EIköhän linux ala pikkuhiljaa olla soveltuva ainakin vakavaan harrastusmaiseen graafiseen työhön, jos ei vielä ammattimaiseen.
Viimeinen suuri este tälle taisi olla värienhallinnan kehittäminen sille tasolle, että linuxissakin näytön ja laitteiden kalibrointi on nykyisin suht vaivatonta.
Nyt käyttöjärjestelmäpuolella ei taida olla suuria esteitä, josko ohjelmapuolella vielä toki on. Crossoverin avulla, ja ehkä pelkällä Winelläkin saa Photoshopinkin pelaamaan linuxissa.
Sitten kun linuxiin tutustuja saisi jonkun tolkun eri jakeluista, työpöydistä yms. niin linuxilla saattaisi alkaa olla jotain mahdollisuuksia. No, aloittelijalle järkevien jakeluiden määrä taitaa olla nykyisin n. neljä (Mint, Ubuntu, openSuse, Fedora), joten ei sekään suo niin syvä enää ole.
Tiedostorakenne on OS X:n kanssa hyvin samankaltainen, etenkin käyttäjän "kotihakemiston" osalta, ja kokolailla hyvin erilainen Windows-rakenteen kanssa. Tiedostojärjestelmät, mihin Reima taisi tuossa edellä viitata on sokkelo, joka hyvin paljon sotkee useamman käyttöjärjestelmän päällekäistä käyttöä. Linuxit viihtyvät nykyisin useimmin ext3 tai ext4 -tiedostojärjestelmällä kirjotetuilla levyillä, joita ei Windowsit tahi Macit osaa lukea käytännössä ollenkaan. Eikä tietenkään Windowsin NFTS tai OS X:n HFS+ ole linuxille täysin ongelmattomia. No, tiedostojärjestelmää ei tarvitse käyttäjän välttämättä ymmärtää ja linuxin tiedostorakenne on lopulta hyvin looginen ja helppo. Prosessorin bittisyvyydellä ei ole tämän kanssa mitään tekemistä.
7 1/2 vuotta minä käytin yksinomaan Linuxia hommissani, ja hyvin sujui niin valokuvausharrastajan kuvankäsittelyt kuin CAD-piirtäminenkin. Mutta kumpaakaan en olisi ammatikseni sillä systeemillä tehnyt.
Jos ylimääräistä aikaa ja kiinnostusta on, kannattaa minusta kyllä vilkaista, miten Linux vertautuu siihen mitä nyt käyttää. Siellä on paljon sellaista toiminnallisuutta, jota ei windowseista ja maceista löydy, mutta mitään suuresti merkittävää ei löydy, eikä puutu. Linuxin paketinhallintaa on toisinaan ollut ikävä, erittäin kätevä tapa hallita ohjelmien asennusta.