0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.
Kai käytetyille lehdille on samat rajat kuin uusillekin lehdille.
Eikös se mee niin, että kirjalla on ISBN-koodi, ja lehdillä on ASIN-koodi?
Pari kertaa tullissa itkuun purskahtaneena raportoin seuraavaa. Tullin sivuilta löytynee jostakin kaikki mahdolliset luokitukset, minulla oli joskus suora osoite sivulle muttei ole enää, pahoittelen. Lehdissä olennaista lienee juuri se että ovatko ne kausijulkaisuja vai ei. Ainakin Tampereen tullissa kausiluontoisuuden on saanut tavallaan määritellä itse: "Onks nää lehdet kausijulkaisuja?" Asiaan vaikuttanee kaiketi myös se että tuleeko hajanumeroita vai vuosikertoja. Ainakin minulta tätä asiaa tivattiin kun tilasin pahvilaatikollisen Conania Jenkeistä.Olennaisin pointti kuitenkin on se että mennessäsi tulliin, olet tullivirkailijan armoilla. Minulle on henkilökohtaisesti ja firman tiimoilta tullut rapakon takaa pari laatikollista sarjakuvia kuukaudessa ja joka kerta, toistan JOKA KERTA, ovat säännöt olleet eri. Joitakin kuukausia sitten sain raivarin tullissa ja meuhkasin siitä kuinka hankala on tehdä asiat tullin haluamalla tavalla kun vaikka asioi kerran viikossa saman virkailijan kanssa, aina on eri säännöt käytössä. Siitä virkailija ei pitänyt, malttiaan ei saisi koskaan menettää ollessa valtion virkamiehen kanssa tekemisissä.
Eikös se mee niin, että kirjalla on ISBN-koodi, ja lehdillä on ASINISSN-koodi?
Tullin sivuilta löytynee jostakin kaikki mahdolliset luokitukset, minulla oli joskus suora osoite sivulle muttei ole enää, pahoittelen.
En löytänyt mistään, että tästä olisi puhuttu. Eli: Amerikoista lehtiä tilanneille ja miksei muillekin, jos tietoa löytyy; Mikä on tulliraja käytetyille sarjakuvalehdille? Ei siis tradeille. Lainsäädännän kiemuroita tuntuu olevan kovin vaikea tulkita. Toisaalta kirjan alv. on 8% ja tullia ei ole, jolloin raja olisi yli sata euroa. Toisaalta kausijulkaisua (määritelmän mukaan säännöllisesti ilman tietoa sarjan lopusta ilmestyvä ajankohdalla tai juoksevalla numeroinnilla merkitty julkaisu) ei lueta lain mukaan kirjaksi. Tällöin tulliraja olisi jotain 40 euron tienoilla (?).
Piirretyistä originaaleista yritetään periä alv22 koska ne ovat osa sarjaa ja litografeista tai muista taidejulkaisuista alv8 koska ne ovat kertajulkaisu teoksesta.
Kansalaista pitää joka asiassa kohdella tasa-arvoisesti, joten virkavirheitä on näköjään tehty.
Sarjajulkaisut (säännöllisesti ilmestyvät) on alv22 ja kirjat (kertajulkaisut) alv8. Albumit ovat ainakin eteläisen tullipiirin ennakkopäätöksellä sarjajulkaisuja jos niistä löytyy mikä tahansa sarjajulkaisutunniste, tai ne koostavat mitkä tahansa sarjajulkaisut.
TAIDE- JA KERÄILYESINEET (AVL 79 c § JA AVL 79 d §) LIITE 6Taide-esineillä tarkoitetaan seuraavia tullitariffissa luokiteltuja tavaroita:1) taulut, kollaasit, maalaukset, piirustukset ja pastellit, kokonaan käsin tehdyt, lukuunottamatta rakennussuunnitelmia ja -piirustuksia, teknisiä piirustuksia ja muita suunnitelmia ja piirustuksiateolliseen, kaupalliseen, topografiseen tai muuhun vastaavaan tarkoitukseen (tullinimike9701) tai alkuperäiskaiverrukset, -painokset ja -litografiat, joilla tarkoitetaan taiteilijan kokonaankäsin valmistamasta yhdestä tai useammasta laatasta suoraan saatuja mustavalkoisia tai värillisiä vedoksia, riippumatta hänen käyttämästä aineesta tai menettelystä, jollei se ole ollut mekaaninen tai fotomekaaninen (tullinimike 9702 00 00);2) alkuperäisveistokset ja -patsaat mistä tahansa aineesta, edellyttäen, että ne ovat kokonaan taiteilijan luomia; taiteilijan tai hänen oikeudenomistajiensa valvonnassa valmistamat jäljennöksetenintään kahdeksan kappaleen määrään, poislukien massatuotantona valmistetut jäljennökset sekä tavanomaiset kauppatavaran luontoiset käsityötuotteet, jotka luokitellaan valmistusaineensa mukaiseen ryhmään (tullinimike 9703 00 00);3) käsin kudotut kuvakudokset (tullinimike 5805 00 00) ja käsin tehdyt seinävaatteet (tullinimike6304 00 00) ja niistä käsin taiteilijan alkuperäisluonnosten mukaan tehdyt jäljennökset, enintään kahdeksana jäljennöksenä työtä kohden;4) taiteilijan ottamat ja hänen vedostamansa tai hänen valvonnassaan vedostetut signeeratut ja numeroidut valokuvat, joiden määrä on rajoitettu kolmeenkymmeneen riippumatta koosta ja tukimateriaalista.Keräilyesineillä tarkoitetaan seuraavia tullitariffissa luokiteltuja tavaroita1) postimerkit, veromerkit, arvoleimat, ensipäiväkuoret, ehiöt ja vastaavat tavarat, edellyttäen, että ne eivät ole voimassa eivätkä tule voimaan tai että niiden hinta määräytyy keräilyarvon perusteella (tullinimike 9704 00 00);2) kokoelmat ja keräilyesineet, joilla on eläintieteellistä, kasvitieteellistä, mineralogista, anatomista,historiallista, arkeologista, paleontologista, etnografista tai numismaattista arvoa.
Barks litografista otettiin 22% alvia.
Barks-litoista on vähän vaikeampi sanoa, niitä kun on painettu useampi sata kpl, eikä ne oikein taida olla sitä mitä litografeilla yleensä tarkoitetaan?