Romin lehti jatkoi paljon pidempään kuin Rom-lelun tuotanto. Lehtihän perustettiin vain osaksi lelun mainoskampanjaa.
Bill Mantlon niinikään käsikirjoittaman Micronautsin kanssa ilmeisesti edettiin vähän toisessa järjestyksessä.
Wikipedian mukaan Mantlo innostui poikansa joululahjaksi saamista Micronauts-leluista ja Marvel oli ilmeisesti aloitteellinen lelusarjan lisensoinnissa sarjakuvaksi. Aivan suoraan sitä ei tosin tuossa Wikipedia-artikkelissa sanota.
Nyt kun tarkemmin mietin, niin Micronautsissa on tuota samaa juonen "päämäärätietoisuutta" kuin Romissa. Siinäkin on yksi selkeä päävihollinen, jonka kanssa käytyyn viimeiseen taisteluun ensimmäinen lehti sitten päättyykin. Micronauts jatkui tietysti vielä tauon jälkeen Micronauts: The New Voyages -lehdessä, mutta Mantlo ei ollut siinä enää puikoissa. Uudempaa lehteä en ole koskaan lukenut yhtäkään numeroa. Se ilmestyi lyhyemmän aikaa, mutta lieneekö menestymättömyys liittynyt laadun laskemista enemmän siihen, ettei uusia leluja ollut uuden sarjan alkaessa tullut muutamaan vuoteen ja vanhan sarjan fanit siirtyivät muiden harrastusten pariin iän karttuessa.
Toisaalta lelusarjan valmistuksen loppuminen saattoi vapauttaa pikkuisen luovaa potentiaalia, jota lelumyynnin vaatimukset välillä voivat kahlita. Marvelin G. I. Joeta ja varsinkin Transformersia lukenut tietää, että jatkuvasta uutuushahmojen esittelystä voi tulla juonelle aikamoinen taakka.
Romiin verrattuna Micronautsissa on Marvelille se hyvä puoli, että moni sarjan päähenkilöistä on yhtiön oman henkilökunnan keksintöä ja saattoi jatkaa seikkailujaan lisenssin rauettuakin, vaikkei Micronauts-nimeä enää voikaan käyttää. Shang-Chin kanssa tilanne oli samantapainen mutta päinvastainen; nimihenkilö on Marvelin, mutta sivuhahmot muualta.