Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Uutiset: Al Jaffee eläkkeelle (08.06.2020 klo 18:26:24)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
06.07.2020, klo 04:17:11

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
483428 viestiä 10474 aihetta kirjoittanut 3844 jäsentä. Uusin jäsen: Ture
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Kritiikki ja sarjakuva mediassa
| | |-+  Sarjainfo
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Äänestys
Kysymys: Luetko Sarjainfoa?
Kyllä, tilaan lehteä ja olen Sarjakuvaseuran jäsen - 106 (39.4%)
Ostan irtonumeroita vain satunnaisesti - 15 (5.6%)
Luen, kirjastossa - 64 (23.8%)
En, turhan elitistinen - 17 (6.3%)
En, turhan vaikeasti saatava - 25 (9.3%)
Mikä ihmeen Sarjainfo? - 42 (15.6%)
Äänestäjiä yhteensä: 233

Sivuja: 1 ... 37 38 39 40 41 [42] 43 44 45 46 47 ... 78 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Sarjainfo  (Luettu 316231 kertaa)
Grezen
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 1 876


¡Viva Zapata!


« Vastaus #615 : 18.03.2010, klo 19:24:31 »

Ehkei vielä ensimmäisen numeron myötä kannata heittää kirvestä kaivoon tai lusikkaa nurkkaan jos ja kun jokin asia ärsyttää. Palautetta vaan toimituskunnalle (vaikka kvaakinkin kautta), kyllä sitä kuunnellaan. Eilisessä toimituskunnan palaverissa tuli jo esille monia täälläkin nousseita asioita.
tallennettu

hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 417« Vastaus #616 : 18.03.2010, klo 19:35:44 »

Jeps, ensimmäinen numero on aina ensimmäinen numero...
Mutta tietty voi myös pohtia mikä olisi sopiva painotus Sarjainfon kohderyhmäksi, kuinka suuri osa jutuista pitää tehdä Tonille ja muille guruille, kuinka suuri osa allekirjoittaneen kaltaisille satunnaisharrastajille ja kuinka suuri osa Pekka 14v:lle joka on juuri huomannut että Aku Ankan ja muiden rinnalla on muitakin sarjakuvia...
tallennettu
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 18 610


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #617 : 18.03.2010, klo 21:30:56 »

Hankaluutta vissiin tähän tuokin sarjakuvayleisöjen pirstaloituminen, kaikkia ei voi miellyttää ja Sarjainfo koittaa nyt saada uusia lukijoita - mikä on tietysti hyvä juttu - muualtakin kuin hardcore-porukoiden joukosta, aivan tavallisista ihmisistä ja kevyemmän sarjakuvan kuluttajista. Elokuva-alallahan lehtiä on useita, akateemisesta Filmihullusta kevyempiin Comoihin ja Hohtoihin* (vai mikä DVD-Episodi-Hohto se nyt on?) . Scifi-puolellakin on useampi eri tavalla profiloitunut lehti. Sarjainfo-paran on yritettävä olla kaikkea kaikille. Manga sentään jää JapanPopin ja Animen kontolle suuremmalta osin.
Ilmava taitto näyttää todella hyvältä, mutta sen miinuspuolena tulee se, ettei juttuja ole pituudella pilattu. Kevyttä henkilökuvaa ja kepeää reportaasia uutispaloilla höystettynä. Pääjuttukin (Kapinasta tuli salonkikelpoista) on silmämääräisesti mitattuna vain jotain 6000 merkkiä, ehkä jopa alle. Kun saisi olla vähintään 10-15000. Ja kyllä niistä mainstream-sarjakuvistakin voi kirjoittaa ihan yhtä syvällisesti ja analyyttisesti kuin mistä tahansa muustakin.
Mannisen roska- ja outojen lehtien palsta sitten jäi pois?
Muutamat valokuvat ovat muuten oikein onnistuneita! Nehän on ihan oikeesti otettu. :-) Angouleme-sarjakuva näytti hienolta ja toistui painettuna tosi nätisti.
Ai niin: logo vie kyllä vähän liikaa tilaa kannesta.

Lykkyä uusille tekijöille vaan jatkoon! Sivuja lisää ainakin puolet.

Timo

*) Minä tykkään Filmihullusta ja Lähikuvasta, mutta oonkin tämmönen vanha.  Grin
« Viimeksi muokattu: 18.03.2010, klo 21:33:26 kirjoittanut Timo Ronkainen » tallennettu

tertsi
Vieras
« Vastaus #618 : 21.03.2010, klo 14:50:40 »

Sarjainfo koittaa nyt saada uusia lukijoita
Voisiko joku sitten sanoa, mistä tuota uutta Sarjainfoa voi ostaa ja milloin (Helsingistä)?
« Viimeksi muokattu: 21.03.2010, klo 14:52:18 kirjoittanut Tertsi » tallennettu
Miha
Vieras
« Vastaus #619 : 21.03.2010, klo 15:22:57 »

Sarjainfo-paran on yritettävä olla kaikkea kaikille.

Jep, näin tämä näytti menevän. Oikeastaan turhaa, sillä kaikkia kun yrittää miellyttää tuottaa vain kaikille pettymyksen. Turha sitä on peruspertin lähteä kaivelemaan akateemisen hyllyjen syövereistä pintapuolisesti ja "viihdyttävästi" taitettua silmäkarkkia, kun samaa on jo k-kaupan lehtipiste pullollaan, ja keskittymishäiriöiset saa kaiken minkä tarvitsee youtubesta.

Ei kukaan osta sarjainfoa "viihtyäkseen", vaan saadakseen informaatiota ja syvempää analyysia, mitä ei netistä ja muista lehdyköistä löydä.
"Kaupallistumiseen" ei ole mitään tarvetta, kun ei ole julkaisijaa muistuttamassa kannattavuudesta tai tappelua hyllytilasta 7-päivää lehden vierestä. Ei tuo uudistus tuo uusia sarjakuvan ystäviä sitten kirveelläkään, koska jos kuluttajaa ei sarjakuvat kiinnosta niin pari isompaa kuvaa ja isommat fontit eivät asiaa miksikään muuta. Kuvia löytyy netistäkin ja windowsin fonttia voi säätää itse mielensä mukaan.

Mannisen artikkelit olivat kaikkein viihdyttävintä antia ja syy tilata lehteä jo melkein itsessään. Juuri sellaista outoutta mitä ei mistään muualta olisi voinut löytää. Toivottavasti äijän kirjoitelmat palaavat entisessä mittakaavassaan niin pian kuin mahdollista.
tallennettu
heikki jokinen
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 78


« Vastaus #620 : 21.03.2010, klo 21:24:14 »

Oikea summa on 17 500,-

Linkkisi vie vuoden takaiseen listaukseen. Eli nousua siis yllättäen huimat 4500 euroa? Vastaavaa hyppäystä ylöspäin en muista koko tuen historiasta (siis yhtään millään lehdellä).

luin vasta nyt tämän viestinvaihdon sarjainfon kulttuurilehtituesta. tuo koko summa ei ole vuosiavustusta, vaan info sai kehittämisrahaakin. opm:n listauksessa summa näkyy yhtenä.

lehdet ovat voineet kahden vuoden ajan hakea myös kehittämistukea ja info sitä myös sai. aika harva lehti on sitä hakenut, mikä on yllättävää. kehittämismomentilla oli kuitenkin tänä vuonna rahaa 270 000 euroa. määräraha on vastaus lehtien toiveisiin siitä, että ne voisivat tehdä jotain normaalin budjetin ylittävääkin lehtensä laadun tai levikin parantamiseksi.

avustussummalla ei ole suora yhteyttä opm:n kulttuurilehtipalkintoon, vaikka onkin selvää, että ei kulttuurilehtilautakunta ehdota palkinnon saajaksi mielestään huonoja lehtiä. syksyllä jaetaan taas lisää palkintoja.

t.
heikki j
joka on istunut kuusi viime vuotta kulttuurilehtilautakunnassa

tallennettu
Hege
väsähtänyt
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 944« Vastaus #621 : 21.03.2010, klo 22:49:38 »

Sanoisin uutukaista pirteäksi.
Osin taitosta tulee tunne että sitä on nyt tekemässä taitosta innostuneet henkilöt, eli hieman ylilyöntejä sijoittelussa. Toisaalta tuli näine tekstinostoineen yms. tunne Pirkka-lehdestä ja jostain kodin kuvalehtimäisestä julkaisusta.
Yhtäältä on vaatimus sisällön korkealaatuisuudesta, toisaalta vaatimus siitä että lehti innostaisi lukemaan. Nyt esim. haastattelussa oleen ison kuvan kohdalla tuli tunne että tässähän lukee jo ihan laatujulkaisua, ei mitään monistelipareista kasattua zineä.

Se ranskalaisten sarjakuvien aukeama oli liian kevyttä, toisaalta ensimmäiset lukemani sarjainfot, ennen Kiven toimituskautta muuten, olivat niin "akateemisia" etten ole vieläkään niitä kunnolla lukenut. Hitaan sisällön pitäisi kuitenkin pysyä luettavana niin ettei se mene asiantuntijoiden akateemiseksi keskusteluksi johon perustallaaja ei saa kosketuspintaa.

Plussaa väreistä, koosta, kuvista
Miinusta tekstin vähyydestä, ajoittaisesta ylitaitosta

Odotetaan toista numeroa mielenkiinnolla, siirretään rimaa ylöspäin.
tallennettu

But pride -  where there is a real superiority of mind, pride will be always under good regulation.
Jarmo
tyhmä nilkki
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 174


Varokaa metaforista deformaatiota.


« Vastaus #622 : 22.03.2010, klo 10:43:21 »

Ihan mukavan ilmava oli uusi numero. Aika monta taitollista ja nysvällistä asiaa olisin ehkä tehnyt toisin. Vaan enpä ollut tekemässä, pelasin tietsikkapeliä kotona sillä aikaa kun muut ahersi. Nyt kelpaa kritisoida.

En pidä ollenkaan pahana, että 15 vuotta sitten esillä olleita asioita/teemoja nostetaan taas esille. Ei ne vuosikymmenet kaikille ole sellaisia silmänräpäyksiä. Aika moni nykyharrastaja ei ehkä silloin lukenut sarjainfoa ensinkään.
tallennettu
J.Salo
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 988


..ja valmis!


« Vastaus #623 : 22.03.2010, klo 11:10:41 »

Disclaimer; en ole päätoimittaja, mutta olen tavannut hänet baarissa.

"Kaupallistumiseen" ei ole mitään tarvetta, kun ei ole julkaisijaa muistuttamassa kannattavuudesta tai tappelua hyllytilasta 7-päivää lehden vierestä. Ei tuo uudistus tuo uusia sarjakuvan ystäviä sitten kirveelläkään, koska jos kuluttajaa ei sarjakuvat kiinnosta niin pari isompaa kuvaa ja isommat fontit eivät asiaa miksikään muuta. Kuvia löytyy netistäkin ja windowsin fonttia voi säätää itse mielensä mukaan.

"Kannattavuus" on yksi tapa sanoa, että lehdellä on lukijoita. Seura haluaisi nostaa Sarjainfon levikkiä ylöspäin ja innostamaan mukaan uusia ihmisiä. Tämä liittyy keskusteluun Miksi et ole Suomen sarjakuvaseuran jäsen?

Toisekseen; jos ihminen näinä päivinä tietää haluavansa lukea jostain paljon, niin hän löytää haluamansa netistä. Lehden vahvuus Internetiä vasten on mahdollisuus saada lukemaan asioita, mitä hän ei tiedä tahtovansa lukea; avata uusia ovia.

Sarjakuvan lukijoita on monenlaisia. Jotkut lukee vain Marvelia, toiset ranskalaista, kolmannet mangaa ja neljännet kotimaista. Yksin netin kautta ei juuri lukureviiri kasva; Sarjainfon kautta kenties kasvaa.

Parasta olivat arvostelut, joita oli kyllä oudon vähän...
Arvostelujen vähyydellä saattaa olla jotain tekemistä sen kanssa, että Sarjainfoa 1/10 tehtiin samanaikaisesti numeroiden 3/09 ja 4/09 kanssa. Tämä muuttunee, kun Kataiston viimeiset tulevat ulos. Ottakaa huomioon, että nyt kolme lehteä toimitettiin samalla avustajaporukalla kuin tulevaisuudessa vain yksi lehti! Kenties se sivumääräkin siitä sitten nousee (sitä ei ole hakattu kiveen).

Sen sijaan juttuja, kuten "Rakastetut ranskalaiset" ei sietäisi Sarjainfon kaltaisessa lehdessä näkyä. Aukeama tuhrattu kaikkien tietämille pinnallisille itsestäänselvyyksillä. Tämä voisi mennäkin jossain yleisaikakausi- tai sanomalehdessä, muttei sarjakuvaharrastajille suunnatussa julkaisussa se on pelkkää tilantäytettä. Ennemmin tässä olisi pitänyt esitellä niitä hyviä ranskalaissarjiksia, joita ei Suomessa tunneta laisinkaan. Uutta tietoa ainakin minä lukijana lehdeltä kaipaan, en tuttua huttua kepeäksi kilkattuna.

Ei ollut tämä feature minustakaan ihan täysin loppuun mietitty. Ensi numerossa käsitelläännee Suomessa julkaistuja piirrustusoppaita. Jos on hyviä ehdotuksia, niin voinee lähettää ehdotuksia Marille.

Ota myös huomioon, että lehti on suunnattu myös Marvel/DC- ja manga-faneille, joiden haluttaisiin lukevan myös ranskalaista. Kaikki eivät ole kaltaisiamme renesanssi-ihmisiä!

Mutta lehti etsii vielä muotoaan, kuten Marivesa pääkirjoituksessa mainitsi.
tallennettu
vesa saarinen
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 860« Vastaus #624 : 22.03.2010, klo 12:27:23 »

Ensin: iso kiitos kaikille palautteesta laidasta laitaan! Luen palautteita vasta nyt, muutaman päivän lehden ilmestymisen jälkeen, sillä olin osuvasti pahaa maailmaa paossa Barcelonassa juuri lehden ilmestymisen aikoihin.  Evil

Taiton ilmavuus toki tuo tullessaan sen, että juttujen merkkimäärä on lyhentynyt. Eikös juttuja pitäny pidentää?

Joo, piti, ja toki pääjuttuja yms. pidennetään/syvennetäänkin, varsinkin nyt kun tiedetään vähän suuntaa ja mahdollisuuksia jne. Kannattaa muistaa, että eka lehti tosiaan ei ole reissun päätös- vaan alkupiste. Smiley

Ekassa lehdessä itse asiassa piti olla pidempi & syvempi artikkeli Blutchista sarjakuvanäytteineen, mutta se ei B:n aikataulukiireistä johtuen lehteen päätynyt. Se sitten osaltaan ehkä vähän kevensi asiasisältöä.
tallennettu

"Maailman turhien asioiden joukossa sarjakuvat edustavat kärkipäätä! Kaiken lisäksi ne ovat kalliita."
-Roope Ankka
http://vesasaarinen.fi
vesa saarinen
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 860« Vastaus #625 : 22.03.2010, klo 12:42:27 »

Sen sijaan juttuja, kuten "Rakastetut ranskalaiset" ei sietäisi Sarjainfon kaltaisessa lehdessä näkyä. Aukeama tuhrattu kaikkien tietämille pinnallisille itsestäänselvyyksillä. Tämä voisi mennäkin jossain yleisaikakausi- tai sanomalehdessä, muttei sarjakuvaharrastajille suunnatussa julkaisussa se on pelkkää tilantäytettä.

Kun tehdään kulttuurilehteä, tietenkin on tärkeää panostaa Tonin ideoiden tapaan laadukkaisiin ja asiantunteviin syväluotaaviin artikkeleihin. Sellaisia tosi supersyviä artikkeleita ykkösessä ei ollut, ja se oli nyt tiedossakin, mutta tulevaisuudessa varmasti sitten.

Mutta, varoituksena: ihan satavarmasti kevyitä palstoja, kolumneja, mainstreamimpaa matskua ja jopa julkkiksia on luvassa jatkossakin. Tietty ei nyt mihinkään Hymy-linjalle mennä, mutta about sellaisella fiiliksellä, jota ykköslehdessä nyt nähdään.

Miksi? Tämä siksi, koska mulla on halua laajentaa paitsi Sarjainfon levikkiä, myös levikin laajentamisen kautta levittää sarjakuvan ilosanomaa. Tähän tarkoitukseen on ihan välttämätöntä, että lehdessä on myös juttuja, jotka vetoavat mainstreampimiin tai alaa vähemmän tunteviin lukijoihin - joihin tarttua, kun muu menee yli hilseen.

Tästä hauskana esimerkkinä kolmekymppinen ystäväni, joka on vasta tutustumassa sarjakuviin ja sarjakuvakulttuuriin, ja on innoissaan kaikista uusista jutuista sekä sarjakuvista joita löytää. Luetutin hänellä uusimman Sarjainfon, ja hänellä oli kaksi pääkritiikkiä: 1) paperi oli liian paksua ja 2) Rakastetuimmat ranskalaiset -jutussa ei tiennyt, mikä sarjakuvaruutu on mistäkin sarjakuvasta...

Lainaus käyttäjältä: Toni
Taittoa tiiviimmäksi, tekstiä huomattavasti lisää ja sivuja vähintään tuplamäärä, niin ollaan oikealla tiellä.

Niin kauan kuin sivutoimisesti, töiden ohessa, vapaaehtoispohjalta ja nappipalkoilla kun toimitaan, niin sivuja tulee aina about se määrä mikä saadaan kursittua kasaan...   Wink
tallennettu

"Maailman turhien asioiden joukossa sarjakuvat edustavat kärkipäätä! Kaiken lisäksi ne ovat kalliita."
-Roope Ankka
http://vesasaarinen.fi
vesa saarinen
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 860« Vastaus #626 : 22.03.2010, klo 12:49:55 »

Arvostelujen vähyydellä saattaa olla jotain tekemistä sen kanssa, että Sarjainfoa 1/10 tehtiin samanaikaisesti numeroiden 3/09 ja 4/09 kanssa. Tämä muuttunee, kun Kataiston viimeiset tulevat ulos. Ottakaa huomioon, että nyt kolme lehteä toimitettiin samalla avustajaporukalla kuin tulevaisuudessa vain yksi lehti! Kenties se sivumääräkin siitä sitten nousee (sitä ei ole hakattu kiveen).

Joo, juuri näin. Vähän sama ongelma oli uutisten kanssa.

Kun Sarjainfo 4/09 pullahtaa postista pihalle, arvostelujen ja uutisten suhteen päästään helpommalla, kun ei Hännisenkään tarvitse koordinoida kolmea lehteä yhtä aikaa.
tallennettu

"Maailman turhien asioiden joukossa sarjakuvat edustavat kärkipäätä! Kaiken lisäksi ne ovat kalliita."
-Roope Ankka
http://vesasaarinen.fi
tertsi
Vieras
« Vastaus #627 : 22.03.2010, klo 13:03:56 »

jotka vetoavat mainstreampimiin tai alaa vähemmän tunteviin lukijoihin - joihin tarttua, kun muu menee yli hilseen.
Mainstreamistakin voi kirjoittaa asiantuntevasti ja syvällisesti.
Kuten Timo jo aikaisemmin totesi.
tallennettu
vesa saarinen
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 860« Vastaus #628 : 22.03.2010, klo 13:33:37 »

Mainstreamistakin voi kirjoittaa asiantuntevasti ja syvällisesti.
Kuten Timo jo aikaisemmin totesi.

No totta kai. Ja lehdessä voi olla myös lyhyitä pikkupaloja. Siinä missä pidempiä, asiantuntevia ja syvällisiä artikkeleita. Ei ne oo toisiltaan pois tai syö mistään yhteisestä kuormasta.  Smiley
« Viimeksi muokattu: 22.03.2010, klo 13:36:46 kirjoittanut vesapai » tallennettu

"Maailman turhien asioiden joukossa sarjakuvat edustavat kärkipäätä! Kaiken lisäksi ne ovat kalliita."
-Roope Ankka
http://vesasaarinen.fi
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 16 504« Vastaus #629 : 22.03.2010, klo 13:40:13 »

Minäkin haluaisin lehteen sekä pitkiä että lyhyitä juttuja, isoja kuvia ja paljon tekstiä, muutosta vanhaan mutta silti entisenlaista, ja mielellään juuri sellaisia artikkeleita, joista itse olen kiinnostunut. Sarjainfon pitäisi olla suunnattu niin sarjakuvan ammattilaisille, alan harrastajille kuin sitä sattumalta kirjastossa selaaville.

PS. Ai niin, uuden numeron olisi hyvä olla aina edellistä parempi. Eteenpäin!
tallennettu
Sivuja: 1 ... 37 38 39 40 41 [42] 43 44 45 46 47 ... 78 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: