Kirjoittaja Aihe: Kvaakin jäsenmäärä  (Luettu 40554 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 092
Vs: Kvaakin jäsenmäärä
« Vastaus #60 : 24.02.2013 klo 04:10:36 »
Osalle Kvaak on yksisuuntainen tiedonhankinnan väline ja viihdykkeen lähde: hankitaan tietoa tulevista julkaisuista, kerätään suosituksia arvosteluiden ja foorumiviestien perusteella sekä seurataan muutoin vain sarjakuvamaailman tapahtumia päällisin puolin.

Edellisessä työpaikassani on parikin Kvaakin ahkeraa kävijää, jotka eivät osallistu keskusteluun. Minusta oli varsin lysti hetki, kun toinen näistä kerran sitten otti puheeksi, että minäkös niitä arvioita olen kirjoittanut.

Sampsa Kuukasjärvi

  • Toimittaja
  • *
  • Viestejä: 4 924
Vs: Kvaakin jäsenmäärä
« Vastaus #61 : 23.11.2019 klo 21:03:30 »
Pannaan tämä asia tähän. Moni (myös minä) tuntuu ihmettelevän viime aikoina suuresti lisääntynyttä foorumin kävijämäärää. Usein foorumilla näkyy olevan samalla hetkellä jopa 500 kirjautumatonta kävijää. Opastetaanko joissakin oppilaitoksissa netissä käyntiä Kvaakin avulla vai onko tässä kyseessä jokin kumma bottijuttu?

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 15 819
Vs: Kvaakin jäsenmäärä
« Vastaus #62 : 23.11.2019 klo 23:30:15 »
Veikkaan useamman asian yhdistelmää.
Botit ovat fakta ja todennäköisin asiaa selittävä tekijä.
Toine on että suurin osa sarjakuvakeskustelua on muutoin joko pikaviestipalvelussa tai vieläpä naamaisan kirjan mukaan nimetyssä palvelussa....joka sekin on lähes täysin kirjautumismuurin takana.
Ne jotka eivät sinne kirjaudu eivät juuri tännekään sitä tee.

Optimisti voisi ajatella että koska tilastollisesti kasvu ajoittuu tänä vuonna itäisessä periferiassa, helsingissä, olleen sarjakuvafestivaalin jälkeiseen aikaan näillä asioilla olisi jotain syy-yhteyttä.

Enemmän realistinen taho muistaa että foorumimme kirkkaimmat ja varsinkin lumen-arvoltaan pienimmät viestimme linkataan usein myös mm twitteriin ja facebookiin ja näihin muihin nk. nuorison juttuihin humoristisina jäniskevennyksinä.(kyllä, olen vanha.Mutta tuo "nuorison jutut" oli tämän viesti sarkasmiosuus, twitterin ja facen käyttäjien keski-ikä nousee hela tiden)

Kvaakin normilukemat ne siinä ~90-100 kävijää ovat nekin suht isoja kun poliiitinen vänttyröinti ja alaston pinta eivät ole tämän keskustelufoorumin teemaa.

Tervetulluttahan se on jos kiinnostus kohdistuu sarjakuvaan.