0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.
Jo 80-luvun alussa oli juttu Sarjainfossa että videopelit vievät sarjakuvien entisen kohdeyleisön, ja sarjakuva jää vanhusten harrastukseksi.
Eilen Yle uutisoi, että teini-ikäisille tytöille suunnatun Demin julkaisu lopetataan. Sinällään sarjakuvatonta aikakauslehteä ehdittiin julkaista yli kaksikymmentä vuotta. Itse spekuloisin ettei paperilehdille ole enää tilausta tämän päivän teinien maailmassa.
Silloinhan (ja vielä pitkään sen jälkeen) se oli höpönlöpöä, johon saattoi vastata vaikka että eihän televisiokaan korvannut radiota. Näistä vertailuista tuli mieleen, että varsin hienosti teatterielokuvat kuitenkin rimpuilivat (mukavasti kannattavina) aivan koronapäiviin asti. Vaikka vastassa oli sentään videot/datalevyt ja jopa ilmaiseksi jakavat piraatit.
Silloin, kun VHS-videot tuli, niin kyllä Helsingissä lopetettiin aika paljon leffateattereita. Muistelen, että vuosi 1986 olisi ollut aika lopetuspitoista. Aika paljon oli nk. pieniä kortteli-kinoja. Nehän on nyt tulleet vähän takaisin...kuinkahan niille käy Korona-Suomessa.
Eli siis siinä missä sarjakuva ennen oli esine tai teos, se on nykyään lähinnä (yhteisöllinen) kokemus.
En näe tuota yhteisöllisyyttä negatiivisena asiana, mutta sekään ei synny itsestään, vaan sen rakentaminen on usein valtavan työn tulos. Menestys ei edelleenkään synny tyhjästä, vaan se luodaan.
En tiedä, moniko enää pystyy roikkumaan näinä aikoina edes kouristusmaisena rutiinina, mutta en missään muodossa voisi kuvitella ostavani DC-juttuja muutoin kuin kokoelmina, mutta en minä ole ostanut kuin joskus muinoin mitä oli näitä taalalla lehti jotain välistä jäänyttä Hellblazeria.
Mutta samaan aikaan on todettava, että DC:llä tuntuu kuitenkin olevan taustalla jonkinlainen suunnitelma, jota ne sitten johdonmukaisesti seuraa.