Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Artikkelit ja henkilökuvat: Entistä rohkeampi Valiant (27.09.2019 klo 23:00:00)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
02.07.2020, klo 15:43:20

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
483279 viestiä 10471 aihetta kirjoittanut 3843 jäsentä. Uusin jäsen: ankka1963
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Sarjakuvien ostaminen ja keräily
| | |-+  VIHAAN SARJAKUVAKERÄILIJÖITÄ!
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: VIHAAN SARJAKUVAKERÄILIJÖITÄ!  (Luettu 49133 kertaa)
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 16 488« Vastaus #75 : 26.08.2011, klo 14:13:46 »

Keräilyvietin on pakko olla evoluution tuote, metsästäjä-keräilijä -sisimpämme muinaisajoilta on yhä hengissä, mutta juurien ja terävien kivien sijasta keräämme. Kuka mitäkin.

Huuto.netissä voi todeta, kuinka keräily on myös laumavietti. Kun joku alkaa kerätä Tarzaneja, muutama muukin alkaa kerätä niitä. Hinnat nousevat. Vanhat Buck Jonesit ja Robin Hoodit saivat pitkään olla rauhassa, nyt nekin menevät. Hyvänen aika, Action Force -lehdilläkin alkaa jo olla kohtuullisen kivat hinnat!


EDIT: typo
« Viimeksi muokattu: 26.08.2011, klo 14:24:33 kirjoittanut Lurker » tallennettu
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 18 598


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #76 : 26.08.2011, klo 14:22:53 »

Keräilyvietin on pakko olla evoluution tuote, metsästäjä-keräilijä -sisimpämme muinaisjoilta on yhä hengissä,

Hmm.. joo... ehkä "haravoinnin", etsimisen ja sitten löytämisen luoman mielihyvän on kanavoiduttava jonnekin. Kun ruokaa saa iisisti, ei eläinten, marjojen ja juurien metsästäminen ole enää kovin sykähdyttävää (osalla ihmisistä toki - inothimoiset marjastajat ja metsästäjät tiedetään). Apajan löytämisen mielihyvä siirtyy divareille ja kirppareille. Näin luulen.

Timo
tallennettu

tolppis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 411


Viinissä totuus


« Vastaus #77 : 26.08.2011, klo 14:37:38 »

Just yksi kaveri kysyi puhelimessa MIKSI kerään sarjakuvia (ja kirjoja ja leffoja ja...ja...ja...jne...) jos en kerkeä kaikkia edes lukea/katsoa? Vastasin: "No, koska mä ihailen niitä. Ja keräilen".

D'oh!

(eli en minä tiedä, saan jotain samaa mielihyvää siitä kuin jotkut saavat, noh, vaikka nyt zekzistä...minä en uskalla edes sanoa koko sanaa!  laugh )

Minäkin vihaan sarjakuvakeräilijöitä. Ihan hirveetä sakkia.
tallennettu
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 16 488« Vastaus #78 : 26.08.2011, klo 14:45:24 »

Kyse on varmaan myös siitä, että kaikesta "hälystä" huolimatta moderni ympäristö on yllättävän köyhä ja tyhjä virikkeistä. Kaikkea on tarjolla mutta ei silti oikeastaan mitään. Tuota tyhjyyttä täytyy (ja pitääkin) täyttää jollain sellaisella, josta oikeasti välittää ja joka on tärkeää itselle. Virike virkistää.

Tietenkin jos keräily muuttuu fanaattiseksi ja sen kautta määritellään oma elämä, mennään jo liian pitkälle. Keräilyn tarkoitus kääntyy itseään vastaan. Siitähän tämä ketju sai alkunsa:
Haluan näin keskustelupalstan välityksellä kysyä sen kysymyksen, joka minulle esitettiin lukuisia kertoja kun keräilin sarjakuvia: "Onko sulla mitään elämää kun keräilet sarjakuvia?" Omalta osaltani voin vastata että silloin kun itse olin aktiivinen keräilijä ja muovipussitin ostokseni: Ei, ei ollut elämää. Ajatukset pyörivät sarjakuvien ja yhden Sannan ympärillä jolle ylistykseksi tein ensimmäisen sarjakuvalehteni.
tallennettu
Korro
Ja kumppanit.
Galleriataiteilija
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 405« Vastaus #79 : 26.08.2011, klo 14:53:18 »

Olen luultavasti tuhlannut Kreikanhallinnon velan verran rahaa sarjakuviin. Tuntuu välillä kun tökkii pahasti Lukki-mies, siltä kuinka ei olisi elämää. Mutta onneksi on muut ihmiset ketä satunnaisesti tapaan ja KVAAK.FI! Aijai, koulun käynti on hyvää vaihtelua jatkuvalle 'ostaosta,luelue' maratoonille. Myönnän hieman olevani nykyään vähän erakkoluonne kiitos sarjakuvien.

*Ei ole mitään hen.koht vihamiesta mielessä joka keräisi sarjakuvia.
tallennettu

Kello- viiden- tee.
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 16 488« Vastaus #80 : 26.08.2011, klo 14:57:46 »

Myönnän hieman olevani nykyään vähän erakkoluonne kiitos sarjakuvien.

Keräilyvietin tyydyttämisen ja virikkeiden hakemisen lisäksi on sitten vielä tämä turvallisen pesän rakentaminen.

Kun "luola" on täynnä sarjakuvia ja siellä voi köllötellä lohtulukemisen kanssa, niin on turvassa pahalta maailmalta. ;-) Joskus taidettiin puhua sellaisesta ilmiöstä kuin "cocooning".
tallennettu
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 18 598


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #81 : 26.08.2011, klo 15:04:03 »

Tietysti sitä överiksi menoa pitää koittaa välttää  Grin Olen nyt sentään osannut useinki olla ostamatta jotain, mutta vielä pitäis luopua jostain jo hankitusta. Opetellaan. Jotainhan on jo tullukin vietyä poies (hyvin vähän tosin) divareihin ynnä muualle ja jos ei muuanne kelpaa niin kierrätyskeskuspisteisiin.

Timo
tallennettu

Korro
Ja kumppanit.
Galleriataiteilija
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 405« Vastaus #82 : 26.08.2011, klo 15:09:55 »

Kela voisi auttaa 'keräily'-tuella tulevia keräiliöitä .Kun miettii sitä asiaa niin että jos näille X-sukupolventyypeille antaa sen työttömyyskorvauksen (todellakin)= juo ne rahat.
Ajatelkaa tätä asiaa niin kumpi vähempi haitallinen: PALJON SARJAKUVAKERÄILIÖITÄ vai DEEKUJA? Sarjakuvankeräiliäthän ovat tunnestusti absolutisteja (KÖFKÖF) ja sikäli harmittomia. TAAS deekut sitten pitää juhlapyhät,viikonloput yms poliisit kiireisinä.
Niin, miksei Kelassa voi olla 'keräily'tukea? Egmontkin saisi enemmän ostajia (yms) jos ihmisillä olisi rahaa ostaa Lukki-miehen seikkailut?

Tämä koko idea on pelkkä AHAA-elämys.
tallennettu

Kello- viiden- tee.
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 900« Vastaus #83 : 26.08.2011, klo 15:17:43 »

Minä olen elänyt täydessä sarjakuvien täyttämässä luolassa 80-luvulta alkaen. Tietokoneelle nämä pitäisi saada ja lukea iMiltätahansa. Enää ei mahdu.

Sitäpaitsi on mahdoton ajatuskin että lukisin jotain kahden kilon omnibussia mieliasennossani selälläni röhnöttäen.

Lukulasitkin pitäisi hankkia. Proosateksti menee vielä hyvin, mutta sarjakuvat panevat silmät vilisemään. Niiden lukeminen onnistuu vain keittiönpöydän ääressä.
tallennettu

hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 417« Vastaus #84 : 26.08.2011, klo 15:37:14 »

Minulle sarjakuvien ei koskaan ole tarvinnut olla priimakuntoisia, enkä säilytä niitä muovipusseissa. Jossain vanhoissa kirjoissa on vain hienoa, että niistä näkyy aiempiakin vaiheita. (Eikö todellinen alan harrastaja olisi vain iloinen siitä, että näkee, että hyvä kirja tai sarjakuva todella on LUETTU monta kertaa?).

