Kirjoittaja Aihe: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti  (Luettu 18452 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

KaiketsuZ

 • Jäsen
 • Viestejä: 190
Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
« Vastaus #15 : 19.10.2014 klo 21:54:55 »
Lainaus
Kymäläisen mukaan toinen ikärajavalvontaan liittyvä ongelma on ulkomailta tuotuja dvd:itä ja pelejä myyvät kirpputorit.
Kun olisikin tällainen ongelma. Itse en löydä kirpputoreilta kuin niitä Anttilan alennuksesta tuttuja lastenohjelmia, teinikomedioita ja geneerisiä trillereitä. Pitäisi varmaan kysäistä Kymäläiseltä että miltä kirpparilta sitä hyvää kamaa löytyy. Itse hommaan ilman suomalaista julkaisua jääneet elokuvat ulkomaisista nettikaupoista.

Miksi tuossa ylipäänsä koetaan tarpeelliseksi erotella ulkomailta tuodut ja kotimaiset julkaisut toisistaan? Esimerkiksi saksalaiset ja britit merkkaavat ikärajat DVD-kansiin huomattavasti näkyvämmin kuin suomalaiset levittäjät.

TV-ohjelmien pilaaminen vesileimoilla on myös aivan poikkeuksellisen vammainen idea. Seuraavaksi sitten ikärajat aikuisten elokuviin, mieluiten keskelle kuvaa, ettei kukaan 17-vuotias vahingossakaan erehdy katsomaan Seagal-väkivaltaa ja lähde sen seurauksena kaduille ranteita murskaamaan.

Näille jutuille olisi huomattavasti helpompi naureskella, jos valtiovallan harjoittamalla umpimähkäisellä holhoamisella ei olisi Suomessa niin pitkiä perinteitä. Välillä täällä tuntuu menevän läpi mikä tahansa mutu-pohjalta tehty ehdotus, jos mukaan vaan liitetään pyhät sanat eli "lapset" ja "yhteinen hyvä". Muistan vielä hyvin ajan, jolloin VET poisti minuuttikaupalla lähikuvia alieneista James Cameronin Aliensista. Ne oli limaisia ja muutenkin inhottavia! Ei sellaisia sovi kunnon kansalaiselle näyttää.

Jari Lehtinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 4 054
 • Itsevalaiseva myyrä joka selvittelee kurkkuaan
Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
« Vastaus #16 : 19.10.2014 klo 22:29:05 »
Ensimmäinen ehdokas seuraavaksi kulttuuriministeriksi näkyy ilmoittautuneen.
”Yhdysvalloissa vuosittain julkaistaan 720 miljoonaa kappaletta »C o m i c s» sarjakuvia … joista ei vain puutu kaikki kasvatuksellinen arvo, vaan jotka ovat suorastaan vahingollisia.” Lastemme puolesta, Kansainvälisen lastensuojelukonferenssin Suomen päätoimikunta 1952.

Dennis

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 807
Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
« Vastaus #17 : 20.10.2014 klo 09:22:53 »
SDP=valvonta, ne ovat aviopari aina ja ikuisesti >:D

Lapsikortti heiluu nykyään samaan tapaan kuin ennen heiluteltiin natsikorttia.

Ei yllätä että sossut ovat taas asialla, Huovinen on kiimaisena laittamassa  viinamainontaa kuriin ja viemässä keskaria Alkoon.

Ja nyt tämä punahattutäti....uskomatonta että maa on kriisissä ja Eurooppa tapahtuu niin sossuille joku Paavo Pesusieni on se isoin ongelma  ;D
Je suis alle kuuden euron pizza!

Taru Leutokalma

 • Vieras
Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
« Vastaus #18 : 20.10.2014 klo 10:40:32 »
sossuille joku Paavo Pesusieni on se isoin ongelma  ;D

Niih, asiat tärkeysjärjestykseen. Eikö Paavo Pesusieni muka ole Suomen tämänhetkisistä ongelmista se suurin ja huolestuttavin?  ;DCryingBlueRain

 • Jäsen
 • Viestejä: 959
 • "Rapistuva natsikolossi etsii pelastajaa"
Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
« Vastaus #19 : 20.10.2014 klo 10:48:17 »
Tollomaistahan tämä kirppari- ja Paavo Pesusieni -hätä on, mutta en usko kenenkään väittäneen, että Paavo Pesusieni olisi Suomen isoin ongelma.

Tuskin tuo aloite mihinkään johtaa, tai toivottavasti ei ainakaan.
« Viimeksi muokattu: 20.10.2014 klo 10:56:24 kirjoittanut CryingBlueRain »
Ilman kielioppia ja historiankirjaa
ei ole mitään,
yksitoista tyttöä, yksitoista pensasta
ei ole mitään.

äyni

 • Jäsen
 • Viestejä: 472
Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
« Vastaus #20 : 20.10.2014 klo 11:43:19 »
Minusta tuossa on järjen siemen. Ehkä pieni, mutta jotain siitä huolimatta.

Ihan alkuun todettakoot, että viittaukset kirpputorimyyntiin ja ulkolaisiin julkaisuihin on ääliömäisiä. Sinänsä ainakin itsepalvelukirpputorin myyjällä, sillä joka ottaa rahat, on nykyisellään ymmärtääkseni velvollisuus valvoa myytävien artikkeleiden ikärajoja. Se siitä.

Mutta jokseenkin ongelmallista on, että elokuvan saa laittaa jakeluun kaikille sallittuna ihan vain siksi, että siinä on kivoja animaatiohahmoja. Paavo Pesusienen soveltuvuuteen en ota kantaa. Älytöntä on se, että 16-vuotiaan näkemää sisältöä valvotaan tarkemmin kuin kolmevuotiaan. Nykyisellä S- ja entisellä 3-merkinnällä varustetuissa elokuvissa saattaa olla monesti hyvinkin rankkaa sisältöä, sekä visuaalisesti, että aiheeltaan, jota ei kyllä kovin mielellään alle kouluikäiselle näyttäisi. Taasen k-7 rajoitus saattaa tulla hyvinkin vähällä, mikäli lastenelokuva on tarkastettu.

Lastenohjelmaa taitaa tulla tuutista ulos niin mahdottomia määriä, että kaikkea ei voi tarkastaa*, mutta pelkkä animaatio ei saisi olla tarkastamattomuuden kriteeri. Yksi hyvä esimerkki on minusta Disneyn Prinsessa Ruusunen, jonka lopun lohikäärmekohtaus oli ainakin meidän lapsista erittäin jännä. Liki kaikki Disney-animaatiot on tullut noiden mukuloiden kanssa katottua, ja tuo on ainoa, joka on aiheuttanut painajaisia, ja se on niitä harvoja, joilla on S-luokitus.

Tähän voi tietysti heittää ajatuksen, että tuo on vanhempien vastuulla. Joo, tavallaan samaa mieltä, mutta jos jokainen elokuva pitäisi itse katsoa ennen kun lapselle sitä voisi näyttää, niin siihen kyllä loppuisi meidän perheen yhteiset elokuvahetket. Ei ne sentään niin mukavia ole, että niiden takia viitsisi katsoa elokuvan lyhyelle ajalle kahteen otteeseen.

*Television lastenohjelmista valitettavan suuri osa on kamalaa paskaa, joille kyllä tekisi hyvää joutua kalliin ennakkotarkastuksen kouriin. Tämä ei koske Paavo Pesusientä, josko edelleenkään en ota kantaa sen ikärajan soveltuvuuteen (minulla ei ole oikeasti näkökantaa tuohon).

JJalonen

 • Jäsen
 • Viestejä: 827
Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
« Vastaus #21 : 20.10.2014 klo 17:49:50 »
Itse en jaksa kirpputoreilla paarustella, mutta kaverien hankintojen perusteella ainakin Turun alueen kirppareilta löytyy silloin tällöin jenkki/euro -tallenteita. Siitä en sitten tiedä, josko kirppareilla myydään 10-vuotiaille Fulci-pätkiä. Youtubessahan noitakin on ihan vapaasti katsottavissa.

Mitä lastenelokuviin tulee, niin mielestäni niissä ykkösvastuu kuuluu vanhemmille.

Kolmevuotias kummityttöni on ainakin vielä niin herkkä, että Rölli-peikkokin on liian pelottava, ja tulee itku. Siispä ensisensuuri on must.

Oman ja vanhempien ajankäytön suhteen pelastava tekijä on, että uusintakatselujen toistot vaikuttavat rajattomilta.

Aikuisten tasolla tehdyt analyysit lastenohjelmien sisällöstä yllä (teletubit) ovat idioottimaisia. Pienet lapset katsovat ohjelmia puhtaan subjektiivisesti omasta maailmastaan käsin. He eivät osaa siirtää katselukokemusta rationaalisiin karsinoihin.

Siksi yksilöity ohjelmisto on suositeltavaa.

Mitä Paavo Pesusieneen tulee, niin eikös nuo Nickelodeon animaatiot ole suunnattu esiteineille ja siitä ylöspäin. Itse en ainakaan näyttäisi jotain Ren & Stimpy -pätkiä alle 8-vuotiaille. Varsinkaan jos skidillä jo lähtökohtaisesti on jo todettu ADHD.


Edit.

Näin jälkeenpäin ajatellen Ren & Stimpy pitäisi oikeastaan kieltää alle 16 vuotiailta. ;D
« Viimeksi muokattu: 20.10.2014 klo 17:53:40 kirjoittanut JJalonen »

Vincent

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 170
Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
« Vastaus #22 : 20.10.2014 klo 19:32:39 »
Samoilla linjoilla JJalosen kanssa. Ei tälläisissä asioissa ole yhtä oikeaa toimintatapaa vaan on voimakkaasti yksilökohtainen asia. Ikuisuus siitä, kun ite viimeksi Paavo Pesusientä katoin, joten ei mitään hajua kuinka "rajua" sisältö on, mutta tulin taatusti nuorempana paljon rajummalle populäärikulttuurille altistettua itseäni (mm. GTA3:sta pelasin innokkaasti hyvinkin nuorena) eikä minulle ole koskaan mitään häiriökäyttäytymistä syntynyt. Päinvastoin olin aina porukan hiljaisin ja kiltein, niin koulussa kuin kotona.

Ymmärrän täysin, että eri media vaikuttaa eri ihmisiin eri tavalla, joten ihan hyvin joku voi tv:stä oppia pahoja tapoja, mutta siinä pitäisi aikuisten ottaa itekkin vastuuta eikä jättää kasvatustyötä täysin setä-tv:n murheeksi. Selittäisivät ettei tuollainen touhu oikeassa elämässä käy päinsä ja miksi. Ton kansanedustajan asenne on täysin samanlainen, kuin jonkin ampumavälikohtauksen kauhistelijoitten, jotka keskittyvät vain siihen, että ampuja pelasi videopelejä eivätkä lainkaan pysähdy miettimään millainen tämän kotielämä oikein oli tms.
« Viimeksi muokattu: 21.10.2014 klo 07:53:15 kirjoittanut Vincent »

Secos-Bill

 • Galleriataiteilija
 • Viestejä: 809
Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
« Vastaus #23 : 20.10.2014 klo 23:24:41 »
Aika paljon luin kommentteja iltapäivälehdistä ja mieleen tuli, että tämä oli monelle vain tilaisuus haukkua poliitikkoa. Itse en uskalla kutsua Kymäläistä kukkahattutädiksi, kun en ole varmaan nähnyt sekuntiakaan PP:tä - ja luulen, että ei ole moni kommentoijakaan... Ties kuinka karmeaa se on, itse olen työpaikalla nähnyt ohimennen minuutin-parin katkelmia piirretyistä, jotka ovat nähtävästi täynnä räjähdyksiä, lasersäteitä, kammottavan näköisiä superkonnia, jotka haluavat tuhota koko maailman jne...
Minun lapsuudessani oli Kylli-täti.

Jari Lehtinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 4 054
 • Itsevalaiseva myyrä joka selvittelee kurkkuaan
Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
« Vastaus #24 : 21.10.2014 klo 15:49:32 »
tämä oli monelle vain tilaisuus haukkua poliitikkoa

Animaatiot eivät ikinä ole julkisessa keskustelussa relevantteja animaatioina.

Tein aiheesta pakinan Japan Popiin. Haukun poliitikkoja.
PS: Myös sana "viski" esiintyy.
”Yhdysvalloissa vuosittain julkaistaan 720 miljoonaa kappaletta »C o m i c s» sarjakuvia … joista ei vain puutu kaikki kasvatuksellinen arvo, vaan jotka ovat suorastaan vahingollisia.” Lastemme puolesta, Kansainvälisen lastensuojelukonferenssin Suomen päätoimikunta 1952.

Jukka Laine

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 37 057
Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
« Vastaus #25 : 03.09.2017 klo 23:09:52 »
Kymmenen vuotta myöhemmin aloituksen kukkahattuinen kansanedustaja on kukkahattuinen presidenttiehdokas.