Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Artikkelit ja henkilökuvat: 1952 / 100 – Seikkailuja erämaassa (13.03.2018 klo 11:48:55)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
10.08.2020, klo 12:01:38

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
483847 viestiä 10427 aihetta kirjoittanut 3836 jäsentä. Uusin jäsen: fastback
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Toimintasankarit
| | |-+  Hulk
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 14 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Hulk  (Luettu 52383 kertaa)
Antti Peltola
Ylläpitäjä
****
Poissa

Viestejä: 2 777


Vol. 4


« Vastaus #15 : 23.01.2008, klo 23:04:57 »

Piti tarkistaa Googlella mikä on WWH.

Huolestuttavaa.

Mutta eipä palstalla niin sanota, että se tulisi suomeksi. Jo maininta joskus myöhemmin riittää siihen, että asiaan palataan. Olisihan se tietysti hienoa, jos 220-sivuinen erikoisjulkaisu toteutuisi.

Käytinpä muuten puoli tuntia ja klikkailin ComicBookDB.comin Hämis-indeksin jatkumaan siitä, mihin Sarjakuvarock jää.
tallennettu

Jaakko Pehkonen
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 363


Kvaak *hik*


« Vastaus #16 : 24.01.2008, klo 09:57:40 »

Mahdollisuudet on olemassa leffan myötä. Onhan puhetta ollut että luxusalbumi-sarja saattaa jatkua.
tallennettu

Jahka saan ne pikku skorpionit käsiini, niin koivumäen herra pääsee tanssimaan saksanpolkkaa heidän pieksämäellään!
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 962« Vastaus #17 : 24.01.2008, klo 17:48:02 »

Olisihan pääsarja ihan sopiva julkaistavaksi omana tradenaan. Mättöä niille jotka mätöstä pitävät. Sellaisellahan uutta porukkaa on ennenkin saatu Marvelin pariin.

Muuten olen siitä samaa mieltä kuin ketjun alussakin.
tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 962« Vastaus #18 : 01.06.2008, klo 22:37:54 »

Hulkilla oma blogi:
http://incrediblehulk.blogspot.com/

Pienet ihmiset, lukemaan Hulkin blogia. Tai Hulk lyö.
tallennettu

X-men
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 13 797


Comics costs too much, damned!!!


« Vastaus #19 : 02.06.2008, klo 20:58:33 »

Hulkilla oma blogi:
http://incrediblehulk.blogspot.com/

Pienet ihmiset, lukemaan Hulkin blogia. Tai Hulk lyö.

Hyvin oli värit valinnut (kas kun ei oikein tumman vihreetä ollut valinnut) ja eipä ole vähään aikaan päivitetty.
tallennettu

There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 819« Vastaus #20 : 02.06.2008, klo 22:14:35 »

Etusivulla on artikkeli Hulkista.

Hulk-tarinoita kannattaa metsästää lähinnä divarista ja toivoa, että Herb Trimben kuvittamat tarinat otetaan Ihmensarjan julkaisuohjelmaan tulevaisuudessa. Leen 1960-luvulla kirjoittamat tarinat keikkuvat siinä määrin scifin ja campin rajamailla, etteivät ne oikein maistu ilman Trimpen kuvitusta.

Divarikierroksella suosittelen etsimään Peter Davidin 1990-luvulla julkaistuja tarinoita, niitä kun on suhteellisen helppo löytää. Samoin Dale Keown kuvittamat, Suomessa julkaisemattomat Hulk-tarinat ovat kelvollista luettavaa. Sen kummemmin en kuitenkaan Davidin Hulkeja suosittele alkuperäiskielellä etsimään. Hän kirjoittaa sujuvia tarinoita, mutta vaatii kyvykkään kuvittajan tuekseen. Yksin tarinan varassa hänen kirjoittamansa lehdet harvoin toimivat.

Bruce Jonesin tarinat olivat enemmän minun mieleeni. Kauhusävyt ja Bannerin nostaminen etualalle olivat toimivia ratkaisuja. Jonesin tarinoita julkaistiin Megan numeroissa 4, 6/2003 ja 2/2004. Näiden jälkeen Bruce Jonesin tarinat säilyttävät tasonsa pitkään, kunnes taso notkahtaa numerosta 55 alkaen rajusti. Vaikka myöhemmin taso jälleen nousee, paras veto loppui siihen.

Vastaavasti pidin Greg Pakin Planet Hulkista, vaikkei miehellä vielä pysynytkään niin pitkä tarinakokonaisuus kunnolla hyppysissä. Pak on kuitenkin kypsynyt kirjoittajana. World War Hulk, lehtihyllyiltä edelleen löytyvä uusin Ryhmä-X (Feenixin joutsenlaulu) ja The Incredible Hercules ovat olleet vetäviä.

Berni Wrightsonin Maximum Marvel: Hulk ja Möykky on myös hupaisa, mikäli se osuu divarissa käteen. Vähemmän hupaisa on Jeph Loebin ja Tim Salen Gray-minisarja. Se on hieman tapahtumaköyhä, yhden idean tarina, mutta menettelee jos tekijöiden muut työt ovat mieleen.

Mikäli käytätte rahojanne alkuperäisjulkaisuihin, huomioikaa Marvelin raivostuttava tapa numeroida lehteä 1990-luvun lopusta lähtien. Tuolloin lehden numerointi aloitettiin alusta. Lehden infolaatikkoon merkittiin ”vol. 1”, mikä ei käynyt järkeen, mitä nyt lehden nimi oli ykskantaan ”Hulk”. Kun numerosta 12 lähtien kanteen lisättiin jälleen tuttu ”The Incredible”, infolaatikossa säilyi itsepäisesti ”vol. 1”, kunnes koko määre jätettiin numerosta 66 alkaen ilmoittamatta.

Soppa tästä tietenkin syntyi, kun näihin lehtiin viitataan usein selkeyden vuoksi ”vol. 2”. Näin tekee myös Perunamaa. Toisinaan käytössä on vielä ”vol. 3”, mikä viittaa lehtiin 12 ja siitä eteenpäin. Tämä merkintätapa on levinnyt Handbookin kautta mm. Wikipediaan. Handbook tosin viittaa myös määreellä ”vol. 3” uusimpaan, Loebin kirjoittamaan punaiseen Hulkiin.

Tällä kertaa keskityin lähinnä ilmaisun selkeyteen, toivottavasti se näkyy lukijalle. Ellei sisältö herätä ajatuksia, voi tekstiä ja sen kirjoittajaa ruotia yleisemmällä tasolla myös täällä. Palautetta teksteistä tulee niin vähän, että kunnon haukutkin piristäisivät päivää.
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 962« Vastaus #21 : 02.06.2008, klo 23:10:10 »

Oli jäänyt pois inkarnaatio, jossa Banner pystyi muuttumaan Hulkiksi halutessaan, ja jota nähtiin suomeksi 1983-84 kakkostarinana ja Salatuissa sodissa.

Tämä on siitä merkittävä, että silloin päättyi yli 15 vuotta kestänyt pisin inkarnaatio, eli "tyhmä ja lapsellinen Hulk".
tallennettu

Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 819« Vastaus #22 : 02.06.2008, klo 23:48:52 »

Jonkin verran oikaisin mutkia. Pahiten mielestäni jäi peittoon aika 1970-luvun puolivälistä 1980-luvun puoliväliin, mikä kattaa juuri tuon Salattujen sotienkin ajan.

Peter Davidin osuudet puolestaan ylikorostuvat, tosin sekin tarkoituksella. Rajasin suhteen Bettyyn ulos samoin kuin olin tehnyt Rickin ystävyyden ja Leonard Samsonin terapiaistuntojen kohdalla. Samoin mm. Hulktar jäi pois.

Jäikö pois jotain muuta, mikä tuntuu olennaiselta?
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 962« Vastaus #23 : 03.06.2008, klo 08:24:40 »

Tämä ensimmäinen "älykäs Hulk" oli keskeinen käännekohta, vaikka itse tilanne ei kestänytkään kovin kauaa, eikä se ollut tekijöiden tarkoituskaan. Entiselleen Hulk ei muuttunut tuosta oikeastaan ikinä, lukuunottamatta joitakin viittauksia Hulkin eri persooniin.

Peter Davidin Hulk olisi ollut varsin erilainen ilman tätä episodia. Viittaan David/Keownin kohtaukseen jossa Doc Samson tajusi, että Hulkilla/Bannerilla voi olla useampia persoonallisuuksia kuin kaksi.

