Kirjoittaja Aihe: Naisseikkailijat  (Luettu 24345 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Doctor Phantomizer

 • Kesyttämätön outolintu
 • Jäsen
 • Viestejä: 6 544
 • Bite from the dust til the dawn
Vs: Naisseikkailijat
« Vastaus #75 : 08.02.2011 klo 15:36:36 »
Luin juuri Incredible Iron Man kokooman jossa numerot 1-19 (Matt Fractionin ja Salvador Larrocan kyhäämät numerot) ja niissä seikkaili melkoisen kova naiskolmikko Black Widow, Pepper Potts (myös Iron Manin tai sis Womanin vetimissä) ja Maria Hill. Hauska ja vauhdikas stoori.

Rescue. Pepper Pottsin sankarinimi on Rescue. Yritettiin jopa omaa mini-sarjaa, mutta jostain syystä hyvä ei kolahda lukijoihin. Rescue jatkaa Iron Manin sivuilla...
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

Markku Myllymäki

 • Lyijykynän jatke
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 830
 • /* You are not expected to understand this. */
Vs: Naisseikkailijat
« Vastaus #76 : 08.02.2011 klo 19:49:03 »
Takaisin core-keskusteluun...

Kun joku jo pölli Red Sonjan, heitän kehään Jonni Futuren. Vaikkakin miesten mieleistä stuffia vaatetuksen yms. kannalta, sankaritar jopa tekee eettisiä valintoja ja käyttää päätään.

Sitten off-topic ihmettelyä...

Mennään nyt löyhällä määritelmällä, jossa vaikka Batman ja John Constantine lasketaan supersankareiksi.

Toinen on pyyhkinyt lattiaa Teräsmiehellä ja Darksaidilla. Toinen matsasi (kuvaannollisesti kuitenkin) Luciferin kanssa. Onpas tosi "löyhä" määritelmä...  ;D

edit: Molemmat harmaat aivosoluni ovat lomalla, joten kirjoitin sankarittaren nimeksi jonkun vanhan fumetti-tähden nimen. Tätä ei enää pelkkä "hups" kata, täytyy käydä potkaisemassa Mr. Freudia johonkin.
« Viimeksi muokattu: 08.02.2011 klo 20:16:55 kirjoittanut Markku Myllymäki »
When you earnestly believe you can compensate for a lack of skill by doubling your efforts,
there's no end to what you can't do.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 897
Vs: Naisseikkailijat
« Vastaus #77 : 12.02.2011 klo 12:27:33 »
No niin, tuli aika sokkona kokeiltua sarjakuvaa josta ei tiennyt mitään kun nyt sattui luottohankkijan listalta silmään:


Shadoweyes olikin sitten aika herkullinen paketti. Piirrosjälki on kuin Paul Pope tekisi Disneyn Lilo &Stitchiä joka onkin sijoitettu Judge Dreddin megacity-1:een ja arkkitehtuurin on tehnyt Geoff Darrow(ei, siihen piiperryksen määrään ei päästä) ja päähenkilökaarti on sangen naisvaltainen.
Scout Montana on 17-vuotias astmaattinen vegaanityttö joka elää äitinsä kanssa ja joka parhaan kaverinsa Kyishan kanssa liittyy korttelivartioon ja siinä yhteydessä yrittää estää mukilointia.
Naamaripäinen Scout vaan saa tiilestä päähänsä heti kättelyssä, mutta tämä onkin vain alku.
Scout muuttuu selittämättömästi siniseksi oudoksi olennoksi ja alkaa toimia tavallaan supersankarina, mitä nyt että tämä ei ole varsinaisesti tappelua tulvillaan oleva sarjakuva.
Mutta moraalisia valintoja sarjakuva on täynnä ja ennen muuta herkullista kerrontaa.

Scout näet juuttuu Varjosilmän hahmoonsa. Tämä jää monelta suotta hyllyyn, osalta taiteen takia, toisille tässä ei ole tarpeeksi mättöä ja sitten tietenkin ne kaksi isoa: "Äh, miksi tässä on scifi/kalsarisankarijuttuja olisi pysytty vaan näissä ihmissuhdejutuissa..." ja tietenkin helmasynti "Ross Campbell on mies joten naishahmot eivät voi olla onnistuneita"
harmi sinällään.

Kyishan ja Scoutin punkihtavat vegaanikettutyttöhahmot on kuvattu rehellisyydellä ja lämmöllä ja yksinäisen hauras mutta pirtsakka Pony Master-pelistään intoileva Sparkle Park tuntuvat aidoilta, elämänoloisilta.
Kuten myös yksi sarjan harvoista mieshahmoista Noah.
Ei kaikkien makuun mutta itse kehtaan suositella, supersankaritappeluja odottava pettynee mutta jos ihmisläheisesti kuvattu teinisankaritar scifimiljöössä nappaa kannattaa tarttua.


Lönkka

 • Jäsen
 • Viestejä: 4 265
 • Life goes on (except for those who die)
Vs: Naisseikkailijat
« Vastaus #78 : 12.02.2011 klo 15:32:53 »
Tämä jää monelta suotta hyllyyn, osalta taiteen takia, toisille tässä ei ole tarpeeksi mättöä ja sitten tietenkin ne kaksi isoa: "Äh, miksi tässä on scifi/kalsarisankarijuttuja olisi pysytty vaan näissä ihmissuhdejutuissa..." ja tietenkin helmasynti "Ross Campbell on mies joten naishahmot eivät voi olla onnistuneita"
Mikä helmasynti!?
Kyllä minä olen pitänyt noita Rossin naisia onnistuneina.
Ja havainnut ison läjän naisia/tyttöjä hankkivan miehen tuotoksia joten aika kummallinen väite on kyllä tuo on. Noh, sen lausujan/lausujien mielestä varmaan paikkansapitävä...

Shadoweyes oli minusta aika lailla Cambellin perusjuttuja vaan tehtynä eri taustaan ja tilanteeseen. Enimmäkseen kuitenkin sitä (jo vähän liiankin) tuttua ihmissuhdejuttua. Ei minusta sinällään juuri eronnut vaikkapa Wet Moonista.

Kyishan ja Scoutin punkihtavat vegaanikettutyttöhahmot
Kyisha ei kyllä ole tyttö vaan "tyttö".


Minua jaksaa vaan ällistyttää Ross Campbellin tuotteliaisuus!
Mieheltä pukkaa kiihkeällä tahdilla ulos tuhteja alppareita ja ne ovat kaikki erinomaisen hienosti piirrettyjä. Kässäyskään ei sukkaa, vaikka onkin kyllä enimmäkseen "vain" saippuaa.

Laine, Jukka

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 308
Vs: Naisseikkailijat
« Vastaus #79 : 12.02.2011 klo 18:44:13 »
Evangeline on mainittu uskonnollisissa sankareissa- Mainitaan täälläkin. Sankaritar on nunna.

Chuck Dixon (mm. Batman) kirjoitti sarjaa 80-luvulla First Comicsille.

Sampsa Kuukasjärvi

 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 4 660
Vs: Re: Naisseikkailijat
« Vastaus #80 : 12.09.2014 klo 22:02:18 »
Itse pidän 50-luvun Korkeajännityksessä julkaistusta Leslie Shanesta. Olen saanut selville, että Oliver Passinghamin luomaa Leslie Shanea on julkaistu muistaakseni 80-90 luvulla ruotsalaisessa Agent X9 lehdessä.
Aivan sattumalta tuon naisseikkailijan seikkailut Helsingissä löytyivät Agent X9 lehdestä. Sama tarina on julkaistu 50-luvun Korkeajännityksessä nimellä Murhaaja Olympialaisissa. Itse olen käännellyt tarinaa suomeksi omaksi ilokseni.

Kari T. Leppänen esittelee Oliver Passinghamia laajasti ja antoisasti ja julkaisee jopa Lesley Shanen legendaarisen olympialaisseikkailun Helsingissä kokonaan skannattuna Korkkari 22/54:stä. Mielenkiintoinen ja jännittävä juttu, jota minäkään en ollut lukenut tätä aiemmin!

KTL on laittamassa lisääkin sarjoja tuonne. Battler Brittonin ja Tim Tylerin seikkailut näkyvät nyt.

Tekijänoikeusrike noissa sarjojen laitossa kyllä on.

Laine, Jukka

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 308
Vs: Naisseikkailijat
« Vastaus #81 : 13.09.2014 klo 07:58:51 »
Onpa huono sarjakuva tuo. Oliver Passingham pystyi parempaankin. Nopeasti väsätty tilaustyö.

Ja painoasu oli tietysti pyllystä.

J Lehto

 • Ulvova molopää
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 756
Vs: Naisseikkailijat
« Vastaus #82 : 13.09.2014 klo 08:22:30 »
"Toverukset Nalle & Kille" tarinan loputtua antoi tunteen etten ole ihan turhaan tässä skrollannut.


Sampsa Kuukasjärvi

 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 4 660
Vs: Naisseikkailijat
« Vastaus #83 : 17.09.2014 klo 16:51:58 »
Onpa huono sarjakuva tuo. Oliver Passingham pystyi parempaankin. Nopeasti väsätty tilaustyö.

Joo, Leppänenkin sanoo, että tuo ei ole Passinghamin parasta taidetta. Olen samaa mieltä.

Yhtä kaikki minusta tuo Lesley Shanen juttu on hyvin erikoinen ja kiehtova stoori lukea. Ympäristön kuvauksessa tuo voittaa Modesty Blaisen Helsingissä käynnin kirkkaasti.

amasofi

 • Jäsen
 • Viestejä: 154
Vs: Naisseikkailijat
« Vastaus #84 : 10.10.2016 klo 23:33:29 »
Lara Croftin perussetti näyttää tulevan Dark Horsen toimesta uudestaan omnibus-versioina ulos. Koko ihan jees 8" x 12". Ekassa kokoomalaitoksessa, joka julkaistaanmarraskuun lopussa näyttää olevan nrot 1-15. 

http://www.darkhorse.com/Books/29-667/Tomb-Raider-Archives-Volume-1-HC

X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 163
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Naisseikkailijat
« Vastaus #85 : 26.03.2017 klo 19:50:41 »
Tuli luettua Artemiksen/Requiemin (http://vignette1.wikia.nocookie.net/marvel_dc/images/3/32/Artemis_0001.jpg) minisarja ja oli oikein loistavaa luettavaa mutta jäi sellainen tunne että sopisi paremmin Imagen listoille kuin DCn listoille sillä sarja oli kaukana normi-DCstä 1990-luvun puolivälissä ja lähellä Imagen tarjontaa (Angela, Glory, jne).
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 163
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Naisseikkailijat
« Vastaus #86 : 01.04.2017 klo 20:01:11 »
Vähän uudempi mutta tallaa aikalailla samoja polkuja kuin Red Sonja ja kumpp. on Arhia (https://arhcomix.com/shop/arhian-comix-3-of-5/), samalta firmalta (arhcomix) löytyy myös sitten Astria (https://arhcomix.com/shop/astria-comix-3-of-5/) joka kansikuvien perusteella on ottanut mallia Black Widowista.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.