Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Merimies on eri mies (11.04.2020 klo 11:30:00)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
09.07.2020, klo 05:05:35

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
483506 viestiä 10478 aihetta kirjoittanut 3847 jäsentä. Uusin jäsen: KoiraKaveri
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Toimintasankarit
| | |-+  Vartijat (Watchmen)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 55 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Vartijat (Watchmen)  (Luettu 190842 kertaa)
Tina DeMona
Pervo Örvelö
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 1 646« Vastaus #660 : 29.08.2012, klo 21:16:44 »

Itse en käsittänyt että kyseessä olisi ihan tuommoinen pakkomielle, vaan pikemminkin päinvastoin. Että Moore arvostaisi naisia sen verran paljon, että pitää raiskausta maailman pahimpana rikoksena, mutta tämä olisi muodostunut pakkomielteeksi, ja että tämä olisi niin turhautunut asian vuoksi. Pakkomielle ja fetissi ovat kuitenkin hieman eriasia. Tai siis. Äh. Toivottavasti joku nyt ymmärsi mitä tarkoitan. Nyt alkoi kaduttaa että aloitin koko aiheen kun se meni vähän eri suuntaan kun ajattelin. Ei siis sillä etteikö tuokin mahdollisuus olisi olemassa, mutta joo...

Minä ymmärsin, ja noin minäkin asian olen nähnyt, paitsi että ei se minusta kyllä vielä mikään pakkomielle ole. Ja onhan raiskaus hirvittävä asia, josta kannattaakin puhua. Ja jos joku ei niin tee, niin enemmän kunniaa Moorelle, kun niin tekee.
tallennettu
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 438


« Vastaus #661 : 02.09.2012, klo 20:43:00 »

Tässä on ollut paljon muutakin mutta käytän tilaisuutta hyväkseni vaikkei keskeneräistä saisikaan arvostella
Kerropas sitten missä kohtaa se näkyy että nämä ovat Watchmenin inspiroimia sarjakuvia? Ja miksi siinä on sitten Watchmenin hahmojen näköiset hahmot mutta ei niiden luonnetta? Miksi ylipäätään käyttää Watchmenin hahmoilta näyttäviä hahmoja jos kyse on vain INSPIROIMASTA teoksesta? Miksei keksi omia hahmoja?


kun ne eivät ole Watchmenin inspiroimia. Ne ovat Watchmenin hahmot ja niillä on niiden luonne tai ainakin tähän asti ollut.
Luettuani nyt Minutemen #1-3, NiteOwl 1-2, Silk Spectre 1-2, Comedian 1-2, Ozymandias 1-2, Rohrscahch 1 ja Doctor Manhattan 1n on selvää että tämä ON watchmenia, vartijoita mutta Alan Mooren sitouduttua asiasta irti se on samaa kirjallisuuden jatkumoa kuin LoEGkin on.
Mooren määritelmä jossa Watchmen on ainutkertainen ja kopioimaton, mutta hänen Leaguensa taas hyväksyttävää public domainin käyttöä ei valitettavasti pidä vettä.

Watchmen oli rakennettu kokonaisuus, alunperin Charltonin hahmoille rakennettu sellainen johon Moore ja Gibbons kaatoivat mitä siihen asti osasivat lisäten reaalipolitiikkaa, populaarikulttuuria ja sosiologiaa mytologioiden lisäksi.
Ja siten kirjallinen teos jolla on alku, keskikohta sekä loppu ja hahmot olivat ensemblekaarti vain tätä tarinaa varten.

Se että sama pätisi H.G.Wellsin töihin, Vernesta, Haggardista ja kymmenistä muista huolimatta on eri asia Mooren mukaan.
Rohrschachin luoja Steve Ditko on monista hassahtanut erakko setä joka saakin pakahtua randismiinsa mutta jos allekirjoittaa Mooren kannan allekirjoittaa samalla Ditkon kannan tai niiden jotka ovat kirjoittaneet Questionia siitä kuinka Moore väärinkäytti heidän luomuksiaan kunniottamatta niitä lainkaan.

Jotta asia olisi selkeä Peter Cannon, Thunderbolt Ozymandiaksen lähde palaa sarjakuviin.
Hahmon luoja Peter Morisi omisti sen oikeudet ja nyt ne omistaa hänen perikuntansa. Humoristista kyllä joidenkin lähteiden mukaan Morisi olisi tehnyt alkuperäistä Daredevilia(ei marvelin) mutta sen jumahdettua oikeudellisiin seikkoihin loi sen sijaan Peter Cannonin. Yhdistämällä vanhoja hahmoja toisiinsa uudessa viitekehyksessä.

Eli paitsi Before Watchmenin Ozymandias on myös Ozymandias ennen vartiomiesOzymandiasta mutta sen jälkeen. Kahdelta eri firmalta.

Se kirjallinen jatkumo.

Mutta onko itse Before Watchmen mistään kotoisin?

luettuani ~33% koko 37 osaisesta jatkumosta, enimmäkseen on.
Ozymandiaksessa Jae Leen kuvitus on oudon jäykkää ja kaikilla on niskalihasongelmia mutta Len Weinin tekstinpaljouden seasta kuultaa Adrian Veidtmaisyys jos kohta kakkosnumeron loppu on kornihko.
Oikeasti. Seuraavalla numerolla päätetään ampuuko sarja jalkaansa vai ei.

Azzarello tuntee historiansa ja Koomikossa tekee tästä uskottavasti itsetunto-ongelamisen jees-miehen ja maailmasta karkean ruman.
Rohrschahin kohdalla Azzarello ja Bermejo eivät toista Joker-albumiaan musteläikillä mutta sekoittavat Taksikuskia ja väkivallan vihollista ilkeästi ja raadollisesti.
Sankarillista Rohrschahia odottavat itkekööt itsensä uneen.

Darwyn Cooken Minutemen kisaa kovaa Nite Owlin kanssa BWn parhaan sarjan tittelistä, isolta osalta koska ovat eniten "sankarillisia" olematta sitä, ennakkoluuloja, julkisuudenpalvontaa, kaksoisstandardeja ja inhimillistä kirjoa on vaikka muille jakaa.
Silk Spectre näyttää helpolta ja simppeliltä pikkuteokselta muihin verrattuna.
Jos muut keskittyvät kulta-ajan sankaruuden dilemmoihin ja sellaisiin pikkujuttuihin kuin rasismi, seksuaalinen tasa-arvo tai väkivallan luonteeseen ja psykoottisuuteen niin niihin verrattuna naiseksi kasvaminen on tietty monesta turhaa.
Paitsi että on samalla myös sankari, lähes ohimennen.

Doctor Manhattan oli sitten silkkaa scifiä ja nousi heittämällä kärkijoukkoon näistä. Väittää olevansa Schrödingerin kissasta oivaltavaa mutta älkää yrittäkö tunnistan Everettin/Bryce Seligman Wittin monimaailmamallin peruskvanttimekaniikan sijaan.
JMS ja Adam Hughes käyvät läpi paitsi tieteellisten myös filosofisten teemojen kautta läpi aika ja todellisuustasojen mitä ja mikä, kuka, Tohtori Manhattan on.
ensimmäisen osan kaksi kritiikkiä ovat seuraavat:
1) Adam Hughes tekee sarjakuvaa ihan liian vähän
2)mukana ollut 3n graafikkonörttinaisen seurue toivoi että Manhattanin suvunjatkovälineistö olisi yksityiskohtaisemmin piirretty.

summa summarum: Minutemen seisoisi omilla jaloillaankin hyvin mutta laajentaa yhtä hyvin kuin NiteOwlkin kokonaisuutta josta hahmot ovat peräisin, lisäten lihaa luiden ympärille selittämättä tyhjäksi, pureskelematta lukijalle kaikkea.
ja osaltaan molemmat kuten Dr Manhattan kyseenalaistavat paitsi sitä mitä on kerrottu Watchmenissa, miten se on kerrottu.
rorschach ja comedian on jätetty ristiriitaisiksi vaurioituneiksi hahmoiksi, sankarin viittaa on kummallekaan turha sovittaa ja Ozymandiaksesta piirtyvä kuva täydentää Vartijain kertomaa, mutta hänen näkökulmastaan. Miten yli-ihmisestä tuli mikä tuli.

jahka pääsee puoleen väliin tai sen ohi koetan laittaa uutta tilannepäivitystä.

laitetaan se itsestäänselvyys:Pakollinen Before watchmen ei tietenkään ole.
Sen voi tietenkin tuomita tutustumattakin, kuten yhteiskuntamme ja internetin tapa on.
Tai Alan Mooren:
Lainaus
“Well I do prefer to criticise things from a position of ignorance.”
BBC Hardtalk 10.04.2012

tämä:

on yhä silti vielä fanitaidetta.
tallennettu
hatinufer
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 329


« Vastaus #662 : 07.09.2012, klo 14:48:53 »

En ole noita ns. uusia Watchmen-eepoksia lukenut, ehkä luen sitten, kun ne tulevat kokoomina. Ehkä en silloinkaan.
Mutta mullakin on ollut jopa lopulta itseäni naurattanut totisuus suhteessa Watchmeniin. Vaikka en ole ikinä ko. opuksesta pitänyt likikään sillä lailla kuin V For Vendettasta. Kai se Rorschach-hahmo sen tekee. Loistava hahmo.
En tiedä, paljonko Moore on Watchmen-maailman luomisesta tienannut, tai huolinut. Olisi hänen jokatapauksessa aimo tukun suonut ansaitsevan. Joskus luin, kvaakista (kiitos!)että Moorea ja Gibbonsia oli kusetettu DC:n taholta siten, että M ja G olisivat saaneet hahmojen oikeudet itselleen, sitten kun opuksesta ei enää oteta painoksia. Tietenkään noin ei ole koskaan tapahtunut. Plääh!
tallennettu
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 438


« Vastaus #663 : 07.09.2012, klo 15:10:54 »

Joskus luin, kvaakista (kiitos!)että Moorea ja Gibbonsia oli kusetettu DC:n taholta siten, että M ja G olisivat saaneet hahmojen oikeudet itselleen, sitten kun opuksesta ei enää oteta painoksia. Tietenkään noin ei ole koskaan tapahtunut. Plääh!

joo tottahan tuo on joskin vain osa totuudesta.
Muistetaan se fakta että ennen Watchmeniä tilanne oli että albumi tuli ja albumi myi loppuun eikä kukaan niitä kysellyt saati menty useampiin painoksiin.
Wartijat muutti tuon tosiasian. Kun painosta oli myyty oli tilauksia joihin otettiin uusintapainos ja kun se alkoi olla lopussa oli tilauksia jo jonossa.
Sopimusta tehdessä moista ei ollut käynyt ikinä kertoman mukaan.

vrt. Mooren leffasopimukset joihin omien sanojensa mukaan lähti "koska saa rahat elokuvaoptiosta ja elokuvaa ei ikinä toteudu"
paitsi että sitten toteutuikin.
tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 782« Vastaus #664 : 09.01.2013, klo 05:20:49 »

Nyt on jonkin aikaa hajanaisen johdonmukaisesti tutustuttu Before Watchmen -pyhäinhäväistykseen ja aika antaa ensikommentteja.

Darwyn Cooke on omalla panoksellaan, eli Minutemen-sarjallaan, voittanut minut täysin puolelleen, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Jokainen osa on edellistä parempi ja Cooke soittaa koko tunneskaalaa aina nostalgisesta vanhojen aikojen kaipuusta inhoreaktioihin.

Kaiken lisäksi Cooke myös tekee hahmoistaan, jotka jäivät ikään kuin kakkossarjaan, mielenkiintoisempia kuin niistä, jotka saivat kokonaan oman sarjansa. Tehkää fanipojat aalto! Tuleeeeeeeeee!!!!!

Muista olen katsastanut lähinnä aloituksen, mutta Dr. Manhattanin edesottamuksia seurasin minäkin hieman pidempään. JMS kuokkii kyllä hyvin Mooren maaperällä, mutta välissä on nyt kuitenkin kaksi vuosikymmentä, joka vie tästä tiedeliirumlaarumista suurimman hohdon: Mooren tiedeosuus jysähti minuun aikanaan kuin atomipommi koralliriuttaan ja henkilökohtainen tuntemus antaa alkuperäiselle työlle ikuisen ylilyöntiaseman. Ammattimaisesti kuitenkin hoidettu JMS:ltä ja avausnumero oli tässä jokerisuorassa ehdottomasti paras.

Muut osuvat sitten vahvaan välimaastoon, niistä kenties myöhemmin lisää, mutta heti alkuun voin lyödä Ozymandiaksen osuutta, joka on Jae Leen kuvituksen ansiosta samaa pökkelöintiä kuin Musta Torni -sarja, joskin tässä tietty staattisuus ja etäännyttäminen sopivat perustellusti käsiteltyyn hahmoon.
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 916« Vastaus #665 : 09.01.2013, klo 07:27:23 »

Minä olen vasta lukenut Silk Spectren, joka taitaa olla ainoa jo päättynyt.

Nuori Laurie kapinoi kunnianhimoista ja dominoivaa äitiään vastaan, ja karkaa kotoa. Hollis-sedän apua tarvitaan. Oli semmoinen tavanomainen teinitarina ilman supersankareita, loppua lukuunottamatta. Se taas oli rakennettu Watchmenin kohtaukseen jossa meni vähän pieleen Crimebusters-ryhmän perustava kokous.
tallennettu

Lönkka
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 278


Life goes on (except for those who die)


« Vastaus #666 : 09.01.2013, klo 17:22:29 »

Silk Spectre on noista selkeästi keveimmällä- ellei peräti humoristisella teiniotteella tehty.

Kaikkiaan Before Watchmenit ovat kelpo kamaa tai vieläkin parempaa joiden ei tarvitse hävetä sitä että ne tehtiin ilman Mooren siunausta.
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 916« Vastaus #667 : 23.01.2013, klo 21:56:41 »

Minutemenin kuudes osa ilmestyi ja luin juuri koko sarjan. Jos jotain valittamista löytyy, niin alkuperäisessä Watchmenissä Hollis Masonin kirjan ei pitänyt olla läheskään yhtä raju kuin mitä tässä esiteltiin. Koko minisarja esittää otteita kirjasta joka ilmestyi vuonna 1962.

Watchmenissä Hollis kyselee 13-vuotiaalta Laurielta onko tämä jo lukenut kirjan. Ja Minutemen-sarjassa Hollis tietää jo Laurien äidin kannan koko kirjaan ja samassa yhteydessä sanotaan että Laurie on 12 eli tämä kohtaus on aikaisempi.

tallennettu

Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 438


« Vastaus #668 : 01.04.2013, klo 15:34:09 »

Minutemenin kuudes osa ilmestyi ja luin juuri koko sarjan. Jos jotain valittamista löytyy, niin alkuperäisessä Watchmenissä Hollis Masonin kirjan ei pitänyt olla läheskään yhtä raju kuin mitä tässä esiteltiin. Koko minisarja esittää otteita kirjasta joka ilmestyi vuonna 1962.

Watchmenissä Hollis kyselee 13-vuotiaalta Laurielta onko tämä jo lukenut kirjan. Ja Minutemen-sarjassa Hollis tietää jo Laurien äidin kannan koko kirjaan ja samassa yhteydessä sanotaan että Laurie on 12 eli tämä kohtaus on aikaisempi.muuten hyvä mutta ko.kirjahan julkaistaan vasta kun Watchmenissä Laurie on 13.
Ja koko pointti on että "totuus" on se että kirja josta Minuteman kertoo on vedos, ei painossa ja levityksessä  oleva ennen aivan kuudennen osan loppua.
Eli Minutemanin kirja ja Watchmenin kirja ovat eri
Sisäinen logiikka pysyy kasassa sekä Watchmenissä että Before Watchmenissä ja tältä osin yksin Minutemen laajentaa Watchmenin tarinaa huomattavasti.

Itsellä on nyt lähes koko Before Watchmenin luenta yhdellä istumalla vaiheessa (ottaen huomioon että Comedianin viimeistä kuudetta osaa ei ole julkaistu niin  ei ole koko settiä) ja tarkoitus palata aiheeseen jahka pääsee siihen pisteeseen että kokonaisuus on luettu.
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 916« Vastaus #669 : 01.04.2013, klo 19:17:21 »

Ihan totta. Ei tullut mieleen että kirjaa ei oltu julkaistu vielä, mutta Sally oli sen varmaan Hollisin ystävänä saanut luettavakseen,

Mutta silti, miksi Hollis mainosti sitä Laurielle myöhemmin. Ymmärrettävää alkuperäisessä Watchmenissä oli että Hollis oli vähän ajattelematon, mutta Before Watchmenissä ilmeni että Laurien äidin kanssa asiasta oli jo keskusteltu ennen tuota eikä puhuttu mitään vedoksen ja lopullisen version eroista. Lopullinen versio oli silti liian raju 13-vuotiaalle, koska Hollis alkuperäisteoksessa selvästi alkoi vetäytymään.
« Viimeksi muokattu: 01.04.2013, klo 19:21:07 kirjoittanut Jukka Laine » tallennettu

Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 438


« Vastaus #670 : 01.04.2013, klo 21:49:29 »

Mutta silti, miksi Hollis mainosti sitä Laurielle myöhemmin. Ymmärrettävää alkuperäisessä Watchmenissä oli että Hollis oli vähän ajattelematon, mutta Before Watchmenissä ilmeni että Laurien äidin kanssa asiasta oli jo keskusteltu ennen tuota eikä puhuttu mitään vedoksen ja lopullisen version eroista. Lopullinen versio oli silti liian raju 13-vuotiaalle, koska Hollis alkuperäisteoksessa selvästi alkoi vetäytymään.

Piti miettiä hetki asiaa ja kerratakin.
Syy on minusta  looginen ja aukeaa sekä Watchmenistä että Before Watchmenistä:
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)


tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 916« Vastaus #671 : 01.04.2013, klo 22:14:25 »

Kyllähän tuo muuten selkeä on,
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)
tallennettu

Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 438


« Vastaus #672 : 01.04.2013, klo 22:17:12 »

Tuohan se.

Hollis parka, sekä Watchmenissä että BWssa yrittää kovin tehdä moraalisesti oikein.
Yrittää.
tallennettu
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 16 508« Vastaus #673 : 27.06.2013, klo 12:43:09 »

Before Watchmen -kohu on jokseenkin vaimentunut. Ilmeisesti sarjat onnistuivat kohtuullisen hyvin.
Q&A with Before Watchmen Creators Darwyn Cooke and Len Wein
tallennettu
X-men
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 13 764


Comics costs too much, damned!!!


« Vastaus #674 : 27.06.2013, klo 19:52:48 »

Before Watchmen -kohu on jokseenkin vaimentunut. Ilmeisesti sarjat onnistuivat kohtuullisen hyvin.

Ykköset (ainakin jotkut) myivät reilut 100000 kpltta per lehti mutta pari numeroa myöhemmin myynti tippui alle puoleen, esim. Comedian #6 myi alle 50000 kpltta.
tallennettu

There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.
Sivuja: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 55 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: