Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Merimies on eri mies (11.04.2020 klo 11:30:00)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
09.07.2020, klo 14:01:44

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
483512 viestiä 10478 aihetta kirjoittanut 3848 jäsentä. Uusin jäsen: juuso
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvantekijöiden keskustelut
| |-+  Julkaisu, markkinointi, tekijänoikeudet ja palkkiot
| | |-+  Hinnoittelu/ Freelancerien suositus
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Hinnoittelu/ Freelancerien suositus  (Luettu 74667 kertaa)
Toni
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 611


Tähtivaeltaja Sarjakuvaneuvos Rakkaudesta Kirjaan


« Vastaus #180 : 14.05.2009, klo 13:21:11 »

Pakko se on myöntää, että Idiootti antoi varsin realistisen - joskin liioitellun ja kärjistetyn - kuvan freelancekriitikon arjesta.

Aika matalalla on asiantuntemuksen, paneutumisen ja laadukkaan kulttuurijournalismin arvostus.

Mutta onneksi kulttuuripalstoilla muistetaan aina kertoa Britney-saagan uusimmat käänteet! Eh...

Silloin tuulee, kun puhalletaan.
tallennettu

http://www.tahtivaeltaja.com – Ilman on paha elää!
Toni
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 611


Tähtivaeltaja Sarjakuvaneuvos Rakkaudesta Kirjaan


« Vastaus #181 : 15.05.2009, klo 11:00:31 »

20 vuoden kokemuksella tietää jo varmaan minkälaisista aineksista hyvä kirja rakentuu. Tän tietämyksen ja pitkän kirjoittajauran kun yhdistää tuollaiseen ahkeruuteen, voisi jopa uskoa että kirjoittaisit itsekin kirjan tai pari tuossa tuokiossa. Mitäpä jos tarttuisit toimeen ja antaisit välillä muiden arvostella nälkäpalkoilla sun opuksia?

Toi ei muuten ole kovinkaan järkevä ohje yhtään kellekään, sillä kyllä kritiikkiä kirjoittamalla ja sarjakuvia sekä kuvituksia tekemällä saa lähes varmuudella paremmat tulot kuin kirjailijana.

Kuten jo manga-ansaintaosastolla kirjoitin:

Ei kirjailijapuolellakaan ole varmaan kuin kymmenkunta kotimaista tekijää, jotka eläisivät kirjoista saamillaan tuloilla.

Ne loput ansaitsevat sitten romaaneillaan keskimäärin tuhat euroa per teos - jonka kirjoittamiseen on saattanut kulua useampikin vuosi. Suurin osa kotimaisista kaunokirjoista myy selvästi alle 500 kappaletta ja 1000 kappaleen myyntiä voi pitää jo tuikiharvinaisena menestystarinana.

Eli käytännössä kirjailijat elävät erilaisilla apurahoilla tai tavallisista päivätöistä saaduilla tuloilla.
tallennettu

http://www.tahtivaeltaja.com – Ilman on paha elää!
Doc Lomapäivä
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 831


« Vastaus #182 : 15.05.2009, klo 11:06:17 »

Jos mä toisaalta taas olisin 20 vuotta kirjottanu kirja-arvosteluita ja eläisin edelleen vedellä ja leivällä, pyrkisin jo vähitellen tekemään asialle jotain.
Tämäkin on vähän kummallinen neuvo, varsinkin kun se tulee Kaltsun suusta. Kritiikkejä kirjoittamalla (tai sarjakuvia piirtämällä) ei juuri muuten elä kuin vedellä ja leivällä, mutta ei se silti tee niistä tarpeettomia. Ja sitä tuskin Kaltsu tarkoittaa.

Kun kirjailijapalkka-keskustelu käytiin 1970-luvulla, se synnytti 10- ja 15-vuotiset apurahat, jotka sitten tapettiin 1990-luvun alussa. Raha ja menestys itsessään tuntuvat olevan nykyajan arvoja, ei se mitä niillä hankitaan.
tallennettu
kaltsu
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 915« Vastaus #183 : 15.05.2009, klo 12:53:09 »

No joo, mikäli näkee tekevänsä arvokasta kulttuurityötä kritiikkejä kirjoittelemalla ja on sen takia valmis elämään vaikka seuraavatki 20 vuotta vedellä ja leivällä, mikäs minä olen siihen mitään sanomaan.

Tiedän kyllä ettei tässä maassa kirjoja(kaan) kirjoittamalla elä ku muutama hassu ihminen mut potentiaaliset mahdollisuudet jonkinlaiseen menestymiseen tuntuisivat minusta vähän suuremmilta kuin rivikriitikkona toimimisessa ja mikäli alituinen köyhyys on joka tapauksessa lopputulos, miksipä ei kokeilisi?

Varmaa ja säännöllistä toimeentuloa jos kirjoittamisella haluaa ni sit en kyl kauheesti keksi vaihtoehtoja... copyksi mainostoimistoon?
tallennettu

Doc Lomapäivä
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 831


« Vastaus #184 : 15.05.2009, klo 15:51:24 »

Kulttuurillisesti arvokasta työtä josta maksetaan huonosti, ja jos valittamalla vaikka keksisi miten hommasta voisi saada palkkaa enemmän kuin pelkän veden ja leivän. Mutta kuten aiemmin sanoit, ei ne olot Kvaakissa valittamalla parane. Väärät mediat taas. Mitä minä täällä teen?
tallennettu
reppuli
Vieras
« Vastaus #185 : 02.07.2009, klo 12:18:52 »

Olen just aloittanut kuvittajana ja ihmettelen tekijöiden hintapyyntöjä?? Oletteko ihan käsiä piirtämään? Jos ei osaa piirtää, niin ei sitten voi pyytää hintaa, mutta ihmettelen teitä, jotka ihan selvästi teette hienoa jälkeä ja pyydätte duunarin palkan verran työstänne? kuinka moni oikeasti osaa piirtää yhtä hyvin kuin te? Hiukan ammmattiylpeyttä, olette opiskelleet vuosia piirtäen ja kehittyneet erikoisosaajiksi, joiden hommia ei noin vain kuka tahansa osaa tehdä. Erikoiskonsultti pyytää reilusti yli 100 euroa tunti palveluistaan, putkimiehenpalvelusta laskutetaan yli satanen tunti jne. Laskisin, että piirtäjän (taitava ja ammattimainen, yrittäjä) tuntilaskutus tulisi olla ainakin yli 50e/h.

Raksa-apulainen tienaa 7e tunti, mut siihen hommaan pystyy kuka tahansa, ja sitä ona aina 7,5h päivässä, eikä raksa-apulaisen tartte maksaa työeläkevakuutuksia, toimitilakuluja jne. Kuvittajan (yrittäjä) on otettava enemmän, koska harvalla on se 8 tuntia päivässä laskutettavaa työtä ja yrityksen pyörittäminen vaatii omat hommansa, joihin kuluu aikaa, esim: omien palvelujen markkinointi!, neuvottelut asiakkaiden kanssa, sähköpostittelut, puhelut, kirjanpito jne. Jos ei taito riitä, eli oot ihan p* piirtämään, et ansaitsekaan saada hyvää korvausta työstäsi ja näinollen olet duunaritasoa. Jos olet taitava ammattilainen, sulle maksetaan tekemästäsi työstä hyvin.

Teen kuvitustöitä, opetan ja teen konsultointihommia elääkseni. koen että, minun täytyy saada vähintään sama tuntiansio kuvittamisesta, kuin opettamisestakin, konsultointi on erikseen ja hinta myös.

Tehkää töitä rinta rottingilla, ei ole väärin pyytää enemmän, on vain tyhmää tehdä lähes ilmaiseksi. Monet tahot maksavat hyvin, jos olet tarpeeksi taitava ja sopiva yhteistyökumppani, piirtäminen ei ratkaise kaikkea, jos sinun kanssa on helppo tehdä töitä tilataan sinulta jatkossakin hommia.

Kirjoitin tahallaan hivenen provosoivasti, herätelläkseni teitä Wink
tallennettu
JanneT
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 2 129« Vastaus #186 : 02.07.2009, klo 13:17:10 »

Olen just aloittanut kuvittajana ja ihmettelen tekijöiden hintapyyntöjä?? Oletteko ihan käsiä piirtämään? Jos ei osaa piirtää, niin ei sitten voi pyytää hintaa, mutta ihmettelen teitä, jotka ihan selvästi teette hienoa jälkeä ja pyydätte duunarin palkan verran työstänne?

Kyllähän täällä moneen otteeseen on puhuttu siitä että täytyy osata pyytää palkkaa, jolla elää. Jos kuvittajat polkevat omia hintojaan, siitä kärsii tietysti koko ammattikunta. Sitten on valitettavasti myös noita kysynnän ja tarjonnan lakeja: esimerkiksi lehdet eivät maksa kovin monelle kuvittajalle 500 euroa tavallisesta artikkelikuvituksesta, vaikka laskuttaisi friikkujen hintasuosituksen 73€/h mukaisesti ja hommaan menisi täysi työpäivä. Lisäksi täysipäiväisen freelancerin seuraava liksa ei ole koskaan kiveen kirjoitettu, mutta vuokra on maksettava. Liian alhaisilla liksoilla on mahdotonta elää, mutta joskus voi syntyä tilanteita että on vain pakko myydä vähän halvemmalla. Näissä jutuissa ei voi oikein olla fanaattinen mihinkään suuntaan, jos mielii elää työllään.
tallennettu

Kuvitukset       Sarjakuvat         Animaatiot       Käsikirjoitukset                 http://www.jannetoriseva.fi
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 18 614


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #187 : 02.07.2009, klo 13:29:35 »

putkimiehenpalvelusta laskutetaan yli satanen tunti jne.

Tää tulee aina vastaan. Se mitä laskutetaan, ei yleensä ole läheskään sama mitä työsuhteinen putkimies saa. Tuekseni kuuklasin nopeasti:

Lainaus

palkat
Kirjoittanut: putkimies / 6.5.04 / klo 18:30
Ei se palkka heti nouse mihinkään korkeaan nuorimmilla se on joku 10€.urakka miehet saakin jo sit joku 20€ ja enempi ja mitä siihen säälittävyyteen tulee niin täytyy jonkun hoitaa nekin hommat joista saa vaan sen 10€.
---
 yli 10 euroa on unelmissas
Kirjoittanut: työntekijä / 14.5.04 / klo 22:49
Rautakankea vattaan ja pesäpallomailaa niskaan tollasille esimiehille kun esiintyy palkkatietoisina duuraneina.
parhaimmat putkimiesgurut, kun tunnen, ja on tehnyt vaativia rst putkihitsauksia,ja hälytyskeikkoja, on maksimissaankin tienannut 11 euroa, joten ihan turha syöttää tota paskaa näitä palstoja ehkä hyvinkin aktiivisesti lukevia 15 vuotiaille alaa valitseville.
Putkimiehen hommat on pääsääntöisesti 30 v vanhojen paskaviemärien vaihtoa 10 euroa tunti jossain kellareissa ja kuiluissa sokeritoukat ja rotat lahkeessa kiinni, ja joskus harvoin "uuden kupariputken fosforijuottoa jossain uudisrakennuksessa".
Ja putkimiehen tyttöystävät saa sitten tottua piintyneen ulosteen ja virtsan hajuun poikakaverin iholla, se kun ei lähde suihkussakaan pois, kun se ruosteen sekaisena on koko työpäivän muhinut.

Että mieluummin mää piirrän sittenkin.  Grin
Pienet maksaa vähemmän kuin isot. Yhtä tasaliksaa on vähän hankala mennä pyytämään. Ei onnaa.

Timo
tallennettu

Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 274« Vastaus #188 : 02.07.2009, klo 13:55:24 »

Olen just aloittanut kuvittajana ja ihmettelen tekijöiden hintapyyntöjä?? Oletteko ihan käsiä piirtämään? Jos ei osaa piirtää, niin ei sitten voi pyytää hintaa, mutta
Lienet sitten myös alkanut maksaa eläkettä itsellesi. Monikaan aloittava ei niin tee, mikä hämärtää palkkiopyyntöjä entisestään.

Huomiosi toimii sikäli että olisi hyvä olla nopea, eikä ihan "käsi". Itse teen monesti (silloin kuin mahdollista) mielellään hitaasti ja parempaa kuin nopeammin ja omasta mielestä paskaa (jonka tiedän menevän läpi).
Lisäksi voisi vielä mainita että pääkaupunkiseudulla hinnoittelussa on varmaan hieman eri realiteetit kuin maakunnissa.  Smiley
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Ossi Hiekkala
Archipictor
Galleriataiteilija
*
Poissa

Viestejä: 1 762


archipictor.com


« Vastaus #189 : 02.07.2009, klo 14:55:19 »

Kuten JanneT jo sanoi, on kysynnän ja tarjonnan lakeja. Aina ei voi vain pyytää sellaista hintaa, jonka mielestään ansaitsisi, koska tietää, ettei asiakas ole valmis / kykeneväinen sellaista maksamaan. Siinä pitää sitten miettiä, että jos tinkii hieman, saa kuitenkin sen keikan ja pankkitilille tulee plussaa kattamaan niitä elämisestä ja yrittämisestä johtuvia miinuksia. Jos tiukasti pitää kiinni hinnoistaan, asiakkaat useimmiten siirtyvät toiseen tekijään tai valitsevat toisen vaihtoehdon kuvalle. Joskus tinkaus menee aivan älyttömiin, eikä sellaisella kannata tietenkään mitään myydä, mutta jos työtilanne sen sallii, pieni hintalappuun tehty myönnytys voi auttaa keikan saamista ja homma tulee kotiin. Ja tässä ei ole kyse mistään hintojen polkemisesta. Ei kukaan pitkän linjan tekijä sellaiseen ryhdy, koska tietää, että hintoja on aika vaikea hilata ylöspäin ja pidemmän päälle tekemällä puoli-ilmaista hommaa pettää joko kroppa, pälli tai lompakko. Asialliset asiakkaat ovat myös valmiit maksamaan asiallisesti. Muista ei ole niin väliksikään.
tallennettu

Emppu
Vieras
« Vastaus #190 : 02.12.2009, klo 13:56:14 »

Hei, ihmiset, kun teiltä tullaan pyytämään nimenomaan kuvitusta, johon pyydetään ostamaan kaikki oikeudet (siis tyyliin tekijälle jää tietenkin oikeus käyttää kuvia oman osaamisen markkinointiin), pitääkö hinta määritellä yhtiön koon mukaan vai pitääkö työt kiltisti tehdä ja heittää summamutikassa joku "oikeudet teille"-ekstrahinta kaiken päälle?
tallennettu
JanneT
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 2 129« Vastaus #191 : 02.12.2009, klo 14:07:16 »

Hei, ihmiset, kun teiltä tullaan pyytämään nimenomaan kuvitusta, johon pyydetään ostamaan kaikki oikeudet (siis tyyliin tekijälle jää tietenkin oikeus käyttää kuvia oman osaamisen markkinointiin), pitääkö hinta määritellä yhtiön koon mukaan vai pitääkö työt kiltisti tehdä ja heittää summamutikassa joku "oikeudet teille"-ekstrahinta kaiken päälle?

Yleensä hinnoittelen 50% lisää, jos asiakas tahtoo kaikki oikeudet (olen tainnut mainita ennenkin).
tallennettu

Kuvitukset       Sarjakuvat         Animaatiot       Käsikirjoitukset                 http://www.jannetoriseva.fi
Hazart
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 184


YARRRR!


« Vastaus #192 : 09.12.2009, klo 01:46:40 »

Hei, ihmiset, kun teiltä tullaan pyytämään nimenomaan kuvitusta, johon pyydetään ostamaan kaikki oikeudet (siis tyyliin tekijälle jää tietenkin oikeus käyttää kuvia oman osaamisen markkinointiin), pitääkö hinta määritellä yhtiön koon mukaan vai pitääkö työt kiltisti tehdä ja heittää summamutikassa joku "oikeudet teille"-ekstrahinta kaiken päälle?

Mieti, tarvitsetko niitä oikeuksia tulevaisuudessa mihinkään vai et. Jos piirrät takahikiän nakkimakkarakojun mainoskuvan, jolle et todellakaan koskaan tule löytämään muuta käyttöä, niin pienikin lisähinta kaikista oikeuksista on ihan jees. Jos taas teet kuvan, jonka oikeuksilla voisit tehdä rahaa tulevaisuudessa tai jonka käyttöä haluat kontrolloida, niin pyydä kaikista oikeuksista summa, jonka kanssa luovut näistä mahdollisuuksista hyvän mielen kanssa.

Monien artistien mielestä tuntiliksa on helpoin tapa hinnoitella oma työ. Se on myös helpoin selittää asiakkaalle. Pitää vaan hiljalleen oppia arvioimaan etukäteen minkä verran duuniin tulee suurinpiirtein kulumaan aikaa ja kertoa arvio asiakkaalle, kun tämä kysyy hintaa.
tallennettu

echramath
Suomen Hakki Hamsteri -kerhon puheenjohtaja
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 237« Vastaus #193 : 17.09.2010, klo 17:37:48 »

A-lehdet vaatii freet salaamaan palkkionsa

Asiahan ei minulle varsinaisesti kuulu, mutta aika erikoiselta näyttää tämäkin.
tallennettu

I've got 99 problems, but luftballons ain't one. // comixblag
Ossi Hiekkala
Archipictor
Galleriataiteilija
*
Poissa

Viestejä: 1 762


archipictor.com


« Vastaus #194 : 17.09.2010, klo 18:58:40 »

A-lehdet vaatii freet salaamaan palkkionsa

Asiahan ei minulle varsinaisesti kuulu, mutta aika erikoiselta näyttää tämäkin.

Siellä on taas keksitty, että jotain pitää kyykyttää.
tallennettu

Sivuja: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: