Kirjoittaja Aihe: FinnishComicsDA, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa  (Luettu 74447 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Åuti

 • Jäsen
 • Viestejä: 49
Vs: FinnishComics, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #45 : 26.05.2011 klo 22:39:24 »
Ihmettelen myös kovasti sitä miksi siitä Finnish Comicsin (ite en muista kirjoitetaanko yhteen vai erikseen ja tuskin Hessu mua hirttää vaikka kirjoittaisin väliviivalla) nimestä tehdään kärpäsestä härkänen, koska kyseessähän ei ole mikään kaupallinen yritys tai edes rekisteröity yhdistys, jonka pitäsi rekisteröidä nimensä tai tarkastaa onko vastaavaa jo käytössä. Nimi se on siinä missä muutkin, ja ihmiset tajuaa mitä se tarkoittaa, se on suht helppo muistaa ja liittyy aiheeseensa, joten mitä ihmeellistä siinä on? Tuskinpa "kvaak" on sen fiksumpi nimi eikä sitä kukaan (kai?) pahemmin kyseenalaista.

Jetta

 • Vieras
Vs: FinnishComics, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #46 : 27.05.2011 klo 02:49:55 »
Jetta: Suosittelen myös sinua tutkimaan itse ryhmää, foorumi on uusi juttu ja se on tarkoitettu nimenomaan ryhmän suomalaisille jäsenille. Itse ryhmä taas on tarkoitettu yhtä lailla ryhmäläisten kansainväliseksi näyteikkunaksi. Myöskin suuri osa ryhmän sarjakuvista on englannin kielellä.

Ryhmän sivu
Se pistää vielä enemmän ihmetyttämään, kun kaikki kommunikaatio näyttää olevan suomeksi. En tiedä, mikä on optimaalinen tapa viestiä Deviantart-ryhmien kautta, mutta kieli on varmasti yksi, joka voi pahimmassa tapauksessa voi jättää potentiaalisia seuraajia ulkopuolelle, olivat sarjakuvat sitten suomeksi tai englanniksi.

Ja ihan vain suoraan sanottuna, kyllä se viimeistään syö kaiken uskottavuuden koko ryhmältä, kun pitää toisia mennä huuteleen tuolleen halla-ahomaisesti "Go forth, my minions, they started it!". Mutta draamahan on se elämän suola, ja siihen Deviantart on ihan omiaan.

Laine, Jukka

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 308
Vs: FinnishComics, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #47 : 27.05.2011 klo 07:05:15 »
Tuskinpa "kvaak" on sen fiksumpi nimi eikä sitä kukaan (kai?) pahemmin kyseenalaista.

Eipä tuoda tänne mitään vastakkainasettelua, jooko?

Timo Ronkainen

 • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 19 251
 • "Ja rangaistus on greippi!"
Vs: FinnishComics, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #48 : 27.05.2011 klo 10:25:30 »
Ihmettelen myös kovasti sitä miksi siitä Finnish Comicsin nimestä tehdään kärpäsestä härkänen, koska kyseessähän ei ole mikään kaupallinen yritys tai edes rekisteröity yhdistys, jonka pitäsi rekisteröidä nimensä tai tarkastaa onko vastaavaa jo käytössä.

Näkisin asian pikemmin niin, että vakavasti suomalaisen sarjakuvan vientiponnisteluja tehneiden finnishcomics.info:n ja annuaalin tekijöitä voi harmittaa, että harrastelijoiden lähes samanniminen viritys voidaan ulkomailla ehkä yhdistää heihin. Mutta niin positiivinen ja hieno asia kuin tuo deviantartin juttu onkin, on kyse joukosta eri tasoisia harrastelijoita ja nuoria vasta-alkajia. Ja kuka tietää, joukossa on varmasti tulevia huippuja.

