Kirjoittaja Aihe: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)  (Luettu 250519 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Lurker

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 17 164
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #630 : 16.08.2021 klo 21:53:40 »
Tervetuloa foorumille, Elkei!


Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 115
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #631 : 16.08.2021 klo 23:57:10 »
Viimeisimpiä ostoksia ovat Black Widow-kokoelmakirja sekä Brubaker/Epting kaksikon kynäilemä Velvet. Mulle sarjakuvan ehdoton puoli on aina ollut fyysinen formaatti. Se fiilis, kun kaivan kokoelmasta sen itse vuonna -86 ostetun hieman jo nuhjaantuneen Savage Sword of Conanin ja rojahdan riippukeinuun, on jotain mitä nykypäivän kertakäyttö-klikkipalveluista ei ikinä saa.

Tervetuloa, ikätoveri!

Sarjakuvan suhteen maku- ja lukutottumukset osuvat myös hyvin yksiin!

warthog

  • Jäsen
  • Viestejä: 105
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #632 : 30.11.2021 klo 14:40:44 »
Olen keräilijä. Tykkään lukea sarjiksia laajalla skaalalla, suosikkeja mm. Masi, Tex Willer, Sarjakuvalehti, Hurja länsi/Tomahawk, Kauhu ja Shokki.
Lukemisen lisäksi olen kerännyt sarjakuvia myös sijoitusmielessä. Hyvää keräilykamaa saa halvalla aina joskus esim. Kierrätyskeskuksesta. Ja kun kirjaston kierrätyshyllystä plokkaa kamaa ilmaiseksi ja vie vaihtoon esim. Kampintorin antikvariaattiin ko. kamaa saa siis ilmaiseksi.

Nolo tunnustus: lasten sarjiksiakin luen joskus.

J.Harakka

  • Sarjakuvataiteilija
  • Jäsen
  • Viestejä: 28
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #633 : 28.07.2022 klo 02:25:42 »
Tervehdys Kvaakin väki.

Olen rekisteröitynyt näköjään jo vuonna 2008, mutta unohtanut esitellä itseni, sillä olen aikaisemmin elämässä halunnut hiipiä varjoissa, ja pysyä poissa valokeilasta. Olen entinen juoppo ja luovuttaja, mutta sitemmin ollut raittiina jo yli kaksi vuotta.

Olen vuonna 1981 syntynyt sarjakuvantekijä. Sarjakuvien lukemisen ja piirtämisen aloitin hyvin nuorena, mutta koko ikääni en kuitenkaan ole pitänyt kynää kädessä, väliin mahtuu paljon haaskattuja vuosia, jolloin yritin opiskella insinööriksi, sitten opiskella graafiseksi suunnittelijaksi, olin töissä postilla, astiantiskaajana, juopottelin, urheilin ja pelasin tietokoneella ja sen sellaista.

Päätin alkaa sarjakuvantekijäksi vasta joskus kolmenkympin virstapylvään jälkeen vuonna 2012, jolloin menin ensimmäistä kertaa Limingan Taidekouluun sarjakuvalinjalle, mutta julkaisuasteelle en tosiaan päässyt kuin vasta vuonna 2020, sen jälkeen kun lopetin alkoholin kanssa läträämisen. Sitemmin minulta on ilmestynyt kaksi omakustannetta, ja 220-sivuinen nettisarjakuva on työn alla (Teen sille oman threadin).

Suurimmat vaikutukset tyyliin ovat varmaankin olleet Aku Ankka (ja etenkin Carl Barks), Action Force ja Transformers, joita kopioimalla opettelin piirtämään teini-iän kynnyksellä 90-luvulla. Muuten olen varmaankin lukenut ne kaikki samat sarjakuvat, jotka kaikki muutkin kvaakilaiset, eli ne jotka löytyy jokaisesta kaupunginkirjastosta. Asun tätä nykyä Oulussa. Siinäpä varmaankin tärkeimmät. Rauhaa maailmaan.

Liitteenä iloksenne opettelusarjakuva, jonka tein ysärillä :)
"Miehen halujen tulee ylittää hänen kykynsä, tai taivas on valetta."
- Nikolav Yvonn Turanilainen (Savage sword of Conan vol 11)

Timo Ronkainen

  • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
  • Toimittaja
  • *
  • Viestejä: 19 498
  • "Ja rangaistus on greippi!"
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #634 : 28.07.2022 klo 14:44:20 »
Teretulemast, welcome jne.
Laittele jossain välissä myös myöhemmällä iällä tehtyjä sarjakuvia. :)

Timo

Hurja Rakham

  • Jäsen
  • Viestejä: 16
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #635 : 21.08.2023 klo 08:00:01 »
Öhöm... krhm... tota, öö...

Olen jo jonkin aikaa selaillut näitä keskusteluja, mutta en saanut aikaiseksi rekisteröityä ennen kuin eilen, ujo kun olen. Esittäytyminen lienee paikallaan?

Olen vasta-aloittanut lukiolainen (siis ihan kakara vasta, tiedän...), synnyin sinä vuonna, kun sarjakuvamaailma juhli Hergén 100-vuotissynttäreitä, ja siksi kuvittelen että rakkauteni edellä mainitun herran sarjakuviin olisi jotenkin tähtiin kirjoitettu, vaikka aika hemmetin moni muukin syntyi tuolloin, ja silti arvoisat ikätoverit pitkälti selaavat vain tiktokkia (nuoriso on pilalla, haluan että älykännykät korvataan sähkölennättimillä!!!!! Ja lankapuhelimet takaisin, ei, tämä ei ole Sanzot'n liha ja leikkele!!!!!)

Turha silti kuvitella, että olisin lapsuudessani ymmärtänyt sarjakuvien päälle (siis ankkoja lukuunottamatta). Itse asiassa en ole harrastanut sarjakuvia sen pidempään kuin noin 1,5 vuotta, mikä kuulostaa säälittävän lyhyeltä ajalta, mutta uskokaa kun sanon, että se on ollut sitäkin intohimoisempaa aikaa. Ensin hurahdin vakavanlaatuisella tasolla Tinttiin, ja sitä kautta löysin myös muun sarjakuvan. Kaiken Hergén tekemän (Veikot, Tetet, Jyket, Quickit, Flupket ynnä muut) lisäksi suosikkejani ovat Yoko Tsuno, Barelli, Blake ja Mortimer, Asterix, Ahmed Ahne, Lucky Luke ja Natasha muutamia mainitakseni, ja lista kasvaa koko ajan. En ole toistaiseksi kovin paljon vieraillut Ranskanmaan ja Belgian ulkopuolella, paitsi tietenkin Norjassa, sillä Nemi on myös yksi ehdottomista lemppareistani.

Ja mitäs muuta sitä kertoisi, kirjoja olen lukenut aina ja valtavia määriä, mutta niistä en osaa valita suosikkeja. Luukutan paljon musiikkia, lukuisia eri genrejä mutta lofi on ikisuosikki. Olen sukupuoleltani tyttö.

Mutta joo, eiköhän tuossa nyt ollut enemmän kuin tarpeeksi itsestäni jauhamista.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 115
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #636 : 21.08.2023 klo 09:11:35 »
Olen vasta-aloittanut lukiolainen (siis ihan kakara vasta, tiedän...), synnyin sinä vuonna, kun sarjakuvamaailma juhli Hergén 100-vuotissynttäreitä

Tervetuloa, ja osallistu vain rohkeasti keskusteluihin, eli meidän vanhusten murinoista ei tarvitse pelästyä!

Hurja Rakham

  • Jäsen
  • Viestejä: 16
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #637 : 21.08.2023 klo 09:42:41 »
Tervetuloa, ja osallistu vain rohkeasti keskusteluihin, eli meidän vanhusten murinoista ei tarvitse pelästyä!
Kiitoksia, kiitoksia!

Kahkonen

  • Jäsen
  • Viestejä: 771
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #638 : 22.08.2023 klo 13:39:14 »
(Katsoin, että 2023 aloitettu ketju ja aloin vastata. Ykkösviestin kirjoittajan ikä sai tarkistamaan vuoden, mutta antaa mennä kun alkuun pääsin.)

Lapsuudessa Tarzaneita, Bustereita, Mustanaamioita, Korkeajännitystä lukenut: Willen Wanhojen bussiin edelliset ja uusia tilalle.  Joulun alla isän kanssa kierretty Tampereen divareita ja joululahjaksi ostettu sieltä nippu sarjakuvia: noita peruslehtiä, ja sitten Kapteeni Mikit, Jännä-Jussit ja mitä vielä. Kirjastosta sitten Aku Ankat, Asterixit ja muut albumit.

Joitakin olen kerännyt: Suuri sota, Anu ja Antti, Lännentie. Tex tilattu aikuisiällä ja Kalkkaron tilasin, Fantomenia. Profiilikuvan pettynyt ilme kertoo siitä, kun ei enää julkaista.

Kohta nelikymppinen, lapsiperheen isä. Lukion matikanope Kouvolassa.

TOSA

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 003
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #639 : 29.04.2025 klo 12:09:38 »
Rekisteröitynyt:29.04.2005 klo 10:47:26

Onpas nuo vuodet menneet nopeasti. Pitäisikö niiden kunniaksi oikein tehdä jonkinlainen esittely

Sarjakuvien lukeminen (kuunteleminen ja katseleminen) alkoi jo paljon ennen kuin itse opin lukemaan. Isäni luki minulle Tex Willeriä ja äitini Aku Ankan taskukirjoja ja Aku Ankkaa. Muistan myös pari Zagoria ja Akimia. Mallista piirtelin Tex Willer ja Disney hahmoja. Ahkerasti kierrettiin divareja pääasiassa Tampereella mutta myös lukuisilla muilla paikkakunnilla. Silloin oli vielä sitä aikaa kun mihin vain pieneenkin paikkakuntaan menikin niin löytyi aina vähintään yksi divari.

Kun opin lukemaan aloin keräilemään sarjakuvia itselleni. Kokoelmaan alkoi kertyä Aku Ankan taskukirja, Tex Willer, Lännentie, Akim, Zagor, Mustanaamio, Hopeanuoli, Tarzan, John Carter, korkeajännitys yms. Toki luin kirjastosta kaiken sarjakuvan mitä vain käsiini sain. Kirjatkin kyllä kelpasivat Tarzan, Mars, Kolme etsivää yms. Ala-asteella tuli luettua kyllä paljon ja yllättävän hyvin silloin luetut ovat jääneet muistiin. Ensimmäiset kosketukset Marveliin (Hämähäkkimies 12/81, Ryhmä-x 3/85, Hulk 10/85) eivät ottaneet vielä kipinää mutta ostettuani kaupasta uutena Hämiksen 6/87 vei Marvel täysin mennessään. Silloin lähti vaihdossa divariin melkein kaikki aiemmat sarjakuvat ja tilalle tuli Marvel sarjakuvia. Veljeni alkoi keräämään Teräsmiestä ja Batmania niin DC maailmakin tuli tutuksi. Piirtäminenkin jatkui mutta ei enää juurikaan mallista vaan omasta päästä erilaisia hahmoja. Johonkin piirustuskilpailuunkin tuli osallistuttua jossa tulin toiseksi. Paras numero todistuksessa oli käytöksen lisäksi kuviksen 10. Erityisenä lomamuistona jäi mieleen yöpyminen jollain leirintäalueella jonne saapui divaribussi. Muuten samanlainen kuin kirjastoauto mutta sarjikset oli myynnissä eikä lainattavia. Divarikierroksien paikkakunnat laajenivat Helsinkiin, Ouluun ja Poriin.

Yläasteella keräily alkoi taas laajenemaan Marvelin ulkopuolelle ja ostin vielä veljenkin DC kokoelman. Silloin tuli hullu ajatus kerätä kaikki julkaistut suomenkieliset sarjakuvat. Divareita tuli kierrettyä aina vain enemmän ja keräily oli helppoa kun kaikista löytyi ostettavaa ihan niin paljon kun vain rahaa riitti. Kotona piirtämisen määrä alkoi vähenemään mutta kuvaamataito muistaakseni jatkoi edelleen todistuksen parhaana numerona.

Lukion aikana aloin seurustelemaan ja erilaiset asiat alkoivat kiinnostamaan. Divareja kiersin edelleen säännöllisesti mutta esimerkiksi Tex Willerin ja Aku ankan taskukirjojen ostaminen loppui 1994. Sarjisten lukemisellekaan ei jäänyt niin paljon aikaa. Luokkatovereille piti piirtää erilaisia hahmoja mutta muuten piirtäminen jäi lähinnä kouluvihkojen sivujen tyhjien reunojen täyttämiseen.

Sitten 1996 tuli muutettua toiselle paikkakunnalle opiskelemaan ja sarjakuvani jäivät kotipaikkakunnalle. Sinne tulivat myös kaikki tilatut lehdet vuosien ajan. Siellä viikonloppuisin käydessä ehdin yleensä lukemaan postissa tulleet mutta lukemattomien pino alkoi kasvamaan. Divarikierroksien ostoksetkin pääasiassa jäivät kotipaikkakunnalle enkä kuljetellut niitä opiskelupaikkakunnalle. Koulun jälkeen poika syntyi, armeija ja sitten töihin jonka jälkeen sarjakuviem lukemiseen ei jäänyt juurikaan aikaa. Säännöllisesti tuli luettua Hämis ja Ryhmä-x mutta muuten vain satunnaisesti jotain. Töissä muistiinpanoihin piirtäminen palavereissa on jatkunut kyllä tähän päivään saakka. Useasti olen työkaveeilta kuullut että olisi kannattanut alkaa piirtämään sarjakuvia. Jotenkin tuota aikaa on muka ollut niin vähän ettei tuollaista ole tosissaan tullut ikinä harkittua koska vapaa-ajalla en ole lukion jälkeen ehtinyt piirtämään mitään.

Töiden alettua tuli muutto isompaan asuntoon johon alkoi sitten kertyä sarjakuvia huutonet ja divariostoksista. Tytär syntyi ja sitten oli  muutaman vuoden päästä pakko muuttaa taas isompaan asuntoon. Sarjakuvia ja kirjoja alkoi kertymään kiihtyvällä vauhdilla. Lukemaan vain ehtinyt käytännössä mitään joten kaikki meni vain lukemattomana hyllyyn. 2009 aloin tunnustaa itselleni sen että kaikkien sarjakuvien kerääminen ei ole realistista. Hyvin tarkasti valikoiden myin tai vaihdoin muutamia kappaleita pois sellaisista kirjoista ja sarjakuvista jotka eivät oikeasti kiinnostaneet.

Vuosien 2013-2015 aikana kuljetin kotipaikkakunnalta sarjakuvani omaan asuntooni. Kovalla järjestelyllä ja kaikki huoneet kattoon saakka täyttäen sain kaikki vielä sopimaan kohtalaisen siististi. Jotta mitään uutta saisi sopimaan hyllyihin päätin alkaa luopumaan niistä jotka vähiten kiinnostavat ja noin 20 vuoden tauon jälkeen aloin keräilemään taas Tex Willeriä koska niihin oli helppo vaihtaa sarjiksia divareissa. Texin tilauskin alkoi 2014 mutta en vieläkään ole yläasteen jälkeen ehtinyt lukemaan yhtäkään normi Texiä. Kokoelman määrä vain jatkoi kasvuaan 2019 saakka vaikka ensin luin/vaihdoin/myyntiin ne jotka vähiten kiinnostivat ja sitten ne joiden tarinat löytyivät tuplina. Sitten piti alkaa luopumaan isoista sarjoista kuten Mustanaamio ja lopulta päätin luopua kaikesta Disneystä (paitsi Barksin ja Rosan kootut). Jossain vaiheessa kun en vaihdossa keksinyt muuta aloin keräämään jenkkisarjakuvaa jolla sai paikattua suomenkielisten julkaisematta jätetyt tarinat. Sitten keräily vaihtuikin puuttuvien paikkaamisesta täysien sarjojen keräämiseen ja suomenkielisten korvaamiseen. Viimeisien 6-7 vuoden aikana on tullut kyllä luettua sarjakuvaa varmasti enemmän kuin koko keräilyn aikaisempana aikana yhteensä. Silti hyllyt on täynnä lukematonta sarjakuvaa varmaan seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi. Paljon on lukemattomana lähtenytkin hyllystä kun tilalle on tullut joku englanninkielinen kokoelma. Se mitä pelkään on että missä vaiheessa iskee katumus kun Marvelista oli suomenkieliset neljää ihmesarjaa vaille kaikki ja DCstä puuttui kaksi Jättiä ja neljä Batmania. Toki lähes kaikki nuo tarinat on nyt englanninkielisinä joten se helpottaa ettei kaduta mutta kyllä niitä lehtiä divareissa haikeasti silti aina katselee. 

Nyt on tällä hetkellä kokoelmasta lähtenyt 13623kpl sarjiksia (plus ne jotka lähti vaihtoon 80-luvulla) ja muutamia kymmeniä kirjoja. Kokoelmassa on jäljellä 3167kpl. 2019-2024 jatkunut kokoelman kappalemäärän lasku on 2025 kääntynyt taas nousuun. Lisäksi kun on tullut ostettua pajon omnibuksia ja muita paksuja kokoelmia on tilaa taas yhtä vähän hyllyissä. Tähän mennessä kokoelmasta luopumisessa on kaduttanut vain ne jotka on tullut myytyä ihan liian halvalla ja ne joiden hinnat on myynnin jälkeen noussut. Todella monessa sarjassa kyllä kävi niin että niiden hinta ja kysyntä tippui nopeasti joten niistä olisi pitänyt luopua jo aiemmin. Divareissa tulee käytyä enää 1-2 kertaa vuodessa Tampereella ja Valkeakoskella, 3-4 kertaa Seinäjoella ja ehkä kerran vuodessa Turussa ja/tai Jyväskylässä. Valikoima mennyt todella rajatuksi kun juuri mitään suomenkielistä ei osta niin siksi ostokset siirtynyt pitkälti nettiin. Yli 40-vuotta kun divareja on kiertänyt niin kyllä välillä tulee pakottava tarve lähteä niihin vain selaamaan sarjiksia vaikka luultavasti juuri mitään ei löydykään. Siksi yleensä netissä ensin tutustun mahdollisuuksien mukaan divarin tarjontaan että osaisi ajoittaa käynnin oikein. Onneksi muutamassa divarissa alkaa jo olemaan ihan hyvä englanninkielisen sarjakuvan valikoimakin.

Tällä hetkellä menossa Marvelin 60-luvun sarjakuvien lukeminen että saisi vähän suunnattua ja selkeytettyä keräämistä. Englanninkielisten julkaisujen määrä on suuri ja tulee ostettua sieltä täältä eri vuosikymmeniltä että saisi korvattua loput suomenkieliset. Nyt on pakko keskittää johonkin ja lähteä vuosikymmen kerrallaan niitä lukemaankin ettei jää taas kaikki hyllyyn lukemattomana. Tästä aiheesta tulen luultavasti laittamaan oman viestinsä kunhan pääsen vähän pidemmälle lukemisessa.
« Viimeksi muokattu: 29.04.2025 klo 13:20:31 kirjoittanut TOSA »

Miqz

  • Avustava Slemmy
  • Jäsen
  • Viestejä: 1 833
  • Riipivä jännityspommi!
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #640 : 29.04.2025 klo 15:20:18 »
TOSA:n tarina ja esittely oli tosi mukavaa luettavaa, yhtymäkohtia omaan historiaan tosi paljon ja siitä innostuneena oma lyhyempi esittely:

Rekisteröitynyt:14.10.2010 klo 15:31:30
Viestejä:1 832 (0,345 viestiä per päivä)

Ensi kosketus oli tietenkin Aku Ankan ja AA taskukirjojen kautta. Kotiin ostettiin myös Jippoa ja Asterixeja/Lucky Lukeja oli jo lapsuudessa koko ajan saatavilla, samoin kuin Zoomin albumit ja Blueberryt, jotka tekivät myös ison vaikutuksen. Opin mm. lukemaan AA Taskukirjan kautta, huomasin yhtäkkiä osaavani itse lukea päiväkodissa, kyseessä taisi olla nro 37, Roope ja Kroisos kilpasilla. Joululahjoiksi saatiin jättikirjoja ja AA 400-sivuisia, mm. Toivesarjat, joka tuli luettua monta kertaa kannesta kanteen. KVAAKin pääsivuilta löytyy mun ja parin muun kirjoittamia taskarikolumneja, joissa lisää historianostalgiaa.

Varsinainen oma keräilyinnostus alkoi kuitenkin Hulkin nron 4/81 kautta. Äitini toi sen isoveljelleni tuliaisiksi Helsingin reissulta, mutta isoveli ei tykännyt, ja antoi lehden minulle. Hulkin myötä tuli tietenkin tutuksi myös Ihmeneloset, jotka olivat hetken kakkossarjana, kunnes saivat oman lehden. Samoihin aikoihin eri kustantajan Hämähäkkimies tuli keräilyn kohteeksi. Paikkakunnan divarit tuli kierrettyä joka päivä. Keräilyä kesti kevääseen 1984 asti, kunnes kustantajana toimiva Mail-Manin sarjakuvalehdet lopetti toimintansa ja Hulkin viimeiset erikoisjulkaisut ilmestyivät. Ihmenelosissa oli juuri edellisvuonna alkanut John Byrnen juoksu, joka jäi ikävästi myös kesken. Kannoin kaikki divariin ja unohdin sarjisten keräilyn hetkeksi.

Sitten taas vuonna 1987, olikohan Ryhmä-X lehden numero 3/87 joka kiinnitti huomion lehtipisteessä, ja jonka jälkeen keräilyinnostus taas alkoi, ja oli voimissaan vuoteen 1992 asti. Keräsin taas kaikki 80-luvulla ilmestyneet Marvel-lehdet, lopettaakseni taas, tällä kertaa intti, ajokortti, kesätyöt jne veivät huomion. Ensimmäisiä tyttöystäviä pyöri kans kuvioissa. Tällä kertaa kuitenkin päätin säästää lehdet, ja keräily oli Marvelin lisäksi laajentunut mm. Shokkeihin ja muihin kauhusarjakuviin, DC:hen jne. Jostain syystä jonkin muuton yhteydessä totesin että lehdet uhkaavat jäädä ulkovarastoon, ja päätin silloin hankkiutua lähes kaikesta eroon. Alfa Antikva toimi yhtenä luotto-divarina, sekä myyjänä että ostajana.

Opiskelut ja työt, myöhemmin vaimo ja perheellistyminen veivät mukanaan, kunnes joskus 2009 kieppeillä sain taas kipinän. Vaimo osti minulle lahjaksi AA Taskarin nro 350, "Vuosisadan rakkaustarina". ;D Vähän tuon jälkeen tajusin, että väliaikoina on julkaistu aika paljon Marvelia kovakantisina, ja aloin keräillä niitä. Apuna tässä oli KVAAKin foorumi, jonne uskaltauduin rekisteröitymään 2010. Sen jälkeen olen kerännyt kaiken ja paljon muutakin takaisin, siten että tällä hetkellä miesluolassani on 5 hyllymetriä sarjakuvaa lattiasta kattoon. Autotallissa löytyy lisää  8]. Suurimman osan olen myös sidottanut vuosikerroiksi, koska tykkään nimenomaan lukea isompaa kirjaa, en hirveästi tykkää yksittäisistä lehdistä, vaikka niiden pläräily onkin ajoittain mukavaa.

Tällä hetkellä löytyy lähes kaikki Suomessa koskaan julkaistut Marvelit, DC:t, Kauhusarjakuvat, tärkeimmät eurooppalaiset sarjakuvat, Texin kirjastot, Maxit ja suuralbumit, täydelliset Creepy, Eerie ja Vampirella archivesit, AA:n näkkärit 1951-1983, hirveä määrä taskareita (muistaakseni jotain 150-300 väliä en koskaan jaksanut tilanpuutteen vuoksi hankkia kokonaan), Rosan ja Barksin kootut, jälkimmäiset sekä suomeksi että pari kertaa englanniksi, alkuperäiset Another Rainbow'n sekä Fantagraphicsin tuoreemmat värilliset kootut. Ja tietysti paljon taidekirjoja, mm. Barksin öljyvärimaalaukset sekä ankoista että muista "funny animalseista". Myös jotain alkuperäisiä litografioita löytyy, ja ne komistavat mm. lastenhuoneiden seiniä. Sain myös aiempia keräilyvuosia paremmin haalittua mm. täydelliset Ihmesarjat, joista valtaosan hankin itse asiassa juuri TOSAlta.

Koko ajan tulee ostettua lisää, eli käytännössä lähes kaikki julkaistava tulee hankittua. Lisäksi aloitimme KVAAK Kirjan kautta itsekin julkaista sarjakuvia, kun vielä n. 5v sitten tuntui että kustannusala on kuolemassa. Sama ongelma on itsellä kuin TOSA:lla, että aika paljon on mennyt lukemattomana hyllyyn, ja toiveissa olisi että joskus (eläkkeellä??  ???) olisi aikaa lukea noita. Arjessa ei juuri ehdi paljoa kokoelman lukemiselle omistautua. Mutta ehkä vielä joskus!

Edit: no, ei siitä paljon lyhyempi tullut  :D
« Viimeksi muokattu: 29.04.2025 klo 16:00:25 kirjoittanut Miqz »
"Aijaa no minä olen Rauta-Pekka!"
"Iskä, saanko minä sinun Batman-kalsarit sitten kun sinä kuolet?"

Reima Mäkinen

  • Jäsen
  • Viestejä: 10 120
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #641 : 29.04.2025 klo 18:26:47 »
TOSA:n tarina ja esittely oli tosi mukavaa luettavaa, yhtymäkohtia omaan historiaan tosi paljon ja siitä innostuneena oma lyhyempi esittely:

 5 hyllymetriä sarjakuvaa lattiasta kattoon.

Mukava lukea esittelyjä, kiitos. Tuo 5 hyllymetriä on vaan pakko korjata.  :police:

Tarkoittanet siis 5 metriä hyllykköjä!? ..Ja jos joka hyllykössä olis vaikka 5metriä hyllyä, niin siitä tulee yhteensä 25 hyllymetriä. Toki kirjahyllyssä voi olla vaikka 7 hyllyä täynnä sarjiksia niinku mulla muutamassa hyllyssä on. :)

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

Miqz

  • Avustava Slemmy
  • Jäsen
  • Viestejä: 1 833
  • Riipivä jännityspommi!
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #642 : 29.04.2025 klo 19:20:57 »
Mukava lukea esittelyjä, kiitos. Tuo 5 hyllymetriä on vaan pakko korjata.  :police:

Tarkoittanet siis 5 metriä hyllykköjä!? ..Ja jos joka hyllykössä olis vaikka 5metriä hyllyä, niin siitä tulee yhteensä 25 hyllymetriä. Toki kirjahyllyssä voi olla vaikka 7 hyllyä täynnä sarjiksia niinku mulla muutamassa hyllyssä on. :)

5*5 lienee oikeampi. Sähän oot nähnyt sen :)

Edit: tarkastuslaskennan jälkeen 6*5 eli 30 hyllymetriä + 3*2m piilohyllyjä ja autotallissa pääasiassa Willeriä ja muuta länkkäriä, Ankkaa ja Korkkareita jne. Sit tietenkin jonkin verran muissa huoneissa…  ;D
« Viimeksi muokattu: 30.04.2025 klo 00:32:22 kirjoittanut Miqz »
"Aijaa no minä olen Rauta-Pekka!"
"Iskä, saanko minä sinun Batman-kalsarit sitten kun sinä kuolet?"

Darth Mika

  • Insinööri
  • Toimittaja
  • *
  • Viestejä: 5 997
  • Leopard-tankkeja Ukrainaan ja vähän äkkiä!
Vs: Kvaak.fi:n virallinen "esittele itsesi" -thread :)
« Vastaus #643 : 29.04.2025 klo 21:31:57 »
5*5 lienee oikeampi. Sähän oot nähnyt sen :)
Mäkin olen nähnyt Migzin kokoelman (joka on vaikuttava), mutta autotaliissa kuulemma löytyy vielä lisää...sitä en ole nähnyt. Olen vain nähnyt sen, kun "Hulk" on hyökännyt sun autotalliin ja potkassut tallin seinän sisään. En muista nähneeni seinän rakosista mitään sarjakuvakokoelmaa siellä.

Et ole näyttänyt mulle edes noita litografioita...pöh!
"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)