Kirjoittaja Aihe: Tuomari tulee tuomitsemaan  (Luettu 65615 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 467
Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
« Vastaus #240 : 24.11.2020 klo 04:14:42 »
War Machine -kokoelmat, eli numerot 218-228 kahdessa osassa voi lukea kahdella tavalla.

Ensimmäistä kokoelmaa voi lukea kuin jotain omakustannetta tai pienkustantamon julkaisua, jossa asenne ja tekemisen hyvät puolet kantavat läpi huonoimmista ideoista ja pahimmista dialogeista. Vaihtoehtoisesti sitä voi lukea vihaa puhkuen, kuinka Marvelilla pitäisi olla joku perustaso edes näissä perushahmojen tarinoissa, mutta varmaan kaikki oikeat kuvittajat olivat taas kiinni jossain crossoverien tyhjänpäiväisissä spin-off-sarjoissa. Siihen päälle voi vetää, että kuvitus on täyttä kuraa, aseet pahimmillaan Rob Liefeld -designia, ja Tuomarin War Machine -haarniskan pitäisi edes näyttää summittain Rautamieheltä eikä Michelin-ukolta. Kirjoitus ei ole sen parempaa, kun rahtialukset uppoavat yhdestä tällistä ja muutenkin on camp-henkeä.

Aloitin jälkimmäisellä, mutta sitten vedin henkeä ja mietin että miksi minä edes harrastan sarjakuvia tällä tyylillä. Kun tämä oivallus ehti kalloon, totesin että yhtä hyvin voin keskittyä nauttimaan siitä puolesta mikä on hyvää ja kiskaisin kokoelman loppuun sillä mielellä, että tahdon viihtyä.

Suosittelen tätä jatkossa itselleni, vähemmän stressiä ja enemmän kivaa. Se on muutenkin kuin punaviinien juominen, joskus erinomainen Merlot tai Carmenere menee nautiskeluun, mutta joskus sitten vain punkkua että tulee rento olo. Tämä on punkkuvertauksena sellainen hanapakkaus, joka ostetaan ensimmäisestä Carrefourista että meno on mukavaa etelään saakka.

Matthew Rosenberg kirjoittaa jatkoakin, joka varmaan enempi maanläheisenä taas menee paremmin alas kuin tämä Franken-Castle. Hän myös kirjoitti ensimmäisen kokoelman loppuun pohdintaa Tuomarin hahmosta, joka kahdessa kappaleessa kyllä tiivistää hahmon paremmin kuin itse osaisin Tuomarin ja Tex Willerin muuttumattomuuden neljänkymmenen vuoden harrastamisen jälkeen summata. Pisteet tässä välissä siis Rosenberg-Jarkko 1-0.

Guiu Vilanova kuvittaa ihmisiä jokseenkin kelvollisesti, mutta muu on kyllä melkoisen hahmotelmaa, joka luottaa vahvasti siihen, että Lee Loughridge värittää voiton puolella. Ja värittää kyllä to-del-la hyvin, kuten värittää vielä toisen kokoelmankin.

Hyvä kuitenkin että toisessa kokoelmassa vaihtuu jo kuvittaja, Stefano Landini, ja Vilanova ilmeisesti saa kriittisen lisäajan hioa omat numeronsa kohdalleen, mikä värittäjän tuella riittää täysin. Sitäkin parempi on, että Rosenberg kirjoittaa hyvää supersankarihenkistä menoa ja meininkiä ensimmäisen kokoelman epäonnistuneen sovitetaan supersankarit tosimaailman ongelmiin -kuvion jälkeen.

Digiharrastamisesta tulee minulle kova ähky, jonka lääkkeeksi olen oivaltanut kokoelmat. Jos näitä lukisi erillisnumeroissa, niin lukeminen mössööntyisi sellaiseksi hahmottomaksi harmaaksi massaksi. Kun vaihtaa kokoelmaa, ymmärtää että edellinen juttu oli nyt siinä ja nyt luetaan taas jotain muuta.

Kakkoskokoelmasta nautin ensimmäisestä sivusta viimeiseen ilman nörttiöyhöytystä. Jos tappoviihdettä voi kuvailla hilpeäksi, niin tämä vetää koko skaalan hilpeydestä draamaan. Aika jännä paketti, joka veti suupielet hymyyn.

