0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.
Suomen opetusministeriön, kulttuurirahaston yms. kustantama sarjakuvafinlandia, 5000 - 10 000 € parhaalle albumille. Viisi - kymmenen ehdokasta.
Ja niin oudolta kuin se kuulostaakin tarvittaisiin toinen palkinto joka olisi Timo Kähkösen kuvaama kannustepalkinto tyyliin lupaavin tulokas yms.resursseja tähän ei ole ja tuskin tuleekaan, hartiapankkikaan kun ei äärettömiin veny, mutta toivoa saa.Jotain muuta kuin Kemin tai Egmontin ja Liken yms kisat. joka johtaisi alan kehittymiseen niin kaupallisesti kuin taiteellisestikin.mahdollisesti valtiovallan ja yritysmaailman yhteisesti tukemana.mutta sitä ennen evoluutio tekee etanoista lentokykyisiä.
Rahaa ei tarvittaisi, voitto tulisi myynnistä ja näkyvyydestä.
Sitten tullaan siihen mistä tapellaan paremmissakin piireissä (Angouleme): valitaanko ja palkitaanko ehdokkaat taiteellisten vai myynnillisten ansioiden mukaan. Minun kantani on, että jos kirjakustannusala haluaa perustaa oman kultalevysysteeminsä, perustakoon.
Suomen Kustannusyhdistyksen määritelmän mukaan taskukirja eli pokkari on: Pehmeäkantinen euroformaattinen (110 x 178 mm), aikaisemmin kovakantisena julkaistun kirjan uusintapainos, jonka vähittäismyyntihinta on enintään noin 10 euroa.Ensimmäiset Kultapokkarit saivat tunnustuksensa vuonna 2003 Kirjan ja ruusun päivänä. Uusia Kultapokkareita julkistetaan aina kuukausittain, mikäli kultaraja ylittyy.Kultapokkari-tunnustus kertoo, että kyseessä on suosittu, luettu ja pidetty pokkari. Palkitut pokkarit merkitään aina Kultapokkari-tarralla, josta kirjat on helppo tunnistaa.
Sarjakuva-Finlandia, mutta ilman rahaa?Mistä kustantajat saisivat lisärahaa mainostamiseen, ja innostaisiko tuokaan, vaikka joku Marco Bjurström tai Kata Kärkkäinen palkinnosta päättäisi. Sellainen on jo:Suomen Kustannusyhdistys myöntää Kultapokkari-kunniamaininnan niille taskukirjoille, joiden myynti ylittää 20.000 kappaleen rajan.
...hyvä olisi, että Suomessa jaettaisiin albumipalkinto. Siinä voisi olla pari eri sarjaa, kotimainen, käännös ja omakustanne...
Finlandia-palkinto on Suomen Kirjasäätiön jakama tunnustus Suomen kansalaisen kirjoittamasta ansiokkaasta romaanista. Palkinto on suuruudeltaan 26 000 euroa. Palkintosumma on valtiovarainministeriön päätöksellä veroton.Palkinto perustettiin vuonna 1984. Aluksi siitä kilpalivat kaunokirjallisuuden ohella myös tietokirjat. Vuonna 1989 tietokirjoille perustettiin Tieto-Finlandia-palkinto. Vuodesta 1993 alkaen Finlandia-palkintoa ovat voineet tavoitella vain romaanit.Suomen Kirjasäätiö asettaa vuosittain kolmejäsenisen valintalautakunnan, jonka tehtävänä on nimetä vähintään kolme ja enintään kuusi ehdokasta palkinnonsaajaksi. Vuodesta 1993 alkaen lopullisen palkinnonsaajan on valinnut yksi henkilö.
...riittäisi yksi sarja, kuten Finlandiassakin.
Rojun ehdotus Sarjakuva-Finlandiasta on erittäin kannatettava. Minusta riittäisi yksi sarja, kuten Finlandiassakin. Summan täytyisi olla vähintään tuo 26 000 euroa, jotta ei kukaan ajattelisi sarjakuvan olevan jotain vähemmän kuin teksti-kirjallisuus. Luulisin jopa, että 26 000 e ja maine/julkisuus saisi porukan tekemään sarjakuva-albumeita erilaisella innolla.
Tarkennan, että minusta rahatonkin palkinto on parempi kuin ei palkintoa ollenkaan......Lobbaaminen kannattaa aloittaa vaikka samantien.
Ehkä sarjis-Finlandiaa voi miettiä sitten, kun jotain sen potentiaalisesti ansaitsevaa julkaistaisiin useampi albumi vuodessa...
"Mitä tuumitte ajatuksesta perustaa Sarjakuva-Finlandia ansiokkaalle kotimaiselle sarjakuvakirjalle? Tällainen palkinto edistäisi varmasti kotimaista sarjakuvakirjallisuutta."
Ehkä sarjis-Finlandiaa voi miettiä sitten, kun jotain sen potentiaalisesti ansaitsevaa julkaistaisiin useampi albumi vuodessa...Määrä ja taso kun romaanien, tietokirjojen ja lastenkirjojenkin kohdalla on vähän eri luokkaa kuin sarjisten... vaikka niitä hyviä tekijöitä pirusti onkin, ei niitä laatualbumeja kovin usein putkahda.