Kirjoittaja Aihe: Divareista  (Luettu 427847 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hdc

 • Architectus urbis caelestis
 • Jäsen
 • Viestejä: 2 617
Vs: Divareista
« Vastaus #1335 : 09.06.2023 klo 10:09:54 »
Joo, tilana muistan myös sen olleen hankalankin ahtaan ja täyteenpakatun, mutta valikoimaltaan oli toimiva divari löytöjen tekemiseen, sieltä löytyi usein jostain nurkasta jotain erikoisempaa ja harvinaisempaa, vaikkei ehkä ihan kovinta keräilykamaa.

Ja tuollaiset vanhan koulukunnan divarit ovat tosiaan kaupungista vähentyneet, aikoinaan saattoi tosiaan tehdä reippaan divarikierroksen useilla käyntikohteilla, nyt on nopeammin reissattu ja kohteet sen verran harvassa, ettei kunnon book crawlia tule.

warthog

 • Jäsen
 • Viestejä: 102
Vs: Divareista
« Vastaus #1336 : 09.06.2023 klo 12:31:15 »
Sangin tilalla on joku toinen divari. Kirjoja, sarjakuvia ja pornolehtiäkin.  ;)

Lurker

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 17 071
Vs: Divareista
« Vastaus #1337 : 20.06.2023 klo 20:25:32 »
Hallitusohjelman mukaisesti kirjojen arvonlisäveroprosentti nousee kymmenestä neljääntoista .

Kirjadivareilta alv peritään voitosta muiden verojen jälkeen, näin ainakin eräs antikvariaatin pitäjä Facebookissa kertoi.

Eli voittomarginaali kannattavuuden rajoilla keikkuvilta divareilta kapenee tuntuvasti.

Niin, ja kirjakaupan kirjoista verottaja saa nyt isomman "siivun" kuin kirjailija itse.

warthog

 • Jäsen
 • Viestejä: 102
Vs: Divareista
« Vastaus #1338 : 13.07.2023 klo 14:59:29 »
Kummisetä Helsingissä. Aika hyvät valikoimat, aika kohtuulliset hinnat. Sarjiksia, kirjoja, levyja ja DVD:itä.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 092
Vs: Divareista
« Vastaus #1339 : 03.08.2023 klo 15:05:16 »
Olen kesälomareissuilla tutustunut uusiin ja virkistänyt muistojani vanhoista divareista.

Suosittelen lämpimästi Jyväskylän Videodivaria, joka on erittäin siisti liike, asiointi on mukavaa, ja kaikki ostamani tuotteet ovat olleet erinomaisen hyvässä kunnossa. Kaiken lisäksi juttu tiskillä luistaa, ja asioimisesta jää kaikin puolin hyvä fiilis.

Jos tarjoatte jotain vaihdossa, ei kannata mennä asioimaan kellon kanssa, sillä luonnollisesti sisään ostettavan tavaran laatu tarkistetaan huolella. Samoin perinteiseen divarietikettiin kuuluu antaa tietä ostaville asiakkaille, ei suinkaan mennä tukkimaan tiskiä omilla vaihtoon tarjottavilla tuotteillaan.

Kannattaa huomioida, että osa verkkokaupassa myynnissä olevasta tavarasta on varastolla, joten ei kannata kauempaa rynnätä suin päin hakemaan liikkeestä sellaista, mitä sattuu verkossa näkemään vaan kysellä etukäteen ennen tien päälle lähtemistä.

Suosittelen pienellä varauksella myös Lappeenrannan Sumaa, joka ehkä sijoittuu toiseen päähän skaalaa. Keskustan liike on on tätä nykyä kaupungin liikennejärjestelyistä johtuen liian hankala satunnaiselle kaupungissa vierailijalle, mutta moottoritien vieressä on tätä nykyä SumaShop, jonka tarjonnasta saa käsityksen nettisivujen kautta.

Sen verran moottoritien läheisyys tuo ammattitaitoa, että asiallinen vaihtohyvitys tulee yhdellä silmäyksellä vaikeammallekin laatikolle. Tällaista asioimisen helppoutta on pakko arvostaa, eikä vaihtohyvityksen tarvitse olla kummoinenkaan kun ei hintatasokaan ole paha. Tavaraa on vähän laidasta laitaan, eli ei pelkkää kirjaa ja sarjakuvaa.

Sen sijaan Espoon divareissa asioiminen on melko vaikeaa. Kuvaklassikko on valokuvaamon kyljessä, mutta nyt kun katu on auki, joutuu auton jättämään niin kauas, etten jaksanut kantaa edes koepallona kokoamiani laatikkoja näytille. Ja koska parkkitilaa ei ole yrityksen edessä joutuu niin tekemään myös sitten, kun katu on joskus valmis.

Hieman yllättäen netissä ei ollutkaan kaikkia sarjakuvia, joten etukäteen oli turha miettiä, mikä saattaisi sisäänostajaa kiinnostaa. Koska tarjoamani sarjakuvat löytyivät varastosta (josta niistä ei kukaan ikimaailmassa olisi voinut löytää ostaakseen), ja varastossa ei kuuleman mukaan ollut enempää tilaa kuin ääriään myöten kirjoja täyteen ladotussa myymälätilassakaan, olisi hukkareissu voinut harmittaa jos olisin tullut kauempaa. Todennäköisesti divari kuitenkin palvelee paikallisia kirjojen ystäviä, ja valokuvaamossa oli asiakas samoin kuin vuosi sitten.

Tapiolassa sijaitseva Tessi näytti kirjojen osalta asialliselta, mutta epäsuhde sarjakuvan hintojen ja hyvitysten välillä saivat kantamaan koepalloina jokaisen kokoamani laatikon takaisin, mitä en koskaan ole tähän päivään mennessä joutunut tekemään. En tietenkään katso yrittäjiä kieroon, mutta karkeasti laskettuna olisin voinut täyttää laatikon hieman fiksummin ja bensakustannusten jälkeen jäänyt pari kymppiä voitolle vaikka olisin hurauttanut laatikko takakontissa Tampereelle saakka.

Hieman yleistunnelmina tässä mainitsemattomista Suomen jäljellä sinnittelevistä divareista voisi sanoa, että sekä sisään ostamisen, että ulos myymisen pitäisi olla aivan eri tasolla. Keräilijäomistaja ja suuri varasto ovat jo tainneet keikauttaa koronavuosien aikana monen divarin köli kohti taivasta, mutta sinnikkäimmät ovat yhä jäljellä.

Osa tiskin takana pohti pelien ottamista valikoimiinsa, mutta on vaikea kuvitella mattimyöhäisten enää vanhoilla opeillaan pääsevän kiinni maailmaan, joka on nykyisellään niin kilpailtu, että jo yksin Vantaan liikkeet niistävät tulokkailta nenän kynnyksellä. Se on yksi ja sama lojuuko hyllyissä kuukausitolkulla samojen sarjakuvien sijaan samoja pelejä, usein moninkertaisella hinnalla, koska minun kaltaisteni divarimyyrien sijaan pelien keräilijöille luonnollinen ympäristö on digitaalinen.

Varaston kasvattamisen sijaan pitäisi oppia kasvattamaan kassavirtaa, ei se bisnes oikene pitämällä kiinni myytävistä tuotteistaan, mutta mitäpä näitä julkisesti mutisemaan, kukin porskuttakoon tavallaan.
« Viimeksi muokattu: 06.08.2023 klo 09:26:04 kirjoittanut Jarkko Sikiö »

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 092
Vs: Divareista
« Vastaus #1340 : 06.08.2023 klo 08:26:17 »
Suosittelen erittäin lämpimästi Valkeakoskella sijaitsevaa Antikvariaatti Coppolaa. Oli niin mukava omistaja tiskin takana, että olisin ilman perhettä jäänyt turisemaan pidemmän tovin. Sarjakuvapuolella piti kävellä silmät ummessa, koska kaikkea himoittavaa oli paljon, ja sisään oli vastikään ostettu samantasoista tavaraa. Kunto oli selkeästi parempaa ja valikoima yhtä selkeästi kiinnostavampaa päätyä. Ei mikään ihme, että kovien sarjakuvaharrastajien keskuudessa paikan maine on kulkenut suusta suuhun.

Tyytyväisenä totesin myös toimivien nettisivujen olevan ajan tasalla, eli osasin ottaa kesälomareissulleni mukaan oikeita sarjakuvia. Kaiken lisäksi jopa vieraspaikkakuntalainen löytää sujuvasti ohikulkumatkallaan tiensä liikkeeseen, ja jos Valkeakoskelle on mitään asiaa, niin ehdottomasti kannattaa suunnata liikkeeseen.

Tekisi melkein mieli sanoa, että jos Tampereelta tai Helsingistä kukaan on aikeissa hurauttaa toiseen kaupungeista divariostoksille, voi pysähtyä tänne ja säästää bensaa kun voi jo Valkeakoskella tehtyjen ostosten jälkeen kääntyä takaisin. Sanottakoon nyt kuitenkin, ettei minulla ole mitään Tampereen tai Helsingin divareita vastaan, mutta kyseisissä kaupungeissa jo liikennevaloihin seisahtuminen maksaa kympin. Sen lisäksi moottoritie tuntuu alimitoitetulta liikennemääriin suhteutettuina, mikä nostaa esiin riskikäytöstä liikenteessä.

Kenties aavistuksen hämmästelin sitä, ettei Valkeakoskella ollut lainkaan mangaa, mutta pikapysähdys Hämeenlinnalaisessa Poppa Joessa avasi silmäni, sillä kuten niin monesti kesän aikana lapseni sivuuttivat silmäyksellä mangahyllyn. Selkeästi samojen sarjojen hajanumerot kasautuvat eri divareihin, eli sisäänostaminen ja ulosmyynti näyttävät vaativan myös mangassa harjaantunutta silmää ja kokemuksen tuomaa ammattitaitoa. Oman silmäykseni perusteella Hämeenlinnan antikvariaatti näytti perinteisen sarjakuvaharrastajan silmin aivan asialliselta, vaikka ei välittömästi saanutkaan sydäntä niin kovin sykkimään, että olisin tutustunut hintatasoon. Sen sijaan PS4-pelejä oli kourallinen samoja urheilupelejä, joita tapaa divarien nurkkiin keräytyä kuin itsestään.

Koko kesälomani voisi vetää yhteen niin, että Coppola ja Jyväskylässä sijaitseva Videodivari olivat ehdottomia kohokohtia, ja molemmat minulle uusista tuttavuuksista pitävät nyt henkilökohtaisten divarisuosikkieni listan kärkisijoja!
« Viimeksi muokattu: 06.08.2023 klo 09:21:40 kirjoittanut Jarkko Sikiö »

sslibricon

 • Jäsen
 • Viestejä: 15
 • Kvaak!
Vs: Divareista
« Vastaus #1341 : 16.08.2023 klo 22:37:33 »
SS Libricon Oy facebookissa: https://www.facebook.com/p/SS-Libricon-Oy-100071934482359/

Olemme tänä vuonna aktivoituneet facebookin käytössä. Jos aihealue kiinnostaa, kannattaa ottaa seurantaan. Ilmoittelemme varsin aktiivisesti facebookissa meille tulleista sarjakuvaeristä ja osallistumisistamme erinäisiin tapahtumiin.

t. EetuT
Darth Mika

 • Insinööri
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 5 797
 • Leopard-tankkeja Ukrainaan ja vähän äkkiä!
Vs: Divareista
« Vastaus #1342 : 16.08.2023 klo 22:48:15 »
SS Libricon Oy facebookissa: https://www.facebook.com/p/SS-Libricon-Oy-100071934482359/

Olemme tänä vuonna aktivoituneet facebookin käytössä. Jos aihealue kiinnostaa, kannattaa ottaa seurantaan. Ilmoittelemme varsin aktiivisesti facebookissa meille tulleista sarjakuvaeristä ja osallistumisistamme erinäisiin tapahtumiin.

t. EetuT
Meni muutren tämä facebook sivu heti kirjanmerkkeihin! Heti kvaak-twittern alle!
"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)

TOSA

 • Jäsen
 • Viestejä: 900
Vs: Divareista
« Vastaus #1343 : 08.09.2023 klo 12:39:08 »
Onko suosituksia missä Hämeenlinnassa kannattaisi käydä jos etsii jenkkisarjakuvaa, uusimpia suomenkielisiä sarjakuvia tai elokuvia/tv-sarjoja? Suosituksia divareista ja kirpputoreista. Noin kuukauden kuluttua mahdollisesti matka sinne ja aikataulu tulee olemaan tiukka. Ei ole siis aikaa käydä kaikkia läpi ja etsiä parhaimpia

Saapas

 • Jäsen
 • Viestejä: 124
Vs: Divareista
« Vastaus #1344 : 08.09.2023 klo 14:13:19 »
Onko suosituksia missä Hämeenlinnassa kannattaisi käydä jos etsii jenkkisarjakuvaa, uusimpia suomenkielisiä sarjakuvia tai elokuvia/tv-sarjoja? Suosituksia divareista ja kirpputoreista. Noin kuukauden kuluttua mahdollisesti matka sinne ja aikataulu tulee olemaan tiukka. Ei ole siis aikaa käydä kaikkia läpi ja etsiä parhaimpia

Divareista ainakin Fantikva (Palokunnankatu 24), voi löytyä jenkkilehtiä ja uudehkoja suomalaisia sarjakuvia ja aivan varmasti löytyy leffoja ja tv sarjoja.

Poppa Joe (Kaivokatu 2) löytyy ainakin leffoja ja tv sarjoja sekä suomenkielisiä sarjiksia, mut taitaa olla huomattavasti vanhempia.


TOSA

 • Jäsen
 • Viestejä: 900
Vs: Divareista
« Vastaus #1345 : 08.09.2023 klo 14:18:37 »
Kiitoksia näistä tiedoista

hannhell

 • Jäsen
 • Viestejä: 516
Vs: Divareista
« Vastaus #1346 : 09.01.2024 klo 05:34:32 »
Tampereen Ensipainos Hämeenpuistossa on lopettanut, paikassa jatkuu silti antikvariaattitoiminta. Uusi omistaja on Helsinkiläinen Pufendorf. Tietääkseni ainakin vähentää sarjakuvan myyntiä, en tiedä loppuuko sarjakuvapuoli kokonaan.
Keskittynee keräilykirjoihin, sotaan etc.
Sen näkee kun avaavat keväällä.

TOSA

 • Jäsen
 • Viestejä: 900
Vs: Divareista
« Vastaus #1347 : 25.01.2024 klo 12:14:01 »
Harmillinen mutta odotettavissa ollut uutinen. Liike jossa tullut käytyä koko sarjakuvien keräilyn ajan.

Tuosta uudesta yrittäjästä olikin uutinen Aamulehdessä. Tiloja jo tyhjätty ja kirjoihin pääasiassa tulee keskittymään. Perussarjakuvaa ei liikkeeseen tule.
« Viimeksi muokattu: 25.01.2024 klo 16:06:52 kirjoittanut TOSA »

jussih

 • Jäsen
 • Viestejä: 319
Vs: Divareista
« Vastaus #1348 : 25.01.2024 klo 13:14:39 »
Tampereen Ensipainos Hämeenpuistossa on lopettanut, paikassa jatkuu silti antikvariaattitoiminta. Uusi omistaja on Helsinkiläinen Pufendorf. Tietääkseni ainakin vähentää sarjakuvan myyntiä, en tiedä loppuuko sarjakuvapuoli kokonaan.
Keskittynee keräilykirjoihin, sotaan etc.
Sen näkee kun avaavat keväällä.
Voi voi :-\ Minnekähän ovat heivanneet sarjikset ja lehdet? Niissä kasoissa ois ollu vielä paljon pengottavaa, vaikka itsekin kävin putiikissa vuosien ajan...viimeksi tuli hommattua puuttuneet Terikset.

Timo Ronkainen

 • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 19 321
 • "Ja rangaistus on greippi!"
Vs: Divareista
« Vastaus #1349 : 25.01.2024 klo 15:02:46 »
Tampereen Ensipainos Hämeenpuistossa on lopettanut, paikassa jatkuu silti antikvariaattitoiminta. Uusi omistaja on Helsinkiläinen Pufendorf. Tietääkseni ainakin vähentää sarjakuvan myyntiä, en tiedä loppuuko sarjakuvapuoli kokonaan.
Keskittynee keräilykirjoihin, sotaan etc.
Sen näkee kun avaavat keväällä.

”Aikakauslehdillä on nykyään hyvin pieni jälleenmyyntiarvo, samoin valikoimiin ei tule perussarjakuvia.”

https://www.aamulehti.fi/moro/art-2000010138663.html?fbclid=IwAR1v4Wp-FJxtWH2nBfv6TmRCt9GbGfZ-LDLtn_fHqbtkoGdYy3HAf7bUGAg

Timo