Odotukset ovat korkealla Rosenbergin seuraavan Tuomarin alla. Ja kun otan ne luettavaksi, tartun sillä mielellä että viihdyin nyt, joten voin varmaan viihtyä jatkojen tapauksessakin.

X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 14 323
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
« Vastaus #241 : 24.11.2020 klo 19:35:02 »
Ei tuohon aikaan ollut mitään sen isompia eventtejä menossa vaan hyvät tekijät oli sitten lomalla.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 105
 • <><
Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
« Vastaus #242 : 24.11.2020 klo 21:19:50 »
War Machine -kokoelmat, eli numerot 218-228 kahdessa osassa voi lukea kahdella tavalla.
Tää oli hyvä. Ite nämä ostin jostain Comixologyn alesta ja kuvituksen suhteen kanssa petyin aika raskaasti. Tarinahan oli ihan ok toimintaa. Muutenkin välillä varsinkin Marvelin juttuja lukiessa miettii, että mitä ne on siellä ajatellut, kun on tekijöitä palkannut. Nytkin, kun oon lukenut uudempaa Aaronin ja Del Mundon Thoria, kesti vähän aikaa päästä kuvitukseen sisään. Vaikka Del Mundo nyt loppujen lopuksi on aika hyvä.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

trendkiller

 • Jäsen
 • Viestejä: 382
 • Kvaak!
Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
« Vastaus #243 : 06.12.2020 klo 17:48:43 »
Rosenbergin War Machinen jälkeinen Tuomari on armotonta ajojahtia alusta loppuun. Aivan helvetin hyvä.

Mitäs mieltä porukka Ennisin Sovietista? Vanhaa hyvää vai?
Welcome back, Frank.

Jukka Laine

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 37 631
Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
« Vastaus #244 : 06.12.2020 klo 18:05:45 »
Espanjasta tuntuu löytyvän Marvelille uusia piirtäjiä enemmänkin. Luin haastatteluja jostain pari viikkoa sitten tulleesta mainoslipareesta.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 615
Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
« Vastaus #245 : 14.01.2021 klo 20:43:48 »
!Lisätään linkki tännekin liittyen Tuomarin logon väärinkäyttöön
https://www.theguardian.com/books/2021/jan/14/captain-america-creators-son-hits-out-at-capitol-mobs-use-of-superhero-imagery

Ennisin linjaus on osuva ja samankaltainen Kurt Busiekin kanssa.

Monille toki ratkaisu on simppeli: muutetaan hahmo ja logo.
Ainahan se on oikea ratkaisu antaa öykkäreille periksi.
Koska myös Bruce Springsteenin kappale born in the USA on 100% amerikka überalles rallatus.
On tietty.

Jukka Laine

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 37 631
Vs: Tuomari tulee tuomitsemaan
« Vastaus #246 : 28.02.2021 klo 16:13:18 »
Comics Interview # 75:ssä on Tuomarin luojan Gerry Conwayn haastattelu. Tuomari oli alusta asti suunniteltu antisankariksi ja omaan lehteensä. Lehden piti olla mustavalkoinen magazinemuotoinen, jossa ei tarvitsisi noudattaa codea. Siksi asukin oli mustavalkoinen.

Ja korostetusti hahmon motiivi taisteluun rikollisia vastaan oli sama kuin Hämiksellä. Parkerilta tapettiin Ben-setä. Castlelta vaimo ja lapset. Eli Tuomarista oli tuleva raaempi versio Hämähäkkimiehestä. Ei supervoimia, koska hahmo olisi suunnattu vanhemmalle yleisölle.

Alku oli silti kankea. Ensimmäinen oma lehti ei käynyt kaupaksi. Ja formaattia vierastettiin. Mikä kävi Conanille, ei käynyt Castlelle. Conanilla oli sentään rinnalla kaksikin värillistä lehteä. Olisi ehkä pitänyt tehdä värillinen vähemmän väkivaltainen Tuomari mustavalkoisenpäälehden rinnalle. Castle jatkoi vierailuja Hämiksessä, kunnes sai oman minisarjansa.

Olihan niitä värillisiä lehtiä myöhemmin monta yhtä aikaa. Mustavalkoinen lehti oli vain mustavalkoinen uusinta, eikä se kestänyt kauaa. Tuomarin suurin suosio osui 80-90-luvuille, jolloin coden ote jo hellitti.
« Viimeksi muokattu: 28.02.2021 klo 16:15:19 kirjoittanut Jukka Laine »