Kirjoittaja Aihe: Batman  (Luettu 182013 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 096
 • <><
Vs: Batman
« Vastaus #585 : 23.11.2021 klo 21:09:29 »
Batman Family (vol 1) päättyi oudosti,
Itse asiassa se ei päättynyt. Batman Family myi ilmeisesti aika hyvin, mutta Lepiksen oma Detective Comics kompuroi ja se aiottiin lopettaa. Viime hetkellä Detective Comics päätettiin kuitenkin yhdistää Batman Familyyn. Outoa on se, että Batman Family siis jatkoi Detective Comicsin numeroinnilla. Osa noista (ainakin näköjään toi Etrigan) tuli ulos siis ihan ajallaan.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 14 657
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Batman
« Vastaus #586 : 24.11.2021 klo 20:03:02 »
Itse asiassa se ei päättynyt. Batman Family myi ilmeisesti aika hyvin, mutta Lepiksen oma Detective Comics kompuroi ja se aiottiin lopettaa. Viime hetkellä Detective Comics päätettiin kuitenkin yhdistää Batman Familyyn. Outoa on se, että Batman Family siis jatkoi Detective Comicsin numeroinnilla. Osa noista (ainakin näköjään toi Etrigan) tuli ulos siis ihan ajallaan.

Loppui omana julkaisunaan sillä Etriganin ja Bat-Miten esiintymiset tulivat DetComin bannerin alla (toki kannessa luki myös Batman Family) ja 493sta lähtien oli vain DetCom banneri.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 008
Vs: Batman
« Vastaus #587 : 16.01.2022 klo 15:15:19 »
Batman by John Ridley (2021) on käytännössä Batmanin osuus Future State -minisarjasta, minkä olisi yhtä hyvin voinut todeta vaikka alaotsikossa. Lisäksi on sitten kaikkea muuta Ridleyn kirjoittamaa sälää.

Kokoelmassa on erikoista, että tekijät on listattu alussa putkeen, mutta ellei lukija tunnista (eikä mielestäni voi olettaa tunnistavan sen enempää kuin arvaavan/olettavan järjestyksen vastaavan tarinoita) eri tekijöitä, ei selvää ole myöskään kuka mitäkin on tehnyt. Tekijät tietysti kiinnostavat vain tiettyä lukijakuntaa, mutta on mielestäni tässä vain asetettu kirjadesign yli informatiivisuuden. Sellainen ylimääräinen alkusivu, jolla listataan tarinat tekijöideen kuuluu kuitenkin mielestäni ehdottomasti asiaan, niin lukijoiden kuin tekijöiden itsensä kannalta.

Future State -tulevaisuudessa uusi Batman on nykyinen Batwing, eli tällä Lepiksellä on perhe ja perheen mukana myös huolia. Tarinassa esitetään muka entistä synkempi Gotham, joka ei oikeasti ole sen synkempi kuin tavanomainen Gotham. Batwing ei myöskään ole sellainen kone kuin tuttu suippokorva, eli ajautuu ongelmiin tavoin, mitkä eivät menisi läpi Brucen tapauksessa.

Tässä periaatteessa olisi kaikki syyt perinteiselle Lepis-fanille vihata tarinaa, mutta totta puhuen nautin lukemisesta kovasti. Suositella en uskaltaisi, mutta sunnuntai alkoi mukavasti näin erilaisella Batman-tulkinnalla.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 008
Vs: Batman
« Vastaus #588 : 17.01.2022 klo 15:57:14 »
Olen lukenut hissukseen Batmaniä kokoelmina.

Peter J. Tomasin numerot lähtevät kokoelmien osalta taas ykkösestä, mikä mukailee muiden DC-lehtien numeroiden nollaamista. Tartun tähän kokonaisuuteen vasta joskus myöhemmin, mutta ihmettelin syytä kokoelmien numeroinnin pyöräyttämistä taas ykköseen.

Tomasin Detective Comics -sarjan ensimmäinen kokoelma, eli numerot juuri ennen numeroa 1 000 yhteen kokoava  Mythology, oli hyvä aloitus. Jatko kulkee koko ajan sellaisella hienoisella rajalla, että periaatteessa niissä ei ole mitään vikaa, mutta silti ei oikein innosta panostamaan sen enempää aikaa tai rahaa.

Sen sijaan James Tynion IV kirjoitti ihan kirkkaasti parhaat Batman tarinat Detective Comicsin puolella, ja nimikkolehden puolella kokoelma Their Dark Designs eli Batman-lehden numerot 85-94 ei pettänyt.

Myös Tynionin Batman-lehden puolella kirjoittamat jutut ovat kulkeneet selkeästi mojovammin, ja ovat Tomasin kirjoittamaa rinnakkaissarjaansa nähden värikkäämpiä ja jännempiä, osin ehkä aluksi vierastamieni uusien hahmojen ansiosta. Taso pysyy vakaana, mikä on perussarjoissa tietysty hyvä juttu sekin.

Argonnessen

 • Jäsen
 • Viestejä: 33
Vs: Batman
« Vastaus #589 : 17.01.2022 klo 16:16:16 »
Olen kytännyt monta vuotta että Batmanin Silver Age -seikkailuja julkaistaisiin oikein kunnon muodossa. Nyt tänään huomasin, kun taas ihan rutiininomaisesti tarkistin, että heinäkuussa pitäisi julkaistaman Batman: The Silver Age Omnibus Vol. 1.

Oi onnea! On mulla joitakin kokoelmia eli omnibuseja, tätä Showcase presents -sarjaa, mm. jotain mustavalkoista Batmania suurin piirtein tuolta ajalta, ja World's Finest (Teräsmies ja Batman yhdessä). Mutta olen odotellut samanlaisia julkaisuja kuin on tehty Golden Agesta ja Bronze Agesta. No nyt viimein toive toteutuu.

Eli mulle tulee joulu heinäkuussa!