Minä taas sanoisin varmana tietona että tuo ei pidä paikkaansa. Koska väriavaruudet ovat eri kokoiset ja painottuvat sävyalueille eri tavalla, värit nimenomaan muuttuvat AINA kun muunnos tehdään - suuntaan tai toiseen. Juuri siksi turhaa muuntelemista pitää välttää.
Se on sitten eri asia että minkä verran ne muuttuvat. Toisiin väreihin löytyy vastavuus helpommin, jotkut sävyt kuten (lähellä ruskeaa olevat monesta perusväristä sekoitettavat) muuttuvat eniten/hallitsemattomimmin. Ja juuri näiden muutamien hankalien sävyjen kanssa niitä ongelmia tulee, jos on tullakseen.
Et kai sä yhden työn sisällä käännä eri väriavaruuksille? Yksinkertaistaen vois sanoa, että se cmyk-väriavaruus on joko 'coated' tai 'uncoated', sen mukaan meneekö aiakauslehteen/albumiin vai sanomalehdelle. Ja Suomessa kun ollaan, niin eurooppalaisella eikä amerikkalaisella standardilla.
Joskus kun tila tekee tiukkaa ja lähettää vaikka kuvituskuvia jpeginä, niin teen kyllä cmyk-korjaukset, mutta käännän lähetyksen ajaksi takaisin rgb:ksi, joka on niin paljon kevyempi. Sarjiksissa noin ei tietenkään voi tehdä, koska tekstauksesta pitää ottaa se monivärimusta pois cmyk-tilassa eikä se säätö säily jos palataan rgb-tilaan.
EDIT: eikun, nyt tajusin mitä Reima tarkoitti. Mutta ei se oo mitään arpapeliä, käytännössä kun cmyk-yhteensopivuus väreille on kerran haettu, se myös pysyy. Eri asia sitten, jos sitä rgb:tä alkaa uudelleen ruuvaamaan, mutta niin ei kai ole mitään syytä tehdä. Kun Mikki Hiiren shortsit ovat kerran oikeaa punaisen sävyä ja napit tiettyä keltaista, niillä mennään.