Hm, hep hep.
Itse voisin asettautua nyt aivan toiselle kannalle kuin Welzu.
Nykyisissä TFT-näytöissä näyttötekniikka on kehittynyt kaikilta osin jo niin pitkälle, että lähestulkoon halvimmatkin paneelinäytöt peittoavat ammattikäyttöönkin tarkoitetut CRT-putkinäytöt värien näyttökyvyn ja erottelutarkkuuden suhteen. Kuva on virheetön, suora ja ehdottoman tarkka - tosin natiiviresoluutiosta poikkeavat resoluutiot ovat pehmeämpiä, mutta kukapa niitä käyttäisikään työkäytössä

Tosin halvimmissa paneeleissa voi olla vielä rajoittuneempi katselukulma sekä ne voivat soveltua huonosti liikkuvan kuvan näyttämiseen (elokuva, videoeditointi, pelit), mutta laadukkaimmissa nämäkin ovat ihan jo kiitettävällä tasolla eikä eroa tavalliseen kuvaputkinäyttöön juurikaan ole.
Toki itsellä ei ole käytännön kokemusta noista halvimmista lituista, sillä pöydällä jököttää Saksasta tilattu
20,1" Formac Gallery TFT-näyttö, joka Suomessa vieläkin taitaa maksaa lähemmäs 2000e.
Kannattaa kuitenkin lukaista alan lehdistä jokunen aiheisiin liittyvä arvostelu. Muistaakseni suhteellisen uudessa Tietokone- tai MikroPC -lehdessä oli 17" näyttöjen vertailu - jo jollain 400-500 eurolla alkaa saada erittäin käyttökelpoista näyttöä.
Syytä on myös pitää mielessä, että TFT-näytöissä ilmoitettu tuumamäärä todellakin vastaa oikeaa kuvakokoa, toisin kuin putkinäytöissä, joissa tuumakoko kertoo vain kuvaputken halkaisijan, ei itse näyttöalaa. Siispä yleensä paneelinäytöissä voit lisätä ainakin yhden tuuman näytön kokoon, jotta se on vertailukelpoinen vastaavan CRT-näytön kuva-alan kanssa.
Lisäksi kannattaa muistaa myös, että näytön natiiviresoluutio on riittävä ammattikäyttöön. Yleensä noissa 17-19" putkissa se on 1280 x 1024, mutta ainakin vaativampaan kuvankäsittelykäyttöön pitäisin miniminä 1600 x 1200 resoluution näyttöä, jotka tietysti maksavat myös hieman reippaammin.