Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
14.08.2018, klo 13:58:24

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
466038 viestiä 10360 aihetta kirjoittanut 7299 jäsentä. Uusin jäsen: Welchhardy
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Muut sarjakuva-aiheet
| | |-+  Koska syödään? - ruoka sarjakuvissa
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] 2 3 4 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Koska syödään? - ruoka sarjakuvissa  (Luettu 13845 kertaa)
Pässi
Nukkuja
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 3 011



« : 27.11.2005, klo 16:55:18 »

Täytyy syödä hyvin että jaksaa...

Eli juopottelusta voidaan sirtyä kätevästi kulinaristisiin nautintoihin.
Missä sarjakuvatarinoissa ruoalla tai syömisellä on tärkeä rooli? Miten syöminen näkyy sarjakuvissa? Entä ideologisesti: heijastaako sarjakuvissa yleisesti kuvattu mässäily periamerikkalaisia materialistisia arvoja? Antaako Karvinen huonoa esimerkkiä syömishäiriöisille lapsille?

Ja onko sarjakuvien syöminen vaikuttanut sinun ruokavalioosi?

Kalkkuna on tullut viime vuosikymmeninä suomalaiseen joulupöytään kinkun korvikkeeksi. Väitän, että Aku Ankka -tarinoiden joulujutut ovat vaikuttaneet tähän suoraan. Kuka tunnustaa paistaneensa joulupöytäänsä kalkkunaa Barksin innoittamana?

Onko joku maistanut oikeata villisikaa? (siis paistettuna, ei minttukastikkeessa keitettynä)
Ja onko joku kokeillut sitä darrasapuskaa, mitä tehtiin Caesarin laakeriseppeleessä? Muistaako joku reseptin ulkoa?
tallennettu

Hei, kuulittekstota? Ton torven torvi panee "bää bää"!
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 470



« Vastaus #1 : 27.11.2005, klo 17:08:26 »

Oikea kalkkuna olisi niin hankala. Kalkkunarulla tulee joka joulu ostettua. Hyvää ja helppoa valmistaa. Kissakin tykkää.

Jos puhutaan sarjakuvista missä eniten syödään, niin Asterix ensimmäiseksi tulee mieleen. Ettei suinkaan periamerikkalaista. Darrasapuskassa oli kynimätön kana ja saippuaa. Ei oikein houkuttele.

Turun Sanomat 29.12.2001:
EU:n kansalaisina suomalaisten tulee ehkä hiljalleen vilkaista myös miten Euroopan sydänmailla krapulaa hoidetaan. Hiukan omituisesti, voi päätellä ainakin René Goscinnyn ja Albert Uderzon sarjakuva-albumista Asterix ja Caesarin laakeriseppele.

Siinä Asterix valmistaa krapulan hetkessä parantavan juomasekoituksen, johon tulee muun muassa hilloa, pippuria, suolaa, munuaisia, Massilian saippuaa, kynimätön kana, hunajaa, paprikaa, makkaraa, munia ja granaattiomenan siemeniä.

Antiikin roomalaisten kankkuseen sekoitus tehosi kuin häkä, mutta varoituksen sana lienee silti paikallaan: tuotteen tehoa ei ole tieteellisesti todistettu.

Albumin loppuun ranskalaiskaksikko on tosin säästänyt viisauden, jonka muistaminen tarjoaa ennalta ehkäisevää apua kenelle tahansa: "Sillä alkoholi kohtuuttomasti nautittuna on kaiken pahan alku ja juuri - Tismalleen!"
Matti Mäkelä
« Viimeksi muokattu: 27.11.2005, klo 17:10:36 kirjoittanut Surfin Joe » tallennettu

Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 17 464


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #2 : 27.11.2005, klo 18:57:05 »

Muistamme "kuakuakomekikin", mutta heti tulee mieleen myös Barksin kiisseliperunat tai Veli Pontevan Porkani. Kuten myös Kemin Sarjakuvakeskuksen julkaisema Sarjakuvakeittokirja. Reseptejä ja sarjakuvia.
Nakkeja ja sammakonreisiä on jäänyt mieleen, vaikka ei niitä tietenkään yhtaikaa syöty.
Edit: Asterixista tulee muistaa myös A lyö vetoa-alppari jossa kerätään Ranskan eri alueiden erikoisherkkuja. Ja onhan niissä muissakin... Sarvesta härkää, koivesta kanaa.

Timo
« Viimeksi muokattu: 27.11.2005, klo 19:54:14 kirjoittanut Timo Ronkainen » tallennettu

tertsi
Vieras
« Vastaus #3 : 27.11.2005, klo 19:15:50 »

Kiinalaiset pääskysenpesät.
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 470



« Vastaus #4 : 27.11.2005, klo 20:35:56 »

Mauri Kunnaxen Nyrok City -jaksossa "Kuusikko syö evästä luolassa" syörään aika paljon.

Mutta muistaakseni esikuvatkin söivät eväitä joka käänteessä.
tallennettu

VesaK
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 256


Onpa tässä outo juttu.


« Vastaus #5 : 28.11.2005, klo 08:56:49 »

Niinhän Viisikko tekee juu, kiskoo brittiläisiä herkkuruokia (tahallinen oxymoroni) joka käänteessä.
Taas kerran viittaan Transmetropolitaniin, jossa herkutellaan mielenkiintoisilla ravinteilla: On EbolaColaa ja Long Pigiä, ts. kloonaamalla kasvatettuja, aivotttomia ihmiskehoja sekä Karibun silmiä, vauvahylkeenrasvaa, koiria...
Goscinnylle hyvä ruoka oli tärkeää, tutkailkaapa Ahmed Ahneessa esiintyviä annoksia ja ruuanlaittovälineitä, kaksikyttyräinen kamelipannu jne.
Juuri tässä äskettäin ihan tosielämässä olin partyissa, jossa cocktailpalojen joukossa oli hammastikkuun pistettyjä ananaspaloja + keitettyjä, kokonaisia minikalmareita. Niissä oli melko rätväkkä tuoksu.
tallennettu

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 470



« Vastaus #6 : 28.11.2005, klo 09:55:06 »

Fransmannit viettävät paljon vapaa-ajastaan ruokapöydässä. Sukulaistyttö meni naimisiin ranskalaisen kanssa ja tytön vanhemmat menivät kyläilemään Avignoniin. Kertoivat että jos ei syöty niin sitten puhuttiin ruuasta.
tallennettu

PTJ Uusitalo
Mediaholisti
Valvoja
***
Poissa

Viestejä: 910



« Vastaus #7 : 28.11.2005, klo 15:57:17 »

Kuuluisin esimerkki ruuanlaittomangasta on Iron Wok Jan, jossa Jan pyrkii mestarikokiksi kiinalaisen keittotaidon saloissa.

Yakitate! Japanissa taas keskiössä on leivän leivonta. Sankarimme yrittää kehittää Japanille kansallisleipää, kun kaikilla muillakin mailla sellainen on. Ja kokkisotia käydään siinäkin...

Jonkun äkkiseltään näihin törmännene silmissä saattaisi tietysti olla aikamoinen kulttuurishokki lukea sarjakuvaa, jossa kuluu viitisenkymmentä sivua siihen että taistoa ulkopuolisena seurannut selittää yleisölle, mikä sai juuri tämän nimenomaisen leivän olemaan paras. Tjuu-u...

« Viimeksi muokattu: 28.11.2005, klo 16:09:17 kirjoittanut PTJ Uusitalo » tallennettu

Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 17 464


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #8 : 04.12.2005, klo 12:27:29 »

Jonkun äkkiseltään näihin törmännene silmissä saattaisi tietysti olla aikamoinen kulttuurishokki lukea sarjakuvaa, jossa kuluu viitisenkymmentä sivua siihen että taistoa ulkopuolisena seurannut selittää yleisölle, mikä sai juuri tämän nimenomaisen leivän olemaan paras. Tjuu-u...

Wou! Aikamoinen juttu!
Nyt jään odottamaan Martta-liiton kustantamaa  300-sivuista Suomi-mankkaa jossa kisataan parhaan karjalanpiirakan rypyttämisestä! Aura? Essi? Kuka sen tekisi?  Grin

Timo

edit: kirjotusvihre kojattu-
« Viimeksi muokattu: 04.12.2005, klo 12:40:25 kirjoittanut Timo Ronkainen » tallennettu

rama
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 1 740


”Be a devil, not a crybaby!”


« Vastaus #9 : 15.12.2005, klo 23:40:51 »

Asterix Helvetiassa-albumissa on roomalaisilla aivan mahtavat juustofondue-orgiat!
tallennettu

”My problem lies in reconciling my gross habits with my net income”                      
      Errol Flynn

https://oblivionhigh.wordpress.com
Izzy
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 108


iip


« Vastaus #10 : 16.12.2005, klo 14:00:42 »

Sehän oli Asterix ja Alppikukka...
Siinä on muutenkin melkosia ruokaorgioita, tulee aina nälkä sitä lukiessa. Oikeasti tekisi mieli maistaa alkuhärän rasvassa keitettyjä villisian sisälmyksiä (hunajan kanssa). Saisikohan alas?
tallennettu

What? No! We can't stop here! This is Bat Country!
rama
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 1 740


”Be a devil, not a crybaby!”


« Vastaus #11 : 16.12.2005, klo 14:10:17 »

Sehän oli Asterix ja Alppikukka...

Wow, sehän se olikin se suomenkielinen nimi  Wink
tallennettu

”My problem lies in reconciling my gross habits with my net income”                      
      Errol Flynn

https://oblivionhigh.wordpress.com
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 17 464


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #12 : 16.12.2005, klo 15:04:03 »

Sehän oli Asterix ja Alppikukka...
Siinä on muutenkin melkosia ruokaorgioita, tulee aina nälkä sitä lukiessa. Oikeasti tekisi mieli maistaa alkuhärän rasvassa keitettyjä villisian sisälmyksiä (hunajan kanssa). Saisikohan alas?

Egmont huom!: seuraava Asterix-tuote onkin sitten Asterixin keittokirja! Kaikki ruokalajit kaikista alppareista jonkun Garamin tai Sukulan tms kokkaamina kauniina värikuvina. No ainakin Asterix lyö vetoa -albumin kaikki ruokalajit ovat oikeita olemassa olevia erikoisherkkuja. Hölynpölyä myöten.

Timo
tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 470



« Vastaus #13 : 16.12.2005, klo 15:45:40 »

alkuhärän rasvassa

Alkuhärkiä oli olemassa antiikin aikaan, mutta tuskin niitä sanottiin silloin alkuhäriksi. Kyseessä on siis naudan villi kantamuoto. Sama ero kuin koiralla ja sudella.
tallennettu

VesaK
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 256


Onpa tässä outo juttu.


« Vastaus #14 : 16.12.2005, klo 16:05:47 »

Egmont huom!: seuraava Asterix-tuote onkin sitten Asterixin keittokirja!

ASTÉRIX COOKBOOKS
M. C. Crabos, illustrations A. Uderzo, hardcover, 62 pp. each.
These delightful cookbooks for "petits Gaulois débrouillards et gourmands" are peppered with amusing cartoons. Your students will enjoy simple recipes with that lovable Gaulois, Astérix, and his faithful companion, Obélix.
DD9012 - LA CUISINE AVEC ASTÉRIX. $24.50
DD9013 - LES GÂTEAUX PRÉFÉRÉS D'OBÉLIX. $24.50
tallennettu

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama
Sivuja: [1] 2 3 4 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: