Kirjoittaja Aihe: Bill Willingham : Fables & Jack of Fables  (Luettu 41010 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

puro

 • Multirajoitteinen
 • Jäsen
 • Viestejä: 2 261
 • Ei se siitä suttaannu.
Re: Bill Willingham : Fables
« Vastaus #15 : 14.02.2006 klo 15:48:15 »
Törmäsin tuossa hieman samanhenkiseen sarjakuvaan Alan Mooren käsikirjoittamana. Smax käyttää varsinkin kuvituksissaan varmaan satoja viittauksia satuihin tai lasten piirrettyihin. Olisi hauska kokeilla, montako löytyy. Googlata en viitsi, kun joku sen on maailmalla tehnyt jo. ;D

-P.

TeroH

 • Latteuksien latelija
 • Jäsen
 • Viestejä: 242
Re: Bill Willingham : Fables
« Vastaus #16 : 14.02.2006 klo 20:40:33 »
Lisäksi Fablesistä on tulossa albumi 1001 Nights of Snowfall näillä näkymin lokakuussa, ainakin näitten uutisten mukaan. Ja lehtihän on pääsemässä kohta numeroon 50, huikeaa. Ja uusimpien synopsiksien mukaan voi päätellä, että josko Bigby olisi vaikka palaamassa tuon numeron tienoilla. Ainakin numeron 49 mainos enteilee moista.
Tässä tekstissä ei ole mitään henkilökohtaista.

Maso

 • Jäsen
 • Viestejä: 161
 • Kvaak!
Re: Bill Willingham : Fables
« Vastaus #17 : 15.02.2006 klo 09:26:50 »
Disneyn Satukirjasto osa 4 (Disney Fables) sisältää muuten pätkän nimeltä Kuningas Cole. En ole sitä kokonaan katsonut, mutta muistaakseni siinä ainakin näkyi Little Boy Blue -kirja. Sellaista Silly Symphonies meininkiä se kai oli...

Täytyypä tarkistaa myös tuo Joen mainitsema Kunnaksen kirja. (Pojat tosin haluavat aina luettavan "tämä pieni possu..." ja "katsoppas pikku-Elliä...")

Vertigon päättyvistä sarjoista oli jossain mainintana myös suosikkini Lucifer. Carey siirtyy X-Menin (jonkin niistä) kirjoittajaksi? Osaatko Joe kommentoida?

Maso

 • Jäsen
 • Viestejä: 161
 • Kvaak!
Re: Bill Willingham : Fables
« Vastaus #18 : 15.02.2006 klo 10:43:22 »
Sorry, tarkoitin, että onko Luciferin päättyminen vahvistettu ja mihin numeroon päättyy vai tuleeko joku muu kirjoittamaan?

Lönkka

 • Vieras
Re: Bill Willingham : Fables
« Vastaus #19 : 15.02.2006 klo 18:08:17 »
Törmäsin tuossa hieman samanhenkiseen sarjakuvaan Alan Mooren käsikirjoittamana. Smax käyttää varsinkin kuvituksissaan varmaan satoja viittauksia satuihin tai lasten piirrettyihin. Olisi hauska kokeilla, montako löytyy. Googlata en viitsi, kun joku sen on maailmalla tehnyt jo. ;D

Tuo Top 10 spinoff Smax on etenkin fantasian ystäville ERITTÄIN suositeltava alppari. Zander Cannon on aivan loistava piirtäjä! Kannattaa tsekata miehen vielä parempi Replacement God kokooma jonk ajulkaisi Slave Labor Graphicsin/Amaze Ink.

Asiasta neljänteen, eli Luciferin lopettamiseen. Olikin jo aika että luvattoman tasottomaksi mennyt sarja lopetetaan -noh ainahan sarjan ostamisen voi tietenkin lopettaa.

Sääli vaan että näyttävät karsineen muitakin viime aikoina eli paljon parempaa matskua loppui juuri: Kyle Bakerin Plastic Man numeroon 20 ja Gotham Central numeroon 40. Jään suremaan, mutta onhan minulla jo ilmestyneiden lehtien lukumuistot aina sydämmessäni...

Maso

 • Jäsen
 • Viestejä: 161
 • Kvaak!
Re: Bill Willingham : Fables
« Vastaus #20 : 15.02.2006 klo 18:18:55 »
Hanhiemon Iloisesta lippaasta:

Paimenpoika

Hoi poika sinipaitainen,
hoi poika sinihousuinen,
toitota torvellasi.
Nyt karja tallaa pellot
ja kilkattavat kellot,
kun heinää mehukasta
ja kauraa, apilasta
syö koko lehmisuku.
Hei poika päiväuninen,
äläpäs enää nuku!

Mielestäni Lucifer ei ole tasoltaan laskenut (Vol 9 tosin odottaa vielä lukemisvuoroaan...).

isokana

 • Psykopehmo
 • Jäsen
 • Viestejä: 429
 • Carpe canem!
Re: Bill Willingham : Fables
« Vastaus #21 : 19.02.2006 klo 15:57:11 »
Fablesia ja Luciferia aloin lukea suunnilleen samoihin aikoihin ja molemmissa oli kovat odotukset takana. Siinä missä Lucifer aloitti lupaavasti, ovat tällä hetkellä satuhahmot mukiloineet paholaisen sen verran pahaan kuntoon, ettei tappelusta enää voi puhua.

Fablesin ensimmäinen osa oli vielä vähän sellaista heikoilla jäillä kulkemista, jossa tökitään vähän kepillä ympäristöä ja kokeillaan, mitä kaikkea voisi tehdä. Ihan kiinnostava dekkaritarina se oli, mutta ei aiheuttanut suurtakaan pulssin kohoamista.

Animal Farmissa ja Storybook Lovessa pakkasta olikin jo niin paljon, että jää kesti eikä tarvinnut kokeilla mitään. Painaa vaan eteenpäin täydellä höyryllä. Tarinat ovat sen verran hyvin kirjoitettuja, ettei albumia viitsisi millään laskea käsistään, kun kerran on alkuun päässyt. Hahmotkin on hyvin rakennettu niin, että vaikka satualkuperä näkyy selvästi, on niissä tarpeeksi Willinghamin omia ideoita, ettei käytös ole kuitenkaan ennalta-arvattavaa ja tylsää. Varsinkin tämä prinssi Charming (mikä tämä suomeksi olisi, Uljas?) on paljastunut varsin mielenkiintoiseksi hahmoksi, jonka motiivit ovat vielä hämärän peitossa.

Lisää plussaa sarjalle tulee hahmojen varsin asiallisesta kohtelusta. Ei tosiaan voi sanoa, että heitä säästeltäisiin missään vaiheessa. Aina on sellainen kutina takaraivossa, että ehkä tämä tyyppi ei selviäkään seuraavasta aukeamasta. Ehkä viimeinen niitti, joka varmisti minun palvomissuhteeni Fablesiin, oli Mean Seasonin loppu. Onnistui yllättämään totaalisesti ja paljasti itselleni sen, että olin oppinut välittämään hahmoista ihan kohtuullisella intensiteetillä.

Viimeisin albumi Homelands tuntui vähän löysemmältä vedolta. Lähinnä kyseessä oli kotiseutujen nykytilaa esittelevä katsaus. Tietysti homma oli kirjoitettu pussiin sen verran pahasti, että mitä tahansa Adversorin takaa olisi löytynyt, se tuskin olisi tyydyttänyt. Ihan hyvin tuo meni siihen verrattuna. Jackin Hollywood-kuviot olivat kyllä ihan piristäviä.

Seuraavaan osaan olisi taas pitkä odotus. On se mukavaa taas välillä löytää sarja, jonka etenemistä ei malta millään odottaa, vaikka tapahtumia vyöryy koko ajan reippaalla vauhdilla.

kespa

 • Jäsen
 • Viestejä: 839
 • Iron Knights - Tulossa maaliskuussa 2014
Re: Bill Willingham : Fables
« Vastaus #22 : 28.02.2006 klo 18:44:48 »
Tulipa eilen ostettua pari tradea (2 ja 3), kun täällä on sitä hypetetty, ja yllättäen pidinkin sarjasta, vaikka tämäntapaiset jutut eivät minuun yleensä iske. Animal Farmin jälkeen en ollut mitenkään erityisen innostunut vielä, vaikka siinäkin hyviä koukkuja oli, mutta Storybook Love potkikin munille jo aika tehokkaasti.

Ennen olin aina kaupassa selaillessani vierastanut sarjaa myös kuvituksen takia, mutta senkin huomasin sopivan tarinoihin varsin hyvin. Sopivan simppeliä.

Eiköhän näitä muitakin tule nyt hommailtua tässä pikkuhiljaa...

Foxtrot

 • Jäsen
 • Viestejä: 380
Re: Bill Willingham : Fables
« Vastaus #23 : 10.04.2006 klo 17:06:13 »
Fablesien kansitaide on todella hienoa. Neljän luetun kokoelman jälkeen Animal farm ja Storybook love ovat olleet kokonaisuuksina parasta antia. Mean seasons on nyt luennassa, eikä sekään huonolta vaikuta.

Aura

 • Wannabe
 • Jäsen
 • Viestejä: 2 422
Re: Bill Willingham : Fables
« Vastaus #24 : 10.04.2006 klo 17:52:03 »
Fablesien kansitaide on todella hienoa.

Sitä on tullut itsekin katseltua. Kyllä jonkun niistä kansista ottaisi vaikka julisteeksi seinälle (varsinkin kun seinät ovat aika ...tyhjiä.  :P)

Taisin kuulla Fablesista ensimmäisen kerran kun luin Tähtivaeltajaa, ja kirjakaupassa selaillessa sarja vaikutti sen verran mielenkiintoiselta että ostin - ja vakuutuin heti että jes, tämä on hyvä. Onhan se totta, että ensimmäinen alppari oli vähän hapuileva, mutta ei se mikään huonokaan ollut... jäin todella koukkuun vasta lukiessani Animal Farmia.

Piirrosjälki ei ole mitään maailmoja mullistavaa, mutta siinä on jotain mielettömän miellyttävää.

Sandman vs Fables keksusteluun en minäkään ota kantaa.

Matti Karjalainen

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 931
 • Friendly Neighborhood Librarian
Re: Bill Willingham : Fables
« Vastaus #25 : 23.04.2006 klo 22:02:05 »
Fables-saagan seuraavan kokoelmateoksen "Arabian Nights (And Days") pitäisi ilmestyä kesäkuussa. Jos ulkomaisia foorumeita on uskominen, niin jälki ei tällä kertaa ole aivan yhtä vakuuttavaa, mutta pakkoluettavahan tuo silti on.

"Homelands" oli minulle pienoinen pettymys aikaisempiin, tasoltaan aivan huikeisiin osiin nähden, mutta rimanalituksesta ei senkään suhteen voi puhua.
« Viimeksi muokattu: 23.04.2006 klo 22:29:50 kirjoittanut Jokke Eskimo »
"Onneksi kirjastonhoitajat ovat tunnollisia kaikissa tunnetuissa todellisuuksissa" (P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio - Tampereen sankari)

The Amazing L

 • Uusi jäsen
 • Viestejä: 6
Re: Bill Willingham : Fables
« Vastaus #26 : 11.05.2006 klo 14:08:27 »
Ostin ensimmäisen osan innoittamana kaikki 6 ensimmäistä TPB:tä eikä tarvinnut pettyä. Nyt vaan rassaa, kun joutuu odottamaan seuraavia niin kauan :(. Noh onneksi syksyllä on sitten tosiaan tulossa se "Fables: 1001 Nights of Snowfall" ja ehkäpä vielä tämänvuoden puolella 8:s tpb.

Jos fablesien kansitaide kiinnostaa niin ohessa pari linkkiä artistin sivuille. Tuolta löytyy myös kansia tuleviin lehtiin joten pienehkö spoilerivaara on aina olemassa.

http://www.jjeanius.net/FablesMain.html
http://www.jamesjean.com/


Lönkka

 • Vieras
Re: Bill Willingham : Fables
« Vastaus #27 : 11.05.2006 klo 17:27:29 »
Ostin ensimmäisen osan innoittamana kaikki 6 ensimmäistä TPB:tä eikä tarvinnut pettyä. Nyt vaan rassaa, kun joutuu odottamaan seuraavia niin kauan :(.

Kerran kuussahan lehteä julkaistaan...

Tietysti jos ei muut kuin alpparit kelpaa niin skiten är tuff ;D

Irtonumeromyynti on kuitenkin jenkkilässä se jonka pohjalta sitten loppupeleissä päättetään jatketanko sarjaa vai ei. Eli halutessasi kantaa oman kortesi kekoon suosikkisarjasi jatkumisen puolesta kannattaa ostaa irtolehtinä. Pienistä puroista jne...

The Amazing L

 • Uusi jäsen
 • Viestejä: 6
Re: Bill Willingham : Fables
« Vastaus #28 : 11.05.2006 klo 19:29:43 »
Joo tottahan tuo, että kuukausittan ilmestyy. Mutta kun trade linjalle on lähdetty ei siltä enää ole paluuta :) . Ja onhan siinä odottamisessakin jotain kumman kivaa sittenkin  ::) . Ja eikös siellä ameriikanmaalla nuo trade myynnit ole sen verran mukavassa myötäisessä, että vaikka yksittäiset numerot välillä vähän hiljakseen menevät kaupaksi niin sarjaa jatketaan ja luotetaan siihen, että trade sitten tuo rahat kotiin.

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 039
 • <><
Re: Bill Willingham : Fables
« Vastaus #29 : 11.05.2006 klo 19:41:37 »
Ja eikös siellä ameriikanmaalla nuo trade myynnit ole sen verran mukavassa myötäisessä, että vaikka yksittäiset numerot välillä vähän hiljakseen menevät kaupaksi niin sarjaa jatketaan ja luotetaan siihen, että trade sitten tuo rahat kotiin.
Niin, kuten Spider-girl vai? Ei, siihen ei kannata luottaa, että hyvä kokoomamyynti takaisi sarjan jatkuvuuden. Vaikkakin mm. Vertigon sarjoissa iso osa myynnistä tapahtuukin kokoomien kautta. Lehden kohtalon päättää siis pääosin kuitenkin irtonumeromyynti ja Vertigon sarjoissa se on yleisesti melko pientä (alle 10 000:ssä mennään normaalisti). Vertigolla ei ole tukenaan edes Johnny DC:n (minkä kautta siis DC julkaisee lapsille suunnatut sarjat) kaltaista lehtipistemyyntiä sarjakuvakauppojen ulkopuolella.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva