Kirjoittaja Aihe: Maison Ikkoku  (Luettu 10401 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Doc Lomapäivä

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 830
Re: Maison Ikkoku
« Vastaus #30 : 04.06.2006 klo 14:14:04 »
Seitsemän eka osaa lukee vauhdilla. Domestic Disputen kohdalla alan yleensä ryytyä.

Se et ole sinä joka ryytyy vaan tarina. Itsellä nimittäin sama juttu, puolivälissä juttu alkaa toistaa itseään, mutta kun Yusaku menee tyttökouluun opeksi ja joutuu itsepäisen teinitytön (en muista sen nimeä) piirittämäksi, tarina pääsee taas vauhtiin.

Jiksi

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 108
Re: Maison Ikkoku
« Vastaus #31 : 04.06.2006 klo 19:31:34 »
Olen varmaan tästä maininnut jossain aikaisemmin, mutta pienet kohtaukset, kuten se jossa Mitaka valmistaa keittoa kipeälle Godaille, ovat omalla, inhimillisellä tavallaan hauskoja. Mutta toki sairaalajaksot sen parvekkeelta putoamisen jälkeen olivat hillittömän hauskoja.

Toisaalta silmät kostuivat minulla pahiten ehkä Game, Set, Match -pokkarin lopussa, jossa käydään lävitse melkoinen setti tunteita. Jollain tapaa tilanne, jossa Akemi tivaa itkien poistuvalta Kyokolta laskua ja samalla sanoo tälle sanottavansa, on jotenkin niin todellinen ja elämänmakuinen, etten muista nähneeni sarjakuvasivuilla mitään vastaavaa.

Huonoimpiin puoliin kuului minustakin Nozomu, joka ei enää oikein tuonut vakiintuneeseen henkilökaartiin mitään uutta sekä Mitakan morsian, joka oli aivan liian ujo ollakseen todellinen henkilöhahmo.

Juonen puolella Godain suhde Kozueen rasitti itseäni. Toisaalta minusta siinä oli jännää tematiikkaa, kun sekä Kozue että Mitaka tavallaan siirtyivät elämässään eteenpäin ja elämä ikään kuin jätti Godain ja Kyokon kaksin kohtaamaan vielä tunteensa.

Tässä mielessä oli jotenkin sopivaa, että tarina jatkui vielä jonkin matkaa sen pisteen jälkeen, kun sarjaa kantava kolmiodraama oli jo ratkennut. Lopulta kyse ei ollut siitä, kuka saa kenet, vaan siitä kuinka tunteet lopulta kehittyivät loppupisteeseen.

paavali-setä

 • Jäsen
 • Viestejä: 16
Re: Maison Ikkoku
« Vastaus #32 : 04.06.2006 klo 23:36:29 »
Se raivostuttavan itsepäinen teinityttöhän oli Ibuki Yagami !

Yksi Ibukin urotyö oli se, kun hän tunki itsensä yökylään Yusakun luokse. Lensin varmaan pari metriä ilmaan, kun Kyoko sanoa pamautti, että Ibuki voi jäädä Ikkokuun yöksi. Ei sitten tietenkään Yusakun huoneeseen.

Mutta kun Kyoko luuli voivansa puhua Ibukille järkeä, tämä alkoikin tivata tietoja Kyokon ja Yusakun suhteesta.
Siinä vaiheessa suorastaan kiemurtelin riemusta. Pettymys oli kuitenkin suuri, kun Kyoko ei saanut sanottua mitään.

Minusta Ibukin lopullinen kohtalo oli kuitenkin aika surullinen. Hän oli kai jonkin sortin psykopaatti eikä näyttänyt oppineen kokemastaan mitään siihen mennessä kun jäi sarjasta pois.

paavali-setä

 • Jäsen
 • Viestejä: 16
Re: Maison Ikkoku
« Vastaus #33 : 04.06.2006 klo 23:42:08 »
P.S.
Niin tosiaan piti vielä sanomani, että Ibukin-hahmon perimmäinen tarkoitus oli varmaan pistää lukija ajattelemaan, miksi Kyoko oli mennyt Soichiron kanssa naimisiin. Eikö ?

Jiksi

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 108
Re: Maison Ikkoku
« Vastaus #34 : 04.06.2006 klo 23:50:20 »
Niin tosiaan piti vielä sanomani, että Ibukin-hahmon perimmäinen tarkoitus oli varmaan pistää lukija ajattelemaan, miksi Kyoko oli mennyt Soichiron kanssa naimisiin. Eikö ?

Mielestäni Ibuki tuotiin sarjaan muistuttamaan, etteivät hahmot elä missään laatikossa, johon ei muita ihmisiä voisi saapua vaikuttamaan heidän elämänsä kulkuun.

Toisekseen hahmon oli kai tarkoitus laittaa Kyoko käsittelemään omia tunteitaan.

Siinä mielessä hahmo ei ollut täysin epäonnistunut, että se oli monessa suhteessa lapsellisen itsekäs ja ylireagoiva, kuten monet tuossa iässä oikeastikin ovat.