomiskertoja kuin kotimaiset, joille on joskus vaikea saada edes muutamaa kymmentä katsojaa. Toki laatukin on ulkomaisissa sarjiksissa ja klassikoissa paljon kovempi kuin kotimaisissa räpellyksissä.

Loppuun pitää vielä todeta että jaksais nyt ees tehdä jotain. Ihan liikaa on matskua vielä editoimattakin, esim. Joonasta.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: VesaK - 23.07.2019 klo 09:24:26
Mämmilä on tosiaan semmoista räpeltämistä ettei jonneja ja jonnettaria kiinnosta. Jos katsojien haaliminen on ainoa tavoite, niin tehkää diili jonkun kasinon kanssa ja selittäkää miten hienoa pelaaminen on. Karvinen-spesiaali olis kans kova.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 23.07.2019 klo 11:31:06
Johan meillä oli jopa oikein kaksikin jaksoa Rosista. Ja jiipee Ahosesta oli haastattelu (graffat jäivät vähän kokeiluasteelle, mutta the only way is up.) Ja Retsi on tallentanut Tampere kupliista ihan kiitettävästi matskua.

Kun tätä juttua tehdään täysin omaksi huviksi, niin aiheet valikoituu pitkälti omien mieltymysten mukaan. Ja meillä on aika erilainen maku keskenämme sarjakuvien suhteen.

Kari Leppänen olisi kiinnostava haastateltava, mutta meikäläinen joutuisi lukemaan ison kasan Mustiksia, jotta osaisin kysyä maestrolta edes jotakin. Ja tässä on nyt luettavana paljon kiinnostavampiakin sarjakuvia.

Mä haluaisin tehdä jostain Blueberry-tarinasta vähän samanlaisen jutun kuin mitä tehtiin Tintistä ja Sinisestä lootuksesta. Tinttiä en näe syytä käsitellä yhtään enempää.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 23.07.2019 klo 11:48:16
Mä haluaisin tehdä jostain Blueberry-tarinasta vähän samanlaisen jutun kuin mitä tehtiin Tintistä ja Sinisestä lootuksesta. Tinttiä en näe syytä käsitellä yhtään enempää.
Joo Blueberry on mahtava valinta. Nyt varsinkin, kun varmistui, että myös 1.ja 2. osa integraaleja tehdään suomeksi. Siihen voisi ottaa vierailevaksi staraksi jonkun asiantuntijan lisäksi LIKE:lta joku kommentoimaan. Samalla voisitte udella LIKE:lta, että tuleeko Marshall Blueberrysta ja Blueberryn nuoruudesta myös integraalit.

Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 23.07.2019 klo 21:48:53
Mämmilä on tosiaan semmoista räpeltämistä ettei jonneja ja jonnettaria kiinnosta. Jos katsojien haaliminen on ainoa tavoite, niin tehkää diili jonkun kasinon kanssa ja selittäkää miten hienoa pelaaminen on. Karvinen-spesiaali olis kans kova.
Koiviston haastatteluja tosiaan ON JO kahdella videolla ja podcastina, plus näyttelyn avajaisista Paakkas-show. Katsomiskerrat liikkuu 30-70:ssä, mikä on ollut itelle suuri pettymys. Muiden toimesta Mämmilää on myös printissä pauhottu aika paljon, niin että...
(Mainostettu on Kvaakin lisäksi Twitterissä ja Sarjainfossa.)
Mitään sponssidiilejä tms. ei myöskään näillä yleisö- ja tilaajamäärillä kannata haaveilla. Ei sillä, että se olisi ollut tavoitteenakaan.
Kuulun vähemmistöön, joka ei pidä kissoista yleensä ja vielä vielä vähemmän Karviksesta. Negailuun taipuvaisena ihmisenä ajattelen, että olis viksumpi käsitellä aiheita ja sarjoja joista tykkää. Monet jutut olis liian helppo vaan haukkia.  :)

Porin paneelissa oli puhetta siitä että monet, joiat olemme kysyneet, ja jotka olisimme halunneet mukaan, ovat kieltäytyneetkin haastattelusta tai ylipäätään mistään esiintymisestä tubessa. Kai sen voi tässä kertoa eli ainakin Pappa Sami, Anssi Rauhala ja Hannu Mänttäri ovat olleet kiikarissa, mutta herrat haluavat olla rauhassa.

Viimeksi tänään suunniteltiin taas kaikenlaista. Saa nähdä toteutuuko... :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: VesaK - 24.07.2019 klo 01:15:30
No mutta, suomalaisista artisteista on juttuja netissä paljon vähemmän kuin Tintti spesiaaleja tai Karvisesta. Katsojia varmasti on vaikea tavoittaa suomalaisille, mutta omasta mielestäni on silti tärkeää tehdä juttuja juuri heistä kun mahdollisuus on. Jos nyt yleensä haluaa nettijuttuja tehdä, sellaisia joilla on tarkoitus. 
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 24.07.2019 klo 09:14:12
En tiedä kuinka kiva Tintti-spesiaalia oli katsoa tai kuinka monia se yleensä kiinnosti, mutta sitä oli todella kiva tehdä. Ja kiva varsinkin siksi että aiheena oleva albumi on omasta mielestäni erittäin hyvä.


Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 24.07.2019 klo 10:34:52
Tehän voisitte tehdä niin, että joka toinen Sarjakuvatv:n aihe on tehty suomalaisesta sarjakuvantekijästä ja toinen kansainvälisesti tunnetusta ulkolaisesta sarjakuvantekijästä. Lisäksi sitten sekaan festari kautta messu videoita ja omia speciaaleja. Näin kaikki saa haluamansa.

Tintit, Blueberryt, Asterixit, Valerianit ja muut erittäin tunnetut sarjakuvat kiinnostaa aina, mutta kyllä minua kiinnostaa myös suomalaisetkin sarjakuvantekijät.

Mutta kannattaa ensin yrittää haastatella niitä sarjakuvapiirtäjiä tai käsikirjoittajia, joilla on jo aika lailla ikää. Ettei käy niin, että kuolevat just ennen haastattelua.

Olen varmaan ennenkin sanonut, mutta sanon uudestaan. Nää teidän videot on ihan Yle Teeman kamaa. Todella kiinnostavia, hyvällä maulla tehtyjä, kulttuuritekoja mm. Veikko Savolaisen videot. Se hieman amatöörimäinen kuvaus ja äänitys tuo siihen semmoisen pioneerimaisen kosketuksen. Vähän sama kun aikanaan NYPD Bluessa kamera otettiin olalle ja kuvattiin hieman tärisevällä kädellä TV-sarjaa.
Voisitte aivan hyvin yrittää myydä nää Ylelle...voisivat jopa innostua. Nykyään telkkarista tulee semmoista roskaa, että harmittaa koko yle-maksu.
Kurottakaa aina korkeimmalle oksalle...ei koskaan tiedä vaikka onni potkisi ja saisitte videonne valtakunnan verkkoon katsottaviksi. Ainahan voi yrittää.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 19.09.2019 klo 14:13:16
Jotain uutta taas pitkästä aikaa.  Eli...

Oliko Suomen ensimmäinen sarjakuvakirja sittenkin naisen tekemä?!

Venny Soldan-Brofeldt teki 1900-luvun alkuvuosina protosarjakuvaa. Kirja nimeltä Meidän Tiroolin matka ilmestyi v. 1905 (WSOY). Laadin aiheesta pienen videon (https://youtu.be/UEE_4CR9QIE) ja blogikirjoituksen (https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com). Jos aihe kiinnostaa, kannattaa tsekata molemmat, niissä painotukset vaihtelee, eli videolla lähinnä kuvia ja henkilöhistoriaa, blogissa sitten enemmän asiaa varhaisista suomalaisista sarjakuvista.

EDIT:Linkki korjattu
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 19.09.2019 klo 18:21:22
Jotain uutta taas pitkästä aikaa.  Eli...

Oliko Suomen ensimmäinen sarjakuvakirja sittenkin naisen tekemä?!

Venny Soldan-Brofeldt teki 1900-luvun alkuvuosina protosarjakuvaa. Kirja nimeltä Meidän Tiroolin matka ilmestyi v. 1905 (WSOY). Laadin aiheesta pienen videon (https://youtu.be/UEE_4CR9QIE) ja blogikirjoituksen (https://wordpress.com/post/sarjakuvapoliisit.wordpress.com/941). Jos aihe kiinnostaa, kannattaa tsekata molemmat, niissä painotukset vaihtelee, eli videolla lähinnä kuvia ja henkilöhistoriaa, blogissa sitten enemmän asiaa varhaisista suomalaisista sarjakuvista.
Ei tonne blogiin pääse...kysyy jotain kirjautumista!
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 19.09.2019 klo 18:41:42
Korjasin linkin. (Se on hankala kopioida kun urli on tietenki eri aina kun on itse kirjautuneena sinne).
Korjasin myös itse kirjoitusta sillä Römpötti vinkkasi että V S-B:n kirjan pystyy lataamaan Kansalliskirjaston Doria -palvelusta!
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 19.09.2019 klo 18:44:47
Kovin ollaan kuvakirjan ja sarjakuvan välimaastossa. Ei ihan sarjakuvaa vielä. Aika lähellä.
Onkohan se Matti ja Liisa lähtevät maalle myös Doriassa?

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 19.09.2019 klo 19:46:39
Kovin ollaan kuvakirjan ja sarjakuvan välimaastossa. Ei ihan sarjakuvaa vielä. Aika lähellä.
Onkohan se Matti ja Liisa lähtevät maalle myös Doriassa?

Timo
Joo, mua hämäs kanssa hieman se kun näin kirjan aukeamittain (niinku videolla näkyy). Mutta kuten sanottu, pidän tätä kyllä oikeastaan enemmän sarjakuvana kuin Itikaista, sillä en ole mikään ruutu/sivu -ilmaisun suurin ystävä. Tai ainakin Vennyllä kuvakerronta on monipuolisempaa kuin Vainiolla. Ja taitaapa tekstikin olla moniulotteisempaa, en muista oliko Itikaisessa kuplien sisällöillä kovinkaan suurta roolia.

Katoin, on se Matti ja Liisakin siellä (vuodelta 1902). Hienot kuvat, mutta ei tekstiä, paitsi kannessa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 11.10.2019 klo 12:34:04
Pari Angoulême-videota (sitä Blueberryä odotellessa).

Nyt (edelleen) juhlitaan Batmania eli viisiminuuttinen Angoulêmen juhlanäyttelystä (https://youtu.be/NMuGYfmskxg) sekä piirtäjä Gene Han minihaastattelu. (https://youtu.be/L0aJhr49Xic)
Amerikkalaispiirtäjä kertoi työskentelystään ja muun muassa kiitteli vanhan koulun käsikirjoittaja Archie Goodwinia sekä Alan Moorea.

Näyttelyvideossa vilahtaa pari muuta Bat-piirtäjää.  8] Tuttuun tapaan blogissa vielä hieman lisää taustoja (https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/).

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 05.11.2019 klo 14:22:17
Kolmiosainen Blueberry-spessu pyörähti käyntiin osien 1 ja 2 voimin. Lisää ja samaa blogissa: http://sarjakuvapoliisit.wordpress.com
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 05.11.2019 klo 17:28:36
Kolmiosainen Blueberry-spessu pyörähti käyntiin osien 1 ja 2 voimin. Lisää ja samaa blogissa: http://sarjakuvapoliisit.wordpress.com
Siis Blueberry-youtube video oli ihan teknisesti hyvä, mutta aina voi vähän parantaa. Tää nyt on tämmöistä hiusten halkomista.

Siinä videossa hieman häiritsi ne kun video clippi vaihtui yhtäkkiä. Clippien väliin olisi voinut laittaa jonkun animoidun jutun, jolla se clipin vaihto olisi sujunut pehmeämmin. Ja sitten Tertsin ja Retsin olisin näyttänyt kokonaisena eli kuvakulmaa vähän laajemmaksi vai oliko tarkoituskin tehdä se läheltä. Ehkä leveämpi kuvasuhde olisi toiminut paremmin. Nyt äänet toimi tosi hyvin...ääniraita pysynyt viime aikoina kohdallaan.
Ne kameralla kikkailut siinä lennossa...jos on monta kameraa, niin laittaisin ne mieluimmin jalustalle  ja kuvannut lähikuvina koko ajan yhtä henkilöä ja sitten myöhemmin leikannut ne videoon. Nyt se kameralla kuvaaminen vähän söi sitä keskustelijoiden keskittymistä. No joo en itsekään osaisi tehdä parempaa...varsinkin kun on ainoastaan yksi hyvä kamera videon tekoon ja GoPro 4.
Ai niin se kuvasuhteen muutos siinä kun Tertsi puhui yksinään...yleensä pysytään samassa kuvasuhteessa. Tunnustan olen nirppis youtube-videon katselija...mutta nää onkin vain neuvoa antavia.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 05.11.2019 klo 20:16:15
Editointiin, still-kuvien valintaan, skannaukseen ym. kuluu aivan tuhottomasti aikaa. Mä en ainakaan halua tehdä enää mitään välianimaatioita. Nytkin harmittaa kun graafisen "suunnittelun" joutuu tekemään ihan lennossa.
Ja noissa klipeissä oli niin paljon ööötä, totaa, äääätä, eikua ja niinkua, että pakko oli saksia aika surutta tavaraa pois. Muuten tuota ei katsois Erkkikään.

Mutta kiitos ehdotuksista!

Edit:
Kun alettiin tekemään näitä Sarjakuvateevee-hommia taisin sanoa että max. viikonloppu per kuukausi on ok. Tämän yhden aiheen kuvauksiin valmistautuminen, kuvaukset ja editointi ovat vieneet kolmen-neljän kuukauden kiintiöt.

Edit2
Vaikka sarjakuvista puhuminen on oikeinkin kivaa, niin pidän itseäni ennen kaikkea piirtäjänä. Siihenkin pitäis jäädä aikaa.

Edit3:
"studiomme" on niin pieni, että jalustoja ei sovi ihan joka paikkaan. Ja fix-kamera ei oikein voi seurata, jos ihminen vaikka muuttaa asentoaan. Tuo Reiman käsivara tuo joustavuutta kuvaukseen. Hintana on pieni tärinä.

Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 05.11.2019 klo 21:11:13
Editointiin, still-kuvien valintaan, skannaukseen ym. kuluu aivan tuhottomasti aikaa. Mä en ainakaan halua tehdä enää mitään välianimaatioita. Nytkin harmittaa kun graafisen "suunnittelun" joutuu tekemään ihan lennossa.
Ja noissa klipeissä oli niin paljon ööötä, totaa, äääätä, eikua ja niinkua, että pakko oli saksia aika surutta tavaraa pois. Muuten tuota ei katsois Erkkikään.
Mulla se clippien väliin laitettava välianimaation laittaminen kestää tasan 5 sekkaa. Valmiina siinä video-editointi ohjelmassa.

Haastattelu videon teko on helppoa, mutta kun aletaan tekemään lightsaber taistelukohtauksia...siinä se vasta aikaa vievää on. Varsinkin kun välillä pitää laittaa laastaria ja jäppiset sohii miekoillansa kamerat nurin. Lopuksi lightsaberin miekkojen hohtava valot pitää editoida frami framilta...aaahhh! Kyllä siinä hermoja koitellaan ja aikaa menee ihan hirveesti.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 05.11.2019 klo 21:29:14
Olisitko kiinnostunut editoimaan meidän seuraavan ohjelman. Me annetaan sulle kameroiden kuvat, skannattavat albumit ja ääniraidat. Sä tehtailet sitten valmiin paketin. Se sopis mulle ja tekis tästä Sarjakuvateeveeharrastuksesta mukavamman. Pitää tietty kysyä Retsiltäkin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 05.11.2019 klo 22:10:36
Olisitko kiinnostunut editoimaan meidän seuraavan ohjelman. Me annetaan sulle kameroiden kuvat, skannattavat albumit ja ääniraidat. Sä tehtailet sitten valmiin paketin. Se sopis mulle ja tekis tästä Sarjakuvateeveeharrastuksesta mukavamman. Pitää tietty kysyä Retsiltäkin.
Ei mullakaan ole aikaa...on omat video-projektit!
Hei noi teidän videot on ihan hyviä...pistin vaan kuinka niistä saa täydellisiä.
Ja pääasia on se sisältö ja aihe oli nyt ihan järettömän hyvä...Blueberryä onkin odotettu. Älä ota mun juttuja niin tosissasi.

Sit kun teillä on taas aikaa niin...mites olis Punaparta-teema! Siihen kääntäjä ja Egmontilta joku mukaan kanssa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 05.11.2019 klo 22:20:21
Tää editointi on ihan oikea pullonkaula tässä meidän workflowssa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 05.11.2019 klo 22:40:16
Tää editointi on ihan oikea pullonkaula tässä meidän workflowssa.
Onhan sulla kunnolliset ohjelmat, jolla voisi helpottaa editointia.
Itse käytän Pinnacle Studiota 12, Vegas Pro 15, Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects ja GoProon oma editointi-ohjelma.

Mä olen ihan uuno youtubessa, mutta mietin voiko tehdä livenä noita...menisi livenä youtubeen ja samalla tallentaisi, jotta sen voisi katsoa sit myöhemminkin, jos ei livenä halua katsoa. Mut silloin pitäisi kyllä kuvata vain yhdellä kameralla.
Suorana virheet ja ääh, ööhit, tuota on mukana, mutta sen saa anteeksi, kun se tulee suorana. Sitä voisi ainakin kokeilla.

Voisi helpottaa hommia huomattavasti!
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 06.11.2019 klo 12:54:02
Ja sitten Tertsin ja Retsin olisin näyttänyt kokonaisena eli kuvakulmaa vähän laajemmaksi vai oliko tarkoituskin tehdä se läheltä. Ehkä leveämpi kuvasuhde olisi toiminut paremmin.
Kuvasuhdehan on se mikä se on, vähän tyhmäähän se olisi sinne laittaa mustia reunoja ylös ja alas. Laajemmassa kuvakulmassa taas ylös ja alas olisi jäänyt vielä enemmän tyhjää ja päät vielä pienemmiksi, jolloin ilmeet erottuvat heikommin.
Ne kameralla kikkailut siinä lennossa...jos on monta kameraa, niin laittaisin ne mieluimmin jalustalle  ja kuvannut lähikuvina koko ajan yhtä henkilöä ja sitten myöhemmin leikannut ne videoon.
Siellä oli jalustakamera kuvaamassa sivulta Jukkaa, mutta Tertsin pää tuli liikaa Jukan eteen kun keskustelu alkoi, eikä leikkaaja halunnut siksi käyttää sitä kuvaa. Tätä ongelmaa ei tietenkään olisi, jos olisi vain kuvaamiseen keskittyvä kuvaaja siellä kameran toisella puolella katsomassa että kuvattava pysyy kuvassa ja rajaus muutenkin toimii. Studion koon, akustiikan ja äänen lisäksi iso ongelma on (niissä tiloissa mitä meillä on käytettävissä) valaistus. Mitä laajemmalla on porukkaa, sitä hankalampaa on saada tasainen ja hyvä valaistus joka paikkaan.

Piti taas avautua...  :) Mutta tuskin noita ongelmia tulevaisuudessa enää paljon tuleekaan.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 09.11.2019 klo 19:27:06
Minäkin aloin katsoa Blueberry-videoita. Setämiehet keskustelemassa intohimoisesti ja asiantuntevasti! Yleensä en välitä faktavideoista, koska niiden läpikäymiseen menee hirvittävästi aikaa ja niistä on äärimmäisen vaikea löytää jotakin tiettyä tietoa jota etsii verrattuna tekstiin, mutta näitä osia katsoo kiinnostavan jutustelun tähden mielellään. Jatkakaa samaan malliin. Tsekkaan Tintti-osatkin myöhemmin.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 11.11.2019 klo 12:18:34
Johtotähtenä ainakaan minulla ei näissä videoissamme ole varsinaisesti tiedon jakaminen, vaan viihdeohjelma sarjakuvien ystäville. Jos siinä mukavan aiheen ympärillä jutustellessa tulee jakaneeksi jollekin uutta tietoa, niin mikäs siinä.

Jos näitä videoita pitäisi kehittää johonkin suuntaan, niin knoppitiedon sijaan toivoisin keskusteluun enemmän omia mielipiteitä, näkemyksiä ja kokemuksia. Aika hyvä esikuva on mielestäni radio-ohjelma, Kirja vs. leffa. Löytyy Areenasta.

Ja jos vielä pidemmälle mennään, niin grafiikka ja leikkaus voisivat olla ammattimaisempaa. Mutta sitten tähän tarvittaisiinkin jo lähes ihan oikean tv-ohjelman verran tekijöitä tai paljon enemmän aikaa. Kengännauhabudjetilla toimitaan toistaiseksi.

Edit.
Olemme tehneet Franquinin Mustista sivuista (https://youtu.be/QA0kxJW7-Bg), Hergén Tintistä (https://youtu.be/7WOdThyx1mg) ja Charlierin-Giraudin Blueberrystä (https://youtu.be/FZiL2OYm9cA) omat kokonaisuutensa. Mikähän voisi olla seuraavaksi vuorossa?

Edit
Toki sarjakuva-aiheista voisi tehdä podcastejakin, mutta minusta se olisi jotenkin köyhää, kun ei näe kuvia, joista puhutaan. Podcastit vaatisivat ehkä 5% siitä työmäärästä, mitä videon tekeminen vaatii.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 11.11.2019 klo 14:10:40
Edit.
Olemme tehneet Franquinin Mustista sivuista (https://youtu.be/QA0kxJW7-Bg), Hergén Tintistä (https://youtu.be/7WOdThyx1mg) ja Charlierin-Giraudin Blueberrystä (https://youtu.be/FZiL2OYm9cA) omat kokonaisuutensa. Mikähän voisi olla seuraavaksi vuorossa?
Siellä on kai 62 videota, joten mitäpä niitä tässä luettelemaan.
Edit
Toki sarjakuva-aiheista voisi tehdä podcastejakin, mutta minusta se olisi jotenkin köyhää, kun ei näe kuvia, joista puhutaan. Podcastit vaatisivat ehkä 5% siitä työmäärästä, mitä videon tekeminen vaatii.
Sanoisin että piodcastit voisi olla tulevaisuuden suunta. Tilaajamäärän huima kasvu (tämän Blueberryn myötä) tosin yllätti, joten ehkä sitä jaksaa vielä jonkun videon tehdä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 11.11.2019 klo 14:56:11
Edit.
Olemme tehneet Franquinin Mustista sivuista (https://youtu.be/QA0kxJW7-Bg), Hergén Tintistä (https://youtu.be/7WOdThyx1mg) ja Charlierin-Giraudin Blueberrystä (https://youtu.be/FZiL2OYm9cA) omat kokonaisuutensa. Mikähän voisi olla seuraavaksi vuorossa?
Punaparta
Alix
Asterix
Thorgal
Divarikierros (käytte tunnetuimmissa sarjis-divareissa ja haastattelette omistajia)
Käynti kustantamoissa (kuinka sarjakuvia kustannetaan)
Käynti kirjapainossa (kuinka sarjakuvia tehdään)
Kari Leppäsen haastattelu (niin jos Kari saa mielenhäiriön ja suostuu haastatteluun)
JP Ahosen haastattelu
Kari Korhonen haastattelu
Ville Tietäväisen haastattelu

Äääähhh! Loputon lista, mut tossa vinkkejä!

Ai mutta tää olis hyvä:
Teette leikkimielisen reportaasin aiheesta "Mitä ihmettä tapahtui Glenatin sarjakuvalle "AKU ANKKA ONNELLISIMMAT SEIKKAILUT : ONNEN ETSIJÄT". Siinä käytte Sanomilla haastattelemassa pomoja, käytte paikan päälle missä kirjat menivät "vahingossa" makkeliin, sitten käytte haastattelemassa jotain, joka sai tuon kirjan tilattua adlibrikseltä ja omat arviot kirjasta...lopuksi vähän salaliittoteorioita ja muuta hauskaa. Olenpas tänään vitsikkäällä päällä!
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 11.11.2019 klo 15:04:04
Kiitos ehdotuksista, Mika.
Kaikki on hyviä, paitsi JP Ahosen haastattelu. Hänestä olemme tehneet jo kaksi videojuttua.
Toki jos aihetta ilmenee, niin kolmaskaan juttu ei ole poissuljettu, mutta mutta...
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 11.11.2019 klo 16:01:51
Kiitos ehdotuksista, Mika.
Kaikki on hyviä, paitsi JP Ahosen haastattelu. Hänestä olemme tehneet jo kaksi videojuttua.
Toki jos aihetta ilmenee, niin kolmaskaan juttu ei ole poissuljettu, mutta mutta...
Ai niin olikin ja multahan tuli siihen kanssa materiaalia...taas aivot ja muisti jäässä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: wilpå - 11.11.2019 klo 17:18:21
Ääni Alixille täältäkin.
Punaparta muuten, mutta matskua ei ole VIELÄ tarpeeksi suomennettuna.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: ekku - 11.11.2019 klo 18:21:51
No mites olis lähestyminen hieman toisesta näkökulmasta. Eli keskustelua/esittelyä sellaisista Ranskalais/Belgialaishelmistä, joita ei ole suomessa julkaistu tai on esiintyneet esim Mustanaamion kakkossarjoina mutta itsenäiosiksi albumeiksi eivät juurikaan ole päässeet.

Itse tykästyin kovastikin Bruce J Hawkerista, Largo Winchistä ja Jeremiah muunmuassa. Tätä aihepiiriä ajattelin lähinnä siksi, kun olen ymmärtänyt ainakin Tertsin tutustuneen myös ei-suomenkielisiin sarjoihin. Itse kun olen umpisavo-suomi-englanti.

Ekku
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 11.11.2019 klo 18:43:53
No mites olis lähestyminen hieman toisesta näkökulmasta. Eli keskustelua/esittelyä sellaisista Ranskalais/Belgialaishelmistä, joita ei ole suomessa julkaistu tai on esiintyneet esim Mustanaamion kakkossarjoina mutta itsenäiosiksi albumeiksi eivät juurikaan ole päässeet.
Aiempien kokemusten perusteella tälle voisi ennustaa max. 20 katselukertaa.  :P
Hyvää keskustalua mutta Sarjakuvapoliisien omaan ketjuun sopisi ehkä paremmin (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,17386.0.html).
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: ekku - 11.11.2019 klo 19:19:52
Juurikin näin kuten Retsi Blueberryketjussa viestiini kommentoi. Eli olen nauttinut kovasti Sarjakuvapoliisien lähetyksistä, minua ei niinkään kiinnosta tekninen toteutus vaan itse asia. Johtuneeko siitä, että olen jo yli 5kymppinen laiska ja kyyninen ikuinen sarjislapsi.

Mutta se mitä ehdottelin oli lähetys suomessa vähemmälle huomiolle jääneistä esim Belgialais/Ranskalaissarjoista. Jeremiah, Bruce J Hawker, Largo Winch esim. Tietty sellaisista sarjoista , joihin itse olen mieltynyt.

Ekku
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Morgan Kane - 11.11.2019 klo 19:33:40
Ehdotan Lännentietä (storia del west)!
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 11.11.2019 klo 21:25:14
Mutta se mitä ehdottelin oli lähetys suomessa vähemmälle huomiolle jääneistä esim Belgialais/Ranskalaissarjoista. Jeremiah, Bruce J Hawker, Largo Winch esim
Jossain vaiheessa näitä mietittin ja saatiin kuulla että Pappa Sami ei suostu kameran eteen. Sen kanssa olisi ollut kiva tuumailla erinäisistäkin sarjoista.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 11.11.2019 klo 21:44:54
Lainasin Villpån kirjoituksen Blueberry-ketjusta:

" Punaparta muuten, mutta matskua ei ole VIELÄ tarpeeksi suomennettuna."


Minusta laaja aineisto on ongelmallisempi ohjelman teon kannalta kuin niukka aineisto. Eli tekisin mieluummin ohjelman yhdestä tai kahdesta Punaparta-albumista kuin vaikkapa kuudesta. Materiaalia on siis tarpeeksi ohjelman tekoon jo nyt.

Ongelma lienee se, että meillä kummallakaan ei taida olla Punaparta-integraaleja itsellämme. Minä olen lukenut ykkösintegraalin kertaalleen. En muista siitä mitään.

En ole kovinkaan perehtynyt Punaparta-sarjakuvaan tai merirosvo-aikakautta kuvaaviin sarjakuviin. Eli minulta ei ainakaan olisi mitään nippelitietoa luvassa, mikä voi toki olla hyväkin asia. Sittenpä joutuisi puhumaan vaikkapa käsikirjoitusratkaisuista ja muista itse teokseen liittyvistä asioista.

Ja toki hyvä vieras auttaa paljon kiinnostavan ohjelman aikaansaamisessa.

Pidetään siis asia mielessä. Toistaiseksi ollaan tehty näitä isompia kokonaisuuksia vain eurooppalaisista sarjakuvista, olisikohan jatkossa jo muiden sarjisten vuoro. Mutta mietitään.

.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 12.11.2019 klo 00:55:47
Ongelma lienee se, että meillä kummallakaan ei taida olla Punaparta-integraaleja itsellämme. Minä olen lukenut ykkösintegraalin kertaalleen. En muista siitä mitään.

Pidetään siis asia mielessä. Toistaiseksi ollaan tehty näitä isompia kokonaisuuksia vain eurooppalaisista sarjakuvista, olisikohan jatkossa jo muiden sarjisten vuoro. Mutta mietitään.
Mulla on Zoom-lehdestä kaikki muut Punaparrat paitsi numerot 42 ja 47/1975.
Super S-lehden kaikki Punaparrat.
Punaparta-integraali 1 on jollain kaverilla lainassa, Punaparta-integraali 2 on hyllyssä.
Molemmat Zoom-albumit Punaparrasta löytyy.
Nastasarja-lehteä löytyy yksi, mut just siinä ei ole Punapartaa.

Noi voin sit kun on tarvetta antaa lainaksi SarjakuvaTV:tä varten.
Mut tosiaan voisi kyllä vaihtelun vuoksi tehdä jostain muusta kuin eurooppalaisesta sarjakuvasta juttua.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reijo Valta - 09.12.2019 klo 20:37:33
Sarjakuvapoliisit ovat saamassa kilpailijan Riitta Uusitalosta. Hän on jututtanut Kirsi Kinnusta ja lopputulos on Youtubessa (https://youtu.be/R7-LLDWlO3o).
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 14.12.2019 klo 14:14:05
Riitan Kinnusvideo oli muuten hyvä, mutta äänipuoli riipi pahasti ainakin padissa kuunneltuna. Ja toimii varsinkin SarjakuvaTV:n Kinnusvideon (https://www.youtube.com/watch?v=jTogT6KJ8pE) kaverina.

:police:

Varsinaisesti tulin tänne leijumaan, koska kanava lähestyy yhtä merkittävimmistä rajapyykeistä mitä tubevideoilla nyt vain voi olla, eli 100 tilaajan rajaa!
Lämmittää ihan tosissaan ja konkreettisestikin tämä Blueberryjen julkaisemisen jälkeinen tilaajabuusti. Se on ainakin minun kohdaltani siirtänyt lopettamista.

Jos nyt joku vielä haluaa toimintaa tukea, niin se onnistuu parhaiten
1. Katsomalla videot alusta loppuun
2. peukuttelemalla sen jälkeen (ylös tai alas)
3. kommentoimalla videoita sinne niiden alle

Kaikkia näitä toimia iso G seuraa, ja niihin perustuu myös se miten moottori sitten suosittelee videoita eteenpäin vaikkapa ihan random-tyypeille.
Koska ATK, niin homma toimii myös kääntäen, eli jos toivot kanavalle nopeaa kuolemaa niin toimit siellä vain päin vastoin, eli katsot vain alut, peukutat alas ja jätät kommentoimatta.  :) 
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 15.12.2019 klo 10:59:29
Sarjakuvapoliisit ovat saamassa kilpailijan Riitta Uusitalosta. Hän on jututtanut Kirsi Kinnusta ja lopputulos on Youtubessa (https://youtu.be/R7-LLDWlO3o).

Videon sisältöä pitäisi esitellä sen kuvauksessa. Minulta ei saa tällaiset klikkausta.

MUOKS: Tarkoitan siis, että tuolla YouTubessa pitäisi olla esittely videon sisällöstä. Järjetöntä olettaa, että ihmiset käyttävät aikaansa esittelemättömien videoiden katsomiseen.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 16.12.2019 klo 11:00:29
Videon sisältöä pitäisi esitellä sen kuvauksessa. Minulta ei saa tällaiset klikkausta.
Selvennetään nyt vielä että tuo kritiikki ei kai koske Sarjakuvapoliisien videoita.
Muistaakseni Kinnunen kertoi Riitta Uusitalon videolla siitä miten aloitti "uransa" suomalaisen sarjakuvan edistäjänä Ranskassa. Suosituimpia "käännös-nimiä" käydään läpi (mutta myyntimääriä ei tietenkään kerrota) ja lopussa Kinnunen kertoo muutostaan ja elämästään Pohjois(?) Ranskassa.
          :police:
Pollarien ja omalle kanavalleni videon "selityksiä" kirjoittaneena voisin sanoa että sekin on oma taitolajinsa. Videoiden ideahan on myös esitellä puhuja ns. luonnossa. Niinpä ne sanotut asiat ja varsinkin pohdiskelujen lopputulokset on usein aika äkkiä kirjoitettu auki. Eikä silloinkaan enää ole paljon kiinnostusta sitä videota katsoa. (Tekstiin ei sisälly samanlaista aikajännettä ja dramaturgiaa kuin videoon.)
Yksi idea on varsinkin pitkissä pätkissä laittaa sisältökuvaukseen myös hieman taimausta eli kertoa missä vaiheessa videota puhutaan mistäkin asiasta. Sarjakuvapoliisien blogissa lyhyttä sisältökuvausta on laajennettu aiheen ympäriltä tallennustilanteeseen liittyvään metatietoon, sekä yleensä myös niihin juttuihin, jotka on jostain syystä jääneet omasta mielestä liian vähälle huomiolle itse videossa.
      :police:

Mitä olen vloggaajia ja tubettajia seurannut, niin niissähän tämä asia on säännönmukaisesti retuperällä. Mutta siinä genressä taas asia ei olekaan pääasia, vaan se kuka sen esittää ja kuinka. :-)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 26.02.2020 klo 14:08:35
SarjakuvaTV on saavuttanut yhden virstanpylvään, eli meillä on nyt Tubessa brändiosoite:youtube.com/c/SarjakuvaTV (http://www.youtube.com/c/SarjakuvaTV)
Kiitos tästä kuuluu erityisesti kanavan tilaajille numero 100 ja 101, sekä tietenkin kaikille niille, jotka ovat jaksaneet roikkua mukana! Satkun verran pitää olla rainojen tuottajilla selkänojaa ennen kuin tuohon kerhoon pääsee.  :)

Viikko sitten kuvattiin taas pitkästä aikaa ja ensimmäinen hedelmä siitä siitä sessiosta on nyt poimittavissa. Keskustelimme Heikki Kaukorannan kanssa Ruutu ja Non Stop lehtien vaiheista. Ja paljon muustakin. Tarkempi kuvaus blogissa. (https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/)
Kesto tällä kertaa peräti 50 minuuttia.  (https://youtu.be/BYXCd9uCLoc)Tarpeeksi työläs oli noinkin, saati sitten jos olisi koettanut lisää pilkkoa. Ajateltiin että ne jotka ovat kiinnostuneita jaksavat katsoa noinkin, ja net keitä ei kiinnosta, eivät kattoisi kumminkaan.  :)

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 26.02.2020 klo 14:41:04
Hei hoi, mahtavaa! Hienoa saada Heikin muistelukset tärkeän lehden (lehtien) tiimoilta talteen!

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 26.02.2020 klo 17:35:20
No nyt viimeinkin selvisi, miksi Ruutu-lehden paperi muuttui sanomalehtipaperiksi.
Taas oli mielenkiintoinen haastattelu. Olisi ihan kiva kuunnella lisääkin Heikki Kaukorantaa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 27.02.2020 klo 00:47:46
Se miksi Tertsi ei saanut kioskilta Non Stop -lehteä selittyy oheisella kuvalla toisesta 1970-luvun klassikosta. Olen rajannut tästä tanskalaisesta lehdestä tuhman osan pois viattomien suojaamiseksi.

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 27.02.2020 klo 10:44:46
Ilmeisesti tämä tanskalaisjulkaisu oli myyjälle tutumpi kuin kotimainen sarjakuvalehti.  ;D

Mut hei. Kommentoikaa myös Tubessa videon alle. Peukutuksiahan sinne on tullutkin, kiitos! :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 27.02.2020 klo 10:52:35
Kotimainen UUSI sarjakuvalehti. Olin ostamassa Non Stopin ensimmäistä numeroa. Panin site heti tilauksen ensimmäisestä kokonaisesta vuosikerrasta. Eipä tarvinnut enää pettyä kiskalla.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 27.02.2020 klo 10:56:25
Mut hei. Kommentoikaa myös Tubessa videon alle. Peukutuksiahan sinne on tullutkin, kiitos! :police:
Sanon tähän Olli "Kola-Olli" Hokkasen tyyliin!
Ei pysty, on niin SOMEmaista!
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 27.02.2020 klo 18:33:21
Kaivoin viimeisen Nonarin esille ja sen listauksen. Ei ole tekstaajia mainittu, kääntäjät ja alkukieliset nimet kyllä.

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 27.02.2020 klo 18:56:02
Joo. Muistin väärin.
Tajusin sen jo nauhoituksen aikana.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 27.02.2020 klo 20:12:39
Tekstaajista sanoisin, ainakin tässä kyseisessä numerossa (3/1978):
Niilo Pielinen ja Piko & Fantasio - Kalervo Palsa
Yakari ja Vili & Bill - Riitta-Kaarina Tikkamäki
Strumffit - Jarkko Uosukainen

Siinäpä ne. Liekö muita ollut?

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: VesaK - 28.02.2020 klo 00:59:03
Ihan mukavaa jutustelua, joukossa erittäin hyviä tiedonjyviä. Osa oli tuttuja juttuja, mutta joka kerta kun Heikki muistelee, tuntuu löytyvän lisää valoa säkkiin. Sarjakuvilla oli huono maine 1970-luvun puolivälissä, "Sarjakuva lietsoo väkivaltaa", Me-lehti 1/76 ynnä muut. Tällä kertaa ei manittu Sanoman ja Yhtyneiden "lehmäntappoa" eli sopimusta lopettaa sekä Zoom että Ruutu kerralla.
NonStop alkoi yllätyksenä. Ankka ei olisi kaivannut kilpailijoita.
Suuri sääli, ettei Soile Kaukoranta ole enää itse kertomassa miltä nämä prosessit tuntuivat toimituksen sisällä. Tai siitä, miten jo ennen Ruutua tekeillä oli tabloid-muotoinen, aikuisille suunnattu sarjakuvalehti, jossa olisi julkaistu mm. Corto Maltesea. Koevedoksia tehtiin - kuten UusiRuudusta paljon myöhemmin, mutta... kestävää rahoituspohjaa ei löytynyt, silloinkaan. Jännittävää aikaa tuo 1970-luvun loppu, naistenlehtien välillä oli todellakin verinen meininki. Lehtimiesten Jaana taisi hetkeksi päästä niskan päälle. Sarjakuvalehdet jäivät aina lapsipuolen asemaan isojen kisoissa, mutta siihen aikaan niitä sentään ilmestyi ja rutkasti ilmestyikin nykyaikaan verrattuna.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 28.02.2020 klo 11:53:26
Kaivoin viimeisen Nonarin esille ja sen listauksen. Ei ole tekstaajia mainittu, kääntäjät ja alkukieliset nimet kyllä.

Timo
Oisko pitänyt näyttää tätä korjaustekstiä pidempään?
(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=17386.0;attach=40435;image)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 28.02.2020 klo 22:41:10
Oisko pitänyt näyttää tätä korjaustekstiä pidempään?

Jaah. Taisi vilahtaa kyllä ohi, juu.

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 18.04.2020 klo 13:49:55
Viraalisarjakuvafestivaalien aikana julkistettiin kauan odotettu Smurffiantologia -keskustelu (43 minuuuttia) (https://www.youtube.com/watch?v=wkybbCHgLLY), jossa on mukana meidän toimittajien lisäksi Heikki Kaukoranta. Blogissa myös muutama sana aiheesta sekä luettelo kirjan sisällyksestä. (http://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/)

Eikä siitä ole kauaakaan kun julittiin 100 tilaajaa. Viraalifestari toi Sarjakuvateeveelle taas muutaman uuden tilaajan, joten vielä on toivoa!
En tiedä teistä muista, mutta festarin jälkeen kun katsoo omia pätkiä, niin tuntuu että ei ne kyllä viikonlopun annin rinnalla mitenkään häpeä. Kulloistenkin aiheiden kiinnostavuudesta ja viihdyttävyydestä on tietenkin yhtä monta mielipidettä kuin on miestäkin henkilöäkin, mutta editointi ja laadukkaat kuvaesimerkit tuovat kyllä kummasti lisäarvoa.
 :police:

Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 18.04.2020 klo 15:25:56
Taas oli ensiluokainen video! Kyllä kun katsoo SarjakuvaTV:n ensimmäisiä videoita ja vertaa niitä tähän, niin kehitystä on selvästi havaittavissa.

Tertsi ei nyt sitten taas pillahada...olihan siellä vielä pieniä juttuja. Esimerkiksi alussa Reiman pää hohti kuin Naantalin aurinko, mutta onneksi se korjaantui nopeasti. Sitten oli se päälle liimattu Reiman monologi siinä loppuvideolla...ääni muuttui pienemmäksi (piti kajareiden ääntä nostaa) ja hyvin huomasi, että se oli jälkeenpäin sinne väsätty. Mä vaan mainitsen nämä...video oli ihan hyvä teknillisesti muuten ja varmasti paremmin tehty kuin virtuaalisarjakuvafestarien tuotanto. Sattui vain nuo silmään tossa.

Siiten itse Smurffi-videosta. Itse en edes tajunnut tuota Zombi-yhtäläisyyttä, jonka Reima oli havainnut. Tosiaan Mustat Smurffit on ihan selvä Zombi-sarjakuva.
Heikki Kaukoranta oli taas loistava oma itsensä.
Oli myös hyvä, kun näytitte sen ranskalaisen smurffi-integraali 2:en...siinä katsojat näkivät, että näitähän on tehty enemmänkin ja Otavalle vinkkinä, että lisää pitäisi saada smurffi-integraalia. Joo ihan hyvä haastattelu..olisi voinut olla pitempikin.
Tehkääs pojat enemmän sarjakuviaTV:tä, että saan aikani kulumaan täällä koronaa pelkäävänä mökkihöperönä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 18.04.2020 klo 15:33:32

Tehkääs pojat enemmän sarjakuviaTV:tä, että saan aikani kulumaan täällä koronaa pelkäävänä mökkihöperönä.
Itse asiassa tätäkin Strumffi-jaksoa on enemmän olemassa  >:D. Aika raskaalla kädellä leikkasin, kuten muutamasta kohdasta voi huomatakin.  45 min on minusta aika maksimikesto yhdelle jaksolle. Paras olisi n. 20 minuuttia, mutta siinä ajassa suomalaiset toimittajat ja keskustelijat vasta saavat lämmittelyn suoritettua.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 18.04.2020 klo 15:36:23
Itse asiassa tätäkin Strumffi -jaksoa on enemmän olemassa. Aika raskaalla kädellä leikkasin, kuten muutamasta kohdasta voi huomatakin.  45 min on minusta aika maksimikesto yhdelle jaksolle. Paras olisi n. 20 minuuttia, mutta siinä ajassa suomalaiset toimittajat ja keskustelijat vasta saavat lämmittelyn suoritettua.
Tekee videoista kaksiosaisen. Jatkuu samalla lepakkokanavalla, samaan lepakkoaikaan ja miten se nyt menikään...
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 18.04.2020 klo 15:53:43
Joo, se olisi järkevää. Ja mahdollistaisi ainakin ensimmäisen osan nopeamman julkaisun. En muista miksi päädyin/päädyttiin vain yhden jakson julkaisemiseen. Tosin Strumffit-keskustelussa oli aika paljon löysää, mikä joutikin roskikseen.

Ja viraalifestareihin oli kätevää lähettää vain yksi video.

Korona haittaa uusien jaksojen tekemistä ja tässä on  ollut kaikenlaista muutakin kiirusta. Mutta sinänsä olisi aika kiva jos viraalifestivaalit saisivat ihmiset innostumaan ja tuottamaan sarjisaiheisia videoita jatkossakin. Jottei kaikki olisi Sarjakuvateeveen varassa. Se musiikki sarjakuvassa oli aika kiva. Ja riittävästi ruutunäytteitäkin ihasteltavaksi. (Franquin :-[)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Lurker - 01.05.2020 klo 12:22:08
Tampere Kuplii ja Gilbert Shelton ovat olleet suorastaan hittejä, satoja katsojia!

https://www.youtube.com/channel/UCPYw-TuJoKiZxnkxoRp8qeQ (https://www.youtube.com/channel/UCPYw-TuJoKiZxnkxoRp8qeQ)


Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: STD - 01.05.2020 klo 15:15:00
Se hevoshullupiirtäjä on ihan omalla tuhatluvullaan.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 07.07.2020 klo 17:05:41
No nyt pollarit ylpeänä esittää! Ja vihdoinkin! Joonas ja Fauni-peikot. (https://youtu.be/UWq-UYOEiT0) Osa 1/2 on jo Tubessa ja kakkonenkin näinä päivinä. Kanavan tilaajat saavat näistä tietenkin tiedon heti kun videoita nettiin putkahtelee.  Molempien osien kesto on ihan sattumalta noin 9 ja puoli minuuttia.

En nyt tässä ala enempää selittää, sillä blogissa on vaihteeksi asiaa vähän enemmänkin (http://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/). Ja juttuahan Fauneista piisaisi vaikka kuinka.

Ehkä tuota kokonaisuutta katsoessa hahmottaa miksi tässä meni niin kauan. Kuten aina näiden Joonas-juttujen kanssa, käsissä on palapeli, josta puuttuu vähintään puolet paloista...
 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 07.07.2020 klo 23:15:47
No nyt pollarit ylpeänä esittää! Ja vihdoinkin! Joonas ja Fauni-peikot. (https://youtu.be/UWq-UYOEiT0) Osa 1/2 on jo Tubessa ja kakkonenkin näinä päivinä. Kanavan tilaajat saavat näistä tietenkin tiedon heti kun videoita nettiin putkahtelee.  Molempien osien kesto on ihan sattumalta noin 9 ja puoli minuuttia.

En nyt tässä ala enempää selittää, sillä blogissa on vaihteeksi asiaa vähän enemmänkin (http://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/). Ja juttuahan Fauneista piisaisi vaikka kuinka.

Ehkä tuota kokonaisuutta katsoessa hahmottaa miksi tässä meni niin kauan. Kuten aina näiden Joonas-juttujen kanssa, käsissä on palapeli, josta puuttuu vähintään puolet paloista...
 :police:
Mulla oli Säästöpankin Fauni-peikko säästölipas tai niitä oli kaksi. Semoinen pyöreä Fauni, jolla oli  musta tukka ja toisella punainen...siis karvainen.
Oli myös Suomen jääkiekkomaajoukkueen Fauni-säästölipas, joka oli vartaloltaan vähän pitempi ja sillä oli jääkiekkomaila ja kypärä päässä.

Noita Fauni sarjakuvia en kyllä tunnistanut...olen vielä kai liian nuori fossiili. En ole myöskään koskaan käynyt Fauni-metsässä...Röllipeikon kotona olen käynyt Luopioisissa, mut se onkin ihan toinen juttu.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 08.07.2020 klo 13:36:11
Mulla oli Säästöpankin Fauni-peikko säästölipas tai niitä oli kaksi. Semoinen pyöreä Fauni, jolla oli  musta tukka ja toisella punainen...siis karvainen.
Oli myös Suomen jääkiekkomaajoukkueen Fauni-säästölipas, joka oli vartaloltaan vähän pitempi ja sillä oli jääkiekkomaila ja kypärä päässä.
Pekalla oli näitä kaiken laisia, mutta kuten blogissa totesin, päädyin jättämään keräilyn ulos tästä muutenkin sekavasta paketista. (Nyt tietenkin olisi jo selkeämpää tehdä vielä pätkä siitä keräilystä ja brittimeiningistä, mutta se ei valitettavasti liity sarjakuviin, eikä sen puoleen Joonakseenkaan)

Vajaa 10minuuttinen Joonas ja Fauni-peikot osa 2. on nyt nähtävillä. (https://youtu.be/uudHTlguFz0)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darzee - 08.07.2020 klo 14:06:03
Fauni-säästölippaiden ja muiden oheistuotteiden laatimisessa Joonas ei tosiaan tainnut olla mukana. Postipankin Kultapossu-lehti oli hänen rahalaitosareenansa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 08.07.2020 klo 16:29:47
Voihan niistä keräilyhommiasta tehdä vielä oman osansa?

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 08.08.2020 klo 21:54:27
Leikkasin nyt taltioimamme Joonaksen piirustussession. Lavel-mikki ei ollut toiminnassa ja osa videosta on kuvattu jopa vahingossa (kun luultiin että kamera on pois päältä  ;D), joten äänen taso ei ole parasta mahdollista. Silkan dokumentaarisuuden tähden sekin osa on melkein kokonaan mukana, eikä myöskään itse piirtämisestä ole leikattu mitään "tyhjäkäyntiä" pois.

Lainaan tähän vielä tuon noin 11 minuutin videon kuvauksen (https://youtu.be/WhODVVhbdfg):
Lainaus
Veikko "Joonas" Savolainen suostui haastattelun lomassa piirtämään ja vinkkaamaan mielestään oleellisia juttuja ratsukon piirtämisestä. Video käsittelee sarjakuvapiirtäjän uran loppuvaiheita.

...Ja päivitän blogin kunhan jaksan: sarjakuvapoliisit.wordpress.com

 
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 08.08.2020 klo 22:16:00
Leikkasin nyt taltioimamme Joonaksen piirustussession. Lavel-mikki ei ollut toiminnassa ja osa videosta on kuvattu jopa vahingossa (kun luultiin että kamera on pois päältä  ;D), joten äänen taso ei ole parasta mahdollista. Silkan dokumentaarisuuden tähden sekin osa on melkein kokonaan mukana, eikä myöskään itse piirtämisestä ole leikattu mitään "tyhjäkäyntiä" pois.

Lainaan tähän vielä tuon noin 11 minuutin videon kuvauksen (https://youtu.be/WhODVVhbdfg):
...Ja päivitän blogin kunhan jaksan: sarjakuvapoliisit.wordpress.com
Hyvinhän se piirtäminen vielä sujui, vaikka Parkinson vähän väsyttikin kättä. Kylmiltään hevosen piirtäminen pitkästä aikaa on varmaan tosi vaikeeta.
Tää oli hienoa katseltavaa. Tuli Kylli-täti mieleen, mutta ilman satua.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 04.09.2020 klo 10:30:56
(Oho nyt muistin että tuo blogikin päivittämättä...)

Semmoista vaan ennakkomainontana, että kun tämä Koronatilanne on mitä on, niin olemme tekemässä SarjakuvaTV:lle jonkinlaista arvostelevaa katsausta eli makasiinia vuoden 2020 kotimaisista. Niistä kun ei liikaa puhuta missään.

Nyt kun Festarit on mitä on, käy hieman hankalaksi jopa nopeasti tsekata mitä on ilmestynyt. Jos haluat vaikka jonkun oman tuotoksesi mukaan tai vinkata mistä haluaisit kuulla S-poliisien "tuomion", niin ottele yhteyttä.
 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 25.09.2020 klo 22:23:53
Tässä seuraavaa uutukaista odotellessa mainostetaanpa vanhoja, kohtuuttoman vähälle huomiolle jääneitä taltiointeja. Jos on menny joltakulta ns. ohi...

Kristian Huitulan haastattelu Tampere Kuplii -festivaaleilla 2017 (https://www.youtube.com/watch?v=C7zT8qsvVQs). Retsi kyselee klassikko-romaanin kuvittajan tunnelmia ja ajatuksia kakkososan ilmestyttyä. Pääosassa on tietenkin Franz Kafka ja Linna.  (28 katselukertaa! kesto 23:10)

Livepiirräntää 50 vuotta sitten! Veikko "Joonas" Savolainen muistelee miten hän kuvitti pääministeri Mauno Koiviston haastattelutuntia. (https://www.youtube.com/watch?v=Kxrut8xOu4w)  (29 katselukertaa! kesto 2:18)

SarjakuvaTV tapasi Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla yhden Ruotsin suurimmista vientitoivoista. Kim Andersson kertoi signeerauksen lomassa maailmanvalloituksestaan. (https://www.youtube.com/watch?v=8v4NGe7mghM)
(29 katselukertaa! kesto 4:49)

Vierailimme  Batman-näyttelyssä (https://www.youtube.com/watch?v=NMuGYfmskxg) Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla 2019. (30 katselukertaa! kesto 5:02

 :police:

Muita selkeitä alisuoriutujia ovat Gene Ha:n haastattelu (https://www.youtube.com/watch?v=L0aJhr49Xic)(38 katselua) ja Tarmo Koiviston oppivuodet (https://www.youtube.com/watch?v=ateFmYz9CRY) (48 katselua)

Noin yleisesti alkavat nuo videot kerätä pikku hiljaa aika mukavasti katsojia ja tilaajiakin löytyy tässä vaiheessa 119kpl! Kiitos.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 26.09.2020 klo 01:03:48
Enpä ollut jostain syystä moisesta Kim W. Andersonista aiemmin kuullutkaan. Traditionaalista, mutta hyvän näköistä jälkeä. Pitänee tsekata kirjansa jossain välissä. Leffakin hänen sarjakuvastaan tehty, eikä ole näkyny.

Timo
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 26.09.2020 klo 14:29:08
Kim W. Anderssonin sarjiksia löytyy Helmetistäkin (ruotsiksi). Ainakin tuo videossa esiintynyt Alena ja Love hurts -kokoelma. Niin ja sitten se tosi kunnianhimoinen scifi-pläjäys Astrid taisi olla mulla lainassa Söderkullan kirjastosta. Aika perus-genresarjakuvaa edustavat.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Curtvile - 26.09.2020 klo 15:11:11
Näitä on käsitelty Ruotsin parhaat sarjakuvat tjs ketjussa.
Edit. Härevis sanoo narsisti https://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,14356.msg357476.html#msg357476

Love hurts ja Astrid ovat Dark horse comicsin kautta englanniksi saatavilla. Omat hankin Turun Sarjakuvakauppaan kautta mutta ainakin Fantasiapeleillä luulisi molempia löytyvän myös jos englanti luistaa ruåtsia bättremmin.

Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 30.09.2020 klo 18:58:36
Koronasta huolimatta ja sen vuoksi tehtiin vajaa tunti kahteen pekkaan. Luimme vuoden 2020 suomalaisista sarjakuvista Timppa Mäkelän Korpit, Tatu ja Patu - kovaa menoa kiskoilla sekä Tuisku Hiltusen Kuutamo -albumit.
Myös tähtiä jaetaan. Maksimissaan kuusi.  :)

Ensimmäisen "kritiikkivideon" kesto noin 25 minuuttia (https://youtu.be/MtjqlKHk1VM) ja sitten perjantaina prime timessa (klo 19) vielä jatketaan toisessa osassa liki puoli tuntia samaa armotonta ruotimista Väinön ja Tiitun parissa.

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 04.10.2020 klo 13:04:40
WHOA! Meillä on jo 120 tilaajaa! Ei kuulosta paljolta, mutta todellisuudessa se on.  :)

Noita edellisessä viestissä puffaamiani albumiarvosteluita on katsottu toistaiseksi aika vähän, mutta jos nyt joku täkäläisistä on nähnyt sen, niin kertoisi ystävällisesti että onko kyseisessä poikkeusaikojen ohjelmaformaatissa mitään tolkkua?
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 08.10.2020 klo 13:29:44
Ja nyt 121!

Todellisuudessa videot eivät kuitenkaan pahemmin kiinnosta. Tein nyt sen mitä olisi pitänyt tehdä paljon aiemmin, eli kävin läpi statistikkaa. Olikohan siellä 3 pätkää, jonka nippa nappa yli 100 ihmistä oli katsonut kokonaan. (Esko Valtaoja, Kunnaksen haastattelun osa 1 ja 2016 Kuplii-raportti). Muuten videoita jaksaa katsoa kokonaan tyypillisesti noin 20-40 ihmistä. Mukana on ehkä kymmenkunta sellaista, jotka ovat vedonneet noin 40-80 katsojaan. Mutta noin perstuntumalta erot aivan sen kirkkaimman kärjen ja mutasarjan välillä eivät ole suuria. Kun ne siis ovat vain kymmeniä katsojia! Kaikkiaan pätkiä on nyt 69kpl.

Yleisesti katsomiskertoja on niin vähän että oikein mitään muuta tilastoista ei voikaan sitten päätellä. Aika erilaiselle se toki näyttää jos katsoo Youtuben ilmoittamia näyttökertoja. Kuitenkin, riippumatta siitä moniko sen katsomisen aloittaa (ja saa laskurin reagoimaan) niitä on todella vähän, jotka tuntuisivat sitten kuitenkaan olevan kiinnostuneita asiasta (sarjakuvien tekijöistä tai niistä fanipohjalta keskustelemisesta).
 
Tai no, sen johtopäätöksen toki voi tehdä että ei kannata tehdä videota itselle vieraammista aiheista koska ainakaan mikään tähän asti valittu aihe ei näytä saavan muita suurempaa suosiota. Toki on mahtavaa että kaavan tilaajia on tullut lisää, mutta onhan tämä outoa. Ehkä sitä sarjakuvasisältöä kuitenkin on tarjolla enemmän kuin riittävästi (suhteessa harrastajien määrään) sitten muissa kanavissa ja medioissa? Nämä huomiot saattavat vaikuttaa toimituspolitiikkaan tai sitten ei...

 :police: ??? :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 01.03.2021 klo 19:31:06
Vihdoinkin, näin voidaan sanoa, sain leikattua Unto Uneksija -videon. Siinä Joonas voittopuolisesti istuu keinutuolissa pörisemässä. Tällä kertaa ratkaisin niin että poistin aika vähän (lähinnä taukoja ja saman sanan toistoa). Joonas taisi kaikilla kolmella nauhoituskerralla valitella samaa: Unton värityksen epäonnistumista sen viimeisinä vuosina. No, on siellä kaiken laista muutakin, ehkä, mahdollisesti, jotain uutta ja ennen kuulematontakin. :-)
Ääntä oli tarttunut narulle aika paljon enemmän kuin kuvaa, joten ns. kuvitustakin löytyy, eikä huulisynkka tästä syystä aina ole aivan timmissä.
Videon kesto 19 minuuttia, (https://youtu.be/x-kX0nV6cvs) eli hyvin kerkiää siinä syödä vaikka ämpärillisen poppareita. Blogia päivittelen tältä osin taas vasta myöhemmin.

 :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 18.03.2021 klo 20:57:42
Kuuntelin pari pätkää, Reima sinun omia juttujasi, minkä jälkeen päädyin kokeilemaan näitä pätkiä.

Audiopuoli tässä ketjussa on näköjään usein noussut esiin, mutta kommenttina aikaisempaan pohdintaasi videon aloittaneet kyllä jättävät sen kesken juuri audion laadusta johtuen.

Arkiaskareiden taustalla kuuntelin omia pätkiäsi Mannerheim-sarjakuvan lisäksi siitä, kuinka haaveilla on itseään toteuttava luonne ja tiskatessa ajattelin, että sinullahan on radiojuontajan ääni, mitä pystyisi hyvin kuuntelemaan myös pitemmin.

Sen sijaan video itsessään tuo hyvin vähän näihin pätkiin, mutta on se aika hot take vetää pokkana kahvia ja suklaatorttua tarinoinnin lomassa. :)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 19.03.2021 klo 19:51:58
Kiitos palautteesta. Varsinkin tästä, mitä on vaikea uskoa.
sinullahan on radiojuontajan ääni, mitä pystyisi hyvin kuuntelemaan myös pitemmin.

Audiopuoli tässä ketjussa on näköjään usein noussut esiin, mutta kommenttina aikaisempaan pohdintaasi videon aloittaneet kyllä jättävät sen kesken juuri audion laadusta johtuen.
Olisi mukava tietää minkä videon audiosta on puhe? Omasta mielestäni kun se ongelma on ollut oikeastaan vain muutamassa, vanhimmissa sarjakuvapoliisien nauhoituksessa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 19.03.2021 klo 21:22:32
Omasta mielestäni kun se ongelma on ollut oikeastaan vain muutamassa, vanhimmissa sarjakuvapoliisien nauhoituksessa.

Selailin myös vanhempia, joten menee vähän sekaisin videot ja podcastit kun katselin kuuntelemalla niitä videoitakin.

Sieltä podcasteista osui ensimmäisten joukossa sellainen täysin kuuntelukelvoton, mutta en muista varmasti sanoa oliko se video vai podcast noissa poliiseissa sellainen, mutta kuitenkin korvien mukaan ulkona taltioitu, varmaan joku yhdessä Tertsin kanssa, mutta ei nyt hakemalla enää tule kohdalle. Ei se nyt ihan niin kauhea ollut, mutta ei jaksanut kuitenkaan pinnistellä korvien kanssa.

Sellaisena yleisenä kommenttina video on vähän sellainen työläs media, että kun on kaikkea audiovisuaalista nopeaa (trailerit ääripäässä) kilpailemassa, niin sitten ei hirveästi oikein jaksaisi edes istua alas hidastempoisen materiaalin kanssa. Katsomalla viihdytin itseäni festivaalitunnelmien osin, muutoin tykkäsin kuunnella.

En lukenut tätä ketjua lävitse, että miten paljon näihin videoihin menee energiaa, mutta pelkkään ääneen paneutuminen voisi antaa paremman tuotos-panos-suhteen varsinkin näin koronan aikana, kun ei ole mahdollista kulkea entiseen malliin.

Itse en hirveästi kuuntele podcasteja, mutta emäntä kuuntelee niitä paljon ranskan ylläpitämiseen ja tykkää sellaisista vähän laveammin käsitellyistä aiheista arkipuuhien lomassa.

Siellä tuntuu moni menestyvän sellaisella erilaisella fokuksella, että esim. miltä Ranska vaikuttaa maahan muuttaneen silmissä ym. eli aiheen sijasta näkökulma on fiksattu. Sinun tapauksessasi se voisi siis merkitä, että kuvittajan näkökulmasta käsittelisit muitakin aiheita kuin vain sarjakuvia.

Ei kannata sinun omaa ääntäsi väheksyä, kuuntelin Areenasta peliaiheista tarinointia ennen videoitasi eikä mielestäni siinä suurta eroa ollut. Sellainen levollinen enemmän leppoisaan iltapäivään kuin energiseen aamuun sopiva ääni, jota ei siis ajaessa uskaltaisi kuunnella.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 19.03.2021 klo 21:37:27
Alussa vähän tökki äänet ja oli ehkä hieman rauhatonta videokuvan siksakkia. Mutta kyllä noi on tullut aina vain paremmaksi ja paremmaksi. Tietysti editointityö alkaa menemään jo selkäytimestä, niin taso nousee.
Olen kyllä tykännyt näistä videoista. Varsinkin, kun on ollut vierailevia staroja mukana ja olette päässeet oikein kunnnolla johonkin sarjakuvaan syventymään.
Edelleenkin pidän noita Veikko Savolaisen videoita kaikista kiinnostavimpina. Teillä kävi tosi hyvä pullero, että ehditte haastatella mestaria ennen kuin hän lähti piirtämään taivaalisisa olentoja.
Jatkakaa vain valitsemallanne tiellä. On nää aina parempia kuin iänikuiset ruoka ja tositv-ohjelmat telkkarista.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 20.03.2021 klo 15:10:47
Selailin myös vanhempia, joten menee vähän sekaisin videot ja podcastit kun katselin kuuntelemalla niitä videoitakin.

Sieltä podcasteista osui ensimmäisten joukossa sellainen täysin kuuntelukelvoton, mutta en muista varmasti sanoa oliko se video vai podcast noissa poliiseissa sellainen, mutta kuitenkin korvien mukaan ulkona taltioitu, varmaan joku yhdessä Tertsin kanssa, mutta ei nyt hakemalla enää tule kohdalle.
Kolmospodi on ainakin sellainen (kokeilin äänittää kahvilassa ja totesin että ei tule käyttistä, ei sitten millään). Ja sitten on huonoäänisiä videoita. Vain muutaman videon olen jaksanut tekstittää. On sisällöntuottajia, jotka eivät julkaisen teknisesti huonoa, mutta meillä tämä ei aina päde. Ensinnäkin kun homman juju on ollut opetella tehdessä ja toiseksi, videoillakin on tiettyä historiallista ja muuta arvoa, vaikka laatu nyt ei aivan kymppiä olisi.
Ja tuosta opettelusta. Olen tämän tainnut jo aiemminkin sanoa, mutta siinä on ollut sarkaa monella alueella todella paljon.
Nyttemmin tarve esim. festaritaltioinnille on enimmäkseen poistunut. Joten sikäli kun mitään jatkossa tehdään myös edellytykset onnistumiselle ovat paremmat.

En lukenut tätä ketjua lävitse, että miten paljon näihin videoihin menee energiaa, mutta pelkkään ääneen paneutuminen voisi antaa paremman tuotos-panos-suhteen varsinkin näin koronan aikana, kun ei ole mahdollista kulkea entiseen malliin.
Äänen taltiointi on haastavampaa kuin luulisi, varsinkin jos tekee minibudjetilla niin kuin me. Vasta jälkeen päin olen tajunnut, että usein festariella ja muualla olen yrittänyt mahdottomia - koska tavoitteet on kuitenkin asetettuna korkealle. Vastauksena, vaikka et kysynytkään, ääneen on panostettu alusta asti, se vain ei ole riittänyt siitäkään syystä kun on ollut huonoa tuuriakin välillä matkassa.
Kuvantekijänä panostus kuvaan on kiinnostanut meitä tietenkin enemmän. Onneksi on muutama kokonaistekninen onnistuminenkin tullut. Kuten vaikkapa Rosi Kämpen haastattelut. Kaunista kuvaa on kiva katsoa, yhtä lailla kun laadukasta ääntä on kiva kuunnella.  :)

Itse en hirveästi kuuntele podcasteja, mutta emäntä kuuntelee niitä paljon ranskan ylläpitämiseen ja tykkää sellaisista vähän laveammin käsitellyistä aiheista arkipuuhien lomassa.
Kannattaa ehdottomasti kuunnella 4 podi ja siitä eteenpäin. (https://sarjakuvapoliisit.wordpress.com/category/podcastit/) Omasta mielestäni innostus sarjakuviin ja muu tunnelma välittyy niistä usein paremmin kuin videoista ja lisäksi podeista pystyy paljon helpommin editoimaan tyhjäkäynnin pois kuin videoista.  Nuo kehtaa hyvin laittaa vaikkapa Mangakartta -podcastien tai yhdeksäs taide-podcastien (https://podcast.9taide.com/) rinnalle. Audion etuna on vielä tietenkin se että siihen mahtuu paljon paremmin asiaa kuin videoon.

aiheen sijasta näkökulma on fiksattu. Sinun tapauksessasi se voisi siis merkitä, että kuvittajan näkökulmasta käsittelisit muitakin aiheita kuin vain sarjakuvia.
Tätä saatan omalla kanavallani toteuttaakin enemmän. Ongelmana siinä on vain se että en tiedä katsojein odotuksista mitään ja usein se häiritsee tosi paljon.
SarjakuvaTV:llä olemme ottaneet käsittelyyn ts. tehneet vain juttuja jotka kiinnostavat meitä itseämme. Ja menneet asia edellä, vaikka kaikenlainen "hömppä" kiinnostaa aina enemmän yleisöä. Sarjakuva sinänsä ei ole kiinnostava aihe, emmekä me toimittajat ole persoonina kiinnostavia, niin että tässä sitä nyt ollaan. :) Helpoin tapa olisi käsitellä vain suuria tähtiä ja kaikkein suosituimpia sarjiksia, mutta se nyt ei ole meitä itseämme kiinnostellut ja ainoa palkinto kuitenkin on se tekemisen ilo.

Ei kannata sinun omaa ääntäsi väheksyä... Sellainen levollinen enemmän leppoisaan iltapäivään kuin energiseen aamuun sopiva ääni, jota ei siis ajaessa uskaltaisi kuunnella.
Sekin on sellainen minkä kanssa on pitänyt tehdä paljon työtä. Toisin sanoen yrittää kehittyä. Videotahan on käytetty jo kymmeniä vuosia esiintymiskoulutuksessa ja sellaisena se on kyllä mainio. Kääntöpuolena sitten se että on oppinut tuntemaan omat rajoituksensa suhteessa yleiseen "vaatimustasoon". Jotkut ovat sujuvia esiintyjiä luonnostaan ja niille jotka eivät ole...

On nää aina parempia kuin iänikuiset ruoka ja toistv-ohjelmat telkkarista.
Toistaitoisten toistoTV:tä.  :police:
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 20.03.2021 klo 23:29:05
Olihan ainakin tuossa toisessa Mannisen haastattelussa selvä audio-ongelma, mikä kuului haastateltavan venkoiluna... Joo, teknisesti olivat kyllä kunnossa molemmat.

Kaukorannan ruutu/Non Stop -haastattelusta sanoisin, että sille on syynsä miksi televisiossa ihmiset ovat samalla etäisyydellä kamerasta (tuoleilla, mahdollisesti isäntä pöydän takaa tms.).

Kun shown isäntää kuvataan, se voidaan tehdä haastateltavan selän takaa, mutta vieraan tapauksessa näin ei koskaan tehdä. Ensimmäisestä hiiren kursorin alle osuvasta videosta esimerkki (https://www.youtube.com/watch?v=u7F7vJmYZ8Q).

Kaukoranta oli nyt taustalla haastattelijoitaan pienempänä ja vielä Tertsin käsi välillä kävi "lyömässä" haastateltavaa. On siinäkin oma epäsuhtansa, että haastattelijoita on kaksi.

On näissä jutuissa kyllä sisällön puolesta oma arvonsa, hyvää työtä säilyttää nämä tässä vaiheessa, kun ovat taustavoimat vielä haastateltavina.

Sellainen toive on kyllä aika korkealla, että seuraavan kerran kahvit alta pois ja videolle ei enää mitään oheistoimintaa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 21.03.2021 klo 11:53:40
Esimerkkisi taitaa olla oikeassa studiossa tehty ison rahan tv-tuotanto. Mitä sillä on tekemistä meidän videoidemme kanssa?

Toki tahdoin sillä sanoa, että seuraavaan ostatte sitten kymppitonnien kamerat ja palkkaatte Jimmy Kimmelin vetämään sen.

Ei, kyllä minä ihan hyvässä hengessä tahdoin sanoa, että samoin kuin teillä on video missä istutte kahvittelemassa samalla sohvalla, niin samanlainen asetelma haastateltavien kanssa on merkittävästi parempi.

Toinen melko helposti toteutettava ehdotus on kahvittelemisen ajoittaminen nauhoituksen ulkopuolelle.

Siihen lisäksi minä kyllä kehuin itse työtä, nämä videot kun ovat olemassa vielä sitten kun niillä puhujat ovat itse poissa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Darth Mika - 21.03.2021 klo 12:09:30
Jiksillä taitaa olla aika epärealistinen käsitys meidän tuotantokapasiteetista.

Edit.
Esimerkkisi taitaa olla oikeassa studiossa tehty ison rahan tv-tuotanto. Mitä sillä on tekemistä meidän videoidemme kanssa? Sori, en jaksanut painaa playta.

Meillä on kaksi vaatteisiin kiinnitettävää mikrofonia, huoneeseen sopii kunnolla yksi kamerajalusta. Hikisesti ehkä toinenkin. Reimalla on lisäksi ollut yksi käsivarakamera, mikään muu kamera ei voi liikkua milliäkään. Sarjakuvanäytteet on kuvattu jälkeen päin.

Darth Mikan esittämä kritiikki leikkauksen kömpelyydestä on ollut oikeutettua ja korjattavissa (edes jotenkin). Epärealististen videoesimerkkien sijaan kuulisin mielelläni, miten Jiksi hoitaisi meidän realiteeteilla shown kuvaamisen ja äänittämisen asiallisesti.

Jos se häiritsee, että Kaukoranta on kauempana kuin me "toimittajat", niin voi voi. Kun ongelma on ollut, että miten se Heikki saadaan edes näkymään kuvassa.
Älä välitä meidän kriittisistä puheista. Olen itsekin editoinut paljon omia videoitani ja tiedän että se on ihan hirveetä hommaa. Itelläni kamerat on niin paskoja, ettei niistä saa hyvää materiaalia.
Ääni-ongelma on myös ammattilaisilla aina ongelma. Kato nyt TV-uutisia...milloin mikit on pois päältä tai yhtäkkiä ääni katoaa.
Periaatteessa itelläni on ollut tarkoitus neuvoa, eikä valittaa. Sarjakuvapoliisien videoilla se itse pääasia on tärkeempää, kuin kuinka ammattimaista kuvaaminen ja editointi on.
Aiheet on olleet kiinnostavia ja uutta tietoa sarjakuvista tullut kahmalokaupalla. Mielestäni teidän pitää kyllä jatkaa tätä...tämä on sarjakuvakulttuurin kannalta erittäin tärkeää työtä.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 21.03.2021 klo 17:33:42
Mukava kuulla ajatuksia noista videoista. Mehän on lähinnä kokeiltu kaikenlaista ja haastatteluiden ohessa on ollut myös paneelikeskusteluja vieraiden kanssa. Jokunen kokeilu on toiminut, mutta kuitenkaan säätäminen ei, milloin mistäkin syystä, varsinaisesti ole loppunut. Jotain juotavaa on muuten hyvä olla, eikä se aina meillä ole ollut kahvia. Lisäksi se kuppi kuitenkin jonkin verran poistaa turhaa jännittämistä.

Olen myös halunnut mukaan useamman kameran, aina kun mahdollista vaikka järkevintä olisi ollut mennä yhdellä tai korkeintaan kahdella.
(NormiTV-tuotannoissahan haasttelut ja muut tehdään yleensä kolmella tai useammalla kameralla, joita kuvaaja tai robotit vielä usein liikuttavat. Voisi kuvitella että tämä kameroiden liikuttaminen ei ole tärkeätä, mutta kyllä se on.)

Oma toivelistani lienee muuten pidempi kuin kellään muulla. Siihen sisältyisi jo em. lisäksi alkuunsa vaikkapa riittävän suuri, mutta kaikumaton tila (joku 5mx5m on toimivuuden kannalta minimi, eikä semmoista nyt vaan ole...), narisemattomat istuimet, kunnon valot, joku toimiva pöytäratkaisu sekä kuvaaja (tai haastattelijatoimittaja) ja kuvaussihteeri.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 21.03.2021 klo 17:35:52
Edelleenkin pidän noita Veikko Savolaisen videoita kaikista kiinnostavimpina.
Joo, niitä on itekin kiva katella ja editoida. Harmittaa vain kun homma jäi kesken ja purkitetu materiaali on sisällöltään niin reikäistä että sen saaminen tolkulliseksi vaatii melko paljon lisätyötä. Monta vuotta olen yrittänyt metsästää Hauska Puolituntinen -lehtiä (ja niitä ilmailuliiton sarjiksia), mutta niitä ei löydy mistään. Pitäisi varman jonnekin kansalliskirjastoon mennä jos sinne vielä joskus pääsee...

Ei, kyllä minä ihan hyvässä hengessä tahdoin sanoa, että samoin kuin teillä on video missä istutte kahvittelemassa samalla sohvalla, niin samanlainen asetelma haastateltavien kanssa on merkittävästi parempi.
Tästä piti vielä sanoa että, tuo tuottaa aika luonnottoman istuma-asennon jos on tarkoitus puhua toiselle yhtään pidempään. Ehkä niskan ja muiden paikkojen säästämiseksi tätä ei ole paljon harrastettu.  :)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 21.03.2021 klo 17:40:40
Tästä piti vielä sanoa että, tuo tuottaa aika luonnottoman istuma-asennon jos on tarkoitus puhua toiselle yhtään pidempään. Ehkä niskan ja muiden paikkojen säästämiseksi tätä ei ole paljon harrastettu.  :)

Juu, hyvä olisi olla tuolit vastakkain tunnin sessiossa.

Saahan kameran koettaa rajata, jos istutaan yksi sohvalla ja toinen pikku tuolilla, mutta lienee vielä pahimman korona-ajan jälkeen ja rokotettuinakin liian intiimiä istua molemmin puolin samaa pöytää missä tuon ehkä voisi käytännössä toteuttaa.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 23.03.2021 klo 11:22:24
Ettei nyt jäisi väärää kuvaa, niin kyllä meillä tämä yhden haastattelijan systeemi on toiminut alusta asti. Rosi Kämpen haastatteluiden lisäksi esim:
Katja Louhio kertoo muun muassa Kersantti Napalmin piirtämisestä. (https://www.youtube.com/watch?v=4jLYhrQKm6Q)
JP Ahonen kertoo rahankeruu kampanjasta (https://www.youtube.com/watch?v=oYeReorcHWk)
Sekä vierailu Koiviston luona, (https://www.youtube.com/watch?v=AXZ1Z-BpfxA) missä tehtiin kolme videota (kahdessa eri setupissa) ja podcast.
Sitten taas joku Joonas Pariisissa (https://www.youtube.com/watch?v=lFl3oF5cokw) (ja muutama muukin Joonas-video) lähenee ilmaisultaan ihan oikeaa telkkaria. Oma osuus siinä näyttää luontaisen kankeuteni. Tein noita spiikkejä jokusenkin tovin useampana päivänä. Ilman prompteria se on mulle aika hankalaa. Siihen aikaan piti opetella myös olemaan nielemättä sanojen loput.
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 29.03.2022 klo 18:07:50
Pariminuuttinen "tunnelmapala" SarjakuvaTV:ssä Tampere Kupliista. (https://www.youtube.com/watch?v=XjP3ubECRmc) Kari Sihvonen puhuu, itseasiassa vastaa Ramin kysymykseen ja Pirinen kyselee vielä lisää, siitä miten 3D-laseilla katsottava graffa syntyi Syntax Terror -kirjaan.

(https://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=17386.0;attach=42755;image)
Otsikko: Vs: Sarjakuvapoliisit
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 24.04.2022 klo 17:49:26
No nyt on! Koskaan ennen en ole päässyt SarjakuvaTV:ssä esittelemään mitään teosta näin tuoreeltaan. Kersantti Napalm ilmestyy kirjakauppoihin vajaan parin viikon kuluttua.  Enkä varmaan olisi tätäkään jaksanut leikata ellen olisi niin tykästynyt albumiin. Uutukaista yritetään Vitikaisen ja Tuppuraisen voimin kuvailla videolla neljässä minuutissa. (https://youtu.be/TzVlVrIa59Q) Tsekkaa mitä on odotettavissa! 

Myöhemmin ehkä jotain matskua Porin festareilta.[/img]