Tässä asiassa olen samaa mieltä, vaikka kirjat ja sarjakuvat hankitaankin niiden sisällön perusteella niin esteettisenä esineenä minua viehättää enemmän sellainen sopiva nuhjaisuus ja kuluminen. Henk koht oikkuihini kuuluu priiman metsästämisen sijaan sympatiseerata elottomia esineitä jotka eivät ole täyttäneet tarkoitustaan ja siltä kannalta katsottuna onko surullisempaa asiaa kuin vanha kirja jota kukaan ei ole lukenut?
Sarjakuvissa tuossa on tietty vähän se ongelma että niissä fyysisten kappaleiden laatu on monesti aika heikkoa ja kestävät huonommin käsittelyä kuin hyvin sidotut kirjat (ehkä minä innostun tästä nykyisestä sarjisten kovakantisuusbuumista sitten neljänkymmenen vuoden päästä kun ne sarjikset saavuttavat esineinä esteettisesti miellyttävän tason).

Mutta joo, hyvin harvoin minä mitään käytettyä ostan netistä, mieluummin kolutaan niitä divareita joissa WYSIWYG. Ja lukukappaleita ostan jotka tuhoutuvat jos tuhoutuvat. Memento mori tai wabi sabi.
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 900« Vastaus #85 : 26.08.2011, klo 20:23:36 »

Sarjakuvakokoelman tuhoaminen sivuaa tätä aihetta.
tallennettu

Chessman
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 122« Vastaus #86 : 26.08.2011, klo 21:29:46 »

Itsekkin kuulun näihin "kummajaisiin" jotka pussittaa lehtiänsä. Haluaisin hieman perusteluita tyypeiltä jotka tätä kummeksuu.

Jos on vaikka satoja euroja maksanut jostain lehdestä,ja sen aviisin todellinen jälleenmyyntiarvo tippuu vaikka 30 prossaa jonkun repeämän tai värien haalistumisen vuoksi,niin eiköhän se ole ihan järkevää hieman suojata lehteä?

Onko siinä jotain merkillistä,että pitää tälläistä arvokohdetta pussitettuna tukipahvin kans siellä pimeässä komerossa?

En kyllä itsekkään mitään komeron kosteusprosentteja seuraa,mutta kyllä yritän tehdä kaikkeni että lehteni säilyisivät mahdollisimman hyvin jälkipolville.

Luulen että nämä jotka ihmettelee tätä pussittelua,eivät omista yhtään 5e kalliimpaa kohdetta.
tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 417« Vastaus #87 : 26.08.2011, klo 22:07:57 »

On tuolla hyllyssä kai jotain yli 5e tavaroita...mutta joo, en maksaisi useampaa sataa euroa mistään keräilykohteesta (20e menee jo kipurajalle käytetystä tavarasta, oli mikä tahansa) enkä mieti jälleenmyyntiarvoa, eli en ole keräilijä.  Mutta ymmärrän toki että nuo asiat ovat keräilijöille tärkeitä...
Ongelma tuleekin siinä kun se kiinnostuksenkohde niillä lukijoilla ja keräilijöillä on vain näennäisesti sama, jolloin tulee näitä kulttuurien välisiä konflikteja ja kenelläkään ei ole kivaa (kts. ketjun ensimmäinen viesti). Silloin kun keräilykohde on sellainen jota ei oikeasti käytetä muuhun tarkoitukseen kuin keräilyyn (käytetyt postimerkit, tulitikkuaskien etiketit jne) niin tuolalista harmillista tilannetta ei synny.

(ai niin, minä muuten en oleta että jälkipolvia kiinnostaa pätkääkään minun kiinnostuksen kohteeni kokoelmana...saattavat löytää tuolta hyllystä jotain kivaa ja roudaavat loput kirppikselle tms.)
« Viimeksi muokattu: 26.08.2011, klo 22:11:06 kirjoittanut hdc » tallennettu
Kreegah Bundolo
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 578


« Vastaus #88 : 26.08.2011, klo 22:49:02 »

Sarjakuvakokoelman tuhoaminen sivuaa tätä aihetta.

Olen kyllä tyytyväinen kun vanhat kirjoitukseni herättävät keskustelua näin puoli vuosikymmentä myöhemmin. Ja kuulemma uudet tekstitkin kismittävät jotain urpoja niin paljon että ihan reaalimaailmassa pitää kerääntyä valittamaan. Tui tui!
tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 900« Vastaus #89 : 26.08.2011, klo 23:09:34 »

Johtuu vain siitä että me kaikki pidämme sinusta, Bundolo.
tallennettu

Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: