0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.
Fournier - Spirou & Fantasio: L'AnkouYksi niitä Fournierin suomeksi ilmestymättömiä albumeja, ja, ööh. Luultavasti kukaan muu kuin Fournier itse ei kaipaa Itoh Kataa ja tässä seurana on kolme muuta taikuria ja yksi yliluonnollinen olento, ja tämäntasoinen yliluonnollisten elementtien käyttö ei oikein sovellu Piko&Fantasion maailmaan...ja tietysti päähenkilöt itse olivat aika lailla sivussa ja koko tarina oli aikamoista kohellusta, joskin muutamia ihan nättejäkin kuvia.Ei sarjan huonoin osa, mutta ei tämän jääminen ilmestymättä suomeksi mikään varsinainen menetys ole.
Ryôsuke Tomoe - Museum 1: Killing in the RainKolmiosaisen mangan eka osa, sarjamurhaaja tappaa valikoituja uhreja mielikuvituksillisilla tavoilla, yhtenä potentiaalisena uhrina päähenkilöpoliisin vaimo joka on juuri jättänyt miehensä...Sellainen trilleri mitä tuosta kuvauksesta sopii odottaakin, kaipa se jatkokin tulee luettua että mitä koukkuja tuohon vielä tulee...
Will & Tillieux - Tif et Tondu: Échec aux mystificateursEli muutaman vuoden takaisen Tim & Tom -integraalisarjan osa 4, joka sisältää sarjan albumit 20: Les ressuscités, 22: Un plan démoniaque ja 25: Le retour de la bête.Integraalisarja ei siis etene järjestyksessä mutta vähän sen suuntaisesti kuitenkin, eli esim. nämä Tillieuxin kirjoittamat albbarit ovat pääosin omissa niteissään, ja tähän on valikoitunut vähän ufommat jutut jossa yliluonnolliset hirviöt yms vaeltelevat ympäriinsä (ei sarjassa kai missään osassa kuitenkaan harrasteta oikeasti yliluonnollisia juttuja, näissäkin on takana juonivia rikollisia joista osalla on toki käytössään aika korkealentoista teknologiaa).Les ressuscités oli näistä paras, tunnelmallinen kauhujuttu jossa vaellellaan öisessä ja sateisessa englantilaisessa pikkukylässä jonka kuolleet ovat ryhtyneet kovin levottomiksi...Un plan demoniaque taas oli kovin happoinen (tai siis peyoteinen), tuntuu että Tillieuxilla ei ollut oikein käsitystä mitä haluaa tässä oikein tehdä ja niinpä heitteli vain eri juoni-ideoita ilmaan ottamatta niitä kunnolla kiinni ja varsinainen pääjuonikin, varsin absurdi sellainen, ratkaistiin ihan suitsait. Mutta absurdiudessa on tietty oma viehätyksensä...Le retour de la bête päätti kanssa esitellä perusidean ja sitten pääosin jättää sen käyttämättä, mutta ihan ok rikostarina.Taustoittavissa teksteissä puhuttiin mm. Tillieuxista ja että tämä piti Tim&Tomissa siitä että näiden kanssa saattoi tehdä millaisia juttuja vaan, dekkareita, jännäreitä, seikkailuja, eksoottisia paikkoja, scifiä...Ja että Natasha oli aikoinaan aikamoinen mullistus Spiroussa ja sen inspiroimana Tim&Tomin seuraksi tuli Kiki d'Yeu (kun Will tykkää enemmän pitkälinjaisemmasta ja aristokraattisemmasta naistyypistä).
Franquin - Modeste & Pompon 2: Non! Je ne m'énerve pas!Kun yksittäinen albumi tuli vastaan niin nappasin, vaikka sittemmin huomasin että nämä Franquinin (ilmeisesti kaikki) M&P:t ovat uudempana tarjolla integraalina. Niinkuin kuuluukin, koska sarjakuvakulttuurinen sivistysmaa. Olin joitain yksittäisiä strippejä joskus ikuisuus sitten lukenut joten oli käsitys mistä oli kyse mutta tämä oli nyt ensimmäinen kunnollinen tutustuminen sarjaan, ja eihän tämä nyt mitään Niiloa tai Piko&Fantasiota ole, käyttösarjakuvan laadukasta laitaa mutta käyttösarjakuvaa kuitenkin.Päähenkilö Modestesta (Pompon on aika sivussa) tulee mieleen Fantasio ja sivuhahmo Felixissä taas on ehkä Niilon ituja, ja näistä päällekkäisyyksistä johtuen varmaan tämä sarja jäi vähän sivujuonteeksi.Toisaalta tästä tuli aika usein mieleen myös Aku Ankka, erityisesti Taliaferron ja 40-50-lukujen animaatioiden versiona, kun mukana oli vielä kolme ei-ihan-identtistä-mutta-melkein pikkupoikaa, aika moneen tilanteeseen olisi hyvin voinut korvata Modesten Akulla, Pomponin Iineksellä ja ne pojat TupuLupuHupulla... Kieli on tosiaan aika peruskamaa eli tätä lukisi horjuvammallakin ranskantaidolla.
Maurice Tillieux - Gil Jordan: Murder by High TideFantan painos jossa on mukana kaksi albumia, nimitarinan lisäksi myös seuraava Catch as Catch Can.50-60-luvun Spirou näkyy tyylissä vaikka Tillieux vetääkin huomattavasti vakavampaa dekkaria kuin kukaan viiteryhmässään, ja siinä lajityypissään nämä ovat oikein mainiota luettavaa, voisi lukea enemmänkin. Englanniksi näitä ei kuitenkaan tainnut tulla enempää ja suomeksikaan en ihan heti näitä odota (kiinnostaisi myös lukea enemmän Tillieuxin ajan Timiä ja Tomia, suomeksi tullut Majakan kirous on suosikkini lukemistani...)
Rosinski & Van Hamme - Thorgal 27-29Edellisten osien lukemisesta oli jo tovi mutta kyllä silti pääsi mukavasti mukaan Le barbareen, koska, no, se oli aika lailla samanlainen tarina kuin aika moni edellinenkin. Mutta viihdyttävä toki. Kriss de Valnor oli oikein kiva albumi ja viimeinen Sacrifice oli taas vähän liikaa kosmista leijuntaa mutta ilmeisesti myös eräänlainen lopetus sarjalle (tiedän että seuraavassa albumissa ilmeisesti Jolanin tarina jatkuu, ja spin-offejakin on muutama, ja kai niitäkin pitää lukea jos jostain kivasti vastaan tulee, kun varsinainen sarja oli kuitenkin erinomaisen viihdyttävä).
Philippe Delaby & Jean Dufaux - Murena 1-4Niissä suomennetuissa Dufaux-sarjoissa alku on ollut kiinnostava mutta lässähdys on tullut nopeasti, tämä on pysynyt kiinnostavana ainakin nämä ensimmäiset neljä albumia, ja piirrosjälkikin on mainiota.Kerrotaan keisari Neron valtakaudesta, eli meno on aika hurjaa ja henkilöihin ei pidä liikaa kiintyä kun moni niistä kuolee kumminkin. Sarjan nimivalinta on siinä mielessä vähän outo että Murena ei ole mitenkään ollut sarjan keskeisin henkilö, mutta ehkä sitten pysyy hengissä pitempään kuin muut...