Kirjoittaja Aihe: Olennaiset Image/Wildstorm/ym sarjat  (Luettu 61617 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

kespa

 • Jäsen
 • Viestejä: 843
 • Iron Knights - Tulossa maaliskuussa 2014
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #165 : 14.10.2015 klo 18:02:20 »
Viimeisen vajaan puolen vuoden aikana on tullut ihan tosissaan katseltua vähän enemmän Imagen sarjoja, mutta ajan vähyys ja laiskuus on osaltaan ollut syynä, ettei niistä ole tullut tänne kirjoitettua. Tällä hetkellä lukulistalla on sarjat Nailbiter, Outcast, Southern Bastards, Saga ja Walking Dead, josta innostuin taas todella pitkästä aikaa muutaman uusimman kokooman jälkeen. Lisäksi Wytchesistä tykkäsin. Tuosta listasta nyt ehkä vähän voi päätellä millainen kama on purrut. Onko lisää suosituksia tuon listan perusteella?

Yhden alpparin lukuun taas ovat tänä aikana jääneet Sex, Low, Chew, Sex Criminals ja varmasti joku muukin, joka ei vaan nyt äkkiseltään tule mieleen. En suinkaan sano noitakaan sarjoja huonoiksi, itse asiassa päinvastoin, mutta eivät silti vaan ihan täysin kolahtaneet omaan makuun. Huolestuttavaa, kun sex-alkuiset jutut ei kiinnosta:)


Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 693
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #166 : 14.10.2015 klo 20:52:00 »
Mutta että ketjun nimen mukaan olennainen Image-sarja?

Minä en tuota olennaista ole ketjun nimessä nähnyt enää aikoihin. Täältä ne luettavat löytää paremmin kuin yleisestä luettua-ketjusta. Saisi vaikka koko nimen muuttaa, onhan tuo Wildstorm sekään enää historiaa.

amasofi

 • Jäsen
 • Viestejä: 148
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #167 : 14.10.2015 klo 22:40:04 »
Alex + Ada vol 1-3 kelasin läpi reilu kuukausi sitten ja niiden sisältö - erityisesti narratiivin tasolla - vetosi kyllä muhun. Ihanan erilaista herkkää draamatasolle vivahtavaa kerrontaa. Jo visuaalisuuskin oli tietyllä poikkeuksellisella tavalla ihanan viipyvää ja hidasta.

Prophet vol 1-4 sen sijaan meni kyllä pakkolukemisen puolelle. Ehkä toinen lukukerta voi olla mielekkäämpi, mutta tää eka kyllä todella oli niinkuin jossain on kuvattu LSD-huuruista Conania. Oli erittäin haastava pysyä mukana missä mennään ja mikä on koko jutun juoni ja silloin luonnollisesti turhautuu. No tästä ekat 20 numbaa ei sisälly näihin laitoksiin. Vuosia sitten julkaistussa vol 0,5 on muistaakseni numbat 1-7, mutta sitä ei enää saa uushankinnan kautta.

Lukujonossa hyllyssä on Low, Invisible Rebublic, Wytches, Birthrigt, Black Science, Roche Limit sekä Descender. Odottelen aina että osia on vähän enemmän ennen aloitusta, jotta pääsee kunnolla imuun. Tohon Black Scienceen varmaan hyppään Imagen seteistä seuraavana (kunhan saan ekana kelattua parikymmentä Dynamiten Red Sonja kokoomalaitosta).

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 650
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #168 : 26.10.2015 klo 23:36:52 »
Autumnlands vol 1: Tooth & Claw


Oletko koskaan miettinyt millainen George Orwellin Eläinten vallankumous olisi Westerosissa? Tai jos Kenneth Grahamen kaislikossa suhisee olisi yhtä Conan-vaikutteinen kuin on mutta ottaisi kaiken irti Tolkienin maailmasta?
Olet vai?
No se yllätti.

Mutta tuumitko että siinä olisi samalla vaikutteita Terminatorista?
No sitähän minäkin.

Kurt Busiekin kirjoittama ja Tragedy seriesista tutun Benjamin Deweyn henkeäsalpaavasti kuvittama Autumnlands antaa antropomorfisen maailman jossa taikuus on totta.
Mutta tämä ei ole laiskaa disneyn pullaosrsahumppaa, tässä eläimet ovat eläimiä ja Disney näkee märkiä unia että sarjakuvansa olisivat tällä tasolla.
Toisin kuin Ankardossa ihmisiä ei ole....paitsi ehkä yksi...

magia on pettämässä, katoamassa  ja toisin kuin tolkienin reaktiviiset aatelisnysvät Autumnlandsin Gharta yrittää korjata asian. Joskin toisin kuin villisikamaagileidi  Sandorst pöllö on enemmän kuin Tolkienin tai historian yläluokkaiset houkat.
Tästä ei seuraa hyvää.

Kääntämällä fantasian kliseet loogisiin loppupäätelmiinsä Busiek tutkii henkilöidensä motiiveja toiveita ja haluja tavoin joka ihmishahmoilla juuttuisi paikoilleen. Mitä Blacksad teki noirissa Busiek siirtää fantasiaan, olematta eskapisti tai falski.
Deweyn valokuvatarkka mutta herkkä piirros tekee siirtymästä välittömän, tavalla johon tietokonetehosteet eivät vieläkään pysty.Tarina on yhtä aikaa ihmeen tuntua ja raudanmakuinen kaikessa naturalismissaan. Pahinta petoakin tarvitaan ja häivähdys rinnakkaismaailmaa rikastaa tarinaa.
Eläinhahmot saavat näyttämään sadulta ja sitä se onkin, mutta se on satu josta ei ole siivottu ikäviä asioita, petosta, pettymyksiä, kuolemaa ja virheitä.

Autumnlands ei alkunsa perusteella ole noille herkille ja vaikutusalttiille, johdateltavissa oleville suunnattu.
Autumnalnds on raaka Grimminkin velkansa muistava tarina jota EI ole latistettu "aikuisille".
« Viimeksi muokattu: 27.10.2015 klo 00:12:44 kirjoittanut Curtvile »

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 693
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #169 : 14.11.2015 klo 17:53:13 »
Autumnlands vol 1: Tooth & Claw

Kiitoksia vinkistä! Tähän olisi varmaan tullut tartuttua joskus vuosien kuluttua jonkin Busiek-lukuprojektin ohessa.

Sarja on kuitenkin täysi kymppi, mukava olla siis kelkan kyydissä heti alusta lähtien.

EDIT: Jännä juttu, että tässä on lainattu aivan kaikkea lähtien nyt vaikkapa vanhoista lasten piirretyistä ja silti kokonaisuus maistuu raikkaalta.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 693
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #170 : 08.05.2016 klo 22:34:46 »
Scifi-sarja Drifter
...
Sarjan kuvittaja, Nic Klein, luo sivuille voimakkaan tunnelman ja loihtii scifi-elementteihin hienoa ihmeen tuntua, jonka voimin tätä jaksaa hyvin lukea.

Eipä jaksa. Kirjoittaja lupaa ja lupaa, mutta on tämä täysin sisällytyksetöntä höpöä. Mene siitä ajelehtimasta, Drifter!

amasofi

 • Jäsen
 • Viestejä: 148
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #171 : 09.05.2016 klo 22:53:05 »
Imagen Black Science tradet 1-3 kelasin läpi. Huikeista hehkutuksista esim. goodreadissa huolimatta jouduin kyllä pettymään. Aika tusinakamaa mun mielestä - ainakin kerronnan tasolla - sisällön kerronta jäi siis kovin keveäksi.

Doc Lomapäivä

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 829
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #172 : 18.05.2016 klo 14:25:49 »
IDW julkaisee Jim Thopsonin Tappaja sisälläni (Jim Thompson’s The Killer Inside by Devin Faraci and Vic Malhotra). Tämä voisi jopa kinuta suomeksi!

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 693
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #173 : 18.05.2016 klo 15:50:03 »
IDW julkaisee

Olisiko perustettava uusi ketju IDW-sarjoille? Eivät ne ainakaan Image-ketjuun kuulu.

JV

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 055
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #174 : 19.05.2016 klo 12:44:32 »
Olisiko perustettava uusi ketju IDW-sarjoille? Eivät ne ainakaan Image-ketjuun kuulu.

Samalla voisi vaikka korjata tuon otsikon kirjoitusvirheen?

