Kirjoittaja Aihe: Lordi  (Luettu 30144 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 564
Lordi
« : 03.11.2006 klo 15:06:54 »
Osaan kauppoja on jo tänään ilmaantunut Suomen omien hirviöiden lupailtu sarjkuva-albumi
Lordi Alkuperä.

Arktinen panostaa euroviisuvoittajaan näemme ihan kympillä. Painoasu toimii kansi on mustanpuhuvan näyttävä ja takana on paitsi aiheellinen ikärajavaroitus myös kotimaisuudesta kielivä siniristilippulogo.

Toisin kuin ennakkotiedot antoivat ymmärtää ei kyseessä ole mr. lordi putaansuun käsikirjoittama, mr Hiltusen piirtämä ja mr Ratian värittämä, vaan hirviömies on antanut vapaammat kädet.

Teoksesta löytyy siis kaikkien kolmen piirrosjälkeä.
Lordin itse itselleen luoma mytologia asettaa tason ja tahdin. Verta ja suolenpätkiä piisaa.
Mielenkiintoista kyllä se että ruutujen ääriviivat on jätetty viimeistelemättä lisää tarinan tehoja, ehkä juuri siksi että on ammattimaisessa julkaisussa yllättävä veto.

Hiltunen erottuu klassisella seikkailutyylilään ja ratian piiroosjälki ei aluksi näytä sopivan, mutta toimii kunhan saa totuteltua.

Hintaa ISBN tuotteelle 951-5602-53-2 kertyy reilu kymppi 10,90€
mutta tuleeko tästä hittituote?
Nykyisen kansansuosikin fanit ostanevat ja kauhuharrastajat, mutta ne suurimmat fanit kuten oma hieman alle kuusivuotias?

Lordin hirviömytologiat menee 80-luvun voimametallilevyissä kuitenkin enemmän ohi monilta.
Sarjakuvassa hurme kaareilee jo ennen syntymää eikä pääty kuolemaankaan.
Kukkahattutädit asettuvat lähtökuoppiinsa enkä minäkään omalle harvahamppalle tätä lue sen enempää kuin Freaks d´Amouria tai Black holea.

Jos Jysäyksen pätkä innosti, mutta jäi mielestäsi puolitiehen tai oli liian humoristinen kannattaa poimia talteen.
Muille suositellaan harkinnan varaista tutustumista.
« Viimeksi muokattu: 26.04.2007 klo 14:58:17 kirjoittanut Surfin Joe »

kespa

 • Avustava toimittaja
 • *
 • Viestejä: 840
 • Iron Knights - Tulossa maaliskuussa 2014
Re: Lordi - Alkuperä
« Vastaus #1 : 03.11.2006 klo 16:05:13 »
Tänään kanssa vahingossa tuli käytyä kirjakaupassa ja tuli selailtua. Ihan hienolta paketiltahan tuo näytti kieltämättä. Jäi kuitenkin vielä hyllyyn, mutta eiköhän tuo tule hommattua kunhan näkee paljonko Necrocomiconissa huomenna menee rahaa...

W

 • sarjakuvaduunari
 • Jäsen
 • Viestejä: 616
Re: Lordi - Alkuperä
« Vastaus #2 : 05.11.2006 klo 18:33:57 »
Tiedän että yksi jos toinenkin kvaakkaaja sortui kipaleen kirjamessuita ostamaan, mutta eikös tuo lehden ikäraja ole 13+?
Selailulla selvisi ainakin että Lordi albumi on mielekkäälle lukuelämykselle liian raaka. Onko se itsetarkoituksellista vai onko tarinat kiinnostavia selviää vissiin lukemalla...

mari

 • Jäsen
 • Viestejä: 516
Re: Lordi - Alkuperä
« Vastaus #3 : 05.11.2006 klo 19:06:50 »
Tiedän että yksi jos toinenkin kvaakkaaja sortui kipaleen kirjamessuita ostamaan, mutta eikös tuo lehden ikäraja ole 13+?

Shh Warda! En tunnusta :D

no ei vais, joo tulihan se (pienessä nosteessa) ostettua, jolloin se tuntui hyvältä idealta. Kun sitten luin sen (itseasiassa myöskin pienessä nosteessa), idea ei tuntunutkaan niin hyvälle...
Jysäyksen Lordi-sarjis oli ihan viihdyttävä. Tämä albumi ei vain toimi. Vaikka kuinka kaunista jälkea Hiltunen tekee, se ei pelasta. Hahmoista olisi saanut niin paljon enemmän irti, nyt tuntuu että on väsätty vain nopeasti jotain... Harmi, sillä esim. tästä bändin naishahmosta saisi loistavia tarinoita...

Ehkä en vain kuulu kohderyhmään ;)

Jukka Laine

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 37 267
Re: Lordi - Alkuperä
« Vastaus #4 : 10.11.2006 klo 18:44:24 »
Minä tykkäsin Lordista. Kunnon monsterikamaa. Mutta seuraava albumi tulee keväällä ja siinä on päästy näistä origin-tarinoista jo ohi ja päästään siis asiaan. Ainakin toivon niin. Kaupataanko näitä ulkomaille?

Mari on vaihtanut avatariaan. Tykkäsin enemmän entisestä.


Petteri Oja

 • Juudas itselleen
 • Jäsen
 • Viestejä: 8 190
Re: Lordi - Alkuperä
« Vastaus #5 : 10.11.2006 klo 18:53:13 »
Mari on vaihtanut avatariaan. Tykkäsin enemmän entisestä.

Niin minäkin. Ei Mari oo oikeesti noin pahis edes piirrettynä.

Lordi-albumi oli oikein mukaisa. Hurmetta oli enemmän kuin olisin odottanut, mutta se on vain positiivista. Ihanaa että joku vielä tekee näin hyvin toteutettua teurastussarjakuvaa! Mattipekka paljasti Jysäys-ketjussa saaneensa albumista noin raa'an ajattelemalla tekohetkellä Kvaakin Jysäys-kommentteja.  ;D

Hiltusen piirros toimi värillisenä perhanan hyvin. Ehkä albumin parhaita pätkiä olivat ne. Mr Lordin osuuskin toimi. Ratian piirrostyyli tuntui aluksi epäsopivalta kauhusarjakuvaan, mutta kyllähän sekin lopulta pelas.

Kaikin puolin viihdyttävä albumi. Ei mitään elämää suurempaa, mutta ei kaiken tarvitse ollakaan.

mari

 • Jäsen
 • Viestejä: 516
Re: Lordi - Alkuperä
« Vastaus #6 : 10.11.2006 klo 18:57:18 »
Mari on vaihtanut avatariaan. Tykkäsin enemmän entisestä.

No HUH HUH pysytäämpä pojat aiheessa :D

Grr... ettekö te nää että mä luon uutta PAHIS imagoa! nyyhg, kukaan ei tykkää tuosta uudesta avatarista... mutta en vaihda sitä vielä, mur.

Mä tosiaan olin hieman pettynyt tuohon Lordin albumiin, en oo ees laittanut vielä hienoa kylkiäis-julistetta seinälle (se olis ehkä ollut liikaa kun on tuo jysäys-julistekin tuossa seinällä...)

Mutta tosiaan niin kuin sanoin, en taida kuulua kohderyhmään vaikka kuinka kovasti yritän  :'(

Jukka Laine

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 37 267
Re: Lordi - Alkuperä
« Vastaus #7 : 10.11.2006 klo 21:01:40 »
Ja ne jotka ovat haukkuneet Lordia Kvaakissa pääsevät nyrkillä tapettaviksi menninkäisiksi seuraavaan albumiin.

lasse

 • Jäsen
 • Viestejä: 671
Re: Lordi - Alkuperä
« Vastaus #8 : 17.11.2006 klo 16:49:33 »
EIlen syöksyin Kouvolan Suomalaiseen kaksi minuuttia enne sulkemisaikaa ja juoksin sarjakuvahyllylle jossa Alkuperä olikin maksoin kassalle ja kuin miltei heti.

Putaansuun omaa kuvitusta olisi saanut olla enemmän, ei Hiltusessakaan mitään vikaa ole, mutta miten ihmeessä Mr. Ratian on annettu piirtää Lordi sarjakuvaa! Miehen tyyli ei sovi yhtään Lordi-alppariin, eikä ylipäätänsä mihinkään kauhusarjakuvaan.

Odotan innolla ensi kevättä, sillä silloin tapahtuu kaksi merkittävää juttua. Lordi 2 sekä Spider-man 3.

Lönkka

 • Jäsen
 • Viestejä: 4 275
 • Life goes on (except for those who die)
Re: Lordi - Alkuperä
« Vastaus #9 : 17.11.2006 klo 18:42:28 »
mutta miten ihmeessä Mr. Ratian on annettu piirtää Lordi sarjakuvaa! Miehen tyyli ei sovi yhtään Lordi-alppariin, eikä ylipäätänsä mihinkään kauhusarjakuvaan.
Samaa mieltä.
Kiltisti sanottuna aika hapuilevaa oli jälki etenkin anatomian ja arkkitehtuurin osalta :(

Kuvittelisin että oli kiire saada albumin verran matskua jolloin koko tiimi tarttui myös piirrosvaiheessa kynään.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 564
Re: Lordi - Alkuperä
« Vastaus #10 : 17.11.2006 klo 18:51:58 »
Samaa mieltä.
Kiltisti sanottuna aika hapuilevaa oli jälki etenkin anatomian ja arkkitehtuurin osalta :(

Kuvittelisin että oli kiire saada albumin verran matskua jolloin koko tiimi tarttui myös piirrosvaiheessa kynään.

Kiirekin varmaan vaikuttaa, mutta MPRn tyyli on omanlaistaan. se on kehittynyt sitten Dekatanssin, mutta ei varsinaisesti realismiin pyrkivään vaan enemmän ekspressionistiseen suuntaan.

Ymmärrän kyllä. Vaikka onhan kauhua tehty pottunokillakin kuten esim.Herge seitsemässä kristallipallossa.
Ratian ansiot ovatkin käsikirjoituspuolessa, kuten muistaakseni muumion tarina.
Putaansuun oma tuotos oli hieno, kuten mainitsin rosoisuus ja ruutujen epäammattimaisuus vahvisti sitä.

Amokin maaduttua on silti mainiota että väristysten ystäville annettaan säännöllisiä sähköshokkeja sarjakuvallisessa muodossa.

Mattipekka

 • Jäsen
 • Viestejä: 98
Re: Lordi - Alkuperä
« Vastaus #11 : 18.11.2006 klo 20:04:44 »
miten ihmeessä Mr. Ratian on annettu piirtää Lordi sarjakuvaa! Miehen tyyli ei sovi yhtään Lordi-alppariin, eikä ylipäätänsä mihinkään kauhusarjakuvaan.
Olisikohan syy siinä, että nukun samassa sängyssä päätoimittajan kanssa. Mistäköhän sitä lupaa olisi pitänyt kysyä? Isä Mitrolta?

Kuvittelisin että oli kiire saada albumin verran matskua jolloin koko tiimi tarttui myös piirrosvaiheessa kynään.
Mukana olleet kaksi kauhun supertähteä olivat tosiaan aika kiireisiä. Heistä on revitty kaikki irti mitä saatiin. Oli siis valittava joko 30 sivua sarjakuvaa ja sama määrä fanikuvia tai aito sarjakuva-albumi. Kritiikin valossa ja varmasti puhtaasti kaupallisinkin perustein ensin mainittu olisi ollut sekä faneille että kustantajalle mieluisin vaihtoehto. Tiimi ei kuitenkaan missään vaiheessa ajatellut tätä rahat pois-bändituotteena, vaan keskittyi luomaan parasta kauhusarjakuvaa mitä tässä maassa on nähty. Seison paitsi koko tiimin, myös omien luomusteni takana. Ei niitä hutaisten ole tehty, vaan viimeiseen asti hiomalla.

Sitä olen jäävi kiistämään, ettenkö olisi paska piirtäjä, mutta tartunpa tuohon usein toistuvaan väitteeseen, eli että tyylini ei sovi kauhusarjakuvaan. Yksi kokonaisuutta inspiroinut tekijä kun oli nimittäin amerikkalaisen nykykauhusarjakuvan graafinen rikkaus ja tyylien kirjo. "Realistinen" EC-kauhu on henkitoreissaan ja uusi kauhu näyttää esim. tältä, tältä tai tältä. Tiedänpähän nyt, ettei noita kannata yrittää ihan heti tuoda Suomen markkinoille.

Ensireaktion perusteella vaikuttaa siltä, että isolla osalla suomalaisyleisöstä on vankka mielipide siitä, miltä kauhusarjakuvan pitää näyttää. Lyijykynäjälki nähdään keskeneräisyyden merkkinä ja standardeista poikkeava väritys sotkuna. Kaikki kunnia realismille, mutta joskus tyylilajin vaihdos tuo sarjakuvaan aivan uuden ulottuvuuden. Annoin mielelläni Amenin Petrin kuvitettavaksi, koska tiesin sen näyttävän paremmalta realistisena. Awan taas halusin pitää itselläni, koska näin sen nimenomaan keveänä pastelli-ilotteluna.

Joskus realismi on pakkopaita. Nähdäkseni esim. Lottien korkeajännitys olisi noussut aivan uudelle tasolle Auran kuvittamana. Voin kyllä hyvin kuvitella mikä rähinä siitä olisi noussut lukijoiden keskuudessa :D

Albumia oli aivan helvetin hauska tehdä. Oli upeaa olla mukana tuomassa seikkailua takaisin kotimaiseen sarjakuvaan. Minusta albumissa on samaa viattomuutta kuin 70-luvun Tarzaneissa. Ja siis hei, olen ihmeissäni, ettei kukaan ole kaiken kauhistelun keskellä huomannut, kuinka ilmiöinen piirtäjä Mr Lordi on.
« Viimeksi muokattu: 19.11.2006 klo 15:21:42 kirjoittanut Mattipekka »
Hemmetti, tässähän menee koko työpäivä, en enää ikinä kirjoita Kvaakkiin:(

Lönkka

 • Jäsen
 • Viestejä: 4 275
 • Life goes on (except for those who die)
Re: Lordi - Alkuperä
« Vastaus #12 : 19.11.2006 klo 22:09:06 »
Ensireaktion perusteella vaikuttaa siltä, että isolla osalla suomalaisyleisöstä on vankka mielipide siitä, miltä kauhusarjakuvan pitää näyttää.
Itselläni ei ainakaan ollut ongelmia siinä että jälki ei olisi sopinut KAUHUsarjakuvaan vaan kommenttini olivat sarjakuvan aiheesta riippumattomia. Tekninen toteutus ei vaan ollut suurimman osaa aikaa etenkään anatomiassa ja arkkitektuurissa kohdallaan. Selkeästi piirtäminen ei ole leipälajisi. Kiire ei varmastikaan auttanut.

Ja siis hei, olen ihmeissäni, ettei kukaan ole kaiken kauhistelun keskellä huomannut, kuinka ilmiöinen piirtäjä Mr Lordi on.
Onhan tuo jo mainittu. Kelpo kamaa, mutta ei yllä Hiltusen tasolle. Lordilla toisaalta ei kaiketi ole niin paljon kokemusta sarjakuvien piirtämisestä. Ja kuvittelisin että kuvitukset on tehty euroviisuvoiton jälkeisinä hektisinä aikoina joten etenkin noihin seikkoihin suhetutettuna hatunnoston arvoista jälkeä.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 564
Re: Lordi - Alkuperä
« Vastaus #13 : 19.11.2006 klo 23:59:00 »
Sitä olen jäävi kiistämään, ettenkö olisi paska piirtäjä, mutta tartunpa tuohon usein toistuvaan väitteeseen, eli että tyylini ei sovi kauhusarjakuvaan. Yksi kokonaisuutta inspiroinut tekijä kun oli nimittäin amerikkalaisen nykykauhusarjakuvan graafinen rikkaus ja tyylien kirjo. "Realistinen" EC-kauhu on henkitoreissaan ja uusi kauhu näyttää esim. tältä, tältä tai tältä. Tiedänpähän nyt, ettei noita kannata yrittää ihan heti tuoda Suomen markkinoille.Hyvä yritys. Temppeliseppä ei ole minusta kaiken hehkutuksensa arvoinen, mutta S.Niles on.
Kauhulla ja varsinkin hyvin toteutetulla sellaisella on aina tilausta. Varsinkin kun laihoja aikoja on kestänyt näinkin kauan.

Minusta tarinoissa oli ennen kaikkea asenne kohdillaan. Liian usein moni syylistyy pelkkään hurmeella läträämiseen tai alkaa vinkata silmää lukijoille/katsojille liiaksi ("ei me oikeasti ihan vakavissaan...")

Putaansuun piirroksen rosoisuudesta mainitseminen ei sitä paitsi ole mitään haukkumista.
Itse toivotan sarjallenne pitkää ikää ja korkeaa laatua. Tämä :
Tiimi ei kuitenkaan missään vaiheessa ajatellut tätä rahat pois-bändituotteena, vaan keskittyi luomaan parasta kauhusarjakuvaa mitä tässä maassa on nähty.
 

on hieno,kuten halveksumani ihmiset sanoisivat, "mission statement" ja me muut kutsumme periaatteeksi.
Rehellisyyden nimissä lisäisin määreen kotimaista lauseeseen.

Kärkijoukko päätyy aina kovimpiin rytinöihin, mutta jso ei kukaan muu niin itse silkasta yrityksestä lähetän piruilemattomat  ansiomerkit rohkeudesta viholiistoimintaa vastaan.

Seikkailu ja kauhu palaavat jäädäkseen. Se on vain ajan kysymys. Ja kun tähdet kerrankin ovat oikein olisi halpamaista jättää tilanne hyödyntämättä.

lasse

 • Jäsen
 • Viestejä: 671
Re: Lordi - Alkuperä
« Vastaus #14 : 21.11.2006 klo 18:22:02 »
Kyllä sinä Mr.Ratia osasit ehkä mielestäni sen Awa-seikkailun piirtää kun tarkemmin katsoo koska siihen sopi tyylisi ehkä vähän liioitella hahmojen ilmeitä yms. ja värityksenkin puolesta se oli nätti :), mutta Kitaan ei tyylisi sopinut, siinä olisi tarvittu Hiltusen tumaaa piirrosjälkeä ja runsaasti.