Äänestys

Nautin piirtämisestä/maalaamisesta enemmän

tietokoneella
33 (12.7%)
perinteisesti
227 (87.3%)

Äänestäjiä yhteensä: 206

Kirjoittaja Aihe: Tietokone vai käsinpiirräntä  (Luettu 133774 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Reima Mäkinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 9 751
Vs: Tietokone vai käsinpiirräntä
« Vastaus #180 : 06.10.2010 klo 10:50:29 »
Siirsin tästä ketjusta viestejä Välineet ja oppaat alueen ketjuun Piirtopöytä hankinnasta ja käytöstä.

Toivon että tämä ketju rauhoitettaisiin vastakin sen alkuperäiselle aiheelle eli keskustelulle siitä kumpi miellyttää sinua enemmän ja miksi. Tekninen juubailu eli kysymykset piirtopöydistä ja -näytöistä tuonne linkattuun ketjuun, kiitos.

Siirsin myös viestin jossa etsittiin Cintiq p-iirtäjää haetaan ammattitaitoa -osastoon.
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

blackkimono

 • Uusi jäsen
 • Viestejä: 7
Vs: Tietokone vai käsinpiirräntä
« Vastaus #181 : 09.11.2010 klo 17:20:04 »
Piirrän tietokoneella käyttäen hiirtä.

Monet väittävät, että piirtopöytä on ehdoton vaatimus jos halutaan tehdä mitään vähänkin tasokkaampaa kuvaa. Julkenen kyseenalaistaa tämän väitteen.

Timo Ronkainen

 • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 19 250
 • "Ja rangaistus on greippi!"
Vs: Tietokone vai käsinpiirräntä
« Vastaus #182 : 10.11.2010 klo 11:10:40 »
Ei kai se piirtopöytäkään mikään ehdoton ole ("kynän" käyttäminen on vain luonteva perinteinen tapa piirtää). Lopputulos silti ratkaisee aivan kaikessa. Sillä ei lopultakaan ole väliä, miten siihen on päästy. Laitapa näytettä vaikka Galleriaan.

Timo

Valtteri

 • Jäsen
 • Viestejä: 146
Vs: Tietokone vai käsinpiirräntä
« Vastaus #183 : 10.11.2010 klo 18:04:32 »
Eiköhän se silti fakta ole, että suurin osa piirtää kynällä paremmin kuin kiirellä, ja että suuri osa osaavistakin piirtäjistä ei tee oikeesti julkasukelposta jälkeä hiirellä, ellei sit tuhraa hommaan ihan sikana aikaa. Emmä lähe toki kieltämään, ettäkö hiirellä EI sais hyvää jälkeä - onhan niitä tosi taitavia täysin kädettömiä (niinq kirjaimellisest) taiteilijoitakin, jotka käyttävät jalkoja. Ei se silti oo kovin ergonominen tapa PIIRTÄÄ.

Kuvankäsittelyyn sisänänsä hiiri tuntuu riittävän ihan hyvin, mulla on kolme graafikkoa ja niillä on tsäänssi käyttää piirtopöyttää, enkä oo koskaan nähny sitä käytössä. Jos saatavilla on ees skannattu lyikkäriluonnos - mitä siistimpi, sen parempi - voi työn viedä loppuun koneella ilman mitään kikkailuja. Tein sunnuntaina liitteenä olevan kuvan photarilla alusta loppuun ja pääasiassa kynällä, mutta jos mulla olis ollu siisti lyijykynäluonnos, oisin saanut ihan kaiken tehtyä kyl hiirelläkin, ja siitä olis tullu ihan samannäkönen. Ellei peräti parempi, lyikkäriviiva on elävämpää.

Mikko Akkola

 • Jäsen
 • Viestejä: 524
Vs: Tietokone vai käsinpiirräntä
« Vastaus #184 : 14.11.2010 klo 23:44:13 »
mulla on kolme graafikkoa

Mua huvittaa kovasti tämä lause josta on ilmeisesti jäänyt joku sana (kaverina?) puuttumaan.

Mulla itselläni on kaksi graafikkoa - toinen tuhrii joskus lattialle ja se toinen raapi eilen sohvan puhki. Ja karvoja on joka puolella...  :D

Ja keskusteluun liittyen: piirrosviivan ei tietenkään aina tarvitse olla lennokasta ja pitkistä, kauniista kaarista koostuvaa. Viiva voi olla kuinka karu tahansa, jos se on oikeassa kohdassa piirrosta ja oikeassa piirroksessa.

Nirpi

 • Jäsen
 • Viestejä: 74
Vs: Tietokone vai käsinpiirräntä
« Vastaus #185 : 31.01.2011 klo 21:22:44 »
Täytyy äänestää tuota perinteistä. Tietokoneella saa ihan mahtavaa jälkeä ja jotkut pitää sitä jopa helppona(!?), mutta mie piirrän+väritän lyijykynillä, huopakynillä, musteella ja vesiväreillä aivan vain sen takia, että se on omasta mielestäni paljon vaivattomampaa, ja samalla mukavampaa. Rennompaa. En ole oikeastaan edes vakavasti yrittänyt piirtämistä kuvankäsittelyohjelmilla, koska pelkkä ajatus tuntuu mielettömän vaikealta eikä minulla edes ole kuin loistavat paint ja gimp. Itse asiassa en ole koskaan tullut ajatelleeksikaan siirtyä tietokoneella/piirtopöydällä tekemiseen. Pitää saada läträtä, koittaa, hutkia ja suherrella, tökkiä sormilla ja viritellä! Tietokone on väline sinänsä, ei pahempi eikä parempi. Minusta vain tuntuu siltä, että piirtäminen kannattaa tehdä itseään eniten miellyttävillä välineillä.

Muumio

 • Jäsen
 • Viestejä: 79
Vs: Tietokone vai käsinpiirräntä
« Vastaus #186 : 31.01.2011 klo 21:43:50 »
Kyllä. Eihän piirtämisessä olisi mitään järkeä, ellei itse piirtämistapahtumasta nauttisi.

Itse olen joutunut taipumaan tietokoneen kannalle, vaikka pidänkin traditionaalisista menetelmistä. Nyt kyllä piirrän mielummin tietokoneella vaikka luonnoksia teen yhä lyijykynälläkin.
Omalla kohdalla traditionaalisten välineiden kanssa meni sellaiseksi välineurheiluksi, että päätin viedä kaikki varastoon. Ostin vain lisää kyniä ja papereita, vaikka kokoajan tein vähemmän ja vähemmän. Kaikki tarvikkeet lojuivat ympäriinsä pölyyntymässä. Joten päätin keskittyä tietokoneella taiteiluun. Vähemmän rojua ympärillä ja vähemmän tekosyitä varsinaisen tekemisen välttämiseen.
-----

Inka

 • Jäsen
 • Viestejä: 92
Vs: Tietokone vai käsinpiirräntä
« Vastaus #187 : 09.06.2011 klo 14:26:55 »
Pitää saada läträtä, koittaa, hutkia ja suherrella, tökkiä sormilla ja viritellä!

  Hah hah, yhdyn tähän. Etenkin tuohon tökkimiseen    ;D

Eli perinteisillä menetelmillä mennään. Jotenkin kuvinakin tuntuvat sielukkaammilta. Vaikka kyllä kadehdin myös niitä tekijöitä, jotka saavat koneesta syntymään jotakin muutakin kuin kirosanoja.

Kati K.

 • Vieras
Vs: Tietokone vai käsinpiirräntä
« Vastaus #188 : 09.06.2011 klo 15:52:03 »
  Joo, sama juttu: kasinpiirranta.

Vaikken enaa hirveesti sotkekaan (hohhoo) niin just se fyysisyys piirtamisessa on parasta. Nuolen myos valilla siveltimia, puren tai puristelen terat uudelleen teraviksi, silittelen ja raplaan paperia puhumattakaan varsinaisesta piirtamistapahtumasta joka on ekstaattis-meditaatiomainen totaalivaluminen sormien ja teran kautta paperille ja sielta ulostulo muotoina...

 Myos ma tykkaan tosi paljon tokkimisesta  ;D


 

Miha

 • Vieras
Vs: Tietokone vai käsinpiirräntä
« Vastaus #189 : 09.06.2011 klo 16:58:29 »
Haluan äänestää molempia, en tulisi toimeen ilman toista.

Käsinpiirrännässä saa monipuolisemman tuntuman, työskentely sujuu ilman että tarvii sählätä valikoiden kanssa, mikä takaa soljuvamman ja nopeamman työtahdin. Paperilla näkee koko kuvan kerralla ja yksityiskohdat heti, portaattomasti, ilman että tarvitsee erikseen säätää kokoa, hiusterän kitka ja (wacomiin verrattuna) kovempi paine jonka terään joutuu kädellä ohjaamaan takaa paremman tuntuman siihen kuinka paksua viivaa on tulossa. Piirroksista saa helpommin ja nopeammin joko yksityiskohtaisia tai luonnosmaisia tai molempia, mausta riippuen.

Sivellin on todella monipuolinen, se joustaa ja soljuu tavalla jota wacomin kynä ei voi fyysisten ominaisuuksiensa takia voi täysin jäljitellä, vesivärin sekoittuminen veteen ja imeytyminen paperiin (märkää märälle / kuivalle) takaa orgaanisen ja joustavan työtavan.

Tietokone taas pelastaa mokasi, ottaa varmuuskopion työstäsi, virheet voi iteroida pois ja mustetahrat hävittää. Värejä voi säädellä osittain ja asteittain, sekä kokoa muuttaa. Tietokone takaa versionhallinnan, helpon muokkaamisen ja korjaamisen.

Käsinpiirtäminen ja tietokoneen käyttö yhdessä, ja molempien hyvä hallinta takaa kaikkein parhaan lopputuloksen. Koko vastakkainasettelu on siis turha. Sen sijaan virheiden korjaaminen paperilla ja intuitiivinen luova piirtäminen tietokoneella on kuin yrittäisi hiihtää puuhun, saa silti niinkin tehdä ja voi sekin kehittää, kun jotkut siitäkin tykkää.

judea

 • Vieras
Vs: Tietokone vai käsinpiirräntä
« Vastaus #190 : 09.06.2011 klo 17:14:25 »
Käsinpiirräntä, mutta en tulisi toimeen myöskään ilman tietokonetta.

Väike

 • Uusi jäsen
 • Viestejä: 7
Vs: Tietokone vai käsinpiirräntä
« Vastaus #191 : 16.06.2011 klo 21:31:02 »
Enemmän nautin käsin piirtämisestä, joten siksi äänestin sitä, vaikka koneellakin tulee nykypäivänä puuhasteltua  :) Koneella voipi saada tosi hienoa jälkeä (ja välinevalikoima on köyhälle opiskelijallekin mukavan laaja), mutta käsin on mielestäni helpompi tehdä hyvän näköistä. Jos teen sukulaisille/tutuille tilaustöitä, käsin ehdottomasti jo siitäkin syystä, etten omista väritulostinta.

Teräskäsine

 • Jäsen
 • Viestejä: 372
 • Punk's not dead
Vs: Tietokone vai käsinpiirräntä
« Vastaus #192 : 27.06.2011 klo 19:54:41 »
Perinteisellä mennään. Tietokoneella en yleensä piirrä yhtään mitään vaan käytän sitä värittämiseen. Toisaalta vasta viime vuonna kokeilin ekaa kertaa piirtopöytää, jolla piirtäminen ei olisi mahdottomuus, mutta en oikein lämpene ajatukselle piirtää kuvia kokonaan koneella.

TheMaiden111

 • Uusi jäsen
 • Viestejä: 2
Vs: Tietokone vai käsinpiirräntä
« Vastaus #193 : 15.10.2011 klo 19:17:53 »
Ihan tavallisesti, tietokoneella en osaa tehdä paljon muutan kun klikkailla ja kirjoittaa... ::)

kultakisu

 • elämännautiskelija
 • Jäsen
 • Viestejä: 400
 • ei ramase ennää...
Vs: Tietokone vai käsinpiirräntä
« Vastaus #194 : 25.10.2011 klo 21:43:34 »
Tekniikka on kehittynyt viime aikoina huimin askelin.Vieläkö olette samaa mieltä käsin-ja konepiirtäjät?Olisiko Samsungin uusi tablettikone mitään näillä markkinoilla?Voisiko sillä jopa piirtääkin....Kovasti kutkuttaisi sen hankinta, jospa kotiväen saisi suopeaksi näillä perusteilla.

Itse kyllä aion opetella uudelleen värittämään koneella, mutta piirtämisen tekisin vielä käsin.Värittäminenhän on vain pelkkää rutinatekniikkaa,ruiskua sinne,kaatoja tänne ,sanko maalia tuonne, ja voilaa! :laugh:
Lady on aina Lady helmineen ja eriparisine villasukkineen