Aikaisempi muutos häijystä lapsenmieliseksi oli tullut pikkuhiljaa, ehkä jopa tiedostamatta. Essential ykkösessä ja kakkosessa ei ole mitään selvää käännekohtaa.
tallennettu

Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 819« Vastaus #24 : 03.06.2008, klo 19:59:59 »

Tämä ensimmäinen "älykäs Hulk" oli keskeinen käännekohta, vaikka itse tilanne ei kestänytkään kovin kauaa, eikä se ollut tekijöiden tarkoituskaan.

Artikkelia tehdessä laskin nämä lyhyet kaudet samaan kategoriaan kuin mm. sen, että Rick Jones oli hetken aikaa Hulk. Koska hahmon kaikkia vaiheita ei ollut tarkoitus listata, rajasin ulos kaikenlaista.

En tiedä, näkyykö se lopputuloksessa, mutta pyrin sovittamaan käsittelyn mahdollisimman pitkälle otsikkoon. Ydinasia on siis tämä Jekyll ja Hyde -dualiteetti, mitä höystettiin hieman ajankuvalla. Atomiaika otsikossa viittasi tietenkin gammapommin ja ydinaseiden yhtäläisyyksiin. Marvelillahan on ollut enemmänkin vastaavia versioita tosimaailman vastineistaan. Niissä esiintyy mm. katala öljy-yhtiö Roxxon ja mutanttiviha on vain rotuvihaa höystettynä teini-iän muutoksiin omassa kehossa.

Jekyll ja Hyde -kuvion vuoksi nimenomaan Davidin Hulk oli artikkelin keskeinen aihe, koska David toi taustalla pitkään velloneet psykologiset elementit kunnolla pinnalle. Vastaavasti tässä mielessä Davidin älykäs Hulk ansaitsi paikkansa, koska se oli linjassa valittuun rajaukseen.

Mainitsemasi ensimmäinen, fiksu Hulk olisi toki ansainnut maininnan, koska keskityin Suomessa julkaistuihin numeroihin, mitä nyt aivan lopussa summasin hahmon tuoreet kuulumiset. Loikkasin vuodesta 1985, jolloin Semicin julkaisema lehti lakkasi, aina vuoden 1989 asti ja erikoisjulkaisuihin, vaikka tuossa välissä nähtiin Salatut sodat Hämähäkkimiehen jatkosarjana.

Tuon lyhyen kauden merkittävyyden suhteen olen eri mieltä, koska Salattujen sotien jälkeisissä numeroissa Hulk taantui raivoavaksi hirviöksi, jonka Tohtori Outo lähetti toiseen ulottuvuuteen.

EDIT: Tehdyistä valinnoista ainoastaan Bill Mantlon sivuuttaminen oli asia, jota pohdin pitkään. Rajasin hänen kautensa kuitenkin ulos, niitä kun ei juuri Suomessa nähty.
« Viimeksi muokattu: 03.06.2008, klo 20:17:13 kirjoittanut Jiksi » tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 962« Vastaus #25 : 04.06.2008, klo 05:36:46 »

Fiksu Hulk oli siinä mielessä merkittävä ajanjakso, että se oli ensimmäinen kerta, jolloin käsikirjoittaja muutti tietoisesti Hulkin persoonallisuutta. Kuten hyvin tiedetään, sitä on menestyksekkäästi muutetltu jatkossakin edestakaisin, ja tämä on auttanut omalta osaltaan Hulkin pysymiseen kiinnostavana hahmona.

Jekyll-Hyde-puolta siinäkin näytettiin, kuvaamalla kuinka Banner ei loppujen lopuksi onnistunut pitämään  hirviön raivoa sisällään.

Mantlon seuraava versio oli sitten se eläimellinen Hulk, jota nähtiin vielä John Byrnen lyhyeksi jääneenä kautena suomeksikin. Olen jäänyt käsitykseen, että Mantlo oli kypsynyt Hulkiin, ja halusi kokeilla kaikenlaista. Hänhän rahoitti opintojaan kirjoittamalla Marvelille, ja valmistuminen alkoi jo lähestyä.

Peter Davidilla taas oli alkuaikoinaan mielenkiintoinen kokeilu kahdella Hulkilla yhtä aikaa. Välillä jopa toinen Hulk sai oman numeronsa ja Banner oli sivuosassa. Luin noita ihan tuoreeltaan silloin. Ainakin kuvittelin, että lukijoita testataan, kumpi Hulk säilyy ja kumpi siirtyy sivuun. Kausi jäi sen verran lyhyeksi, että ehkä lukijat tuomitsivat Rick Jones -Hulkin armotta. Sehän oli käytännössä sama tyhmä Hulk, nyt vain Rick Jonesina. Minusta olisi pitänyt kokeilla tätä niin, että Banner on samaan aikaan vain sivuhahmo, eikä itse ollenkaan Hulk. Eli siinä toteutus ei ollut kovinkaan onnistunut.

Eli David ei ollut ensimmäinen uudistaja, vaan Mantlo. Erona lisäksi että Mantlo oli vuosikaudet kirjoittanut Hulkia päähahmon uudistumatta lainkaan. David toi sitten uudistuksia ensitöikseen roppakaupalla enemmänkin mukaan, ja uudestaan koko ajan kun kirjoitti Hulkia.
« Viimeksi muokattu: 04.06.2008, klo 05:44:41 kirjoittanut Surfin Joe » tallennettu

Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 819« Vastaus #26 : 04.06.2008, klo 17:30:33 »

Sehän oli käytännössä sama tyhmä Hulk, nyt vain Rick Jonesina.

Olihan sillä hurja letti...
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 962« Vastaus #27 : 05.06.2008, klo 09:10:12 »

Olihan sillä hurja letti...

Muistan kun tuohon aikaan Marvel Agessa vaadittiin pitkätukkaisia (mies)sankareita. Ja sellaisia jotka kuuntelevat heviä.
tallennettu

Lönkka
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 277


Life goes on (except for those who die)


« Vastaus #28 : 05.06.2008, klo 16:57:01 »

Eilen tuli luettua tuore King-Size Hulk 1 ja tulipa vedätetty tunne.

Tuhdissa alpparissa on Arthur Adamsin taitelleman punainen Hulk vastaan Wendigo ja Frank Chon piirtämän She-Hulk vastaan sama punainen kaveri lyhäreiden lisäksi Herp Trimpen aika heikkotasoinen Abominaatio stoori. Kaikki ovat vain 8 sivuisia.

Loppu lehdestä on täytetty reprinttimatskulla. Hulkit 180-181 vielä jotenkin ymmärtää vaikka tuo Wolverinen ensikontakti Hulkin kanssa onkin taidettu julkaista jo sangen moneen kertaan, mutta Avengers 83:n mukanaolo kyllä ihmetytti.

Lehden paras anti, josta vastaa luonnollisesti Frank Cho, on tarjolla heti kannessa (kts ohessa)

Kandee jättää väliin.


Vastaavaan tapaan samaan aikaan kovasti myöhässä ilmestynyt King Size Astonishing X-Men 1 oli myös pettymys. Kaiketi paketti on kursittu kasaan vauhdilla sillä Cassadayn jälki näyttää tavallista huomattavasti hapuilevammalta.


* KSHULK001.jpg (29.03 kilotavua, 209x138 - tarkasteltu 429 kertaa.)
tallennettu
X-men
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 13 797


Comics costs too much, damned!!!


« Vastaus #29 : 05.06.2008, klo 22:39:55 »

Loppu lehdestä on täytetty reprinttimatskulla. Hulkit 180-181 vielä jotenkin ymmärtää vaikka tuo Wolverinen ensikontakti Hulkin kanssa onkin taidettu julkaista jo sangen moneen kertaan, mutta Avengers 83:n mukanaolo kyllä ihmetytti.

Lehden paras anti, josta vastaa luonnollisesti Frank Cho, on tarjolla heti kannessa

No tuota ensikohtaamista on muisteltu aika monessa lehdessä joten täytynee olla kohtuutuore lukija (joka ei omista vanhoja lehtiä) ellei ole nähnyt ko. tarinaa (siis pääkohtia tarinasta).

No juu näemmä paras anti on kannessa, onko tuo kuva koko kannen kokoinen vai rajasitko sen?
tallennettu

There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 14 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: