0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.
Puhekuplat eivät ole sarjakuvan mitta. Jos olisivat niin esim. Prinssi Rohkea ei olisi sarjakuvaa, eikä moni muukaan klassikko! Ajatus on mahdoton.M.O.T.
A-ou. Prince Valiantissa ON puhekuplia, harvakseltaan mutta kuitenkin. Kun vaan vielä jonakin päivänä selkiäisi kuka keksi että Amerikalainen kuvakirja julkaistaan. "Dialogin olen jo saanut minimoitua. Nyt pitäisi vielä päästä eroon kuvasta." - Aki Kaurismäki kertoessaan tulevista elokuvahankkeistaan.
Täällä voisi juttu jatkua vaikkapa Töpfferin ja muiden esi-isien merkityksestä, tuntemisesta yms.
Elokuvassa synty on hieman helpompi hahmottaa kun se edellytti tietyn laitteen keksimistä.
No, ainakaan minun albumeissani prinssi Rohkean päästä ei nouse mitään outoja kirjaimia sisältäviä kuplia.
Katos tätä:
<snip>No, tietty se on JC Murphyn tuotantoa eikä alkuperäistä sarjaa, mutta mitä sitten. Pointti on siinä että Prinssi Rohkeassakin oli joskus kuplia. <snip>
Selvä pyy. Jos Maxin ja Moritzin tekijä Wilhelm Busch näki ja luki Töppferiä ja otti vaikutteita, voimme vetää tuolta saakka suoran linjan moderniin amerikkalaiseen sarjakuvaan, sillä Kissalan poikien luoja saksalaissyntyinen Rudolph Dirks teki kuten Hearst käski ja kopioi 1897 Maxin ja Moritzin omaan sarjaansa. Näin ollen Töppfer olisi suoraan vaikuttanut nykyaikaisen sarjakuvan syntymiseen, eikä olisi irrallinen tapaus jossain historian hämärässä. Miten lienee?Joka tapauksessa Buschin vaikutusta amerikkalaisiin tekijöihin ei voi vähätellä. F.M. Howarth piirsi tämän näköistä sarjakuva-kuvasarjaa jo 1895:Entä Ally Sloper?vuodelta 1873.
Sitten on tietysti vapaaherra von Götz, jonka Leonardo und Blandine vuodelta 1783 on seuraavan sivuston pitäjän ehdokas maailman ensimmäiseksi graphic noveliksi:http://bugpowder.com/andy/e.goez.part01.html
Kun vaan vielä jonakin päivänä selkiäisi kuka keksi että Amerikalainen kuvakirja julkaistaan.