Kirjoittaja Aihe: Tuomas Myllylän sarjakuvat  (Luettu 2402 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 108
Vs: Tuomas Myllylän sarjakuvat
« Vastaus #15 : 29.08.2021 klo 15:35:26 »
Fenlands on Kvaak-arviossa!Kyseessä on mukavan tiivis kauhusarja, joka vuosia venyvien ja vanuvien nettisarjojen välissä on oiva piristys ihan vain ajantappona luppohetken täyttämiseen. Sari Sariola löytyy Twitteristä (@SariSariola).

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 15 743
Vs: Tuomas Myllylän sarjakuvat
« Vastaus #16 : 12.09.2021 klo 21:06:16 »
Lukaisin  Kuoleman pidot


Vauhdikas on hyvin kuvaava ja vaikka yleensä termi roolipelimäinen on arvioissa samanlainen solvaava kiertoilmaus kuin elokuvissa "sarjakuvamainen" (kertoen lähinnä käyttäjänsä alhaisesta sivistystasosta) niin tämä on roolipelimäinen oikein hyvällä tapaa.
 
Myllylän ja Hypenin yhteistyössä on sama yhdistelmä veijaritarinaa ja uskottavan tylyä väkivaltaa kuin Fritz Leiberin Lankhmar tarinoissa. Jotka olivat innoittajana mm Dungeons &Dragons roolipelille.

Ympyrä sulkeutuu siinäkin kuinka nopeasti tapahtumat eskaloituvat, osin arvattavasti ja toisaalta juuri kuten jokaisen pelinjohtajan kohdalla eli pelaajien saadessa hyvän idean...... mielestään.
Ja kyllä tämänkin kertomuksen "pelihahmojen" nopanheitoissa tulee jokunen kriittinen onnistuminen sekä epäonnistuminen.

Piirros on ammattimaista ja ruutujakoa myöten rullaa sujuvasti.  Tarina on kuvituksen lailla ilmava ja kevyt, mutta luotettavan viihdyttävä. Se miten vaivattomalta kokonaisuus tuntuu välittää lukijallekin sen että tekijät pitävät ja uskovat luomukseensa. Sarjakuvan tekeminen kun voi olla montaa asiaa muttei helppoa ja vaivatonta.

Luonnikkuus näkyy myös siinä miten käsitellään ns aikuisempaa puolta, seksiä ja väkivaltaa. Kun usein jompikumpi näistä on päälle liimattua yleisön kosiskelua tai hakee kohahduksia paheksunnan kera, niin tässä molemmat sopivat kuten nyrkki silmään.  Myöskin sitoen enemmän fantasian miekka ja magia juuriin Tolkienin aristokraattisen simulaation sijaan.

Kepeän mullantuoksuinen miekanlämmin huumori istuu paikalleen. Kun sarjakuvan lisäksi omaa alkeelliset oikean historian, politiikan ja uskonnon taustatiedot niin halutessaan voisi vetää yhtäläisyysmerkkejä muutaman ajanjakson ja fanaatikkojen sekä opportunistien ja tarinan hahmojen välillä mutta silloin oltaisiin enemmän pätemisen puolella.

Kun kehitys on albumi albumilta tällaista kehtaa väittää että ilmiö toistuu ja Praedor saa kilpailevan suomalaisen fantasiasarjan rinnalleen. Hiltusen maailmasta kumpusi roolipeli ja romaaneja. Tätä menoa on toinen jonka historia ja tapahtumat laajenevat tekijäänsä suuremmiksi.

Hurtimman fantasian ystäville jotka nauttivat laadukkaasta sarjakuvasta.

Hamilkar

  • Jäsen
  • Viestejä: 486
  • "ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhta"
Vs: Tuomas Myllylän sarjakuvat
« Vastaus #17 : 07.12.2021 klo 22:14:04 »
Tämä Jumalsurma 2. kirja on tullut myyntiin - ostettu ja hyvä oli!