Anonyymi Jaarittelija

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 230
 • "I hate Mondays!"
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #175 : 19.05.2016 klo 14:45:27 »
WildStorm on kyllä monellakin tapaa jo menneen talven lumia... ;)

"Kill one man, and you are a murderer.
Kill millions of men, and you are a conqueror.
Kill them all, and you are a god."
Jean Rostand (1894 - 1977)

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 693
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #176 : 29.05.2016 klo 01:03:54 »
The Legacy of Luther Strode
...
Tekijät ovat sulautuneet saumattomaksi kokonaisuudeksi ja kuvakerronta on niin sulavaa luettavaa, että sivuista liukenee sokeria suuhun.
...
Tekijät lainaavat Street Fighter -peleistä estetiikantajun, Natural Born Killer -asenteen ja Matrix: Reloaded -vauhdin.

Sarja on nyt viimein julkaistu loppuun saakka ja tuossa alkupuolen osalta jo summasin, mistä oli kyse.

On tämä niin mahdottoman sulava ja hiottu kokonaisuus, ettei tätä sanallisesti osaa oikein tuon paremmin purkaa. Ehdottomasti viime vuosien huippuja jenkkisarjakuvan saralla.

Jälkisanoissa kirjoittaja pohtii trilogiaksi muodostuneen kokonaisuuden olevan nyt tässä. Lisäksi rivien välistä voi lukea, ettei tekijä ole tyytyväinen kustantajan reunaehtoihin, mistä johtuen trilogian ensimmäinen osuus ei muodostunut sellaiseksi, kuin sen olisi pitänyt.

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 602
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #177 : 07.07.2016 klo 22:06:47 »
Ensimmäinen Birthright-kokoelma Homecoming oli ääripositiivinen yllätys. Fantasiaa ja todellisuutta leveällä pensselillä sotkeva tarina, Joshua Williamsonin kynästä, ja hyvässä mielessä Chris Bachalon tyyliä tavoitteleva Andrei Bressan ovat taikoneet niin sujuvasti luettavan sarjan, että se menee hujauksessa kannesta kanteen.

En aina ole suurin fantasian ystävä, mutta tätä lukee mieluusti lisää.

Olen tuota lukenut aina uuden numeron kerrallaan, ja nyt luin putkeen ekan arkin, eli ensimmäiset 10 numeroa. Loistavaa kamaa.

Idea: Pikku-Mikey katoaa metsäretkellä, isän epäillään tappaneen poikansa. Vuoden Mikey oli kateissa fantasiamaailmassa, jossa aikaa kuluikin 20 vuotta. Mikey on tullut takaisin, koska todelliseen maailmaan on karannut viisi velhoa, joiden tarkoitus on valloittaa maailma. Nyt pienemmän isoveljen Brennanin kanssa lähdetään näitä etsimään. Mutta Mikey ei kerro kaikkea, vaan "tarinoiden aika on myöhemmin".

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 118
 • <><
Vs: Olennaiset Image/Wildstorm/ym sarjat
« Vastaus #178 : 09.08.2016 klo 13:24:53 »
Olen yllätyksekseni löytänyt itseni viime aikoina aika usein Image-sarjojen parista. Tietenkin on toi Savage Dragon, jota on tullut mustavalko-Archiveina jo kuusi kokoelmaa ja seitsemäs on tulossa nyt syksyllä.
Sitten on Satellite Sam, jonka hankin ihan puhtaasti Chaykinin kuvituksen vuoksi, mutta joka on ihan luettavakin. Hitaasti sen lukeminen edistyy, mutta se onkin mulla ehkä enemmän semmonen tunnelmapala kuin viihdelukemisto.
Eilen sain luettua Jupiter Legacyn, joka yllätti suuresti hyvyydellään. Quitelyn kuvitus sopi siihen hyvin.
JL:n jälkeen aloitin sitten Who is Jake Ellisin, mikä osoittautui todella hyväksi kahden ekan jakson perusteella. Luettavana on vielä loputkin eli tämän minisarjan kolme viimeistä osaa sekä toinen, Where is Jake Ellis -minisarja. Tässä ainakin vielä on onnistuttu pitämään yllä jännitystä ja kuvittaja osaa tarinankerronnan.

Sagaa olen monesti Comixologyn alessa kattellut, mutta vielä en ole kokeillut, vaikka periaatteessa Vaughanin tarinat ovat miellyttäneetkin. Walking Dead jäi aikoinaan kyllästymisen vuoksi jonnekin kolmannen tai neljännen suomikokoelman tienoille. Tv-sarjaa jaksoin kolmannen kauden alkuun.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 650
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #179 : 05.10.2016 klo 00:35:59 »