Kirjoittaja Aihe: Kvaakin jäsenmäärä  (Luettu 39439 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

OM

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 330
Vs: Kvaakin jäsenmäärä
« Vastaus #60 : 24.02.2013 klo 00:36:34 »
Huomasin tälläisenkin osion täällä kvaakissa. En muistanutkaan tätä. Ja siksi piristän tätäkin osiota edes yhdellä viestillä.

Syy miksi kirjoitan on seuraava. Olen miettinyt sitä, että loppujen lopuksi meitä aktiivisia kvaakkaajia on aika vähän täällä. Ja useinmiten me samat vanhat tutut nimimerkit (sanon tämän hyvällä, sillä en osannut artikuloida paremmin).  :P ::)

Katselin tuota osiota jäsenet, eli  kuinka paljon täällä on rekisteröinnin tehneitä ihmisiä. Tajusin, että todella paljon. Monta monta sivua alkaen a-kirjaimesta aakkosten loppuun saakka.  Katselin muutamien profiilia hieman tarkemmin ja hämmästyin kovasti erästä piirrettä.  Useat heistä ovat olleet poissa täältä 5-6 vuottakin ja kuitenkin aika paljon meitä rekisteröityjä on kvaakissa. Monet ovat rekisteröityneet, käyneet vain yhden taikka kaksikertaa ja senjälkeen heistä ei ole kuulunut mitään.
Tämä postatus minulta ihan vain siksi, että mietin juuri äsken, missä nämä kaikki ihmiset ovat, joita ei ole kuulunut tai näkyyt moneen vuoteen enään täällä kvaakissa?
Olispa mahtavaa, jos he kaikki olisivat aktiivisia. Varmasti juttua ja keskustelua olisi. Mutta nyt meitä on vaan :P tää sama vakioporukka, joka välillä tylsistyttää :laugh: :laugh: :laugh:
Eikö näiden toimettomien kvaakkaajien elvyttämiseksi voitaisi tehdä jotain?  
« Viimeksi muokattu: 24.02.2013 klo 00:40:09 kirjoittanut Orjan May »

tertsi

 • Vieras
Vs: Kvaakin jäsenmäärä
« Vastaus #61 : 24.02.2013 klo 00:54:43 »
Aika paljon täällä taitaa käydä semmoista jengiä, joka vain lukee viestejä eikä kirjoita mitään. Keskustelupalstalla näkyy säännöllisesti uusia nimimerkkejä.

Olen kuullut sellaistakin, että keskusteluihin ei uskalleta osallistua, kun ei ole itsellä tarpeeksi tietämystä sarjakuvista. = Ihan turha pelko.
« Viimeksi muokattu: 24.02.2013 klo 00:59:55 kirjoittanut Tertsi »

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 006
Vs: Kvaakin jäsenmäärä
« Vastaus #62 : 24.02.2013 klo 04:10:36 »
Osalle Kvaak on yksisuuntainen tiedonhankinnan väline ja viihdykkeen lähde: hankitaan tietoa tulevista julkaisuista, kerätään suosituksia arvosteluiden ja foorumiviestien perusteella sekä seurataan muutoin vain sarjakuvamaailman tapahtumia päällisin puolin.

Edellisessä työpaikassani on parikin Kvaakin ahkeraa kävijää, jotka eivät osallistu keskusteluun. Minusta oli varsin lysti hetki, kun toinen näistä kerran sitten otti puheeksi, että minäkös niitä arvioita olen kirjoittanut.

Sampsa Kuukasjärvi

 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 4 436
Vs: Kvaakin jäsenmäärä
« Vastaus #63 : 23.11.2019 klo 21:03:30 »
Pannaan tämä asia tähän. Moni (myös minä) tuntuu ihmettelevän viime aikoina suuresti lisääntynyttä foorumin kävijämäärää. Usein foorumilla näkyy olevan samalla hetkellä jopa 500 kirjautumatonta kävijää. Opastetaanko joissakin oppilaitoksissa netissä käyntiä Kvaakin avulla vai onko tässä kyseessä jokin kumma bottijuttu?

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 704
Vs: Kvaakin jäsenmäärä
« Vastaus #64 : 23.11.2019 klo 23:30:15 »
Veikkaan useamman asian yhdistelmää.
Botit ovat fakta ja todennäköisin asiaa selittävä tekijä.
Toine on että suurin osa sarjakuvakeskustelua on muutoin joko pikaviestipalvelussa tai vieläpä naamaisan kirjan mukaan nimetyssä palvelussa....joka sekin on lähes täysin kirjautumismuurin takana.
Ne jotka eivät sinne kirjaudu eivät juuri tännekään sitä tee.

Optimisti voisi ajatella että koska tilastollisesti kasvu ajoittuu tänä vuonna itäisessä periferiassa, helsingissä, olleen sarjakuvafestivaalin jälkeiseen aikaan näillä asioilla olisi jotain syy-yhteyttä.

Enemmän realistinen taho muistaa että foorumimme kirkkaimmat ja varsinkin lumen-arvoltaan pienimmät viestimme linkataan usein myös mm twitteriin ja facebookiin ja näihin muihin nk. nuorison juttuihin humoristisina jäniskevennyksinä.(kyllä, olen vanha.Mutta tuo "nuorison jutut" oli tämän viesti sarkasmiosuus, twitterin ja facen käyttäjien keski-ikä nousee hela tiden)

Kvaakin normilukemat ne siinä ~90-100 kävijää ovat nekin suht isoja kun poliiitinen vänttyröinti ja alaston pinta eivät ole tämän keskustelufoorumin teemaa.

Tervetulluttahan se on jos kiinnostus kohdistuu sarjakuvaan.