Korostan vielä että en ole finnishcomics.info:n ja annuaalin kanssa tekemisissä mitenkään, vaikka sieltä joitain tyyppejä tunnenkin. Eikä mulla ole mitään mitään vastaan. Tehkää niitä sarjakuvia, älkääkä tapelko.  ;)

Timo

Åuti

 • Jäsen
 • Viestejä: 49
Vs: FinnishComics, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #49 : 27.05.2011 klo 11:35:06 »
Eipä tuoda tänne mitään vastakkainasettelua, jooko?

Joo sitä vältetään! :P En tarkottanut sillä, vaan lähinnä että ei nimet voi olla ihan hassujaki, ja jostain syystä Kvaak oli eka mikä juolahti mieleen..

Näkisin asian pikemmin niin, että vakavasti suomalaisen sarjakuvan vientiponnisteluja tehneiden finnishcomics.info:n ja annuaalin tekijöitä voi harmittaa, että harrastelijoiden lähes samanniminen viritys voidaan ulkomailla ehkä yhdistää heihin.

Totta puhut. Mulla kieltämättä jäi toi viestiketjun alku vähän hämärän peittoon ku siellä puhuttiin vähän "aiheen ohi" vaan siitä kuka käyttää mitäkin kieltä yms. Nyt kristallisoituu miksi se nimikysymys on nostettu pöydälle. Mutta tuolla Finnish Comic yhteisössä väki puhui jo aiheesta ja siellä ehdotettiin mm. että he voisivat alkaa käyttää nimeä "FinnishComics Deviantart" kun ryhmästä puhutaan deviantartin ulkopuolella. Nimen vaihtoakin suunnittelivat mutta se ei ole Deviantartin systeemien puitteissa mahdollista.

Hessu

 • Jäsen
 • Viestejä: 75
Vs: FinnishComics, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #50 : 28.05.2011 klo 20:50:15 »
Selvennetään nyt vielä FinnishComicsin virallinen kanta nimiasiaan.

Emme ole nimeä näillä näkymin vaihtamassa. Kaikella kunnioituksella Finnish Comics Annualia kohtaan, ryhmämme nimi on täysin erilainen kuin teidän kirjanne nimi.

FinnishComics-nimi on palvellut ryhmää hyvin puolitoista vuotta, joillekin se voi olla lyhyt aika, minulle se on aika pitkä, nuori ihminen kun olen. Se tulee palvelemaan meitä jatkossakin ainakin DeviantArt-ryhmänä. En ole tässä ketjussa nähnyt ainuttakaan hyvää syytä ryhmän nimeä muuttaa. Täysin eri asia on, jos laajennumme DeviantArtin ja foorumitoiminnan ulkopuolelle, mikä on lähitulevaisuudessa ihan mahdollista.

Ryhmän tarkoituksena on pitää esitys ryhmästä ja erityisesti sen nykyisestä ja tulevasta asemasta Suomen sarjakuvaskenessä Finncon-Animeconissa, Turussa heinäkuussa. Ryhmällä on myös pöytä conissa, ja luoksemme saa tulla jatkamaan keskustelua eri aiheista, kuten siitä onko ryhmällämme oikeus olla olemassa tai ylipäätään mitään arvoa, kuten täällä on debatoitu.

Menestyjiä kohden löytyy aina lannistajia, mutta me emme lannistu. Suuria humoristeja löytyy Kvaakista, samoin kuin asiallisiakin kommentoijia. Mutta tosiaan, tulette kuulemaan meistä, ja coniin saa tulla tervehtimään.

Hessu

 • Jäsen
 • Viestejä: 75
Vs: FinnishComics, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #51 : 05.07.2011 klo 12:50:10 »
Tässä pieni päivitys FinnishComicsin kuulumisista:

FinnishComicsilla on nyt oma blogi Tumblrissa.

FinnishComicsDA Art Blog

Kuten blogin nimestä näkyy, käytämme nyt ryhmän uusissa palveluissa nimeä FinnishComicsDA, eli FinnishComics Deviant Artists. Se on nyt ryhmän virallinen nimi, mutta emme valitettavasti voi muuttaa DeviantArt-ryhmän nimeä sillä DeviantArt ei salli sitä. Päätimme muuttaa ryhmän nimeä täällä Kvaakissa saamamme palautteen johdosta.

Finncon-Animeconiin on kymmenen päivää. Sarjakuvamme Jatkomaa: Continumia menee tänään painoon ja painetut lehdet valmistuvat sopivasti ennen conia. Rintamerkit ovat jo valmiina, ja muitakin ryhmän virallisia tuotteita tullaan myymään pöydässämme.

FinnishComicsin rintamerkit

FinnishComics on nyt linkkivaihdossa Netsarlin kanssa. Netsarli listaa suomalaisia nettisarjakuvia ja pyrkii ansiokkaasti tuomaan suomalaista sarjakuvaa esille. Olemme iloisia siitä että saamme tehdä yhteistyötä tavoitteiltaan samanlaisen ja suomalaista sarjakuvaa edistävän palvelun kanssa.

Netsarli

FinnishComics aloitti yhteistyön aiemmin myös sarjakuvakustantamo Seitin kanssa ja tarjoaa jäsenilleen 30% alennuksen kustantamon pienlehdistä. Nyt jos koskaan on aika liittyä FinnishComicsiin ja ostaa Seitin loistavia julkaisuja alennushintaan.

Seitti

Tässä vielä kymmenen faktaa FinnishComicsista heille, joille ryhmä on uusi tuttavuus.

Mukavaa kesää kaikille!

Hessu

Hessu

 • Jäsen
 • Viestejä: 75
Vs: FinnishComics, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #52 : 20.07.2011 klo 10:18:42 »
Coni meni oikein mainiosti. Kiitos kaikille jäsenille ja muille pöydän luona käyneille. :)

Täällä kuvia Finncon-Animeconista 15.-17.7.2011

Myymme nyt conissa myynnissä olleita tuotteita, Jatkomaa-sarjakuvaa ja muuta FinnishComics-aiheista roipetta, myös netissä.

FinnishComics Tuotekatalogi 2011

FinnishComics 2.0:aa ollaan rakentamassa. Tarkoitus on tehdä yhteisöstä entistä parempi ja päästä DeviantArtin rajoitusten yli. Haluamme olla jatkossa itsenäinen, omalla palvelimellaan toimiva yhteisö. Toki myös DeviantArt-ryhmä on olemassa jatkossakin.

Blogikirjoitus FinnishComics 2.0:sta

FinnishComics osallistuu seuraavaksi Helsingin sarjakuvafestivaaleille. Tiedän että monet Kvaakkilaiset käyvät tässä tapahtumassa, joten toivottavasti näemme Pienlehtitaivaassa syyskuussa.

Hessu

Hessu

 • Jäsen
 • Viestejä: 75
Vs: FinnishComics, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #53 : 29.07.2011 klo 17:11:58 »
Jatkomaa-sarjakuva on nyt lähetetty arvosteltavaksi FinnishComicsin ylläpidon salarituaalein valitsemalle Kvaak-toimittajalle. ;D

Jatkomaa 2 on jo työn alla. Lehdestä tulee kymmenen tarinan mittainen antologia. Kuvamateriaalia tulee varmasti jo tänä syksynä.

Hessu

 • Jäsen
 • Viestejä: 75
Vs: FinnishComics, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #54 : 06.08.2011 klo 19:53:13 »


Pyrin murtamaan hiljaisuuden muurin tällä Jatkomaa: Continumia-lehden kansikuvalla.

Tästä lehdestä on tulossa lähipäivinä arvostelu Kvaakkiin, näin on eräs Kvaakin arvostelija, jolle lähetin kopion lehdestä, luvannut. Joten pitäkää silmänne auki. (:
« Viimeksi muokattu: 06.08.2011 klo 19:56:19 kirjoittanut Hessu »

Hessu

 • Jäsen
 • Viestejä: 75
Vs: FinnishComics, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #55 : 08.08.2011 klo 12:02:51 »
Hei taas!

Jatkomaa: Continumia on nyt arvosteltu Rami Rautkorven toimesta.

Pakko tunnustaa, että odotin hengentuotteemme arvostelua pelon, jännityksen ja innon sekaisin tuntein. Tekijän (tai tässä tapauksessa yhden tekijöistä) ei toki tarvitse olla samaa mieltä työnsä arvostelijan kanssa, mutta täytyy sanoa, että tällä kertaa olen Ramin kanssa vahvasti samoilla linjoilla ja mielestäni hän on tajunnut loistavasti, mistä tässä sarjakuvassa ja FinnishComics-ryhmässä on kyse.

Minun täytyy tosin huomauttaa, että FinnishComics on jo tarttunut toimeen arvostelun alussa mainitun nimisotkun jälkeen. FinnishComicsin virallinen nimi on nyt FinnishComics Deviant Artists, tai FinnishComicsDA. Tällä tavalla haluamme yksilöidä ryhmämme nimen paremmin kuin ennen, jotta erotumme mm. Finnish Comics-antologiasta.

Muuta huomautettavaa ei minulla ole, Rami on sanonut asiat mielestäni niinkuin ne tällä hetkellä ovat.

Hessu

 • Jäsen
 • Viestejä: 75
Vs: FinnishComicsDA, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #56 : 26.01.2012 klo 18:17:04 »
FinnishComicsDA:n uusi sarjakuvakokoelma, Jatkomaa 2, on työn alla.

Kokoelman ensimmäinen sarjakuva, Kuolematon kauppias, on nyt julkaistu FinnishComicsDA:n blogissa!

Tällä hetkellä kaksi muuta kokoelman sarjakuvaa, jotka julkaistaan myöhemmin myös blogissa, ovat luettavissa Jatkomaa 2-kansiossa. Tähän kansioon lisätään myös myöhemmin valmistuvat sarjakuvat.

Jatkomaa 2-kansio!

Yhteisömme täytti eilen kaksi vuotta ja suuntaamme innolla kohti tulevaisuutta erilaisten projektien merkeissä.

Tervetuloa mukaan vaan!

tertsi

 • Vieras
Vs: FinnishComicsDA, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #57 : 04.02.2012 klo 12:48:38 »
Hessulta virkistävä kannanotto, jossa havaittavissa jopa nuoruuden intoa ja paloa. Kaltaiseni hiukan alle viisikymppinenkin voi näköjään silti olla Hessun kanssa monesta asiasta samaa mieltä.

Tuossa kirjoituksessa on allekirjoittajana "Hessu". Kyseessä ei siis liene mikään FinnishcomixDA:n virallinen kannanotto.
Taidan muuten itsekin olla sen jäsen.    :-[
« Viimeksi muokattu: 04.02.2012 klo 12:53:14 kirjoittanut Tertsi »

kaltsu

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 899
Vs: FinnishComicsDA, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #58 : 04.02.2012 klo 13:17:17 »
Pieni vinkki Hessulle. Mene sarjakuvaseuran vuosikokoukseen yhdeksän parhaan kaverisi kanssa ja asettaudu vaikka ehdolle seuran puheenjohtajaksi. Kymmenellä äänellä saatte natsimuumioiden hegemonian takuulla puhkaistua.

Laine, Jukka

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 308
Vs: FinnishComicsDA, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #59 : 04.02.2012 klo 13:32:47 »
Meillä Hiirimäellä kävi näin 80-luvun lopulla:

Toimin paikallisen Elmun hallituksessa ja eräs hevibändin jäsen soitti ja antoi minun kuulla kunniani koska Riksussa ei järjestetä hevitilaisuuksia. Kun hän oli aikansa paasannut, kysyin että voinko minä nyt puhua.

Kerroin seuraavan kokouksen ajankohdan ja paikan ja toivotin tervetulleeksi mukaan kavereineen päättämään. Valittelin että nykyisellä hallituksella ei ollut kiinnostusta heviskeneen, ja ilmaisin tyytyväisyyteni jos asiaan tulee parannus.

Siitä eteenpäin kaikki sujui yhteisymmärryksessä.