Kirjoittaja Aihe: Don Rosa -kirjasto  (Luettu 2932 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Lax

 • Jäsen
 • Viestejä: 237
Vs: Don Rosa -kirjasto
« Vastaus #30 : 18.11.2023 klo 10:57:00 »
Hämmästyttävää että asiasta ei ole mitään mainintaa, Rosahan kertoo että jokin lyhyt epämääräinen "edited for content" maininta on mahdollinen. Tai sitten ei.

Darth Mika

 • Insinööri
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 5 796
 • Leopard-tankkeja Ukrainaan ja vähän äkkiä!
Vs: Don Rosa -kirjasto
« Vastaus #31 : 18.11.2023 klo 11:17:28 »
Kun tätä Don Rosan -kirjasto juttua lukee, niin on iloinen, että aikoinaan tuli hankittua Don Rosan Kootut. Ei tarvitse hampaita kiristellä tämmöisille sunsuroiduille kirjastoille.

Mitä tommosella kirjastolla tekee, jos siitä on sensuroitu tarinoita pois...en ymmärrä.
Kirjahyllyssä myös nittä aikasempia Don Rosan kirjoja. Niillä pärjään koko loppuelämäni.

Tietysti olisi kiva, jos olisivat tehneet tommosen samanlaisen pokkarisarjan Don Rosasta, kuin Carl Barksista on tehty. Sitä olisi sit kiva lukea matkoilla...eikä väliä vaikka vähän kärsii. Mutta jos sitäkin sit sensuroidaan, niin ei silläkään tee yhtään mitään.

"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)

Lax

 • Jäsen
 • Viestejä: 237
Vs: Don Rosa -kirjasto
« Vastaus #32 : 18.11.2023 klo 11:23:51 »
Tokihan tämä kauppaan jää. Itse pärjään oikein hyvin niillä alkuperäisillä Rosan parhaita -kirjoilla. Tiedän että niistä puuttuu pari lyhyttä tarinaa mutta enpä jaksa sitä murehtia. Kootut jäi ostamatta aikoinaan kun tulivat niin nopeasti Barksin sarjan jälkeen.

Sampsa Kuukasjärvi

 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 4 968
Vs: Don Rosa -kirjasto
« Vastaus #33 : 18.11.2023 klo 13:40:42 »
Ei tämä asia minuakaan koske henkilökohtaisesti, sillä minullakin jo on Roope Ankan elämä ja teot sensuroimattomana. Minua kuitenkin yleisesti suututtaa selvä epärehellisyys, jossa kaupanteossa ei kerrota ostajalle tärkeää tietoa. >:(

Siis: Roopen 12-lukuisesta saagasta, joka on nimenomaan harkittu kokonaisuus ja Eisner-palkinnon voittaja, on jätetty kirjassa yksi luku pois ilmoittamatta siitä ostajille. Koska poisjättämisestä ei ole mainintaa mainonnassa eikä edes itse teoksessa, ostajat luonnollisesti olettavat, että saaga on kokonainen.

Tämä toiminta voisi kiinnostaa myös kuluttaja-asiamiestä, jolle muuten voi tehdä ilmoituksen nimettömänäkin. Kuluttajansuojalain toisen luvun seitsemäs pykälä sanoo:

Lainaus
”Markkinoinnissa tai asiakassuhteessa ei saa jättää antamatta sellaisia asiayhteys huomioon ottaen olennaisia tietoja, jotka kuluttaja tarvitsee ostopäätöksen tai muun kulutushyödykkeeseen liittyvän päätöksen tekemiseksi ja joiden puuttuminen on omiaan johtamaan siihen, että kuluttaja tekee päätöksen, jota hän ei olisi riittävin tiedoin tehnyt.

Suurin syyllinen tähän petkuttamiseen on Disney, joka on kieltänyt poisjättämisen mainitsemisen, mutta Suomen Egmontiakin voi syyttää. Jos ja kun Disney ei anna julkaista tuota jaksoa enää edes varoittavien saatesanojen kanssa, minusta eettinen ratkaisu Suomen Egmontille olisi ollut jättää koko saaga pois ja kertoa syyt siihen avoimesti.

Kääk13

 • Jäsen
 • Viestejä: 966
 • Tripla Kääk!
Vs: Don Rosa -kirjasto
« Vastaus #34 : 25.04.2024 klo 19:32:22 »
Tulossa 21.8.2024
Don Rosa kirjasto 7 - Kymmenen avataran aarre

Lainaus
Don Rosan ankkatarinoita kokoava kirjasarja jatkuu -- uusin kokoelma sisältää mm. tarinat "Kymmenen avataran aarre", "Paino-ongelmia", "Hämäyksen hurrikaani" sekä "Ankka kuningas Arthurin hovissa". Upeiden sarjakuvien lisäksi kirja sisältää Rosan luonnoksia, kansikuvia sekä kattavat tiedot sarjojen taustoista.

Tulossa 23.10.2024

Don Rosa kirjasto 8 - Pako kielletystä laaksosta

Lainaus
Don Rosan ankkatarinoita kokoava kirjasarja jatkuu -- uusin kokoelma sisältää mm. tarinat "Pako kielletystä laaksosta", "Cutty Sarkin cowboykapteeni" sekä maanmainio "Sammon salaisuus". Upeiden sarjakuvien lisäksi kirja sisältää Rosan luonnoksia, kansikuvia sekä kattavat tiedot sarjojen taustoista.

Kääk13-kirjoittaa!