Musta Pantteri, Hulktar, Epäinhimilliset, nuo ainakin ovat varmoja tapauksia, ilmeisesti myös Namor. Tuskin Foxilla on oikeuksia Adam Warlockiin, eikä kaikkiin Kauhunelosten jäseniin (Hiekkamies kuulunee yksinoikeudella Sonylle). Uudet Ihmeneloset on myös selvä tapaus (Sony omistaa luonnollisesti Hämähäkkimiehen oikeudet, Aaveajaja ja Hulk sekä Unissakävelijä ovat nyt Marvelin käytettävissä). Skrullien lisenssi sitä vastoin on edelleen Foxilla, tämähän esti niiden esiintymisen ensimmäisessä Avengers-leffassa viime vuonna.
Jo kaikessa siinä mitä Marvel-Disney omistaa on jo niin paljon tarinan aiheita, että en ymmärrä mihin Marvel-Disneyn studiotyttäret tarvitsisivat skrulleja. Kauhuneloset ovat tietääkseni Ihmenelosten käsite. Joten sitä tuskin ainakaan saa käyttää, mutta jäsenet ovat mutkikkaampi juttu, kuten tuossa tuli esille.
Adam Warlock esiintyi kyseisellä nimellä vasta Marvel Premiere #1:sen sivuilla. Eli Marvel-Disney:llä ei kai pitäisi syytä olla käyttämättä sitä. Tosin en yllättyisi vaikka tästä nousisi jälleen yksi sarjakuville jo pikkuhiljaa tyypillinen "eeppinen" laki-kiistely, mikäli tällä logiikalla mennään.
Varmasti voi sanoa kai vain sen, että mikä tahansa mikä on esiintynyt Ihmenelosissa, X-Menissä, Wolverinessa tai Hämähäkkimiehessä ensin, ovat kai Tuomaria lukuunottamatta kielletty aihe. Toki asia on varmasti mutkikkaampi, mutta minusta keskustelua helpottaa huomattavasti se, jos lähdemme tältä pohjalta.
Tietenkin myös helpottaisi huomattavasti, jos näkisi sopimukset jotka Marvel on kunkin hahmon omistaneiden lafkojen kanssa tehnyt, mutta jostain syystä en jaksa uskoa, että sopimuksen tarkempia yksityiskohtia on kerrottu missään tiedotusvälineessä. Tämäkin tieto on tullut tänne Kvaakkiin erinäisten artikkeleiden tms. myötä syntyneestä loogisesta päättelystä.
Minusta on suorastaan kummallista, miten kukaan ei tunnu käsittävän, että mitä kaikkea yhtiö käytännössä omistaa, kun omistaa hahmon/tiimin. Käytännössä tällöin omistaa kokonaisen valmiin konseptin. Jos minä omistaisin edes 4 valmista yleisölle tuttua konseptia, olisin jo tutustumassa lämpimien maiden ilmastoon.
Mahdollisuudet ovat nimittäin lähestulkoon rajattomat. Jopa jokainen kadun-mieskin tajuaisi asian katsottuaan kauppojen oheistuotteiden määrää tai elokuvien voittolukemia. Puhumattakaan elokuvien määrästä.
Ihan jo lähtökohtaisesti Marvel Universumin omistaminen 4 sen elementtiä lukuunottamatta on jo iso juttu. Ei tässä turhaan puhuta universumeista.
Kuvitelkaa vaikka mielessänne, että omistaisitte maapallon aurinkokunnat ja kaikki muutkin aurinkokunnat oikeassa elämässä, ja saisitte tehdä ihan mitä haluatte sille kaikelle. Tämä omistamisen määrä kerrataan vielä ainakin kymmenellä. Eikä siinä ole kuin vasta alku.
Tietenkin pitää muistaa, että tässä puhutaan silti fiktiivisestä universumista, jota ei ole olemassa oikeasti, joten sitä voi vapaasti muokata ilman mitään inhimillisyyden tuomia rajoituksia. Ja lisäksi on joitakin avoimia tapauksia Marvelin antologioista yms. joita Marvel-Disney voi käyttää.
Käytännössä kaikki jostain toisen hahmon lehdestä omaansa pompannut on spin-off kyseiseen lehteen ja sen hahmoon vahvasti liittyen, joten mikäli tämän ei-spin-offin omistaa jokin muu firma, voidaan lähtökohtaisesti puhua myös kyseisen spin-offin omistamisesta, ellei joku ole tätä ennen ostanut itse spin-offia. Jotain tämän tyyppistä taisi käydä Tuomarille. Olettaisin.
MUTTA yli kymmenen universumin rakentaminen, ja tekeminen yhdeksi loogiseksi, mutta silti kiinnostavaksi kokonaisuudeksi on käsitteenä ja ajatuksena jo todella mutkainen, ja huomionarvoiseksi nousee myös aiheen hankaluus ulkopuoliselle keskustelulle joten miten olisi, jos keskittyisimme keskustelumaan näillä ohjenuorilla? Ei tehdä VIELÄ vaikeampaa keskustelusta kuin se jo on.