Kirjoittaja Aihe: Sarjakuvia netistä  (Luettu 141347 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

JM

 • Jäsen
 • Viestejä: 22
Vs: Sarjakuvia netistä
« Vastaus #285 : 19.04.2010 klo 11:01:43 »
Paha takaisku ainakin meikäläiselle, Egmont-Shop menee kiinni. Kyseessä lienee taloudellisesti heikosti meno.

Harvittavaa ainakin mangojen ja Egmontin kirjojen kannalta, täällä kun ei ole kirjakauppaa mistä hankkia noita. Eikä kirjakauppaa tai vastaavaa ole lähimaillakaan.

Pieni tarkennus, että EgmontShop ei mene kiinni, vaan jatkaa edelleen mm. tilattavien sarjakuvalehtien myyntikanavana. Kannattaa tsekata http://egmontshop.fi -etusivulta nuo päivittyvät poistotarjoukset.

Dennis, ehkä sulla on yllättävänkin pian sähköinen tablet/lukija, ja ostat kaikki sarjakuva-albumit siihen :)

« Viimeksi muokattu: 19.04.2010 klo 12:22:41 kirjoittanut JM »
Egmont

Dennis

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 770
Vs: Sarjakuvia netistä
« Vastaus #286 : 19.04.2010 klo 22:30:31 »
No joo!

Melko varmasti tuo lukulaite on tulevaisuutta, mutta tokkopa Suomessa, missä meikäläiset tekijänoikeusmafiat ovat onnistuneet estämään monien innovaatioiden käyttöönoton, joko ylihinnoittelulla tai suoranaisella estolla.
Je suis alle kuuden euron pizza!

TOSA

 • Jäsen
 • Viestejä: 762
Vs: Sarjakuvia netistä
« Vastaus #287 : 21.04.2010 klo 13:33:56 »
Ensimmäiset egmontshopin alesta ostetut saapuivat eilen ja nyt pitäisi vielä ehtiä niitä lueskelemaan. Kaikki neljä tilattua ovat kyllä sellaisia joita täydellä hinnalla ei olisi ikinä tullut edes ostettua. No ehkä Ase-X olisi tullut ostettua täydellä hinnalla jos sitä ei olisi aiemmin jo lukenut. Tomitus oli nopea, pakkaus hyvä kuten yleensäkin mutta ostoksia selatessa tuli jotain outoa vastaan. Ase-X:n ensimmäisen sivun reunassa on 1,5x0,5cm tahra joka näyttää ehkä kaakaolta, kahvilta tai joltain muulta tummanruskealta. En tiedä kannattaisiko tuosta mitään valittaa. Painos on kai jo loppuunmyyty joten uutta tuskin saa tilalle. Toisaalta pieni tahra voi tuntua pilkunviilaukselta mutta odotin kyllä virheetöntä kappaletta.

Tämä tahra voi kyllä jäädä harmittamaan kuten Niilo Pielinen kokoelman yksi numero jossa vasta kauan tilauksen jälkeen huomasin selkämyksen olevan kellertävä (aurinko?) valkoisen sijaan. Olisiko numero 5 tai 6 ja boksissa se erottuu törkeän selvästi. Tilauksesta oli kuitenkin jo niin monta kuukautta että siitä en enää kehdannut lähteä valittamaan vaikka tiedän sen olleen kellertävä jo saapuessaan. Kaapissa se ei tuohon kuntoon ole voinut mennä kun muutkaan Niilot eivät väriä olleet muuttaneet, samassa kaapissa ja samalla hyllyllä johon ne oli suoraan saapumisen jälkeen laitettu odottamaan lukemista.

Rikuturso

 • Jäsen
 • Viestejä: 12
Vs: Sarjakuvia netistä
« Vastaus #288 : 24.06.2010 klo 14:05:41 »
 Kah, kaksi vuotta, enkä ole kirjoittanut mitään... No kumminkin, pieni italomainos ennen juhannuslaitumille karkaamista:

 Bonelli-kokoelmani (lähinnä Dylan Dogia tosin) kasvettua jo ihmissuhteita vaarantaviin mittoihin piti etsiä italialaisia sarjiksia, joissa ei ole kuuttasataa osaa, vaan kioskihörhöilyn helmiä tiivistettynä hieman vähemmän tilaa vieviin sarjoihin. Löytyi tällainen portaali:

 http://www.fumetto-online.it

 Kyseessä on nettisivujen perusteella Bolognalainen megasarjiskauppa (Alessandro srl), joka myös julkaisee itse ranskalaista nykybedeä jne. (Alessandro editore) ja välittää muiden julkaisijoiden tuotteita, sekä uusia että divaritavaraa (Alessandro distribuzioni).

 Pääsivun vasempaan ja oikeaan laitaan on pylväisiin pinottu linkit eri kustantamoiden katalogeihin tuotteista, joita Alessandron kautta on saatavilla. En nyt rupea luettelemaan, mitä kaikkea on saatavilla, mutta tuolta voi hankkia esim. kaikki Cortot italiaksi joko luksus- tai taskaripainoksina, lähes kaikki italialaiset länkkärisarjikset ja tärkeimpien Tex-piirtäjien "Näin teen sarjakuviani" -uraretrospektit jne. jne. Nämä vain mainostaakseni opuksia, joiden uskon suomalaisia kiinnostavan. Jääköön lisäinfo kunkin omalle vastuulle / myöhempään ajankohtaan. Mutta rahareikä on lähes loputon, melkein kaikkea muuta voi shoppailla paitsi ankkaa.

 Itse tilasin toukokuun loppupuolella Kerry il trapperiä (Tiziano Sclavin kässäröimä kauhulänkkäri), Ranxeroxit 1-3, Andrea Pazienzan (Italian vastakulttuurisarjakuvan puolijumala, josta taidesarjakuvistit yleensä haastatteluissan horisevat) Pompeon ja pätkän Zanardi-saagaa sekä Magnukselta  neljä osaa Necronia (kieli poskessa parhaan kioskiroskan perinteen mukaan väännettyä eksploitaatiokauhustelua).

 Prosessi kesti siis noin kuukauden, osittain koska sähkökirjelmöin kaksi kertaa omituisella byrokraatti-italialla myyjän kanssa varmistaakseni mahdollisuuden maksaa pankkisiirrolla. Kortin vinguttaminen lyhentänee aikaa n. viikolla. Tavara saapui erinomaisessa kunnossa n. 10 päivää siitä, kun liikkeestä ilmoittivat postittaneensa paketin, ja lähetyskuluina velkoivat tuosta varsin painavasta jötkäleestä (saattoi lähennellä kymmentä kiloa) parikymmentä euroa.

 Sain säntillisesti ja rakkaudella pakattuna kaikki tilaamani albut ja pääsin taas toteamaan, etten vieläkään ole törmännyt italopainotuotteeseen, jossa olisi pikselivikaa. Eikä Ivan-Marion italialaisbalkanilainen liiga ole vieläkään tyhjentänyt tiliäni!

 Jos kiinnostusta ilmenee, voin myöhemmin pistää palstalle tarkemmat tilausohjeet italiaa osaamattomille. Suosittelen kuitenkin, että tilaaja osaisi edes auttavasti saapasmaan kieltä, sillä kaikki tiedotteet pärähtävät sähköpostiin italiaksi, ja tällä on merkitystä siinä, että sivustolle listattuja nimikkeitä on niin paljon, että henkilökunnan täytyy erikseen tarkistaa niiden faktuaalinen saatavuus ja ilmoittaa siitä tilaajalle. Tai sitten voi kokeilla lähettää pääsivun alalaidan spostiosoitteeseen tiedustelun englanniksi, ja katsoa, reagoidaanko mitenkään...

 Joka tapauksessa, hyvää jussia kaikille!


OM

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 350
Vs: Sarjakuvia netistä
« Vastaus #290 : 07.10.2010 klo 12:15:35 »Heips,

Te jotka olette tilanneet sarjakuvia ulkomailta. Voisitteko suositella mitään sarjakuvia myyvää liikettä, joka pakkaisi sarjakuvat hyvin. Kuulin, että joillakin on ollut ongelmia juuri siinä, kuinka hyvin tai huonosti tilaamasi sarjakuva on pakattu sen saapuessa sinulle paketissa.Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 158
 • <><
Vs: Sarjakuvia netistä
« Vastaus #291 : 07.10.2010 klo 12:18:49 »
Luitko tämän ketjun jo läpi?

Sekä Play.com että Bookdepository.com pakkaavat (mielestäni) sarjakuvat ihan hyvin.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Jena Baran

 • Jäsen
 • Viestejä: 123
Vs: Sarjakuvia netistä
« Vastaus #292 : 07.10.2010 klo 12:23:56 »
Mile High Comics pakkaa ne erinomaisesti. Ei minulla ole kyllä ollut sen enempää ongelmia The Book Depositoryn, MyComicShopin, TFAW:n, Amazonin (US, UK, FR), Playn, Bud's Art Booksin tai oikeastaan minkään sarjakuvaverkkokaupan kanssa (satoja paketteja vuodesta 1985 alkaen). Satunnaisia kolhuja tulee kirjojen nurkkiin, vaikka kuinka hyvin pakkaisi, koska rahdinkuljetus valitettavasti joskus on kovakouraista.

Olli T

 • Omat säännöt
 • Jäsen
 • Viestejä: 239
Vs: Sarjakuvia netistä
« Vastaus #293 : 07.10.2010 klo 12:31:06 »
Mile High Comics pakkaa ne erinomaisesti. Ei minulla ole kyllä ollut sen enempää ongelmia The Book Depositoryn, MyComicShopin, TFAW:n, Amazonin (US, UK, FR), Playn, Bud's Art Booksin tai oikeastaan minkään sarjakuvaverkkokaupan kanssa (satoja paketteja vuodesta 1985 alkaen). Satunnaisia kolhuja tulee kirjojen nurkkiin, vaikka kuinka hyvin pakkaisi, koska rahdinkuljetus valitettavasti joskus on kovakouraista.
Voin kompata tätä, joskin pienemmällä volyymillä. Koskaan ei ole ollut valittamista verkkokaupoista ostetuissa sarjakuvissa.

Pastissi

 • Jäsen
 • Viestejä: 52
Vs: Sarjakuvia netistä
« Vastaus #294 : 07.10.2010 klo 12:36:10 »
Play ja Book Depository lähettävät tuotteet yksitellen eivätkä harrasta sen kummempaa pakkaamista kuin pahvikääre (tai jopa pelkkä kuplamuovipussi). Niinpä pahvikantiset ja joskus kovakantisetkin teokset saattavat saada kuljetuksen aikana osumaa johonkin kulmaan.

Isommissa erissä postittavat firmat (kuten vaikka edellä mainitut Amazon, TfAW ja Mile High) sen sijaan yleensä ymppäävät pakettiin myös pehmustetta, ja näin pakatut hankinnat ovat yleensä saapuneet perille aivan moitteettomassa kunnossa.
« Viimeksi muokattu: 07.10.2010 klo 12:38:07 kirjoittanut Pastissi »

Jena Baran

 • Jäsen
 • Viestejä: 123
Vs: Sarjakuvia netistä
« Vastaus #295 : 07.10.2010 klo 12:46:35 »
Play ja Book Depository lähettävät tuotteet yksitellen eivätkä harrasta sen kummempaa pakkaamista kuin pahvikääre (tai jopa pelkkä kuplamuovipussi).

Se on totta, että ne eivät ole yhtä jykeviä kuin vaikka Mile High Comicsilla, mutta on niissäkin pahvikääreissä ulottuvuutta reunojen yli. Yleensä ne riittävät pehmentämään osuman (kuplamuovipussi ei niin hyvin), mutta on minulle tullut läpi lyötyjä Mile High –pakettejakin. Tuuripeliä, mutta Mustan Pekan käteenjämisen riski on sen verran pieni, ettei verkkokauppoja kannata sen takia vaihtoehtona kokonaan hylätä.

Esimerkiksi massiiviset Lost Girls – ja Complete Calvin & Hobbes –laatikot tulivat minulle Playltä täysin kunnossa.
« Viimeksi muokattu: 07.10.2010 klo 12:49:06 kirjoittanut Jena Baran »

Olli T

 • Omat säännöt
 • Jäsen
 • Viestejä: 239
Vs: Sarjakuvia netistä
« Vastaus #296 : 07.10.2010 klo 15:34:13 »
Play ja Book Depository lähettävät tuotteet yksitellen
Kyllä mulle tuli ainakin Book Depositorysta Scott Pilgrimit kaikki yhdessä paketissa eikä yksitellen.

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 158
 • <><
Vs: Sarjakuvia netistä
« Vastaus #297 : 07.10.2010 klo 16:59:15 »
Kyllä mulle tuli ainakin Book Depositorysta Scott Pilgrimit kaikki yhdessä paketissa eikä yksitellen.
Meinasin kirjoittaa, että ompas outoa, mutta sitten muistin, että oon mäkin saanut niiltä useamman kirjan samassa paketissa. Tuntuu joka tapauksessa olevan vähän arpapeliä, että milloin tulee samassa paketissa ja milloin ei. En ainakaan ole keksinyt vielä mitään sääntöä siinä, kun useimmin tulee yksittäin.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Timo Ronkainen

 • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 19 386
 • "Ja rangaistus on greippi!"
Vs: Sarjakuvia netistä
« Vastaus #298 : 26.11.2010 klo 11:41:41 »
Erikoista. Lehtitori. Sanoo olevansa Euroopan suurin lehtien verkkokauppa. Ja että valikoimaa riittää. Sarjakuvien puolella samat paskat kuin muuallakin ja ihan lähikioskissa; ankat ja bamset, scoobidoot, tomit ja jerryt, eri kielillä. Ranskastakin vain ankkaa, Picsou. Yllätyksenä Sarjari ja Sarjainfo (vaikkei sarjakuvaa olekaan). Sarjakuvaosastossa myös syystä tai toisesta Jerry Cotton. Höh ja höh.

Edit: Hah, tämä on taas osastossa:
 Taide, kulttuuri ja kirjallisuus > HUMORKLASSIKER  
Lainaus
 HUMORKLASSIKER
Humorklassiker on ruotsalainen sarjakuvalehti, jossa Åsa-Nisse ja Lilla Fridolf, jotka joutuvat monenlaisiin tilanteisiin tahtomattaan. Selma seikkailee silloin tällöin mukana.

Ja sinnehän se Sarjainfo olis paremmin sopinut, Taide, kulttuuri ja kirjallisuus -osastoon.

Timo
« Viimeksi muokattu: 26.11.2010 klo 11:48:50 kirjoittanut Timo Ronkainen »

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 897
Vs: Sarjakuvia netistä
« Vastaus #299 : 26.11.2010 klo 15:15:09 »
Sarjakuvaosastossa myös syystä tai toisesta Jerry Cotton. Höh ja höh.

et taida olla viime vuosina Cottonia lukenut? Mukanahan on nyklyisin aina 6-8 sivua kotimaista Jerry Cotton sarjakuvaa.